Találatok a következő kifejezésre: Szülés után tart (32 db)

Szülés után 7hettel meg mindig menzeszem van. Nem olyan erős, de van. Ez normális? Mert úgy tudom hat hétig tart a tisztulás.

Legjobb válasz: A tisztulás nagy átlagban 6 hétig tart. De valakinek csak 3 hét, valakinek meg akár 8-10 hét is lehet, anélkül, hogy baj lenne. Én sokáig véreztem, nekem nagyon lassú volt a tisztulás (10 hét). Dokinál is voltam, de nem volt gond szerencsére, egyszerûen csak nálam eddig tartott a tisztulási folyamat. Másrészt az is lehet, hogy neked ebben az idõszakban már a mensid is megjött és azzal együtt tart a szülés utáni vérzésed ilyen sokáig. Szedj 1000 mg-os C vitamint, az segít a vérzés csökkentésében, elmulasztásában.

A tisztulás nagy átlagban 6 hétig tart. De valakinek csak 3 hét, valakinek meg akár 8-10 hét is lehet, anélkül, hogy baj lenne. Én sokáig véreztem, nekem nagyon lassú volt a tisztulás (10 hét). Dokinál is voltam, de nem volt gond szerencsére, egyszerûen csak nálam eddig tartott a tisztulási folyamat. Másrészt az is lehet, hogy neked ebben az idõszakban már a mensid is megjött és azzal együtt tart a szülés utáni vérzésed ilyen sokáig. Szedj 1000 mg-os C vitamint, az segít a vérzés csökkentésében, elmulasztásában.
Ez nem menzesz, hanem gyermekágyi vérzés. Kb 8 hétig normális. 6 hetes kontrollon voltál? Mit mondott az orvosod?
7, 5 hétig tartott nekem is!
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat.Megnyugodtam, eddig azt hittem hat héttõl nem tarthat tovább. Hétfõn készülök orvoshoz, a héten nem tudtam kivel hagyni a kicsit.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Szülés után mennyi idővel "illik" visszanyerni az alakunkat? És meddig tart a szervek/szervezet visszaállása szülés előtti állapotra?

Legjobb válasz: Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.

Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.
Én 21 kilót híztam a fiammal, de a végén már vizesedtem is. Szülés után 3 héttel újra annyi voltam mint amennyivel kezdtem a terhességet. Ez szerintem egyénfüggõ.
Szerintem is egyénfüggõ. Valakinek nagy marad a hasa szülés után. Valaki hízik a szoptatás alatt. Én 14 kilót híztam a terhesség alatt, és mikor jöttem haza a kórházból már nem látszott rajtam semmi. Egy héttel szülés után eszembe jutott a farmerom, simán rámjött, mint rég. A mérleg is ugyanannyit mutatott, mint rég. És a hasamon is csak a terhességi linea negra látszik, más nem. És ráadásul nekem étvágyam sincs a szoptatástól, úgy kell leerõltetni a torkomon a kaját :S
Hát én most irigykedem. Nekem sajnos még csak 12 kiló ment le a 22-bõl. Jó sokat híztam, ráadásul nem is vizesedtem, ez mind hízás volt. Még 10-et le kell adnom, akkor fogom magam jól érezni. Ja 4 hete szültem. 50 kilóról indultam. Nekem azt mondták, hogy teljesen úgy nézzek ki, mint a terhesség elõtt, annyi idõbe fog tellni, mint amennyi idõ alatt feljött. Hát nem túl biztató. De a csontok is szétcsúsztak, fõleg a medencénél, annak is kell idõ, hogy visszamenjen. De ez tényleg alkat függõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szülés után törvényszerű a hajhullás? Mindenkinél jelentkezik? Mennyi idővel szülés után? Meddig tart?

Nekem szülés el?tt csomóban hullott, hormonzavar miatt (PCOS, IR). Most 8 hetes a babám és félek, hogy még fokozottabban fog jelentkezni.

Legjobb válasz: általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig

általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig
Nekem teljesen kimaradt a hajhullás, cserébe 2hónapig túlórázott rajtam a fogdoki, annyira lerongyolódtak a fogaim.. :( :)
Kb 3 honappal a szules utan kezdodott es 2-3 honapig tartott mindket gyereknel. Eleg hosszu a hajam, a hajmosasnal le sem folyt a viz, annyi kijott minden alkalommal. De utana mindig rendezodott a dolog :-)

Miért van ez? Szülés után 10 hónappal jött meg újra a menstruációm. Azóta eltelt 8 hónap, de még mindig nagyon kevés a mennyisége. Régebben szinte ömlött belőlem a vér, de most tart 2-3 napig, és a mennyisége is minimális.

Más is járt így?

Legjobb válasz: szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

Szülés után mennyi idő mulva áll helyre a mensi? Én 9 honapja szültem és hol kevés hol nagyon sok van és hol rövidebb hol hosszabb ideig tart, és inkább barna nem piros.

Legjobb válasz: Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)

Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)
Az elsõ szülés után 8 hónapra jött meg, rögtön beállt, 28 naponta óramû pontossággal, ráadásul, míg korábban 7-8 napig tartott, akkor csak 3-ig. Most a második szülés után 10 hónappal megjött, ez is 3 napig tartott, de elsõ nap nagyon sok volt, meg is ijedtem. Aztán a következõ egyszerûen kimaradt. 11 hónapod múlt akisfiam, ezt az egy menzeszt leszámítva nem volt több azóta. Remélem, minden rendben azért! :-( Még szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én már 1 honapja nem szoptatok és most jött meg ugy igazán és egyszerüen nem akar abbamaradni ez már a 8. nap:( meddig várjak?és ha elmegyek dokihoz mit tud csinálni?
ez mindenkinel valtozo, fugg attol is, hogy szoptatsz-e vagy sem
Nekem szülés után több, mint egy évvel állt helyre, és az is sárgatest hormon és fogamzásgátló segitségével. Javaslom, beszélj a nõgyógyászoddal, az a biztos.
Szia 10 hónapja szültem, hasonló bajom van nekem is. Elmentem a nõgyógyászhoz, aki jó pénzért közölte, hogy a szoptatás TELJES abbahagyásától számítva 1 év még normális :-(

Szülés után meddig tart általában az első menstruáció?

Tegnap jött meg el?ször,8 hete szültem.Még szoptatok,igaz nem sok tejcsi van,pótolnom is kell.Kiváncsi lennék hogy olyan e mint régen volt?Nekem anno 4 napig tartott b?ven elég lenne ha igy maradna,illetve ilyenkor már beáll a havi ciklus,vagy még össze vissza fog megjönni?Köszi el?re is a választ.

Legjobb válasz: Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg,4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg,3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.

Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg, 4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg, 3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.
Nekem is 3 hónappal a szülés után jött meg, 5 napig tartott (mint régen). Azt hogy hogyan tovább nem tudom, mert nekem is most jött meg elõször. Tejem szintén alig:(
Nekem ugyanúgy, mint terhesség elõtt, 5 napig tartott.
Nekem most jött meg 2 napja hogy elment a tejem 3 hónapja szültem és 7-8 napig tartott amúgy de most szerintem még holnap meg talán a holnapután lesz tehát kb5-6 nap lesz
Nálam 5 hónappal a szülés után jött meg elõször, 4 napig tartott, azóta 3-szor pontosan 29 napra jött és szintén 4 napig tart. Elõtte is így volt, de most talán egy kicsit több van.

Hany hetig tart a folyas a szules utan?

3 hete szultem, 1 hetig volt a verezgetes, de azota is van ilyen sargas neha rozsaszines folyasom. Ez normalis meg? Meddig lesz ez meg?

Legjobb válasz: nekem 3 hétig volt szülés után. Mindkét gyereknél. Valószínû a rózsaszínes vérzés már nálad a végét jelenti.

nekem 3 hétig volt szülés után. Mindkét gyereknél. Valószínû a rózsaszínes vérzés már nálad a végét jelenti.
Nekem 6 hétig tartott, a 6 hétben mindig gyengül-erõsödik, különösen azoknál akik szoptatnak.
6. hét végéig normális ha még van. Utána úgyis el kell menned orvoshoz kontrollra.
Szerinted miért 6 hét a gyerekágyi idõszak? Mert addig minden ilyesmi normális. Nekem az elsõvel 4 hét, a másodikkal 3 hét volt, mire minden váladékozás megszûnt
Nekem 4 hétig tartott a tisztulási folyamat.Normális nálad ez a dolog, ne aggódj!Szerintem sem fog már sokáig tartani.Gratulálok!
Nekem 5 hétig tartott.
Nekem 8 hétig volt folyás. Mikor milyen. És utánna voltam orvosnál is. (. hétig lehet menni a kontrolra.
Elõzõ vagyok. 8. hétig.:)

2011. 03.31-ig tart a munkaviszonyom egy alapítványnál.2011.10.18-ra szülök .2011. 09.19-től 2011.10.18-ig szabadságon leszek . Hogy járok jól ha szülés elött mondok fel közös megegyezéssel vagy szülés után?

A munkáltatóm azt szeretné hogy mondjak fel szülés el?tt hogy feltudjanak venni egy másik embert helyettem Hogy járok jól ha szülés elött mondok fel közös megegyezéssel vagy szülés után?

Legjobb válasz: Nehogy felmondj! A világon semmi nem fog neked járni, se TGYÁS, se GYED, mert nem lesz munkaviszonyod. Miután te fizetés nélküli szabadságon leszel addig, amíg a gyerekkel otthon leszel, nekik semmibe nem fogsz kerülni azalatt az idõ alatt. A munkaviszonyod dátumát elírtad, nem értem meddig szól a szerzõdésed -2011.03.30. már rég elmúlt...

Nehogy felmondj! A világon semmi nem fog neked járni, se TGYÁS, se GYED, mert nem lesz munkaviszonyod. Miután te fizetés nélküli szabadságon leszel addig, amíg a gyerekkel otthon leszel, nekik semmibe nem fogsz kerülni azalatt az idõ alatt. A munkaviszonyod dátumát elírtad, nem értem meddig szól a szerzõdésed -2011.03.30. már rég elmúlt...
Én sem értem a dátumokat. Március már elmúlt. Vagy 2012-re gondoltál? Lényeg a lényeg NE MONDJ FEL és ne írj alá semmilyen KÖZÖS MEGEGYEZÉS-es papírt. Akkor tényleg nem fog járni semmi, csak gyes + csp.
Ha szülés után írod alá a közös megegyezést, akkor járni fog mind a tgyás, mind pedig passzívan a gyed. De nem vagy köteles aláírni semmit, de ha jó viszonyban vagy a fõnököddel, és akarsz neki ebben segíteni, akkor szülés UTÁN írd alá. És beszéld meg vele, hogy ha már ilyen jó fej vagy, adhatna valami pluszt.
Nehogy felmondj! Ha meg mégis meggyõznek, akkor csakis a szülés után. A szerzõdésed meg automatikusan le fog járni jövõ márciusban, aztán vegyenek fel valakit. De ha a szülés után megszüntetitek a munkaviszonyt, akkor végülis az ellátásokat meg fogod kapni, tehát nincs nagy jelentõsége, hogy van-e még munkahelyed. Legfeljebb abból a szempontból, hogy még esetleg pár nap szabid gyûlne addig, amit ki kell fizetniük jövõ márciusban, az is egy kis pénz lenne.
A kérdező hozzászólása: bocsi 2012.03.31.ig van munkaviszonyom... köszi a válaszokat

A szülés után a második mestruáciom már 15 napja tart, amiota a fogamzásgátlot szedem, ez normális?

10 napja igazábol barnás

Legjobb válasz: Én a helyedben visszamennék dokihoz. Nekem a szülés utáni elsõ volt 2 hétig, de utána teljesen helyre jött, mondjuk én Volinát szedek. Szerintem minimum csörögj oda a dokihoz, kérdezd meg tõle, hogy ez így normális-e.

Én a helyedben visszamennék dokihoz. Nekem a szülés utáni elsõ volt 2 hétig, de utána teljesen helyre jött, mondjuk én Volinát szedek. Szerintem minimum csörögj oda a dokihoz, kérdezd meg tõle, hogy ez így normális-e.
Szia! Nekem szülés után 8 hónapig nem jött meg, pedig sajnos nem szoptattam. Kaptam gyógyszert amitõl megjött. Azt mondta az orvos, hogy amint megjön kezdjem el szedni a fogamzásgátlót. Így is tettem. 21 napig folyamatosan véreztem, barnáztam felváltva! Majd elmúlt és 1 hét után ismét megjött, de azóta csak 4-5 nap. Biztos neked is valami hormonprobléma lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!