Találatok a következő kifejezésre: Szülés után szédül és (11 db)

Terhesség/szülés után mennyi idő múltával állt be rendszeresre újra a menzeszetek, miután már egyszer megjött? (Már nem szoptatók, és gyógyszert sem szedők)

Legjobb válasz: én szoptatok és gyógyszert is szedek... de nekem ahogy elmúlt a szülés utáni, rendesen 28 napra megjött ,majd megint. azóta nem is lehet nem is fog egy darabig (gyógyszer).

én szoptatok és gyógyszert is szedek... de nekem ahogy elmúlt a szülés utáni, rendesen 28 napra megjött , majd megint. azóta nem is lehet nem is fog egy darabig (gyógyszer).
Szia! Nekem a szoptatás befejezése utáni hónapban jött meg elõször, utána 3-szor össze-vissza, hol csak barnázás, hol pedig erõsebb volt, az 5. menzeszem volt normálisnak mondható. Idõben és mennyiségben is nagyjából a terhesség elõtti ciklusomnak megfelelõ volt. Minden jót Neked!
szia! A gyermekágyi vérzés után egybõl megjött és azóta is megvan rendszeresen, pedig szoptattam.
Nekem is megjött, szülés után 6 hétig tartott a gyermekágyi folyás, aztán egy hét szünet, majd megjött a mensim. Azóta is rendszeresen megjön, 28 naponta, pedig szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, és Nektek is minden jót!

Ha a terhesség alatt szedek magnéziumot, és marad, akkor szülés után beszedhetem a maradékot?

Magnerotot szedek,és 36.héten ugyebár abba kell hagynom.Meg fog maradni 2 levéllel.Szülés után bevehetem ezeket még ugye? Kell ill. érdemes szoptatás alatt is magnéziumot szedni?

Legjobb válasz: Beszedheted. Bár én rákérdeznék az orvosnál, mivel izomlazító és hat a sima izmokra, lehet hogy hátráltatja a méh összezsugorodását is. Amúgy meg extra magnéziumra nincs igazán szükség. Ha marad vasad vagy terhes vitaminod, azt szedd be feltétlenül.

Beszedheted. Bár én rákérdeznék az orvosnál, mivel izomlazító és hat a sima izmokra, lehet hogy hátráltatja a méh összezsugorodását is. Amúgy meg extra magnéziumra nincs igazán szükség. Ha marad vasad vagy terhes vitaminod, azt szedd be feltétlenül.
Vagy ha nem terveztek mostanában kistesót akkor eladhatod a neten. Sokan tesznek fel hirdetést a megkezdett terhesvitaminról is.
Pont hogy nem szedheted be, mert akadályozza szülés után a méh visszaalakulását az eredeti méretre.
Nem kell ilyen erõs magnézium szülés után, de még gondolom a szavatossága kitart, tedd el a következõre :-) Nekem pont kevés lesz, de én magnesi citrii-t veszek még a köv. hétre. 35 hetes sorstárs :-) Könnyû szülést!
Tedd el, aztán ha már összehúzódott a méhed pár hónap múlva, és minden visszaállt beszedhed. Én is beszedtem a maradék magneroto, elfeleztem, így heti 3x szedtem, lassan elfogyott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Természetesen mindenképp rákérdezek dokinál is, csak tegnap tudatosult bennem, hogy 1 hét és abba kell hagynom és rengeteg maradt. Milyen hamar elrepült az idõ...El sem hiszem!
Szia! Én azt tudom, hogy mondta a dokim, ha szednék fog.gátlót, akkor váltanom kell, ha már befejeztem a szopit!

Szülés után mindenki szédül és hányingere van?

Legjobb válasz: Szia! Én 2x szültem, a császár után émelyegtem egy kicsit.A természetes szülésnél meg volt vérveszteségem, akkor kb 2 óra múlva akartam felállni, de elájultam. Amikor ujra vizszintbe tettek, rögtön magamhoz tértem. Néhány órás pihenés után minden visszaállt a normálisra.

Szia! Én 2x szültem, a császár után émelyegtem egy kicsit.A természetes szülésnél meg volt vérveszteségem, akkor kb 2 óra múlva akartam felállni, de elájultam. Amikor ujra vizszintbe tettek, rögtön magamhoz tértem. Néhány órás pihenés után minden visszaállt a normálisra.
Nekem az égvilágon semmi bajom nem volt. Kifejezetten nehezemre esett feküdni addig, amíg muszáj volt. (Amikor nem látta a nõvér, fel is keltem.) Semmi szédülés, semmi hányinger, cserébe viszont farkaséhes voltam. Annyira el voltam dobva attól, hogy megszületett a fiam (nem gyõztem nézegetni, gyönyörködni benne), hogy még azt sem éreztem, hogy fáradt vagyok. Pedig éjjel szültem, reggelre lett meg, de nappal utána egy percet nem aludtam. De még ezt sem éreztem meg. Szóval én nagyon jól voltam szülés után.
Szia. Én kétszer is kiterítettem a szülõágyra...:S Gondolom normális, mert én mélységesen elszégyeltem magam és bocsánatot kértem, mire a szülésznõ és a doktornõ úgy felháborodott, hogy ne merjek bocsánatot kérni, hisz ez normális és természetes! Úgyhogy gondolom akkor sûrû is...

Szülés után akik már menstruálnak és nem szednek fog. Gátlót?

peteéréskor majd szétszakad a hátam, a lábaim fájnak, hasonló mint egy influenza alatt, nagyon sok a folyásom is ilyenkor, de inkább a fájdalom gáz. Nálad van ilyen?

Legjobb válasz: En 20 honapja szultem, es 11 hos volt a lanyom mikor megjott eloszor. Azota en is erzem ezeket, derekfajas, neha labfajas, a petefeszkeim szurkalnak olyankor, tompa nyomas az alhasban, es ezek kb ugy 1-2 napig. Terhesseg elott soha nem ereztem meg hasonlot se. A folyasom kicsit tobb ilyenkor mint amugy, de azert az nem veszes.

En 20 honapja szultem, es 11 hos volt a lanyom mikor megjott eloszor. Azota en is erzem ezeket, derekfajas, neha labfajas, a petefeszkeim szurkalnak olyankor, tompa nyomas az alhasban, es ezek kb ugy 1-2 napig. Terhesseg elott soha nem ereztem meg hasonlot se. A folyasom kicsit tobb ilyenkor mint amugy, de azert az nem veszes.
A kérdező hozzászólása: nekem is 1-2 nap
A kérdező hozzászólása: és 14 hónapja szültem, 4 hónapja jött meg
Elso vagyok. Nem tudom neked hogy van, de nekem legalabb a gorcsok szinte teljesen elmultak. Azelott szenvedtem sokszor, neha gyogyszer is kellett. Most max 1 napig fajdogal egy kicsit, de semmi kibirhatatlan.
A kérdező hozzászólása: na nekem ez is gáz. régen alig fájt, görcsölt, de most olyankor nagyon kivagyok. elsõ nap olyan mint a szülési fájás. most kezdek majd gyógyszert szedni remélem az helyre tesz.

Elég hogyha a terhesség alatt a magneb6-ot szedek és folsavat majd most kezdem el néha inni a calciumot? és a szülés után elég lesz a béres csepp?

én elevitet és más magzatvéd? vitamint nem szedek már csak azért se mert édesanymáék korába se volt ilyen!sztem ez a kett? a leg fontosabb szerintetek?

Legjobb válasz: Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!

Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!
Elõzõ vagyok, szülés után is szedheted, míg szoptatod a bébit, valamint +3 hónapig, utánna átérhetsz más vitamin tablettára. De lényeg egyél sok gyümölcsöt és zöldséfélét.
Vasra is szükséged lenne. Egyébként nekem a doki a magzatvédõ vitamint mellett még külön irt fel vasat, folsavat és magnéziumot is.
Folsavat még terhesség elõtt el kell kezdeni szedni. A nyitott gerinc és társai már kialakulnak mire kiderül, hogy terhes vagy. Édesanyánk korában sokkal több fejlõdési rendellenességgel született gyerek volt, butaság emiatt nem szedni a terhesvitamint, de te tudod. Régen nem volt antibiotikum, de ha most tüdõgyulladásod van azért mégiscsak szeretnéd túlélni és beveszed, nem?
Lényeg a folsav, a terhesvitamint is amiatt a legfontosabb szedni. Én kihánytam minden vitamint, a sima folsavat nem, a dokim mondta is, hogy semmi baj, a folsav a lényeg. Egyél hozzá gyümölcsöt.
Én úgy tudom, hogy a folsavat a terhesség elején kell szedni, a magnéziumot 36.hétig, és ha jól tudom a calciumot meg nem szabad túlzásba vinni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!majd mostmegyek 1jén orvoshoz!a folavat nagyon sok mindenki azt mondja hogy az elsõ trimszeterig kell szedni én még szedem 23 hetes vagyok most!magne b6-ot szedem napi 2-3-at!és melette narancs alma!amenyi csak belém fér jah meg nyersen a sárgarépa!caliumot meg a csontjaim miatt!és akkor ezek szerint a vasak is neki kell állnom!

Tisztelt Főorvos Úr! Szülés után e-coli baktériumot találtak a vizeletemben. Háromszori antibiotikum kúra (monural, zinnat, curam) sem csökkent a csíraszám, a kellemetlen és fájdalmas tüneteim továbbra is megvannak. D-mannos-t szedek, de nem használ. Most

Tisztelt Főorvos Úr! Szülés után e-coli baktériumot találtak a vizeletemben. Háromszori antibiotikum kúra (monural, zinnat, curam) sem csökkent a csíraszám, a kellemetlen és fájdalmas tüneteim továbbra is megvannak. D-mannos-t szedek, de nem használ. Most Uro-vaxom-ot írtak fel. Mivel szoptatom még a kislányomat, érdeklődöm, hogy biztonsággal szedhető-e ez a gyógyszer? (olvastam a tájékoztatóban, hogy nem végeztek ilyen irányú vizsgálatokat) Köszönettel, Kata (37)

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen vizsgálatokat nem végeztek, így erről valóban nem lehet biztonsággal nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen vizsgálatokat nem végeztek, így erről valóban nem lehet biztonsággal nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Igen sajnos. Nem jó az a gyógyszer, más lesz a tejed íze, ráadásul nem megbízható.
Igen sajnos nem csak az íze, sokaknak a mennyisége is csökkent.
A kérdező hozzászólása: Úristen, holnaptól tuti nem szedem, semmi nem ér annyit, mint hogy a kisbabám tudjon szopizni, inkább más védekezési módot választunk akkor! Már nagyon elkeseredtem ezen, mert nem tudtam miért sír a kicsim ilyen keservesen, pedig amúgy egyáltalán nem síros baba. Köszönöm lányok a válaszokat!
Szülés után 6 héttel kezdtem szedni és 9 hónapig szoptattam mellette és semmi probléma nem volt soha se a kisfiamnak sem nekem.Nemrég hagytam abba és biztonságos is szerintem.

Terhesség és szoptatás időszaka alatt szedtetek halolaj kapszulát? Melyiket lehet szedni? Most Femibiont szedek, de szülés után áttérnék másra!

Olvsatam arról, hogy nem minden halolaj kapszula ajánlott a terhesség/szoptatás id?szaka alatt. Jelenleg a Femibiont szedem, viszont jöv? hónapban szülök, és utána mára nem szeretném folytatni ennek a szedését. (kicsit drága) Viszont mindenképp szeretnék valamilyen vitamint, illetve ha lehet, halolaj készítményt szedni. Valaki volt hasonló helyzetben? Mire cserélte le a terhesvitamint?

Legjobb válasz: gravidara és olyan halolajra,amiben nem volt e vitamin.(a kettobol együtt már sok lett volna,én így gondoltam,meg olvastam is valahol)védõnõt mikor kérdeztem róla,azt mondta,h szedhetem..

gravidara és olyan halolajra, amiben nem volt e vitamin.(a kettobol együtt már sok lett volna, én így gondoltam, meg olvastam is valahol)védõnõt mikor kérdeztem róla, azt mondta, h szedhetem..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Megkérdezhetem, hogy pontosan melyik kapszulát szedted? Köszi elõre is!
1*1vitaday omega 3halolaj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Szorulásra mit javasoltok császáros szülés után ami természetes és lehet tőle szoptatni? Nektek mi vált be? Vasat szedek és már most nehezen megy a nagydolog, ált 2-3 naponta.

Úgy tudom, a kórházból addig nem engednek haza, amig nincs széklet.

Legjobb válasz: A kórházban szoktak adni hashajtót, de megkérheted a párodat, hogy hozzon neked szilvalekvárt, az segít.

A kórházban szoktak adni hashajtót, de megkérheted a párodat, hogy hozzon neked szilvalekvárt, az segít.
Nekem a szilvalekvár nem használt, de a tejen keresztül a babám ette és õt igen meghajtotta. A kórházban adtak Tisasent, nem ért semmit, a glicerines kúp sem igazán. A gyerekorvos ajánlotta a paraffin olajat, ami egyáltalán nem bántja a babát, mert nem szívódik fel. Reggel éhgyomorra egy kanál és végig síkosítja a belet, nem csak a végét mint a glicerines kúp. Nekem ez használt szorulásra. Patikában lehet venni.
A kórházban kaptam ricinus olajat: elég undorító dolog, de hatásos, és a szoptatást nem befolyásolja. Esténként pedig lehetett kérni székletlazító tablettát (már nem emlékszem a nevére), nekem az is segített. De a terhesség elején a székrekedésre ettem aszalt szilvát és joghurtot, ez a legtermészetesebb módszer.
Nekem is ez volt a problémám. A kórházban adtak hashajtót, attól meg is indult a dolog, de amikor hazajöttem, akkor megint leállt. Így Laveolac szirupot ittam, és megtette a hatását. Nem durván, de azért segített, és szoptatás alatt is szedhetõ.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Bizony, szilvalekvár és sok folyadék!
Én naponta ettem 1-2 narancsot és segített. A kislányomnak is volt székrekedése, rajta is segített a frissen facsart narancslé.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!