Találatok a következő kifejezésre: Szülés után volt (438 db)

A 3. gyerek szülése után vissza nyerted azt az alakod, amilyen a 2. szülés után volt? Bőröd rugalassága visszaállt olyanra?

Az érdekelne, hogy a b?r visszafeszesedett-e annyira, mint a 2. szülés után, vagy nyúltabb, lógósabb lett-e?

Legjobb válasz: Igazából nekem a nulla meg az egy között volt nagy különbség úgy értem a "lányos " alakomhoz képest nyúltabb maradt a hasamon a bõr, kilóra vissza tudtam fogyni (szoptatás befejezése után pár hónap alatt). A másodiknál nem fogytam vissza olyan hamar de igazából a bõröm ugyanúgy visszahúzódott, most a harmadik szülésemen vagyok túl, ugyanúgy visszament a bõröm, lapos a hasam, ugyanazt a méretet hordom mint teherbeeséskor. De szoptatás után majd ismét belevágok egy diétával egybekötött mozgásos dologba, mert nem érzem így annyira jól magam, pedig elvileg normál súlykategória vagyok. (180 cm és 70 kiló). Ami nekem egyre rosszabb az a cici, sajnos a szopi abbahagyásával kisebb és lógósabb lett, és gyanítom ez most a harmadik után még inkább így lesz :(( (32 éves vagyok amúgy)

Igazából nekem a nulla meg az egy között volt nagy különbség úgy értem a "lányos " alakomhoz képest nyúltabb maradt a hasamon a bõr, kilóra vissza tudtam fogyni (szoptatás befejezése után pár hónap alatt). A másodiknál nem fogytam vissza olyan hamar de igazából a bõröm ugyanúgy visszahúzódott, most a harmadik szülésemen vagyok túl, ugyanúgy visszament a bõröm, lapos a hasam, ugyanazt a méretet hordom mint teherbeeséskor. De szoptatás után majd ismét belevágok egy diétával egybekötött mozgásos dologba, mert nem érzem így annyira jól magam, pedig elvileg normál súlykategória vagyok. (180 cm és 70 kiló). Ami nekem egyre rosszabb az a cici, sajnos a szopi abbahagyásával kisebb és lógósabb lett, és gyanítom ez most a harmadik után még inkább így lesz :(( (32 éves vagyok amúgy)
A kérdező hozzászólása: bocsi, gyerek korom óta
A kérdező hozzászólása: Nekem is van enyhe pajzsmirigy túlmûködésem, gyerek köröm óta, de szerencsére nem kell gyógyszerrel kezelni. Viszont nyolcadikos korom óta ne mtudtam hízni, a szülésnél sikerült pár kilót magamra rántanom, de mindig visszafogyok a "versenysúlyomra". A gyerekeim nagyok voltak, a köldökömnél van megrepedve a bõröm, de a hasam visszahúzódott nagy nehezen.
bocsi elírtam, elsõ terhesség alatt 12 kg-ot HÍZTAM
Utolsónak: nem ijesztgetlek, csak leírom. 25 évesen terhesség elõtt a normál súlyom kb. 57 kg volt, 173 cm vagyok. Elég vékony voltam. 1. terhesség alatt 12 kg-ot fogytam, mire a fiam 9 hónapos lett le is ment. (10 hónapig szopizott) 2. terhességkor (13 hónapos volt a fiam mikor teherbe estem, 22 hó van köztük) szintén 57 kg voltam, 61 kg-val menten szülni. Most egyéves a lányom, 50 kg vagyok, másfél hónapja maradt abba szopi. Kb. 4 hónapja hirtelen lefogytam 10 kg-ot. Emellett erõs hajhullás, hangulatingadozás, folyamatos kimerültség (pedig jó alvó a lányom)terhelésre magas pulzus, így elmentem vérvételre és kiderült hogy pajzsmirigy túlmûködésem van, ami szoptatás, szülés után elõfordul. Endokrinológus írt rá gyógyszert, egy hónap múlva kontroll, várhatóan addigra helyreáll és kb. néhány hónap múlva a kilók is visszajönnek.
Erre én is kíváncsi vagyok. Elsõ szülés után úgy lefogytam, hogy rossz volt rám nézni. Második szülés után még jobban lefogytam (elég girhes vagyok). Tervezünk 3.babát, nem tudom mi lesz velem :( :( Pedig sokat eszem. Amúgy a hasam normálisan néz ki, izmos is, nagyon vékony a derekam, a bõrrel sincs gond (egy picit repedt a köldöknél, mert nagyon nagy volt a hasam).
az elsõ vagyok :) nekem a mellbimbóm az miután befejeztem a szoptatást egyre jobban visszanyerte eredeti méretét. Hálistennek, mert utáltam hogy olyan mint 2 gomb..://
A kérdező hozzászólása: A szoptatástól nekem "csak" a mellbimbóm változott meg. Olyan "aszottabb" lett. Ezen lehet segíteni vajon?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 2. szülés után lett szebb a hasam, talán mert többet tornáztam. Viszont elég sokáig mélyen be lehetett nyomni az ujjammal a hasamon a bõrt, most már izmosabb. Nem tudom, a 3. szülés után mi várható, azért kérdeztem.
Nálam is csak az elsõ születése után változott az alkatom. A bõröm meg egyáltalán nem változott, szerencsés alkat vagyok, még csíkjaim sem lettek. A mellem azonban minden gyerek után egyre nagyobb és nagyobb lett. Eredetileg B kosaras melltartót hordtam, most simán kel a DD-s.
Igen, vissza nyertem az alakomat a harmadik csemetémmel is és a bõröm is szép lett, de valamiért több idõre volt szükség mint az elsõ kettõ után!Nem tudom miért...
13, 31 vagyok, 2 gyerekes "girhes" anyuka. A pajzsmirigyes sovány anyukának üzenem (és persze a kérdezõnek is), hogy voltam dokinál, nekem nincs ilyen gondom, elvileg tök egészséges vagyok. Volt vérvétel, pisi, széklet, hasi uh, nyaki uh, pajzsmirigyvizsgálat... semmi bajom, csak sovány vagyok. 174 cm 50 kg. Terhességek elõtt 60 kiló voltam.

Szülés utáni küret? ! Volt-e neked? Mennyivel a szülés után volt és hogy derült ki, hogy szükség van rá?

Legjobb válasz: Barátnõmnek rögtön a lepény megszülése után csináltak, mert egy jó nagy darab nem jött ki magától. Valószínûleg a doki hamarabb meghúzta, minthogy magától levált volna :(( Legalábbis õ így érezte. Azonnal altatták és megcsinálták a küretet. Úgy hallottam, hogy van olyan kórház, ahol rutin-szerûen csinálják szülés után...számomra ez azért durva!!!

Barátnõmnek rögtön a lepény megszülése után csináltak, mert egy jó nagy darab nem jött ki magától. Valószínûleg a doki hamarabb meghúzta, minthogy magától levált volna :(( Legalábbis õ így érezte. Azonnal altatták és megcsinálták a küretet. Úgy hallottam, hogy van olyan kórház, ahol rutin-szerûen csinálják szülés után...számomra ez azért durva!!!
6 nappal szülés után. Nagyon véreztem, úgy derült ki. Végül is nem a méhbõl indult a vérzés, hanem a gátmetszésnél repedt meg egy ér, de elvégezték a kaparást is.
11 nappal késõbb kerültem vissza újra a kórházba.Uh mutatta, hogy lepény maradt bennem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszokat mindenkinek! Én úgy jártam ahogy az utolsó válaszoló, nekem 13 nappal a szülés után derült ki a turpisság. ezek szerint ezzel nem vagyok egyedül, ez egy kicsit megnyugatat. Szép napot mindenkinek!
Nekem rögtön volt. Azért volt rá szükség, mert sokat perelték a kórházat. Néhány szülés után bent maradt pár rész még a méhlepénybõl és emiatt másodlagos meddõség alakult ki. Szóval ahol én szültem (BP-i Szent Imre), mindenkit kikapartak. Baromi kellemetlen volt, nekem csak a szobatársam magyarázta el, miért csinálják. Amúgy én utána véreztem nagyon, pedig elvileg sokaknál azért csinálnak küretet, hogy kikaparják a felesleges vért.
Nekem 5 nap után volt küretem.Nem vált le a lepény és úgy választották le.5 héttel a szülés után kiderült, hogy az elsõ küret nem volt tökéletes ezért kelett még egy(tele voltam lepény darabokkal).Kíváncsi lennék mit csináltak az elsõ küretnél.
A kérdező hozzászólása: Úh. ezek nagyon durva történetek. gondolkoztam, hogy átmegyek a Szt. Imrébe, de ezek után biztos nem. És valószínüleg az orvos is marad, bár azon még gondolkozom.

Szülés után volt segítséged?

Több kérdésem is van, kérlek válaszoljatok! :) Ha volt segítségetek mennyi ideig? Kik segítettek? Nem érezted tehernek ?ket? Mennyi ideig bírható, hogy szülés után valaki mégott van veletek?

Legjobb válasz: Anyukám volt a segítségem, 1 hétig maradt itthon szabin velünk. Tehernek egyáltalán nem éreztem, mert örültem h élek, bizony nagyon jó volt hogy volt valaki, akiben teljesen megbízom, és értette a babám körüli teendõket, átvette 1-2 órácskára, hogy tudjak pihenni. Egyébként szülés után emberundorom volt, csak a családomnak örültem hogy ott voltak mellettem.

Anyukám volt a segítségem, 1 hétig maradt itthon szabin velünk. Tehernek egyáltalán nem éreztem, mert örültem h élek, bizony nagyon jó volt hogy volt valaki, akiben teljesen megbízom, és értette a babám körüli teendõket, átvette 1-2 órácskára, hogy tudjak pihenni. Egyébként szülés után emberundorom volt, csak a családomnak örültem hogy ott voltak mellettem.
A párom volt a segítségem. Angliában élünk, itt szülés után 2hét szabadságot kap az apuka. Õ mosott, fõzött, vasalt, Õ volt fent az elsõ pár napban este a kislányunkkal, mert császárom volt és alig bírtam felkelni az ágyból :) Nélküle nem tudom, hogy hogy boldogultam volna :o)
engem császároztak 5 nap után jöhettünk haza.anyukám kivett 2 hét szabadságot hogy itt legyen nálunk.de mivel én nem szerettem volna hogy árki is itt legyen egész nap így megbeszéltük hogy minden este kijönnek a fürdetésre.elsõ baba.mindent én akartam csinálni, a babát rendezni, fõzni, mosni.egyáltalán nem akartam pihenni.és éjszaka is mindig én vettem ki a kicsit a kiságyából szopizásra, nem akartam hogy kiszolgáljanak és odahozzák.én is megtudtam tenni.szerencsére nem féltem megfogni meg ilyenek pedig nagyon picike súllyal született.2250 grammal és 47 cmrel.makk egészséges kisfiú
Otthon maradtam a feleségemmel két hétig, ikreket szült. Utána elmentek anyámékhoz egy vagy két hétre. Aztán itthon voltak egy vagy két hetet, majd megint anyáméknél egyet. Aztán megint itthon voltak, de pár nap után feleségem rosszul lett. Elvittem õket anyámékhoz, a feleségemet megmûtötték, egy hónapig lábadozott, addig anyáméknál voltak. Ekkor múltak 3 hónaposok, azóta nem nagyon van szükség segítségre, idõnként pár napra a gyerekek nagyszülõknél vannak.
Nekem anyu hozott ebédet aznap, amikor hazajöttünk a kórházból. Az anyósom másnap, és ennyi. Tudtam, hogy bármikor számíthatok rájuk, ha kell. De nagyon könnyû szülésem volt és a kislányom is egy tündér volt a kezdetektõl, így el tudtam végezni az otthoni teendõket. Azokon a napokon, amikor kicsit fáradtabb voltam, akkor pedig anya-lánya napot tartottunk, és nem nyúltam semmihez. Tudtam, hogy megvárnak a teendõk... A fizikai munkákba a párom segített be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Jó volt olvasni, hogy az anyósoddal is jól vagy :) Én nem akarom hogy segítsen, nem vagyunk jóban.
Nekem elsõ szülésem után anyukám jött segíteni. 2 hetet volt nálunk és nagyon nagy segítség volt. Mondjuk már csak az is, ha megfõzött. :) Nem éreztük tehernek kicsit sem, bár nagyon jó természete van. :) Most a másodiknál anyósom fog segíteni, mert jelenleg náluk lakunk. Terhességem alatt is nagy segítség volt számomra. Õt ugyan úgy nem érzem tehernek. :)
Mindkét gyermekem császármetszéssel született sajnos. Az elsõ szülés után anyukám volt itt egy hétig, anyósomat csak két napig bírtam elviselni. :) A második szülés után nem jött senki, de ez kifejezetten az én kérésem volt. Ott már volt rutin, nem volt szükségem a segítségre. Szerencsére mindkét gyermekem nyugodt baba volt, így könnyû dolgom volt.
Anyukám volt itt 1 hétig, utána a férjem vette ki az 5 napját. Nagyon jó, hogy volt segítségem, rossz lett volna egyedül. Soha nem éreztem tehernek õket.
Nekem sajnos nem lesz itt annyit édesanyám, mert 35 km-el odébb laknak és nem hiszem, hogy fog tudni jönni minden nap, mivel dolgoznia is járni kell délelõtt, az anyósomék laknak velünk egy városban, de az anyósom meg nem fog jönni, mert õ hagy inkább majd pihenni.Õ nem szeret senki nyakára járni, meg nem is kell úgy a segítsége.Szóval marad a férjem, aki nekem tökéletes lesz, mert õ tényleg mindenben tud segíteni :) ) De az is lehet, hogy nem is kell majd segíteni, mert az is lehet, hogy a kórházban annyira össze szedem magam, hogy itthon már el fogok tudni mocorogni.Majd kiderül.Bocsi, hogy beleszóltam a beszélgetésbe. Elsõ babás 22+2 hetes kismama
Szerintem, ha megszületik a babád, akkor jobban fog esni, hogy ott van valaki és segít, mint hinnéd. De ha úgy érzed zavar, akkor majd kérd meg õt, hogy ne maradjon olyan sokáig (finoman és kedvesen). De szerintem nem fog zavarni, sõt. Mármint, ha magamból indulok ki. Nekem keveset segítettek, mert mindenki dolgozott, és amikor jöttek pár órára, az nagyon jól esett. El tudta volna még viselni többet is. :)
Édesanyám volt itt két hétig. Nem volt teher, sõt nagyon sokat segített.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért kérdeztem mert a párom meg anyukám már beszélik miben tudnak segíteni nekem majd a baba körül, és mindketten ugy gondolják hogy anyum 2 hétre eljön a szülés után és akkor bármiben tud segíteni. Viszont én kicsit megijedtem. Jó a kapcsolatom anyummal, csak olyan magamnak való ember vagyok és nem szeretem ha 4-5 napnál többet van ember a közelemben. A párommal jol összeszoktunk de én nem élek otthon már gimi eleje ota a sok koli miatt, ezért elég jól önállósodtam. kiváncsi leszek :)
Anyu és apu jött segíteni, kb. 2 naponta az elsõ 2-3 hétben. Én amúgy bárkinek örültem, jó volt, ha nem voltam egyedül a babával. Mert bár szerettem, imádtam, de annyit sírt, hogy jól esett néha másféle emberi hangot is hallani. :) Azt mondjuk nem akartam volna, hogy bárki is ott aludjon éjjel, de napközben jól esett a segítség.
Anyukám másfél hétig velünk volt, nem éreztem tehernek, sõt. Olyan csúnya gátsebet nyertem hogy felállni nem bírtam 10 napig, még feküdni is fájt. Anyukám még a reggelit is ágyba hozta nekem, takarított, mosogatott, nekem csak a kisfiammal kellett foglalkoznom, de természetesen abban is segített volna, ha hagyom.. :-) Azért csak másfél hétig volt mert ennyi szabadságot tudott kivenni, én még kibírtam volna ha marad, akár több hetet is :)
A Kisfiam császárral született. A párom itthon volt velünk 1, 5 hetet (utána csak egyedül voltam a babával), Õ segített mindenben. Illetve anyukám, de õ nem volt itt, hanem fõzött és minden nap jöttek egy hétig délután kb 1 óra hosszára. Egyáltalán nem volt teher. Még a mai napig is õ fõz nekünk, mert a Kisfiamnak nem éppen kiszámíthatók a napjai, így örülök, ha a fõzésen kívül minden egyebet el tudok látni mellette. 6 hónapos!

Nektek mennyi idővel a szülés után volt fájdalom mentes a szex? Normális, hogy 3 hónapja szültem és a párom még mindig nem tudja betenni, mert fáj?

Próbáltuk már síkosítóval is, de nem megy... már teljesen el vagyok keseredve. Lesz még valamikor a régi?

Legjobb válasz: Az elsõ gyerek után 9 hónap után lett jobb, addig nagyon rossz volt. Ott nagy gátmetszésem volt, nehezen gyógyultam. A második gyereknél 6 hét után már jó volt. Gátvédelem, kicsi repedéssel.

Az elsõ gyerek után 9 hónap után lett jobb, addig nagyon rossz volt. Ott nagy gátmetszésem volt, nehezen gyógyultam. A második gyereknél 6 hét után már jó volt. Gátvédelem, kicsi repedéssel.
Nekem akkor lett jobb, amikor a kisfiam már nem szopizott. Addig a pokolba kívántam az egészet. 1 éves korában mondott le a tejcirõl...
Szulés után a 6 hetes piheno leteltével nagyon jo volt. Féltem is kicsit tole. Lanyom 4, 5 kg-mal szuletett gátmetszésse.
hónapok teltek el, majd 1 év..nyugi. :-) De azért ha amúgy is fáj, akkor nem árt megnézetni magad, hogy minden odaforrt-e vissza ahová kell? :-)

HPV? Szülés után volt rákszûrésem negativ lett.2 év után HPV vírust találtak. Nekem csak a férjemmel volt közben aktusom. A vírus szexuális úton terjed. Megcsalt akkor?

Mivel eddig nem mutatták ki egyik rákszûrésen sem 10 éve vagyunk együtt.tehát ebben a két évben kaptam el.Volt-van valakinek ilyen vírusa,eléggé megijedtem mert ettõl alakulhat ki a méhnyakrák.

Legjobb válasz: nem kell hozzá megcsalás hogy neki legyen ha jól tudom. Általában minden férfi hordozza vagy hol van hol nincs, De nem minden nö kapja el, ez olyan mint a gomba vagy az ajakherpesz. Akinek hajlama van rá elkapja ha érintkezik a virussal van aki meg nem.

nem kell hozzá megcsalás hogy neki legyen ha jól tudom. Általában minden férfi hordozza vagy hol van hol nincs, De nem minden nö kapja el, ez olyan mint a gomba vagy az ajakherpesz. Akinek hajlama van rá elkapja ha érintkezik a virussal van aki meg nem.
A kérdező hozzászólása: Nem feltételezem róla, bizom benne. csak nem értem ezt hogy 8 évig semmi aztán most igen.
Akár strandon is elkaphattad!
A hpv bármennyi ideje benned lehet, rákszûrésen nem azt szûrik, az egy külön teszt. Nekem hosszú ideig jó volt a rákszûrésem eredménye, tavaly rossz lett, akkor egy plusz teszt ki is mutatta a hpv-t. Egyikünk sem lépett félre. Egyébként a hpv még csókolózás útján is terjed.
Olvass utána! [link] Néhány infó, hogy kicsit megnyugodj: - a hpv nem csak nemi úton terjed, bár sokáig ezt hitték. Mára már kiderült, hogy gyakorlatilag bárhol el lehet kapni (uszodában, wc-n, stb.), szóval emiatt ne szedd le a férjed fejét! :) Ráadásul hosszú a lappangási ideje, sokaknál tünetmentes, tehát nem lehet pontosan meghatározni, hogy hol és mikor kaptad el. - több fajtája is van, különbözõ rizikófaktorral. Az igaz, hogy a méhnyakrák 99 %-ban felelõs a hpv, de nem minden hpv okoz méhnyakrákot! - rákszûrésen nem vizsgálják, ez egy külön szûrés során derül ki, de akkor a fajtáját is azonosítják. És egy szomorú dolog a végére.... Mivel vírus, így nem lehet meggyógyítani, a vírus már mindig a szervezetedben marad. Tünetmentessé tehetõ. Kb. olyan mint a herpesz, ha egyszer elõjött, akkor bámikor újra felbukkanhat, a szervezet immunrendszerével áll kapcsolatban. Pl. nekem a terhességeim alatt jött elõ, bár én tudtam, hogy hordozó vagyok, mert évekkel elõtte kezeltek. Már több mint 10 éve bennem van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Utolsó megnyugtattál:) de ha már régebben bennem van , akkor szülés közben nem kapta el a kislányom ugye?
Nem tudom. Elvileg elkaphatja. De nekem egyik terhességemkor és szoptatás alatt sem mondták, hogy elkaphatják a gyerekek, pedig õk ugye eléggé közel vannak hozzám... Erre nem tudok válaszolni. Az biztos, hogy a második gyerekem azért lett császáros, mert a hüvelyben szemölcs nõtt a hpv miatt és az megfertõzhette volna a kicsikém. :( Kérdezd meg a dokit errõl, kíváncsi vagyok mit mond! De utána fogok nézni én is!

Császáros szülés után volt egy abortuszom elhalt terhesség miatt. Tágító pálcát tettek fel és kaptam a méhembe injekciót. Egy köv. Abortusznál is ez lesz?

Nyilván nem szeretnék ismét abortuszon átesni, csak kíváncsi vagyok. Az injekciót azért kaptam, mert állítólag ez gyorsítja a tágulást. Az az igazság, hogy nagyon fájt az injekció, és rettegek attól, hogy ismét megtörténik velem.

Legjobb válasz: Nekem is császár után volt missed ab, és én nem kaptam semmit. Betoltak a küretszobába, elaltattak és megcsinálták amit kell. Nagyon változó melyik kórházban mit hogyan csinálnak. De ne gondolkodj ilyeneken, a következõ terhességnél nem lesz semmi gond!

Nekem is császár után volt missed ab, és én nem kaptam semmit. Betoltak a küretszobába, elaltattak és megcsinálták amit kell. Nagyon változó melyik kórházban mit hogyan csinálnak. De ne gondolkodj ilyeneken, a következõ terhességnél nem lesz semmi gond!

Szülés után volt valakinek visszatérő láza? Ha igen, mi lett a vége? Kiderült mi okozta?

Nekem 1,5-2 hetente 2 napra felszökik 39,5-re a lázam, amit pár napos h?emelkedés el?z meg. A kórházban már nem tudnak mit kezdeni velem, a tejre fogják. Valaki hasonlót tapasztalt? Köszönöm!

Legjobb válasz: Mind a két gyereknél elõjött, csak úgy spontán belázasodtam, szintén 39-40fokos lázam volt. Voltam vele dokinál, aki elsõre a mellgyulladást mondta, megnézte se csomó se semmi, így passzolta. Végül ahogy jött el is múlt. Sebem gyógyult volt, higiénia megvolt(fertõzés kizárva), sõt már a gyerekágyon is túl voltam... Fene se tudja mi volt. Azóta se volt.

Mind a két gyereknél elõjött, csak úgy spontán belázasodtam, szintén 39-40fokos lázam volt. Voltam vele dokinál, aki elsõre a mellgyulladást mondta, megnézte se csomó se semmi, így passzolta. Végül ahogy jött el is múlt. Sebem gyógyult volt, higiénia megvolt(fertõzés kizárva), sõt már a gyerekágyon is túl voltam... Fene se tudja mi volt. Azóta se volt.

Szülés után volt már valakinek hasonló alul? Mi lehet az?

A gátvarrásnál(ami szépnek számít,alig látszik),vagyis ott a gát részen van egy kis borsónyi pukli.Nem nagy,de érezhető ha tapintom.Aranyér lenne?Vagy az csak a végbélkörnyéken van?(az is van de nem vészes).Dokihoz 1 hónap múlva lesz időm,csak kíváncsi vagyok esetleg másnál nem volt-e ilyen jellegű probléma.14 hónapja szültem.

Legjobb válasz: Nekem is volt ott egy kis csomó-pukli...minek nevezzem ÉN felhívtam a bnõm ( egyben szülésznõm is volt ) , hogy ez mi... Azt mondta hogy a megduzzadt,megdagadt erek lehetnek,amiko a kitolásnál elpattantak,vagy azok az erek amit a gátmetszés "elvágott" ÉN azért megnézetném dokival,mert lehet hogy nem errõl van szó.ÍGy láttatlanba :-/ Nekem jóval hamarabb elmúlt..ajánlom hogy jelentkezz dokinál Aranyér nemlehet,az csak végbélnél lehet

Nekem is volt ott egy kis csomó-pukli...minek nevezzem ÉN felhívtam a bnõm ( egyben szülésznõm is volt ) , hogy ez mi... Azt mondta hogy a megduzzadt, megdagadt erek lehetnek, amiko a kitolásnál elpattantak, vagy azok az erek amit a gátmetszés "elvágott" ÉN azért megnézetném dokival, mert lehet hogy nem errõl van szó.ÍGy láttatlanba :-/ Nekem jóval hamarabb elmúlt..ajánlom hogy jelentkezz dokinál Aranyér nemlehet, az csak végbélnél lehet
Az lefog száradni.
nekem is volt, de elmúlt, szerintem valami a varrattal összefüggõ dolog. Ha nem múlik a 6 hetes kontrollig, akkor említsd meg neki, amikor vizsgál
A kérdező hozzászólása: 14 hónapja szültem....
Akkor mindenképp irány a doki...
A kérdező hozzászólása: Persze azt írtam is a kérdésnél, hogy kb 1 hónapra kaptam idõt dokihoz, csak azt akartam megtudni, hogy valaki másnak nem volt-e ilyen.:)

Aki cukros kismama volt megírná, hogy szülés után volt-e ebből adódóan gond a babájával?

Csak diétáznom kell,a cukromat így 7 alatt tudom szépen tartani.Arra lennék kíváncsi,hogy így is lehet-e gond a babámmal szülés után?Lelkiismeretesen betartom a diétát nagyon ritkán csábulok,de akkor is 7 alatt marad a cukrom.

Legjobb válasz: Lent volt a lányom cukra, így õt infúziózták.

Lent volt a lányom cukra, így õt infúziózták.
Nem lett.
Szia, én meg inzulinos cukros vagyok és nagyon nagy rizikóval vállaltam a babámat, mert 9 és 13 között ugrándozott a cukrom. Aztán sikerült letornázni alacsonyabbra, de nagyon ingadozó volt végig, hogy marha alacsony, hol felugrott, végig izgultam a várandósságot, mert minden tõlem telhetõt megtettem, hogy normális tartományban maradjon, mégsem sikerült. Az én babám csodaszép, egészséges volt, szülés után alacsony volt a vércukra, kapott valamit és azonnal helyreállt. Utána még nézegették neki pár napig, de tökéletes volt. Általában terhességi cukornál is ez a két variáció szokott elõfordulni leggyakrabban, hogy szülés után lezuhan a kicsi cukra, de ezt egybõl kezelik, vagy kicsit nagyobb súllyal születik a baba, de az enyém 3800 g volt, szóval teljesen normális.
Ha nem emelkedik a cukrod a határérték fölé, akkor nincs mitõl rosszul lennie a babádnak, mert õt ne érinti a te diétád. Ha magas lenne a cukrod, akkor az õ szervezete is sok cukrot kapna, amit fel is dolgozna. Ezért sokszor túlsúlyosak a babák, mikor megszületnek. DE ez rád nem vonatkozik. A cukorbetegségnek számos egyéb súlyosabb folyománya is lehet, pld. szívizom probléma, de az nagyon komoly cukorbetegeknél fordul elõ, és az sem sok mindenkinél. Kérdésedre válaszolva nálunk nem volt semmi hatása annak, hogy terhességi cukros voltam, pedig én a végén 2 hónapig kórházban feküdtem vele és naponta injekcióztam magam inzulinnal. A babám makkegészségesen született és azóta is az. 3 éves.
nem lett semmi baja. én is mindig 7 alatt volt a cukrom. keményen betartottam!
Születés után vércukor ellenõrzés volt a babánál, és az elsõ 24 órában 6 óránként ismételték. A második alkalommal túl alacsony volt a babám vércukorszintje (2, 6), azt mondták etessem és adjak neki cukros vizet is, mert ha a következõnél nem megy 3 fölé (babáknál ennyi a határ), akkor infúzióra teszik. Szerencsére sokat szopizott, és néhány korty víz is talán lecsúszott neki, így legközelebb már 3, 3 volt, és nem volt több gond. Ma 3 hetes a törpöm.

Szülés után volt még valaki, akinek hasonló gázos problémája volt, van?

2,5 hónapos anyatejes a kislányom, nem merek emiatt diétázni, vagy méregteleníteni, de könyörgöm ha van javaslatotok szívesen venném, iszonyatos szélgörcsöm van, kb 4 percenként szellentek. Semmi olyat nem eszek, ami pukiztatna, vagy eddig pukiztam t?le. pl bab kizárva, szóval nem ez a gond.

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyok orvos, de a következõre gyanakszom: ahogy terhesség alatt és fõleg utána eltolódnak bizonyos mûködésbeli funkciók, (pl. vizeletvissztartási nehézség, hüvelytágulás vagy szûkülés) ez lehet érvényes végbélre is. Végülis terhesség alatt teljesen összehúzódik ott belül minden, h az egyre jobban növekvõ méh-nek helye legyen. Ez alól a bélrendszer sem kivétel. Lehet most tágul vissza a rendes körülmények közé, és az jár egyfajta "levegõzéssel". De biztos ami biztos, dokihoz menj el.(Belgyógyász)

Szia! Nem vagyok orvos, de a következõre gyanakszom: ahogy terhesség alatt és fõleg utána eltolódnak bizonyos mûködésbeli funkciók, (pl. vizeletvissztartási nehézség, hüvelytágulás vagy szûkülés) ez lehet érvényes végbélre is. Végülis terhesség alatt teljesen összehúzódik ott belül minden, h az egyre jobban növekvõ méh-nek helye legyen. Ez alól a bélrendszer sem kivétel. Lehet most tágul vissza a rendes körülmények közé, és az jár egyfajta "levegõzéssel". De biztos ami biztos, dokihoz menj el.(Belgyógyász)
Én már gondolkodtam a kolonhidroterápián, hátha segít, de nem tudom, hogy szoptatás alatt szabad-e.
A kérdező hozzászólása: az enyémnek penetráns szaga van! és a férjem is nehezen viseli, már nem alszik velem egy hálóban.!!!!
Én is szenvedek ettõl :( Remélem elmúlik, mert ez így tényleg GÁZ :( Nekem akkor is jön, ha pl. lehajolok a Babához... Ultraciki.
Mondjuk, lányok, egyébként mostmár beugrik, h nálam is voltak ilyen gondok szülés után, de még olyan is elõ-elõfordul a mai napig, h "pukkanok" egyet ott a hüvelyemnél, mondjuk szex közben....
Nekem a Laktoherbtõl volt. Te nem iszod?
A kérdező hozzászólása: Júniusban ittam utoljára, és talán még július elején.
sokat gondolkoztam rajta, hogy a huson kivul mi lehet az oka, esetleg foghagyma, karfiol is okozhat ilyen gondot
rendezodnek a belek, ez gyakori gond a szag miatt lehet a bacik nincsenek a legjobb állapotban, probalj valamilyen probiotikumot venni, olyat amelyikben tobbfele baci is van nem eszel esetleg a szoptatás miatt tobb hust? az is okozhat ilyen gondot, inkabb feherhust egyel
A kérdező hozzászólása: nem iszom.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de elgondolkodom rajta, hogy mennyi húst eszem, esetleg picit kontrollálom. remélem jobb lesz. köszi a válaszokat mindenkinek
Nem iszol véletlenül tejszaporító teát, amiben édeskömény van? Azt a hasfájós babáknak is ajánlják szélhajtónak, de nekem pl a gyerekorvos mondta, hogy a lehetõ legrosszabb választás, mert amennyi szelet elhajt, annyit termel is.
engem császároztak, és sztem össze vissza vannak a beleim nekem is.én is állandóan fingorászok...:-)szerencsére szaga nincs. a kisfiam is állandóan pukizik, olyankor a férjem megkérdezi:Ez most melyikõtök volt?Amúgy engem nem izgat annyira...
A kérdező hozzászólása: szerintem nem árt, az tuti, és nem is rossz ötlet.
A kérdező hozzászólása: igen. nagyon. de pl vizelettartási problémám nincs, hálistennek.
A kérdező hozzászólása: undorodom magamtól, komolyan mondom!! :( és nincs székrekedésem sem.
Igen nekem is ez volt a gondom. :) Annyit tudok mondani, hogy kitartás. Nekem most 6 hónapos a kicsi és már sokkal jobb. Azért már tudom tartogatni. :)
attól van, hogy a babád, illetve a méhed össze-vissza tolta a beleidet és sajnos eltart addig míg visszarendezõdnek. bár már lassan csak ezen is túl kéne lenned, talán egy kis tornával felgyorsíthatnád a dolgot :) méregteleníteni nem szabad mert a tejbe kerülnek a méreganyagok, tényleg csak a torna van :)
A kérdező hozzászólása: Rájöttem basszus. Szülés elõtt pozitív lett a sztreptokokkuszom:( és arra kaptam több ló-adagnyi antibiotikumot. Szóval szerintem az mindent kiölt bennem, még a hasznosakat is, szóval megpróbálom helyrehozni a bélflórámat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!