Találatok a következő kifejezésre: Szülés után varratokat (21 db)

Szülés után 4 héttel szex közben a gátsebem nem tud felszakadni? Kb 5 percig varrt a doki mikor megszültem! 2 varratom már kiesett. Mennyi lehet még?

Legjobb válasz: jajj nem tudom,miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet,már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal,akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg,hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3,5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed,hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg,szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked,vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!

jajj nem tudom, miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet, már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal, akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg, hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3, 5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed, hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg, szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked, vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!
szülés után nem 6 hétig tilos a szex?
éns is így tudom, hogy 6 hétig tilos...
A kérdező hozzászólása: még nem szexeltünk csak érdeklõdöm...külföldön nincs 6 hét ott azt mondják hogyha a vérzés és a folyás is elmúlik akkor semmi akadálya mivel már gyógyult, ezért érdekelne a gátseb dolog!
Hát én akkor is megvárnám a 6 hetet. Az orvosodat kérdezd hogy hány varrat volt.
Oké, hogy csak kíváncsiságból kérdezed, de biztos nem a semmiért. Egy jó tanács: lehet, hogy gyógyultnak látod és érzed magad, de nem semmiért 6 hét az a 6 hét-a fertõzés veszélye is fennáll. Várjatok még-biztos kibírható! A türelem rózsát terem :) egy 10 napos kislány anyukája:)
Nem tudom pontosan hol kulfoldon nem 6 het amig tilos, de en is kulfoldon elek, es itt igenis 6 hetig tiltjak az orvosok.... Nem veletlenul talaltak ezt ki.
A kérdező hozzászólása: persze tudom hogy fertõzés veszély természetesen óvszerrel lehetne csak.gratula a kislányhoz.igazság szerint nem is gondoltam volna rá, csak itt olvasgattam hogy valaki 4-5 hetet várt nem volt semmi gond meg ilyesmi..ezért is kérdeztem rá a gátseb szakadása dologra!!

Meddig normalis amig verzek szules utan? A varratok mikorra gyogyulnak be?

15 napja szultem vakummal.Mar csillapodott a verzesem de meg mindig kell betet amin hol barnas hol rozsaszines ver/nyalkas valami van.Normalis ez meg?

Legjobb válasz: én 6 hétig véreztem és 3 hét után már semmit nem lehetett érezni felszívódó varratom volt

én 6 hétig véreztem és 3 hét után már semmit nem lehetett érezni felszívódó varratom volt
Én császárral szültem. Kb. 3 hétig volt vérzésem, de az utolsó héten csak pici pöttyök voltak már. A varrat hamar begyógyult, miután kiszedték a fonalat. A 6 hét végére már egyáltalán nem fájt.
Szia! Én 6 hétig véreztem, akkor mentem el nõgyógyászhoz, és mivel nem szoptattam már sajnos, felírt fogamzásgátlót. Ettõl aztán elmúlt, azaz beállt a vérzésem rendesen. Az elsõ együttlét??? Még a másodiktól is féltem :) Fájt kicsit, de azért jóóó volt :) )))))
Én egy hónapig véreztem kb. És nagyon féltem az együttléttõl, a sima szülés után 6héttel fájt is rendesen, de csak 1-2 alkalom. Császár után nem fájt, de nem volt kellemes.
Nem valószínû. Csak 5 hónapja szültél, a tested még mindig regenerálódik. Én 1 évvel a szülés után tudtam újra elviselni a tampont.
Én tudtam használni 5 hónapra szülés után megjött.Nagyon sok belsõ varatom volt(vákumfogoztak)de semmi gondom a tamponnal...
A harmadik mensinél tudtam használni, de nem volt valami kellemes amikor felraktam!
Rendezõdnifog, ne aggodj!Viszont a barátnõm nagynénje Svájcban nõgyógyász...nagyon tampon ellenes, szerinte egyáltalán nem lenne szabad használni. Én hallgattam rá, csak extrém esetben használom, egyébként csak betéteket...nagyon jók vannak már!
Nekem is 5.hónapra jött meg elõször, szintén voltak belsõ varrataim, de nekem nem volt probléma a tampon használata. Csak arra figyeltem eleinte, hogy eggyel kisebbet használtam, mint szülés elõtt, és nem cseréltem le addig, amíg nem szívta meg magát rendesen. Szárazon azért nem volt valami vidám kihúzni..

Szülés után 4 héttel az egyik varratom duzzadt és genny ürült belőle. Volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyenem,de a férjemet mûtötték és a hasán volt egy heg,na neki váladékozott így,el kell menni vele orvoshoz minnél elöbb mert ez nem normális reakció,de amúgy nem szedték még ki a varratot?Nekem mondjuk császárom volt de 1hét múlva szedték ki.

Nekem nem volt ilyenem, de a férjemet mûtötték és a hasán volt egy heg, na neki váladékozott így, el kell menni vele orvoshoz minnél elöbb mert ez nem normális reakció, de amúgy nem szedték még ki a varratot?Nekem mondjuk császárom volt de 1hét múlva szedték ki.
Valszeg kisipolyozott, dokihoz kell menni vele.
Szerintem begyulladt..menj el vele orvoshoz, vagy próbáld meg kamilla teával borogatni..a patikában tudsz venni kamillát, az jó minden ilyen gyulladásra.Meg kamillás hintõport is megpróbálhatod, az is gyulladáscsökkentõ meg bõrnyugtató hatású.

Sima szülés után -gátmetszéssel, belső varratokkal- mikor tudtatok először ülni?

már 10napja szültem,de még mindig nem tudok ülni.olyan rossz:(

Legjobb válasz: Engem a belsõ varratok nem zavartak az ülésben, de mivel a gáton hosszú lett a vágás, bizony, míg normálisan le tudtam ülni eltelt majd 2 hét... Addig nagyon meggondoltam akarok-e egyáltalán leülni és az ülés módjára is oda kellet figyelni.

Engem a belsõ varratok nem zavartak az ülésben, de mivel a gáton hosszú lett a vágás, bizony, míg normálisan le tudtam ülni eltelt majd 2 hét... Addig nagyon meggondoltam akarok-e egyáltalán leülni és az ülés módjára is oda kellet figyelni.
Engem is sokáig varrtak, majd 1 óra, hosszabb volt a varrás, mint maga a szülés. Volt gátmetszés, belsõ varratok, csillag alakban szakadtam. Már az orvos is ideges volt. Ezek után sajnos várható volt, hogy hetekig nem tudtam rendesen ülni. Minden séta után nagyon elfáradtam, alig bírtam felmenni a lakásba, fájt alul. Kereken 5 hét után múlt el a fájdalom. EDA-t kaptam, szülés után nem tudtam pisilni, katéter volt bent napokig. Aztán hetekig nem ment a pisilés, magától nem ment, hogy is írjam, nyomni kellett, hogy pisilni tudjak. Szex 1 évig nagyon fájt. Szóval, akit csak lehet, lebeszélnék az EDA-ról!
Akkor én is a szerencsés vagyok, mert nekem sem fájt sohasem a varrat. A szülés után 3 órával már simán ültem, inkább furcsa volt mint fájdalmas.
3 réteg varratom volt, plusz hüvelyplasztikám ott helyben, mert mentek szét a varratok. Reggel 8-kor szültem, délben már vígan ebédeltem az asztalnál (ebédlõben kötelezõ enni szobában nem lehet). Kicsit húzódott annyi.
Az elsõ szülésnél 4 nap múlva, a 2.szülésnél pedig a szülést követõ 1 óra elteltével már ültem a tolókocsiban, és utána is a szobában.
Nekem semennyire nem zavart az ülésben a gátmetszés.A belsõ varratokat nem lehet érezni...Utána simán ültem, de mondjuk csodálkoztak a többiek!
Egy alvás után már ültem, persze eléggé fájt. 3 nap után rövid ideig a törökülés is sikerült.
Engem 1 órán keresztül stoppoltak mert szét szakadtam ( külsõ, belsõ varrat)de 3 órával a szülés után már tudtam ülni.Nem vicc, tényleg nem fájt. Szerencsés vagyok.
A kérdező hozzászólása: akkor még türelmes leszek és finoman próbálkozgatok
szia, hat nekem is eltelt biza jo 2 het miutan kijottem a korhazban, ami osszeszamolva majdnem 3 het lett, az uszoguni bejott(gyereknek valo, az kisebb volt). de mar 2 het utan ultem jol, csak nem volt meg az igazi, de 3 het utan mar minden okes volt.
attól függ, mennyire vagy szerencsés :) én sokáig szenvedtem (hetekig), de nagyon sokan már szülés után üldögéltek vidáman!

Mennyi idő mire az összes külső varrat kijön a gátsebből? Lehet, hogy már 5 nappal a szülés után 1 varratom ki is jött?

Legjobb válasz: Nekem kb. 1 hónap volt mire az összes varrat kijött. De nem volt sok varratom.

Nekem kb. 1 hónap volt mire az összes varrat kijött. De nem volt sok varratom.
Lehet, hogy kijött. Nekem is kijött már 3 nap után, vigyázz vele mert még nem forrt össze a seb, nehogy tovább nyíljon.
Nálunk a külsõ varratokat kiszedik a szülés után 3-4 nappal hiába felszívódó a varrat. A belsõk meg nálam szerintem felszívódtak, mivel a 3 hónap alatt nem potyogott ki semmi. Pedig jópár belsõ varratom volt, mert a kislányom feje mellett a keze is ott volt.

Más is volt már úgy, hogy szülés után még 2 héttel érezte a varratot? Annyit látok, h csomó van és van két vége, de nem tudtam kihúzni. Nem fáj, nem is gennyes. Kieshet igy? Nemlesz gond?

Pici babám miatt nem non tudok mozgoódni, f?leg n?gyógyászaton sorba állni, max ha hazajön a párom jhét szerdán. rem. addig nem lesz gond. nem fáj csak érzem h ott van, de látom egébként a hüvelyemnél a bels? varratot is és ez meg majdenm ugyanott van csak kívül.

Legjobb válasz: Szia! Ha fekszívodó varrataid vannak, akkor ne aggódj! Ki fog esni, nekem is kb 2 hétig tartott, pedig elõtte már azt hittem, hogy nincs, és mégis találtam még utána! Viszont , ha nem felszívodó, akkor szerintem kérdezz rá a dokinál!

Szia! Ha fekszívodó varrataid vannak, akkor ne aggódj! Ki fog esni, nekem is kb 2 hétig tartott, pedig elõtte már azt hittem, hogy nincs, és mégis találtam még utána! Viszont , ha nem felszívodó, akkor szerintem kérdezz rá a dokinál!
Szia! NEkem is kilógott egy csomó 2 héttel szülés után. Persze okosan ki akartam én is húzni, de nem ment, viszont fájt.... Rákövetkezõ nap viszont már nem volt ott, kiesett. A belsõ varratokat még érzem, pedig már 3, 5 hete. Türelem.
A hüvelyedben a belsõ varratot ne piszkáld, szépen el fog tûnni.Nade ha látsz kintebb varratot, és nagyon idegesít, és nem tudsz várni a párodra akkor vedd ki magadnak.:) Kistükör, körömvágóolló, szemöldökcsipesz kell hozzá.Megfogod a csipesszel a varrat egyik szárát, meghúzod, hogy kijöjjön addíg amíg látod a csomó alatti részt.Ez a szövetben van, itt elvágod az egyik szárát, és láss csodát ki tudod húzni. Már tettél fel korábban is kérdést, de nem volt idõm írni Neked.Én is így voltam, kívül belül vartak.Ahogy ment le a duzzanat akkor vettem észre, hogy 2 varrat bennmaradt.Borzasztóan idegesített, még az estét sem tudtam megvárni amíg a férjem hazajött.Láttam a hüvelyvarratokat is, de azok elrendezõdtek maguktól, szépen behúzódtak a szövetbe, és gondolom felszívódtak már.Vizsont azt a két varratot kikínlódtam magamnak.Persze nekem szakmába vág, tudtam hogy kell, és hogy nem lesz semmi bajom ha magamnak veszem ki.Te is megtudod csinálni, csak kicsit kényelmetlen a testhelyzet.Sok sikert!:) ))
nekem tegnap potyogtak ki a belsõ varrataim is. benyúltam a hüvelyembe, hogy érzek e még varratot és az ujjamon volt 4 varrat.
Nekem felszívódó varraom volt, én is éreztem egy csomót, habár nem a cérna miatt. Olyan futcsán varrhatta ott össze. Már enyhült, de még nem az igazi.
Én 3 hete szültem de még nekem is megvannak a varrataim!Azt mondták hogy felszívódó varratok ugyhogy majd eltünnek!!Ha neked is ilyen van akkor türelem, majd eltünnek!
Szia! Én 5 hete szültem, és néhány napja potyogott ki mind a 7 belsõ varratom.

Miért kell hat hetet várni a közösüléssel szülés után, ? Nem volt varratom, se kivűl se belül!

Legjobb válasz: Mert a méhednek meg kell gyógyulni, a méhszájnak vissza kell alakulni és záródnia kell. Ahol a méhlepény tapadt a méhben ott szülés után egy hatalmas seb keletkezik a méhfalon, melynek be kell gyógyulnia és ez 6 hét. A fertõzésveszély miatt 6 hét, és ezt be kell tartani. Kétgyermekes anyuka

Mert a méhednek meg kell gyógyulni, a méhszájnak vissza kell alakulni és záródnia kell. Ahol a méhlepény tapadt a méhben ott szülés után egy hatalmas seb keletkezik a méhfalon, melynek be kell gyógyulnia és ez 6 hét. A fertõzésveszély miatt 6 hét, és ezt be kell tartani. Kétgyermekes anyuka
Jól írta a válaszoló, várdcsak ki, nekem 4 hét után még tükörtojásméretû alvadékok jöttek ki. Igaz varrtak, de akkor is a méhen ott a seb és fertõzhetõ, mivel a méhszáj sem zárt. Üdv 2 hós anyuka
A méhen belül, a lepény helye kb 10-15 cm-es seb, melynek teljes gyógyulása kb 6 hét.
mi szülés után 3 héttel már együtt voltunk a férjemmel. védekeztünk és semmi probléma nem volt. pedig 10 varratom volt!

Gyógyul a varratom a sebem szülés után olyan mintha kő húzná lefele? Más is így volt?

Legjobb válasz: Nekem is húzott, de nekem befelé. Idõnként alig bírtam lépni.

Nekem is húzott, de nekem befelé. Idõnként alig bírtam lépni.
Igen...nekem még szülés után 2 héttel is fájt.. Miután hazamentünk a kórházból, rá 1-2 napra rettentõn fájt, olyan volt mint belülrõl valami nyomná, kimentem pisilni és egy rakás alvadt vér volt a vécében. Azt hittem soha nem múlik el, még még most is, így szülés után 16 hónappal, néha érzem hogy fáj ne aggódj! szépen fokozatosan el fog múlni a fájdalom! Nézz utána lehet-e valamivel kenni, amiben esetleg gyulladáscsökkentõ van!

Szülés után 6 héttel pecsételő vérzés lehet a belső varratok felszívódása miatt?

Pont egyszerre jött néhány cérnadarab kiesésével. Ha nem az, akkor mi lehet? Menstruációnak nagyon kevés. Tegnap óta hol van, hol nincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!