Találatok a következő kifejezésre: Szülés utáni mennyi (103 db)

Nők, akik már szültek/férfiak, akiknek a felesége már szült! Ti (a feleségetek) szülés utána mennyire tágultatok ki? Mennyire volt utána más a szex?

Én még nem tartok ott, hogy szüljek, de már előre is félek tőle, hogy megrepedek vagy hasonló. :S azon is gondolkoztam, hogy császárral kéne, mert annyira félek tőle. egyrészt hogy fájni fog, másrészt hogy mennyit alakít majd rajtam. tapasztalat?

Legjobb válasz: Van olyan,hogy a repedés,gátmetszés után az orvos szûkebbre varr,mint amilyen elõtte voltál.Van olyan orvos,akit meg is lehet kérni erre(nem minden esetben). A gyereket nem adják ingyen,sem ha simán szülsz,sem ha császárral,és alkatfüggõ h kit melyik visel meg jobban.Én császárral szültem,és meg sem kottyant(ikreket).A gondolkodásodból az látszik,hogy még nem állsz készen a gyermekvállalásra,ha eljön az ideje,és szeretnél babát,nem fog érdekelni ez a probléma.Ezen kívül tévhit,hogy az asszonyok megcsúnyulnak szülés után,sõt!Egy normális férfi,aki pedig szereti és tiszteli a feleségét,gyermeke(i) anyját,nem fog azon problémázni,hogy túl tág vagy szûk az asszony puncija.

Van olyan, hogy a repedés, gátmetszés után az orvos szûkebbre varr, mint amilyen elõtte voltál.Van olyan orvos, akit meg is lehet kérni erre(nem minden esetben). A gyereket nem adják ingyen, sem ha simán szülsz, sem ha császárral, és alkatfüggõ h kit melyik visel meg jobban.Én császárral szültem, és meg sem kottyant(ikreket).A gondolkodásodból az látszik, hogy még nem állsz készen a gyermekvállalásra, ha eljön az ideje, és szeretnél babát, nem fog érdekelni ez a probléma.Ezen kívül tévhit, hogy az asszonyok megcsúnyulnak szülés után, sõt!Egy normális férfi, aki pedig szereti és tiszteli a feleségét, gyermeke(i) anyját, nem fog azon problémázni, hogy túl tág vagy szûk az asszony puncija.
Három - természetes - szülés után is tud olyan szoros lenni a hüvelye, hogy néha fáj szinte. Bár persze változott valamennyit, de nem tudnám definiálni pontosan, hogy miben más. Nem lett rosszabb, tágabb, stb. ezek csak hülye rémtörténetek.
Szerintem egyénfüggõ. De gátizomgyakorlatokkal, Kegel gyakorlatokkal sokat lehet segíteni. Az intim torna minden nõnek csak jót tehet.
Nálunk az apuka szült.
Ó te hiú, balga nõ... te élet kapuja.
A kérdező hozzászólása: ja, hiú nõ, aztán minden második kérdés az, hogy "43 cm-es pénisz elég nagy nektek lányok?" stb.
a hosszúság nem nagyon segít a te nem létezõ problémádon. Oda szélesség kéne inkább.
Nekem spontán szülésnek indult, tehát megvolt a vajúdás fájdalma, majd sürgõsségi császár lett a vége. Ne hidd, hogy a császár nem fáj! Persze ez is egyénfüggõ, de engem iszonyatosan megviselt fizikailag, gyakorlatilag újra tanultam járni - 6 hétig. Ha választanom kellene, akkor inkább hüvelyi szülés! A kitágulásról meg annyit, hogy nõismerõseim mesélték, hogy ha gátvarrás van, akkor egyes orvosok csodákat tudnak tenni - úgy varrják össze a gátat, hogy utána jobb lesz a szex, mint addig bármikor! :)
Semennyivel nem lettem tágabb. Szülés után 5 hónapig nem ment a behatolás, mert fájt. Utána ugyanolyan lett, mint elötte.

Szülés utána mennyi idővel lehet felrakatni fogamzásgátló spirált? Egyáltalán szoptatás alatt lehet-e? Azért kérdezem mert így szeretnénk védekezni majd szülés után.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki,hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult,hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel,így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította,mert nem bírtam,petefészek gyulladásom lett.

Nekem azt mondta a doki, hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult, hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel, így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította, mert nem bírtam, petefészek gyulladásom lett.
Tegnap mondta az ismerõsöm, hogy neki a 8. héten rakták fel, mert addig lehet vagy utána már csak akkor, ha megjön az elsõ menzesz. Nem értem, de neki van és így mondta.
A 6. hétig bármikor felrakja, utána csak menstruációkor tudja, azt meg nem tudhatod, hogy szoptatás alatt mikor fog megjönni, nekem 11 hónapig nem jött meg pl. De a 6 hetes kontrollon pl. fel tudja rakni simán.

Hol lehet venni hálós bugyit szülés utánra? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: http://209.85.129.132/search?q=cache:nLvLvfq-yEUJ:babyfun.ax.. Én ilyet vettem bababoltban, 500 ft körül volt 5 db. Ez eldobható, klassz volt, zuhanyzás elõtt betéttel együtt be a kukába, nem paráztam azon, hogy véres lesz-e a bugyim. Amire te gondolsz, olyat patikában lehet kapni, én azt is vettem, de az sokkal drágább volt. Egyébként vehetsz kínai boltban is 100 forintos bugyikat, amit szintén nem sajnál az ember kidobni. Kb 1 hétig kell majd hatalmas nagy bugyikat hordani hatalmas nagy betétekkel, bár ez kismamánként változó.

http://209.85.129.132/search?q=cache:nLvLvfq-yEUJ:babyfun.ax.. Én ilyet vettem bababoltban, 500 ft körül volt 5 db. Ez eldobható, klassz volt, zuhanyzás elõtt betéttel együtt be a kukába, nem paráztam azon, hogy véres lesz-e a bugyim. Amire te gondolsz, olyat patikában lehet kapni, én azt is vettem, de az sokkal drágább volt. Egyébként vehetsz kínai boltban is 100 forintos bugyikat, amit szintén nem sajnál az ember kidobni. Kb 1 hétig kell majd hatalmas nagy bugyikat hordani hatalmas nagy betétekkel, bár ez kismamánként változó.
amilyet az elõzõ válaszoló mutatott olyat Dm-ben is lehet kapni pár száz ft-ért. Nekem is ilyen volt.
tena fix rögzítõnadrág a hivatalos neve, bármelyik gyógyszertárban lehet kapni, 2db-os csomagban van, bk 300-400ft
Én 2hete szültem, nem volt rá szükségem pedig ott volt.Always-t használtam.Elég volt.
Én vettem gyógyszertárban ilyen tena hálós bugyit, 2db tényleg csak 300 ft körül van. Vettem hozzá tena betétet is, tök jól rögzíti.
Sziasztok! jó ezeket olvasni, ugyanis én is vettem a DM-es fajtát a méretemben. Na itthon gyorsan fel is próbáltam, de õszíntén szólva b...mi nagynak tûnt (pedig a jó kis Tena betétet is beleképzeltem) Ti kissebbet vettetek?
Nahát nekem nem volt jó a hálósbugyi :-( A tena betét elmocorog benne, pedig a bugyi is tena volt. A sima eldobhatós viszont klassz volt, bababoltban vettem, 580 ft volt 5 db
A kérdező hozzászólása: Olyan hálós bugyi is van amit nem kell mindig eldobni, hanem ki lehet mosni?

Szülés utánn mennyi idövel áll hejre a hajhullás mennyisége?

A lányom 12hetes.A hajam rettenetesen hullik.

Legjobb válasz: Szia.Nekem is rettenetesen hullot, és sörélesztõ teblettát ettem, és helyrejött, néhány hónapig szedtem.Ezt szopi alatt is lehet, még a babád haja és bõre is szép lesz tõle.6-700ft 30db-os.Patikába, herbáriába hozzájuthatsz.

Szia.Nekem is rettenetesen hullot, és sörélesztõ teblettát ettem, és helyrejött, néhány hónapig szedtem.Ezt szopi alatt is lehet, még a babád haja és bõre is szép lesz tõle.6-700ft 30db-os.Patikába, herbáriába hozzájuthatsz.

Milyen betétet vigyek a kórházba szülés utánra? Mennyit?

Legjobb válasz: Nagy nedvszívóképességüt, és 2-3 csomaggal. Sokan vesznek tenát, vagy sima nagy nedvszívóképességü akrámilyen (Always...) betétet, de azt hallottam a Tescos is jó. Pénztárcád szabja meg.

Nagy nedvszívóképességüt, és 2-3 csomaggal. Sokan vesznek tenát, vagy sima nagy nedvszívóképességü akrámilyen (Always...) betétet, de azt hallottam a Tescos is jó. Pénztárcád szabja meg.
Tena a legjobb, ha erõs a vérzésed.De szerintem az olcsobb is megteszi, mert ugyis a kukába kerül.Én 4 csomagot készítettem, van benne jobb minõségû és olcsobb is.De mindenképp éjjelit vegyél.Boldog babavárást.32hetes kismama.
Anya azt mondta, hogy a sima éjszakai betét két csomaggal tökéletes lesz.(3* szült, így tudhat valamit)
Nekem eddig azok váltak be, amelyek nem mûanyag borításúak, mert az kidörzsöl és hát, amúgy is fáj mindene olyankor az embernek. Tehát a Tesco, meg az Always nem jó, szerintem a legjobb a DM-s nagy inkontinenciabetét, vagy a Tena.
Nekem a védõnõm a Tenát javasolta.És sok bugyit:-)

Mennyi és milyen betétet vettetek a szülés utáni első 2-3 hétre?

Én úgy gondoltam, hogy veszek 30 db Tena betétet szülés utánra(vastag nedvszívó) és 30-35 db Always éjszakai betétet. Szerintetek?? Elég lesz? Ja és még valami.. Akinek a terhesség el?tt közepes mennyiség? vérzése volt szülés után mennyire és mennyi ideig vérzett??

Legjobb válasz: Én fura eset vagyok, 10 hétig véreztem szülés után. Lassabban tisztultam mint mások sajnos, de voltam dokinál is, és szerencsére nem volt eü gondom, csak hát így alakult. Így én elég sok betétet használtam... Szülés után 1-2 hétig véreztem erõsebben, az elsõ héten Tenát használtam, utána normál nagyobb betétet. Utána már végig rendes, kisebb betétet. Kb. 20 db Tena fogyott el. A többit nem számoltam, de sok volt. Mondjuk szerintem alapesetben bõven elég annyi, amennyit te venni akarsz.

Én fura eset vagyok, 10 hétig véreztem szülés után. Lassabban tisztultam mint mások sajnos, de voltam dokinál is, és szerencsére nem volt eü gondom, csak hát így alakult. Így én elég sok betétet használtam... Szülés után 1-2 hétig véreztem erõsebben, az elsõ héten Tenát használtam, utána normál nagyobb betétet. Utána már végig rendes, kisebb betétet. Kb. 20 db Tena fogyott el. A többit nem számoltam, de sok volt. Mondjuk szerintem alapesetben bõven elég annyi, amennyit te venni akarsz.
én 3 csomag Always-t vettem.( 2 éjszakait, és 1 kisebbet) 1 még mindig megvan.És elég lett volna a kisebbõl bevásárolnom. A kisfiam 2 hetes. Az elsõ pár napban tuti lehet erõsebb vérzésre számítani, de aztán csak néha-héha jön valami. Az eldobható bugyi viszont jó dolog.
Nekem csak a közepes vastagságú Always kellett. De a szobában nálunk senki sem használt Tenát, mindenkinek elég volt az ilyen vastagságú. Császárosok voltunk, de nem tudom, van-e számottevõ különbség. Eldobható bugyit én is használtam, DM-ben vettem 5 db-osat kb. 600 Ft.-ért.
igen, gyógyszertárban vettem 2 hálós bugyit (talán az is Tena volt). jól jött, jobban fogta a betétet mint a bugyi, meg nem is féltettem hogy összemaszatolom.
Én a szülés követõ néhány napra Tenat használtam, de nem betétet, hanem inkontinencia bugyit. Tényleg bugyi formájú, de bele van építve a betét.A legnagyobb vérzést is felfogja és nem kell azzal foglalkozni, hogy elmozdul, elcsúszik, mivel fizikailag lehetetlen. Eldobható bugyit is vettem, de végülis azóta ott van a szekrényben.Darabszámra már nem emlékszem...
Hm nekünk vattát nem engedtek a kórházba , ugyanis beleragad a gátsebbe, én szülés után két hétig véreztem, pár napig erõsen azután napi egy-két betét elég volt.Jó az eldobható bugyi, mert ha véres lesz csak kidobod.
En vettem abbol jo sokat, nagyon kenyelmes volt azzal egyutt hasznalni a nagy beteteket. Szerintem mindenkepp erdemes, kenyelmes.
A kérdező hozzászólása: Vett valaki eldobható bugyit is egyébként? Mert én felírtam abból is néhányat.. Egyáltalán mire kell? Bocsi, hogy hülyeséget kérdezek, de nem tudom mire kell csak amit a védõnõ adott kis-listán rajta volt..
utolsó vok azt elfelejtettem, hogy az elsõ 2 napban csak vattát volt szabad használni, ezért nem fogyott olyan sok betét
nekem kevés vérzésem volt, már a kórházban csak rózsaszínes tisztulásos vérzésem volt. Éjszakai Alwayst használtam (nem is használtam el még egy egész csomagot sem), az utolsó napokban már csak olcsó mini betétet.
Eleinte nekem sok volt, ezert a Brendonban vettem Chicco betetet, nagyobb, mint a Tena. Kesobbre a Tenat hasznaltam par napig es utana az Always ejszakait.
nekem a kórházban még erõs volt a vérzésem (3-4nap), Tenát használtam, de kb. a fele fogyott csak el. utána még kb.3 napig volt mesi szerû, akkor a sima vékony betét elég volt. utána még kb.2 hétig kellett tisztasági betét. szóval az elsõ pár nap erõs, utána normál.
Nekem az always-tól begyulladt a gátsebem. Látom, sokan azt használtak szülés után, de inkább vegyél pamut borításút (carefree, tena, bella, ezekbõl is vannak vékonyabbak), mert az always-nak mûanyag a borítása.

Anyukák, apukák, szülés utáni első együttlét: mennyi idővel szülés után, milyen volt (úgy értem, hogy nagyon más, mint szülés előtt, érezhető különbség lett? ), ki kezdeményezte? És hogy védekeztetek?

Legjobb válasz: Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.

Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.
5 hétig vártunk (természetes szülés után), legalábbis a behatolással. De már a 2. héttõl nem véreztem, így volt ez meg az. :) Már a 4. héten is próbáltunk szeretkezni, de akkor még volt egy varratom, és az feszült. De az 5. héten minden simán ment. Az elsõ 1-2 percben érzékeny volt a gátmetszés helye, de aztán elmúlt, és ugyanolyan jó volt, mint azelõtt. Sõt, még jobb is, mert érzékenyebb lettem, sokkal könnyebben el tudtam élvezni. Óvszerrel védekeztünk, mert akkor már nem szoptattam, de a gyógyszerrel meg kellett várni az elsõ menstruációt, ami 2, 5 hónappal szülés után jött elõször.
7 héttel szülés után. Nem volt kellemes. Óvszerrel. 21/N fél éves kislány anyukája.
Császárral született a kisfiam, és a 4. hét eltelte után kezdtünk próbálkozni(akkor már nem véreztem egyáltalán ). Nekem nem fájt, inkább olyan érzés volt, mintha full száraz és szûk lennék. A szárazság megmaradt még egy ideig, de igazán fájdalomról nem tudok beszélni. Szerencsém volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!
Mi szülés után 6 héttel szeretkeztünk, de nem mondhatom, hogy nagyon jo volt... viszont rá 1 honapra, mikor elõször megjött...volt külömbség...nagyon érdekes volt hogy csak az elsõ menszesz után élveztem igazán a dolgot. A férjem nagyon odafigyelt de én voltam a kezdeményezõ. Õ bármeddig tudott volna várni, azt mondta szoljak, ha ugy érzem belevághatunk :)
Gyógyszerrel védekeztünk, aztán 3 hónap után rátértünk a pharmatex krémre.
Én természetes úton szültem. 8. héten voltunk együtt, sikosítval is éreztem a behatolást, sõt ki is voltam még tágulva, úgyhogy nem élveztem. Sõt kétségbe estem hogy ez ha így marad akkor 30 évesen pápá sexuális élet. De azóta a kitágultság ha nem is szûnt meg, de klasszisokkal jobb a helyzet!!! És így élvezem is, igaz nem minden pózban. Szóval bármit is fogsz érezni ne ess kétségbe mert idõvel jobb lesz. 6 hós baba anyukája.

Milyen a szülés gátvédelemmel? Mennyire fáj utána a gátad?

Nekem volt gátmetszésem az els? szülésemnél, a másodiknál kihagynám, ha lehet. Csak ha tényleg lehet.

Legjobb válasz: ketszer szultem gatvedelemmel, az elso baba majdnem negy kilo volt, 36os fejjel. Fajni egyaltalan nem fajt utana, tenyleg nem, ultem,mentem, mozogtam normalisan, inkabb a tudat volt meg bennem, hogy valami tortent ott lent es vigyazni kell ra. Nem tudom erted-e, ez olyan, mint amikor kicsit megegeted az ujjad, mar nem faj, de meg osztonosen kimelni probalod. Pisiles kozben kicsit csipett, mert volt egy pici repedes a huvely kulso reszen, annyira kicsi volt, hogy oltest sem kellett tenni, de elso 1-2 napban pisilesnel ereztem,hogy csipi, utana nem. A masodik szulesnel repedes sem volt, de akkor meg a tudat sem volt meg benne, hogy vigyazni kell az also reszeimnel, tenyleg semmit nem ereztem,nem fajt, nem volt furcsa. Emlekszem, hogy aznap keszult rolunk kep, epp torokulesben ulve szoptattam a pici babamat, a ferjem kuldte korbe a kepet a baratoknak, rokonoknak es tobben mondtak utana, hogy miert vagyok en mazochista ennyire, miert kell nekem torokulesben csucsulni szules utan par oraval. Nem kellett, de tenyleg nem fajt semmi, hat miert ne ultem volna ugy, ha nekem kenyelmes.

ketszer szultem gatvedelemmel, az elso baba majdnem negy kilo volt, 36os fejjel. Fajni egyaltalan nem fajt utana, tenyleg nem, ultem, mentem, mozogtam normalisan, inkabb a tudat volt meg bennem, hogy valami tortent ott lent es vigyazni kell ra. Nem tudom erted-e, ez olyan, mint amikor kicsit megegeted az ujjad, mar nem faj, de meg osztonosen kimelni probalod. Pisiles kozben kicsit csipett, mert volt egy pici repedes a huvely kulso reszen, annyira kicsi volt, hogy oltest sem kellett tenni, de elso 1-2 napban pisilesnel ereztem, hogy csipi, utana nem. A masodik szulesnel repedes sem volt, de akkor meg a tudat sem volt meg benne, hogy vigyazni kell az also reszeimnel, tenyleg semmit nem ereztem, nem fajt, nem volt furcsa. Emlekszem, hogy aznap keszult rolunk kep, epp torokulesben ulve szoptattam a pici babamat, a ferjem kuldte korbe a kepet a baratoknak, rokonoknak es tobben mondtak utana, hogy miert vagyok en mazochista ennyire, miert kell nekem torokulesben csucsulni szules utan par oraval. Nem kellett, de tenyleg nem fajt semmi, hat miert ne ultem volna ugy, ha nekem kenyelmes.
az elsõ babámat szültem gátvédelemmel. 7-10 napig fájt ott lent mindenem, úgy egyben, mintha jól megvertek volna azon a részemen. úgy 10 nap után elmúlt, azóta sincs semmi bajom. a szex is ugyanolyan, és nem csepeg a vizeletem meg hasonlók. próbáld meg, majd a doki látja, menni fog-e vagy vágni kell.
Az elsõ gyermekemet én is gátmetszéssel szültem, a másik kettõt pedig gátvédelemmel. Valójában meg sem kérdeztek a másodiknál, hanem olajjal kenegették a gátamat. A rossz az volt benne, hogy sokkal hamarabb megszülethetett volna a baba, de nekem végtelenségnek tûnt, mire végre nyomhattam és kijött. Utána semmim nem fájt, teljesen fitt voltam.
Én még csak gátmetszéssel szültem, de olyan ismerõsöm, aki gátvédelemmel is szült, azt mondja, szülés után már fél órával el is felejtette szinte a szülést. Ült, sétált, mozgott, mert nem fájt a gátja. A gátmetszé után õ is lassabban regenerálódott.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Egyébként már több, mint 2 éve szültem. Nem kéne fájnia már..
egyáltalán nem fájt a gátam... az aranyerem sokkal jobban, hónapokig kínzott...:(
Mennyi pozitív tapasztalat! Jól hangzik. Eddig jóval vegyesebb volt a kép számomra. (Én még nem szültem, de nagy dilemma, hogy is legyen...) Általában két negatívum szokott elõjönni: 1. még nem volt "kész" a nõ, de a baba megindult, nem volt idõ metszésre és nagy repedés lett belõle. 2. tágabb maradt a hüvely, romlott a szexuális élmény. (fõleg a férfinak) Ezért nem tudok még döntetnni, mert egy jó metszéssel-varrással (de tényleg jó, nem amolyan hentes munka - csak az a baj, hogy erre sincs garancia) ezeket el lehetne kerülni.

Szülés utáni hasleszorítót hol tudok venni, és mennyibe kerül?

Milyen méretet vegyek?

Legjobb válasz: Én a teszveszen vettem használtan kb. 2000 Ft-ért. M-eset vettem, mert szülés elõtt ez volt a méretem. Hát épphogy jó lett. Szerintem attól is függ, mennyit szedtél fel a terhesség alatt. Meg ugye a hasad is még nagyobb lesz utána egy darabig. Szerintem egy mérettel vegyél nagyobbat a terhesség elõtti méretednél minimum. Én olyat vettem, ami állítható volt, így szerencsére mindig hozzá tudtam igazítani, ahogy ment lejjebb a hasam.

Én a teszveszen vettem használtan kb. 2000 Ft-ért. M-eset vettem, mert szülés elõtt ez volt a méretem. Hát épphogy jó lett. Szerintem attól is függ, mennyit szedtél fel a terhesség alatt. Meg ugye a hasad is még nagyobb lesz utána egy darabig. Szerintem egy mérettel vegyél nagyobbat a terhesség elõtti méretednél minimum. Én olyat vettem, ami állítható volt, így szerencsére mindig hozzá tudtam igazítani, ahogy ment lejjebb a hasam.
én megmértem pont szülés után hány centi a hasam és orvosi segédeszköz boltba elvitték a méretet és egybõl megcsinálták. miután már nagy volt bentebb varták rajta a tépõzárat. aszt hiszem 3000ft volt, az igazítás ingyen volt.
Én a Brendonban vettem, és ott azt ajánlották, hogy a szülés elõtti méretemet vegyem, de rendes volt az eladó és azt mondta, hogyha nem megfelelõ, akkor blokkal bármikor visszaválthatom kisebbre vagy nagyobbra a szülés után. Asszem 8000Ft körül volt, ami nem olcsó, de így, hogy ha nem jó, akkor tudok cserélni, így ugyanott vagyok majdnem, mintha veszek egyet 3000-ért, kiderül hogy nem is jó és vehetek egy újat.
Menny el egy gyógyszertárba, elvileg ott rád is próbálják(persze szülés utánn). Én olyan 4000 körül vettem, de van több féle.

Szülés utáni depresszió mindenkinél kialakul? És szülés után mennyivel? És mik a tünetei?

Néha csak úgy rámjön a sírás, de idáig ezt a fáradtságnak tudtam be, mert egy hónapos babám annyi id?t követel, hogy hulla vagyok. A barátn?m szerint ez a szülés utáni depresszió. Lehetséges ez? Hogy lehet ezt kezelni?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak a fáradtság teszi. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Mondjuk a szülés utáni depressziónak is vannak súlyos, és kevésbé súlyos esetek. De ne beszéld be magadnak! Egy nagyon jó cikket olvastam az Éva Magazin KÖLYÖK címû lapjában, amiben mindent leírnak errõl. Érdemes lenne elolvasnod! Fel a fejjel! Ne sírdogálj, hisz boldognak kéne lenned, mert megszületett az, aki a világon a legfontosabb neked! :)

Lehet, hogy csak a fáradtság teszi. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Mondjuk a szülés utáni depressziónak is vannak súlyos, és kevésbé súlyos esetek. De ne beszéld be magadnak! Egy nagyon jó cikket olvastam az Éva Magazin KÖLYÖK címû lapjában, amiben mindent leírnak errõl. Érdemes lenne elolvasnod! Fel a fejjel! Ne sírdogálj, hisz boldognak kéne lenned, mert megszületett az, aki a világon a legfontosabb neked! :)
Nem kell állandóan a babáddal foglalkoznod. Két szopi között hagyd az ágyacskájában, akkor te tudod végezni a dolgodat. Délután pedig pihenhetsz is keveset. Vagy amikor a baba alszik, akkor is pihenj le.
Az elsõ babánál én is sírtam néha, de abszolút nem voltam/vagyok hajlamos a depresszióra, nem is az volt. csak a nyakamba szakadt nagy feladatok, az, hogy egy babáról gondoskodni kell, nekem kell vigyáznom a kis életére, stb. Igenis nagy dolog. Ezt dolgoztam fel nehezen. Persze rájött a fáradtság, a szoptatási nehézségek, stb. Most a második babám 6 hetes, és minden más, ígyutólag rájöttem, mennyit görcsöltem feleslegesen az elsõvel, pedig ketteske sokkal nehezebb eset, mégis könnyebben veszem az akadályokat.
Szia én is rengeteget sírtam ebben az idõben, pedig minden rendben volt körülöttem, és nagyon boldognak kellett volna lennem. Lehetett a kialvatlanság, a hormonok, a rádöbbenés a felelõsségre, és hogy az életem teljesen megváltozott. Máig sem tudom mi okozta, de magától elmúlt, ahogy szépen felnõttem a feladatoz. (kb 2 hónapig tartott.) Többet pihentem, és próbáltam kevesebbet görcsölni. Fel a fejjel, ez még nem biztos, hogy depresszió. Sok anyukával beszéltem, akik szintén így élték meg, de sokan szégyellik, és nem beszélnek róla.
Nyugi, szerintem ez csak fáradtság! A depi nen ilyen. Ugyan én nem voltam az, de sokat olvastam meg hallottam erröl. Majd ha semmi nem okoz örömet huzamosabb ideig, meg akarsz szabadulni a gyerektöl, na akkor gondolhatsz depresszióra. Addig puszta kimerültség. Nekem kb. 4 hónapos volt a lányom, amikor kezdtem szomorkásabb lenni. Anyám ezt látta rajtam és beiktatta, hogy hétvégente menjünk el kikapcsolódni a férjemmel, mikor már nagy lesz a baba, akkor vele is. Attól kezdve semmi bajom nem volt. Nehezen viselem a bezártságot, mindig menös, bulizós voltam. Így meg jó, mert hétköznap mindig a lányommal vagyok, hétvégén is csak késö délután-estefelé megyek el. Mindig fel vagyok töltve energiával:) Szerintem próbálj meg picit pihenni amikor csak teheted. Sokat fog segíteni!:)
A depresszió nem ilyen, olyankor teljesen magadba fordulsz, a babát sem látod el, magadat sem, nem érdekel semmi, egyedül akarsz lenni. Ez csak fáradtság, van akinél az elsõ pár hétben jelentkezik, van akinél késõbb, meg kell szokni, hogy megváltozott az életed. Plusz a hormonok is rásegítenek. Csak kitartás, és ha van idõd pihenj, egy-két hét és elmúlik. Sok boldogságot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!