Találatok a következő kifejezésre: Szülés utáni mikor (193 db)

Mit kell vinni a kórházba a kismamának a szülőszobába és szülés utánra? Mi legyen az összekészített csomagban? 30 hetes kismama!

Legjobb válasz: http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/content.php?article.143 http://www.anyaleszek.hu/korhazi-csomag-valtozat--cikk

Nekem ezekkel a listákkal az a bajom, hogy már most két táska tele van , ha mindent bepakolok amit felsorolnak, jobban örülnék, ha anyukák írnának tapasztalataik alapján hogy mi volt az amire ténylegesen szükségük volt. :) Jelenleg én is ilyen kelengye lista alapján pakolásztam. 35 hetes http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#
Nekem a szülésznõm azt mondta, majd ad egy listát, mire lesz szükség.29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Az Uzsoki kórházba szülés utánra mit kell bevinnem a babának és mit adnak?

Legjobb válasz: Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.

Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.
Szia!Babaruholmik csak a hazamenetelnél lesz szükséges.Amit vinned kell: popsitörlõ, mellszívó, textilpelenka)!Ezeket a dolgokat sajnos nem tudják finanszírozni.Pelenkát, cumisüveget adnak. Saját cumisüveget is vigyél, ha jöttök haza, legyen az útra vizecskéje!Ha még valami az eszembe jut, írok! Üdv, Anita
bocsi, az elõbb helytelenül írtam!jav.:baba holmit

Szülés utána mi a legkorábbi időszak amikor újra teherbe lehet esni biztonsággal?

Tehát úgy értem,hogy nem megy el a baba stb azért mert nemrég volt a szülés.

Legjobb válasz: 6 hét után.

6 hét után.
Általában olyankor 6 hetet szoktak várni az emberek. Egy olyan testvér párt ismerek akik közt 14 hónap van. Tehát ott kb. 5 hónapos volt a nagyobb mikor terhes lett az anyjuk.
Én olyan ismerek akik között 12 hónap van.
Azt, hogy valaki képes terherbeesni, és hogy biztonságos és ideális, válasszuk szét! 6 hét semmire sem elég. A belsõ seb vérzésének elállására talán. Másra nem. Czeizel doktor a mûsorában ideálisan 1 évet javasolt, mert a méh izomzatának regenerálódására szükség van, hogy a következõ terhesség ne legyen vetélés vagy koraszülés.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Van itt olyan, aki szülés után min. Fél évig nem szexelt? Utána fájt még?

Legjobb válasz: Nálam így alakult, nem szándékosan, de az élet úgy hozta, hogy a szülés után mi már az apukával nem voltunk együtt. Utána ha jól emlékszem, olyan 7-8 hónapos volt a fiam, amikor lett partnerem (pasim? barátom? azt le se merem írni, hogy párom, egyrészt, mert nem maradtunk végül együtt, másrészt, mert sokak szerint ez modoros, de hát nem tudom, akkor mégis hogy kéne leírni... na mindegy, bocs, hogy elkalandoztam). Szóval nekem akkor volt elõször bárminemû szexuális életem, de akkor már nem fájt. Nem tudom, hogy korábban fájt volna, vagy sem, de így semmi kellemetlenséget nem éreztem. Egyetlen egy negatívumot tudok említeni, de ez nem is konkrétan a szülés utáni elsõ szexre vonatkozik, ezt már öt éve folyamatosan tapasztalom: amióta szültem, sokkal érzékenyebb vagyok odalent, na nem egészen jó értelemben. Nem is tudom, hogy írhatnám le pontosan, talán úgy, hogy "kidörzsölõdik", vagy valami ilyesmi. Korábban soha nem volt ilyen gondom pedig.

Nálam így alakult, nem szándékosan, de az élet úgy hozta, hogy a szülés után mi már az apukával nem voltunk együtt. Utána ha jól emlékszem, olyan 7-8 hónapos volt a fiam, amikor lett partnerem (pasim? barátom? azt le se merem írni, hogy párom, egyrészt, mert nem maradtunk végül együtt, másrészt, mert sokak szerint ez modoros, de hát nem tudom, akkor mégis hogy kéne leírni... na mindegy, bocs, hogy elkalandoztam). Szóval nekem akkor volt elõször bárminemû szexuális életem, de akkor már nem fájt. Nem tudom, hogy korábban fájt volna, vagy sem, de így semmi kellemetlenséget nem éreztem. Egyetlen egy negatívumot tudok említeni, de ez nem is konkrétan a szülés utáni elsõ szexre vonatkozik, ezt már öt éve folyamatosan tapasztalom: amióta szültem, sokkal érzékenyebb vagyok odalent, na nem egészen jó értelemben. Nem is tudom, hogy írhatnám le pontosan, talán úgy, hogy "kidörzsölõdik", vagy valami ilyesmi. Korábban soha nem volt ilyen gondom pedig.
Az sok lett volna nekem és a férjemnek is. Az elején fájt, de kb. a 10. aktus után elmúlik, ha eléggé nedves vagy. Ha nem tud úgy beizzítani, akkor vegyetek síkosítót és hamarabb oldódsz! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Arra vagyok kíváncsi, hogy ha valaki kivárja a teljes gyógyulási idõt (fél év - 1 év) akkor utána már az elsõ szex is fájdalommentes-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Teljes gyógyulási idõ fél év-1 év? Úristen... addig nem akarsz szexelni? 1 évig? Ez az idõszak max. arra vonatkozik, hogy eddig nem ajánlatos újra teherbe esni, de nem arra vonatkozik, hogy addig nem lehet szexelni... az elsõ 2 hónap, amikor nem lehet szexelni (nem is tudnánk, hiszen addig valóban regenerálódás van a szülés után, na és vérzik...), de utána miért ne?

Mit lehet tudni az ún. szülésre felkészítő, szülés utáni regeneráló, gátizom erősítő és lazító készülékről?

Az egyik babas oldalon lattam.Ha tudtok rola valamit irjatok legyszi!

Legjobb válasz: Epino Delfin Plus a neve és elég drága kb 30000Ft. Felpumpálható gumi labda max 10 cm-ig lehet felpumpálni ami tágítja a gátat és felkészít a szülésre. 3 héttel a szülés elõtt kell elkezdeni használni és fokozatosan növelni a labda átmérõjét. 10 percig bent tartani (mármint a gátnál), utána engedni kicsúszni ami a szülést imitálja.Tágítja a gátat, hogy ne sérüljön.

Epino Delfin Plus a neve és elég drága kb 30000Ft. Felpumpálható gumi labda max 10 cm-ig lehet felpumpálni ami tágítja a gátat és felkészít a szülésre. 3 héttel a szülés elõtt kell elkezdeni használni és fokozatosan növelni a labda átmérõjét. 10 percig bent tartani (mármint a gátnál), utána engedni kicsúszni ami a szülést imitálja.Tágítja a gátat, hogy ne sérüljön.

Miket készítsek össze magamnak és a kisfiamnak a szülés utáni néhány napra?

Els? babás anyuka vagyok, és végképp nincs tapasztalatom. Annyit tudok, hogy a babának is vinni kell mindent, mert semmit nem adnak.

Legjobb válasz: Szia!ahol én feküdtem,a gyereknek kellett vinni pelust,popsitörlõt,popsikrémet,de ruhát csak akkor,mikor hoztuk haza,mert bent pólyát adtak rá.kellett még neki vinni textilpelust,kis takarót,a köldökkezeléshez alkoho(de nálunk az adták)mgadnak minden olyat,amit amúgy is vinnél kórházba,+melltartóbetét,mellszívó,tena vastag betét a szülés utáni napokra,a patikában kapsz tena eldobható bugyit,sok-sok fehérnemû,és hálóing(olyat,amit le tudsz gombolni a szoptatásnál,hogy ne kelljen kibújni belõle)szoptatós tea(én sokt ittam,attól ndult be a tejem,meg az állandó mellszívástól)mielõtt bemégy a kórházba,a gyerekorvostól kérd el a baba recepteit,hogy mire ijöttök,minden kéznél legyen.most hirtelen nem jut más az eszembe.jó szülést,és jó egészséget! egy 8 hónapos anyukája

Szia!ahol én feküdtem, a gyereknek kellett vinni pelust, popsitörlõt, popsikrémet, de ruhát csak akkor, mikor hoztuk haza, mert bent pólyát adtak rá.kellett még neki vinni textilpelust, kis takarót, a köldökkezeléshez alkoho(de nálunk az adták)mgadnak minden olyat, amit amúgy is vinnél kórházba, +melltartóbetét, mellszívó, tena vastag betét a szülés utáni napokra, a patikában kapsz tena eldobható bugyit, sok-sok fehérnemû, és hálóing(olyat, amit le tudsz gombolni a szoptatásnál, hogy ne kelljen kibújni belõle)szoptatós tea(én sokt ittam, attól ndult be a tejem, meg az állandó mellszívástól)mielõtt bemégy a kórházba, a gyerekorvostól kérd el a baba recepteit, hogy mire ijöttök, minden kéznél legyen.most hirtelen nem jut más az eszembe.jó szülést, és jó egészséget! egy 8 hónapos anyukája
babának: ahány nap -ált. 5 napig tartanak bennt- annyi db. body és annyi db rugdalozó éjjelre lehet hálózsákot is két sapka 3-4 db textilpelus - büfiztetéshez- 2 db textilpelus a feje alá az ágyba ha akarod kis textilkesztyü hogy ne karmolja össze magát v. téged. egy pléd egy zacskó törlökendõ napi 5-6 pelenka -2-5 kg-os hajkefe popsikenõcs meg más ilyen nem kell Neked: kényelmes bugyi éjszakai v. inkontinencia betét 20 db pizsama v. hálóing köntös innivaló minden nap kb. két liter legyen nálad csoki meg nápolyi kispárna - nem szokott lenni -
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtatok!
2. v. nagyon szivesen. az a lényeg hogy nem kell mindent bevinni mert mellszivót ha kellhet utólag is megvehet apa-anyukád stb. annyit tehetsz hogy egy papirra felirod hogy milyen legyen és õ megveszi. szóval minden pótolható és bármit be tudnak vinni neked. csokit nápolyit azért irtam mert elég sok helyen késön 9 körül van reggeli addig is enni kell valamit.

Milyen szülés utáni intimtorna gyakorlatok vannak? Kinek mi jött be és mikorra segitett? Eléggé kitágultam szülés után. Tanfolyam nincs a közelünkben

Legjobb válasz: Én még csak 19 hetes vagyok, de járok terhestornára ás ott csinálunk ezt is.Így most nem tudom leíri miket mert ezt mutatni kéne, de szerintem lehet találni a neten ha találok ideteszem.Eddig én nem kerestem mert én most megelõzöm, ti persze nem tudjátok már megelõzni de ezek a gyakorlatok biztos jók szülés utánra is.

Én még csak 19 hetes vagyok, de járok terhestornára ás ott csinálunk ezt is.Így most nem tudom leíri miket mert ezt mutatni kéne, de szerintem lehet találni a neten ha találok ideteszem.Eddig én nem kerestem mert én most megelõzöm, ti persze nem tudjátok már megelõzni de ezek a gyakorlatok biztos jók szülés utánra is.
Szia! Küldtem neked mail-t, remélem megkaptad! Ha nem, kérlek jelezd! I.
Szia! Én 9 hete szültem, én is kitágultam, ugy érzem, kiváncsi lettem volna a válaszokra, de ugy látszik más nem küszködik ilyen problémákkal.

Szülés utáni depresszió mindenkinél kialakul? És szülés után mennyivel? És mik a tünetei?

Néha csak úgy rámjön a sírás, de idáig ezt a fáradtságnak tudtam be, mert egy hónapos babám annyi id?t követel, hogy hulla vagyok. A barátn?m szerint ez a szülés utáni depresszió. Lehetséges ez? Hogy lehet ezt kezelni?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak a fáradtság teszi. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Mondjuk a szülés utáni depressziónak is vannak súlyos, és kevésbé súlyos esetek. De ne beszéld be magadnak! Egy nagyon jó cikket olvastam az Éva Magazin KÖLYÖK címû lapjában, amiben mindent leírnak errõl. Érdemes lenne elolvasnod! Fel a fejjel! Ne sírdogálj, hisz boldognak kéne lenned, mert megszületett az, aki a világon a legfontosabb neked! :)

Lehet, hogy csak a fáradtság teszi. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Mondjuk a szülés utáni depressziónak is vannak súlyos, és kevésbé súlyos esetek. De ne beszéld be magadnak! Egy nagyon jó cikket olvastam az Éva Magazin KÖLYÖK címû lapjában, amiben mindent leírnak errõl. Érdemes lenne elolvasnod! Fel a fejjel! Ne sírdogálj, hisz boldognak kéne lenned, mert megszületett az, aki a világon a legfontosabb neked! :)
Nem kell állandóan a babáddal foglalkoznod. Két szopi között hagyd az ágyacskájában, akkor te tudod végezni a dolgodat. Délután pedig pihenhetsz is keveset. Vagy amikor a baba alszik, akkor is pihenj le.
Az elsõ babánál én is sírtam néha, de abszolút nem voltam/vagyok hajlamos a depresszióra, nem is az volt. csak a nyakamba szakadt nagy feladatok, az, hogy egy babáról gondoskodni kell, nekem kell vigyáznom a kis életére, stb. Igenis nagy dolog. Ezt dolgoztam fel nehezen. Persze rájött a fáradtság, a szoptatási nehézségek, stb. Most a második babám 6 hetes, és minden más, ígyutólag rájöttem, mennyit görcsöltem feleslegesen az elsõvel, pedig ketteske sokkal nehezebb eset, mégis könnyebben veszem az akadályokat.
Szia én is rengeteget sírtam ebben az idõben, pedig minden rendben volt körülöttem, és nagyon boldognak kellett volna lennem. Lehetett a kialvatlanság, a hormonok, a rádöbbenés a felelõsségre, és hogy az életem teljesen megváltozott. Máig sem tudom mi okozta, de magától elmúlt, ahogy szépen felnõttem a feladatoz. (kb 2 hónapig tartott.) Többet pihentem, és próbáltam kevesebbet görcsölni. Fel a fejjel, ez még nem biztos, hogy depresszió. Sok anyukával beszéltem, akik szintén így élték meg, de sokan szégyellik, és nem beszélnek róla.
Nyugi, szerintem ez csak fáradtság! A depi nen ilyen. Ugyan én nem voltam az, de sokat olvastam meg hallottam erröl. Majd ha semmi nem okoz örömet huzamosabb ideig, meg akarsz szabadulni a gyerektöl, na akkor gondolhatsz depresszióra. Addig puszta kimerültség. Nekem kb. 4 hónapos volt a lányom, amikor kezdtem szomorkásabb lenni. Anyám ezt látta rajtam és beiktatta, hogy hétvégente menjünk el kikapcsolódni a férjemmel, mikor már nagy lesz a baba, akkor vele is. Attól kezdve semmi bajom nem volt. Nehezen viselem a bezártságot, mindig menös, bulizós voltam. Így meg jó, mert hétköznap mindig a lányommal vagyok, hétvégén is csak késö délután-estefelé megyek el. Mindig fel vagyok töltve energiával:) Szerintem próbálj meg picit pihenni amikor csak teheted. Sokat fog segíteni!:)
A depresszió nem ilyen, olyankor teljesen magadba fordulsz, a babát sem látod el, magadat sem, nem érdekel semmi, egyedül akarsz lenni. Ez csak fáradtság, van akinél az elsõ pár hétben jelentkezik, van akinél késõbb, meg kell szokni, hogy megváltozott az életed. Plusz a hormonok is rásegítenek. Csak kitartás, és ha van idõd pihenj, egy-két hét és elmúlik. Sok boldogságot.

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!