Találatok a következő kifejezésre: Szülés után napig kell a kórházban lenni (3 db)

Szülés után hány napig kell a kórházban lenni?

2 éve én még 4 napot voltam, most egy ismer?st két nap után hazaengedtek. Kicsit meg vagyok zavarodva...

Legjobb válasz: Baján a sima szülésnél,5nap; császárnál 8 nap

Baján a sima szülésnél, 5nap; császárnál 8 nap
szolnok megyében 5 nap
ÁÁÁÁ! Így mindjárt más :o)
Ja, a PKU-t már a gyerekorvos csinálta, amikor kint volt nálunk. (Az elõzõ válaszoló)
Mi két éjszakát voltunk bent. Nem magánkórház volt. El is mondták, mi erre a hivatalos szabály. A csecsemõt haza lehet engedni, ha már megvan 48 órás és nem sárga, nincs semmi baja. Az anyát viszont elméletileg csak 72 órával a szülés után lehet hazaengedni. Ezen én jót röhögtem, hogy majd a kétnapos baba fog magának egy taxit és másnap visszajön értem. De tényleg így van. Szóval én hazamentem a kétnapos gyerekkel, de papíron csak másnap engedtek haza, amikor vissza kellett mennem varratszedésre. Szóval ez a minimum amit bent kell tölteni, de ha éppen nem árasztják el a kórházat és van elég hely, akkor szeretik megvárni legalább a három napot, legtöbb helyen a négyet.
4X24 óra. Ha 2 nap után hazaengedték, az azért elég gáz. Mert pl az én fiam utána sárgult be, nem is kicsit, és 4 naposan veszik le a PKU-t a babától. Ami nagyon fontos.... Szép szülést! :o)
Én péntek délután szültem és hétfõn délelõtt már otthon voltam. Harmadik napon engedtek haza.
Én is 4-5 napról tudok, ha problémamentes minden normál szülésnél
Sima szülésnél 4-5 nap.de a 2 az nekem kevésnek tûnik, magánkórház volt? Én most voltam szülõszoba látogatáson, ott mondták ezt.
Én másfél éve 5 napot voltam kórházban, de irigylem azt, aki 2 nap után hazamehetett, én szívem szerinte már aznap távoztam volna... Úgy tudom, Vácon 3 napig kell csak bent lenni. (legközelebb talán ott szülök :) )
én pécsen szültem.pénteken du.-án és hétfõn de.-õtt már haza is mehettem.a babám egészséges volt és nekem sem volt semmi bajom.talán szerencsés vagyok!
max egy 7, nem több! :)
A Bajcsyban ha 16 vagy 18óra elõtt szülsz mindegy milyen módon, akkor is 72 óra múlva hazaküldenek. Ha 16-18 óra után akkor plusz 1 nap.
SZia! Én kedden este szültem és vasárnap reggel engedtek haza. Tatabányán az volt a feltétel, hogy a baba elkezdje visszahízni a leadott dekákat
Gyõrben, rendes szülés esetén 3 nap után lehet hazamenni, császár után 4-5 nap, nekem császáros szülés volt csütörtök délelõtt és hétfõ délután már otthon voltam.
Nem tudom, nálunk mi a gyakorlat, de pl. Amerikában azonnal haza lehet menni, néhány órával a szülés után. Ha kórházban szülök - még nem tusom, mert hajlok az otthon felé - én tuti hazamegyek azonnal, saját felelõsségre.
én meg haza sem mennék 4 napnál elõbb.BISZTOS AMI BISZTOS
Én csütörtök hajnalban szültem császárral, és vasárnap ebédre itthon voltunk.Aznap volt a lányom szülinapja:)

Hány napig kell bent lenni a kórházban szülés után kb. , ha nincs komplikáció?

Még soha nem aludtam kórházban, annyira félek ettõl!

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.

Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.
én is kórházfóbiás vagyok eléggé, de hidd el, a szülés után én szinte örültem annak, hogy bent kellett maradnunk, és páróránként ránk néztek, hogy minden rendben van-e. Magamért is aggódtam kicsit (császárom volt, és mindenféle hülye tüneteim voltak), de elsõsorban a babámmal kapcsolatban érdekelt minden olyan, amirõl addig nem hallottam (például, hogy miért bukott kajcsi után mindig, elõtte azt sem tudtam, hogy létezik ilyen jelenség). Egyébként 3, 5 napot voltam bent, teljesen kibírható volt.
Uzsokiban 4 nap.
Székesfehérváron természetes szülésnél 3 éjszakát, császárnál 5 éjszakát kell bent lenni, ha minden rendben van.
Szerintem meg egyáltalán nem más. Nagyon féltem a kórháztól ez szülés után is megmaradt. Borzalom volt az a 3 nap. Meg is fogadtam, hogy soha többet az életemben nem szülök, ha bent kell maradni.
Én is féltem ettõl, mert azelõtt sosem voltam kórházban, csak kb. 3 éves koromban. Szülésnél/után teljesen más! Végül 3 helyett 5 napig kellett bent lennem, mert a kisfiamnak antibiotikum kellett, de még egy picit "örültem" is ennek, mert nagy biztonságérzetet adott, hogy bármikor bármivel lehet menni a csecsemõsökhöz, amit otthon már nem lehet. Pl. nehezen indult meg a tejem, és csak pont az 5. nap volt az elsõ, amikor már nem kellett pótlás. Otthon biztosan frászban lettem volna, hogy sír a baba mert éhes. Szóval ezt szerintem teljesen másképpen éli meg az ember, mintha mondjuk valami betegség miatt kell bent lenni.
Másképp fogod látni! Arra gondolsz majd, h minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Hát pedig én is hazamennék szívem szerint. :)
A kórház nem börtön, saját felelõsségre bármikor haza lehet menni. Sok országban be se viszik szülni a nõt, pl Hollandia, hanem csak kiküldik hozzá az ápolót 3 napra. Sok nõt ismerek, aki még aznap hazament. Araboknál, cigányoknál ez természetes, a fehér ember kicsit puhányabb fajta...
A kérdező hozzászólása: Én még nem vagyok terhes, csak elgondolkoztam ezen a témán. :) Lehet, hogy ha az lennék, másképp látnám a dolgot.
korházfüggõ. Én császárral szültem, 3és fél napos babával már otthon voltunk. Engem befektettek pár nappal elõtte. "szörnyû" volt, nem bírom a kórház gondolatát sem, de hidd el ki lehet bírni, és ha már megvan a baba akkor úgyis vele foglalkozol.
Ez a legnagyobb bajod, hogy bent kell aludni életed legcsodálatosabb élménye után????? Néha elgondolkoztatnak egyes emberek. Mennyi mindent nem éltek még át.
Debrecenben 4ik napon engednek haza ha minden ok!(spontán szülés, problémamentes)

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!