Találatok a következő kifejezésre: Szülés után víz mennyi (9 db)

Szülés után a víz mennyi idővel megy le?

A lábaim eléggé megvannak dagadva. 39 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés után egy héttel már ugyan olyan volt a lábam ,mint elõtte.

Szia! Nekem szülés után egy héttel már ugyan olyan volt a lábam , mint elõtte.
Szia! Tudom nem most írtad ki a kérdést, de azért válaszolok, nekem már a kórházban visszaállt minden a régire.

Szülés után mennyi idõ amíg lemegy a sok víz? Az utóbbi 2 hétben nagyon vizes lettem.5 kg jött fel a víz miatt.

Legjobb válasz: akár 6-8 hét amire telejsen lemegy, de azért sok elmegy rögtön. A legtöbb nön ek 1-2 héten belül le megy teljesen.

akár 6-8 hét amire telejsen lemegy, de azért sok elmegy rögtön. A legtöbb nön ek 1-2 héten belül le megy teljesen.
hat nekem szules utan 1nappal 10kg ment le. csaszaros voltam. mikor haza jottunk mar csak keves volt rajtam
Szia, nekem kb. 10 hét volt, de valószínûleg ez függ a víz mennyiségétõl is (rajtam kb. 20 kg víz volt -toxémia miatt).
Szia, én 3 gyereket szültem, az elsõ kettõnél nem volt problémám. A 3. baba nagyobb volt és túlhordtam 5 nappal, a kórházban nagyon bevizesedett mindkét lábam. Megijedtem, mert elõtte soha nem volt nekem ilyen. Az orvos fehérje tartalmú italt rendelt el, 3 nap múlva lement az "elefánt láb", de utána még egy hétig ideig ittam magasabb fehérje tartalmú ún. drink-eket. Neked fáj a lábad emiatt? Mert nekem ha fel kellett állni, és elindulni, akkor fájt mindig. A doki azt mondta, nagyon sok nõnek van szülés után ilyen, ne ijedjek meg. Esetleg ha szabad ilyenkor inni, próbálhatsz vízhatjtó teát is inni, kérdezz utána. Mielõbbi jobbulást!
Még a kórházban lement rólam az összes víz!
Akár 6-8 hét
Nekem mire kijöttem a kórházból lement a víz! Én terhesség alatt és után is ezt szedtem, hogy lemenjen a víz! Ez homeos szer! http://bolthely.hu/arcanum/id/03468_Natrium_sulfuricum_D6_80..
Nekem kb. 2 hét volt (plusz 20 kiló ment le).
Szia.ÈN 23 kg-ot hìztam ( vizesedtem) . Ebbõl 3.6 kg a babám volt + egyèb dolog. 3-4 nappal kèsõbb már magamra sem ismertem.Elõször a bokacsontomon láttam hogy javulás van :-) Szülès után azt javasolta a szülèsznõm hogy rengeteg teljes gyümilevet igyak.Attòl egyrèszt könnyebben megy le a vìz, ès a Nagy dolog is könnyebb lesz.Ha egy tanácsot elfogadsz akkor a LIDL-ös banán-alma-körte itala nagyon jò.ÈN 5 üveggel ittam meg míg bent vtam.Mondjuk nekem nemvolt ètvágyam.csupán joghurtokat ès levest ettem.
Nekem 4.5. nap ment le rengeteg víz meg még utána 2-3 napig egyfolytában pisilni jártam (onnan tudom hogy szülés utáni 8 napon jutottam el a mérlegig és akkor pontosan 16 kgval voltam kevesebb és csak 3300 gramm volt a baba). Érdekes hogy szülés utáni 1-2 napban még rosszabb lett a vizesedés és csak utána kezdett lemenni.
nekem 2 hét volt kb 17 kg-nak nagy része víz volt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most tartok a 37. hétnél és már 25 kg jött fel és rengeteg a víz, pedig betartok mindent, de már nem tudok mit csinálni és már nagyon rossz érzés....ezért reménykedek hamar elmúlik.

"sima" szülés után mennyi időre rá ültetek be egy kád meleg vízbe? Már annyira vágyom rá, 9 hónapja nem fürödtem, de még nem voltam 6 hetesen. Nem vérzek már, semmi bajom. Varratok kiestek.

Legjobb válasz: Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...

Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...
Szia! Én kivártam a 6 hetet, viszont a 6 hetes vizságlat után este már fürödtem. Mondjuk én végig a 9 hónap alatt is minden nap fürödtem langyos vízben (nem melegben), rövid ideig.
Ha mar nincs semmi gond, ahogy irod is.HAJRAA:) jo furcsit
A baba+magzatvíz+méhlepény súlya: 4, 5-6 Kg
Én 16 kg-t híztam a terhesség alatt, ebbõl a fele ment le rögtön szülés után. Most 3 hetes a babám és még kb 5 kg van rajtam.
Szia! Én 70 kg-mmal kezdtem a terhességet és 83kg-mal szültem, szülés után egy héttel 70 kg voltam!Tehát -13 kg! Az elsõ babám 3700grammos volt, a második 3600gr, vele is ennyit híztam-adtam le. 25 hetes kismami
Én 56 kg-al indultam 72 kg-al mentem szülni szültem egy 3750 gr-os babát és 61 kg-al jöttem haza a kórházból. Szülés után a 6-dik hétre 57 kg-os lettem azóta is annyi vagyok, csak szoptatok, a babám három és fél hónapos.
szia 60kg-val kezdtem a terhességem, 37. hétre szültem, akkor 75kg voltam, és 65kg-val jöttem haza a kórházból, utána ment még le rólam a viz, most vagyok 62 kg 2 hetes kisfiu anyukája
72 kilóval kezdtem a terhességet. Szüléskor 70 kiló voltam. Mikor kijöttem a kórházból, 68 kilót mutatott a mérleg. A babám 2800 grammal született. Azt hiszem, ez egyénenként változik.
Az elõbb jól elirtam, elnézést. 72-vel kezdtem és 80 kilóval szültem. Így lett 68 a vége. Bocsánat!

Szülés után mennyi idõvel távozik a szervezetbõl a fölösleges víz?

Majdnem 3 hete szültem, de még mindig vizes vagyok, a lábfejem/bokám olyan mint szülés elõtt, melegben jobban be is dagad. Nem szoptatok, nincs tejcsim sajnos. Sokat iszok, felpolcolom, de ez mikor szûnik meg végleg?

Legjobb válasz: Jó kérdés, nekem rögtön megszûnt. Lehet egy laborvizsgálat nem ártana.

Jó kérdés, nekem rögtön megszûnt. Lehet egy laborvizsgálat nem ártana.
nekem 1 hét után ment le, azt mondták sokat gyalogoljak, igy napi 5 km-t toltam a babámat. (terhesség alatt nekem abszolut nem volt vizes a lábam, csak a szülést követöen)
Én nagyon vizes voltam. 53 kg-ról indult a terhesség ikrekkel. 75 kg-val mentem be szülni. Mikor kijöttünk a kórházból 10 kg-val lettem könnyebb és most 58 kg vagyok. a többi mind víz volt. kb 5 kg felesleg van rajtam. Jó 2 hét kellett mire megszûntek az ödémák. A lábaim akkorák voltak hogy alig tudtam cipõt felvenni.
szules utan dagadtak el rettentoen a labaim es ez kb. 4 hetig tartott, aztan lassan szunt meg nem egyik naprol a masikra. 6 hettel utanna mar nem volt eldagadva
Iszonyatosan vizes voltam, de 2 héttel a szülés után már eltûnt rólam az összes víz.
Nekem kb. 4-5 hét múlva tûnt el, elõbb csak azt figyeltem meg, hogy reggelre már nem dagant, de napközben visszajött, majd egyikreggelre eltûnt. Nekem a dokim azt mondta 1 hónapig semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, egyenlõre változatlan a védõnõ szerint nem elég jó a keringés, tornáztassam a lábam.

Szülés után mennyivel megy le minden víz rólunk?

Legjobb válasz: Általában azonnal, de van hogy még pár nap. Ha nem múlik, akkor még a kórházban vízhajtót adnak tabletta formájában.

Általában azonnal, de van hogy még pár nap. Ha nem múlik, akkor még a kórházban vízhajtót adnak tabletta formájában.
Masnapra vagy par nap alatt. Sajnos a tobbi mar nem megy ilyen konnyen (legalabb is rolam)...:(((
háát akkor ti nagyon szerencsések vagytok! én császárral szültem terhességi toxémia miatt, ami azt jelentette hogy a 35.héten elkeztem iszonyatosan vizesedni és 2 hét alatt mint 1 lufi +18 kg szedtem fel!a mûtõbe +26 kg volt rajtam!nekem kb.3 hónap volt mire teljesen lement a dagadás és a víz!(nem a plusz kilókról és a zsírról beszélek)ja a 37.héten császároztak!nem tudom hogy a sima komplikáció mentes szülésnél ez hogy van mert nekem ebben sajnos nem volt részem!
Nekem szülés után jobban be volt dagadva a lábam, mnt elõtte. A papucs, amit a kórházba vittem nem ment rá. Azt mondta az orvosom ez teljesen normális. Kb 3-4 hét volt mire ez elmúlt. Szerintem addigra minden víz távozik.
Nekem egy hét múlva ment le a víz, könnyebb lettem kilenc kilóval, még öt van rajtam...három hónapos a picikém:)

33 hetes km vok. Miért mondják azt, hogy a terhesség végén fogynak majd a kismamák? Ha nincs rajtad tul sok viz szülés után mennyi megy le ebböl én 66kg indultam most járok 20kg-nál:

Legjobb válasz: Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.

Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.
Én még soha nem hallottam, hogy valaki azt mondta, hogy a terhesség végén fogynának. Akkor jön föl a legtöbb. Én olyan 12 kilót híztam a gyerekeimmel (ebbõl a felét az utolsó két hónapban és 8 kiló ment le a szülésnél. A babák 3-3, 5 kilósak voltak.
Én azt olvasom mindenhol, h a terhesség végén szedik fel a legtöbbet a kismamák! Én is a 33hetes vok, 17kg eddig :( rem 20nál megállok :) Bár én eléggé vizesedem.. A baba ált. 9kg mindennel 1ütt, aztán a víz is sokat nyomhat!
A kérdező hozzászólása: hogy lehet megnézni a vizesedést ha erösen benyomod az ujjadat v csak épphogy?
Én csak simán megnyomom, nem olyan erõsen. amúgy én is olvastam több helyen, hogy fogynak a végén a kismamik, mégpedig azért, mert nem tudsz egyszerre sokat enni és könnyen feldolgozza a szervezet. Aki hízik, az pedig a víz miatt hízik a végén(állítólag).
Én az utolsó 5-6 hétben már nem híztam de odafigyeltem az evésre mert így is 20 kilót híztam. A szülés után közvetlenül kb. 6 kiló ment le (3260g volt a baba), a maradék 14 meg mire a babám 3 hónapos lett. Nem voltam vizes, nekem a szoptatás segített. 7 hós anyuka
Én 39+2 hetes vagyok, de több, mint 1 hónapja egy dekát sem híztam, inkább csak fogytam, pedig nem eszem kevesebbet egyáltalán, sõt kicsit jobban engedek a "bûnözésnek" egy-két csoki, túrórudi erejéig. 13Kg-ot híztam összesen, pedig nagyon hajlamos vagyok a hízásra, eleve 10 kg-mmal többrõl indultam, de szerencsére nem vizesedem. Szerintem ez alkat kérdése is. Picúrkám fejlõdik szépen, kis pufi az arca is, a magzatvíz is normális. Van, aki a végén hízik, van, aki nem.
A vizesedés nálam úgy jelentkezett elõször, h lábfej és bokadagadás, most már a kézfejem is feszül...a látható jelek közé írhatom még, h fehéres apró pöttyös/foltos a bokámtól a térdemig és a felkaromon a bõr! Kiváló ez ellen a reszelt zeller-alma sali!
Ez még most is így van.
Igaz, a bugyit is le kell venni a vizit idejére, felemelik a takarót, lehajták a betétet és megnézik, hogy hogy gyógyul a gátmetszés. A vérzést sztm nem feltélten tudják megnézni, mert én pl. mindig vizit elõtt cseréltem, hogy mégse legyen már olyan 'cuccos' :P
Igen, ez így van. Még akkor is, ha van pl. 3 szobatársad.... :p Nekem személy szerint elég kínos volt a dolog.
Debrecenben a Kenézyben is így van.
Debrecenben a klinikán is megnézték.
nálunk csak annál nézték akinek panasza volt én megusztam.:)
Én Szolnokon szültem 2, 5 éve, és akkor nem nézték. A varratokat a 3.napon kiszedték és ennyi. Elõtte azt sem nézték.
Én Miskolcon szültem, itt nem volt ilyen.
Debrecenben szültem, itt se volt olyan.
Hát ez érdekes.Bp Bajcsy Kh-ban sem szokás. Szerintem elég mgalázó szokás.
Én sem értem miért kell lepontozni a másikat amiért megírja a tapasztalatát!?! Mi rosszat írtam azzal, hogy ahol én szültem nem nézték?
8 hónapja Gyõrben szültem, nem nézték soha. A hasam megtapogatták, hogy hogy hhúzódik vissza a méhem, de semmi több. Arra viszont megkértek a nõvérek, hogy ha darabos vért látok távozni, szóljak, és nem dobhatom ki a betéte, meg kell mutatni. Nekem ilyen gondom nem volt.
Sziasztok! Egyet értek az elõzõvel. Mi kivetni való van abban, ha engem nem viziteltek meg a MÁV-ban?
Nem tudom megállni, hogy itt a végén ne írjam ide a véleményemet: Miért kell valakit azért fel- ill. lepontozni, mert azt írta meg, amit saját maga MEGTAPASZTALT? Más a vélemény és más a tapasztalat (csak azért mert valakiknek nem tetszik, vele még akkor is az történt, ami...) No, ez vélemény, ezt talán érdemesebb pontozni!!
Én Londonban szültem két hónapja és itt is megnézték. Teljesen kulturáltan kértek meg rá, engem egyáltalán nem zavart és gondolom nem azért nézték meg, mert nem tudták jobb poénnal elütni az idõt, hanem azért, mert az én érdekem volt. Véralvadási problémáim voltak, több injekciót is adtak és szülés után három órával megkértek, hogy jegyezzem meg a csere idõpontját és a következõ cserénél ne dobjam be a kukába, hanem hagyjam mellette. Egy ágyas szobában voltam saját fürdõszobával. Csere után visszafeküdtem, megnyomtam a hívógombot, a szülésznõnek mondtam a csere idõpontját, bement a mosdóba, megnézte és kidobta. Gondolom az érdekelte õket, hogy normális mértékû-e a vérzésem, vagy még mindig túl intenzív. Õszinte leszek, inkább nézzék meg, minthogy elvérezzek és ne vegyék észre...
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat! Még annyit, hogy akinek lepontozták a válaszát, az nem én voltam! Az érkezett válaszok számomra mind HASZNOSAK voltak. Köszönöm, hogy megírtátok a tapasztalataitokat és a véleményeteket a kérdéssel kapcsolatban!
Bp. SOTE I.-en szültem 8 hónapja császárral, ott csak az õrzõben nézték, mikor még nem szabadott mozogni. Utána már nem nézte senki, sem nekem, sem a szobatársaimnak. A dokim mindn nap megkérdezte hogy vagyok, enyhül e a vérzés és ennyi. Szerintem is megalázó a szobatársak elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mivel szeretném tudni, ki, mit tapasztalt, kinek mi a véleménye és az ezzel kapcsolatos hozzászólások számomra fontosak, hadd döntsem el, hogy a feltett kérdésre adott válaszok számomra mennyire hasznosak, ezért megkérem, hogy aki heccbõl lepontozgat, keressen magának egy másik oldalt!
Sok unatkozo es rosszindulatu ember van mar itt is, es tenyleg mi rosszat irtunk azzal, h ahol szultunk nem neztek meg a betetet, sot meg a takaro ala sem kukucskaltak, ha az orvos latni akart akkor szolt es a vizsgaloba mentunk.Ebben mi a rossz?Na mindegy a kerdezonek teljesen igaza volt az utolso hozzaszolasaval.
Kedves kérdezõ! Én nagyon hálás vagyok neked, hogy ilyeneket is meg mersz kérdezni, mert ez elég intim, másrészt az embernek eszébe sem jutna, hogy ilyen van, itt legalább felhívtad rá a figyelmet !Ezer köszönet ! Ami zavaró, hogy épp viziten nézik meg!! /A vizitet egyébként már csak úgy definiálják, hogy hosszú , fehér és a vége vicceket mesél, szóval egy ósdi dolog./A lényeg, ha ilyen lenne én tiltakoznék ellene, szerintem akit zavar, az nyugodtan tegye (erre már jogi alapja is van!) akit meg nem zavar, az meg nyugodtan vállalja be. A lepontozó meg nyugodtan nyomogasson, nincs tétje itt az egésznek, mármint a pontozgatásnak, a lényeg, hogy az emberek egymást támogassák, segítsék, a legjobb tudásuk szerint.
Én Szentesen szültem, de nem nézték. Hazabocsátás elõtt vizsgálják meg az embert.
Keszthelyen szültem 5 hónapja és nem nézték meg!
Szentesrõl jobb nem beszélni... :D
Mezõtúron megnézték de Szolnokon nem.
Cegléden csak egy dokinak volt ez a hobbija (de egy barátnõm elõre szólt róla). Amúgy csak a saját dokim, szemtanúk nélkül kukucskálta a varrataimat (mert begyulladtak), de én szóltam, különben nem nézegette volna. A szülés után rögtön nézeggették a megfigyelés alatt, de az más... az nem a betegszoba, ott nem voltak szobatársak! Sajnos, ha megtagadsz valami, akkor a saját dokidnak okozol gondot, hacsak nem õ a fõorvos.
Kedves utolsó hozzászóló.Hogy érted, hogy az orvosodnak okozol gondot?? Engem ez sem riasztana el attól, hogy megtagadjam azt, amihez az orvosnak nincs joga.Egyébként ha valakit inzultus ér, kérem írjon egy betegjogi képviselõnek, vagy akár nekem . Vannak betegjogok, szerintem érdemes ennek a feudális, nõket megalázó hagyománynak véget vetni!!!
Sziasztok! Én a MÁV-ban szültem, 2005.novembetében és nem nézték meg, egy vizit alkalmával sem. Ha akartak valamit, akkor a fogadott dokik elhívták az anyukát, és külön vizsgálóban nézték meg. Ennyi. Üdv!
Nem csak a gátsebet nézik, hanem a betétet is! Van, hogy az ápolónõ kéri, hogy mutasd meg. Én nem ajánlanám, hogy megtagadd, mert akkor nem lesznek túl szép napjaid. Egyrészt õk ezt nem a saját szórakoztatásukra csinálják, másrészt pedig így is rengeteg dolguk van, már csak az kellene, hogy minden beteget külön behívni a vizsgálóba, ami egyébként is szinte mindig foglalt. Szóval szerintem meg lehet érteni ezt a módszert, bár ennek ellenére kellemetlen.
Szia! Szombathelyen nem nézik. Le is vagyok döbbenve, hogy valahol van ilyen.
en canadaba szultem:) es itt is megnezik!
ha ez megalázó akkor az milyen hogy császár után hashajtót adnak és meg kell mutatnod a produktumot... legalábbis ahol én szültem így volt. A betétemet nem nézték, a rendesen szült szobatársamnak sem.
Istvánban sem nézik szerencsére. Nem értem, hogy ebbõl mit tudnak leszûrni és tényleg nagyon megalázó lehet. A gátseb varrata pedig felszívódó, úgyhogy nem kellett kiszedni.
A Janosban sem volt ilyesmi.
21:35-ös: már csak felszívódót használnak. Csak azért kell kiszedni, hogy szebben gyógyuljon...
Kecskeméten szültem 5 hónapja, itt nem nézték.
Szerintem ez kórháztól függ.Én hármat szültem és sose nézték
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a gyors választ! Azt hiszem, én renitens páciens leszek, ha esetleg "kukucskára" kerülne sor. Szörnyen megalázónak találom én is, fõleg a szobatársak elõtt!
Én is bíztatlak, hogy jogod van megtagadni. Négyszemközt megvizsgálhat, de ennyi. Vizit során nem. Ebbõl semmi nem derül ki. Van már betegjogi törvény.
Én nem hagynám ezt, pedig 3 gyereket szültem.Majd az nézeget akinek megengedem.Ugyanis vannak jogaim.A betegszobában nem kukucsolhatnak a betegtársak jelenlétében ha nem akarom.
Én Gyõrben szültem 2008 okterben, és Nem nézték meg.
Kalocsán nem nézik, Kiskunhalason igen. Úgy néz ki, ez is kórházfüggõ.Egyébként nem azt nézik, mennyire véres a betét, hanem, hogy a gátvarrat hogy gyógyul, nem gyulladt-e be. Van, ahol nem a viziten, hanem az ápolónõ nézi minden nap. Az se jobb! Ja! És van olyan, ahol minden nap viszik a fertõtlenítõs vizet meg az ágytálat és leöntik ("nehogy begyulladjon, elfertõzõdjön"). Mintha az ember hülye lenne és nem menne naponta 8-01x is zuhanyozni..
(Bp, Kútvölgyi) Nem nézték meg sem nekem, sem a szobatársaimnak.
Nálunk a szülés utáni 2-3 órában nézik, de úgy hogy mások nem látnak oda. Azt nézik, hogyan ürül, milyen állagú. Ez fontos, esetleges szövõdmények elkerülése végett. Mindenkinek megnézték, bárhogy szült. Senki nem érezte megalázónak, mert mindenki tudta, mi a célja. Eger
Szerintem ez megalázó és barbárság.Sérti a személyiségi jogokat.Nálunk szerencsére nem volt ilyen.De tutifix, hogy megtagadtam volna.Nálunk külön vizsgálóba invitálták akinek kellet nézegetni a dolgait.Császáros voltam.
Én az elsõ fiamat Budapesten a Máv kórházban szültem, , ott megnézték.A 2. fiamat Egerben szültem, és ott is megnézték. Üdv:35 heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!