Találatok a következő kifejezésre: Szülés után nappal (226 db)

A Bajcsy kórházban szülés után, nap közben miben vagytok felöltözve?

Szeptember végére vagyok kiírva és nem tudom, hogy a kórházban nap közben is hálóingben kell-e lenni vagy melegít?t fel lehet-e venni? Ezenkívül az is érdekelne, hogy érdemes alapítványi szobát kérni a Bajcsy-ban? Egyáltalán mennyibe kerül? Nagyon köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Én ott szültem 6 hónapja. Végig hálóingben voltam, nekem az volt kényelmes, de nem hiszem, hogy kötelezõ lenne. Szerintem érdemes kérni alapítványit, én is abban voltam, mert nagyon sok a kisebbségi, az az aljább fajta ( bocsi) és egész nap ott van a rokonság is akik simán bent ácsorognak a szobákban. Van egy kétágyas alapítványi egy éjszaka 7 ezer és van egy egyszobás az meg 14ezer.

Szia! Én ott szültem 6 hónapja. Végig hálóingben voltam, nekem az volt kényelmes, de nem hiszem, hogy kötelezõ lenne. Szerintem érdemes kérni alapítványit, én is abban voltam, mert nagyon sok a kisebbségi, az az aljább fajta ( bocsi) és egész nap ott van a rokonság is akik simán bent ácsorognak a szobákban. Van egy kétágyas alapítványi egy éjszaka 7 ezer és van egy egyszobás az meg 14ezer.
Én is ott szültem, és én is hálóingben voltam, eszembe se jutott, hogy mást vegyek fel:) De szerintem se kötelezõn abban lenni. Én nem alapítványi szobában voltam, de a szülésznõm betett egy sima kétágyasba, nagyon jó volt.
felvehetsz melegítõt, de szerintem ne tedd. egyrészt kényelmesebb a hálóing, másrészt valószínûleg úgy is át fogsz ázni párszor, felesleges tönkretenni:)
Én nyáron 40 fokban szültem ott tavaly, és rövidnadrágban, ill. pólóban voltam amikor már tudtam mászkálni, a szülés után egy napig még hálóingben, de amúgy abban vagy, amiben szeretnél, és kényelmes. Az alapítványi szoba megéri, ha megengedheted magadnak szerinem is, ott van saját fürdõszoba, nem kell a folyosóra kimászkálni, én mondjuk leginkább ezért kértem! Amúgy jó kórház, nekem csak pozitív élményem maradt, kivéve egy-két undokabb csecsemõst, de biztos, én is érzékenyebb voltam az átlagnál:) ! Könnyû szülést!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Székesfehérváron hány napig kell bent maradni a kórházban szülés után?

Van esetleg 1-2 ágyas szoba, akár fizet?s is?

Legjobb válasz: Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek,ha semi gond nincs se veled,se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2,3,4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam,ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok,de lehet,hogy van.2 hónapja szültem.2,3,4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó,vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert,és könnyû gyors szülést kívánok neked.

Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek, ha semi gond nincs se veled, se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2, 3, 4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam, ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok, de lehet, hogy van.2 hónapja szültem.2, 3, 4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó, vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert, és könnyû gyors szülést kívánok neked.
Szia!Én decemberben szültem császárral.Nekem 4napig kellett bent maradnom.(úgy tudom a sima szülésnél 3nap)Vannak 2-4-5 ágyas szobák.Én 2ágyasba kerültem, mégsem tudtam aludni mert a szobatársam kislánya folyamatosan sírt.
Nekem volt fogadott szülésznõm és orvosom. kétágyas szobába kerültem és 4 napig voltam bent vagyis 3 éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Tehát csak akkor lehet ha fogadok orvost? Még kisterhes vagyok, csak jó lenne elõre intézkedni... Szóval nem fogadnék orvost ha nem muszáj, de ha ez garantálja hogy nem leszünk 4en a szobában, meg 3an se akkor nekem megéri... De ha ez se garantálja, akkor nem fizetném ki feleslegesen a dokinak a pénzt.:( Hú már elõre fázik a lábam a bent töltendõ idõtõl.. Köszönöm a válaszokat!!
Szia! Én 4 hete szültem itt.Volt fogadott dokim, de nem beszéltem vele a szobákról.Én 2 ágyasnak mondott szobában voltam, ahol 3 ágy volt.Nagyon picike volt.Azért kerültem ide, mert tele volt az osztály, még párnám is alig lett.Szerintem e miatt ne fogadj dokit!Sok sikert

Egri Markot Ferenc korházba babának vini kell be ruhát a csecsemö osztályra? Szülés után hány nappal engednek haza minket?

Legjobb válasz: A védõnõm információja szerint igen.3 body,3rugi,angolpólya. Sima szülés után ha minden rendben 3-4 nap,császár után 5-6 nap(orvos függõ).36h.kismama

A védõnõm információja szerint igen.3 body, 3rugi, angolpólya. Sima szülés után ha minden rendben 3-4 nap, császár után 5-6 nap(orvos függõ).36h.kismama
Én idén januárban szültem, nem kellett vinni ruhát. Lehet megváltozott azóta, bár kétlem. De ha akarod, hogy a saját ruhájában legyen, akkor nyugodtan vihetsz.
Elsõ vagyok, és második babám lesz nekem is, ezért én is meglepõdtem ezen a ruha témán.Hangsúlyozom védõnõ mondta nekem is, de szintén tanácstalan vagyok, mert két hét és szülök.Addig még megpróbálok informálódni a csecsemõ-osztályról, hátha az 100% infó, majd jelzem.

A tejbelövelés után csökken a mell mérete? Vagyis szülés után az első napokban nagyobb, utána csökken a mellek mérete?

Legjobb válasz: Szülés utáni elsõ napokban nem nõ jelentõsen a melleid mérete. A 3-4. napon, amikor belövell a tej, na akkortól kezd hasonlítani két termetes görögdinnyére. És ez az állapot, ha rendesen szopik a baba és van elég tejed, hónapokig megmarad (3 hónapig nálam kemény volt, eres, és hatalmas). Aztán, ahogy hozzászokik az új "szerepköréhez", puhább lesz, de nagyobb marad, mint eredetileg volt. Ahogy csökken a szopik száma, és kevesebb lesz a tejed, szépen visszarendezõdik eredeti állapotába, de ez nem olyan látványos, mint a belövelléskori nagyobbodás. Aztán kb 1,5 év, mire olyan lesz, mint volt. Mondjuk nekem nagyobb maradt, és meg is ereszkedett kicsit, de nem vészes, és nekem csak a második után lett ilyen.

Szülés utáni elsõ napokban nem nõ jelentõsen a melleid mérete. A 3-4. napon, amikor belövell a tej, na akkortól kezd hasonlítani két termetes görögdinnyére. És ez az állapot, ha rendesen szopik a baba és van elég tejed, hónapokig megmarad (3 hónapig nálam kemény volt, eres, és hatalmas). Aztán, ahogy hozzászokik az új "szerepköréhez", puhább lesz, de nagyobb marad, mint eredetileg volt. Ahogy csökken a szopik száma, és kevesebb lesz a tejed, szépen visszarendezõdik eredeti állapotába, de ez nem olyan látványos, mint a belövelléskori nagyobbodás. Aztán kb 1, 5 év, mire olyan lesz, mint volt. Mondjuk nekem nagyobb maradt, és meg is ereszkedett kicsit, de nem vészes, és nekem csak a második után lett ilyen.

Szoptatok még, de 14 hónappal a szülés után most jött meg a mensim. De csak 2 napig tartott. Első nap barnáztam a 2. nap piros volt, de nagyon kevés ma semmi. Ez most mi lehet?

Bocánat, de nem tudtam hova írjam ezt a kérdésemet, így ide írtam.

Legjobb válasz: Nekem 8 hónappal szülés után ilyen volt, aztán 40 napra rá normálisan megjött. Ha eleve kizárt hogy terhes legyél, akkor még ez teljesen normális, valósznû, hogy a szoptatás miatt van, és szépen be fog állni. Ha van esély a terhességre, akkor tesztelj.

Nekem 8 hónappal szülés után ilyen volt, aztán 40 napra rá normálisan megjött. Ha eleve kizárt hogy terhes legyél, akkor még ez teljesen normális, valósznû, hogy a szoptatás miatt van, és szépen be fog állni. Ha van esély a terhességre, akkor tesztelj.

Szülés után csak 10 napig véreztem. Valami bajom lehet?

Legjobb válasz: szia!en szules utan csak 3 nap vereztem,utanna tisztulas volt de abbol boven kitartott a 6 het alatt.enyhen sargas akarmi.7 hetre megjott es az is 3 napot tartott de nagyon intenziv volt.

szia!en szules utan csak 3 nap vereztem, utanna tisztulas volt de abbol boven kitartott a 6 het alatt.enyhen sargas akarmi.7 hetre megjott es az is 3 napot tartott de nagyon intenziv volt.
Miért lenne baj? Én mindössze pár napig véreztem, annyi volt csak, mint egy erõsebb menstruáció.
Örülj neki!! Én 3 hétig, utána meg megjött :-(
Azt hiszem, én négy napig. Ez teljesen normális.

Eleinte csak éjszaka zsibbadtak az ujjaim, de most már egész nap zsibbad. Már alig tudok fogni, minden kiesik a kezemből.39 hetes vagyok. A szülés után egyből elmúlnak ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Szia! 1-2 nap alatt kimegy a víz a szervezetedbõl szülés után, kitartás, már csak néhány nap! 15 hetes + 18 hós

Szia! 1-2 nap alatt kimegy a víz a szervezetedbõl szülés után, kitartás, már csak néhány nap! 15 hetes + 18 hós
El fog múlni, ne aggódj. Bár nálam sokáig tartott és az ínszalagjaim is megnyúltak. Azóta naponta többször kiugrik a hüvelykujjam. De ez nagyon ritka(a doki mondta)

Szülés után normális hogy nem jött meg 8 hónapig, aztán kb 8 napig tartott az első menzesz, és most meg a 36 napon vagyok és még sehol semmi?

Legjobb válasz: Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.

Szülés után az elsõ 3-4 mensim teljesen furcsa volt. Hosszabb ideig tartott, több volt, és nem volt kiszámítható. Utána beállt. Szóval elképzelhetõ, hogy ilyenkor még rendezõdik a szervezeted, és idõ kell neki, míg beáll a normális kerékvágásba.
Szerintem normális. Én 1 éve szültem, szülés után 3 hónappal jött meg elõször. Azóta össze-vissza jön meg, pedig elõtte 27-28 napra. Van, h 24 napra jön, 31-re, aztán 27-re.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A Tatabányai kórházban szülés után hány napig tartják bent az embert és a babát ha minden oké? Ha rooming-inben lesz a babával a szülés után valaki akkor a babának miket vigyek be? Miket adnak oda bent?

Minél pontosabb válaszokat szeretnék, ha nem gond.

Legjobb válasz: Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.

Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.
Szia! 1 éve szültem Tatabányán, akkor 5. napra engedtek haza. Senki nem mehetett elõbb haza. Én nem roomingos szobában voltam, csak textilpelus kellett a babának, minden mást adtak. Vigyél lázmérõt, mert az nincs! :-)

Akinek szülés előtt rendszeres volt a mensije (szinte napra pontos), annak szülés után hogyan alakult?

Maradt rendszeres, vagy nem? Szoptató anyukák érdekelnek elsősorban.

Legjobb válasz: nekem utána is rendszeres maradt és annak ellenére is menstruáltam, hogy a babám 6hóig kizárólag anyatejes volt. szóval nálam szülés után sem maradt ki egy hónap sem, és peteérésem is volt az igény szerinti szoptatás ellenére - ezt a 6hetes kontrollon már megerõsítette a doki a uh során.

nekem utána is rendszeres maradt és annak ellenére is menstruáltam, hogy a babám 6hóig kizárólag anyatejes volt. szóval nálam szülés után sem maradt ki egy hónap sem, és peteérésem is volt az igény szerinti szoptatás ellenére - ezt a 6hetes kontrollon már megerõsítette a doki a uh során.
Szülés után 6 héttel megjött és teljesen rendszeres is lett úgy mint volt...6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és onnantól viszont felborult.1, 5 év kellet mire újra rendszeres kezdett lenni, de nem volt tartós a dolog mert szerencsére összejött a kistesó :)
Nekem is rendszeres maradt és nekem is megjött következõ hónapban szülés után.
Nekem sajnos nagyon rendszertelen, pedig mindig szabályos 28 napos ciklusaim voltak.5 hónapos volt a kicsi mikor megjött, volt olyan is hogy 3 hétig tartott, és olyan is hogy 3 hónap kimaradt.Utána egy pár hónapig 34-36 napos volt, most meg megint több mint 8 hete semmi.17 hónapos a kisfiam, és még szopizik.Remélem ha majd abbahagyja újra rendszeres lesz.De szerintetek van összefüggés?
A kérdező hozzászólása: 8 hónapja szoptatok, 1 hónapja megjött. Holnap kellene megjönnie, de semmi jele...
Fiam 9 hónapos volt, mikor megjött, azóta rendszeres.
Az elsõ gyerekkel 4 hónappal szülés után jött meg, olyan volt utána, mint az esti mese, hol volt hol nem. :) Kb 1 év után helyre állt, de nem volt már annyira pontos, mint szülés elõtt, akkor órára pontos volt, utána meg volt hogy 1-2 nappal elõbb vagy késõbb. Második gyerek után 7 hónappal szülés után jött meg, viszonylag rendszeres lett egybõl, de megmaradt az 1-2 nap elõbb - késõbb felállás! A doki azt mondta, hogy akár 1 évbe is beletelhet mire minden helyre áll, és a szoptatás befejezése újból felboríthatja kis idõre a dolgokat
Elsõ szülésem után 6 hétre jöt meg, aztán 17 napra, aztán meg a lányom 8 hós koráig semmi. Akkor megjött (a nyár kellõs közepén persze, pff...)és másfél hónapig többször volt meg mint nem. Volt hog két nap megvolt, aztán 2 nem, aztán 5 nap igen, aztán 3 nap nem. Aztán egyszer 40 napra jött. 11 hós múlt a lányom mikor abbahagyta a szopit. 1 éves volt mikor abbahagytam a bogyót, mert kistesót szerettünk volna. 3 napra hogy abbahagytam a bogyót megjött, aztán többet már nem, terhes lettem az ikrekkel. Szóval elsõ terhességem után minden volt csak nem rendszeres. Most az ikrekkel megjött megint 6 hétre szülés után, aztán csak mikor 1 évesek voltak az ikrek. Akkor 2 hetente jött meg egy darabig, de a hossza 5-7 nap volt mindig. :-( Aztán 30-35 napra jött párszor, most meg megint 13 napra jött meg. Egy hónapja nem szopiznak a fiúk, 18 hósak. Szóval még 1, 5 év után se állt be közel se. Most megyek majd dokihoz új gyógyszert íratni, mert már nem szopiznak ugye, nem tudom hogy az befolyásolja e majd, de jó lenne tudni hogy mikor számíthatok rá. Terhességeim elõtt órát lehetett hozzá igazítani, 28 nap volt mindig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!