Találatok a következő kifejezésre: Szülés utánra nem tudok (10 db)

Anyukák, szülés utáni napokban hogy néz ki a has? Miután a baba kibulyik? Nem tudom elképzelni még és félek hogy logni fog vagy ilyesmi. Első babás

Legjobb válasz: Szülés utáni napokban elég löttyedt a has, mivel a baba nincs benne, és az összehúzódásra idõ kell. A szülés után adott oxitocin gyorsítja a a méhösszehúzódást, de a legjobb méhösszehúzó a szoptatás:) az elsõ napokban jóslófájásszerû görcsök vannak szoptatáskor. attól is függ milyen alkat vagy, milyen gyorsan fogsz vissza. a bõrödtõl is függ, nekem pl. van felesleg a hasamon, mindig is volt valamennyi, egy darab csíkom sincs, pedig 3x szültem, a barátnõm 1x szült, de hasplasztikázni kellett, pedig vékony vol é skockás hasa volt szülés elött.

Szülés utáni napokban elég löttyedt a has, mivel a baba nincs benne, és az összehúzódásra idõ kell. A szülés után adott oxitocin gyorsítja a a méhösszehúzódást, de a legjobb méhösszehúzó a szoptatás:) az elsõ napokban jóslófájásszerû görcsök vannak szoptatáskor. attól is függ milyen alkat vagy, milyen gyorsan fogsz vissza. a bõrödtõl is függ, nekem pl. van felesleg a hasamon, mindig is volt valamennyi, egy darab csíkom sincs, pedig 3x szültem, a barátnõm 1x szült, de hasplasztikázni kellett, pedig vékony vol é skockás hasa volt szülés elött.
Szerintem akkor kevésbé drasztikus a különbség ha amúgy sem volt deszka vékony zsírmentes lapos hasad. Én nem vagyok vékony alkat de a hasam nem volt sose olyan elõreállós, én inkább fenékre combra hízok, de azért nem voltam vékony. Elsõ babánál jó nagy hasam volt (mondjuk repedt is) de meglepõen hamar visszament teljesen laposra már szülés után is meg voltam gyõzõdve hogy bazinagy marad de nem maradt bazinagy. A bõr az lazult rajta sajnos sokat de ez mondjuk 4 kézláb látszik de állva egyáltalán nem. A második sõt harmadik babámnál is szépen visszalaposodott maga a has. A bõr az más az kicsit lógós rajta de azon csak a szike segítene.
Nekem nem lógott. Nagyobb volt ugyan, mint a terhesség elõtt. Kb mintha 5 hónapos terhes lettem volna. Aztán napról napra laposabb lett. Ez egyébként adottságtól is függ, valakinek jobban kitágul a bõre és idõ, mire a szövetek visszahúzódnak, valaki meg már szinte úgy megy haza a kórházból, hogy észre sem venni. Ha úgy gondolod, olyan típusú a bõröd, hogy megnyúlhat, akkor vigyél a kórházba magaddal hasleszorítót.
Éppen egy hónapja szültem, és a kórhából úgy jöttem haza, mintha a pocakomban maradt volna még egy baba :) Másnap itthon beindult a tejem, és ahogy elkezdtem szoptatni, szépen lement a hasam. A bõr viszont nekem is meglazult - a köldökömnél repedt -, állva nekem sem látszik. És ez a legkevesebb, hiszen egy gyönyörû gyermeket kaptam érte cserébe.
Nekem katasztrófa maradt, pedig másfél éves már a fiam... Mûtõbõl lapos hassal toltak ki... utána akkora hasam volt mintha nem is szültem volna... Csóri férjem szülés után egy pár héttel mondta, hogy teljesen le volt döbbenve, mert nem értette , hogy maradt ekkora... Nekem nagyon-nagyon lassan ment le, pedig 19 hós a fiam, és még mindíg szopik... úgy látom, még mindíg alakul a testem, de 1 év tuti kellett, hogy a nagyja visszahúzodjon. De valószínû a köv. baba után meg kell mûteni, mert annyira lóg, hogy gatyán keresztül látni :-((( nekem elég rugalmatlan bõröm van, teli vagyok csíkkal, és hatalmas hasam volt. Nem is azt kérdezték, hogy ikrek-e hanem, hogy hanyas ikrek... :-((( pedig 3690.gr.-al született a fiam, és 51 cm-el. Nem volt extra nagy, de majdnem 42 héten... ja és én már pocakosan használtam haskötõt, meg szülés után is de nem, sok elõnyét láttam... talán terhesen könnyebb volt cipelni
igazán nem kell ez miatt aggódnod, visszahúzodik az!
Szerintem is alkattól függ, és attól hogy milyen a bõr!Egy biztos!Ha szoptatsz, hamarabb visszahúzódhat.Az nõk teste azonban mindenképp változik szülés után (Vagy megereszkednek a mellek, vagy csíkos marad a has, vagy pedig pocak marad), ez sajnos ezzel jár.Természetesen ezeken lehet segíteni plasztikai mûtéttel, de ezt nem mindenki teheti meg.Nekem a hasam gyorsan visszahúzódott, viszont hiába kenegettem szülés elõtt, mégis csíkos.
Mindenkinél más. Barátnõm azt mondta neki kicsit lógott a bõr. Nekem egyáltalán nem lógott. Persze nem olyan volt, mint a terhesség elõtt, hiszen ott volt a megnyúlt bõr és megnyomkodtam egy ujjal, hát mint egy puha puding. Érdekes érzés volt, hogy a hasizmaimat egyáltalán nem tudtam megfeszíteni. Csak egy puding volt ott. De nem lógott, nem volt ráncos. Mondjuk nekem nem volt háj a hasamon, se a terhesség elõtt, se szülés után, csak azt kellett megvárni, hogy a bõr visszaálljon szépen az eredeti állapotára.
A kérdező hozzászólása: ja és mennyi idõ mulva huzodik vissza?vagy az már ugy marad?
A kérdező hozzászólása: és ez a puding állag elmult?vagy olyan maradt?
Én is jól le lettem pontozva:) Biztos megérdemeljük amiért repedt a hasunk vagy nem maradt olyan szép a bõrünk ássuk el magunkat:) )) Nem lehetne ezt a pontozásos baromságot megszüntetni vhogy??
A kérdező hozzászólása: nem tudom kik ezek a lepontozok de én ha kiirok egy kérdést minden válaszolonak zöld kezecskét adok még akkor is ha nem hasznos a válasza de értékelem hogy válaszolt
Kedves kérdezõ elhiszem neked a zöld kezet. utsó vagyok, csak azt nem értem mi volt ennyire lepontozandó a válaszomban... Annyi tapló van már ezen az oldalon, hogy kár feljönni... nyugodtan nyomkodjátok csak a PIROS kezecskét... Küldök fotót priviben...
A kérdező hozzászólása: a zöld kezecske mindenkinek ment
A kérdező hozzászólása: valaki esetleg mutatna képet a hasárol?üzenetben vagy itt is
A kérdező hozzászólása: nem vagyok vékony alkat és volt a hasamon felesleg már szülés elõtt, sosem volt lapos, feszes hasa, ost pedig nagyon nagy pocakom van és rettegek hogy fog kinézni szülés után, nem ilyesztõ látvány?tudom hogy nem ez kéne legyen a legnagyobb problémám de ez olyan dolog amirõl nem igazán lehet olvasni neten sem
15-ös vagyok dehogy maradt olyan!!! Idõvel ugyanolyan feszes lett a bõr és a hasam még izmosabb lett, mint elõtte, konkrétan kockás. Persze ez hosszabb idõ volt, az a lényeg, hogy nem kell megijedni attól, amit szülés után látsz. Egyetlen egy barátnõm van, akinek kicsit ráncos maradt a bõr, mindenki másnak idõvel ugyanolyan lett a hasa, mint elõtte volt.

Szeretnék a netröl rendelni szülés utáni hasleszoritot. Honnan tudnék rendelni? Nem tudok boltbol venni, mert ágyhoz vagyok ·"kötözve", ugyan is vesz. terhes vagyok.

33 hetes kismama

Legjobb válasz: Arra gondolok amit szülés után egyböl fel tudunk tenni,és hamarabb visszamegy a hasunk.

A kérdező hozzászólása: Arra gondolok amit szülés után egyböl fel tudunk tenni, és hamarabb visszamegy a hasunk.
Szia. Nézz szét a http://www.tesz-vesz.hu oldalon, vagy a http://www.vatera.hu oldalon. Itt lehet venni vadi új dolgokat is, de jó minõségû használt dolgokat is árulnak.
Hogy rendelni honnan tudsz, nem tudom, de az Anita Maternitynek nagyon jó a hasszorítója, állítható derékrésszel, drága, de megéri! Csak ajánlani tudom...
Én is a http://www.teszvesz.hu (és nem tesz-vesz!!) és a http://www.vatera.hu oldalakat használom. Regisztrálni kell, kapsz postán egy azonososító levelet és utána tudsz vásárolni. De ha kicsit nézelõdsz, biztos találsz online üzleteket is, ahol lehet vásárolni, én is bele szoktam futni ilyenekbe...

Szülés utánn mikorra apad le a lábam, kicsit be van dagadva és nem jönnek rám a cipőim mikor tudom majd felvenni?

Legjobb válasz: Nekem kb. 1 hetembe telt. Sokat segít, ha sok folyadékot iszol, pl. a citromfû teát tudom ajánlani, segít kihajtani a vizet. Csak arra kell vigyázni vele, hogy van egy kis nyugtató hatása is, ezért olyankor érdemes meginni, ha utána tudsz egyet szundítani. Pár nap alatt helyrehozza az ember lábát. És a picinek sem árt, nyugodtan szoptathatsz mellette.

Nekem kb. 1 hetembe telt. Sokat segít, ha sok folyadékot iszol, pl. a citromfû teát tudom ajánlani, segít kihajtani a vizet. Csak arra kell vigyázni vele, hogy van egy kis nyugtató hatása is, ezért olyankor érdemes meginni, ha utána tudsz egyet szundítani. Pár nap alatt helyrehozza az ember lábát. És a picinek sem árt, nyugodtan szoptathatsz mellette.
szia! nekem kb.2 hétre rá ment le a dagadás a lábamról...de nekem szerencsém volt akkor még meleg volt, hordhattam papucsot, neked ebben a hidegben....Kitartás! 8 hetes kisfiu anyuja
Nekem sajna nem volt ilyen szerencsem, még a 6 hetes kontrollra is nehezen tudtam cipot húzni!Igaz, nekem eléggé be voltak dagadva a lábaim.
Nekem szerencsém volt, szinte azonnal leapadt, pedig nagyon be voltak dagadva a lábaim, kitartás, megkönnyebbülsz ha kibújik a picurka! 6 hetes kisfiú anyukája


Palmer's stria-krém (nem narancsbõrre, szülés utáni csíkokra) - hol tudok ilyet venni?

Rossmann, dmben nem találtam.

Legjobb válasz: müller vagy internet de semmire nem jó..

müller vagy internet de semmire nem jó..
Igen.Remélem össze vagy csomagolva!!
Szia én is 40. hetet taposom szerdára vagyok kiírva, az én babom sem ugra-bugrál, maximum kicsit meg meg moccan. Könnyû szülést mihamarabb!!
igen, ne aggódjatok, tényleg ennyire belassulnak, ez normális! Én 9 hete szültem, tehát az élmény még friss, nagyon sok erõt, gyors szülést kívánok! A legjobb tanácsom: sose hagyjátok abba a légzést!!! Bármennyire fáj is koncentráljatk a légzésre, esküszöm nagy fájdalmat lehet vele enyhíteni! Szép élmény, fogadjátok félelem nélkül!
A kérdező hozzászólása: nektek is könnyû szülést!! most kezdem kicsit érezni a hátam, na hátha!!! de tényleg szinte meg sem mozdul! az elsõnek , esetleg így indult a szülésed?? amúgy összepakoltam:)

Szülés utánra amíg nem tudok kimozdulni otthonról hány csomag szárnyasbetétet, meg melltartóbetétet vegyek?

nem lesz segítségünk, csak Apuka lesz, ?t meg nem akarom majd ilyenekkel terhelni.

Legjobb válasz: Ez teljesen egyéni, hogy mennyi fogy. Szerintem ennyiben kiveheti a részét, hiszen Õ az apja a közös gyermeketeknek. Ráadásul nem jó, ha egy csomó megmarad és ki kell dobni. Én mindenbõl csak 1 csomaggal vettem.

Ez teljesen egyéni, hogy mennyi fogy. Szerintem ennyiben kiveheti a részét, hiszen Õ az apja a közös gyermeketeknek. Ráadásul nem jó, ha egy csomó megmarad és ki kell dobni. Én mindenbõl csak 1 csomaggal vettem.
Miért ne mozdulhatnál ki? Nem tudom mennyire van a bolt, de szerintem arra a fél órára apuka is tud vigyázni egy alvó gyerekre :) A szárnyasbetét késõbb is jó lesz, ha megmarad. Nagyobb méretû pelenkából bármennyit vehetsz, el fog fogyni. :( Napi 3-4 pelenkával nyugodtan számolhatsz kezdetben, amíg rá nem jössz a gyerek "mûködésére".
Én Pampers New Baby-t vettem, 44 db-os, kb. másfél hétig volt elég egy csomag v. még addig se, mert szinte minden szopi elõtt és után trotyizott a babucim.:-)Mivel a mi babánk kicsi / kereken 3 kg-mal hoztuk haza /, már a 3. ilyen csomag fogyott el, de szerintem elõre csak egy csomag újszülött pelust vegyél, mert ha nagyobb súlyú lesz a bébid, akkor feleslegesen vetted meg, mert kicsi lesz. Betétet érdemes többet venni, mert azt késõbb is fel tudod használni, én pl. 4. hete vérzek, úgyhogy hiába vettem két csomagot, mégis kevés lett. Bár nálunk a páromnak nem okoz gondot ezt beszerezni, de tudom vannak olyan férfiak, akiknek ez ciki. Könnyû szülést kívánok!

Ha regisztrált munkanélküliként lettem várandós és nem tudok munkát találni az állapotom miatt, esetleg még ki is írnak táppénzre mert veszélyeztetett a terhesség, milyen anyagi és egyéb "következményekre" számíthatok a szülésig, illetve utána?

Jelenleg 5 hetes terhes vagyok. A fenti kérdést még kiegészíteném azzal, hogy ha sikerül is néhány héten belül munkát találnom, az ált. 3 hónap próbaid? után fél?, hogy az új helyen esetleg nem állandósítanak (megtehetik), akkor ismét munkanélküli leszek/legyek, vagy inkább írjon ki az orvos táppénzre?

Legjobb válasz: Ha munkanélküli maradsz, akkor szerintem csak a 25000 ft-os GYES-t fogod kapni! Elég szar helyzet. Nekem 2 héttel a munkakezdés után derült ki, hogy terhes vagyok, most 11 hetesen, azon izulok, hogy a próbaidõ végéig ne látszódjon. Sajons tényleg nagyon kevés az esély rá, hogy munkát találj, de azért ne add fel! Próbálkozz távmunkával, elég szûkösek a lehetõségek, de hátha sikerül valami jót találnod! Drukkolok!

Ha munkanélküli maradsz, akkor szerintem csak a 25000 ft-os GYES-t fogod kapni! Elég szar helyzet. Nekem 2 héttel a munkakezdés után derült ki, hogy terhes vagyok, most 11 hetesen, azon izulok, hogy a próbaidõ végéig ne látszódjon. Sajons tényleg nagyon kevés az esély rá, hogy munkát találj, de azért ne add fel! Próbálkozz távmunkával, elég szûkösek a lehetõségek, de hátha sikerül valami jót találnod! Drukkolok!
Ezek szerint nem vagy bejelentve?
Hogyan lehetsz bejelentve, ha nem fizet járulékokat? És hogyan tud ez kiderülni, hogy nem vagy bejelentve? :/ Sajnálom...
Nem fizetheted magad után járulékokat, na meg nem is lenne olcsó mulatság, kb havi 90.000, 140.000 bejelentett fizu után!!! Menj el, Jelentsd fel õket! Mást nem tudsz csinálni! Menj el táppénzre, fénymásolt le, add le a papírokat a munkáltatónak, majd megkapod a pénzt visszamenõleg... Mire vég A munkaügyi pernek, s csak így leszel jogosult mindenre, Tgyás, GYED...
A kérdező hozzászólása: És én tudok magam után fizetni a tb járulékokat a cég helyett hogy tudjak a táppénzre elmenni és majd a gyerekre segélyeket igényelni? Vagy ilyen lehetõség nincs?
sajnos ez biztos hosszú folyamat, de talán beijed a cég, és nem lesz szükség bírósági perre!
Szerintem ha leülsz velük beszélni, akkor nem kell pereskedned, mert nem hiányzik az nekik, de ha mégis, akkor utólag nekik be kell fizetniük a tb, és járulékokat utánad, és ha máshogy nem is, de méltányossági alapon megkérheted addig is a gyedet, utána pedig járni is fog, ha befizették...
A kérdező hozzászólása: De meddig fog tartani az egész? Ha elindítom a pert és nem lesz a bírói döntés a szülésig, addig nem tudok Tgyast és Gyedet igényelni?
Nálunk is így volt, kiderült, hogy nem fizetnek utánunk semmit! Le kell ülni beszélni velük, hogy nagyon sürgõsen rendezzék a dolgot, mert ha nem akkor fel fogod õket jelenteni! Ha azt mondják, hogy el lehet menni, akkor megmondhatod, hogy nem rúghatnak ki mivel terhes vagy, és ha mégis megtennék, akkor még többel kötik be, ugyanis akkor is feljelentheted õket, és még kártérítést is kell fizessenek az elúszott béred mellett!!! Állj a sarkadra! Persze a védettség csak akkor él, ha bejelentetted nekik a terhességet!!!
A kérdező hozzászólása: De, bejelentve vagyok, határozatlan szerzõdésem van
Úgy, hogy attól, hogy nem fizetik még be van jelentve... csak egy bizonyos idõ után küldenek felszólítást, elõször a munkáltatónak, utána a munkavállalónak... és ha ez pótolva van utólag akkor olyan mintha nem történt volna semmi, magyarul be van jelentve!

Ha kiderül a babárol hogy nem egészséges (5 honap), utána hogy zajlik a szülés? És hol helyezik el az anyát? Szülészet? Nőgyógyászat? Tudom nem a legvidámabb kérdés, de sehol nincs erre vonatkozo informácio.

Legjobb válasz: 5 hónaposan azt hiszem már meg kell szülni,ha az élettel összeegyeztethetetlen a sérülése.Hidd el jobb is lesz így,akármilyen nehéz most.Nekem sérült gyermekem van:-(Imádom,nem adnám semmiért,de ha lehetõségem lett volna,megtettem volna,hogy hamarabb megszülöm.Sajnálom,kitartás,akárkirõl is van szó.

5 hónaposan azt hiszem már meg kell szülni, ha az élettel összeegyeztethetetlen a sérülése.Hidd el jobb is lesz így, akármilyen nehéz most.Nekem sérült gyermekem van:-(Imádom, nem adnám semmiért, de ha lehetõségem lett volna, megtettem volna, hogy hamarabb megszülöm.Sajnálom, kitartás, akárkirõl is van szó.
Szülészeten van gy külön részleg a "terhespatológia".Ha még vki nem szült, tágítózselét kap, aztán abortáljak és végül oxtocint kap, hogy meg tudja "szülni".
szia én a szülészetre kerültem 20 hetesen...az én babámnak velõcsõ záródási rendellenessége volt! amikor kimutatta az ultrahang(csütörtökön) másnap feküdtem is be a szülészetre! infúziót adtak ami beindítja a szülést. hétfõn beindult megszültem a picit és kedden hazamehettem! nálam így történt! de remélem csak kíváncsiságból kérdezted és nincs gond!
végül is engem a szülészetre tettek de egy egy ágyas szobában voltam tök egyedül. szerintem folyamatában ugyan az mint a rendes szülés mivel csinálnak fájást és amikor jönnek nyomni kell...de amúgy tutira teljesen más....nekem anyukám mindig azt mondta hogy ezt véletlen se hasonlítsam össze a rendes szüléssel. én megmondom neked õszintén szerintem tudatában sem voltam mi történik mikor elkezdõdött mert jó fél évig nem is emlékeztem semmire...csak azt tudtam hogy megtörtént..de részletekre nem.nagyon sajnálom hogy gondod van hidd el tudom mit érzel most de idõvel könnyebb lesz majd....nekem két éve történt a dolog de kb fél éve hogy tudok róla nyíltan beszélni! ha bármiben segíthetek csak szólj. kitartás...és még egyszer is ...sajnálom 22/L 10hetes km
Szia! Nagyon sajnálom! Velem a 36. héten történt. Meghalt a baba. Miután megszültem, nem a szülészetre vittek, hanem a nõgyógyászatra egy 5 ágyas szobába, egyedül. Nekem nagyon rossz volt, hogy senkivel nem tudtam beszélni. 4 napig voltam bent. Neked sok erõt kívánok a továbbiakhoz!
Kedves 18.07-es! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Neked kiderült, hogy miért történt, mi okozta? Csak mert egy ismerõsöm testvérével is ez történt és nekik nem tudták megmondani, hogy miért halt meg a babájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos igen, baj van.Beteg a pici és hétfön kell befeküdnöm.Csak abban reménykedtem hogy nem a rendes szülészetre raknak majd, ahol a többi kismama is van. És akkor ez is olyan, mint a rendes szülés?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, és sajnálom hogy te is átestél rajta.Én is szeretnék már tul lenni az egészen.

Mit egyek szülés után, szoptatás alatt, amivel nem okozok hasfájást a babának, de mégis szinten tudom tartani a súlyomat - esetleg előkészíthetem a szervezetemet a szoptatás utáni fogyókúrára?

Els? gyermekem születése után rászoktam a kuglófra kakaóval, mindent megettem, amit megkívántam, úgy gondoltam, megérdemlem. Tudom, hogy nem most kell kezdeni a fogyókúrát, olyan dolgokra gondolok, mint pl. fehér kenyér helyett tönkölybúzából készültet fogok fogyasztani, sok vizet iszom... hasonló tanácsokat kérnék. Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!