Találatok a következő kifejezésre: Szülés után veszélyes a (6 db)

CSászár után normál hüvelyi szülés? Mennyire veszélyes a hegszétválás?

3,5éve volt császármetszésem, most 22 hetes kismama vagyok. Nagyon szeretnék simán szülni, szerintetek van esélyem?

Legjobb válasz: 3,5 év? Nagyon jók az esélyeid! Szerintem 98%, hogy engedik a hüvelyit!

3, 5 év? Nagyon jók az esélyeid! Szerintem 98%, hogy engedik a hüvelyit!
Van!Nekem "csak"azért lett a 2. baba is csaszis mert eltûnt a szivhangja!Sima szülésnek indult!Minden esélyed megvan rá!Unokatesóim is igy születtek.Elsõ császárral 2. hüvelyi úton.
Szia.Ez attól is függ miért volt az elsõ császár.Én 10éve szültem a fiamat császárral, és 3, 5hónapja a kislányomat szintén császárral...
Az elsõ nekem is császár volt, mert nem tágultam csak 1 ujjnyira.(Indítástól számítva 19 órán keresztül) Nekem 5 év van a két gyerekem között, a kisfiamat 13 hónapja rendesen szültem. Indítástól számítva 6 óra múlva meglett, tágultam rendesen. Szóval lehetséges, de nekem sokat segített a doktornõ akinél szültem! Sok sikert, remélem neked is sikerül!
Szia, nekem van egy ismerõsöm aki a 2. gyermekét császárral szülte, de utána a 3. és 4.-et meg újra rendesen :) Szerintem lehetséges, de ha mégsem akkor se keseredj el a lényeg hogy mindketten épségben legyetek
Nos aki leszavazott annak egészségére. Életmentõ volt mindkét császár, ezért irtam attól is függ miért kellett a császár......
Hát nem is tudom.Lehet hogy van esélyed lehet hogy nincs szerintem kérdezd meg a dokidat.Hát ha õ tud segíteni neked.Szurkolok hogy sikerüljön neked! Boldog Baba várást! 2 hetes babó anyuja:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a biztató válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Szivhang problémák miatt kellett császározni anno..(a köldökzsinór nyomódott)

Szülés után is veszélyes a toxo?

Még mikor nem is tudtam, hogy babás vgyok, az ölemben aludt a cica. Utána kerültem, ahogy tudtam. 16 hetesen a toxom negatív lett, majd elköltöztünk, a cica maradt. Most visszaköltöztünk, cica az udvaron, nem nyulkálok hozzá. De szülés után mi a helyzet? Ha akkor kapom el, veszélyes a tejjel a babára nézve, vagy mással?

Legjobb válasz: Nem, csak terhesen, es csak, ha addig negativ voltal, es akkor kapod el.

Nem, csak terhesen, es csak, ha addig negativ voltal, es akkor kapod el.

Mit csinálnak a szülés után a "veszélyes hulladékokkal"?

Valamelyik nap erről beszélgettünk a barátnőmmel, tavaly szűltünk és azóta felmerült bennünk :) Tudom, nem túl guszta kérdés, de érdekelne,hogy szerintetek mit csinálnak a kórházban a méhlepénnyel, köldökzsinórral és egyebekkel? Gondolom veszélyes hulladék, de ezeket elégethetik? Egyáltalán hol gyűjtik őket? Mármint gondolom egy idő után szaga van ezeknek is.... Bocsi és köszi :)

Legjobb válasz: Gondolom ugyanazt, amit az amputált végtagokkal, valószínûleg elégetik, bár igazából nem vagyok kompetens az ügyben, csak nekem ez tûnik logikusnak.

Gondolom ugyanazt, amit az amputált végtagokkal, valószínûleg elégetik, bár igazából nem vagyok kompetens az ügyben, csak nekem ez tûnik logikusnak.
Elõször megfelelõ zsákokba gyûjtik (mint az ambutált végtagokat, vakbelet stb-t), majd rövid idõn belül elégetik, mert az a leghigiénikusabb!
2. vagyok, ambutált helyett amputált, természetesen :D
igen elégetik ahogy irták.
Gyûjtik, hûtõben tárolják, majd krematóriumban megsemmisítik.


Veszélyes egyedül lenni a terhesség utolsó hónapjaiban/szülés után közvetlenül?

Egyedülálló kismama vagyok, és bár már nem vagyok nagyon fiatal már, a helyzetre való tekintettel költségek és feladatmegosztás szempontjából az tűnt a legésszerűbbnek, hogy a terhességem alatt és talán szülés után is egy ideig a szülői házban húzzam meg magam. Viszont a terhesség előrehaladtával egyre inkább növekszik bennem az igény arra, hogy magam legyek a gyerekkel. Vágyom az intimitásra, a "saját családra", és egyre nehezebbé válik számomra az, hogy kismamaként is még a szülők "kislánya" legyek, bármennyire is szép tőlük a segítség. Mindenki azt mondja, hogy jó ez így, és maradjak nyugton, de nem igazán érzem így jól magam, viszont ha saját albérletbe költöznék, akkor távol lennék a hathatós segítségtől, és azzal ijesztgetnek, hogy egy kismamának "nem szabad" egyedül lennie, mert "bármi történhet", és akkor nincs aki segítsen. Nem tudom, tényleg így van, ennyire "para" állapotosan egyedül lenni? Veszélyes? Az is igaz, hogy azt a pénzt amit külön albérletre költenék, a gyerekre is költhetném, és emiatt egy kicsit lelkiismeretfurdalásom lenne. Viszont, ha elmennék, akkor is kb a gyerekre költeném, hiszen valahol az anyu nyugott és kiegyensúlyozott lelkiállapota kb éppen olyan fontos a gyerek számára, mint hogy meglegyen minden más egyebe, ruha, pelenka, stb... Nem tudom, más ilyen helyzetben hogy döntene, döntött...

Legjobb válasz: Mi az,hogy nem szabad egyedül lenni? És akinek a férje reggeltõl estig dolgozik? Az is egyedül van! Meg akinek nincsenek szülei az is! Az anyagi része már más! Azt te látod,hogy mennyi pénzed van arra,hogy különköltözz!

Mi az, hogy nem szabad egyedül lenni? És akinek a férje reggeltõl estig dolgozik? Az is egyedül van! Meg akinek nincsenek szülei az is! Az anyagi része már más! Azt te látod, hogy mennyi pénzed van arra, hogy különköltözz!
Úristen! A te gyereked/te felelõsséged! Én a helyedben külön mennék, így is-úgy is tudsz tõlük segítséget kérni. Nekem anyukám az elsõ két hétben minden nap jött segíteni, aztán belejöttem a napi rutinba.:) Jah és egyedülálló barátnõt, testvért is áthívhatsz segíteni az elsõ napokban, de ehhez nem kell együtt élni!
Csakis külön. Miért? Mert az a legegészségesebb, így nem szól bele senki, hogy mit hova tegyél, mit hogyan csinálj. Ha segíteni kell, úgyis mennek. Miért ne lehetne akár az utolsó idõben egyedül lenni? Egy gyerek nem repül csak úgy ki, fõleg nem elsõre. Telefonod van, segítséget kérsz ha szükség lesz rá. A babával pedig sosem leszel egyedül, mert mindig lesz nálad valaki aki segítsen. Addig tudsz egy kicsit pihenni, de gyorsan belerázódsz. Én azt mondom, ha csak a szüleid miatt laksz még otthon, akkor menj nyugodtan külön, semmi bajotok nem lesz!
Nálunk ma pontosan ez volt a vita téma. :) Én is egyedülálló kismama vagyok és mindenképp külön megyek ha meg lesz a kicsi, de felmerült bennem is ez a gondolat, hogy szülés elõtt kellene (33hetes vagyok). Nekem is azt mondta anyukám és a tesóm is hogy ez felelõtlenség! Nem értem miért lenne az, hiszem felnõtt nõ vagyok. Remélem neked is és nekem is sikerül dûlõre jutni. :D
A kérdező hozzászólása: Értem én, de éjszaka is? Ha tök egyedül van valaki, akkor nem "szoktak" az utolsó hónapokra segítséget hívni? Rokont, vagy barátnõt, vagy akárkit? Nekem ha azt mondjátok, hogy lehet, én annak csak örülök, de engem idáig még mindenki kb elkönyvelt "felelõtlennek", ha csak a gondolatot felvetettem, hogy különváljak. Szerintetek, ez egyáltalán normális igény a részemrõl, vagy örüljek neki, hogy úgy van ahogy van, és van segítségem. Ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben???! Vagy csak én vagyok ilyen "emancipált"?!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, most nagyon megnyugtattatok, hogy nem én vagyok a hülye... Igy kell, hogy legyen bátorsagom hozzá, hogy anyagilag is a sarkamra álljak, majd azért dolgozom többet (otthonról), hogy együtt lehessek a gyerekemmel csak mi magunk. Eddig csak a riogatások miatt nem estem neki a "B" tervnek, nem akartam rosszat a gyereknek, és felelõtlen szülõ lenni. De ha egyedül sem vagyok az, akkor hajrá van nekem is :) .... Olyan jó lesz, nagyon úgy érzem, hogy csak így lehetek boldog... :) Köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Hát tessék kedves utolsó, akkor mégsem én vagyok így egyedül... Engem a hideg kiráz attól a gondolattól, hogy ne egy saját fészekbe vigyem haza a kicsit a kórházból, ahol nyugodtan együtt lehetek vele, és senki nem szól bele a legynagyobb jószándékkal. Azt viszont csak úgy tudom megoldani, ha szülés elõtt alakítom ki a fészket. Másképp nem megy. Utána már minden olyan... álmos. :) Arról nem is beszélve, hogy addig is szeretnék egy kicsit ráhangolódni a gyerekre is, a szülésre is, ha erre nincs lehetõségem, és csak úgy "belepottyan" az életembe, az egy kicsit "para". De engem meg pl. éppen azért (is) óvnak az egyedülléttõl, merthogy szülés elõtti, utáni depresszió, meg ilyenek..... Hát nem mondom, szerintem éppen akkor leszek depi, ha nem nem maradhatok egyedül a "kis családommal" az életemnek kétségtelenül legfontosabb és legszemélyesebb idõszakában.
Hali , én is egyedül voltam , mert hogy a párom dolgozott reggeltõl estig ! Mi úgy oldottuk meg , hogy a barátnõm kapott lakáskulcsot , és a párom többször felhívott napközbe ! A terv az volt , ha nem veszem fel a telefont , legyen aki a szomszédból átugrik és azonnal be tud jönni ! Hála az égnek semmi baj nem volt ! Ha megteheted (anyagilag), hogy külön legyél , én mindenképp azt tenném ! Segítségre szükséged lesz , mikor megszülsz , de ha ilyen rendesek a szüleid, akkor majd anyud megy segíteni ! 5 hós kislány anyukája ! Szép , és jó várandóságot , aztán meg jó babázást !

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok. Öt évvel ezelőtt a HPV tesztem pozitív volt, de nem a veszélyes típusból. Szülés után hurkot tetettem fel. A menseszem időre szokott jönni, de kb. 2 hétig tart, ami az első három napban tűrhető, utána folyamatosan pecsé

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok. Öt évvel ezelőtt a HPV tesztem pozitív volt, de nem a veszélyes típusból. Szülés után hurkot tetettem fel. A menseszem időre szokott jönni, de kb. 2 hétig tart, ami az első három napban tűrhető, utána folyamatosan pecsételek. Hüvelyi fertőzésem mindig van (folyás,viszketés). Orvoshoz nem merek elmenni. Férjnél vagyok. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudom megállapítani, hogy mi lehet a panaszok hátterében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudom megállapítani, hogy mi lehet a panaszok hátterében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok. Öt évvel ezelőtt a HPV tesztem pozitív volt, de nem a veszélyes típusból. Szülés után hurkot tetettem fel. A menseszem időre szokott jönni, de kb. 2 hétig tart, ami az első három napban tűrhető, utána folyamatosan pecsé

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok. Öt évvel ezelőtt a HPV tesztem pozitív volt, de nem a veszélyes típusból. Szülés után hurkot tetettem fel. A menseszem időre szokott jönni, de kb. 2 hétig tart, ami az első három napban tűrhető, utána folyamatosan pecsételek. Hüvelyi fertőzésem mindig van (folyás,viszketés). Orvoshoz nem merek elmenni. Férjnél vagyok. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudom megállapítani, hogy mi lehet a panaszok hátterében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudom megállapítani, hogy mi lehet a panaszok hátterében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!