Találatok a következő kifejezésre: Szülés után védekezési (9 db)

Szülés után védekezés? Mivel?

Még 38.hetes vagyok, de szülés után (nem rögtön) szeretnék fogamzásgátlót iratni. Óvszer nem jó, mert férjem allergiás rá.Ha sikerül szoptatnom akkor az alatt ugye nem szedhetem. És melyik a legjobb tabletta? Nekem anno nem vált be az egyik. Ti hogyan, mivel védekeztek, és mikor irassam ki?

Legjobb válasz: Nálunk a 6 hetes kontrollon felírják a cerazette nevû fogamzásgátlót! Sok doki szidj a pharmatex-et ,mert sok baba fogan meg mellette!

Nálunk a 6 hetes kontrollon felírják a cerazette nevû fogamzásgátlót! Sok doki szidj a pharmatex-et , mert sok baba fogan meg mellette!
szülés után általában az orvos az AZÁLIA nevû fogamzásgátlót írja fel ez alkalmazható szoptatás alatt is, vagy esetleg a PHARMETEX a latexes óvszer elvileg semmi allergiát nem válthat ki állítólag arra is allergiás a férjed? ez esetben marad amit írtam, vagy a megszakítás.. de az nem védekezés ! jah és attól hogy nem menstruálsz esetleg a szoptatás miatt nem jelenti azt hogy nem eshetsz teherbe ! boldog 2 hetet :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Tudom, ezért is akarunk nagyon óvatosak lenni, és nagyon vigyázni.Köszi hogy irtál.
Spirál? Szerintem az a legjobb.
A kérdező hozzászólása: spirál nem, csak tabletta. Majd érdeklõdöm az orvosnál is 6 hetes kontrolon.
Cerazettet írtak föl nekem, de mi az óvszert választottuk -pontosabban épp a férjem. :)
(A párom szerint nagyon ritka, h valaki allergiás legyen az óvszerre, de ha mégis, akkor is létezik olyan, amit õ is tud használni... ezt csak zárójelben jegyzem meg)
Nincs ehhez statisztika, mert a férfi nemzõ képessége is sokat nyom a latba. Ha nagyon termékeny a férfi, akkor sok minden lehetséges
A szoptatás csak azért gátolhatja, mert közben oxitocin termelõdik ami méhösszehúzódásokat okozhat és emiatt lehetséges vetélés. Az orvosok fel is szokták hívni erre a szoptatós mamák figyelmét.
Ha rendesen, 3 óránként szoptat, akkor tényleg sokkal kisebb az esély. De ha már vérzése volt - az azt jelenti, hogy 2 hete akár teherbe is eshetett volna. Létezik külön, szoptatós nõknek ajánlott fogamzásgátló.
én úgy tudom, hogy szülés után-a szoptatás alatt elvileg nagyon kevés az esély a teherbeesésre..:/ de lehet, hogy rosszul tudom:)
a szoptatás alatt kisebb az esély. de ha vki nem védekezik, akkor elõbb vagy utobb, teherbeesik.
A régi idõkben a nõk rendszerint nem menstruáltak az esküvõjük után, egyszerûen nem volt rá idõ... A férjük élt "férji jogaival", akár terhes volt a nõ, akár szoptatott. Szoptatás közben így az elsõ peteérés során teherbe esett a nõ, és a menszesze már meg se jött neki sok esetben. Az átlagos gyerekszám 11 volt még 150 évvel ezelõtt. Védekezés nélkül a nõk 80%-a teherbe esik egy éven belül. Hiába szoptat, amint van ismét peteérése, azonnal teherbe eshet, ezért védekeznie kell, ha ezt el akarja kerülni. A fogamzásgátló tabletták közül csak az egyfázisú, egyedül progeszteront tartalmazó ún. minitabletták jöhetnek szóba szoptatás alatt, ezeknek azonban magasabb a terhességi indexe a többfázisú, hagyományos tablettáknál, ráadásul sok nõ szerint kevesebb lett tõle a tejük.
Egyátalán nem törvényszerû. szerintem nézz utána a baba témakörben, mert sok olyan kérdés van, hogy ki mennyi próbálkozás után esett teherbe és ott szép számmal találsz mindenféle esetre példát. Vannak akiknek elsõre összejött, de vannak akiknek 3 év próbálkozás után jött csak össze a baba. Ez mindenkinél változó.
A kérdező hozzászólása: éppen a védekezés nélküliségen van a hangsúly
A kérdező hozzászólása: És van külnbség a között, hogy csak szopik a baba, vagy mellette kap már mást is?
A kérdező hozzászólása: mondjuk egy házasságra gondolok, ahol a partner azonos, tehát azonos nemzõképességgel számolhatunk (ami persze az évtizdóedek alatt hanyatlik, de ez természetes elhasználódás)
Nem törvényszerû, de valószínû!Egyáltalán miért kell védekezés nélkül szexelni??
az a lényeg hogy a mellbimbó ingerlésétõl amit a baba a szopás közben produkál, termelõdik egy hormon ami megakadályozza a termékenységet. ha nem szopik rendszeresen már, néhány óránként, akkor kell védekezni. az elsõ menzesz elõtt két héttel már teherbe lehet esni, és mivel azt nem tudhatod elõre hogy mikor lesz így bármikor bekövetkezhet.

Szülés után milyen védekezési módszerekkel lehet szeretkezni anélkül, hogy esetleg újra teherbe essek?

(azt tudom, hogy a szoptatás sem 100%-os védelem!)

Legjobb válasz: óvszer, kúp, krém, tabletta. ugyanaz mint szülés elött

óvszer, kúp, krém, tabletta. ugyanaz mint szülés elött
A tablettát hanyagolnám, mert szoptatás alatt nem ajánlják, de az óvszer tökéletes.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!!!
óvszer vagy kúp
Van tabletta is, de más, mint elõtte. Orvos tud írni ilyet is.
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd, hogy milyen az a másfajta tabletta? Érdekelne nagyon, és köszi elõre is!
Szia! Én is hallottam hogy létezik másfajta tabi is: ez csak progeszteront tartalmaz, ösztrogént nem. Hatására megvastagszik a nyákcsap a méhnyakon meg más lesz a kémhatása asszem, szóval gátolja a spermiumok átjutását a petevezetékbe...állitólag nem választódik ki az anyatejbe és bizonyos hajlamoknál pl.trombózis , ahol a hagyományos tabletta ellenjavalt, ott ezt lehet szedni. Bõvebb infóért kérdezd + a nõgyógyászodat!
Ja, viszont nagyon kell figyelni h mindennap azonos idõben szedd be mert ha nem , terhes maradhatsz!!
Nuvaring hüvelygyûrû. Ua. az az összetétele és a funkciója mint a tabinak, de nem megy át a májon. Én már két hónapja azt használom. 12 hete szültem.

PCOS anyukák! Ti mivel védekeztetek a szülés után (itt hosszabb távra értem a védekezést, nem a szoptatás alattit). Megjött a vérzésetek magától?

8 hónapos a babám, még szoptatok, de a vérzésem még nem jött meg. Terhesség el?tt is csak gyógyszerrel volt mensesem. Nem szeretnék fogamzásgátlót szedni majd, de akkor ugye nincs vérzésem.

Legjobb válasz: Mirena spirál!

Mirena spirál!
Nekem is csak gyógyszerrel volt meg, szülés után 6 héttel felírattam az Azáliát, ezt most hagytam abba 9 hónapig szoptattam, ezalatt egyszer sem jött meg.Most csak óvszer mert hormonvizsgálatra megyek hogy mi a helyzet a pco-val attól függ hogy milyen gyógyszert kapok, de valószínû hogy fog.gátló+meforal.Sajnos az nélkül nekem sem jön meg.

Milyen védekezési módot választottatok szülés után?

Legjobb válasz: Mivel mi akarunk tesót nem sokára így gumi. Ha nem akarok már több gyereket akkor vissza a gyógyszerhez.

Mivel mi akarunk tesót nem sokára így gumi. Ha nem akarok már több gyereket akkor vissza a gyógyszerhez.
Mivel nem sokáig szoptattam, így amint megjön a menstruációm, visszatérek a tablettához. Csak nem ugyanazt fogom szedni, mint elõtte. Addig pedig gumival védekezünk.
Épp tegnap voltam a dokimnál a 6 hetes kontrollon. Persze szó volt a védekezésrõl is. Õ az óvszert javasolta, mivel szoptatok. Egyébként a férjemmel mi is arra gondoltunk. A szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót nem javasolta és én is nagyon tartottam tõle. Harmadik babámat szültem és az elõzõ kettõnél sok tejem volt és sokáig. Most is van sok és nem akartam, hogy a gyógyszer bezavarjon. Szoptatás befejeztével viszont jöhet a gyógyszer.
Gyógyszer, szerencsére nem befolyásolja a tejem mennyiségét.
Óvszert használunk.Elõtte is azt használtuk gond nélkül. Gyógyszert nem akarok szedni, a spirált pedig csak a tesó után tetetném fel esetleg.
Szoptatok és a mirena spirált használom én is!
Gumival, de mindig is azt használtuk. Bevált, még nem történt soha baleset, férjemet nem zavarja. (tablettát rövid ideig próbáltam, de mellékhatásai lettek nálam)
elsõ után 2 évig-szotatás alatt- gyógyszer, utána 6 évig spirál. Második után -2 éve gumi- ott figyel a spirál a szekrényben, csak még nem jutottam el dokihoz felrakatni
Nem lesz több babám, így Mirena hormonos spirált tetettem fel...
Mi óvszert használtunk, szoptatás abba hagyása után gyógyszertõl minden mellékhatást produkáltam. Akik szoptatás alatt gyógyszert szednek, vigyázzanak ha már nem szoptatnak nem hat rendesen a gyógyszert.Egy ismerõsöm sajna így járt és jön a nem tervezett 2.Ha jól tudom a beteg tájékoztatón ez nincs rajta, anno én is kaptam de nem vettem be.

Szülés után milyen védekezést ajánlotok?

Nagyon nem akarunk még egy babát, mert nagyon fiatalok vagyunk. Az óvszer szóba sem jöhet, mert allergiás vagyok a gumira, a tablettát meg nagyon félek, hogy elfelejteném bevenni, amellett lettem terhes is. A spirálról pedig nagyon sok rosszat hallottam, hogy nem megbízható, két rokonom is terhes lett mellette.

Legjobb válasz: Csak azt használtad, vagy kombináltátok?

latexmentes gumi? Mondjuk az ára a csillagos egekben..legalábbis azoknak amiket én találtam. Ezekrõl a krémekrõl, kúpokról, zselékrõl én nem sok jót hallottam, egyáltalán nem olyan biztonságos mint a tabletta vagy az óvszer. Esetleg pesszárium+ zselé ? Úgy már jó lenne szerintem!
A kérdező hozzászólása: Csak azt használtad, vagy kombináltátok?
Most, hogy ilyen jól megmagyaráztad, mit miért nem használsz, csak egy megoldást tudok ajánlani: zselé. Nõvérem allergiás minden védekezési formára, ezért ezt javasolta neki a nõgyógyász. Ugyanolyan hatékony, mint az óvszer, kérdezz rá egy orvoshál. Csak az alkalomra kell alkalmazni, nem folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: Lehet akkor ezt próbáljuk meg. Egy biztos: ezentúl kombinálni fogunk!
Én Pharmatex mellett estem teherbe:(
A kérdező hozzászólása: Semmi baj! Nem volt kérdés, hogy megtartjuk, örökbe pedig nem lett volna szívünk adni, ha már egyszer összehoztuk, akkor a miénk.:) Szerencsére egészségesnek tûnik, hamar kiderült, hogy már a pocakban van, és abba tudtam hagyni a tablettát. Szoptatás alatt cölibátust fogadunk valószínûleg, utána pedig szerintem ezt a Pharmatex-et fogjuk használni, csak valamivel még kombinálni kellene. Utánanéztem az injekciónak és nem igazán gyõzött meg. :(
Ja...irtad "szules utan". Figyelmetlen voltam. Bocs. Nem a kerdeshez tartozik, valoban. Csak tudod, elgondolkoztam azon hogy milyen sokk lehet megtudni hogy babat varsz mikor tudod jol hogy vedekeztel. Nehez dontes volt megtartani a babat? De hogy a kerdesre is feleljek, jo velemenyt hallottam es olvastam a Pharmatex huvelykuprol: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PHARMATEX_189_m.. Allitolag jo a vedelmi kepessege. Altalaban a kupokrol nem lehet sok jo velemenyt hallani, de ezt sokan dicserik. Persze ez sem ved 100% -an de jonak van tekintve.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ez nem a kérdéshez tartozik!
Megtartottad a gyereket?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Utánanézek az injekciónak :) de addig is várok még tanácsokat!
Na megint én. Itt van a beültethetõ rudacskától kezdve a pesszáriumig minden: http://www.trendifogamzasgatlas.hu/fogamzasgatlo_modszerek
Még eszembe jutott a 3 hónapos injelció. Azt nem felejted el bevenni. Nõgyógyász adja be 3 havonta.
Igen, vannak spermicid zselék, hüvelytabletták, habok. És vannak nagyon modern spirálok is.

Szülés után melyik védekezési mód a legjobb?

Szoptatok és a n?gyógyászom a cerazette fogamzásgátló tablettát ajánlotta. Szedte ezt már valaki? Mi a véleményetek róla? Vagy van esetleg ami jobb?

Legjobb válasz: Szia! Lényegében akármelyik jó, amelyik alacsony hormontartalmú, nekem annó a méhen belüli fogamzásgátlót ajánlotta a dokim, pontosabban a Mirena-t. Több szempontból is jó volt: -kényelmes, nem kell bogyót szedni -minimális hormont bocsájt ki magából -megelõzhetõk vele a fertõzések -a menstruáció 2 naposra csökken és alig észrevehetõ -ha pedig leveszik 2 hónapon belül vissza áll a fogamzóképesség Egyet ne fogadj el, az injekciosat. Már betiltották mindenhol, olyan összetételben tartalmaz hormonokat, hogy méhnyak és mellrákot okoz.

Szia! Lényegében akármelyik jó, amelyik alacsony hormontartalmú, nekem annó a méhen belüli fogamzásgátlót ajánlotta a dokim, pontosabban a Mirena-t. Több szempontból is jó volt: -kényelmes, nem kell bogyót szedni -minimális hormont bocsájt ki magából -megelõzhetõk vele a fertõzések -a menstruáció 2 naposra csökken és alig észrevehetõ -ha pedig leveszik 2 hónapon belül vissza áll a fogamzóképesség Egyet ne fogadj el, az injekciosat. Már betiltották mindenhol, olyan összetételben tartalmaz hormonokat, hogy méhnyak és mellrákot okoz.
Én csak nagyon rövid ideig szedtem a Cerazettet(semmi extra nem volt benne, nekem jó volt), most hüvelykúpot és a naptármódszert használjuk.
Én évek óta hüvelykúpot használok.
Én is használtam, pharmatex-et. A kisfiam már 5 éves :-) Szóval hatásos:-)

Milyen védekezési módot válasszzak szülés után, szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Kipróbáltuk a Pharmatex-et,de nekünk nem vált be. Így maradt a gumi.

Kipróbáltuk a Pharmatex-et, de nekünk nem vált be. Így maradt a gumi.
Én igény szerint és kizárólagosan szoptatok, így meg sem jött. Amúgy a sorsra bízzuk, kell-e most a 2. baba:)
Szia! a Pharmatexet mi is próbáltuk, allergiás lettem tõle, szörnyen fájt! Szóval azzal vigyázz. Van a Cerasette nevû fogamzásgátló, azt lehet szoptatás alatt, de én nem kockáztattam, hogy elmenjen a tejem. Állítólag ettõl nem szokott, de ki tudja... Mi óvszert használunk.
ha nem terveztek a következõ 5 évben kistesót, méhen belüli eszközt ajánlok. Kicsit macerás a felhelyezése, utána viszont teljesen meg is felejtkezhetsz róla, 5 évig semmi gond
A pharmatex egy szörnyûség! Nem tudom néztétek e az összetevõit, de citromsav van a hüvelytablettában.

5hete szültem. Tegnap együtt voltam a párommal védekezés nélkül és sajnos késön vette ki. Ilyenkor használhatok esemény utáni tablettát vagy szülés után nem szabad?

Legjobb válasz: Hát sajnos becsúszhat, de az eseméy utánit minél elõbb be kéne venni, és ha lehet akkor 2 napig máshogy old meg az etetést.Van tápszered? vagy ha lenne elöre lefejt tej az is jó.

Hát sajnos becsúszhat, de az eseméy utánit minél elõbb be kéne venni, és ha lehet akkor 2 napig máshogy old meg az etetést.Van tápszered? vagy ha lenne elöre lefejt tej az is jó.
Szerintem hívd fel a nõgyógyászt!!!
A legfontosabb kérdés, hogy szoptatsz, vagy sem? Mert ha igen, akkor felejtsd el a tabit... És ha szoptatsz, a teherbeeesésnek is igen kicsi esélye van . Mensesed volt már? Irass inkább szoptatás alatt szedhetõ gyógyszert.!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!