Találatok a következő kifejezésre: Szüléshez Tena betétet (16 db)

Szüléshez Tena Lady betétet javasolnak. Mennyi kell belőle? A Super méret jó?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell! Jó a hagyományos amit amugy is szoktál használni,úgyis gyakran cseréled!Én a korházban 2 nagy csomag betétet használtam el,én minden wc illetve zuhany után tisztát raktam,tehát nem nagyon volt olyan ami megtelt volna.

Szerintem nem kell! Jó a hagyományos amit amugy is szoktál használni, úgyis gyakran cseréled!Én a korházban 2 nagy csomag betétet használtam el, én minden wc illetve zuhany után tisztát raktam, tehát nem nagyon volt olyan ami megtelt volna.
Attol függ, mennyi vérzésd volt havonta terhesség elött... Nekem intenzív volt elsö 3 napban és azt mondták, hogy sokkal több lessz szülés utáni napokban, így aztán vettem egy csomag Super Tenat és 2 Always éjszakait is, biztos mai biztos... Ha megmarad, ugyis elhasznalom a következö honapokban... Könnyû szülést!
Én molymed -et vettem a gyógyszertárban, így sem bugyit, sem betétet nem vittem a kórházba, annyira jó volt, hogy nem csuszkált bennem a betét... Ez egy betétesbugyi, ami szülés után a hasadat is lefogja és jobb, mint a tena-lady! Ma már ez a divat :) Próbáld ki sztem, 10-es csomagolásban van két méretben, és kb 2500Ft. Könnyû szülést neked :) 5 hetes babamama
jaa, és ez az elsõ napokra, én utána alwayst használtam, illatosat és véknyat, teljesen bevált. A 4cseppesbõl kb 2csomag ment el, és a 2cseppesbõl is 2csomag. Utána tisztasági már csak. De ez függ a te vérzésed erõsségétõl is!
Én Tena lady supert vittem a kórházba 2nagy csomaggal+az eldobható bugyiját 3csomaggal!Nekem bevált nagyon erös vérzésem volt, 20percenként fürödtem, cseréltem a betétet!Itthon megpróbáltam Alwayst használni de nagyon fájt töle a gátsebem!:-(igy itthon is Tenát használtam!De legalábbis míg nem fájt annyira a sebem!ez mindenkinél más!szerintem nem ártasz vele ha viszel be a kórházba!
Én a Tenna Lady superbõl kb. 12 darabot használtam el, mert utána elég volt az éjszakai always betét is. És az sokkal kényelmesebb :)
Én Jessa-t vettem a dm-ben, 30db-os 800ft körül van és jó
Én is tenna lady extrát használtam a kórházba kell az mert nagyon bõ a vérzés és az jól felfogja. Pedig próbáltam többet is a kórházba de ez vált be. Itthon már elég a sima betét.

A kórházba szülésre hány db eldobható bugyit kell vinni, és tena betétet, textil pelenkát, eldobható pelenkát, és popsitörlőt? Mennyit vigyek, nehogy kevés legyen.

Kismama melltartót és szoptató melltartót is vittetek, mennyit?

Legjobb válasz: Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)

Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)
A kórházban ahol dolgozok ezeket a dolgokat mi adjuk a kismamáknak, amennyi csak kell. Furcsa hogy lassan már akár vizet is magának mell vinnie az embernek...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! akkor majd lesz csomagom :) kell jó nagy bõrönd :) . 2.válaszoló. Hát jó nekik hogy nem kell vigyenek sok mindent , nekünk ezeket mind vinni kell, mondta a szülésznõ. Melyik kórházba van ilyen kényelem? :-)
Huh...kettes, erre én is kíváncsi vagyok. Hol van ilyen szupi hely? A fiam születésénél csak babaruha nem kellett, de most már saját ruhát kell vinni a bébiknek. Mindent nekünk kellett vinni a budipapírtól kezdve a kézmosó szappanig. Csak az ágynemû volt kórházi...
Ealing Hospital :)
A kérdező hozzászólása: ez vicces :-) Nem is itt van Mo.on :-) gondoltam :) azért olyan messze nem megyek el szülni :)
Minden kórházban más a protokoll. Nálunk ez kell: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html A férjed úgyis bemegy, tehát tud vinni pótlást mindenbõl. Én minden napra vittem 1 tiszta hálóinget, 1 tiszta melltartót (baromira megizzadsz, ha belövell a tej, lesz egy hülye szaga is) naponta legalább 3-4-5 betét/bugyi/pelenkabugyi, amit szeretsz. Eltérõ, ki mennyire vérzik. Eldobható pelus napi 5 legalább, eleinte sokat kakálnak, popsitörlõ 1 csomag. 37+6 h km
Hát kedves utolsó, így is kevés az orvos meg a nõvér, úgyhogy inkább ne küldjük õket börtönbe. A másik meg, hogy olyan kevés fizetésért dolgoznak, hogyha nem lenne hálapénz, egy sem maradna itthon. Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy más országokban a terhesgondozás messze nem ilyen alapos, több helyrõl hallottam, hogy legfeljebb 2 Uh van, és orvos se látja többször a kismamákat. Minden külföldön élõ panaszkodik, és rengeteg kérdést tesznek fel itt a gyakorin, mert ott kint nem kapnak válaszokat. Szóval nem biztos, hogy ez annyira rossz....
Ealing Hospital szuleszetehez volt szerencsem harom evvel ezelott... Egy remalom volt. A Labour Ward es a Maternity Ward egyarant. De valoban, eldobhato bugyit es oriasbetetet adtak...

Mekkora tena betétet vittetek a kórházba a szülés utáni első napokra?

mert nekem a gyógyszertáros csak a minit adta azt mondta hgoy ez is elég de én elég kicsinek találom.

Legjobb válasz: szerintem elég a sima normal betét, hiszen hiába viszel extra nagyot, nem telik meg, mert hosszú. Legalább is nekem ez a tapasztalatom. A Tena vatta alapú, és vastagabb.

szerintem elég a sima normal betét, hiszen hiába viszel extra nagyot, nem telik meg, mert hosszú. Legalább is nekem ez a tapasztalatom. A Tena vatta alapú, és vastagabb.
A hosszú éjszakai szerintem kényelmesebb, mert a kórházban elég sokat fekszik a frissen szült kismama és nem kell arra figyelni, hogy jó helyen legyen a betét.
Éjszakai a jobb!!Nekünk minden nap adtak 1 csomaggal a kórházban!!
az extrát vittem be és nekem nagyon bejött. mind a vastagsága, mind a hossza kellett, pedig gyakran cseréltem (eléggé véreztem), és kellemesebb volt rajta ülni a gátmetszés után.
Nekem egy csomag supert, és egy csomag extrát ajánlottak a gyógyszertárban.Azt mondták, szülés után majd itthon is nagy hasznát veszem.Nem fog a nyakamon maradni.Szerintem nagyon jó a Tena, mert puhának tûnik, és elég nagy ahhoz, hogy nem fogok összekenni mindent.nekem fõ a biztonság, és a kényelem. 40 h
Én a Dm -ben vettem DM saját márkás betétet, ez 32cm hosszú volt és szuperebb volt mint az always éjszakai és az ára is jóval kevesebb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válasszokat

Többen írták, hogy szülés után jó haszna van a Tena betétnek. Melyik tipust érdemes venni, és abból van-e "szárnyas" változat, vagy csak sima?

Legjobb válasz: Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája

Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája
Szia! Én is Tenát vettem, Normált és elegendõ volt, bár császárral szültem... Ez nem volt szárnyas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Nekem a Mini Long is elég volt.
Én chicco (mamma donna) szülés utáni betétet használtam, és nagyon jó volt. Jó nagy és vastag, kórházba tökéletes. Nincs szárnya, de nem is kell bõven megtartja a bugyi a vastagsága miatt. A tenának sincs szárnya a vastagabbanak. De volt olyan szobatársam aki vattát használt, az is jó volt, meg mi viztire kaptunk, de az inkább gézzel betekerve jó, mert különben ragad a sebbe kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Molimed bugyi. Már az elõbb irtam valakinek. Auchan gyógyszertár 2200 ft. Bugyiba épített betét, nem mozdul el és nem folyik ki semmi, hasleszorító része is van. Nekem nagyon bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hány db van egy csomagban?
10 db/ csmag. Nekem elég volt egy az elsõ pár napra, amikor erõs volt a vérzés, utána elég volt a sima betét.

A Dm-be lehet kapni nagy méretű tena betétet közvetlen szülés utánra? Mennyiért? 37. hétben lesz az utolsó nagy laborom, éhgyomorra kell menni?

Legjobb válasz: Szia. Igen en ott vettem egy jo nagy csomaggal. Akcios volt. Ehgyomorra menj mindenkeppen, vizet ihatsz elotte. 36hkm

Szia. Igen en ott vettem egy jo nagy csomaggal. Akcios volt. Ehgyomorra menj mindenkeppen, vizet ihatsz elotte. 36hkm
lehet kapni dm ben tennát, én 30dbosat vettem 2000ezerért , de van kisebb is 18 darabos az 1000 alatt van asszem 900 volt ... éhgyomorra kell menni
Mindenképp a nagyobb kiszerelésû betétet vedd meg, én 2-t is vettem (a második már lájtosabb), mert anno a férjemnek kellett utánam hoznia még 1 csomagot. Hááát, nekem egyik nagy labor elõtt sem kellett éhgyomorral menni, egyedül a vércukor mérésnél.

Használt valaki Chicco-s betétet szülés után? Tapasztalatok? Szerintem óriási méretű és félek hogy át fog ázni, ezért vettem Tenát is.

Legjobb válasz: Én Tenát vettem, de nem nagyon kellett. Adtak a kórházban papírvattát, az is bõvel elég volt. Vigyél magaddal mindkettõbõl párat, majd meglátod, melyik a jobb. A többit a bevált márkából utánad tudják vinni majd. Minden jót a szüléshez!

Én Tenát vettem, de nem nagyon kellett. Adtak a kórházban papírvattát, az is bõvel elég volt. Vigyél magaddal mindkettõbõl párat, majd meglátod, melyik a jobb. A többit a bevált márkából utánad tudják vinni majd. Minden jót a szüléshez!
Én használtam, teljesen jo volt.Átázni nem fog.nekem legalábbis nem ázott át.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Én molimed betétes eldobhatós bugyit használtam. Nagyon jó volt és kényelmes. Igaz nagynak tûnik, de legálább biztos nem fogsz átázni és ráadásul elég magas a derékrésznél, így a hasadat is tartja. 5 hetes anyuka
Szia! Én 7 hónapja szültem és én is ilyen betétet vettem, de nekem egy rémálom volt! Olyan vastag, hogy ahogy összegyûrödött nagyon bántotta a gátsebemet. Nekem az egészen vékony, nagy szárnyasbetétek kényelmesebbek voltak. Azért mindenképpen próbáld ki, ez csak egy tapasztalat a sok közül!:) Könnyû szülést!

Szülés után a Tena Lady betéthez ajánlották a többször használható hálós nadrágot. Ehhez kell még vmilyen eldobható bugyi vagy a betétet rögtön ebbe lehet beletenni?

Legjobb válasz: én nem hálós bugyival készültem,hanem vettem egy számmal nagyobb telifenekû,fekete bugyikat.akkorát,hogy a császáros heget se zavarja.azt otthon is tudtam használni,még néhány hétig.

én nem hálós bugyival készültem, hanem vettem egy számmal nagyobb telifenekû, fekete bugyikat.akkorát, hogy a császáros heget se zavarja.azt otthon is tudtam használni, még néhány hétig.
Én a Dm-ben vettem eldobható bugyit, 5 db van egy csomagban, kb. 500 Ft volt, nem volt külön hálós bugyim. A kórházban adtak betétet, azt raktam bele, nem kellett külön vennem. Kétszer szültem, egy sima, egy császár, mindkétszer így csináltam.
Én is eldobható bugyit vettem, igaz bababoltban és nagy tenát tettem bele. Sima szülészem volt, de ez így tökéletes volt.
Mármint szülés, nem szülész..:D
Én ilyen hálósat használtam, meglepõen jó volt, rögtön mehet bele a betét, nem kellhozzá más. 4-et vittem a kórházba, kellett mosnom párszor, fõleg az elején, mikor bénán tettem a betétet a bugyiba. De pár óra alatt megsuárad. Itthon is használtam egy darabig.
Én is a Tenafix száras nadrágot vittem és legközelebb is azt fogok, nagyon jó. Nem kell hozzá már más, ebbe kell beleragasztani a tenát, nagyon jól tart, és én is kimostam õket, biztos ami biztos alapon, ha átázna és keveset vittem volna. Nagyon hamar megszáradt, úgyhogy többször is használtam így aztán õket, így a bontatlanokat eltettem a következõ szüléshez :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! :-) :-) Most legalább már tudom, mit is vigyek a KH-ba...

Császáros szülés után milyen betétet vittetek magaokkal? Elég valami nagyobb méretű vagy Tena lady? Hol lehet megvásárolni?

Legjobb válasz: Én olcsó nagy méretû(éjszakai)betétet vittem.Eleinte sûrûn cseréltem ezért nem költöttem rá "sokat"!És itthonra is bevált!

Én olcsó nagy méretû(éjszakai)betétet vittem.Eleinte sûrûn cseréltem ezért nem költöttem rá "sokat"!És itthonra is bevált!
Szia! Nekem az éjszakai nem vált volna be, a Tena extra viszont nagyon jó volt. Lehet, hogy nem a legolcsóbb, de kényelmes volt, jó a nedvszívó képessége. Szinte mindenki ilyet használ. Akárhogy döntesz gyógyszertárban biztos tudnak segíteni! A sima éjszakait dm-ben rossmannban is lehet kapni, vannak olcsóbb fajták is! Könnyû szülést! 3 hós fiú anyukája
Én libress betétet használtam (a legnagyobb nedvszívót), vékony volt és nagyon kényelmes. Nem drágább mint a Tena. Mindkettõt megveheted a tescoban, a dm-ben, a sparban is.
Én Always éjszakait vittem, mert nem tudtam, mit kellene, de rövid lett, igy két betétet ragasztottam egymás után, igy jó volt.

Tena Lady betétem van, azt érdemes használni szülés után?

nem tudom, hogy jó van e nekem, mert az van ráírva hogy vizelettartásri problémára!

Legjobb válasz: Szia! Igen, alapvetõen ez vizelettartási problémákra kifejlesztett betét, de a szülés utáni nagyvérzés idejére is ezt szokták javasolni, pont azért, mert nagy a nedvszívó képessége. Viszont ebbõl is többféle méret van, a tisztasági betét mérettõl a nincs-is-olyan-nagy-nõ-akinek-befér-a-lába-közé méretig. A szülés utáni vérzéshez inkább ez utóbbi kell.

Szia! Igen, alapvetõen ez vizelettartási problémákra kifejlesztett betét, de a szülés utáni nagyvérzés idejére is ezt szokták javasolni, pont azért, mert nagy a nedvszívó képessége. Viszont ebbõl is többféle méret van, a tisztasági betét mérettõl a nincs-is-olyan-nagy-nõ-akinek-befér-a-lába-közé méretig. A szülés utáni vérzéshez inkább ez utóbbi kell.
Szia! Alapvetõen tényleg vizelettartási problémára szokták használni, de külön ajánlják szülés után a kismamáknak is. Én a kisfiam születése után Tena-t használtam és nagyon bevált. Aztán ahogy kezdett gyengülni a vérzés fokozatosan átálltam a sima Always betétre. Most is biztos ezt veszek majd, ha megszületik a picúr.
Szió! Én is azt használtam és el sem tudom képzelni, hogy a hagyományos betéteket milyen gyakran kellett volna cserélni, mert egyszerûen annyira erõsen véreztem. Szerintem egy csomag bõven elég lesz.

Milyen betétet lehet használni a TENA-n kívül a szülés utáni napokra? (Ami legalább olyan jó, mint a TENA. )

És milyen bugyit használtatok hozzá?

Legjobb válasz: Anionos betét. Gyógyító hatású, s baktériumölõ. Valamint nagyon nagy nedvszívó képességû. Csak vigyázni kell, ne boltit vegyél, mert az nem olyan jó. Lady anion néven keresd!

Anionos betét. Gyógyító hatású, s baktériumölõ. Valamint nagyon nagy nedvszívó képességû. Csak vigyázni kell, ne boltit vegyél, mert az nem olyan jó. Lady anion néven keresd!
Aionos betét! Nagyon jó. Lehet kapni többfélét már belõle. Van gyógyszertárban, DM-ben is. Nekem nagyon bevált.
én sima otthoni franciabugyit amiért nem kár és always vagy Libresse ejszakait használtam. Jó volt!
Bellady inkontinencia betét + Tena hálós bugyi. nekem bevált, összesen nem volt 1000 ft.
Én a 2. szülésnél már a DM saját inkontinencia betétjét használtam. Sokkal jobb volt, mint a Tena. És azóta is csak azt használom, minden hónapban. Sokkal többet magába szív, mint bármely neves eü betét.
Én a Rossmann-os Facelle vastag inkontinencia betétet vettem, tökéletes volt. Már nem emlékszem a pontos árra, de azt hiszem kb fele annyi volt mint a Tena. Mikor enyhült a vérzés én is az anionon betétet használtam (bár ennek jó kis ára van, viszont nagyon fájt a sebem), amitõl elmúlt a gátseb fájdalmam egyik pillanatról a másikra.
Én a Chicco-t használtam. Nekem bevált, én rövid ideig, de baromira véreztem. Az elsõ 2 nap még ez is átázott.
Szia! Én kettesével használtam az éjszakai Always-t. Tehát egymás után raktam kettõt, igy végigért a bugyiban. Eldobható bugyit vettem a kórházi idõre, utána pedig normál slipet hordtam.
A kérdező hozzászólása: köszi! A TENA nagyon jó, elsõ szülésnél is azt használtam, csak most keresek valami olcsóbbat. Itt baromi drágán lehet csak kapni:S
Csak érdeklõdnék - miért nem jó a Tena? Nekem nagyon bevállt.
Én császáros voltam, Chicco-MammaDonna betétet vettünk, nagyon jó nedvszívó, légáteresztõ, jó hosszú. Tena hálós nadrágot használtam hozzá, ami olyasmi, mint egy franciabugyi, több méretben van és azt hiszem 2 db van egy csomagban. 2-3 hét elteltével már elég volt a sima egészségügyi betét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!