Találatok a következő kifejezésre: Szülés utáni jó a (14 db)

Ez a tenna betet jo szules utanra?

Termeszetesen a csomagolasra, gondoltam, hogy felismeritek-e?

Legjobb válasz: Tena large jó lesz szülés utánra. Vizelettartási gondokra van elvileg, de szülés után elég erõsen vérezni fogsz. Szükség lesz rá.

Tena large jó lesz szülés utánra. Vizelettartási gondokra van elvileg, de szülés után elég erõsen vérezni fogsz. Szükség lesz rá.
Én is Tena betétet használtam szülés után a kórházban, azt hiszem a legnagyobb méretût. Otthon már elég volt az éjszakai Always is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom nagyon szepen, hogy valaszoltal. Akkor lassan majd megveszem. Csak biztos akartam lenni benne, hogy ez az amit hasznaltok mert nem tudtam, hogy elvileg vizelettartasi gondokra lett kitalalva. Hat mindennap tanul valamit az ember. :) Koszi megegyszer, hogy irtal, sokat segitettel.
Én is megvettem ezt a tena betétet, de szerintem felesleges.Legalábbis nekem az volt, nem véreztem olyan, hú de nagyon, bõven elég lett volna akár egy éjszakai eü.betét is.Én a tenából 2 használtam el, a többi azóta is csak ott áll a szekrényben.
Szia! Nekem kevés volt a tena mini. (azt kaptam anyukámtól) úgyhogy hozattam be másikat. A csomagolást nem láttam, mert bontottan kaptam, de az is tena volt, de szerintem az extra nagy. Nekem napi 3 abból is elment.
Én molimed betétes bugyit használtam és nagyon jó volt. Ez is vizelete tartási gondokra van, csak ebben az a jó, hogy egybe van a bugyi a betéttel már gyárilag. Nekem nagyon jó volt és kényelmes nem beszélve arról hogy magas a derékrésze és a hasamat is leszorította. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Nem drágább mint a tena meg a hozzá való bugyi. Azt hiszem olyan 2000 ft körül volt 12 db. Nekem nagyon megérte, nem használtam el belõle csak 4-5 db-ot, de akkor is.

Tudnátok ajánlani jó pszichiátert Debrecenben, aki komolyan veszi a szülés utáni depressziót? És persze kedves, rendes, nem flegma bunkó.

2. babánkat tervezzük a párommal. Az első szülés után, elég mélyen sikerült bemászni a depibe, szükség volt szakember segítségére. Ez a doki isteni jó volt, de sajnos kiment külföldre dolgozni és helyette szeretnék keresni egyet, hogy ha esetleg megint baj lenne, akkor legyen kihez fordulni. Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Neharagudj meg,de én irigylem a problémádat. Mi szülés alatt meghalt baba miatt járunk pszihologushoz,hogy fel tudjunk dolgozni,ettõl azért még a te helyzeted is jobb. Fel a fejjel,próbálj pozitívabb gondolkodni, hiszen még csak tervezitek. Nem jó ha máris arra gondolsz hogy depis leszel utána! Kitartást.

Neharagudj meg, de én irigylem a problémádat. Mi szülés alatt meghalt baba miatt járunk pszihologushoz, hogy fel tudjunk dolgozni, ettõl azért még a te helyzeted is jobb. Fel a fejjel, próbálj pozitívabb gondolkodni, hiszen még csak tervezitek. Nem jó ha máris arra gondolsz hogy depis leszel utána! Kitartást.
Az elsõ válaszoló semmit rosszat nem mondott, és ráadásul igaza van, még csak tervezik a babát és nem azt mondta hogy ugyan nem kell pszihológushoz menni e miatt, hanem arra célzott, hogy még se fogant a baba és próbáljon nyugodtabb lenni a kedves kérdezõ. Lehet hogy te utálod az ilyen hozzászólókat, én viszont azt mondom, hogy ez téged minõsít.. Ez azért elég vicces hogy nem a kérdésre válaszolsz, hanem megtámadod az egyik hozzászólást és arról írsz véleményt.. Kedves kérdezõ a védõnõdtõl tudod ezt esetleg megkérdezni tud e valakit ajánlani, vagy a kórházban. Nekem anno a védõnõm ajánlott egy jó szakembert, aki valóban sokat segített.Minden rendben lesz!
Kedves Elõzõ! Szerintem a kérdezõ pont hogy csinál bele, hogy a te problémád nagyobb, mivelhogy mindenkinek a sajátja a legnagyobb. Ha õ úgy érzi, hogy orvos kell, akkor menjen bátran, jobb mintha nem menne és csak rosszabbodnának a dolgok. Kérdezõ, sajnálom, ebben a kérdésben érdemben én sem tudok neked segíteni, de utálom az ilyen hozzászólókat, mint az elõzõ. Lehel lepontozni, attól még a véleményem nem fog megváltozni!

A szülés utáni vérzésekre milyen betét a jó?

Tena, Always, egyéb? Tapasztaszatalatokat várok.

Legjobb válasz: Eslõ pár napban egy hétben tena extrát javasok, azt is duplán (elcsúsztatva egymáson) utána már az always is jó. Legalábbis nekem ez vált be. Vigyél magaddal papírtölrõt (pl. Szilvia) és azzal töröld zuhanyzás után magadat, eldobható és nem viszel át ferõzést a törölközõrõl még véletlenül se. Ja és a törölközõ se lesz véres. Szép szülést!

Eslõ pár napban egy hétben tena extrát javasok, azt is duplán (elcsúsztatva egymáson) utána már az always is jó. Legalábbis nekem ez vált be. Vigyél magaddal papírtölrõt (pl. Szilvia) és azzal töröld zuhanyzás után magadat, eldobható és nem viszel át ferõzést a törölközõrõl még véletlenül se. Ja és a törölközõ se lesz véres. Szép szülést!
A Tenna szerintem is kell én 1 napig használtam, utána normál Always nappal, éjjel Tenna, kb 1 hét után elég volt a vékonyka. Az eldobhatü bugyi szerintem pénzkidobás. 5 db kb 1200 Ft. Mûanyag..:-SS Tescoba vagy kínaiba pamut bugyi 100 FT. Azt is eldobhatod, ha annyira akarod:-D
Én az elsõ 4 napban Tennát használtam, kellett is, aztán az éjszakai sima betétet, majd itthon egy hét után a sima szárnyas normált, szerintem legyen nálad ez is az is, aztán majd meglátod, mindenki más, lehet, hogy te nem fogsz annyira vérezni.
Én egy hétig használtam TENA betétet, utána vékonyabb betéteket, éjszaka is. A szárnyasbetét tényleg nem jó, mert nagyon kényelmetlen a gátvarratok miatt, tapasztalat.
Nekem is a Tena volt jó, kb négy napig, de én normált vettem, aztán pár napig always éjszakait, majd normált. A hálós bugyi tényleg nagyon jó, én örültem, hogy megvettem. Két darabot vettem, mert ha kimosod pillanatok alatt megszárad. Nekünk mondták a nõvérek, hogy ne használjunk szárnyast, mert beleragadhat a gát varratokba. Gyors szülést!
Nekem nem jött be a Tena, mert nincs szárnya és mindig kifolyt kétoldalt a vér. Always éjszakai vált be, bár én nem véreztem nagyon intenzíven.
Az eldobható mûanyag szerintem is hülyeség, viszont amit a második válaszoló írt szerintem is érdemes beszerezni. Az egy hálós rugalmas, de nem mûanyag kisnadrág szerûség, mosható. Hatalmas könnyebség volt nekem is.
Nekem 4 napig kellett a nagyon nagy betét, aztán újabb 4-5 napig éjszakai betét, aztán meg már csak kicsi betét.
Nekem a szülés utáni 2-3 napban tena, majd további 2-3 napig always éjszakai, majd sima. Ami nekem nagyon jó volt, és ajánlani tudom, az a hálós bugyi, kisnadrág. Gyógyészati segédeszközöket forgalmazó boltban vettem, és hihetetlenül könnyebbség volt azt érezni, hogy "tart". Anélkül olyan érzésem volt, hogy minden csupa vér és maszat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Szülés utáni depresszió, szülés után 2 hónappal? Lehet hogy az a bajom, vagy csak kimerültség? Bár az idő is rátesz jó nagy lapáttal bizti.

Van 1 2 éves és 1 2 hós babám,mostanába rámtör a sírás,néha nincs kedves a kicsivel foglalkozni se(gagyogni vele,csörgöt mutogatni neki).Más is van,volt igy?Dokihoz mentetek vagy elmult?

Legjobb válasz: Nekem a fáradságtól volt ilyen...kb 3-3.5 hós koráig. Utána elmúlt. Orvoshoz nem mentem pedig sokszor éreztem azt hogy nem ártana. Gondolkoztam homeos szereken is de végül is minden segítség nélkül elmúlt. Talán hozzá járult a dologhoz az is h tudok pihenni mellette, de ugye neked nehezebb egy 2 éves mellett. Nekem rengeteg össze tevõje volt a depressziónak (rosszul éreztem magam a bõrömben, féltettem a picit, nagy volt a felelõsség, szoptatás miatti stressz)....Te tudsz felsorolni ilyen dolgokat? ha igen szerintem nem kell orvos és bogyó, csak meg kell szüntetni az összetevõket.( Pl én azóta tornázom, többet pihenek...stb)

Nekem a fáradságtól volt ilyen...kb 3-3.5 hós koráig. Utána elmúlt. Orvoshoz nem mentem pedig sokszor éreztem azt hogy nem ártana. Gondolkoztam homeos szereken is de végül is minden segítség nélkül elmúlt. Talán hozzá járult a dologhoz az is h tudok pihenni mellette, de ugye neked nehezebb egy 2 éves mellett. Nekem rengeteg össze tevõje volt a depressziónak (rosszul éreztem magam a bõrömben, féltettem a picit, nagy volt a felelõsség, szoptatás miatti stressz)....Te tudsz felsorolni ilyen dolgokat? ha igen szerintem nem kell orvos és bogyó, csak meg kell szüntetni az összetevõket.( Pl én azóta tornázom, többet pihenek...stb)
Nekem nem konkrétan ilyen tüneteim voltak, de nekem is volt olyan idõszak, amikor egyszerûen nem láttam a végét a dolgoknak, és úgy éreztem, hogy soha nem jutunk túl ezen az etetés, büfiztetés, altatás, tisztábatevés stb. monoton napi teendõkön. Ráadásul nekem van egy már majdnem 5 éves nagyfiam, aki már olyan önálló, hogy még rosszabb volt visszarázódnom a kicsi körüli teendõkbe. Én megpróbáltam egy homeós bogyót, amit kimondottan depresszióra, kimerültségre, virrasztás miatti kialvatlanságra való és 2 hétig szedtem, esküszöm jót tett. A neve: Kálium phosphoricum, érdemes kipróbálni szerintem. Kitartást!
Én is depresszióba estem szülés után, már a kórházban kész voltam.Nem tudtam enni, aludni, mosolyogni meg teljesen elfelejtettem.Állandón, szorongva aggódtam a babáért.A másik oldalról meg persze lelkiismeret-furdalásom volt, hogy itt ez a gyönyörû kislány, aki teljesen egészséges, én meg "ilyen szr" vagyok.Én felkerestem egy pszichológust, mert rájöttem nem csak magamat teszem tönkre, de a családomat is.Szoptatni nem szoptattam, kb 2 hétig gyógyszert szedtem, de magamtól leálltam, mert nem akartam függõ lenni.Nehezebb volt így, pirulák nélkül, de helyrejöttem.Azóta lányom 9.hós, nem mondom, hogy egyszerû eset, mert roppant anyás, fél percre nincs el magában, de abból merítek erõt, hogy nap-mint nap lát az ember beteg, sérült, agykárosodott gyermekeket a TV-ben, és ekkor mindig eszembe jut, hogy nekem milyen csodás kis törpém van, aki ha rosszcsont is de egészséges.

Szülés utáni alakformáláshoz jó a Callanetics?

Öt hónapja szültem, még mindig elég nagy a fenekem, a combom vastag, a hasam is löttyedt. Szeretnék újra jó formába kerülni, ez megfelel??

Legjobb válasz: Bar nem tapasztalatbol irok, de szerintem biztos jo. Mivel egyebkent is mukodik es egeszseges igy biztos szules utan is el tudod erni a kivant hatast. Sok sikert!!

Bar nem tapasztalatbol irok, de szerintem biztos jo. Mivel egyebkent is mukodik es egeszseges igy biztos szules utan is el tudod erni a kivant hatast. Sok sikert!!
Anya is azzal hozta formába magát a hugi után, és én is azzal fogom mikor végre kibújt a kisbogárka a pocimból.

Ez a betét jó lenne szülés utánra?

Elég hosszú és vastag?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ, jób ez a normál is, de az elsõ napokra-hétre én mindneképpen az EXTRA változatot venném meg. Ez valószínûleg nem lesz elég vagy túl gyorsan és állandóan cserélgetni kell. Nekem extra volt és az elsõ idõkben sajnos még azzal is figyelni kellett. Szerencsés szülést kívánok:

Kedves Kérdezõ, jób ez a normál is, de az elsõ napokra-hétre én mindneképpen az EXTRA változatot venném meg. Ez valószínûleg nem lesz elég vagy túl gyorsan és állandóan cserélgetni kell. Nekem extra volt és az elsõ idõkben sajnos még azzal is figyelni kellett. Szerencsés szülést kívánok:
Én szárnyasat vettem, hogy ne csússzon el, s abból is kettõt rakott a szülésznõ a bugyira, hogy el ne ázzon.
Szerintem nem. Én a chicco szülét utáni betétjét, ill a kék tenát (talán az az extra) használtam. Kellett.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM! Nem túl hosszú és vastag az extra?Félek, hogy lépni nem tudok tõle :D
A kérdező hozzászólása: http://www.herbaline.hu/kotszer-elsosegely/tena-comfort-mini.. Erre gondoltok?
extra, nem mini: http://www.szepsegbolt.hu/termekek/186/tena_lady_extra_30_db.. hidd el, az elsõ napokban kelleni fog, ráadásul puha, tehát még azt is érzed, hogy védi egy kicsit a meggyötört területet
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon KÖSZÖNÖM!!! Ilyent veszek.

Volt valakinél hogy szüléskor iszonyúan meghúzták a lovaglóizmokat és utána jó sok idő telt el amíg egyáltalán nem fájt mondjuk terpeszben behajlítani?

Legjobb válasz: ??? Szüléskor miért húznák a lovagló izmokat? 3szor szültem, de sosem húzták semmimet. Fõleg nem a lovagló izmaimat. Nem fogtak le, nem húzták semmimet, stb... Feküdtem mint a kiterített béka, lábaim a kengyelben.

??? Szüléskor miért húznák a lovagló izmokat? 3szor szültem, de sosem húzták semmimet. Fõleg nem a lovagló izmaimat. Nem fogtak le, nem húzták semmimet, stb... Feküdtem mint a kiterített béka, lábaim a kengyelben.
A kérdező hozzászólása: Felhúzott szétterített lábakkal felfelé húzták órákig és utána vagy két évig nem tudtam normalisan behajlítani!!!!!!
Te jó ég! Ez elég szörnyen hangzik ;( Nem értem, miért van erre szükség... Én is szültem már, szerencsére nem terítettek ki, mint a békát - mondtam, hogy a fekve szülész felejtsük el -, ülve szültem. Sajnálom, hogy így jártál :(((

Érdekelne, hogy van e valami jó tippetek arra, hogyan lehet a szülés utáni plussz kilókat leadni?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert az egész terhesség alatt kb. 9-10 kg-ot híztam. De a kislányom már 9 hónapos, és 4-5 kg még rajtam van.Engem zavar, mert mindig is 56 kg voltam.Nem sportoltam, és így nehéz magam rávenni, hogy mozogjak is. De tudom, hogy muszáj lesz.

Legjobb válasz: Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.

Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.
szia, ha nem vagy az a sportolós tipus, akkor sok-sok séta, biciklizés a kicsivel, és no vacsi :)

Milyen betétet lehet használni a TENA-n kívül a szülés utáni napokra? (Ami legalább olyan jó, mint a TENA. )

És milyen bugyit használtatok hozzá?

Legjobb válasz: Anionos betét. Gyógyító hatású, s baktériumölõ. Valamint nagyon nagy nedvszívó képességû. Csak vigyázni kell, ne boltit vegyél, mert az nem olyan jó. Lady anion néven keresd!

Anionos betét. Gyógyító hatású, s baktériumölõ. Valamint nagyon nagy nedvszívó képességû. Csak vigyázni kell, ne boltit vegyél, mert az nem olyan jó. Lady anion néven keresd!
Aionos betét! Nagyon jó. Lehet kapni többfélét már belõle. Van gyógyszertárban, DM-ben is. Nekem nagyon bevált.
én sima otthoni franciabugyit amiért nem kár és always vagy Libresse ejszakait használtam. Jó volt!
Bellady inkontinencia betét + Tena hálós bugyi. nekem bevált, összesen nem volt 1000 ft.
Én a 2. szülésnél már a DM saját inkontinencia betétjét használtam. Sokkal jobb volt, mint a Tena. És azóta is csak azt használom, minden hónapban. Sokkal többet magába szív, mint bármely neves eü betét.
Én a Rossmann-os Facelle vastag inkontinencia betétet vettem, tökéletes volt. Már nem emlékszem a pontos árra, de azt hiszem kb fele annyi volt mint a Tena. Mikor enyhült a vérzés én is az anionon betétet használtam (bár ennek jó kis ára van, viszont nagyon fájt a sebem), amitõl elmúlt a gátseb fájdalmam egyik pillanatról a másikra.
Én a Chicco-t használtam. Nekem bevált, én rövid ideig, de baromira véreztem. Az elsõ 2 nap még ez is átázott.
Szia! Én kettesével használtam az éjszakai Always-t. Tehát egymás után raktam kettõt, igy végigért a bugyiban. Eldobható bugyit vettem a kórházi idõre, utána pedig normál slipet hordtam.
A kérdező hozzászólása: köszi! A TENA nagyon jó, elsõ szülésnél is azt használtam, csak most keresek valami olcsóbbat. Itt baromi drágán lehet csak kapni:S
Csak érdeklõdnék - miért nem jó a Tena? Nekem nagyon bevállt.
Én császáros voltam, Chicco-MammaDonna betétet vettünk, nagyon jó nedvszívó, légáteresztõ, jó hosszú. Tena hálós nadrágot használtam hozzá, ami olyasmi, mint egy franciabugyi, több méretben van és azt hiszem 2 db van egy csomagban. 2-3 hét elteltével már elég volt a sima egészségügyi betét.
bruttó bérrel könnyebb lenne
A kérdező hozzászólása: 100ezer körüli volt a bruttó, de nem tudom pontosan, nincs elõttem papíron.
Szülés után 168 napig (lehet hogy nem pont ennyi, de kb. 5 és fél hónap) TGYÁS, ennek feltétele hogy legyen élõ munkaviszonyod, a bruttó bér 70%-a, amibõl csak a 16% SZJA-t vonják, de igénybe lehet venne gyermek utáni adókedvezményt (már a terhesség 91. napjától. Ha a TGYÁS lejárt akkor GYED, ami szintén a bruttó bér 70%-a, de az SZJA-n kívül vonnak belõle még valamilyen járulékot. A bruttó bérnél a szülést megelõzõ évet veszik alapul. Ja és mindkettõ mellé jár a családi pótlék, ami 12.200 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Plusz jár még szülés után az egyszeri anyasági támogatás annak, aki legalább 3-szor volt terhesgondozáson, ennek összege 64.000.-Ft körül van. A GYED-bõl nyugdíjjárulékot vonnak, az SZJA-n kívül.
A kérdező hozzászólása: Igen olvastam errõl az egyszeri támogatásról, csak az összeg nem volt tiszta. köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!