Találatok a következő kifejezésre: Szülés után vissza lehet (12 db)

Szülés után mikortól lehet dolgozni? Ha én úgy gondolom és megtudom oldani, akkor akár rögtön vissza is mehetek vagy van valami kikötés, hogy meddig kell otthon maradni?

Legjobb válasz: a 6 hét gyermekágy pont arra való, hogy regenerálódjon a nõi szervezet, legalább ennyire szükség van ahhoz, hogy a méh is megfelelõen visszahúzódjon, a placenta tapadási helyén a seb begyógyuljon régen ez alatt a 6 hét alatt tényleg pihentek a nõk, a család nõ tagjai látták el a háztartást

a 6 hét gyermekágy pont arra való, hogy regenerálódjon a nõi szervezet, legalább ennyire szükség van ahhoz, hogy a méh is megfelelõen visszahúzódjon, a placenta tapadási helyén a seb begyógyuljon régen ez alatt a 6 hét alatt tényleg pihentek a nõk, a család nõ tagjai látták el a háztartást
Igen elsõ de utána mentek is vissza a földre dolgozni nem 3 évig otthon voltak a gyerekkel. Gyerek egy éves kora után dolgozhatsz úgy, hogy gyed/gyes is járjon mellette. Elõtte is lehet dolgozni de akkor csak fizetés jár.
Nincs olyan törvény, ami azt mondja ki, hogy kötelezõ otthon maradni szülés után. Ha valaki akar, az visszamehet dolgozni akkor amikor akar. Ha a gyerek 1 éves kora elõtt mész vissza, akkor csak a fizetésed jár, nem igényelhetsz tgyást és gyedet sem. Családi pótlék persze jár. Ha a baba betöltötte az 1 évét, akkor megigényelheted rá a gyedet is és azt is kapod a fizetésed mellett.
lehet dolgozni, de jól meggondoltad ezt?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék rögtön visszamenni, csak egyik ismerõsöm mondta, hogy õ rögtön menne vissza szülés után dolgozni, meg is lepõdtem meg nem is tudtam, hogy lehet e rögtön, ezért is kérdeztem. Én biztos maradok otthon ameddig csak lehet, mert a munkahelyem néha már idegölõ és elsõsorban a babázás minden percét kiszeretném használni :) )
Bármikor visszamehetsz, de a gyerek egy éves kora elõtt teszed meg, akkor nem ját a tgyás/gyed. A 6 hetet én mindneképp megvárnám, pedig én teljesen jól éreztem magam, de azért kell ennyi pihenés. Én 5, 5 hónap után terveztem (tgyás lejárta után), de nem tudott visszavenni a munkahelyem, és újat kellett keresnem, így a fiam 7 hónapos korában mentem vissza. Visszamondtam a gyedet, a férjem pedig megigényelte, mert õ lett itthon a fiúnkkal.

Szülési szabadságot ki lehet venni utólag is mikor 2 éves kor után mennék vissza dolgozni?

Legjobb válasz: Nem! A szülési szabi a tgyás, ami szülés utàn jár, vagy elõtte 4 héttel lehet kezdeni. Mikor visszmész dolgozni, akkor az addig felgyûlt szabikat tudod kivenni, ami a szülés évében maradt, illetve a gyed elsõ évére jár még.

Nem! A szülési szabi a tgyás, ami szülés utàn jár, vagy elõtte 4 héttel lehet kezdeni. Mikor visszmész dolgozni, akkor az addig felgyûlt szabikat tudod kivenni, ami a szülés évében maradt, illetve a gyed elsõ évére jár még.

Lehet baj abból ha szülés után nem megy valaki vissza a kontrollra?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem szabad az ördögöt a falra festeni, de vissza kell mennie, mert attól, hogy épp most nincs semmilyen panasza, még akármi lehet...miért ilyen felelõtlen, ha már túl van egy szülésen, mi az az egy vizsgálat? Légy vele kicsit szigorúbb, de menjen el szerintem mindenféleképpen, én ilyet nem kockáztatnék!!!

Nem szabad az ördögöt a falra festeni, de vissza kell mennie, mert attól, hogy épp most nincs semmilyen panasza, még akármi lehet...miért ilyen felelõtlen, ha már túl van egy szülésen, mi az az egy vizsgálat? Légy vele kicsit szigorúbb, de menjen el szerintem mindenféleképpen, én ilyet nem kockáztatnék!!!
Állj a sarkadra, fogd kézen és vidd el! Lehet, hogy most semmi baja, de késõbb bármi lehet, amit esetleg egy mostani vizsgálattal meg lehetne elõzni! Ne hagyd, hogy hülyeséget csináljon!!
Az a helyzet, hogy ha minden rendben van, akkor nem baj, ha nem megy kontrollra. De ha csak hiszi, hogy nincs baj... Hát ezért nem árt a kontroll. (Esetleg rákszûrés címén nem tudod elvinni?)
Hát azért nem ártana megnézetnie magát, mivel ilyenkor a gátat is ellenõrzik, hogy szépen begyógyult-e, meg ilyenkor azért(én úgy tudom)megnézik, hogy a méhe is szépen visszahúzódott-e, meg a méhszájat is ellenõrzik.Gondolom szeretne kis tesót is, és ha most valami baja lesz(akár a méhével, akár a méhszájával)hogyan fogja kihordani a következõ babát?! Nem hülyeségbõl mondják azt, hogy a 6 hetes kontroll KÖTELEZÕ!!!

Szülés után mikor huzodik vissza teljesen a méhnyak, méhszáj? Mert én 5 hete szültem és még mindig nem huzodott vissza, igy hogy lehet 6 hét után szeretkezni?

Legjobb válasz: A 6 hetes vizsgálatra vissza kel menni és ott a nõgyógyász szerintem minden kérdésedre választ fog adni és elmondja,hogy mikor szeretkezhetsz,ez a 6 hét nem mindenkinél egyforma,van akinek elég 1 hónap van akinek 2-3 hónap is kell a teljes gyógyulásig.

A 6 hetes vizsgálatra vissza kel menni és ott a nõgyógyász szerintem minden kérdésedre választ fog adni és elmondja, hogy mikor szeretkezhetsz, ez a 6 hét nem mindenkinél egyforma, van akinek elég 1 hónap van akinek 2-3 hónap is kell a teljes gyógyulásig.
Pontosan azért hat hetes a szülés utáni kontroll, mert többnyire ennyi idõre van szüksége a szervezetnek, a méhszájnak, a méhnek a regenerálódásra, tisztulásra. De ez tényleg egyénenként változó, majd a dokid megmondja, visszaállt-e a rend.

A szülés után hogy változott a menstruációtok, könnyebb vagy nehezebb? Mennyek vissza a nőgyógyászhoz, valami probléma lehet a háttérbe?

Nekem el?tte alig érezhet? volt, most meg minden el?tte lév? napok olyan mintha újra vajúdnék! Majd le szakad a derekam és a hasam alja, pedig már 8 hónapja szültem!

Legjobb válasz: én pedig szülés elõtt voltam ilyen. azóta kutyabajom. viszont vérzés jóval bõvebb lett. úgy tudnám érzékeltetni, hogy szülés elõtt elég volt a normál tampon, most pedig a szuper is csak egy fél órára. (2napig)a hossza nem változott ugyanúgy 4-5nap

én pedig szülés elõtt voltam ilyen. azóta kutyabajom. viszont vérzés jóval bõvebb lett. úgy tudnám érzékeltetni, hogy szülés elõtt elég volt a normál tampon, most pedig a szuper is csak egy fél órára. (2napig)a hossza nem változott ugyanúgy 4-5nap
Dettó!!!!És még a mennyisége is nõtt.
Nekem elõtte két napig úgy fáj a derekam, hogy a ygereket alig bírom megemelni, pedig én császárral szültem, elõtte is fájt, de ez szinte elviselhetetle. Szintén 8 hónapja szültem.

Szülés után ki hogy nyerte vissza az alakját? Tuti tippek, gyakorlatok? A has és a bőr visszahúzódását hogy lehet segíteni?

Köszönöm a válaszokat! 5 hetes anyuka

Legjobb válasz: Szia, én pillanatok alatt.. otthoni mozgás, pár perces kis torna, biciklizés segített. Fõképpen a második gyermek után.. le - fel rohangálás a lépcsõn, játszótéren... Igaz, szerencsés voltam, és vagyok a 3. gyermekemmel is (kismama vagyok) nincs változás a bõrömön. Néha babaolajjal bekenem, illetve olajos vízben fürdés is segít.

Szia, én pillanatok alatt.. otthoni mozgás, pár perces kis torna, biciklizés segített. Fõképpen a második gyermek után.. le - fel rohangálás a lépcsõn, játszótéren... Igaz, szerencsés voltam, és vagyok a 3. gyermekemmel is (kismama vagyok) nincs változás a bõrömön. Néha babaolajjal bekenem, illetve olajos vízben fürdés is segít.
Milupa krém maszírozás míg rá nem jössz, hogy a csíkok nem mulnak :9+ hónap utántól lehet fogyni, mert vár a munka takarítás, aztán a kölök után szaladgálás, séták.hasgyakorlatokat nem mutattak a kórházban?

Tényleg állja a TB a hasplasztikát, ha szülés után nem áll vissza a hasam? Valaki leírná, hogy' lehet igényelni, mik a feltételei?

Érdemes például megvárni az utolsó baba születését, ha több gyereket szeretnénk? Hol lehet err?l infot találni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, sajnos nem:(( Bárcsak támogatná...régen volt ilyen hogy 3 gyerek után vagy ilyesmi, de mostmár csak és kizárólag akkor ha egészségügyi kockázatot hordoz, szóval az önmagában hogy megnyûlt a bõr és csúnya az nem tb támogatott.

Én úgy tudom, sajnos nem:(( Bárcsak támogatná...régen volt ilyen hogy 3 gyerek után vagy ilyesmi, de mostmár csak és kizárólag akkor ha egészségügyi kockázatot hordoz, szóval az önmagában hogy megnyûlt a bõr és csúnya az nem tb támogatott.
sajnos ez igy van ahogy az elöttem válaszolo irta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit elszomorodtam, de így marad az agyam. Majd szépen programozom, hogy állítsa vissza a pocimat az eredeti állapotába :-)
Szia!Na, visszaállt?

Szülés után 6 hónappal szoptatás alatt össze-vissza jelentkező pecsételő, barnás "vérzés" vajon a mensi kezdet lehet? Volt vkinek ilyen? Ez már a menstruáció előzménye vagy vmi más gond lehet? Ha igen, akkor befolyásolja a tej minőségét, mennyiségét?

30-án 1 napig, majd 01.10-én és 12 én egy napig volt barnás pecsételő valamim. Előtte nem voltak gondjaim. Különösebb fájdalmaim sincsenek, bár már lehet h beképzelek vmit :-)Mi lehet ez?

Tornával tényleg így vissza lehet nyerni a régi alakot szülés után? (Kép lent)

Egy amerikai n? nyolcasikreknek adott életet, ilyen volt a pocakja:

Legjobb válasz: Én ebben nem hiszek, ilyen óriási hasból szerintem csak tornával nem lesz már soha címlapfotós modell... biztos eleget tornázott, de a retusálók is nagy melót végeztek a képen.

Én ebben nem hiszek, ilyen óriási hasból szerintem csak tornával nem lesz már soha címlapfotós modell... biztos eleget tornázott, de a retusálók is nagy melót végeztek a képen.
A kérdező hozzászólása: Azt írja, hogy nem kap az államtól egy fillért sem, a szereplésekbõl élnek. Akkor ez is kamu?
Persze, hogy plasztikai mutetet hajtottak vegre rola. Amugy ez a no segelyekbol el es ez folyt meg a csapbol is az amerkai ujsagokban.
tuti hogy plasztikája volt, a csíkok, a megnyúlt bõr nem tûnik el a tornától, max újra izmos lesz a hasa, de a bõr nem tud visszaalakulni teljesen. A csíkok pedig soha nem tûnnek el.
persze hogy lehet ilyet! Photoshopnak hívják a beavatkozást.
Én is azt figyeltem meg hogy a köldöke nyúlott.És arca is teljesen ki van simulva. Ne mondja nekem senki hogy ekkora has után a bõre nem nyúlt meg de még csak csikos sem lett:) Ez olyan kamu minthogy a Gyõzike fogyókúrával fogyott le, közben gyomorgyûrûje van:) Mondjuk ott az egész ember kamu!
Vagy csak fotoshop.
Egészen biztos hogy hasplasztikája volt.
Azért nem semmi körülmények között élnek, Nézzétek meg a hûtõt... :) meg stb...én nem irigykedem, nekünk is van, szüljön amennyit akar! és kérdésre válaszolva: ez nem a torna mûve..100%
Nézd meg a fejét. nincs rajta egy eredeti vonás sem. Akkor miért pont a hasát hagyta volna ki? Plasztika és torna és retusálás.
Szerintem nem volt mûtét, csak torna és iszonyat sok retusálás! Csak gondoljatok vissza playboy Kiszel, Liptai, Zalatnay és társaik....
Szerintem is csak kamu. tuti volt mûtét és retusálás is.
Plasztikai sebész mûve ez tuti. Tiszta stria a hasa azt nem lehet letornázni, én már csak tudom a lányom után nekem is lett és ha nem költök több százezreket akkor marad. a John kate és 8 gyerek mûsorban ott 6-os ikrek vannak de Kate bevallotta, hogy bizony kellett a hasplasztika.
nem kell bedõlni a médiának.mondhatja a nagyközönségnek, h torna, mert azt várják el, közben meg átesett legalább két mûtéten.én már csak tudom.ebben dolgozom.
Biztosan nem. Sztem a plasztikai sebész keze látszik rajta, eléggé elnyújtott a köldöke.
Azta ez durva...am sztem lehet..:)
Igen, en is most olvastam el a cikket az elozo valaszolo vagyok. En Kanadaba elek es itt allandoan cikkeznek-cikkkeztek roluk. En is vettem egy ujsagot es abba volt irva, hogy az allamtol igen sok penzt kap.Az amcsik azon duhodtek fel, hogy a no nem dolgozott meg soha es meg igy is keveselte az allami tamogatast. Ez volt az ujsagba, de jobban elhiszem azt mint amit a no allit, hogy "csak tornaval fogyott le" meg "nem kap az allamtol semmit". Az egesz no egy kamu es meg gyereket akar?En tenyleg tornaval meg dietaval fogytam le de a hasam meg igy is csunya pedig csak egy 4 kg-s gyereket szultem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!