Találatok a következő kifejezésre: Szüléshez nem orvost, (142 db)

Ha a szülést ügyeletes orvos végzi, mert terhesgondozásra az orvosom magán rendelésére járok, és ő nem dolgozik a megyei kórházunkban, ahol szülni fogok, mekkora az a legkisebb összeg, amit nem pofátlanság fizetni szüléskor? Kinek kell még fizetni?

Sok jót nem hallottam a kórházunkról, de másik városba nem tudok menni.

Legjobb válasz: Ha a szülést,az éppen akkor ügyelõ orvos vezeti le,nem kell fizetned semmit!!Akkor szoktak hálapénzt adni,ha esetleg a saját "fogadott"orvosod bemegy,amikor szülsz.De elvileg ilyen már nincs,persze orvosa válogatja.(van az a pénz,amiért vállalják...)

Ha a szülést, az éppen akkor ügyelõ orvos vezeti le, nem kell fizetned semmit!!Akkor szoktak hálapénzt adni, ha esetleg a saját "fogadott"orvosod bemegy, amikor szülsz.De elvileg ilyen már nincs, persze orvosa válogatja.(van az a pénz, amiért vállalják...)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor hát nem fizetünk. :) Jobb helye is van a pénznek. :)
Nehogy fizess az ügyeletes orvosnak!Dehogyis muszály!Eszedbe ne jusson!
Nem kell fizetni ügyeletes dokinak.nekem sem volt sosem fogadott, mégis megszultem 3 gyermekem:)
Kórházfüggõ, de a legtöbb helyen igen, kivéve ha nincs valami komplikáció! De ugyanakkor nem gondolom, hogy az az 1-2 óra olyan sokat számítana, aki császárral szül, annál sincs ott mégsem lesz semmi "lelki" baja a babának!
A kérdező hozzászólása: Igazából nem nagyon akarok. Csak azt gondoltam, h ez olyan muszáj dolog...
Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor miért akarsz fizetni?????? Ne szoktassátok már rá õket is arra, hogy tartsák a markukat! Õ akkor ügyeletben van, az a dolga, hogy levezesse a szülést!
Nekem 3 gyerekem van, de egyiknél sem volt fogadott orvosom. Nem fizettem senkinek.
Ugyanígy voltam én is. A 6 hetes kontrollon adtam neki egy üveg bort és 10000 ft-ot. Ha nem lettem volna megelégedve a dokival, biztos nem adtam volna semmit. Nekem szerencsém volt az orvossal, mert ha fogadott dokim lett volna õ sem bánt volna velem jobban. Nagyon örültem, hogy hozzá kerültem.
A kérdező hozzászólása: Velünk van az ún. aranyórákra a baba? Az elsõ kettõ, ami sok szempontból fontos, h az anyukával legyen.
Én csak akkor adnék ilyen esetben, ha elégedett lennék vele, és tényleg szívbõl jönne, hogy hálás vagyok neki...egy ügyeletesenek kb. én olyan 10-20 ezret adnék, ha úgy döntök, hogy adok...

Akinek szüléskor nem volt fogadott orvosa, az mennyit adott szülés után a dokinak? Megkérdeztétek, hogy mennyi a tarifája, vagy csak adtatok neki annyit, amennyit gondoltatok?

Én majd a miskolci Semmelweis Kórházban fogok szülni.Ha szült már ott valaki,de nem fogadott dokinál,leírná,hogy mennyit adott a dokinak szülés után??Ti adtatok a n?véreknek is,vagy csak a szülésznek?

Legjobb válasz: Miért fizettem volna? A fogadott orvosnak oké, hogy fizet az ember, annak van is tarifája, de a nem fogadott orvos azért kapja a fizetését, hogy abban az idõpontban ott legyen, és szüléseket vezessen le. Nem értem, miért kéne kétszer kifizetni ugyanazt a munkát. Egy szóval: én nem fizettem, nem is gondoltam rá, hogy ezért fizetnem kéne. Amúgy teljesen jó élmény volt, figyelmes, lelkiismeretes orvos, szóval nem azért nem fizettem, mert elégedetlen voltam, hanem egyszerûen azért, mert egy tb-alapon finanszírozott ellátásért nem fogok még zsebbõl is fizetni.

Miért fizettem volna? A fogadott orvosnak oké, hogy fizet az ember, annak van is tarifája, de a nem fogadott orvos azért kapja a fizetését, hogy abban az idõpontban ott legyen, és szüléseket vezessen le. Nem értem, miért kéne kétszer kifizetni ugyanazt a munkát. Egy szóval: én nem fizettem, nem is gondoltam rá, hogy ezért fizetnem kéne. Amúgy teljesen jó élmény volt, figyelmes, lelkiismeretes orvos, szóval nem azért nem fizettem, mert elégedetlen voltam, hanem egyszerûen azért, mert egy tb-alapon finanszírozott ellátásért nem fogok még zsebbõl is fizetni.
A kérdező hozzászólása: Értem.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ.Hát ha nálam is úgy lesz, hogy egész hadsereg vigyáz ránk, akkor én sem fogok adni senkinek, mert az úgy már tényleg sok lenne.Meg lehet, hogy egyáltalán nem adok.Na majd ezt még megbeszélem a párommal.
Én anyukám Pécsen szült, Õ se fizetett. Párom anyukája (Várpalota) fizetett mai pénzzel számolva 50 ezret kb. De ma már Õ se tenné. Ez volt 1988 és 1990-ben.
Nem volt se fogadott orvos, se fogadott szülésznõ, és egyiküknek sem adtam egy fillért se, akár illik, akár nem. Ez a munkájuk, fizetést kapnak érte, sõt fel is esküdtek rá, a jó öreg Hippokrates nevével. A hálapénz számomra egy borzasztó dühítõ kérdés. Könyörgöm, évek óta rendesen fizetem a TB-t, mivel állampolgári kötelezettségem amiért elvárható az orvosi ellátás, ez állampolgári jog. Mikor dolgoztam a fizetésem mellett én sem kaptam a munkaadóm partnereitõl hálapénzt az elkészített statisztikák után. Számomra ez egy kategória.
Nem adtam semennyit. Aranyos volt, de ez a munkája. Rajta kívûl 2 szülésznõ járt be hozzám, mert éppen váltás is volt a vajúdásom alatt. Nõvérekbõl meg volt vagy 10. Kész anyagi csõd lett volna mindenkinek pénzt adni.
Én nem a fogadott dokimnál fogok szülni, mert õ 35 km-rel odébb van kórházban. Azt gondoltam, ha elégedett leszek, 20-at kap a doki.
Mondjuk nekem fogadott dokim volt, tehát neki adtam! A nõvéreknek a férjem csináltatott 10 ezerért egy ajándékkosarat, azt adtuk!
Szia! Nekem se volt fogadott dokim. A dokinak 30 ezret, a szülésznõnek 15 ezret adtunk. Mindenki amennyit gondol, vagy tud adni.
Ügyeletesnél szültem, miért adtam volna? Az volt a dolga, hogy ott legyen! Megjegyzem nem egy szobatársamnak volt fogadott dokija, de egyik sem jött be érdeklõdni a kórházi ottléte alatt! Ugyanúgy elláttak, biztattak vajúdás alatt, semmiben nem szenvedtem hiányt. Talán nem nyalták fényesre a fenekem, de nem is vártam el. Elvégezték a munkájukat rendesen és kész!
Nem adtam egy fillert sem soha nem is fogok egy dokinak vagy eu dolgozonak sem erre eskudott fel hogy gyogyitson es segitsen Megkoszontem szepen kapott egy szuletesi kartyat a lanyunkrol ennyi.Senki nem kapott semmi penzt a csecsemos sem a noverek es a szuleszno sem.A gyerekagyas novernek hozott a ferjem egy doboz csokit hogy fogyasszak el kozossen a lanyokkal (en meg ezt is tulzasnak talaltam hiszen a benzinkuton sem adok egy csokor viragot mer jot tankoltam nem??
A kérdező hozzászólása: Hát végül is igazad van, csak azért valahol illik, nem?Elsõ babám lesz, és nem tudom, hogyan mûködnek ezek a dolgok!Pláne meg azt nem tudom, hogy a Semmelweis kórházban hogyan mûködnek.Ezt szeretném megtudni!!Kérlek írjatok még!!Csak nem akarom azt sem, hogy majd emiatt leszarjon a doki, és a szülés után rám se és a babámra se nézzen rá!!
Szia. Azt írtad félsz hogy nem foglalkoznak veled és a babával ha nem adsz pénzt. Mivel azt amúgyis utólag adnád így a doki nem tudja mennyire fogllakozzon veled... Bár remélem kifogsz egy jó dokit, nekem sikerült. Max 20ezret adnék a helyedben ha elégedett vagyok, bár én egy 5-10ezer értékû ajándékcsomagot fogok adni a dokimnak, aki amúgy nõ. Számomra ciki lenne odadobni egy borítékot egy 10essel vagy 20assal, ezt személyesebbnek érzem. Másnak én nem fogok adni, fõleg azért mert 2hetet voltam benn szûlés elött és 1et a kisfiammal, így én pláne csõdbe mennék ha mindenkinek adnék.

Még nincs fogadott orvosom. Terhes tanácsadásra járok itt a Porkoláb Huba volt idáig legtöbbször rendelésen. Tudnátok ajánlani jó orvost Dunaújvárosból akinél szüléskor nem kell pénzt adni?

Legjobb válasz: ha ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell pénzt adni. ha felfogadsz valakit, akkor pedig azt meg kell hálálni, tehát fizetni kell érte, hisz õ vállalja, hogy szabadnapján, éjszaka, hétvégén, ünnepkor-bármikor bemegy ha megindul a szülés és levezeti az ügyeletes helyett. tehát ha felfogadsz orvost, akkor fog kérni pénzt

ha ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell pénzt adni. ha felfogadsz valakit, akkor pedig azt meg kell hálálni, tehát fizetni kell érte, hisz õ vállalja, hogy szabadnapján, éjszaka, hétvégén, ünnepkor-bármikor bemegy ha megindul a szülés és levezeti az ügyeletes helyett. tehát ha felfogadsz orvost, akkor fog kérni pénzt
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül igaz amit mondasz kedves válaszoló!Sokak ugy dolgoznak, hogy nincs tarifájuk még akkor sem fogadnak ell pénzt ha te boritékba adnád.Sajnos nem tudom, hogy itt ki a legtutibb orvos!
Legtutibbat nem biztos hogy meg fogod találni! Én is nagy dilemma elõtt állok, hiszen egy orvost nem ismerek Dunaújvárosban. De talán Dr Bartáth akihez még én is szívesen mennék.
Én mindenképp Porkoláb Hubát ajánlom!Nagyon kedves nagyon jó szakember. 2-szer szültem nála, és nagyon hozzáértõ! Semmi pénzért nem választanék más orvost!
Hubát semmiképp! A legarrogánsabb, legnagyképûbb orvos, akit valaha láttam, és ezt sokan tanusíthatják. Na neki fix tarifája van, de 100ezer körül van a komplikáció nélküli szülés. Ha rendesen fizetsz, akkor maga a nyájasság, egyébként pedig egy megalázott senki vagy a szemében. A kollégák és a szülésznõk utálják.. Dr. Housnak képzeli magát, csak tapasztalat és emberség nincs mögötte. Sokan elmondták
..hogy bárkinél szüljek, csak a Hubánál és a Szûcsnél ne. Pont õk ketten voltak bent, mikor a kisbabánk született.. Senkinek sem kívánom. Barnát és Medve doktort szeretik sokan, de elõbbinek nagyon sok a kismamája, és ha nála akarsz szülni, akkor talán magánrendelésére kell járnod. Nagyon kedves. Utóbbi nem nagy nyájasság, de korrekt, tapasztalt, jó szakember, és nem vár sok pénzt. Annyit adsz, amennyit gondolsz, esetleg ajándékcsomagot..


Péterfy Sándor kórházban 2012-ben szülő leendő anyukák! Melyik orvoshoz jártok terhesgondozásra, illetve kinél tervezitek a szülést? Melyik orvos vállalja vajon 100 ezer forintnál kevesebbért a szülést, illetve nem mondd fix összeget előre?

24 hetes kismama vagyok, ebbe a kórházba tartozom, itt szeretnék szülni, valószínűleg fogadott orvossal. Kia, Anga-KIss és Orbán doktor urakról van némi személyes infóm, rajtuk kívül mást kit ajánlanátok még meleg szívvel?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, hogy Kia doki drága.

Én úgy hallottam, hogy Kia doki drága.
Én szülésznõt tudok neked ajánlani. Nem is volt fogadott dokim. Tavaly aug.-ban szültem ott. Írj privit ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Igen, Kia doktor úr tarifái nem alacsonyak. Viszont állítólag az egyik legjobb doki a Péterfy szülészetén. Róla vannak információim, ezért érdekelne más anyukák, leendõ anyukák tapasztalata, hogy õk még kit ajánlanának, aki mondjuk Kia doktornál esetleg olcsóbb árakkal dolgozik. Köszönöm elõre is!
Szia! Én 36+3-es kismama vagyok. Szintén Péterfybe fogok szülni. Az Asbóth Ákosnál...õ a kiírt összeg alatt van, igaz, nem annyira sokkal...Nagyon jó doki ajánlani tudom és a tapasztalatai az ismerõsöknek róla is pozitív! Boldog babavárást :D
Sziasztok!Én 39 hetes kismama vagyok és jövõhét közepére vagyok császárra programozva szintén a Péterfyben Dr Kia-nál.Nagyon szeretem mert kedves, laza , jópofa és szerintem az egyik legjobb szakorvos.Abszolut biztonságban érzem magam nála.Az igazság az, hogy árat még nem beszéltünk meg, de a rendelõje árlistáján szintén 100 a szülés.Ti mennyit adtok neki? 3 évvel ezelõtt szintén a Péterfyben szültem de akkor a fogadott orvosom Dr.Domokos Tamás volt.Oltári kedves, figyelmes, óvatos, csak ajánlani tudom, de az árat viszont õ is megkéri.Anno kért 100-at a szülésért plusz 50-et a szülésznõje.Ahhoz képest, hogy császár lett belõle, és õ csak az utolsó fél órára jött be, sokalltam az összeget, arról nem beszélve, hogy Kia volt egész nap az ügyeletes és õ volt az aki ott volt velem, adta az epidurálist és a császárnál is jelen volt.Az Asbóth Ákos is nagyon kedves, õ lesz most az aneszteziológusom a császárnál, de róla többet nem tudok mondani.Tehát a Kiát meleg szívvel ajánlom.Annak idején azt mondták róla, hogy nem mond összeget, csak annyit, hogy annyit fizess amennyit gondolsz.Ehhez képest most neki is fix árai lettek. Én is várom infóitokat és az esetleges olyan infót is, akinek mondott konkrét összeget a szülésre.
A kérdező hozzászólása: Én elvileg olyan orvost keresnék, aki nem mond fix összeget elõre, hanem rámbízza, hogy mennyit tudok adni. De nagyjából úgy érzem, hogy a minimum 60 ezer és 80 ezernél kevesebbet ritkán adnak az emberek mostanság egy fogadott orvosnak a szülésre. Vagy szülnek az ügyeletesnél és eldöntik, hogy hálásak valamennyivel vagy sem. Hát, én még keresgélek egy kicsit. Mert az is macera, ha nem az adott dokihoz jársz végig a magánrendelésére, akkor is változó, hogy egyáltalán elvállalja -e a szülést és ha igen, no akkor vajon mennyiért. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ha találok én is közben hasznosítható információt, megosztom Veletek!

Vácon lehet szülni csendes szüléssel? Fogadott orvosom nincs és valószínű, hogy nem is lesz.

Www.Csendesszules.hu/ Dr. Lenkei Gábor Méltósággal megszületni és szülni című könyve)

Legjobb válasz: szia, nekem az a velemenyem h fogadott doki nelkul ez nehezn fog menni. ismerem minden mozzanatat ennek a szulesnek, jelenleg meg konyvbol de most a masodik babam igy fog remelem szuletni es ehhez meg kellett keresnem azt a dokit aki ebben partner. az ugyis doki nem biztos h meg fogja hallgatni a keresed, nem tudom arra milyenek a szuleszetek, de en nem biznam a veletlenre. Ha esetleg a parod nem lenne bent akkor dulat hivhatsz es o valamenyirre tud segiteni az elkepzeleseid ervenyesitesehez. gondold at!

szia, nekem az a velemenyem h fogadott doki nelkul ez nehezn fog menni. ismerem minden mozzanatat ennek a szulesnek, jelenleg meg konyvbol de most a masodik babam igy fog remelem szuletni es ehhez meg kellett keresnem azt a dokit aki ebben partner. az ugyis doki nem biztos h meg fogja hallgatni a keresed, nem tudom arra milyenek a szuleszetek, de en nem biznam a veletlenre. Ha esetleg a parod nem lenne bent akkor dulat hivhatsz es o valamenyirre tud segiteni az elkepzeleseid ervenyesitesehez. gondold at!
ezt csak fogadott orvossal és megkell beszélni vele h vállalja e!!
Szia! Az az igazság, hogy bár Vác gyermekbarát kórháznak számít, a protokolltól nehezen térnek el. A doki jön, vizsgálgat, szülésznõ szintúgy. Én akkor tudnám elképzelni, ha legalább szülésznõt fogadsz. Mert ha minden oké, akkor õ elmondja a dokinak, a doki meg feléd se néz. De ügyeletben nem hiszem, hogy sikerülni fog.
Igen, szerintem is egy jó szülésznõt kell ehhez fogadni! Érdemes már hónapokkal a szülés idõpontja elõtt tájékozódni, ki fogékony erre. Én hipnoszüléssel szültem Bp-en, de mire megbeszéltem a dokival/szülésznõvel a dúlám segtségével, h mit is szeretnék, az is több konzultációs alkalomba került. Hála Istennek, végül sikerült mindent a terveim szerint átélni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Most vagyok 18. hetes a következõ szülés felkészítõre megyünk és akkor megkérdezem a szülésznõt. Terhes tanácsadás ultrahangon ilyenekrõl nem nagyon lehet beszélni, mert nem érnek rá. Remélem azért, valami köztes megoldást találunk majd velük. :-)

Kedves Doktor úr! 36 éves egy gyerekes anya vagyok, nehéz szülés után a mehszájrepedáse után, a szülést levezető orvos nem találta szükségesnek e sebeknek a kezelését, és most 5 év után vették eszre, hogy pirosabbak lennének ezeknek a repedéseknek a színe

Kedves Doktor úr! 36 éves egy gyerekes anya vagyok, nehéz szülés után a mehszájrepedáse után, a szülést levezető orvos nem találta szükségesnek e sebeknek a kezelését, és most 5 év után vették eszre, hogy pirosabbak lennének ezeknek a repedéseknek a színe, ráadásul a melleimben ciszták képződtek. Heves fajdalmaim voltak és vannak a menszesz előtt. A kezelőorvos a Premens tablettát javasolta. Kérem véleményét

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa helyes tanácsot adott, ilyen esetben valóban a PreMens tabletta szedésétől is várható javulás! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa helyes tanácsot adott, ilyen esetben valóban a PreMens tabletta szedésétől is várható javulás! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha a szülést nem a fogadott orvos vezeti le, mert épp pl. pont elutazott, akkor mennyit illik neki adni, és mennyit annak, aki ténylegesen levezette a szülést?

Legjobb válasz: aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára

aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára
aki nincs ott, õneki nem jár semmi!!! aki meg ott volt, kapja meg a felét, vagy amennyit gondoltok, de azt is csak akkor, ha meg voltatok vele elégedve
Nem volt ott szóval nem dolgozott meg érte. Ennyi. Viszont mikor én szültem akkor volt ott egy csaj, aki ugyan ebbe a cipõbe járt. Nem volt ott az orvosa mert nyaralt és mikor visszajött volt pofája bejönni a szobába a csajhoz és elkérte a pénzt. Na ez aztán a pofátlanság. Én annak adnék, aki ott volt velem és segített a szülésnél. (persze csak ha elégedett lennék)
3: ilyen pofátlan orvosok is vannak?! Na tõlem kellett volna kérje a "neki járó" pénzt, aztán kapott volna... nem sül le a pofájáról a bõr?! Megfizetteti a mit? A semmit?! Jézusom. Remélem, a szobatársnõd nem adott neki.
A fogadott dokim az elsõ szülésemhez nem tudott jönni. Akkor az ügyeletesnek adtunk pénzt. A másodiknál esélye sem volt odaérni a dokinak. Az ügyeletes sem kapott. A szülést igazából a szülésznõ vezette le, a doki csak varrt. Másrészt nem is láttam már a dokit szülés után a kórházban.
21:40 vagyok Nézett nagyot mikor bejött az orvos és elkérte a pénzt, de szó nélkül kifizette neki. Pedig elõtte nap mikor megszült odaadta annak az orvosnak is ugyan azt az összeget aki ott volt. Szóval kapott 2 orvos egy jó kis summát, pedig az egyiknek ló... se járt volna. Vannak még ilyen "jó" orvosok is sajnos
11:34: elég rosszul tette. Én megkérdeztem volna doktor"úr"tól, hogy mire gondolja hogy járna neki? Ha esetleg megmagyarázná, mit segített szülés alatt amit ki kellene fizetnem?! És számlát ha adna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

Szigetszenmiklóson lakom, oda is járok terhesgondozásra Horváth Gáborhoz, aki nem vezet szüléseket, nem szeretnék fogadott orvost, az I. számú Női Klinikán szerenék szülni. (elvileg területileg oda tartozom) Lehet ott csak szülésznőt fogadni?

Vagy csak akkor ha fogadott orvosom is van. Oda kell bejárni terhesgondozásra, vagy csak szülni kell bemenni. Valaki segítsen hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.
Ja még annyit, hogy én úgy halottam hogy azért nem vezethet le szülést mert minden kórházból ki van tiltva a stílusa miatt, meg azért mert még továbbképzésekre sem jár.De ez csak halottam, ne vedd készpénznek.Szép szülést:)
Igen, jól tudod, oda tartozunk:)
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves Válaszoló! Lenne még egy kérdésem, akartam neked privit írni, de nem tudok, szóval neked Horváth doki csinálta a 12 genetikai uh-t? Mert én ma voltam nála, és elvileg megcsinálta, bár semmi nem mondott még a végén én kérdeztem rá hogy minden rendben. Meg az egész kb 15 másodpercig tarott és nekem az elsõ terhességemnél ez a vizságlat legalább 10 perces volt. Szóval még is csak van egy olyan érzésem, hogy doki kellenne váltani.

Nem a szülést levezető orvos felelős a Győri kismamáért! Tudtok róla?

Teljesen kizárt,hogy dr.Fülöp József hibájából halt volna meg a kismama.A HELLP szindróma vitte el szegényt,amiból azzal a kórképpel,ami neki volt a világon egy orvos nem menthette meg.30 hetesen bevizesedett nagyon,és sok fehérje volt a vizeletében,illetve vér és genny.Terhességi toxémiát kapott,de mivel ikreket várt,ha azonnal megm?tik,meghalnak ?k is.32.-ik héten megm?tötték,NEM VÁGTAK EL SEMMIT!!!!A toxémia azért veszélyes,mert mérgezést kaphat az anya is meg a baba is,ami halálhoz vezet.Itt az anya kapta.48 órán belül kivették a méhét,de ez sem segitett,meg a gyógyszerek sem.A család nem tájékoztatta az orvosokat,hogy nincs széklet,és ezért kilyukadt a vékonybél,ami a hasüregbe ürült,és már el?tte megkezd?dött a vérmérgezés,mert a terhességi toxémia(minden terhes,illetve volt terhes n? tudja),hogy milyen veszéllyel jár,és azért kell megel?zni,mert a mai orvostudomány sajnos még csak el?tte mentheti meg a kismamát,illtve a kisbabát,egyébként az esetek 90%-ában halállal végz?dik,ha elindul a mérgezés,és ezellen orvos nem tehet semmit még ebben a fejlett világban sem sajnos.Megrendít? ez az eset,és persze,hibást keres mindenki,de itt nincs hibás.És hogy az orvos mellett szóljak.Õ egy elég id?s,jó pozicióban lév?,megbecsült,jól dolgozó orvos,aki eddig semmi hibát nem vétett,és nem utolsó sorban ha ? nincs,én sem ülhetnék most itt,mert az én életemet is ? mentette meg 10 hónapja.Másfél héttel szülés után senki nem vette észre,hogy bennem hagyott egy pancser bar.m egy méhlepény darabkát,holott tiszta csomós mellekkel,meg 40 fokos lázzal mentem vissza,és hazazavart MINDENKI,mire szerencsére dr.Fülöp Józsefhez kerültem,és akkor már vérmérgezéses voltam,és max fél órám volt,hogy ne kerüljek menthetetlen állapotba,és lám,megmentett,s?t,még szoptatni is tudok,mert még azt is figyelembe vette,hogy szoptatok,és nagyon hatásos gyógyszereket válogatott össze,ami nem árt a kicsinek sem,és el se apad t?le a tejem.A többi orvos meg lázcsillapitóra is olyan t adott,hogy véletlen se szoptathassak.És az is kizárt,hogy nem vették komolyan a széklet dolgot,mert hozzám napi háromszor jöttek be szülés után,hogy volt-e székletem,ha nem hashajtó,ha utána sem kivizsgálások,pedig NEM volt fogadott dokim sem,és nem császárral szültem.A császárosoknál olyan komolyan vették,hogy egy csomó dolgot nem ehettek,meg csak vizet ihattak,mig nem volt széklet!!!Az egy dolog,hogy sokan nem mondják meg hogy nem volt székletük,mert a szobatársam sem mondta meg,? is azt hazudta,hogy volt neki,hogy békénhagyják.Amyugy én természetesen szültem,nem császárral.Ugyhogy nem nem érdekelte ?ket,hogy nem volt széklete,mert elég komolyan veszik,hanem max.nem mondták el,mert nem tudták,hogy fontos.De mindenki hibást keresne a család helyében.Ha én lennék ebben a szomorú,és nehéz helyzetben,mint amibe az apa került,én is hibáztatnám az orvost.És az már elég sokat elárul,hogy a család ügyvédje is azt mondta,hogy ezeket a férj állitja,mert is nem valószinü,hogy hibázott az orvos.

Legjobb válasz: Aranyos vagy hogy leírtad ezeket. Igen a család most bûnbakot keres. Nem ítélem el õket ezért, mert nagyon szomorú és nehéz helyzetbe került az apuka. Milyen szívszorító, két újszülött baba anya nélkül maradt... Remélem Te már jól vagy Üdv 8 hónapos baba anyukája

Aranyos vagy hogy leírtad ezeket. Igen a család most bûnbakot keres. Nem ítélem el õket ezért, mert nagyon szomorú és nehéz helyzetbe került az apuka. Milyen szívszorító, két újszülött baba anya nélkül maradt... Remélem Te már jól vagy Üdv 8 hónapos baba anyukája
Ezt konkrétan nem tudom, de elgondolkodtam rajta, hogy akár én is meghalhattam volna. A gyereket fél óránként vizsgálgattak, engem egyszer sem. Pedig én másnap elájultam a WC-ben, de azzal sem foglalkoztak különösebben. 2 nap múlva mehettem haza, pedig 1 hétig fel sem tudtam kelni. Annyira rutin dolog ez a szülés, hogy nem is veszik komolyan. Ha az anyuka panaszkodik, hogy nem érzi jól magát, akkor az csak nyafogás. Sajnos én is ezt tapasztaltam, meg másoktól is hallottam. Remélem ezek után majd komolyabban veszik, hogy szülés után nem árt az anyukára is odafigyelni.
Azért azt nehezen tudom elhinni hogy ha egy asszony ennyire rosszul van akkor nem árulja el, hogy nem volt széklete.Hisz egészen biztosan aggódott õ is és a család is, miért titkolták volna, hogy nem WCzett?
Mikor én voltam kórházban, ott is sokan voltak, akik eltitkolták, hogy nincs székletük.Én megmondtam, nekem adtak hashajtót másnap meg kúpot.Õk féltek a kúptól.Azt viszont nem értem, hogyan fajulhat el odáig a terhességi mérgezés, hogy abba bele kell halni.Nekem nem volt, nem értek hozzá, de azt nem lehet valahogy féken tartani?
A toxémiába nem kell belehalni. Ilyen esetben azonnal meginditják a szülést, pont azért, hogy ne forduljon elõ a tragédia. Szerintem soha nem fog kiderülni, hogy hibázott-e valaki.
Szia! Én is nagyon sajnálom ezt a dolgot ; de muszáj mindig "bûnbakot " találni...Azt én sem értem, hogy a széklet dolgot miért kell eltitkolni? Sajnos a beöntés ugye választható opció...Na jó, nem ezen akarok lovagolni. A vérmérgezés pedig sajnos egy olyan állapot, ami gyors, kegyetlen és sokszor megállíthatatlan. Ez nem az orvos hibája szerintem. Ha egy gézdarab vagy bármi bent maradt volna és az fertõzõdik el, azt gondolom, komoly mulasztás történt...de így?:(
Nem akarom bántani az orvos, biztos millió anyuka és baba életét mentette már meg! Viszont tudták, hogy baj van, sokkal fokozottabbban oda kellett volna figyelni rá, illetbe, amikor elkezdett felfújódni szegény akkor mire gondoltak mitõl van?! És ez nem az orvos hibája, hanem a nõvéreké sok kórházban a nõvér nagyobb mellénnyel jár, mint az orvos, sajnos ezt tapasztaltam. Az orvos tudott türelmesen, normálisan beszélni az emberrel néhány nõvér meg/a fiatalabbak/ úgy beszélt, mintha õ lenne az atyaúristen!
Én nem szeretnék állást foglalni, de nálunk is napjában minimum 2x kérdezték, hogy volt-e széklet, és itt is sokan eltitkolták, hogy nem volt még. Csak azt tudnám, ha utána ne adj' isten baj van, akkor mit csinálnak? Egy kúp nem a világ szerintem. Ezért fura ez a sztori, mert még a kaja is más volt egy spontán szülõnek, meg egy császárosnak, és az sem volt mindegy, hogy hány napja szültem, aszerint kaptam a kaját. De az is tény, hogy sokszor adódhat nagy baj az orvosi vagy ápolószemélyzet figyelmetlenségébõl vagy éppen az alacsony létszám miatt. Sajnálom a családot, óriási veszteség nekik.
Én errõl azt hallottam, hogy császármetszés közben felvágta véletlenül a beleit, és ezért halt meg. Jó, lehet, hogy eltitkolta, hogy nem volt széklete, de szülés után 3 napig nekem sem, és mégsem lett semmi bajom. Ez csak kifogás, mert az orvosok soha nem ismerik el a felelõsséget. Meg mindig egymást védik. Orvost felesleges is beperelni, mert úgysem neked lesz igazad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!