Találatok a következő kifejezésre: Szülési szabadság is jár, (8 db)

Gyeden vagyok itthon a kisfiammal aki szeptemberbe tölti a 2 évét, második gyermekünket novemberre várjuk éppen ezért, nem gyesen hanem szabadságon leszek a szülés ki írt idejéig. Mennyi pénz jár szabadságra? Étekezési utalvány is jár ilyen esetbe?

Legjobb válasz: Szia! Pontos összegeket nem tudok, de azt hiszem szabadságra már rendes alapfizetés jár. Az étkezési utalvány az csak dolgozóknak. Ez utóbbit esetleg megadhatja a munkáltatód.

Szia! Pontos összegeket nem tudok, de azt hiszem szabadságra már rendes alapfizetés jár. Az étkezési utalvány az csak dolgozóknak. Ez utóbbit esetleg megadhatja a munkáltatód.

Szülési szabadság akkor is jár, ha valaki február óta táppénzen van (veszélyes munka miatt)?

Legjobb válasz: Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.

Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.
és a szülés kiírt idõpontja elött egy hónappal igénybe is veheted.szóval a 36.héttõl.


2009. nov.5. -én született a kislányok. Innen kezdödött a szülési szabadságom (GYÁS) 2010. ápr.21-ig. Kérdésem a következő lenne: 2009-ben ki nem vett és időarányossan járó szabadságom is kiadásra kerül, vagy csak a 2010-es évre vonatkozó?

Legjobb válasz: Természesen a 2099-es ki nem vett szabik, és a tgyásra járó november 5- december 31-ig terjedõ idõszakra vonatkozó szabikat is ki kell adják neked.

Természesen a 2099-es ki nem vett szabik, és a tgyásra járó november 5- december 31-ig terjedõ idõszakra vonatkozó szabikat is ki kell adják neked.
Úgy van ahogy az elsõ írja. Én most megyek vissza dolgozni. Én lányom is pont 2009.nov.5-i:) )
Hát utána nem jár szerintem!!!! Meghosszabítják???
Én úgy tudom, csak az számít, hogy a szülés napjáig biztosított legyél.
A Tgyást kapod rendesen 168 napig, kb 6 hónapig, ha a szüléskor vagy a szülés elött 28 nappal megigényelted és az igényléskor még biztosított voltál.
A kérdező hozzászólása: Értem!Ez jó hír. Köszönöm szépen!
3-as vagyok. Én ezen a héten igényeltem meg a tgyást kedden, mondjuk elõtte táppénzen voltam dec.-tõl. Nekem a jövõ hét pénteken fog megszûnni teljesen a munkahelyem, de mivel már megigényeltem a tgyást és az alatt fog megszûnni a munkahelyem (tgyás igénylése alatt) így kapom ezt meg kapni fogom a gyedet is a gyerek 2 éves koráig csak az már passzív gyed lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segtettél!

Így is jár nekem a szülési szabadság vagy elesek tőle?

Május közepe óta táppénzen vagyok és június 15-tel meg akarják szüntetni a munkaviszonyom.Félreértések miatt én csak szülés utánra hagytam a szülési szabadságot(június 17 a várható id?pont).Így kapok egyáltalán bármiféle juttatást?

Legjobb válasz: Június 15-tel lejár a szerzõdésed? Mindegy, a lényeg, hogy villámgyorsan igényelj tgyást, mert bár az igaz, hogy ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz, akkor jár a tgyás, de ilyen esetben a gyed már nem jár, csak ha futsz vagy 50 kört. Egyszerûbb, ha még mától megigényled a tgyást, mert akkor a gyed passzívan járni fog minden trükközés nélkül!

Június 15-tel lejár a szerzõdésed? Mindegy, a lényeg, hogy villámgyorsan igényelj tgyást, mert bár az igaz, hogy ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz, akkor jár a tgyás, de ilyen esetben a gyed már nem jár, csak ha futsz vagy 50 kört. Egyszerûbb, ha még mától megigényled a tgyást, mert akkor a gyed passzívan járni fog minden trükközés nélkül!
Ma gyorsan add be a TGYÁSra az igénylést. Megszüntetik a munkaviszonyod, vagy lejár a szerzõdésed? Nem mindegy.

Budapesten a gyed alatt vehetek kisgyerekes bkv bérletet (10000 helyett kb 4000). Ha szülést követően megyek szülési szabadságra (TGYÁS) csak utánna GYED-re, akkor is jár ez a kedvezményes bérletlehetőség?

Legjobb válasz: Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190

Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190
Én úgy tudom, hogy a kedvezményes bérlet csak gyes alatt jár. Legalábbis ezt olvastam a bkv honlapon, de majd megnézem újra.
A kérdező hozzászólása: Én is ott néztem utánna, jár a gyed alatt az biztos. Csak arra nem térnek ki sehol, hogy szülési szabadság alatt jár-e...:-(
Én azt olvastam az államkincstár oldalán, hogy csak GYES és GYET ideje alatt jár.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de rosszul nézted. Csak GYES és GYET alatt járhat, méghozzá úgy, hogy a bérletvásárlásakor fel kell mutatni a határozatot, amiben megállapítják a gyes-t, gyet-et, vagy egy igazolást róla és a lakcímkártyát. http://www.bkv.hu/jegyinfo/tajekoztato2010.html#havi_budapes..

Jár a GYES? Kisfiam március 7.-én tölti a 3. évét. GYES-t kaptam utánna, de december 16.-án szültem, szülési szabadságon vagyok. Kisfiam után továbbra is jár a GYES?

mert állítólag vissza kell fizetnem ugyanis akkor már nem jár.azt mondják fedésbe van a szülési szabadság a gyessel.De az egyiket az egyik gyerekre a másikat a másikra kapom.Aki tudja válaszoljon!El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos jól mondták, vissza kell fizetned. Hiába két gyerekrõl van szó, egyszerre csak egyfajta támogatás adható.

Szia! Sajnos jól mondták, vissza kell fizetned. Hiába két gyerekrõl van szó, egyszerre csak egyfajta támogatás adható.
Nem jár egyszerre két ellátás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
Így van.Egyszerre csak egy ellátás vehetõ igénybe.Onnantól mikortól kettõ van, akkor egy ellátás két gyerek után, ami persze sokkal kevesebb mintha kétszeres pénz volna.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!De ha a férjem kapta volna a gyest a kisfiam után akkor továbbra is járna?
Nem, akkor sem járna. Ki van ez találva nagyon!
Illetve akkor járna, ha elválva, külön háztartásban nevelnétek a két gyereket, de gondolom nem így van nálatok.
Nagyon utánna kell érdeklõdni, ugyanis én azt hallottam, hogy az apuka veheti ilyen esetben a gyest igénybe.Járj utánna, nekem is ezt mondták még nincs itt az idõm, de ha ott tartok utánnanézek én is mivel ne az állam kapja meg azt a pénzt amit esetleg mi is megkaphatnánk.Irj ha megtudsz valami konkrétat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!