Találatok a következő kifejezésre: Szülés után szoptatás (128 db)

Elképzelhető, hogy szülés után szoptatás alatt megjön a menzesz?

Legjobb válasz: Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.

Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.
Nekem 3 hónap után jött meg, rendszeresen volt utána is. 1 évig szoptattam.
nyolc hónapos volt a fiam, amikor elõször megjött, majdnem egy éves koráig szoptattam
Igen, elképzelhetõ!
2 honapra jott meg, most 3 eves, meg szoptatok.
Szia! Hány héttel szülés után? Mert 5-6hétig ugyn. gyermekágyi folyás van, ami olyan mint a vérzés, de folyamatos, több hétig húzódik.
3, 5 hós korában jött meg, 22 hós, még szopik.
Nekem szülés után 6 hétre megjött, és azóta is minden hónapban. Babám 4 hónapos, és még szoptatom. Úgyhogy simán elképzelhetõ, sõt, ahogy olvasgatom egyáltalán nem ritka, hogy szoptatás alatt megjön.

Szülés után, szoptatás mellett diétázók?

Van olyan köztetek, aki szopi mellettt valamilyen diétát csinál?Mit csinálsz?Sport?

Legjobb válasz: Nekem ez ugyan jelenleg már nem aktuális, de szülés után úgy tudtam a felesleget leadni, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, naponta 10-15 dkg sovány húst, nagyon kevés zsiradékot, kenyérfélét, tésztákat alig, viszont sokat ittam (tej, gyümölcslé, tea cukor nélkül). Igy a tejhet szükséges dolgokat megkaptam, viszont olyat nem, amitöl hiznék. Ezen kivül a szoptatás mellett nyugodtan lehet sportolni is, csak nem versenyszerüen, rendszeres gyors séta mindenképpen belefér: a babát úgyis viszoed minden nap, akkor menj olyan gyorsan, ahogy csak birsz, és legalább 1 órát. Otthon is tudsz tornázni, van elég sok fittnesz-video a neten, azokat is tudod csinálni, amikor a kicsi alszik vagy éppen elfoglalja magát.

Nekem ez ugyan jelenleg már nem aktuális, de szülés után úgy tudtam a felesleget leadni, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, naponta 10-15 dkg sovány húst, nagyon kevés zsiradékot, kenyérfélét, tésztákat alig, viszont sokat ittam (tej, gyümölcslé, tea cukor nélkül). Igy a tejhet szükséges dolgokat megkaptam, viszont olyat nem, amitöl hiznék. Ezen kivül a szoptatás mellett nyugodtan lehet sportolni is, csak nem versenyszerüen, rendszeres gyors séta mindenképpen belefér: a babát úgyis viszoed minden nap, akkor menj olyan gyorsan, ahogy csak birsz, és legalább 1 órát. Otthon is tudsz tornázni, van elég sok fittnesz-video a neten, azokat is tudod csinálni, amikor a kicsi alszik vagy éppen elfoglalja magát.
Szigorúan tilos, mert elapad a tejed. Ráadásul egy csomó mindent nem ehetsz szopi alatt, mert átmegy a tejbe és fáj tõle a hasa a gyerkõcnek. Ha kizárod azt, ami hízlal, meg azt, ami nem jó a gyereknek, nagyjából nem marad semmi. Laza tornát lehet, de intenzív sportot szintén nem, attól is elapadhat a tejed. Szerintem a gyerek egészsége fontosabb, az anyatej ezt hosszú távra meghatározza.
A kérdező hozzászólása: Igazából bármit megeszek, szerencsére a lurkó nem hasfájós(nem volt):) Én nem válogatok, talán a k betûs zöldségeket nem eszem meg:) Naponta 10km biciklizek, meg melletette 50 felülés, 50-50 lábemelés.A kalóriabevitelt limitáltam 1500ban, és szerencsére a tejemnek semmi baja, nem csappan:) Csak arra lennék kíváncsi ki hogyan csinálta?
Szia! Én igazából a kisfiam 1 éves kora után kezdtem a fogyókúrát, és a szénhidrát diétával. Most a kislányommal (aki 4 hónapos) szintén felszedtem magamra 20 kg-ot, amibõl csak 10 ment le, de nem aggódom. Amíg szoptatok, addig semmi szín alatt nem kezdek fogyókúrába. Megvonni így is meg kell pár ételféleséget, ráadásul a sport is nehéz ilyen melegben. Bár a péksütiket, és a tésztás ételeket megvonom magamtól, de a kenyér még napirenden van a baba miatt :-)

Akinek az első szülés után szoptatás ellenére is gyorsan megjött a menstruációja, a második szülés után is ugyan így történt vagy később jött meg?

Legjobb válasz: off: bocsánat, de én meg pont azon gondolkodtam, hogy elsõ babám után nem jött meg, amíg szoptattam (1 évig), kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz a 2. babámmal (3 hetes). Esetleg errõl is írhatna valaki. Bocsánat és köszi.

off: bocsánat, de én meg pont azon gondolkodtam, hogy elsõ babám után nem jött meg, amíg szoptattam (1 évig), kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz a 2. babámmal (3 hetes). Esetleg errõl is írhatna valaki. Bocsánat és köszi.
Az elsõnél szülés után 7 héttel jött meg , a másodiknál 8 héttel.
Szia nekem mindkét lányomnál a 7 hétre megjött és szopiztak
Nekem is ugyanu8gy megjött 5 hét után
Szia, nekem az elsõnél 8 hétre jött meg, a másodiknál 10 hétre. Persze rendszertelen volt egy ideig. Mindkettõ szopizott több mint egy éves koráig.

Volt valakinek itt szülés után, szoptatás alatt migrene egyéb tünetekkel?

Szülés után folyamatosan fáj a fejem szinte minden nap, mellé lataszavar., nyomaserzes a fejben, tompasag, hatfajas, sarokzsibbadas társul. Leleteim negatívak, az orvosok szerint a hormonális felborulas miatt van olyan migrenem, ami több agyi területre kihat. Nagyon nehéz a mindennapokban, nem tudom, hogy a szoptatás abbahagyasa megoldást jelenthetne-e? Terhesség vegen es a szülés után közvetlenul több auras migrenes rohamom is volt. Vitaminokat is szedek, ugyelek az alvasra, nem stresszelek, vám segítségem is, csak a hormonokra tudunk gyanakodni.

Legjobb válasz: Igen. Neurológus a férjem (nekem is ilyen lett már terhesen is, szülés után is - havonta - két havonta tuti van egy aurás migrénem, ált. menstruáció elõtt mindig), õ azt mondta, hogy tutira ettõl van. Fogamzásgátlót nem is tudok szedni, mert attól gyakorlatilag hetente van ilyen migrénes rohamom.

Igen. Neurológus a férjem (nekem is ilyen lett már terhesen is, szülés után is - havonta - két havonta tuti van egy aurás migrénem, ált. menstruáció elõtt mindig), õ azt mondta, hogy tutira ettõl van. Fogamzásgátlót nem is tudok szedni, mert attól gyakorlatilag hetente van ilyen migrénes rohamom.
A kérdező hozzászólása: Nekem.is szerencsére minden negatív, de megyek ellenõrzésre újra. Az a szerencse, hogy szervi baj nincs. De mikor benne van az ember elég nehéz a jo oldalát nézni. Akkor ha jól értem neked az erõs fejfájás, ami nagyon nehéz. Nekem nincs olyan nagyon erõs fejfájásom, hanem az agyi területeknek, ahogy bele bele szúr a fájdalom, úgy hat ki a látásra, vegtagokra stb. A fulben lévõ nyomást, sipolast, zugast nem tudom hová tenni, ezért lehet, hogy újabb kivizsgalasokra fogok majd menni. Ha mas is olvassa ea van tapasztalata, írjon kérem.
Nekem is volt aurás migrénem még a terhesség alatt 1-szer. Itt beszédzavar, látászavar, zsibbadás minden elõjött. A szülés után csak "sima" migrénjeim voltak, majd tavaly volt 4-5 aurás migrén egymásután, de kb. fél év után az elmûlt. Maradtak a sima migrének, persze menszeszkor mindig. Sokmindent vizsgáltak eddig minden negatív.
A kérdező hozzászólása: Neked voltak ilyen melléktünetek? Vagy "csak" a fejfájás?
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy a 4. gyereknél jött elõ nálad, nekem elsõnél sajnos. Nekem is szinte szülés után azonnal jött ki ez a tartós fajta migrén. 37 hetesen és szülés elõtti héten volt aurás migrénem. Nálam nagyon sok kísérõ tünet van az állandó migrén mellett: fényes látás, sarokzsibbadás, karzsibbadás-gyengeség, fülben nyomás - vérnyomás ingadozás, tompaság, memóriaproblémák, néha furcsán beszélek (nem jut eszembe a szó) stb... Én is sajnos arra gondolok, hogy talán a szoptatás kiiktatása rendbe tenne. Még csak 3 hónapja tart, hozzád képest, de ez a folyamatosság, hogy minden nap ilyen, borzasztó :( Most arra gondoltunk, hogy ha talán az éjjeli szoptatást hagynám el, akkor megjönne a menzi és talán jobb lenne.
5 éve szültem a 4. gyerekemet. Rögtön a szülés után elõjött. Azért is hagytam abba a szoptatást, mivel már muszáj volt komolyabb gyógyszerhez fordulnom. 1, 5 éves volt ekkor a fiam, az a másfél év egy borzalom volt. Míg szoptattam gyakorlatilag 1 hónapban, 25 napot fájt a fejem, havi 4-szer elvitt a mentõ. Azóta kicsit jobb a helyzet, de a migrén megmaradt, megkeseríti nagyon az életemet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnek, ha "csak" auras migrenem lenne.. ez a folyamatos migren ami nagyon zavaró számomra, orvos szerint ez a szövõdményes migren es, majd ez is elmúlik.. hat sajnos mar 3 hónapja tart :(
Az én lányom már két éves, sehol nincsen cici, és soha nem is volt, nálam a menstruáció még mindig elõhozza (máskor már azért nem jellemzõ, de volt egy év, amikor nagyon sokszor volt). Ki kell bírni sajnos.
A kérdező hozzászólása: Az auras rohamok nálam is hasonlóak annyi plusz, hogy beszedzavar, zsibbadas is fenn állt. A folyamatos fejfajasom óta valtakoznak a tünetek hol erõsebben, hol gyengébben érzem, de a 3 hónap alatt egysze swm múlt el sajnos teljesen. Nem gondolom, hogy pszichés, mert Mar annyi mindent próbáltam, stresszoldast, meditaciot, uszast, sport stb. Es semmire nem javult, nem tudunk mas összefüggésre gondolni, mint az, hogy hormonális az egész. Félek, hogy ha abbahagynam a szoptatast nem biztos, hogy elmulna, a fiam pedig nagyon szereti a cicit..
Nem tudom, nálunk ez úgy fest, hogy havonta egyszer jön az aura, aztán hányinger, fénykerülés, és brutális fejfájás. Panadol extrára és sötétben fekvésre valamelyest múlik hála Istennek, nem szedek migrénrohamra külön gyógyszert (még). Az én lányom 21 hónapos, azaz nálam ez 30 hónapja, tehát 2 és fél éve tart. (Ja, és én soha nem szoptattam, szóval szerintem az nem oldaná meg.) Amit te leírtál, elég diffúz, nem lehet, hogy pszichogén háttere is van? Pszichológuson nem gondolkoztál még?
A kérdező hozzászólása: Nálam igazán mar nem is az aura a problema, mert az nekem os rohamszeru volt, hanem ez a folyamatos fejfájás, késszúrásszeru, villámcsapáshoz tudnám hasonlitani. Igazából a fejfájás nem is olyan vészes, inkább ezek a mellektunetek. Ezek miatt sajnos családi segítséggel látom el a fiam :(
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos lesz a kisfiam. Mar nagyon kellemetlen, hogy ilyen régóta tart.
Nekem az erõs fejfájás még elmenne. Mellette órákig tartó hányás, hasmenés, orrfolyás. Na az elviselhetetlen!

Szülés utan, szoptatas alatt mikortol lehet elkezdeni fogamzasgatlot szedeset?

Legjobb válasz: Én sajnos nem tudtam szoptatni, így szülés után 6 héttel megjött, úgyhogy azóta szedek, de úgy tudom van direkt olyan foggátló, amit szotatás alatt is lehet szedni, ilyen a Cerazette és az Azália.

Én sajnos nem tudtam szoptatni, így szülés után 6 héttel megjött, úgyhogy azóta szedek, de úgy tudom van direkt olyan foggátló, amit szotatás alatt is lehet szedni, ilyen a Cerazette és az Azália.
Én a kontroll vizsgálaton irattam gyógyszert, cerazettet irt fel az orvos.
A (Azalia és a Cerazette) szoptatás alatt szedhetõ gyógyszereknél nem kell várni a menzesz 1. napjára- fõleg mivel általában nincs- így bármikor elkezdheted. Az a lényeg, hogy folyamatosan kell szedni.
Ha nem nyomjuk el tusfürdõvel és parfümmel akkor igen, érezhetõ, de lehet hogy amúgy is.
Igen. A tesztoszteron több lesz a nõ illata erõsebb lesz, ami taszíthatja a párját egy ideig. NEM MINDENKINÉL vagy így, de ez a normális, márha ezzel a csodás kutyás példával jöttél... az anyakutya is taszítja a hím kutyát, mert a szülés után, szoptatás alatt nem párosodnak. Egy kívülálló számára a nõ illata édes lesz, még ha nem is ismerte elõtte, tehát igen érzhetõen más. Érdemes ilyenkor többször megmosakodi /higiéniai szempontokból is/, a parfüm vagy illatos dezodor nem ajánlott, mert a baba összezavarodik, nem érzi az anyja illatát. Az elsõ néhány hétben érdemes volna az anyának a babával aludni, külön apától, ami több szempontból is elõnyös. Ha már itt tartunk, ez az állatoknál is megfigyelhetõ..../hogy juthat ilyen hasonlat eszedbe...:-DD/
Én is éreztem magamon, nagyon zavart, de férjem például szerette. A szoptatás befejezése után kb. két hónappal már teljesen eltûnt, és a "szagom" is a régi. Az átható tejszag nem volt zavaró, inkább alul voltam más minden erõfeszítésem ellenére.
A kérdező hozzászólása: természetesen tapasztaltam, ezért is jutott eszembe. gyerekkoromban volt egy törpe uszkárunk, és egy pulikutyánk is, mindkettõnek volt illata szülés után kb. 2 hétig lehetett jobban érezni.

Szülés után szoptatás alatt szedett valaki cefamadar homeopátiás szert?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ezt a szoptatás témakörben tedd fel. Én is szoptattam 5 éve, és szedtem is valamit, de nem tudom mit... :)

Szia, szerintem ezt a szoptatás témakörben tedd fel. Én is szoptattam 5 éve, és szedtem is valamit, de nem tudom mit... :)

Mit egyek szülés után, szoptatás alatt, amivel nem okozok hasfájást a babának, de mégis szinten tudom tartani a súlyomat - esetleg előkészíthetem a szervezetemet a szoptatás utáni fogyókúrára?

Els? gyermekem születése után rászoktam a kuglófra kakaóval, mindent megettem, amit megkívántam, úgy gondoltam, megérdemlem. Tudom, hogy nem most kell kezdeni a fogyókúrát, olyan dolgokra gondolok, mint pl. fehér kenyér helyett tönkölybúzából készültet fogok fogyasztani, sok vizet iszom... hasonló tanácsokat kérnék. Köszönöm!

Szülés után - szoptatás alatt - elkezdhetem a 90 napos diétát, ha víznapokat nem tartok?

Legjobb válasz: Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.

Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.
Szoptatás alatt nem kellene diétáznod! Egy barátnõm is elkezdett fogyózni a szoptatás alatt, de teljesen megváltozott a tej állaga, szinte vízszerû lett. Inkább tornázz, azzal nem ártasz.
Szia! Ne diétázz szoptatás alatt! Az a legjobb, ha egészségesen táplálkozol, mivel a tejbe minden átmegy, fontos, hogy változatosan táplálkozz. A baba igényei a legfontosabbak, viszont tornázni, gyalogolni, szobabiciklizni lehet.
Én is azt mondom, hogy ne kezdj diétába. A szoptatás alatt kb. 500 kalóriával többet égetsz el naponta, tehát, ha egészségesen étkezel és ha van rá lehetõséged, mozogsz, akkor még az is lehetsz, hogy fogysz egy kicsit - de semmiképpen ne legyen ez sok, mert az a babára is káros lehet!

Tisztelt Cím! Mi az az immunoaktív terápia? Gyakran van hólyaghurutom, most éppen szülés után, szoptatás alatt. Üdvözlettel: Szilvia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A kezeléssel a védekezőképességet lehet megerősíteni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A kezeléssel a védekezőképességet lehet megerősíteni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!