Találatok a következő kifejezésre: Szülés után nappal vagyok (55 db)

Eleinte csak éjszaka zsibbadtak az ujjaim, de most már egész nap zsibbad. Már alig tudok fogni, minden kiesik a kezemből.39 hetes vagyok. A szülés után egyből elmúlnak ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Szia! 1-2 nap alatt kimegy a víz a szervezetedbõl szülés után, kitartás, már csak néhány nap! 15 hetes + 18 hós

Szia! 1-2 nap alatt kimegy a víz a szervezetedbõl szülés után, kitartás, már csak néhány nap! 15 hetes + 18 hós
El fog múlni, ne aggódj. Bár nálam sokáig tartott és az ínszalagjaim is megnyúltak. Azóta naponta többször kiugrik a hüvelykujjam. De ez nagyon ritka(a doki mondta)

Vendegekkel vagy anelkul jobb a korhazban az elso napokban szules utan?

Legjobb válasz: Szerintem nélkülük. Az apa és a nagyszülõk persze lássák a dedet, de az, h' minden nap több látogatóhoz kelljen kivonulni, szerintem borzasztó. Amikor végre nyugodtan nekiállsz szoptatni, vagy fejni, vagy szundítani pár percet, akkor jönnek. Mi egyébként sokáig voltunk bent (12 napig), de a férjemen kívül senkit nem óhajtottam látni. Késõbb kiderült, h' a munkahelyemen korábban volt egy olyan szokás, h' az egész osztály bevonul a kórházba a frissen szült kolléganõkhöz. Szerencsére a fõnököm elõtte telefonon megkérdezte, h' akarom-e egyáltalán. Azt hiszem hülyét kaptam volna, ha a kollégák elõtt neglizsében kell mutatkoznom a szülés utáni napokban. De volt olyan szobatársam is, akihez mindig csapatostul jöttek, õ meg azt élvezte. Szóval ez attól függ, h' egyébként hogy bírod a gyûrõdést.

Szerintem nélkülük. Az apa és a nagyszülõk persze lássák a dedet, de az, h' minden nap több látogatóhoz kelljen kivonulni, szerintem borzasztó. Amikor végre nyugodtan nekiállsz szoptatni, vagy fejni, vagy szundítani pár percet, akkor jönnek. Mi egyébként sokáig voltunk bent (12 napig), de a férjemen kívül senkit nem óhajtottam látni. Késõbb kiderült, h' a munkahelyemen korábban volt egy olyan szokás, h' az egész osztály bevonul a kórházba a frissen szült kolléganõkhöz. Szerencsére a fõnököm elõtte telefonon megkérdezte, h' akarom-e egyáltalán. Azt hiszem hülyét kaptam volna, ha a kollégák elõtt neglizsében kell mutatkoznom a szülés utáni napokban. De volt olyan szobatársam is, akihez mindig csapatostul jöttek, õ meg azt élvezte. Szóval ez attól függ, h' egyébként hogy bírod a gyûrõdést.
Hát én az ellenkezõjét mondom.Nem volt rövid szülésem, tehát nem voltam kipihenve egyáltalán.Mégis rengeteg látogatóm/látogatónk volt szülés után a kórházban.Nem is volt baj, nem bántam sõõt tök jól esett.Mert én a szülés utáni 6 hetet szigorúan betartottam csak a szûk család jött látogatni.Viszont ha a barátok nem jöttek volna be a kórházba akkor a 6 hét alatt rengeteg telefont kaptunk volna hogy mikor láthatják már a babát. Nekem ez igy alakult, ill. direkt igy alakitottuk és ha lesz 2. baba nála is hasonló lesz:)
én olyan kórházban szültem ahol be se jöhet senki, neked kell kimenni. sokan szidják ezt a rendszert, de szerintem nagyon jó.. én örültem, hogy nem átjáróház a szoba. az elsõ két napon ráadásul még szobatársam se volt. nekem kellett az egyedüllét :)
szia én Gyõrben szültem, ott delõtt 10-11ig és délután 2-5ig van látogatás.én éjjel vajúdtam hajnali 6után szültem, semmit nem aludtam, de nagyon jól esett, hogy a barátnõm 2kor már bejött és megdícsért, milyen jól nézet ki :-), aztán jöttek az anyuék....és rosszabb volt egyedül, mert akkor elszontyolodtam, és a sírás kerülgetett.sokat köszönhetek a szobatársamnak is, és az õ látogatóinak. tehát ha szereted a nyüzsit, akkor fogadj vendégeket, a kicsikéd úgyis csak szopizni kel fül :-)
Nekem barátnõm volt szegénykém olyan, hogy mindig mentünk hozzá.Sztem nálunk természetes volt, mert 18 éves volt és érettségi közben, rohantuk hozzá:) Szerencsére mi be is mehettünk szobába(hehe volt protekciónk:P), de nagyon kivolt szegény, úgyhogy 5 percet ha voltunk:) Szerintem jó is meg nem is ha sokan vannak.Azért ha rögtön rohannak be, jajj engem tuti idegesítene, de utána meg jó mutogatni, hogy néz már milyen szép kis kölök:D
Hát errõl is biztosan megoszlanak a vélemények és szerintem ez nagyban függ attól, hogy milyen rendszer van a kórházban.Mi négyen voltunk egy szobában és nem jöhettek be hozzánk látogatók, elég hülyén adta volna ki magát, ha ott jöttek-mentek volna, miközben szoptatunk.Viszont a gyereket meg csak lopva tolhattuk ki a folyosóra, mert azért meg ránk szóltak és hát lássuk be, néha tényleg huzat volt a folyosón.Én éjjel szültem és alig vártam az Anyut hogy megmutathassam neki a babát, reggel be is jött, de akkor ért a meglepetés(amit fekve nem éreztem), hogy olyan gyenge voltam hogy nem tudtam kivinni a babókát.És miután felerõsödtem, akkor is rossz volt kimászkálni, eléggé fájt a gátseb, kint pedig sem állni, sem ülni nem volt jó, ennek ellenére mégis örültem mindenkinek, csak egy kicsit terhes volt.Hozzám nem csak a közeli barátok jöttek.Te tudod, mit szeretnél, én mégis azt mondom, hogy gondold át, nem maradnak le semmirõl, ott pedig Te vagy alegfontosabb és a baba, neki is nyugi kell:-)
Szerintem várd ki hogy milyen lesz utána, és a párod tudja irányítani az eseményeket. Vagy Te is ha van erõd, ha nem szeretnéd hogy jöjjenek, nyugodtan mondd meg! Van aki rohangál egy órával szülés után, de ha rosszabb a gátvarrat vagy császár volt, akkor kínszevedés kimászkálni a látogatókhoz.

Szülés után normális hogy nem jött meg 8 hónapig, aztán kb 8 napig tartott az első menzesz, és most meg a 36 napon vagyok és még sehol semmi?

Legjobb válasz: Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.

Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.
Szerintem normális. Én 1 éve szültem, szülés után 3 hónappal jött meg elõször. Azóta össze-vissza jön meg, pedig elõtte 27-28 napra. Van, h 24 napra jön, 31-re, aztán 27-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A SOTE 1-es számú női klinikán a szülés után az anyával maradhat az újszülött? És utána milyen időközönként, mennyi időre kapom meg? Vagy velem lehet egész nap?

És az igaz, ha látogató jön, nekem kell kimenni a babával, ? nem jöhet be? Ez az egyágyas szobákban is így van? Van egyáltalán egyágyas szoba, lehet ilyet (persze gondolom pénzért) kérni?

Legjobb válasz: Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.

Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.
Szia én a februári anyu vagyok... Irk majd privibe is és akkor majd irjál sztem ugy jobb beszélgetni..de válaszolok... Remélem az õsszes kérdést egjegyetem...már szita az agyam fáradt vagyok... Nem volt fogadott dokim meg szülésznõm sem. A jáhn Ferencben szültem volna csak lebeszéltek ott volt fogadott dokim itt nem fogadtam...DE tõrõdtek velem egy arab orvosnõnél szültem ha kéred a nevét megirom nagyon profi gátvédelmet csinált és sikeresen nem repedtem meg semmi...nem kértem semmi fájdalom csillapitót sem.Mindent meg lehet velük beszélni a szülõszoba szép tiszta kellemes apával jól el lehet lenni magatokra is csukhatjátok az ajtót ha éppen ugy jobb neked..Szülés kõzben segitenek csak rád figyelnek és szülés utánn is jõtt a szülésznõ hogy nem e vagyok éhes hoz teát stb...este 7 kor született meg a lányom este 10 fele jõtt a dokinõ érdeklõdõtt hogy vagyok stb...és ne várt pénzt senki és ez nagy szó...Minden nap jõtt és nézett babázott mondta hogy nagyon szép baba stb kérdezte hogy vagyok meg minden nagyon kedves volt de mindenki..És nem fogadott el egy fillért sem.. A csecsemõsõk is mindent megmutatnak hogy kell pelusozni kõldõkcsonk stb megmutatják hogy szopiztasd a babát napjában tõbbszõr is jõnnek és segitenek ha kell...éjjel is mehetsz hozzájuk bármi kérdésed van vagy csak nem tudsz aludni...Én nem tudtam és mentem kérdezõskõdni meg sirt a babám és kihoztam sétálni..attol megnyugodott...Szoval segitõkészek nagyon... Akinek fogadott dokija volt és egy szobába voltunk annál sem volt tõbbet a dokija mint nállam...ugyan nem tudom mennyit adtak neki. De sztem nem baj hogy 4 en vagytok egy szobába mert igy segit a tõbbi anyuka aki tapasztalt Õk is nagyon arik voltak szoval nekem nagyon szép volt az egész szülés korház minden nagyon jó élmény volt... Irok akkor privit jó éjt... Hány hetes babás vagy?
Elsõ vagyok. Segitenek, megmutatnak mindent (köldökcsonk ápolása, mellrehelyezés szoptatásnál), persze arra nincs idejük, hogy ott legyenek melletted, magadnak kell boldogulni, de segitenek ha van kérdésed. Egyébként ezért is jó többágyas szobában lenni, mert nem egyedül bénázol, látod, hogy mások hogy csinálják, meg tudjátok beszélni az anyukákkal a dolgokat. Kaptam beöntést, nekem nehéz szülésem volt, gátmetszésem is volt, kaptam érzéstelenitõt is. Beszélj az orvosoddal errõl ha van fogadott dokid, esetleg szülõszoba látogatásra is elmehetsz, ott megmutatnak és elmagyaráznak mindent.
A kérdező hozzászólása: Ja, és beöntést kaptál? Gátmetszésed volt? Az érzéstelenítéshez hogy viszonyulnak? Elmondják a lehetõségeket, vagy külön kérni kell?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nagyon aranyos vagy, köszönöm, ha már így felajánlottad, lenne még egy pár kérdésem :) . Elsõ babám lesz, és be vagyok szarva rendesen, szóval: segítõkészek az ott dolgozók, megmutatják hogy pl. hogy kell szoptatni, meg pelenkázni, meg ilyenek? És nem nagyon nyomasztó, hogy mindig sokan vannak, ez nincs hatással arra, hogy nem tudnak annyit foglalkozni az emberrel? Neked volt fogadott szülésznõd, vagy orvosod?
Szia én az vagyok aki febr ban szült...kedd este 7 kor született a lányom és péntek délben jõttünk haza szombaton lehetett volna de semmi gond nem volt igy jõhettünk de elvileg 72 órát kell maradni nekem az péntek este telt volna le 7 kor...szép szülést neked...ha kérdésed van irok ha akarod...vagyis irjál..
szia én a 2. válaszoló vagyok nekem besárgult a baba így a 6. nap délelõtt jöttünk haza. szerintem lehet, hogy 3 napot kell, bár nekem a 4. napon volt a varratszedés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Annyit még meg tudnátok mondani, hogy hány napig kellett benn maradni? 2-3, vagy több? Ha mondjuk nincs semmi komplikáció.
Szia én idén szültem febr ban. Akkor ugy volt hogy este megszületett a lányom elsõ éjjel nem volt velem a lányomo mert nem volt hely aki éjjel szült az is sima kortereme került ahol nõgyógyászati betegek vannak....másnap mentünk délben a babamama korterembe ott velünk voltak a picik csak fürdeni vitték el õket.nagyon sokan szültek akkor ezért nem volt hely és valami átalakitás is volt az ugyan nem tudom hol.4 ágyas szobában voltam nem volt rossz nekem jó csajszikkal voltam együtt aki a második vagy 3.babáját szüle segitett annak aki az elsõvel ugymond bénázott nekem jó élmény volt.A látogatók nem mehetnek be a korterembe ki kell menni és kivinni a picit is...jó sokan vannak esténként...
szia az elsõ válaszolóhoz még annyit tennék hozzá, hogy az 1 ágyas szobákat szinte lehetetlen lefoglalni, mert az ott dolgozók valakijének a barátjának, rokonának vannak fentartva elõször. ha szabad, fizetni nem kell érte, legalábbis 2009-ben nem kellett. én is 4 ágyasban voltam. ami katasztrófa volt, mert 2 4ágyashoz tartozik egy pici fürdõ és wc, minden nap takarítanak, de 8 emberre kevés. látogatási tilalom volt akkor, amikor ott szültem, hát nem kell mondjam milyen érzés volt, hogy a családot nem engedték be.
Ja azt nem irtam beõntést kaptam...de nem volt szrnyû pont ott csinálják hogy egyet lépsz és ott a wc de tartani kell egy kicsit azt elmondják...nem vészes én is féltem tõle kicsit kellemetlen... febr anyu voltam..

A 39-ik hétben vagyok, és nagyon kivánom a szexet, más is van igy? Fél nap után már minden bajom van ha nincsen, ez normális dolog, sosem éreztem még ilyet. Akinek szülés után könnyen ment ujra a szex, az előtte is nagyon kivánta?

Tényleg sok minden az agyban d?l el ezzel kapcsolatban,hogy ki hogy viszonyul a szexhez szülés után?

Legjobb válasz: szia! Természetesen semmi bajod nincsen , ez a hormonok játéka. Van olyan kismami, aki pont az ellenkezõjét "éli" át, hogy semmi kedve.Amíg a párod bírja szusszal, hajrá :) Csak arra vigyázzatok, hogy ne legyen túl nagy a lendület , nehogy megsértsen "odabent" valamit. Egyébként a tényt mellé, hogy a szex az utolsó napokban hamarabbi szülést is okozhat, meg is cáfolták, meg meg is erõsítették :) /Tudom ez nem volt kérdés, csak leírtam/

szia! Természetesen semmi bajod nincsen , ez a hormonok játéka. Van olyan kismami, aki pont az ellenkezõjét "éli" át, hogy semmi kedve.Amíg a párod bírja szusszal, hajrá :) Csak arra vigyázzatok, hogy ne legyen túl nagy a lendület , nehogy megsértsen "odabent" valamit. Egyébként a tényt mellé, hogy a szex az utolsó napokban hamarabbi szülést is okozhat, meg is cáfolták, meg meg is erõsítették :) /Tudom ez nem volt kérdés, csak leírtam/
Én is hasonlóan voltam, pontosabban mi is, mert a férjemet is érintette a dolog. Az az igazság, hogy ez nem csak az utolsó hetekben volt így, hanem amióta ismerjük egymást, mert szerencsére hasonlóan jó mindkettõnk libidója. Utolsó hetekben szerintem még az is rádobott a kívánósságra egy lapáttal, hogy gyakran eszünkbe jutott, hogy bármikor szülhetek, utána pedig jó pár hétig nem lesz szex. A gyermekágyi idõszak után sem változott semmi, alig bírtuk kivárni, hogy teljesen elmúljon a vérzésem. Öt hónapos a babánk és most is napi szinten együtt vagyunk.
Mi el voltunk tiltva a 29. héttõl, és túlhordtam a babám. Ezért nekileselkedtünk az utolsó héten:-) Én végig nagyon kívántam, és szülés után is kívántam nagyon:-) Nincs ezzel semmi baj:-) Ha kívánod, hajrá:-))) (élvezzétek ki, mert a baba születése után úgysem lehet egy ideig)
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, remélem utána hamar "helyre áll a rend" nálam is.

Akinek volt fogadott szülésznője a szülésnél, ahhoz a szülésznő bement a szülés után, a kórházi napok alatt, látogatni? Vagy a szülés után már rá sem nézett, csak akkor találkoztatok, amokor a pénzt megkapta?

Legjobb válasz: szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE

szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE
15 ezret adtam a szülés után 8 órával és minden nap benézett kétszer
Most egy kicsit elszomorodtam, mert nekem fogadott szülésznõm volt de egyik nap sem látogatott meg. ja és 20 ezret kapott !
A kérdező hozzászólása: Azt megkérdezhetem, hogy mennyit adtatok neki? Mert lehet az enyém kevésnek találta, azt, amit tõlünk kapott. (25ezret).
elõszõr 10 000ft másodszor pedig 20 000ft -ot szerintem a stílusa ilyena tiednek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném, a te szülésznõd is fogadott volt, vagy te az ügyeletesnél szültél?
nekem nem volt fogadott szülésznõm, az ügyeletesnél szültem (nem kapott pénzt tõlem!), és olyan rendes volt, hogy másnap meglátogatott bennünket a gyermekágyas osztályon.
A kérdező hozzászólása: Ne szomorkodj! Azért tettem fel ezt a kérdést, mert engem sem látogatott meg egyszer sem! Viszont majdnem mindenkitõl azt hallottam, hogy a szülésznõ látogatta õket a kórházban. Nekem is jólesett volna! Na mindegy, nem ezért fogadtuk, és ami a lényeg szakmailag nagyon toppon volt!

2008. októberére vagyok kiírva. Ha jól tudom szülés után jár 168 napig a tgyás, így gyedet majd csak 2009-ben kapok először. Akkor a gyedet a 2008-as évem után számolják? De ha táppénzen vagyok nem lesz meg 2008-ban a 180 napom. HOgy van ez?

Legjobb válasz: Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.

Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.
Ha 2008-ban szülsz, akkor a 2007-es év számít, és ez a tuti! A 180 nap ledolgozott munkaviszonynak nem kell folyamatosnak lennie, csak legyen meg, és akkor jár a TGYÁS és a GYED. A lényeg, hogy a 2007-es fizudból fognak számolni, mert így szól a szabály, hogy a szülést megelõzõ év fizetése számít. Ha életedben dolgoztál már összesen 180 napot (bejelentve!), akkor nem kell aggódnod, nyugodtan maradj táppénzen!
Nem a szülés idejétõl számolják, hanem a jogosultságtól. Tehát, ha 2009ben leszel jogosult GYEDre, akkor azt a 2008-as évbõl fogják számolni.

Szülés után 5 hétig tartott a gyermekágyi vérzésem-folyásom. Elmúlt, aztán másfél hétre rá megint elkezdett ilyen véres-rózsaszínes folyásom lenni. Már 3 napja tarrt. Baj lehet? Vagy ez normális h elmúlt aztán most megint van?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.

Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.
Teljesen normális, ne aggódj! Nekem így ez történt, aztán ez is elmúlt. De szülés után a kórházi védõnõ odajött, s el is mondta ezt. Ezek szerint Neked nem. :( De ha félsz, szerintem hívd fel az orvosodat (vagy a szülészetet), Õk biztosan megnyugtatóbb választ adnak Neked mint mi. :)
A kérdező hozzászólása: sejtettem h tisztulok még mindíg.mert menszinek ez nagyon kevés, meg még szoptatok is addig meg nem hiszem h menszizni fogok még szoptatok.csak nekem ez fura mert az elsõ szülés után 6 hétig tartott és miután elmúlt már nem kezdõdött újból.kórházban sajnos nem mondták h ilyen elõfordulhat.és mikor elmúlt 5 héttel szülés után, rá pár napra együtt voltam a párommal.ezzel nem okoztam problémát?
Nekem szülés után azonnal elmúlt:) ))
Nekem is azonnal!
Azonnal el múlt ahogy kibújt a csajszi.
Azonnal elmúlt, ahogy kiszált az úrfi a gyomromból :)
Nekem rögtön elmúlt.
Nekem rögtön másnap jobb volt, amikor a baba nem ült a gyomromomon. Viszont eszelõs éhes voltam napokig!!
Azonnal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
nekem is azonnal :)
akkor én vagyok az egyetlen kivétel.nekem 3 nappal szülés után múlt el.
Csatlakozom a többi csajszihoz....!!Azonnal elmúlt!nagyon sokáig szenvedtem tõle...volt mikor aludni sem tudtam:(!!

Szülés után mikor indul be a tej? Rögtön vagy csak napok múlva?

Legjobb válasz: Nekem két és fél nap múlva lett tejem, simán szültem, de a mellettem fekvõ 2 császáros anyukának már a szülés másnapján a térdükön folyt az anyatej

Nekem két és fél nap múlva lett tejem, simán szültem, de a mellettem fekvõ 2 császáros anyukának már a szülés másnapján a térdükön folyt az anyatej
Simán szültem, és sajnos napokig nem volt tejem, és utána is minimális, úgyhogy végül tápszert kapott pótlásként 3 hós koráig. Azóta csak szopi nappal, éjszakára kap tápit már csak.
Én császáros voltam, este 8-kor szültem, reggel szoptattam. Másnap este 11-kor arra ébredtem, hogy irdatlan mennyiségû tej öntött el. Szóval beindult elég hamar.
szia 19 óra vajúdás után született meg a babám, szülés elõtt bõven volt elõtejem, de az azt követõ napokban az égvilágon semmi, a negyedik napon valami elkezdõdött, de csak a 10 naptól volt rendesen tejem a kórházban csak cukros vizet kaptt, itthon már tápszert is. amt szerencsére el tudtunk hagyni 18 hóig szopott, csak azért választottam el, mert akkor jelentkezett a tesó, aki hamarosan megszületik
simán szültem, de rengeteget szenvedtünk a tejcsiért, immel ámmal a 4. napon indult be a 6. napon már jó volt. Elsõ napokban csak elõtej. Tápszert nem kapott, de cukrosvizet igen, de nem bánom, legalább nem sárgult be. Sajnos velem volt a hiba mert szopizott rendesen, aztán 4 hónaposan volt megint egy kis probléma ezügyben majd 8 hónaposan, de most 10 hós és még mindig van tejcsi, annyi amennyi kell. Ja és sose fejtem, mert egyszerûen nem tudtam, hiába próbáltam több gépet . Fontos a kitartás és az elhatározás szerintem! Üdv
Programozott császár volt, nem vajúdtam. Másnap már volt elõtej, következõ nap már több volt és 3. napra tele lett csomókkal a cicim és olyan volt mint a kõ.
Szia, 18 óra vajúdás után császárral szültem!4. nap indult be!9 hónapja szoptatok már! Az elején sokat fejtem is! Elõtejem nem volt! Szép estét!
Én is császáros voltam, és már aznap volt tejem(hozzáteszem sokat vajúdtam), persze fejtem mint az állat. Már terhesség alatt is jött elõtej. Ne aggódj ha csak pár nap múlva lesz tejci, az inger hozza meg, szóval a szoptatás maga, és a fejés. Az újszülöttek meg beérik azzal a kevéssel is az elsõ napokban ami van, mert az elõtej igen zsíros. Ne aggódj, vigyél mellszívót, és fejj. :)
Simán szültem, 3. nap indult meg a tejem, és rögtön rengeteg lett.
Két és fél, három nap. Tej kezdettõl van, csak az még elõtej és pár cseppnyi. Ahogy tágul a baba gyomra, úgy nõ a mennyisége, ki van ez találva. Akkor lódul meg hirtelen, amikor már a pici képes nagyobb mennyiséget enni.
Én császáros voltam és a 4. napon lövelt be a tejem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!