Találatok a következő kifejezésre: Szülés után szülés után a párunk (112 db)

Ciki, ha szülés után a párom marad otthon a babával?

Legjobb válasz: Hát itt mi felénk a 2 éves kort már nem nevezzük szülés utánnak :)

Hát itt mi felénk a 2 éves kort már nem nevezzük szülés utánnak :)
Hát akkor??? 2 évessel már miért lenne gáz ha az apuka van otthon???
Mármint az apuka? Nem egyáltalán nem ciki, bár én magam nem tudnám elképzelni ebben a helyzetben, hogy én dolgozom, apuka pedig mos fõz takarít, pedig tényleg mindenben segít.
Miért lenne már ciki??? Furcsa, szokatlan de semmiképp sem ciki. És ettõl nem leszel rosszabb anya, mint bárki sõõõt .... (azért nagyon ott kell lenni gondolkodásban, amikor valaki azt a döntést hozza, hogy a gyermekem érdekében lemondok a szó szoros értelemben vett anyaságról.) Minden tisztelem!!!
Ott ahol a nö sokkal többet keres ok.De ha nem akkor nem tudnám elképzelni.De akkor is csak ha legalább 1-2 hónap eltelt.....
Apukám is otthon maradt a bátyámmal (aki az elõzõ feleségétõl van). Amíg apu nevelte a tesómat, a felesége fûvel-fával lefeküdt. (tudta a nõ, hogy apum az 1-2 éves gyerekkel nem tudja õt követni és nem bukik le) Aztán mégis lebukott, és elváltak.
hát minden házasság nem errõl szol hogy [email protected] fûvel fával!
Nem ciki. A gyerekkel én maradtam itthon és a nejem ment vissza dolgozni, mert így terveztük elejétõl. Ismerek más otthon maradt apukát is. Persze nem lehet az elsõ naptól kezdve az apuka otthon, mert a törvény nem engedi. Az elsõ 6 hónapban GYÁS-t csak az anyuka vehet igénybe. De utána másfél év GYED-re majd azt követõen az 1 év GYES-re már mehet apuka. GYED-re már én mentem. Nagyon élveztem és élvezem még mindig a gyerekkel az itthonlétet bár mi lassan elérjük a 3. éves kort így vége lesz a dolognak. A házimunka nem gond. A mosógép mos. Csak teregetni kell. A mosogatás nem gond szerintem senkinek. Az biztos, hogy ráveszem a nejem még egy babára, mert nagyon belejöttem. :)
Persze a fenti válaszom azért ez, mert azt hiszem kiderült közben, hogy nem szülés után, hanem 2 éves korában. Mert ha szülés után az érdekes lesz mondjuk szoptatáskor.
Nem.
"És ettõl nem leszel rosszabb anya, mint bárki sõõõt .... " - azért ne túlozzunk. A kérdésbõl úgy tûnt, hogy szülés után akarod apukával hagyni a babát, az furcsa lett volna. De 2 évesen sajnos már sok anyukának vissza kell menni dolgozni. Szerintem akkor már nem "ciki".
7-es nem tudom ugyan hány éves lehetsz, de nagyon nem ez volt a kérdés, amire te válaszoltál, nem vagy képben egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: 7-es. Ez most hogy jön ide???
A kérdező hozzászólása: Csak akkor lesz gáz ha a párom közben talál munkát, bölcsibe nem tudjuk járatni mert nincs a közelünkben.
A kérdező hozzászólása: Mi úgy tervezzük, hogy két éves koráig maradok vele otthon azután egy évet az apja is kibír. hároméves korában pedig megy oviba.
Szerintem az elsõ évben mindenképpen te maradj vele otthon! Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miért. Aztán ha a te fizetésed jobb mint a férjedé, akkor õ maradjon otthon a gyerekkel.

Mas is van ugy h szules utan a parjaval tobbet veszekszenek mint azelott? Vagy csak en erzem ugy h elhanyagol, sokkal tobbszor megsert es kozben azt erzem h elvalnek legszivesebben, de meg is szeretem

Legjobb válasz: Nem de most komolyan hány éves vagy? jól sejtem 23? Ez egy általános jelenség: A gyerek után a pali felveszi a családfõ szerepet és elkezdi kiosztani az ukászt. ez a KLASSZIKUS CSALÁDMODELL. Igen, kvázi a cselédje lettél. Moss ki csináld meg a kaját mér ez a kaja mér nem oylan íze van (ha ez még nincs akkor majd lesz). Legyél domináns, oszd le hogy [email protected] parancsolgatsz csináld meg te. Más lehetõséged nincs. Ez már kielégítõbb válasz? 25/F

Ilyen beszólása után én már szevaszt intettem volna neki. Mondjuk én nem is vagyok az a típus, akinek lehet parancsolgatni.:D
Nem de most komolyan hány éves vagy? jól sejtem 23? Ez egy általános jelenség: A gyerek után a pali felveszi a családfõ szerepet és elkezdi kiosztani az ukászt. ez a KLASSZIKUS CSALÁDMODELL. Igen, kvázi a cselédje lettél. Moss ki csináld meg a kaját mér ez a kaja mér nem oylan íze van (ha ez még nincs akkor majd lesz). Legyél domináns, oszd le hogy [email protected] parancsolgatsz csináld meg te. Más lehetõséged nincs. Ez már kielégítõbb válasz? 25/F
Hát gyönyörû, ha már az a válasza, hogy akkor menjél haza. Ilyen esetben fognám a motyómat és a gyerekem, és pontosan ezt tenném. Mit képzel, legyél hálás, hogy ilyen "szeretõ közegben" élsz, vagy mi?
kikerültél a szüléssel egy orbitális hormonbombából, és a szülés amugy is minden téren nehéz, plusz ott a pici, aki még nélkületek magatehetetlen stb. Légy türelmes magaddal és a pároddal is.
Nekem is egy ilyen beszólása lenne, és lelépnék. Amikor legközelebb ezt mondja pakolj össze, tök mindegy hogy könyörög, és lépj le egy pár napra. Aztán ha észhez tért, menj haza.
Én is ezt éreztem sokszor, szerencsére elmúlt. Bele kell rázódnotok mindenbe, ki kell alakulnia a babás életeteknek. Neked most a pici a legfontosabb, minden idegszáladdal rá koncentrálsz. Természetes, hogy közben te is törõdésre vágysz és mindenre érzékenyebben reagálsz. Közben a férjednek is új a helyzet, sokszor talán nem is tudja miben és hogyan segítsen. Ha elmondod neki, vagy rávezeted miben tud hasznos lenni a baba körül, akkor neki is könnyebb lesz. Nálunk ez vált be.
A kérdező hozzászólása: igen 23 vagyok, en mar elkuldtem minden fele de hiaba m megse lovi, azt mondja ha nem tetszik mennyek haza, na meg a mindennapi sor a melo utan az agyamra megy, mar nemtudom h kezeljem a helyzetet
A kérdező hozzászólása: amugy a szulikkel 1 udvaron vagyunk es nagyon zavar h mindig az anyujat vedi meg es nam engem, ez mi?en kellene legyek az elso, nincs tesolya es az annya nagyon magahoz lancolta
A kérdező hozzászólása: nem azt erzem h ronda lennek m sokkal tobbet szeretkezunk mint azelott es jobbbakat, inkabb agresszivebb ugy erzem mintha a cseledje lennek es nem a felesege
Igen, van ilyen helyzet, de azért ha már te is mozoghatsz, akkor javulni fog. Legyen önálló hobbid, vagy sport, ahova kimozdulhatsz. Ha más nincs, járj el esténként futni, aerobicozni vagy bármi. Legjobb, ha társaságba tudsz menni. Aztán próbálj meg külön kasszán lenni (nálunk az a gond, hogy neki utalják a pénzt... de szerintem amint lesz külön kassza, ez is nyugisabb rész lesz.) Naponta legyen pár perced magadra, amig pl. megiszol egy kávét. Gondolj arra, hogy van egy babád, ez a legfontosabb!:) :) :)

Van itt olyan no, feleseg, tars, akit szules utan a parja nem tekintett nonek, csak anyanak? Lehet ezen valtoztatni?

Egyszeruen nincs szex, de ezenkivul minden a regi.Ez viszont engem nagyon zavar, mert az alakom teljesen olyan, mint szules elott (nagyon vigyaztam a terhesseg alatt es utan is, rendszeresen sportolok, egeszsegesen eszem stb.), a parom nem volt bent szulesnel, mert en nem akartam, bar, annyira O sem eroltette (szerintem jobb ez igy).Erzelmileg ugyanolyan minden, mint elotte, ugyanugy magahoz olel egesz ejszaka, de amikor rakerdezek, hogy miert nem szeretkezunk, egyszeruen letud annyival, hogy faradt.Persze tudom, hogy ez nem az igazi ok.Ja, es meg mielott valaki azt irna, hogyvan valakije, ezt kizartnak tartom, mert Neki a huseg a legfontosabb, raadasul a nap 24 orajat velunk tolti (csaladi vallakozasunk van), a telefonjat, e-mailjeit barmikor elolvashatom, nem zavarja (bar nem szoktam).Szoval, lehet ezen a szitun valtoztatni?Vagy valas lesz a vege?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk is ez volt, de már a terhesség legelejétõl. Szét is mentünk. Majd újra megpróbáltuk a gyerekünk 1 éves korában. 1 év múlva szétmentünk és végleg. Egyáltalán nem ért hozzám. Egyszer sem! Szörnyû volt, nem tudtam feldolgozni. Jelenleg párkapcsolatban élek és visszakaptam a nõiességem. Apukával gyilkosan rossz a viszonyunk. Megutáltam õt amiért nem tekintett nõnek. Nem bánom hogy hotthagytam. Beteg ember az ilyen. Ha meg akarod menteni a házasságod, vidd el pszichológushoz, mert hogy az ilyen embernek nagy baj van a fejével az 100%!!! Vagy szexuálpszichológushoz! De nekem az a véleményem, hogy ami nem megy magától, ösztönösen, azon egy vadidegen nem fog változtatni.

Szia. Nálunk is ez volt, de már a terhesség legelejétõl. Szét is mentünk. Majd újra megpróbáltuk a gyerekünk 1 éves korában. 1 év múlva szétmentünk és végleg. Egyáltalán nem ért hozzám. Egyszer sem! Szörnyû volt, nem tudtam feldolgozni. Jelenleg párkapcsolatban élek és visszakaptam a nõiességem. Apukával gyilkosan rossz a viszonyunk. Megutáltam õt amiért nem tekintett nõnek. Nem bánom hogy hotthagytam. Beteg ember az ilyen. Ha meg akarod menteni a házasságod, vidd el pszichológushoz, mert hogy az ilyen embernek nagy baj van a fejével az 100%!!! Vagy szexuálpszichológushoz! De nekem az a véleményem, hogy ami nem megy magától, ösztönösen, azon egy vadidegen nem fog változtatni.
Szorítok hogy javuljon a helyzet! Utolsó elõtti vagyok, aki a linket küldte :)
Jaj 10-es. Elolvastam a kérdésedet, ez borzasztó. Komolyan elkeserítõ, hogy ez ennyi helyen probléma. :((
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso valaszolo!Nagyon koszi a linket, amit atkuldtel!Ez nagyon durva, nem is gondoltam volna, hogy ennyire sokan vannak, akiknel ugyanez a gond...Raadasul, ahogy olvasgattam a hozzaszolasokat, nem is nagyon latok kiutat ebbol az egesz szitubol, csak a valast...Ez azert nagyon elszomorito...Varok meg egy kicsit, meglatom, mi lesz, es megprobalok beszelni Vele.Bar, most nagyon negatvan latom a helyzetet...Koszi megegyszer a sok segitseget!
Mióta megy ez így? Utolsó vagyok. Ne nagyon húzd az idõt, inkább tettek kellenek. Mert megszokjátok hogy így éltek és onnan már nincs visszaút. Nem írok csábítási trükköket mert tudom hogy nem hatnak. Nem ezzel van a gond. És tuti nem is csajozik. Valami történt az agyában. És ez nem jó. Max azt tanácsolom, utazz el vele kettesben. Az enyém azt sem akart... Szorítok hogy jobban alakuljon mint nekem. Írj majd hogy mi van, érdekel, mert átéltem!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt...Haaat, pszichologushoz szerintem tuti nem jonne...Azert adok meg idot Neki, mert megiscsak szeretem, es tudom, hogy O is szeret, de ez igy szerintem sem sokaig fog mukodni...
Abból amit elmondtál én is úgy gondolom hogy nem másik nõ van a dologban. mert akkor nem ölelgetne éjjel :) Nincs esetleg köze valahogy a szoptatáshoz, vagy valami más gyerekkel kapcsolatos dologhoz? Esetleg nem akar hozzád érni, mert a gyerek is szopik, vagy bármi ilyen elég röhelyes frusztráció? Férfiak tudnak furák lenni ilyen téren.
A kérdező hozzászólása: Koszi az eddigi valaszokat!Megkerdeztem en konkretan, hogy miert nem, de erre 3-szor azt mondta, hogy mert "faradt", tehat terel, 4-edszerre meg mar nem kerdeztem, mert tudtam, hogy ugyis ugyanaz lesz a valasz...Egyebkent mar attol sem felhet, hogy fajni fog, mert ez mar 2 honapja megy igy, marmint, a 2 elso honapon kivul (azaz szules ota osszesen 4!).Varok meg valaszokat, hatha tud valaki valami jo otletet vagy tanacsot adni...
A legjobb lenne, ha rákérdeznél. Mondjuk nálunk fordított volt a helyzet, a férjem szerette volna, de nekem annyira fájt, hogy nem ment. :( Jó sokáig, és még most sem a régi. :( Mindent meg lehet beszélni.
Nálunk is volt hasonló gond, de én rákérdeztem konkrétan, hogy mi a baj, miért nem szeretkezünk. (Már megtanultam, hogy inkább kérdezek, mintsem butaságot feltételezzek, és rágódjak rajta). Egyszerû oka volt, a párom aggódott, hogy nehogy valami baj legyen belõle, mert hát seb volt, és félt, hogy fájdalmat okozna, inkább nem is próbálkozott.
Olyan, mintha én írtam volna ki ezt a kérdést, kivéve azt, hogy én felszedtem pár kilót. Viszont erre azt mondja, hogy nem zavarja. Ja, és én szoptatok. Bocs, válaszolni nem tudok, de én is ebben a cipõben járok.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatok, mert volt ugyan tejem, csak annyira pici sullyal szuletett a babank, hogy az elejen nem birt szopni, tapszerezni kellett, amihez persze hozza is szokott, igy utana mar nem kellett Neki az anyatej sajnos. Szoval, meg ez sem all fenn.Tokre ugyanaz vagyok, mint szules elott, nem hanyagolom el magam itthon sem, szoval, nem ertem...Szerintem pszichologushoz kene mennie...:)
A kérdező hozzászólása: Koszi...:)

Mikor jön helyre a párkapcsolatom szülés után a párommal?

Nálunk sajnos nagyon nem jól alakultak a dolgok a szülést követ?en. Türelmetlenebb lettem, néha csipkel?döm a párommal. De ? sem tökéletes, nem kíván már engem, inkább önkielégítést végez, beszélgetni se nagyon szoktunk, ha mondok neki vmit,sosem válaszol,mert nem figyel,belemerül a tv nézésbe,vagy amit épp csinál, a gyerek is csak ny?g neki. Pedig szülés el?tt csodálatos volt minden. Helyre lehetne hozni? Hasonló esetek?

Legjobb válasz: Szia. Talán próbáljatok meg kettesben kimozdulni valahova. Mi ha gondunk volt a férjemmel mindig azt csináltuk, hogy elmentünk egy hangulatos kis étterembe vacsorázni, amolyan randi szerüen. Hetente egy estét, ha lehetõség van rá, szánjatok egymásra. Közös fürdõ, beszélgetések, amik nem a babáról szólnak. Próbáld meg õt ilyenkor kiiktatni egy-két órára. Figyeljetek csak egymásra. Persze, ha rá tudod valakire bízni ilyenkor a babát.

Szia. Talán próbáljatok meg kettesben kimozdulni valahova. Mi ha gondunk volt a férjemmel mindig azt csináltuk, hogy elmentünk egy hangulatos kis étterembe vacsorázni, amolyan randi szerüen. Hetente egy estét, ha lehetõség van rá, szánjatok egymásra. Közös fürdõ, beszélgetések, amik nem a babáról szólnak. Próbáld meg õt ilyenkor kiiktatni egy-két órára. Figyeljetek csak egymásra. Persze, ha rá tudod valakire bízni ilyenkor a babát.
Szia! Nem tudok Neked saját tapasztalatot írni, de a családban már fordult elõ ilyen sajnos, nagyon rossz volt látni. Igazából azért írom le, hogy tudd, hogy nem vagy ezzel egyedül és meg lehet oldani. Õk teljesen elhidegültek egymástól, de idõben észbe kaptak mind a ketten és türelmesebbek lettek majd idõvel már szembe tûnõ lett a változás és helyre álltak a dolgok. Kitartást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! sajnos nincs olyan ember, akire rábíznám a babát, mert a nagyszülõk egészségi állapota ezt nem teszi lehetõvé, másra meg nem bíznám. Szoptatás miatt sem adnám oda senkinek, a lefejt tejet nem issza meg a baba, mert nem tetszik neki a cumisüveg, csak a cici kell neki :) . lehet, hogy az apás szülés volt rá ilyen hatással, meg az én ingerültségem kiábrándította õt. Egyébként rendes, látok még reményt.

Mi a maximum időszak, ami után megjön szülés után a menstruáció? Már másfél éves a babám, és semmi. Szopik még persze pár óránként.

Legjobb válasz: A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta,addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen,a másodiknál 3 hónaposan,a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj,hogy védekezz,mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg,ha majd szokatlan mennyiségû,vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad,vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz,elhúzódó,vagy épp rövid,görcsös,vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos

A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta, addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen, a másodiknál 3 hónaposan, a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj, hogy védekezz, mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg, ha majd szokatlan mennyiségû, vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad, vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz, elhúzódó, vagy épp rövid, görcsös, vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos
Utolsó! Megint növekedett, mert én is dobtam a zöld kezecskét, mivel semmi hülyeséget nem írtál.
4-es Válaszadó! Nem azt mondtam, hogy ez így is van! De lehet félre érthetõ voltam! Azt akartam tudatni, hogy amit elõttem írtak (nincs menstruáció amíg szoptatás van) tévhit! De ez a nincs menstruáció szoptatás alatt úgy van, hogy amíg 2 óránként szoptat, addig nem eshet teherbe- szóval ez mind-mind tévhit! Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Kérdezõ! Nem kell elválasztani a babád, majd a szervezeted jelez, ha készen áll egy új élet fogadására! :-) Ha csak már össze nem hoztátok azóta! Soha nem lehet tudni, mikor lesz elõször peteérés, így ha nem védekeztek, akkor bármikor össze jöhet az áhított második babó. De mint már írtam, nem lehet tudni, mikor van pé, így ha fél év után sincs semmi, akkor se keseredj!!
Ez csak tévhit!! Ez amúgy is úgy van, hogy amíg 2 óránként -vagy sûrûbben- szoptat az anyuka, addig van védve a terhességtõl, addig nem jön meg sem. De ez egyénenként változó!!! Nem lehet azt mondani, hogy szoptatás után fog elõször megjönni, mert ez egyéni dolog!! Lehet, hogy most beszélünk róla és 2 hét múlva már ott is lesz a "kis piros"... Ezt nem lehet kiszámítani, szülés után bármikor! megjöhet a menstruáció!!
A szoptatás olyan hormonokat termel, amelyek a peteérést gátolják. Amíg szoptatsz, ne aggódj a menstruációért.
Kedves utolsó ha a két óránkénti szoptatás megvédi az anyukát a terhességtõl, akkor hogyan lehet néhány családban (ahol, ha anyukának tej van összes lurkó azon lóg) borzasztóan kis korkülönbség testvérek között? Van olyan 30 éves anya akinek már van 5- gyerek és mindegyik szopott legalább két éves koráig, vagy még oviba járás után is.
A kérdező hozzászólása: Már nagyon szeretnénk kistesót, de nem szeretném elválasztani a babámat.
Nem vitázni akarok, de ha már nem tudok olvasni, akkor nézd meg még egyszer a válaszom! Ezt írtam: Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Nem értem, miért kell felhúznod Magad ennyire? További szép estét és nyugodt éjszakát Mindenkinek!! :-)
Nekem 12 hónap után jött meg, akkor csak reggel és este szoptattam már több hónapja. Kicsi az esély a terhesedésre, ha nincs még ciklusod. max azt a peteérést tudjátok elkapni, ami az elsõ menzeszt megelõzi ugye... Az meg ki tudja mikor lesz. De persze próbálkozzatok, hátha sikerül.
A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az. Ha azt írod, hogy "gátolhatják" vagy "meggátolhatják" akkor az egy kicsit más... Remélem érted! A lényeg, hogy nem kell pipának lenned, mert ezen az oldalon már normálisnak számít, ha pontoznak valakit! Engem is sûrûn lepontoznak... Pedig semmi rosszat nem írok, egyszerûen csak nem értenek velem egyet. Van ez így! Egy idõben úgy éreztem, hogy nagyon rám van valaki állva, mert szinte minden válaszom le lett pontozva. Ami a kérdést illeti, szerintem a Kérdezõ megkapta a válaszát! Üdv: 3 lányos
>>A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az.<< Nem, egyáltalán nem, tényleg, de ez nem a nyelvészeti vita helye. Nem véletlenül vannak az igekötõk, az a feladatuk, hogy módosítsák az alapalak jelentését.

Ha 3 es fel het utan egyutt voltam a parommal szules utan, nem volt gatmetszesem, es mar verzes se, csak enyhe barnas folyas, lehet valami kovetkezmenye?

Legjobb válasz: Ha épp maradt a hüvelyed is(szüléskor) nem hinném,hogy bajt okoztatok,meg ha igen akkor tuti fájt volna.Én csak irigykedni tudok.Igaz még nem szûltem meg , de már most aggódom , hogy utána mikor lehetünk újra együtt. 31heteske

Ha épp maradt a hüvelyed is(szüléskor) nem hinném, hogy bajt okoztatok, meg ha igen akkor tuti fájt volna.Én csak irigykedni tudok.Igaz még nem szûltem meg , de már most aggódom , hogy utána mikor lehetünk újra együtt. 31heteske
szia én már kétszer szültem és mindegyikkel cska 3 hétig bírtuk pedig nekem gátmetszésem is volt és nem volt semmi gond úgyhogy csak rjata de azért még óvatosan
A kérdező hozzászólása: koszi a gyors valaszokat.9 honapig nemvolt szabad egyutt lenni mert veszelyeztett terhes voltam, , igy igen csak vartuk mar hogy megszuljek...
Én sem lehettem együtt a párommal és szülés után megvártam a 6 hetet.Mondtam az orvosnak hogy nem birom már.Volt gátsebem, de nem fájt.Mondtam már szexuális tartalmu álmaim vannak...erre a doki csak annyit mondott hát mért nem kapta el?mármint szülés után mikor már jobban voltam...És ezzel az utasitással küldött haza:Menjen haza, kapja el azt az embert és szünjenek meg az álmai :-))Ebböl kiindulva nem igen lehet bajod..
Szia! Nyugi, mi is hét nappal a szülés után már praktizáltunk, mert nekem sem volt se vágás, se repedés, nem volt mit varrni sem, szóval ép maradtam lent :-) Ezért persze, hogy kívántuk egymást és igaz, hogy véreztem, de a védõnõ, akit ez ügyben megkérdeztem, csak annyit mondott, hogy hogyne lehetne, ha kívánjuk, csak a fertõzés elkerülése végett védekezzünk óvszerrel, mert hogy a méhben a levált placenta okozta belsõ seb még elfertõzõdhet ilyenkor. Szóval csak rajta:-)!
Nem hiszem, hogy gond lehet. (Azért egy kicsit irigyellek, én 2 és fél hónapja szültem, de még mindig fáj egy kicsit a szex, várom már, hogy mikor lesz újra a régi!)
Következménye lehet egy ujabb baba, ha nem védekeztetek, illetve egy kis fertõzés is, ha nem használtatok óvszert, pedig még váladékozol. Amúgy más következménye lehet az orgazmus a kellemes érzés és a jó lelkivilág:-)

Van 1 női ismerösőm, aki pár hónapja szült és mennyi idő után megy le neki szülés után, a nagy pocakja?

2.gyerekkel terhes volt és nagy pocakja volt,meg aktív volt kismamaként tanitott.

Legjobb válasz: Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.

Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.
Ne haragudj, de te nem magyar anyanyelvû vagy, ugye? :)
Már bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de neked nem mindegy, hogy valaki más, számodra idegen (szomszéd), mikor és hogyan néz ki? Mi közöd van hozzá??? Nincs semmi, amivel leköthetnéd magad? 38 hkm
Ki akarsz vele kezdeni, és így nem tetszik vagy mi a rák ? Miért érdekel ennyire ?
Úgy van ostoba, még emeld is ki a hülyeségedet! (Jöhet a lepontozás, ismét!)
Most azért töröltetted a válaszom, mert lelepleztelek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves elõzõ, akkor a nagy pocak visszamenése kb:majdnem 1 évbe tellik.
En is magas es vekony vagyok, viszont sportos es izmos is. Eleve nem nott nagy hasam, csak a gyerekek voltak ehhez kepest nagyok. Mindket szules utan 1-2 heten belul akkora volt a hasam, mint egy atlag nonek, tehat nem teljesen lapos, nem latszottak a kockak, amik terhesseg elott voltak, de nem volt konkretan pocakom. A teljesen lapos allapot kb ugy 3-4 honappal kesobb jott el, a kockak pedig az edzesnek koszonhetoen 6-7 honap kornyekere tertek vissza, a bor is akkorra huzodott vissza rendesen. (Bar nem 100%-osan.)
A kérdező hozzászólása: Semmibaj, csak megkérdeztem és kiváncsi voltam, hogy kinek mennyi idõ ment le hasa szülés után.
A kérdező hozzászólása: A kisfiú 3 hónapos, szomszéd asszonyomnak még kicsit maradt szülés után amire hízott.De õ magas vékony nõ, volt terhessége elõtt.
Nekem szülés után már szinte rögtön lement a hasam, de van akinek ez több hónapig is eltart.
A kérdező hozzászólása: 2.baba is fiú aranyos.Igaz vitaminokat is szedet.A nõ van 170-190 cm között, magas
Azert erdekli, mert Versenyescsavot minden erdekel! Es mindig vannak olyanok akik valaszolnak is az aberraltabbnal aberraltabb kerdeseire :) Csak igy tovabb fiu! Jo uton haladsz am a nogyogyaszati szakma fele!

Anyukák, muszáj kivárnom szülés után a 6 hetes kontrollt, amíg együtt lehetünk a párommal?

3 nap múlva lesz 6 hete, hogy szültem, természetes úton, nem vágtak, szóval nincs semmi gondom. A dokim csak 2 hét múlva tud fogadni, mert szabin van. Meg kell várnom azt a két hetet, vagy így majdnem 6 hetesen már lehet együtt lenni?

Legjobb válasz: Ha úgy érzed semmi bajod, nem hiszem hogy meg kell várni az orvos áldását. Ha valami nem stimmel,közben úgyis érezni fogod, és akkor nyilván nem csinálod végig. bár nekem az orvos áldása után is fájt, és csak idõvel múlt el,úgyhogy még azon se nagyon paráznék! :)

Ha úgy érzed semmi bajod, nem hiszem hogy meg kell várni az orvos áldását. Ha valami nem stimmel, közben úgyis érezni fogod, és akkor nyilván nem csinálod végig. bár nekem az orvos áldása után is fájt, és csak idõvel múlt el, úgyhogy még azon se nagyon paráznék! :)
Én meg mindig kivártam, míg lát a doki a kontrollon. Mert inkább várjak egy kicsit, minthogy baj legyen. A belsõ tisztulás átlagban 6 hét. Lehet úgy érzed semmi bajod külsõleg, de odabent még rendezõdnek a dolgok. Nem csak a fájdalom miatt vártam, hanem hogy minden belsõ seb rendbe jöjjön és ne érje külsõ hatás.
Én kivártam. Nekem fontos volt, hogy teljesen rendbe jöjjek, és ne kapjak el még véletlenül se semmit az elsõ hetekben. Utána szidtam volna magamat, ha emiatt lett volna valami gáz. Nekem 6 hét nem a világvége, kibírtam. Párom is. Ha nektek ez nem megy, akkor behatolás nélkül is lehet játszadozni.
Mi csak 5 hetet tudtunk várni, ugyanis a 28 héttõl el voltam tiltva ... Óvszert használtunk, nem volt semmi gond.
Szerintem nem kell megvárnod, ha valami nem stimmel, azt úgyis érezni fogod...
Háromszor szültem, egy rendes és két császár. Egyszer sem vártuk ki. Semmi gond nem volt.
nem , de óvszert használtunk ...
kivártam bizony, még többet is. Nem a szex a fontos ilyenkor, az én párom megértette, és õszintén szólva annyira nem is kívántam szülés után pár héttel, sokáig folyt belõlem a trutyi, éjjel.nappal szopizott a baba, szaladt a lakás, azt se tudtam, milyen nap van, nem hiányzott még a szexistennõ szerepkör is :-)

Szülés után mikor összevarr a doki, akkor ad érzéstelenítőt? Utánna mennyi ideig hagynak a szülőszobában a babával s a pároddal? Ha letelt a megfigyelési idő, hagynak lefürödni, s abban ki segít, a párunk, vagy a szülésznő?

Legjobb válasz: Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt,mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába,ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel,és ha nem szédülök,mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség,akkor pedig szóljak a nõvéreknek.

Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt, mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába, ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel, és ha nem szédülök, mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség, akkor pedig szóljak a nõvéreknek.
szia Pécsi vagyok, kaptam érzéstelenítõt, és szerintem a többiek is, csak nem tudod, hogy az injekciós tû, vagy amivel varrnak. Én is csak onnan tudtam, hogy úgy volt az ágyam, hogy a fenti lámpában láttam, elég rossz volt, de nem tudtam nem odafigyelni. 2 óra a megfigyelési idõ, szinte mindenhol.
Szia! Én Miskolcom a megyeiben szültem. Én kaptam lidocaint, amikor összevarta. Bár nekem elég nagy volt a gátsebem, és repedtem is, mert nem gondolták, hogy 4400 g-os babuci lakik bennem. 2 óra a megfigyelési idõ, a párom volt velem, a babámat elvitték rögtön melegíteni. Sokak azért nem is érzik a gátvarrást, mert a babájukban gyönyörködhetnek, sajna nekem ez nem adatott meg! Én csak 6 óra múlva zuhanyozhattam, az akkori nõvérke szigorúan betartatta a fekvési idõt, és ki is kísért zuhanyozni. Mondjuk nem is bántam, mert majd össze estem. Engem eléggé megviselt a szülés, bár az maga gyorsan ment, hiszen szülésindítástól kevesebb, mint 4 óra alatt megvolt a babám. De utána nagyon nehezen jöttem helyre, persze ez nem törvényszerû, sõt! Nagyon könnyû szülést, boldog babázást!
Szia. Szintén Pécsi vagyok. Szülés után két órát voltam együtt a babával, meg a párommal, azután átvittek a csecsemõs osztályra, ahol további két órán át nem engedtem felkelni. Utána jött a nõvér és eljött velem a fürdõbe, kint várt, és néha beszólt, hogy minden rendben van e. A varrásnál én is kaptam érzéstelenítõt, az már semmi a szüléshez képest. Könnyû szülést, boldog babázást!
Sziasztok! 2 óra 20 perc alatt szültem meg a lánykámat, 3 nap vajúdás után! Érzéstelenítést kaptam és 1 óra apával és babával és 2 óra megfigyelés egyedül, néha bejöttek rám néztek felpofoztak mert állandóan elájultam, szinte semmire nem emlékszem:(((( De jó, nektek, hogy kikisértek, vagy legalább beszólogattak, hogy minden rendben van-e zuhanyozás közben!! Engem ki se kisértek, csak annyit mondtak, hogy jó lenne, ha nem hagynám már el magam ennyire, mi az hogy még mindig szédülõk és nem tudok felállni a szülés után 12 órával. Szó szerint nem tudtam felkelni az ágyamról, nem hogy még a zuhanyzóba egyedül lezuhanyozni! Este 7 kor a férjem és a nõvérem segítségével még mindig szédelegve támasztottak és zuhanyoztak le, erre be jött két nõvér és egy orvos mit képzelünk magunkról, hát nagyon ciki volt?! De tényleg nem tudtam semmit se egyedül a szülés után, a babámat is amikor behozták oda tették mellém és felemelni se tudtam, nem hogy magam ellátni:(((( Nekem ilyen volt a szülés utáni pár óra! Boldog babavárás kíván majdnem 9 hónapos anyuka!
szia, én 6 óra vajúdás után vacuummal szültem reggel 6:42kor.A varrás alatt 2x is kaptam érzéstelenítõt, mert mondtam a dokinak hogy ne haragudjon, de ez felér egy kínzással-szerintem rosszabb volt mint maga a kitolás.(de nem kértem, õ adta magától)Ráadásul kívül és belül is varrtak.utána visszahozták a babám bejött a férjem és nem tudom mennyi idõ után átvittek az osztályra.Majd egy 2 óra múlva a nõvér elkísért a wcre, mondván hogy most már produkálnom kell.Tegyem hozzá én nagyon jól és hamar regenerálódtam.Zuhanyozni valamikor 12körül mentem egyedül.
Mármint tied a baba, nem a bab!!!!
Én Bp.-en, a Szt.István khzban szültem, és nem volt gátmetszésem.A megfigyelési idõ 2 óra volt, amit apával és a babával együtt töltöttünk.Ezután levittek az osztályra-a babát külön-apa jött velem(ebben a khzban a látogatók egész nap jöhetnek és a kórterembe is bejöhetnek)és õ felügyelt a fürdésnél.Ez a khz is bababarát, már az elsõ éjszaka tied a bab, de ha nagyon kimerített a szülés, akkor kapod meg, amikor szólsz, h már készen állsz a dolgokra.Mivel nekem bõ 2 óra volt az egész, és vágásom se volt, fürdés után egybõl mentem a babámért.Ja, még a szülõszobán mielõtt lejöttünk el kellett menni pisilni-h minden oké-e, megy-e pisilés-oda a nõvérke kísért be.2 gyerekes anyuka
Szia! Én debrecenben a klinikán szültem. Én kaptam érzéstelenítõt, mégis minden egyes szúrást éreztem. Az elsõ szülésemnél nem. Elméletileg 2 óra a megfigyelési idõ, akkor, ha minden rendben van veled is és a babával is. Az elsõ szülésemnél kisfiamat inkubátorba tették, igy õt délután láttam (9.25-kor szültem), kislányomat megmérték, felöltöztették, és apa kezébe nyomták. Kb másfél óráig voltunk az örzöben, aztán kérdezte a szülésznõ jól vagyok-e, le akarok e zuhanyozni, mondtam jól vagyok, és egyedül mentem zuhanyozni, (de ott volt a szülésznõ, bekisért, kikisért, aztán felvittek szobára, kb 1-2 óra mulva hozták picurt is.(addig megvizsgálta a gyerekorvos) Minden kórházban van egy bevált módszer, de attól füg, hogy van a baba és az anya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A varrá szerintem is rosszabb volt az egész szülésnél.

Szülés után a 2 órás megfigyelésen benn lehet a párom?

A baba velem lesz addig is?vagy addig elviszik..?:( Gy?rben fogok szülni.ha esetleg van tapasztalat itt!De az is érdekel hogy esetleg máshol engedik-e?

Legjobb válasz: Én Pesten szültem a Bajcsyban, ott a baba is mellettem volt és apa is ott volt!

Én Pesten szültem a Bajcsyban, ott a baba is mellettem volt és apa is ott volt!
Ha jól van a baba akkor perceken belül visszahozzák neked és akkor a 2 órát eltölthetitek hármasban.
2008-ban Hatvanban úgy elvitték a lányomat, hogy a párom is csak órák múlva, látta. Semmi komplikáció nem volt, teljesen egészségesek voltak, bab is mama is. A 2 órát mellette lehettem a páromnak, de a picit hiányoltuk. Tavaly a SOTE-n ottmaradt a lányunk is velünk a szülõszobában, csecsemõs ellátta, és utána páromnál volt.
Idén márciusba szültem Gyõrbe! Császáros voltam de ahogy összestoppoltak és a megfigyelõbe vittek a párom már hozta is a kisfiunkat és végig ott lehettünk együtt! Pótolhatatlan csodálatos órák voltak!! De ha nagyon fáradt vagy elviszik ugy van ahogy akarod! Apás szettet el ne felejtsétek mert az kötelezõ!!
Tatabányán ez úgy van, hogy rögtön rád teszik. Aztán elviszik, megtörlik, felöltöztetik, mérik, és visszakapod. De kb. 10 percre, utána elviszik õket, és 2 órára a melegítõbe kerülnek, állapottól függetlenül. De itt az apuka bent maradhat a pihenõben, utána viszont el kell mennie, mert az osztályra már nem mehet be. Én a kislányomat délben szültem, fél 3-kor toltak ki a szobába, és olyan fél 4 körül hozták ki.
Ez abszolút korház függö és a te és a baba álapotától is függ. Tölem el sem vitték a lányomat elvették kb 5 percre míg becsomagolták. Mikor kijött, rámtették és kb egy óra múlva miután összevartak már és lemostak jött a bába aki elvette, lefényképezte (nekünk egy ajándékkártyát adtak róla) és felöltöztette. (le sem mosdatták, mert nálunk azt mondják, hogy jót tesz a babának a magzatmáz ha rászárad) aztán vissza kaptam, a szomszéd szobába megörzöbe tettek majd mivel a barátnöm nem ért oda a szülésre ö is bejöhetett a szobába és mi nagyon jót mßokßaztunk. ott pillegett a kislányunk a kezembe mi meg rötyögtünk. én nagyon feldobott voltam megkönnyebült.
A márciusba szült császáros vagyok! Felesleges vinned mellszívót ugyanis Gyõrbe van "tejkonyha" ott több mellszívó is van azokat lehet használni a csecsemõsök megmutatnak mindent/nagyon jók/! Ja és a babákat születésük után nem fürdetik meg csak megtörölgetik!! További szép babavárást!
Kórháza válogatja: nálunk pl, sem a baba, sem a papa nem lehet a 2 órás megfigyelésen.Az lényegtelen, hogy a baba is jól van, és az anyuci meg borzasztóan egyedül!!! Ha jó fejek látnak el, akkor szülés után annyit megtesznek, hogy a telefonomat odaviszik. üdv:2 gyermekes, 29 heteske
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom.:( A kezelõ orvosom Dr.Háromszéki József. Remélem nekem is meg lesz ilyen hamar a baba!Egyre jobban tartok tõle hogy mi lesz ha bepánikolok meg ilyenek.
Hát szerintem 33-35 hétig jó bepakolni, mert ha még valami eszedbe jut, lesz idõd beszerezni, meg onnantól elvileg bármikor jöhet. Még ha a ruháit nem is pakolod be, rakd egy stócba, aztán ha helyzet van, csak berakod. A kisruhákat is olyan 35-36 hetesen nem árt kimosni, vasalni. Ja, és szülõszobára én külön hátizsákba betettem 1-2 cuccot, (törölközõ, papucs, ásványvíz), nem a nagytáskába, mert könnyebb volt elõbányászni... Mondjuk jó gyorsan lett meg a baba (éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, 2-re a kóházban voltunk, 2-38-ra meglett), szóval ezekbõl csak az ásványvíz kellett, szülés után kellett is inni, a 2 óra alatt, amíg bent voltam, mert ott meg majd pisit kell produkálni, ami mondjuk nekem nem sikerült, szóval maradt a katéter. :( Még gondolkodom ám majd, ha valami eszembe jut. Kinél szülsz, már tudod?
A kérdező hozzászólása: Az jó ha nem fürdetik mert azt hallottam hogy sok hasznos vitamin van a magzat mázba és jó ha beissza a börük már szívesen tartanék ott hogy szülök már naygon kíváncsi vagyok a babára :D
A hosszú választ adó vagyok. Oké, igen, van mellszívó is a kórházban, amikor voltam, 1 mûködött, a másik nem, ráadáaul ez a folyosó végén van. És pl. éjszaka nem akartam mászkálni, egyszerûbb és kényelmesebb volt a szobában, az ágyamban, meg igazából úgyis kellett venni, helyet meg nem sokat foglalt. Meg nem szívesen hagytam ott a babát, mert oké, hogy szobatárs figyel rá, de ha sír, nem várhatom el, hogy õt is pesztrálja. Az elõzõ válaszadó szerint is aranyosak a csecsemõsök, szóval nemcsak én voltam elfogult! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Milyen mellszívót érdemes venni?elektromos vagy kézi?
Márciusi anyuka vagyok! Nekem annyi tejem volt hogy a kézi fejõvel szinte semmire nem mentem! Ugy béreltük olyan mellszívot ami a korházba is van 2 és fél hónapig! Nehezem állt be a kereslet-kinálat ha nem fejtem begyulladt a mellem! Én mindenképp az elektromossat ajánlom a Medela mini electric például nagyon jó!
Ismét hosszú válaszadó vagyok :) Én is mindenképp gépit szerettem volna, aztán a kórházban kipróbáltam a gépit, rengeteg tejem volt. Nem szívott erõsebben, mint a kézi, csak kényelmesebb volt, hogy csak egyik kezem foglalt. Aztán vetettem, amíg bent voltam. Kézi Madela lett, (Kodályon), 7000 Ft volt. Ezt lehet bõvíteni gépivel, ha kell, meg azt hiszem, itt bérelni is lehet hozzá, nem kell feltétlenül megvenni. Szerintem próbálkozz te is ilyennel, aztán menet közben eldöntheted, kell-e bõvíteni gépire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szerintem akkor megnézem valamelyik nap :D Amúgy a lefejt tej meddig áll el?hûtõben kell tartani?(ha sétálni megyünk( majd akkor elég ha viszek magammal lefejt tejet vagy addigra az nem lesz jó?
24 órán belül kell felhasználni utánna már nem jó! Igen hüttöbe kell tartani! Sétáltatásnál hol melegítenéd meg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad sok minden van amit nem tudtam...:( szeptember 9 de a doki szerint lehet hogy az aug végi frontok elõbb meghozzák...majd kiderül.most vagyok 30+1 hetes! Mikorra érdemes bepakolni?meg elkezdeni kimosni illetve fertõtleníteni a baba cuccait? Tényleg köszönöm hogy segítesz
Még valami: vékony kistakaró, amivel betakarod. Gondolkodom ám még:) Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Én is hármasban szeretném eltölteni ezt az idõt:D csak hallottam olyanokat is hogy nem lehet velem se az apuka a baba is csak keveset...remélem nem ilyen ez a kórház hisz elméletileg bababarát kórház :D
*bab=baba
A kérdező hozzászólása: Remélem nem viszik el tõlem hosszú idõre:( szerintem ez úgy lenne a normális ha minden rendben akkor nem választanak el minket. szerintetek a védõnõ tudna erre válaszolni hogy itt hogy mûködik?
A kérdező hozzászólása: Wíí egy Gyõri!reméltem hogy kapok elsõ kézbõl infot!KÖSZÖNÖM!akkor megnyugodtam!Apás szett?hol kell venni? Gratulálok a babához!
Szia! Én is Gyõrbõl vagyok. Májusban szültem. Persze, hogy ott lehet apuka is! Apás cuccot kapsz a Wolfban, mi mondjuk a Kodály z. 1. alatti orvosi boltban vettük, 2000 Ft volt. Ha van kérdésed, írj bártan! remélem, segítettem!
Utolsó vagyok. A babát persze annyi idõre elviszik, amíg mérik, fürdetik... De tök aranyosak voltak, szóltak férjemnek, hogy menjen és fényképezzen közben!
A kérdező hozzászólása: Igen segítettél köszönöm! Rendesek a szülészeten?elsõ babát várom és nem igazán tudom mire számítsak?pelust kell vinni?vagy esetleg ruhát? De ennek nagyon örülök hogy benn lehet velem!
A szülészeten nagyon rendesek voltak. A csecsemõsök is, kedvesek, aranyosak. Persze, kérdezni kell tõlük, hiszen nem tudják, mit szeretnél tudni. Ebédnél 2 félébõl válaszhatsz. A babának vigyél be ruhákat, mert az ottanitól kipattognak. Az én kisfiam is, pedig a kórházi csak fél napot volt rajta. Pelust is vigyél, alapból kapsz naponta 3-at, de az lehet, hogy kevés. Popsitörlõt meg krémet szintén vigyél, az nincs. Érdekel, miket vittem még? Megírom szívesen! Ha gondolod, leírom
A kérdező hozzászólása: Persze azt megköszönném ha leírnád nagy segítség lenne!És mennyi rucit vigyek neki?
Akkor írom: :) Babának ruha: általában 3 nap a kórház, mi 7-et voltunk, mert antibiotikumot kapott, valami bakteriális izé miatt (jópár gyerek kap), szóval napi maximum 2 öltözet. Ha leenné, vagy valami. Meg vittem neki kiskesztyût, mert sok baba karmolja magát. Textilpelus az mindenképp kell, számolj napi 2-vel. Vékony kissapi hajmosáskor. Vittem mellszívót, az azért jó, mert mikor beindult a tejem, a 3. napon, az annyira fájt, és a baba meg nem evett annyit, szóval nagyon jól jött. Másik szobába egy csaj meg azért fejt, hogy beinduljon, mert neki meg nem volt. Szóval mind a két esetben jól jön. Ezt is a Kodályon vettük (sokkal olcsóbb, mint a Wolf), kézi Madelám volt kb. 7000 Ft), amihez, ha kell, meg lehet venni azt a részt, hogy gépi legyen belõle. De aztán nem vettem. Vittem magamnak eldobható bugyit, azt a DM-ben vettem, abból kb. 10 db elég volt. Én Tena Lady betétet vettem az elsõ napokra, a szobatársam Tescósat (a babacuccoknál van alul a polcon), és nagyon meg volt elégedve, az direkt szülés utánra van. Hálóingek, vagy pizsik, igazából mindegy, a hálóinget talán könnyebb felvenni. Ezekbõl sok fogyott, napi 2-3, fõleg az elején, mindig véres lett, küldtem is haza mosni. Melltartóbetét, ha beindul a tej, meg melltartók. Vittem Garmastan krémet, ha a mellbimbó berepedne, de nem kellett. Szoptatós tea rajta volt a kelengyelistán, de a kórházi védõnõ nem ajánlja, amíg be nem indul a tej, mert ha sok lesz, a tea meg még rátesz...akkor az elég fájdalmas. Aztán a szokásos neked: fésû, tusfürdõ, törölközõ, zokni, papucs, én 2-t vittem, egyet tusolósnak. (ja, délután idõben menj fürödni, mert elfogy a melegvíz estére.)Vittem papír WC papír ülõkét, ami jól jött, amikor az elsõ napon el kell menni nagyvécére, és produkálni kell, viszont a gátseb miatt nehéz...:( Ja, meg kapsz ott hashajtót, Stodalaxot, de az nem használt, vetettem olyat, amit szoptatás mellett lehet... Majd meglátod, hogy alakul). Meg WC papír, zsepi. Telefon, töltõ, toll, újság.... A szülésre készítsétek elõ a fényképezõgépet. Egyenlõre ennyi jutott eszembe. De ha még jut, megírom. Egy nap meg úgy telt, hogy reggel gyógyszerosztás (fájdalomcsillapítók), aztán takarítás, jött a reggeli, megkérdezték, mit választasz ebédre. Látogatás 10-11-ig, és délután 1-5-ig van. De arra 1-2 nõvér ugrik, ha a szobában vannak a látogatók, elvileg kint kellene fogadni õket. De a délelõtti látogatáson nem jönnek be a szobába ápolónõk, akkor nem is veszik észre, ha bent vannak nálad, de mivel az uzsonnaosztás/vacsi a délutánira esik, akkor bizony ha észreveszik, kiküldik õket. 11-kor gyerekorvosi vizit, és délelõttönként (néha délután) van orvosi is, csak annyit kérdeznek, jól vagy-e. De volt, hogy én nem voltam bent a szobában, akkor a szobatársamtól kérdezték, hogy jól vagyok-e? :O) Délután gyógyszer estére. A babákat 7-8 körül viszik fürdetni, ha akarsz, mehetsz nézni te is. Dióhéjban ennyi. Én 10 éve voltam szülni, de ahhoz képest nagyon sokat változott, jó irányba. Tényleg aranyosak voltak a nõvérkék, szülésznõk. Ha van még kérdésed, írj bátran! Remélem, segítettem, és minden jót kívánok!
Ja, és az sem baj, ha lát. idõn kívül megy hozzád valaki, akkor kint a liftnél van szék emg asztal, ott tudtok beszélgetni, azért természetesen nem szólnak.
A kérdező hozzászólása: ja ez jogos:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!