Találatok a következő kifejezésre: Szülés után napig kell (27 db)

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Szülés után is kell szedni az Elevitet? Ha igen, minden nap? Vagy más készítményt kell ill. javasolt?

Legjobb válasz: én szedtem még 4 hónapig,mert hulla fáradt lettem volna,ha nem szedem (szoptatás mellett).érzésre szedtem,hol minden nap,hol 2-3-4 naponta. még most is beveszek néha 1-1 darabot (6 hósak vagyunk most)

én szedtem még 4 hónapig, mert hulla fáradt lettem volna, ha nem szedem (szoptatás mellett).érzésre szedtem, hol minden nap, hol 2-3-4 naponta. még most is beveszek néha 1-1 darabot (6 hósak vagyunk most)
5 hónapos a babám, de még mindig szedem az elevitet. Jusson valami vitamin a bébinek, mert sajnos nem figyelek oda a rendes vitamindús táplálkozásra :( :( Amíg szoptatok, biztos hogy végig fogok szedni valami multivitamint.
Én úgy tudom, hogy amíg szopizik a baba, addig jó ha szeded.
Nekem is mondta a dokibácsim, hogy szedjem tovább az elevitet és a vasat is. Szófogadó vagyok:P
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszi a válaszokat, akkor javasoljátok!Élni fogok vele!
Én is úgy voltam, hogy a baba mellett nem tudtam elmenni mindig friss gyümölcsöt venni. Meg a hajam is nagyon hullott, az is valami hiány, úgyhogy én szedem még mindig, pedig már 1 éves. Elõtte is mindig szedtem vitamint, akkor inkább ezt. Az ára sem vészes.

Székesfehérváron hány napig kell bent maradni a kórházban szülés után?

Van esetleg 1-2 ágyas szoba, akár fizet?s is?

Legjobb válasz: Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek,ha semi gond nincs se veled,se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2,3,4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam,ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok,de lehet,hogy van.2 hónapja szültem.2,3,4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó,vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert,és könnyû gyors szülést kívánok neked.

Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek, ha semi gond nincs se veled, se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2, 3, 4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam, ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok, de lehet, hogy van.2 hónapja szültem.2, 3, 4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó, vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert, és könnyû gyors szülést kívánok neked.
Szia!Én decemberben szültem császárral.Nekem 4napig kellett bent maradnom.(úgy tudom a sima szülésnél 3nap)Vannak 2-4-5 ágyas szobák.Én 2ágyasba kerültem, mégsem tudtam aludni mert a szobatársam kislánya folyamatosan sírt.
Nekem volt fogadott szülésznõm és orvosom. kétágyas szobába kerültem és 4 napig voltam bent vagyis 3 éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Tehát csak akkor lehet ha fogadok orvost? Még kisterhes vagyok, csak jó lenne elõre intézkedni... Szóval nem fogadnék orvost ha nem muszáj, de ha ez garantálja hogy nem leszünk 4en a szobában, meg 3an se akkor nekem megéri... De ha ez se garantálja, akkor nem fizetném ki feleslegesen a dokinak a pénzt.:( Hú már elõre fázik a lábam a bent töltendõ idõtõl.. Köszönöm a válaszokat!!
Szia! Én 4 hete szültem itt.Volt fogadott dokim, de nem beszéltem vele a szobákról.Én 2 ágyasnak mondott szobában voltam, ahol 3 ágy volt.Nagyon picike volt.Azért kerültem ide, mert tele volt az osztály, még párnám is alig lett.Szerintem e miatt ne fogadj dokit!Sok sikert

Egri Markot Ferenc korházba babának vini kell be ruhát a csecsemö osztályra? Szülés után hány nappal engednek haza minket?

Legjobb válasz: A védõnõm információja szerint igen.3 body,3rugi,angolpólya. Sima szülés után ha minden rendben 3-4 nap,császár után 5-6 nap(orvos függõ).36h.kismama

A védõnõm információja szerint igen.3 body, 3rugi, angolpólya. Sima szülés után ha minden rendben 3-4 nap, császár után 5-6 nap(orvos függõ).36h.kismama
Én idén januárban szültem, nem kellett vinni ruhát. Lehet megváltozott azóta, bár kétlem. De ha akarod, hogy a saját ruhájában legyen, akkor nyugodtan vihetsz.
Elsõ vagyok, és második babám lesz nekem is, ezért én is meglepõdtem ezen a ruha témán.Hangsúlyozom védõnõ mondta nekem is, de szintén tanácstalan vagyok, mert két hét és szülök.Addig még megpróbálok informálódni a csecsemõ-osztályról, hátha az 100% infó, majd jelzem.

A Dél-Pesti kórházban Erzsébeten szülés után veled van a baba egész nap? A látogatok megnézhetik a babát, bejöhetnek a szobába? Hány ágyas szobák vannak? A betegfelvételen kell jelentkezni ha elfolyik a magzatvizem? Stb.

Legjobb válasz: 1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!

1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!
Attól függ. Van két felújított szülõszoba, azok teljesen zártak, van ajtó is. Mikor én ott voltam, akkor volt még néhány másik is, de azokat csak függönnyel választották el. Szóval lehet, hogy nem leszel fallal elválasztva más anyukáktól, de senki nem fog a képedbe bámulni. :-) Anno akkor mondta az orvosom (õ ott az osztályvezetõ), hogy már tervezik a felújítását a maradék néhány szülõszobának. Azalatt a 1, 5 év alatt ami a szülésem óta eltelt, akár meg is történhetett.
A kérdező hozzászólása: mellszivó nem kell meg cumisüveg?
Meg az is lemaradt, hogy a picúrnak ruhát ne vigyél be, úgysem adhatod rá. Angolpólyában vannak egész nap a törpék. Bõven elég lesz, ha akkor hoz be apuka ruhát, mikor hazavisz titeket.
Az lemaradt, hogy a köldök kezeléshez adnak mindent és popsikrém is lesz.
Amit vinni kell: - Tena betét (nagy szükséged lesz rá) - pelenka és popsitörlõ a picinek - textil pelus (arra tudod majd rátenni) - és egy vékony pléd, hogy be tudd takarni a kis kosárkában az ágy végén, ahova tenni tudod ha elaludt. - vigyél váltóhálóinget is, mert könnyen elõfordulhat, hogy véres lesz. - a szokásos wc-papír, tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém, evõeszköz, pohár. A zuhanyzó és a wc különben a szobában van (természetesen leválasztva fallal), szóval csak azzal a pár emberrel kell megosztani, akivel egy szobában vagy.
Igen, mikor jönnek a látogatók, akkor be kell tolni a babát a csecsemõsökhöz. A dokikkal én nagyon meg voltam elégedve, a csecsemõsnõvérekkel kevésbé. Ha valami kérdésed van, vagy nem tudsz valamit a babával kapcsolatban, akkor mindig kérdezz, maguktól nem mutatnak semmit. Alapvetõen ha nincs gond (nem sárgul be a gyerek), akkor 3 napig kell bent lenni. De ha reggel 8 után szülsz, akkor az nem számít napnak. Tehát ha hétfõn délelõtt 10-kor születik a babád mondjuk, akkor pénteken mehetsz csak haza. Hétvégén is hazaengedik a kismamákat, ha úgy jön ki a lépés.
A kérdező hozzászólása: ha nincs gond hány napig vagy bent???mit vigyek be???? elöre is köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: bocs hogy ennyit kérdezek de 5 napom van még...és mikor jönnek látogatni a babát be kell tolni a növérekhez???jók a dokik???rendesek a növérek???
A vajúdás a szülészeten történik úgy, ahogy akarod. Van két elég modern szülõszoba, van bordásfal, labda, kád. Apuka végig bent lehet veled, én a legnagyobb szülõszobában voltam, ott még egy franciaágy is van, a párom bent is alhatott velem éjszaka. (nekem röpke 20 óra volt a bent töltött idõ, úgyhogy nagyon jó volt, hogy nem voltam egyedül)
A kérdező hozzászólása: az apuka bejöhet a vajúdásnál, szülésnél?
A kérdező hozzászólása: a vajúdás hol történik és hogyan?
Bocsánat, ezt jól elolvastam. Abban a szülõszobában szülsz ahol vajúdtál.
A kérdező hozzászólása: a vajúdás egy szobában van a szülõszobával?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Cumisüveg semmiképpen nem kell, de szerintem mellszívó sem. Úgy indul be legjobban a tejed ha mellre teszed a babát. A mellszívó az messze nem olyan hatékony, mint a baba. Mivel egész nap bent lesz veled a baba, így mellre tudod majd tenni sûrûn. Bár ha akarod beviheted magaddal a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod.

A Dél Pesti Jáhn Ferenc korházba hány napot kell bent maradni szülés után ha nincs semmi gond?

Legjobb válasz: Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

Szülés után hány napot kell kórházban tölteni? Úgy néz ki császárosak leszünk.

37hkm Szeged

Legjobb válasz: Én normál szüléssel 4 napot voltam. Császárosoknak úgy tudom, öt nap.

Én normál szüléssel 4 napot voltam. Császárosoknak úgy tudom, öt nap.
5-6 nap, de attól függ, mennyire lesz telítve az osztály. Ha nagyon, akkor hamarabb is hazaküldenek.
4 nap szerintem az átlag, de ez leginkább töled és a babától függ. nézik a vérzés mennyiségét, a hömérsékletet, a méhvissza húzódását, a fájdalmaidat. babánál a sárgulást vagy ha egyéb baja lenne. tényleg sokmindentöl függ. barátnöm 34-ik hétre szült 4 nap után mehetett haza.
Nem Szegeden: elsõ babával 6 nap, másodikkal 5 nap.
Pesten 3 nap után hazaküldték a császárosokat. Kevés volt a hely.

Ha minden rendben van akkor most h napot kell szülés után korházban tölteni?

Legjobb válasz: SZia! Azt nem tudom hogy kórházanként változik-e, én szülés napja + 3 napot voltam bent.

SZia! Azt nem tudom hogy kórházanként változik-e, én szülés napja + 3 napot voltam bent.
Szia!Én hétfõ délután 2-kor szültem és pénteken jöhettünk haza, bár csütörtök lett volna, csak a baba kicsit besárgult.
Szia, Uzsokiban 5 éjszakát töltöttünk, sima szülés volt, de a császárosoknak is ennyi volt.
3nap.én az a baj hogy este szültem de minden rendben volt és igy 4lett.
Én Gyõrbe szültem.5 napot kellett bent lennem, de informácioim szerint most már 3 nap mulva haza lehet menni ha nincs semmi komplikáció. Szerintem korházanként változik. Na meg persze attól függ sima szülés vagy császár történt.
Én a Péterffy-ben szültem. Aki délután kettõig szült, annak három éjszakát, aki azután, annak négy éjszakát. Én fél háromkor szültem:-)(sima szülés volt) és négy éjszakát töltöttünk bent.
Szia! Úgy tudom a hivatalos az, hogy a születés idõpontjához képest a hüvelyi úton szülõknek 3-szor 24 órát, a császárosoknak 4-szer 24órát kell a kórházban lenni. Mindenéppen délelött engednek haza, tehát addigra kell ezeket az idõtartamokat letöltei a kórházban.
Nagy átlagban 3-4 napot kell benntölteni, ettõl többet nemigen. Igyekeznek gyorsan kiszórni az embereket :-)
én császárosan 4-et voltam
Én császáros voltam, délelõtt 10-kor lett meg a kicsi és 5 napot voltam bent. Úgy értve hogy aznap mikor szültem és az 5. napon már délben mehettünk haza, addigra volt meg a zárójelentés kb. Mondjuk én elõtte is voltam bent, mert túlhordtam stb stb, de más császáros is ennyi napot volt. De ha délután, késõ délután, este lett neki császárja, akkor 6. napon mehetett, de ugye akkor az elsõ nap mikor meg lett a baba, már nem volt egész nap. A rendesen szülõk már a 4. nap hazamehettek úgy emlékszem. Ez volt 2007-ben. Szerintem ez még ennyi.
A kérdező hozzászólása: Utolso hol szültél?
Én Keszthelyen szültem és a szülés napját követõ 4. napon jöttünk haza.
A kérdező hozzászólása: Engem föleg Zalaegerszeg érdekelne de ha más korhában szültetek akkor is létzi írjátok meg a tapasztalatótkat.

Szültetek mostanában a szolnoki Hetényi Kórházban? Hány napig kell bent maradni sima szülés után?

Legjobb válasz: általában négy napig kell bent maradni, de volt olyan ismerõsöm, akit három nap után hazaengedtek, mert teltház volt.

általában négy napig kell bent maradni, de volt olyan ismerõsöm, akit három nap után hazaengedtek, mert teltház volt.
ha minden rendben van veled és a babával, akkor a 4. nap kiszedik a varratot és mehettek haza:)
A mi szobánkban senkit se engedtek haza csak az 5.napon :((( Addigra már mindenbõl elegem volt kb:) Aludni egy szemet se lehetett (sajnos 5 ágyasba kerültem:) ) Szerencsére legközelebb nem ott szülök. Egyébként a mostani kismama magazinban pont errõl a szülészetrõl is van egy cikk, ott nyilatkozik a fõorvos Úri-Szabó hogy 4 nap császárosaknál 5 nap mindenképp, mert sokan nem hoznák vissza a babát, ha hamarabb haza lennének engedve.
ha azon a napon szülsz 16.00 óráig elsõ napnak minõsül. 16. órától már a következõ nap lesz az elsõ nap. Így 4 nap.

Hány nap szabadságot kell kifizetnie a munkahelyemnek szülés után?

2009 január 1-jét?l már nem dolgozom,mivel akkor terhes lettem(veszélyeztetett).Ebben az évben táppénzen voltam,míg megnem szültem aug.27-én,majd GYED-en,mostanáig,s?t közben született a 2.babám,2011.augusztus 15-én.Tehát 2013 aug.15-ig GYED-en leszek még,aztán 1 évig GYES-en.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha gyeden vagy és visszamész dolgozni, akkor kivetetik veled az összes addig felgyûlt szabidat. ha 30 éves vagy, akkor az alapszabadságod 22 nap és a két gyerekre 2*2 nap plusz jár. a 2009es évi szabidat ezek szerint nem vetted ki, akkor voltál 27 éves, akkor még csak 21 nap volt az alapszabid, de kaptál 1et a babára, mert gondolom õsz táján születhetett. 2010re kaptál 24et (mert 28 éves korodtól nõ az alapszabid), 2011ben megszületett a 2. baba, akire kaptál még 2t, de gondolom az évre csak 1et, tehát az megint 23. 2012re 24 összesen, plusz 2013ra annyit kapsz, ami idõben arányos, ha gyed után visszamész melózni, ha nem akkor 25öt, mert megint nõ az alapszabid 1gyel. ha elmész gyesre is, akkor a 2014es évre kapod idõarányosan a szabit, tehát kb a 3/4ét az évesnek, ami mondjuk 19 nap lesz. és mikor visszamész ezeket egyszerre kivetetik veled, tehát hónapokig még nem fogsz dolgozni.

én úgy tudom, hogy ha gyeden vagy és visszamész dolgozni, akkor kivetetik veled az összes addig felgyûlt szabidat. ha 30 éves vagy, akkor az alapszabadságod 22 nap és a két gyerekre 2*2 nap plusz jár. a 2009es évi szabidat ezek szerint nem vetted ki, akkor voltál 27 éves, akkor még csak 21 nap volt az alapszabid, de kaptál 1et a babára, mert gondolom õsz táján születhetett. 2010re kaptál 24et (mert 28 éves korodtól nõ az alapszabid), 2011ben megszületett a 2. baba, akire kaptál még 2t, de gondolom az évre csak 1et, tehát az megint 23. 2012re 24 összesen, plusz 2013ra annyit kapsz, ami idõben arányos, ha gyed után visszamész melózni, ha nem akkor 25öt, mert megint nõ az alapszabid 1gyel. ha elmész gyesre is, akkor a 2014es évre kapod idõarányosan a szabit, tehát kb a 3/4ét az évesnek, ami mondjuk 19 nap lesz. és mikor visszamész ezeket egyszerre kivetetik veled, tehát hónapokig még nem fogsz dolgozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!