Találatok a következő kifejezésre: Szülés után nem jött (52 db)

Szülés után mikor jött meg? Nekem eddig még semmi.7 hós a babóm este és reggel szopizik még egy kicsit. Amig van egy csepp tejem addig nem is fog megjönni? De teherbe esés veszélye fenn áll már?

Legjobb válasz: Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.

Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.
Terhes barmikor lehetsz mindjart a szules utan, ezert sokan szoptatoknak valo fogamzasgatlot is szednek a szoptatas alatt. Nekem a 4. heten megjott a mensim, es 22 honapig szoptattam. Nem hiszem el, hogy a te orvosod nem vilagositott fel semmirol!
Nekem 8 hónap után elapadt a tejem, rá 2 hétre meg is jött. Ettõl függetlenül a 8 hónap alatt is védekeztünk.
Ez egyéntõl függ. Nagyanyám 3 éves koráig szoptatta a gyerekeit, mert addig nem jött meg, és nem esett teherbe. Nekem 7 hónapos volt a babám, amikor elõször megjött. Elvileg ha nem menstruálsz nem eshetsz teherbe. a baj csak az, hogy a peteérés elõbb van, mint a menstruáció, tehát semmi nem jelzi, így teherbe eshetsz.

Akinek nem volt teje, szülés után mikor jött meg a menzesze?

Mert már nálam lassan a 8. hét is eltelt és még mindig semmi.

Legjobb válasz: Szia! A 6 hetes kontrollra nem tudtam elmenni csak a 8. héten mert akkor jött meg.

Szia! A 6 hetes kontrollra nem tudtam elmenni csak a 8. héten mert akkor jött meg.
9. heten
Ez nem csak a tejtõl függ. Én non-stop szoptattam, mégis 8 hetes volt a lányom, amikor megjött és szabályos is maradt.
8 hetes volt a kislanyom az elso mensinel.Azota is tok ossze vissza jon meg. Kb 20 terhessegit tesztet csinaltam azota (8 honapos a lanyom), mert a terhessegem elott mindig pontosan jott meg. Nyaron volt, hogy 2.5 honapig semmi es utanna jott meg.
9 hétre
Mindkét szülés után 5.5 hétre jött meg elõször, ami miatt a 6 hetes kontroll is csúszott
Szülés után pontosan 2 hónapra. Azóta is rendszerességgel jön.
5 hós volt a lányom
Szia! Én az elsõnél 7 hónapig szoptattam és addig nem jött meg, Amint abbahagytam, szépen meg is jött. Most 5 hónaposak vagyunk még szoptatok, így még nem is jött meg. Gondolom most is hasonlóan fog történni.
6 hét után, pont mikor mentem volna kontrollra :)
3 hónap után:(
Nekem is 3 hónap után
5 hónap után, nagy has fájdalommal.Azota sem jött meg, már eltelt 2hónap.
13 hónapos volt.
Szia nekem is 5 hónap után, de akkor egy hónapban kétszer, rá következõ hónapban meg semmi. aztán a következõ hónapban csak egyszer volt. MI már 7 hósak vagyunk, hála istennek még szopizik.

Harmadik babám két hetes. Vizelet visszatartási problémám van. Az első két szülés után nem volt semmi baj. Akinek volt hasonló gondja, mikorra jött rendbe, és hogyan lehet segíteni ezen?

Legjobb válasz: Kétféle tornáról tudok, ami a gátizmokat és környékét erõsíti az egyik a Kegel a másik a Kriston módszer. Ezeknek nézz utánna szerintem. Én Kriston videó kazettát kaptam kölcsön és azt használtam, bár ilyen problémám nem volt.

Kétféle tornáról tudok, ami a gátizmokat és környékét erõsíti az egyik a Kegel a másik a Kriston módszer. Ezeknek nézz utánna szerintem. Én Kriston videó kazettát kaptam kölcsön és azt használtam, bár ilyen problémám nem volt.
Szia! Nekem 3-4 hétig volt ezzel gondom. Rendbejött magától.

Ha az első szülés után a szoptatás végéig nem jött meg (kb. egy évig), erre számíthatok a második szülés után is?

Kérem csak olyan írjon, akinek van saját tapasztalata e téren!

Legjobb válasz: Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.

Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.
Nekem mindkét gyermekemnél a szülés utáni hatodik héten jött meg elõször. Szerintem van rá esély, hogy megint úgy legyen, mint az elsõ gyermekednél.
Második vagyok, az elsõ babámat 4 hónapig, a másodikat 1, 5 évig tudtam szoptatni, tehát nálam nem függött össze a szoptatással.
Elsõ gyerek 9. hónap, második 5. hónap....mindkettõt javában szoptattam akkor.

Milyen érzés volt szülés után mikor először cicire tetted/tették a babát? Fájt? Vagy nem? Nem tudom elképzelni milyen érzés lehet. És jött is tej vagy előtej?

Legjobb válasz: Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.

Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.
Fájt. De valószínûleg nem is fogod tudni elképzelni, amíg meg nem történik és nem fogod tudni, hogy fájni fog-e, vagy nem, jönni fog-e elõtej, vagy nem :) Én az elsõ hónapban úgy szoptattam, hogy az elsõ fél percben nem mertem fogni a gyereket, nehogy megszorítsam, annyire fájt, ahogy elkezdte a szopást. Elõtejem alig volt, a tejem is csak egy héttel késõbb indult be, de nem adtam fel, azóta is csak anyatejet eszik, most öt és fél hónapos. Ne görcsölj, lesz, ahogy lesz. Könnyû szülést neked.
Segíti a méhösszehúzódásokat, úgyhogy minél hamarabb, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Kíváncsian várom milyen érzés lesz. Remélem menni fog! :)
Hú, én alig vártam, h. kihozzák a fiamat és megszoptathassam. Olyan leírhatatlanul furcsa és megható érzés volt. Megmondom õszintén, amikor "ráharapott", picit fájt. Mondjuk nekem befele forduló mellbimbóm van, és (nem tudom van-e összefüggés, de) elég gyakran véresre szívta a kisfiam. Tejcim viszont nem volt, az csak az 5. napon indult be.
Szia, én annyira el voltam foglalva azzal hogy bekapja rendesen a cicit és szopizzon is, hogy õszintén szólva nem emlékszem hogy fájt e, de amikor végre normálisan sikerült elkapnia akkor nagyon örültem, valószínûleg ha fájt is nem foglalkoztam vele! 4 hós baba anyukája

Kinek mikor jött meg szülés után a menstruációja? 10 hetes szültem, 7 hete nem szoptatok, természetes szülés volt.

Úgy fájt mint a terhesség el?tt, vagy változott?

Legjobb válasz: Nekem 6 hét után volt egy apró vérzés és utána csak 4 hónap múlva jött meg rendesen és azóta is rendszeres. Sajnos ugyanúgy fájt :( Sokan mondták, hogy megváltozik majd, nálam nem jött be.

Nekem 6 hét után volt egy apró vérzés és utána csak 4 hónap múlva jött meg rendesen és azóta is rendszeres. Sajnos ugyanúgy fájt :( Sokan mondták, hogy megváltozik majd, nálam nem jött be.
3 hónapos volt a kislányom, mikor elõször megjött. Nekem sokkal gyengébb, mint elõtte volt-nincsenek görcsök, nem fáj a fejem sem, stb.
Nekem is 3 hónap múlva jött meg elõször, s utána rendszeresen havonta. Görcsölni sosem görcsöltem, viszont a bõ vérzés a szülés után is megmaradt.
3 hós volt a babám, amikor megjött, pedig kizárólag szoptattam és most is szoptatok :( Nekem ugyanúgy fájt és valami irgalmatlan mennyiségû vér távozott belõlem.

Szülés után akinek hamarabb megjött a menstruáció, a kilók hamarabb mentek le? Az első gyereknél 13 hónap után jött meg először, nem is fogytam csak 1.5 év után.

van akinek 4-5-6 hónap után megjött és már is mentek a kilók lefele,ezt úgy mondták,van ehhez valami köze??

Legjobb válasz: Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)

Lehet benne valami. Nekem eddig 2x jött meg (13 hós) és már 8 kilót fogytam. Valahogy nem kívánom annyira a szénhidrátot. Viszont hozzá tartozik, hogy szülési komplikációk miatt kb. 1-2 hónapig ágyhoz voltam kötve és csak fokozatosan nyertem vissza az izmaimat is.
Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)
8hónapos a lányom, eddig 4szer jött meg. Az elsõ menzis szoptatás nem tetszett neki, de azon túl minden Ok volt. A súlyomról annyit, hogy -5kg-nál járok. 12kg-t híztam, 17kgt fogytam:S semmit se tudok hordani, mert minden leesik rólam, övvel is:( A fiammal a gyerekágy után elkezdtem fog-gátlót szedni, elsõ körben 2hetente megjött, abba is hagytam, összesen 8szor jött meg, mire terhes lettem, és szintén horrort fogytam, a lánykori súlyom alatt vagyok, ennél egyszer voltam könnyebb, de akkor olyan is volt az életvitelem.
Nálam nem volt összefüggés a menstruáció és a kilók között. Több, mint 1évig szoptattam, 6hóig kizárólag anyatejes volt a babám, mégis minden hónapban ugyanúgy menstruáltam, mintha semmi sem történt volna. Szülés után azonnal annyi kg lettem, mint teherbeeséskor, viszont a szoptatás alatt feljött kb.4kg, s közben rendszeresen menstruáltam. Szoptatás abbahagyása után picit odafigyeltem és csak úgy olvadtak le a kilók. Gondolom amiatt is, mert folyton rohangálok a Pici után és enni is alig van idõm mellette. :)
én 3 hónapja szültem és pontosan akkor meg is jött(tegnap).Azt nem tudom hogy hamarabb mennek e le a kilók.Én már a terhességem, elõtti súlynál vagyok meg kicsit lejjebb 2 kg val.(terhesség alatt 8kg híztam)Én csak reménykedek hogy megy még lejjebb mert sajnos pajzsmirigy beteg vagyok így nehezen fogyok és van rajtam plusz kiló.
hát a kilókat nem tudom, de nem jó az túl hamar, mert megváltozik a tej íze, rossz lesz! van olyan kicsi, aki akkor nem is akar szopizni. Tartalmas ételeket egyél, vitamindúsat és kenyeret, krumplit, rizst keveset. Szigorúnan csak cukor nélküli italt(úgy nagyon észrevétlenül dõl be a kalória)- +szoptatás + az elsõ gyerekkel is a teendõk (nem fogsz unatkozni) = menni fognak azok a kilók lefele
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
szia! nekem 5. hónaptól van rendes menzeszem, addig szedtem cerazettet a 6 hete kontroll óta és folyton véreztem, abbahagytam és óramû pontossággal minden hónapban havizom. és igen kb azóta fogyok is. 55 kg voltam szülés után 1 hónappal, most 48 kg vagyok, kislányom 14 hónapo.
még szoptatok, és nem is volt probléma a tejjel.

Szülés után normális hogy nem jött meg 8 hónapig, aztán kb 8 napig tartott az első menzesz, és most meg a 36 napon vagyok és még sehol semmi?

Legjobb válasz: Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.

Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.
Szerintem normális. Én 1 éve szültem, szülés után 3 hónappal jött meg elõször. Azóta össze-vissza jön meg, pedig elõtte 27-28 napra. Van, h 24 napra jön, 31-re, aztán 27-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szülés után a menstruációm három hónappal jött meg és még nincs itt az idelye mégis mint a menszesz végén ugy vérzek. Lehet, hogy a fogamzásgátló hűvelykúptól van vagy csak még nem ált be?

Már lassan négy hónapja,hogy megszültem (császár metszéssel)és a múlt hónapban j?tt meg elöször!Kb még két hét van addig,hogy megjöjön és már három napja nem az,hogy menstruálok hanem olyan mint annak a végén de tegnap már rendesen barna volt és csak annyi,hogy amikor pisilek és megt?rlöm magamat akkor látom a wc papiron.A párommal használunk fogamzásgátló h?velykúpot ezt én eddig soha nem használtam még!Lehet,hogy annak a mellék hatása?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes lenne elmenni az orvoshoz, mert szülés után 3-4 hónappal lehet menstruáció, fõleg ha nem szoptatsz, de a mennyiségre való tekintettel nem biztos, hogy az. Én inkább elmennék az orvohoz, hogy megnyugtasson.

Szerintem érdemes lenne elmenni az orvoshoz, mert szülés után 3-4 hónappal lehet menstruáció, fõleg ha nem szoptatsz, de a mennyiségre való tekintettel nem biztos, hogy az. Én inkább elmennék az orvohoz, hogy megnyugtasson.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!