Találatok a következő kifejezésre: Szülés után rossz az (10 db)

Kedves férfiak! Miért van az, hogy a férfiak (már aki) szeretnének gyereket, szülés után meg sír a szájuk, hogy a nejük elhasználódott, le van élve? Tág a punci, rossz a szex, lóg a cici, kövér az asszony, stb.

Aztán megy a nyavalygás, meg a k.rvázás. Tényleg azt hiszi a kedves férfitársadalom, hogy a babát a gólya hozza??? Mert, ha nem ezt hiszik, és tisztában vannak vele, hogy a nők a hüvelyükből nyomják ki a 3-4 kilós gyereket és utána a mellükből szoptatják, akkor nem értem, hogy mire várnak. Csodára??? (Akinek nem inge, ne vegye magára. Sok ellenpélda van - és sok színlelt ellenpélda és kirakatházasság -, én most azokra vagyok kíváncsi, akiknél így van, hogy mégis mi járt a férfi fejében. Valóban meglepődött, mikor rájött, hogy ez már nem nő, hanem anya/asszony. Tényleg nem tudta előre, hogy mi az ára a gyereknek? Vagy ha tudta, akkor csak nem tudta az árát megfizetni/viselni a következményt?) A kérdésem pusztán teoretikus. Nem foglalok állást. De nagyon lenyűgöz az emberi gondolkodás és ezért tettem fel a kérdést.

Legjobb válasz: Ez felfogás kérdése. És nem feltétlenül "elhasználódik" a teste a nõnek, a változás lehet pozitív is. Pl. ha valakinek világéletében pici cicje van, és a terhesség-szülés-szoptatás során szép nagy lesz. Vagy lehet, hogy tényleg jól áll neki az a pár plusz kiló, amit felszedett magára, mert nõiesebb lett tõle. A nõk teste változik a korral is, de nem feltétlenül rossz irányba. Sok nõ 30 után kezd kiteljesedni, szebb, mint fiatalkorában. És akkor beszéljünk a férfiakról. Õk is meghíznak, pocakosodnak,kopaszodnak, õszülnek stb. anélkül, hogy szülnének. Akkor mi mit szóljunk hozzájuk? Van egyfajta belsõ szépség, kisugárzás, amely hatással van a külsõre. Ha én jól érzem magam a bõrömben, a párom szépnek lát(és valóban, nemcsak udvariasságból dicsér)akkor az pozitív hatással van a tényleges külsõmre is. Illetve van pozitív kritika, ami építõ jellegû, elõre hajt, és van negatív kritika, ami lehúz.

Ez felfogás kérdése. És nem feltétlenül "elhasználódik" a teste a nõnek, a változás lehet pozitív is. Pl. ha valakinek világéletében pici cicje van, és a terhesség-szülés-szoptatás során szép nagy lesz. Vagy lehet, hogy tényleg jól áll neki az a pár plusz kiló, amit felszedett magára, mert nõiesebb lett tõle. A nõk teste változik a korral is, de nem feltétlenül rossz irányba. Sok nõ 30 után kezd kiteljesedni, szebb, mint fiatalkorában. És akkor beszéljünk a férfiakról. Õk is meghíznak, pocakosodnak, kopaszodnak, õszülnek stb. anélkül, hogy szülnének. Akkor mi mit szóljunk hozzájuk? Van egyfajta belsõ szépség, kisugárzás, amely hatással van a külsõre. Ha én jól érzem magam a bõrömben, a párom szépnek lát(és valóban, nemcsak udvariasságból dicsér)akkor az pozitív hatással van a tényleges külsõmre is. Illetve van pozitív kritika, ami építõ jellegû, elõre hajt, és van negatív kritika, ami lehúz.
Tetszik a kérdés. :) Ámbár én sem érzem magam elhasználódva. Nincs tág puncim, nem rossz a szex, a mellem elõtte se volt aprócska tinicici... Tény, a terhességgel, szüléssel változik a test, de az amúgy is változik, öregszik. Persze, nem kell igénytelennek lenni, de amit nem tudsz megváltoztatni, azt el kell fogadni. (pl. terhességi csíkok, szélesebb csípõ, nagyobb lábméret) Akinek a szülés után is csak az számít, hogy mikor dughat újra, és milyen más az asszony teste...hát, az bekaphatja. Az minek akart gyereket?!
én nõ vagyok, de jó a kérdésed! kíváncsi lennék a válaszokra. Van egy mondás: A legtöbb, amit a gyerekeidést tehetsz, az az, hogy szereted az anyjukat. Azt hiszem ebben van a lényeg. Ismerek én is olyat, aki semmit nem segít a feleségének, még a gyerekre sem képes vigyázni öt percig, mert elalszik. Ha meg mennek valahová, viszi a karján a gyereket, mint egy gyõzelmi zászlót, és mindenki jajong, hogy micsoda apa, õ meg learatja a bókokat. Az ilyet sem értem.
Jó a kérdés. De kíváncsi vagyok, férfiak fognak-e válaszolni és hogyan. Nekem 3 gyerekem van, és igen, változott a testem szülés után, 45 kg voltam lánykoromban, és 70 kg-osan mentem szülni elõször. A férjem igyekszik mindent viccesen, pozitívan felfogni. Akkor azt mondta: mindig vékony barátnõi voltak, és mindig szerette volna kipróbálni, milyen egy testesebb nõvel szeretkezni! Azért ha visszaemlékszem, elsõ gyermekünk születése utáni hónapok biztos, hogy megdöbbentették egy kicsit, ha az õ szemszögükbõl nézzük a dolgokat. Tulajdonképpen ekkor érik férfivá igazán a férfi, ha ezeken a dolgokon túl tud jutni: most már nem(csak) õ a legfontosabb a párjának, éjjel síró baba, fáradt anyuka, nincs mindig szex, szóval a nehézségek, amivel meg kell birkózni. Akárki is dicsekszik az ellenkezõjével, nekem bizony 3 gyerek után a hüvelyem nem a régi, ezen nem tudok túl sokat változtatni. Azon igen, hogy azért ne csak egy lestrapált depressziós anyuka legyek, hanem fitt, csinos nõ és anya egyben, de ez egy összetett dolog, és ahhoz, hogy egy nõ nõ tudjon maradni, ahhoz olyan férfi is kell, aki minden körülmények között meglátja a nõt benne. PL. mikor terhes voltam, tetszett a férjemnek a nagy hasam. Mikor szoptattam, tetszett neki a nagy mellem. Mikor szoptatás után lefogytam, dícsérte az alakom. Persze némi építõ kritika mindig volt a részérõl, de csak annyi, ami irányt adott nekem, hogy mit nem veszek észre magamon. PL. tipikus példa, amikor hazajött a munkából fáradtan, én meg a síró picivel a nyakamban fogadtam melegítõben, lebüfizett-kinyúlt-szakadt pólóban, kaja nincs felkiáltással, hát az ugye minden férfinak kiábrándító.Ezeket a helyzeteket meg lehet oldani, segített õ is, amiben tudott, de elvárta, hogy cserébe én sem hagyjam el magam. Sokmindent lehetne ezekrõl a dolgokról még írni, és én tényleg nagyon kíváncsi leszek a férfiak válaszaira is.
Ezt próbáltam/próbálom megelõzni. Próbálok nem elhasználódottnak tûnni, nem tartom magam leéltnek, szakítok idõt hajfestésre, fésülködésre, ha a baba lehányja a pólóm, nem hagyom magamon mondván nincs idõm átöltözni, tornázgatok, ha idõm engedi, cseles, mostani alakomnak megfelelõ ruhákat, fehérnemûket hordok. A tág punci nem marad örökre úgy, vagy magától vagy intimtorna segítségével helyrejön, a rossz szex nem tudom mit takar, nálunk annyi változott, hogy ritkábban, tervezetten vagyunk együtt. Eleinte fájt, de mivel közös érdek, hogy helyrejöjjön, gyakoroltunk, most már jó. A cici valóban átalakult, lógósabb, ezzel tornán kívül mást nem tudok tenni. A férfiak, akik ilyenek, mint amilyet leírtál, hát valószínûleg nem számoltak azzal, hogy mennyit kell foglalkozni egy gyerekkel, nem õ már az elsõ, hanem a baba, a nõ valamelyest "átalakul" anyává. nem való még nekik gyerek. Persze elvárhatják õk is, hogy ne egy szakadtmackós, rászáradt hányásos, csapzott hajú "nõ" várja õket otthon. Ez jogos is. Nem film az elét, hogy szülés után friss és szép a frizura, makulátlan a smink, otthon mindenki boldog, karikák nincsenek a szemek alatt...
Én 3 gyereket szültem, de nem tág a puncim, nem lógnak a melleim és nem vagyok kövér. A szex is olyan, mint szülés elõtt. Igaz, nem úgy nézek már ki, mint tini koromban, de nem vagyok elhasználódott. Amelyik nõ ilyen, az saját maga tehet róla, mert nem törõdik magával, sem a férjével, csak a gyerekkel.
Vagy írd ki az nlc-n súgás kategóriába, tuti kapsz mindenféle választ.
Látom, hogy a férfiak nem tülekednek válaszolni, így bátrokodom elmondani, hogy én miben látom a kérdés egyik(!!!)rákfenéjét. Ugye azt nem kell külön taglalnom, hogy a természet (az erre kényesek nevezhetik teremtésnek is) úgy alkotta meg a nõt (a férfit is, de ez most nem tartozik szorosan a kérdéshez), hogy fiatal, vagyis a párválasztás korában hódításra alkalmas, vagyis szép és kívánatos legyen. Nézzünk meg egy 18 éves csajszit, aki jelen pillanatban olyan idomokkal rendelkezik, amitõl minden hímnemû egyednek beindul a nyálelválasztása. Ehhez társul még a feszes has, és sima bõr, hogy a rafináltan kialakított göncökrõl ne is beszéljek. Egy élõ csapda! Egy légypapír! Szegény Ádámnak megpecsételõdött sorsa. Csak ránéz és szerelembe esik. És mint az én példámban említettem, a szerelem vak. Ádám nem látja azt, hogy a természet mindössze annyi szerepet osztott rá, hogy megtermékenyítse a nõt, és felnevelje az utódot. Besétál a csapdába, és várja a nagy boldogan gyereke(-ke)t. Aztán egy keddi napon arra ébred, hogy asszonypajtás itt is, ott is túlcsordul, kifolyik az egykor rásimuló nadrágból. Sebaj, gondolja, este nem látszik. Csakhogy a természet itt is kibabrál hõsünkkel, hiszen a legkedvesebb játékszerei helyén (Ó, iszony!) két, valami egész más állagú micsodát talál. És mintha bizony mindez még nem lenne elég, jön a végsõ csapás; múlik a szerelem, és ezzel egyenes arányban nyílik a szem. Jön a felismerés; Istenem, én nem azt a lovat akartam. Mindez nem lenne tragédia, ha Ádám a munkahelyén magára találna. Ha nap mint a nap a jól végzett munka örömével térhetne haza. Sajnos azonban csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy munkahelyükön képességeiknek megfelelõ feladatokat oldanak meg. Meló után hazatérnek a "mentsvárba", játszva az erõs hímet, de titkon kényeztetésre, megnyugvásra várva, de ott a kutya se törõdik velük, mert a család szemefénye ma állt fel, vagy mondta az elsõ szót, ment iskolába, vagy... stb. Persze ez csak egy verzió, és csak arra hivatott, hogy beindítsa a férfiak mesélhetnékét.
Szerencsére az én férjem nem ilyen.
Akkor azt javaslom, fogalmazd át a kérdésed és tedd a családi kapcsolatok kategóriába, mert a "szülés" témakörben többnyire hölgyek forgolódnak. :) Szívesen venném, bizonyára sokkal érdekesebb válaszok születnének, mint most. :D Én is kíváncsi lennék a férfi tábor véleményére, hogy vajon õk hogyan látják ezt az egész "változik a test" témát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyon érdekesek voltak. Nem vonom kétségbe az utolsó válaszoló hölgy és az egyetlen eddigi férfi "versenyzõ" válaszát sem, érdekes történetek, és biztos vagyok benne, hogy van igazságtartalmuk. Csak nekem nem ez a kérdésem... Tiszteletben tartom a véleményeket, szívesen olvasom a történeteket, csak én pont arra vagyok kíváncsi, hogy az ellenkezõ tábor sorait erõsítõ úriembereknek mi játszódik le a buksijában a kérdésben vázolt esetben.
"De a férfi tudja, hogy ez a gyerek ára, amit neki is meg kell fizetni: mégpedig az, hogy egy olyan nõvel él, aki már nem is tetszik neki és csak azért dicséri, hogy neki jobb legyen. Akkor nem szánalomból és kötelességbõl van már csak vele?" Erre csak annyit tudnék írni: amikor megismerkedtünk a férjem 80 kg-os egyetemista volt. Most 105 kg-os fejlesztõmérnök. Két hete piszkálom, hogy menjen már fodrászhoz, mert lassan õsember külsõt ölt. Én is mondhatnám azt, hogy hja, apukám...megváltoztál külsõleg, mehetsz a levesbe! Egy stabil, szerelem/szeretetteljes házasságban nem a külsõ megjelenés a lényeg. Ahogy telik az idõ, változunk, mi is, a párunk is, természetes, hogy nem maradunk ugyanolyanok. Aki a külsõ (akár negatív, akár pozitív) változások miatt mondja azt, hogy ez már nem az az ember, akkor az elég felszínes. Ha idõközben a férjem nem mackóvá változott volna, hanem marad 80 kg-os, de egy agresszív, bunkó állat lesz, akkor mondhatnám, hogy ez már nem az az ember, mert én egy remek humorú, másokat tisztelõ férfiba szerettem bele. A külsõnk az, amit lehet (határokon belül) formálni. Ha egy nõ erre ösztönzést, a változásra visszajelzést kap, borítékolható, hogy nem fogja továbbra sem elhanyagolni magát és igenis tesz azért, hogy tessen. Nagyon egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy Férfi kell legyen, aki mellett a nõ NÕ. Ha folyamatos visszajelzésként pozitívumokat kap egy nõ, az meg fog látszani a külsején is. (Legalábbis én kilenc év után is elpirulok, ha hazaérve a fodrásztól ezt hallom: milyen dögös csajom van! Persze, hogy legközelebb is megyek! Persze, hogy azért veszem meg a finom csipkebugyit, hogy elismerõ szavak mellett levegye rólam.) Sokan felhozhatnánk a szüleink, rokonaink házasságát is példának. pl. anyósom már nem a 45 kg-os topdíva, mint lánykorában (két szülés, méhen kívüli terhesség, ciszta miatti petefészek eltávolítás után), de apósom se a jóképû Bobherceg (érszûkület, cukorbetegség). Most már "anyó" és "papi". Mégis rendületlenül szeretik és kitartanak egymás mellett a külsõ változásoktól függetlenül.
Én valószínûleg a férfitársadalom szerencsésebb rétegéhez tartozom. A feleségem alteste a szülés után (anélkül, hogy ezért különösebben tennie kellett volna) hamarosan visszaállt az eredetihez hasonló állapotba, a cickói pedig még nyegyven fölött is verték a húszéves lányokét. Ezzel engem is formában tartott, mert idõnként nekem kellett kapaszkodnom, hogy ne az apjaként nézzek ki. Most, ötven fölött, van már némi pocakja, de (és a szerencsém ebben is megmutatkozik) már nekem sem a húszéves lányok tetszenek, hanem az érett, megállapodott nõk. Nõk - írom, hiszen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézek meg mást. Mindig is megnéztem a csajokat, de (néhány különösen kiéhezett idõszakomtól eltekintve) sohasem a potens partnert, hanem a szépérzékemet simogató mûremeket láttam bennük. Tudom, a szerelem elvakít. Ha objektív akarok lenni, a párom nem egy földöntúli szépség. Soha nem is volt az, inkább csak formás. De nem vagyok obektív, így az én szememben bombázó volt és maradt.
Csak a "kövér az asszony"-ra reagálnék. Pl. én sokkal kritikusabb vagyok magammal szemben, mint a párom. Igenis zavarnak a már most feljött kilók, de a babánkért mindent. Próbálok odafigyelni, de van hogy lecsúszik egy-egy péksüti, vagy pár kocka csoki az esti órákban, ami korábban nem volt rám jellemzõ. De ennyi "nekem" is jár. Ezen felül viszont amikor eljön újra a "sportolás" lehetõsége, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy visszanyerjem a formám (már, amin a természet változtatni enged), mindezt magamért, senki másért. Igenis szeretném újra felvenni a régi ruháimat és nem elajándékozni, szeretnék majd a gyerekemmel együtt szaladgálni, biciklizni, nem csak ülni a játszótéri padon. Ezért úgy gondolom, hogy amin a szülés után változtathatunk, azon kell is (természetesen amikor már jól esik a mozgás). Nõnek születtünk, babát vállalunk/tunk, ez van, de azért nem az legyen már a normális, hogy 15-20 kilóval többek vagyunk, mint ahogy a párunk megismert, csak azért mert szültünk. Lehet, hogy már senki sem lesz a régi, de azért egy kis mozgásba és csinosan öltözködésbe még senki sem halt bele.
9 es vagyok hát barátnõm ilyen béketûrõ típus meg mindig azt mondja hogy mégis csak a gyerekei apja meg hogy más pasi se jobb stb. És nem õ az egyedüli jópár száz (ezer??) ilyen nõ van akik valahogy nem mernek kilépni a rosszból meg valahogy úgy vannak vele, hogy mindegy csak legyen mellettük valaki...
Nekem nem lett tág ott lent, sõt a férjem szerint jobb mint új korában! :) A mellem viszont bizony lóg, a hasam is és sajnos szétszakadt a bõröm... Nincs pénzem szilikon cicire meg hiper szuper kezelésekre mint a celebeknek... Sajnos a férfiak ezt látják a tv-ben, szülnek a celebnõk aztán 1 hónap múlva bombaformában vannak és arra gondolnak az õ feleségük miért nem ilyen... Hál Isten az én férjem soha nem becsmérel csak dicsér pedig aztán tényleg hátrányomra változott az alakom, de el mondjuk nem hagytam magam sosem... :)
A kérdező hozzászólása: 9-es: Hát ez a történet nagyon durva. Én a barátnõd helyében biztosan nem tudtam volna türtõztetni magam, nekiugrottam volna a fickónak a fürdõ közepén szégyen szemre. Utolsó: még nem szültem. A kérdésem csak elméleti.
Elégé megkeseredett kérdés. Nem a jó embernek szült.
9 es vagyok kimaradt egy NE a mondatomból, tehát teszek róla hogy NE legyek tök más mint akibe beleszeretett (gondolok itt a testalkatra)
nagyon jó a kérdés. Én úgy gondolom az "elhasználódás" egy részérõl igenis tehet a nõ és VAN MIT tegyen ellene és az állapot maximum átmeneti lehet hacsak nem akarja hogy a férje tényleg mást keressen. Gondolok itt az elhanyagoltságra és elhízásra (és úgy is maradásra). A kitágult puncin is lehet segíteni intimtornával de a nõk nagyobb részére ez nem jellemzõ hogy olyan lényeges tágulás lenne... Jó a cicilógás alkati kérdés de ez csak 1 tényezõ. Szerencsére ritka hogy saját hibádon kívül mindhárom tényezõ plusz elhanyagoltság is fennálljon. Nekem 3 gyerekem van kicsik is viszonylag. Tök kényelmes lenne elfeküdni a kanapén arra fogva hogy hát szültem 3 , 4kilós gyereket így fogadja el a férjem hogy 10-15 kilóval több vagyok a normál súlyomnál és igényem sincs már arra hogy szebb legyek- de nem teszem hanem teszek ellene hogy tök más legyek mint akibe beleszeretett. Egy egészséges normális kapcsolatba pedig egy annyi kis eltérés hogy a másiknak kicsit lóg a cicije vagy van pár ránca, pedig bele kell hogy férjen -vagy ha nem az nem volt oké kapcsolat és csak felszínes értékekrõl szólt. Egyébként meg a sok f.bookon meg médiában sugallt dolog se használ néhány párkapcsolatnak gondolok itt a "terhesen is max.5 kilót hízz, szülés után 2 héttel pattanj a tornaszõnyegre légy tökéletes testû amazon 1-2-3 gyerek mellett is mert máskülönben elhagynak" .- mert nem egy barátnõm férjétõl hallottam már a bezzegelést hogy bezzeg az xy az milyen bomba testû kismama meg bomba testû nõ és hát az õ asszonyuk miért nem csinálja ugyanazt él ugyanúgy és sportol meg diétázik reggeltõl estig... Barátnõm férje is tök leszóló megjegyzéseket tesz barátnõmre a mi fülünk hallatára is- hogy miért hízott terhesen annyit (veszélyeztetett volt, feküdnie kellett) meg múltkor fürdõben voltunk és szemérmetlenül bámulta a nõket (ez még csak 1 dolog) de beszólt mellette barátnõmnek hogy mit vagy kiakadva miért kit nézzek tán csak nem téged...(de ezt ilyen gúnyos hangsúllyal). És õ is az a fajta apa aki ha mennek valahová karjába csapja a csecsemõt mert õ a JÓ APA...
Azért az "elhasználódik" és a "megváltozik"(még ha negatív irányban is)között óriási a különbség! :) Láttam már olyan nõt, aki igencsak elhasználódott, és egy szem gyereket nem szült... Aki egy szülés után már nem szerelemmel és nõként tekint a párjára--az sosem szerette, úgy, igazán! Egyet értek azzal hogy az apa a legtöbbet azzal teheti, hogy szereti az anyukát!Egy szeretett anyukának, VAN igénye nõnek is maradni, ha a férfi olyan akiért érdemes! Vagyis ellátja az apai-és férji "teendõit" és emellett biztosítja a pénzt és az idõt az anyuka számára, hogy csinos legyen(fodrász, edzés, alkathoz megfelelõ csinos ruha, és még sorolhatnám mi kell egy nõnek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) 5-ös válaszoló, meg úgy mindenki. Eszembe jutott egy kérdés, mikor a kommentet olvastam. Azt írod, hogy kell egy olyan férfi, aki a nõben meglátja a nõt. Oké, gondoljuk tovább. Ha egy férfi beleszeretett a feleségébe olyannak, amilyen volt (mindegy, hogy kicsi vagy nagy cici, kövér vagy vékony, ez az egyéni preferencia rendszerre van most a hipotézisemben bízva). És utána megváltozik, elhasználódik a nõ teste és már nem olyan szép, mint régen. De a férfi tudja, hogy ez a gyerek ára, amit neki is meg kell fizetni: mégpedig az, hogy egy olyan nõvel él, aki már nem is tetszik neki és csak azért dicséri, hogy neki jobb legyen. Akkor nem szánalomból és kötelességbõl van már csak vele?
Érdekes, hogy én mindig is elõnyben részesítettem külsõleg a nagy, kicsit lógós mellû "anyukákat" , ha a külsõt nézzük és mindig is szerettem, ha van mit fogni a nõn, nem pedig piszkafa! Igaz, hogy nekem még se feleségem se gyerekem nincs, de remélem, h ennek a hozzáállásomnak köszönhetõen, ha majd eljutok abba az életszakaszba, amikor már lesznek, akkor nem lesz az, h nem kívánom a páromat, mert úgy és annyira megváltozott!

Szülés után mindenkinek rossz volt az első együttlét?

6 hete szültem,az 5.-héten már megjött menstruációm-elmúlt-semmi folyásom nincs,így szeretnénk megpróbálkozni vele,csak egy kicsit félek t?le...más is volt így?

Legjobb válasz: Szia! Mi a szülés után 7 hétre próbálkoztunk elõször, addig nem voltam rá felkészülve. Egy kicsit fura volt, de nem nevezném kellemetlennek vagy rossznak. :)

Szia! Mi a szülés után 7 hétre próbálkoztunk elõször, addig nem voltam rá felkészülve. Egy kicsit fura volt, de nem nevezném kellemetlennek vagy rossznak. :)
Nekem szülés után 9 hónappal lett jó a szex, addig inkább hagyjuk... Vegyetek sikosítót, az fog segíteni a kezdeti nehézségeken!
Nálunk nem volt semmi gond, 5 hét volt a tilalom, kb. 3 nappal elõtte nem bírtuk tovább. Olyan szép este volt, meg meghittség, meg szerelem, meg minden együttvéve :) Szóval szerintem ne aggódj, nem törvényszerû, hogy kellemetlen legyen!
Nekem sem volt kellemetlen, anniyban volt csak más hogy a fél eszem mindig a gyerekszobában járt :)
Szia! Mi 5 hét után voltunk együtt elõször, de nagyobb volt a félsz. Mint a tûztõl úgy féltem és teljesen jó volt. Vigyáztunk mindketten amennyire lehetett és semmi gond nem volt. De a síkosító sokat segít, ilyenkor tényleg érdemes használni.
Nekem sem volt rossz az elsõ hancúr szülés után, bár tartottam tõle picit. Igaz, kb. 2 hónap kellett hozzá, de megérte várni szerintem, minden nagyon jól sült el. :)
nekem 9 hetet kellett várni, mert pont megjött, nem tudtam kontrollra menni, aztán spirált szerettem volna felrakatni, addig nem akartunk óvszerrel idétlenkedni. a doki nem vágta le eléggé a spirál vezetõszálát, így a párom érezte...huh, neki nem lehetett túl jó, én meg folyton a gyereket néztem nehogy felébredjen (nincs gyerekszoba) de miután visszamentem levágatni a vezetõszálat, jóóóó volt :) )

Szülés után mindenkinek rossz az első szeretkezés?

Persze a 6 hét letelte után. A többi alkalom már azért nem fájt mert egy csomó sikosítót használtunk.

Legjobb válasz: Szia!elsõ szülésem után szörnyû volt.Valószínûleg a gátmetszés miatt.második szülésem gátvédelemmel történt és egyáltalán nem fájt.(meg sem kellett várni a 6 hetet)

Szia!elsõ szülésem után szörnyû volt.Valószínûleg a gátmetszés miatt.második szülésem gátvédelemmel történt és egyáltalán nem fájt.(meg sem kellett várni a 6 hetet)
Szia a 3-4 szeretkezés után már elmúlnak ezek a problémák. Legyetek türelmesek. Sok sikert:)

Második szülés után tényleg nagyon rosszak az utófájások, ahogy húzódik össze a méh?

És állandóan fájt, vagy csak szoptatáskor? Meddog tartott, hány napig? Vettetek be valamilyen gyógyszert?

Legjobb válasz: Elõfordult, hogy vettem be Algopyrint. Egy-két hétig eltartott még otthon is, de olyankor már csak a tejadó reflex beindulásakor volt nagyon rossz egy fél-egy perc. Azt mondják, minden többedik gyerek után egyre rosszabb. Gondolom a méhnek annál jobban vissza kell húzódnia, mert minden gyerek után már könnyebben tágul. Kíváncsi vagyok, harmadikkal hogy lesz. :o)

Elõfordult, hogy vettem be Algopyrint. Egy-két hétig eltartott még otthon is, de olyankor már csak a tejadó reflex beindulásakor volt nagyon rossz egy fél-egy perc. Azt mondják, minden többedik gyerek után egyre rosszabb. Gondolom a méhnek annál jobban vissza kell húzódnia, mert minden gyerek után már könnyebben tágul. Kíváncsi vagyok, harmadikkal hogy lesz. :o)
Nekem semmi gondom nem volt a 2. szülésem után. A harmadik után viszont rettenetesen fájt :( Eltartott jónéhány napig, sokszor fájt szoptatás nélkül is, de fájdalomcsillapítót nem vettem be rá.
Nekem az 1. után jobban fájt, mint a 2. után.
Ha tanácsolhatom a jó forró zuhanyt kerüld szülés után(fõleg a hasadra ne engedd). Engem figyelmeztettek, de hát mégis jól esett, aztán egész éjjel forgolódtam a görcsöktõl:( Amúgy más olyan fájás nem volt. Etetésnél 1-2x beleszúrt, de annyi:)
Az elsõ szülésem után nem volt semmi utófájás. A második után még a szülõágyról is le akartam fordulni, úgy fájt! De nekem addig is tartott csak, míg a 2 órás megfigyelés véget nem ért. -tudom, hogy csak kettõig kérdezted, de én azért leírom a harmadikat érdekesség képen: szülés után alig éreztem enyhe görcsöcskéket, viszont 2-3 napig szoptatás alatt nagyon fájt (annyira nem mind a második szülés után a megfigyelés alatt) Ha kérsz, akkor a kórház ad rá fájdalom csillapítót!!
Nekem is nagyon fájt a 2.szülés után. Erõsen, hosszan tartó görcsök- méhösszehúzódások voltak. Oldalt fordulva feküdtem összegörnyedve szülés utáni éjszaka, és másnap is, kb 3-4napig fájt erõsen, de az elsõ éjszaka után egyre kevésbé. Fájt- de a baba márottvolt- tehát õ kárpótolt érte. :)

Más is volt úgy, hogy sokáig megmaradt a pocija szülés után? 4 hónapos a kisfiam, 3, 5 hónapig tudtam szoptatni. Toxémiás voltam. Mindenki azt kérdezi, - jön a második? Ez annyira rossz? Hogy lehet ezt lereagálni?

Legjobb válasz: Én már majdnem másfél éve szültem, mégis itt maradt a hasam. Van rajta háj is, mert 10 kiló rajtam maradt, de ezzel a kinyúlott bõrrel szerintem akkor sem tudnék mit kezdeni ha lefogynék. Engem is zavar, de igyekszem eltakarni. Neked még van rá esélyed, hogy lejjebb menjen, azt mondják 1 év kell szülés után, hogy minden helyre álljon. Kitartás!

Én már majdnem másfél éve szültem, mégis itt maradt a hasam. Van rajta háj is, mert 10 kiló rajtam maradt, de ezzel a kinyúlott bõrrel szerintem akkor sem tudnék mit kezdeni ha lefogynék. Engem is zavar, de igyekszem eltakarni. Neked még van rá esélyed, hogy lejjebb menjen, azt mondják 1 év kell szülés után, hogy minden helyre álljon. Kitartás!
Megnyugtatni nem foglak, én is toxémiás voltam, illetve preeklampsziás. Engem császároztak és még most 8 hónap után is elég nagy a hasam. Hiába nyertem vissza a terhesség elõtti súlyomat, a hasam megvan. Illetve csúnyán lóg az a sok bõr rajta, tényleg olyan, mintha én is újra várandós lennék. Engem is nagyon zavar. :(
csatlakozom :( 1 éves a kisfiam, már kevesebb kg vagyok, mint terhesség elõtt, de a hasam egy rémálom, nagy, lóg, ráncos, csíkos, borzalmas :( állítólag ezen már csak a plasztika segíthet
A kérdező hozzászólása: hát sajna nem vigasztalódtam meg...

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha az apuka megy gyedre mi a teendő? Szülés után én visszamennék dolgozni kb.6 hét után, mert nincs más választásunk (albérlet, rossz anyagiak stb. ) 30 hkm

Legjobb válasz: Uganúgy ki kell tölteni mndent, mintha te mennél, csak a párod nevére. Az oep honlapján megtalálod az igénylõt, kell még hozzá a párod munkáltatójától kérni fizetés nélküli szabadságot, és csatolni kell egy másolatot a baba anyakönyvi kivonatából.

Uganúgy ki kell tölteni mndent, mintha te mennél, csak a párod nevére. Az oep honlapján megtalálod az igénylõt, kell még hozzá a párod munkáltatójától kérni fizetés nélküli szabadságot, és csatolni kell egy másolatot a baba anyakönyvi kivonatából.
Ja, elsõ vagyok, rosszul olvastam a kérdésedet, nem lehet gyed-et igényelni, csak ha lejárt a tgyás! Ha nincs tgyás akkor is csak az annak megfelelõ idõ elteltével igényelhetitek. Viszont a tgyás a fizetésed 70%-a, és kevesebb a levonás belõle, így nem sokkal lesz kevesebb mint a nettó béred. Ha lejárt, csak utána mehet apuka gyed-re. És a tgyás csak neked jár, neki nem. A családi pótlékkal lesz annyi a bevételed havonta az elsõ 24 hétre, amennyi a fizetésed. Csak utána tudtok gyed-et igényelni, és akkor mehetsz vissza dolgozni, addig nem.

Mik azok a "rossz szokások" amiket a terhesség alatt vettetek fel, és szülés után se hagytátok abba?

Én például a s terhesség alatt végig csak nyitott szájjal bírtam aludni, és sajnos még mindig gyakran ébredek arra, hogy folyik ki a nyálam:)

Legjobb válasz: Én csak oldalt fekve kelek fel az ágyból, és sajnos aranyér problémámat is "megtartottam".

Én csak oldalt fekve kelek fel az ágyból, és sajnos aranyér problémámat is "megtartottam".
Tavaly a H1N1 õrületbe voltam kb. 28 hetes terhes. Nem oltattunk, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt ettem. Azonban akkoriban kialakult egy rögeszmém, szó szerint minden után - még egy ásványvizes palack után is - kezet mostam, merthogy azt is leköhögik. Sajnos ez olyannyira belémrögzõdött, hogy egyfolytában a csap alatt van kezem. Próbálok nagy erõkkel leszokni......
Nincs ilyen:-))
Én is szoktam nyálat csorgatni éjjel :) (néha nappal is, ha elbambulok, ezt nem is értem, mintha jönne a fogam, pedig régen ilyet sose csináltam)
Én állandóan takarítok.... amíg babaát vártam akkor is. Jó elõtte is elég takarítós voltam, de azótaaaaa.... jaj.... amióta pedig megvan a babám és fõleg amióta mászik.... azthiszem a férjemet az õrületbe kergetem a rend/tisztaságmániámmal :) remélem elmúlik és nem maradok így :)
Csak nagy ritkán ettem édességet, de a terhességem 38. hetében elkezdtem állandóan csokit enni amit csak most, hogy a fiam 19 hónapos sikerült abbahagynom. Valószínûleg azért nem kívánom a csokit, mert újra terhes lettem és gondolom a hormonális változás hozhatta, hogy egyik napról a másikra mint ha elvágták volna a csokizhatnékomat.
Hú kedves utolsó válaszoló, mintha én írtam volna! :) Terhességem alatt nagyon kívántam a csokit, ez szülés után el is múlt de csak pár napra :) 2 hetes a kisfiam, de túl vagyok már több tábla csokin, nápolyin, kekszen, cukron...... :( Szerencsére nem vagyok hízós, de már kezd idegesíteni, hogy mindig édességet keresek itthon. :)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!