Találatok a következő kifejezésre: Szülés után mikor jön (27 db)

Hogy védekeztek szülés után közvetlen? Fogamzásgátlót nem szedhetek vérnyomásom miatt, a spirál meg ugye az első rendes menszesz kor teszik fel? Szülés után mikor jön meg az első mensi? Mikor aggodjak?

a Megszakításos módszer mennyire biztonságos? 8 hete szültem, és megszakítással voltunk együtt a férjemmel, mert már nem bírtunk egymással, a terhesség i teszt kimutatná ha valami baleset becsúszott volna? NEm szoptatok, tejem nincs már.

Legjobb válasz: mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM

mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM
Az óvszer volt a legkézenfekvõbb megoldás. Nekem az elsõ menstruációm 2, 5 hónappal szülés után jött meg. De nem szoptattam, csak 1 hónapig. Ja, és a dokim külön hangsúlyozta a 6 hetes kontrollon, hogy a megszakítás nem védekezés. Elég csupán egyetlen kis fickó, és már ott is a baba. Szóval szerintem használjatok óvszert, amíg nem menstruálsz!
A kérdező hozzászólása: mennyi idõre menstruáltál elsõre kedves válaszolo szülés után? mert már 7-8 hete szültem kb 2 hete mult el a tisztulásos, és nem szopizik már csak tápszeres.
Gumival. A mensim az elsõnél 6 hónappal szülés után jött meg, a másodiknál 8 hónapra rá, de én szoptattam.
A megszakításos módszer szerencse alapján mûködik, nem biztonságos. Az elõváladékban is lehet életképes spermium, így attól is teherbe eshetsz. De szülés után ennyit már illene tudnod. Ha nem akarsz gyereket, felejtsd el a megszakításos védekezést. Használjatok gumit. Hogy mikor jön meg a menszesz az változó. Ha most voltatok együtt akkor kb 3-4 hét múlva csinálj tesztet, ha az negatív megnyugodhatsz.
Mi kézzel-lábbal védekezünk. :) Én szülés után 9 hétig véreztem, gyógyszerrel állították el, utána 3-4 hétre jött meg.
kedves kérdezõ! a spirált már nem csak akkor rakják fel amikor menstruálsz. Én 4 éve szültem, nekem felrakták a 6 hetes kontrollon (vagyis majdnem 7 hetes voltam, és már nem volt vérzésem egyáltalán). A fiam 5 hónapig szoptattam. Kérdezd meg az orvosod.
Nekem is a 6 hetes kontrollon tették fel a Mirena hormonos spirált.
nekem meg Silverlily-t ha jól emlékszem

Szulés után mikor jon meg a menstruáció?

Sziasztok.tudom hogy ez mindenkinek máshogy van.5 hónapja szultem csak 2 hónapig szoptattam,de még nem jott meg,tehát már 3 hónapja..terhes nem vagyok..Ez normális?

Legjobb válasz: Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.

Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.
Azt szokták mondani, hogy a szoptatás abbahagyása után 3 hónappal kell megjönnie. Én nem tudom, hogy így van e valójában, ezért azt javaslom, hogy bár lehet hogy csak lassabban áll vissza a hormonháztartásod az eredetire, de azért hogy megnyugodj, nézesd meg Magad dokival.
A kérdező hozzászólása: Koszonom
8honapig szoptattam , es utanna meg plussz ket honap .szoval szules utan 10honappal menstrualtam eloszor...

Szülés után mikor jön meg a menstruáció?

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés után 4 héttel megjött, de kevés volt a tejem, majd el is apadt nem sokkal késõbb. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem szülés után 4 héttel megjött, de kevés volt a tejem, majd el is apadt nem sokkal késõbb. 4 hónapos kisfiú anyukája
Attól függ meddig szoptatsz, én 7, 5 hónapos koráig szoptattam és 8 hós volt, amikor elõször megjött.
Ez teljesen változó. van akinél a 6.héttõl megjön, pedig szoptat és van akinek addig nem jön meg amíg szopizik a pici. Reménykedjük az utolsóban! :)
Nekem megjött 5-6 héttel szülés után, pedig szoptatok azóta is. 8 hetes lesz a babám.
Szia! Nekem 3 hónapos volt a lányom mikor megjött a menszeszem. Aztán sokáig csak "maszatolás, " majd 7, 5hónaposan megint rendesen. Még szoptatok és a Cerazette nevû tablátát szedem.
szia.En csaszarral szultem, 10hosan jott meg a menszesz, es meg mindig szoptatok, (14-en lesz 1 eves a babam)Szervezettol fugg!!
szia! nekem 6 hétre rá volt egy pici vérzésem, dokim szerint olyankor majdnem minden nõnek van, de az mégh nem menstruáció, csak a gyermekágy vége. nekem 7, 5 hónappal szülés tán jött meg elõször.
Gond, ha én ma 8 hete szültem /nem szoptatok/ és még nem jött meg a menstruációm???
Kíváncsi vagyok, mi történt utána! Most én is u.ebben a cipõben járok, csak 10. hetesen!!!

Szülés után mikor jön meg újra?

5 hónapja szültem 2 hónapja nem szoptatok már.Nem kellene már megjönnie?Óvszerrel védekezünk folyamatosan.

Legjobb válasz: Változó.Az elsõ babámnál 6 hét múlva jött meg,a 2.nál 5 hónap múlva,minkét esetben szoptattam még akkor.

Változó.Az elsõ babámnál 6 hét múlva jött meg, a 2.nál 5 hónap múlva, minkét esetben szoptattam még akkor.
szia, Nekem 11 hónapra jött meg..és még mindig szoptatom a 16 hós csajszimat 16 hetes kismama..
A dokim azt mondta, hogy a nõk 80 %-nak nem jön meg, amíg szoptat, mert a szoptatáskor termelõdik egy hormon, ami akadályozza a peteérést. A maradék 20 %-nak megjön. Én a maradék 20 % vagyok, 7 hét után megjött.

Meddig normális vérzni szülés után mikor jön meg legelöször?

Legjobb válasz: Ez szerintem mindenkinél változó.Egy barátnõmnél 4hétig tartott és útána már megjött neki.De már olvastam olyat is,hogy valaki csak 1hétig.Szóval kiszámolhatatlan.

Ez szerintem mindenkinél változó.Egy barátnõmnél 4hétig tartott és útána már megjött neki.De már olvastam olyat is, hogy valaki csak 1hétig.Szóval kiszámolhatatlan.
Az átlag 6 hét, de van akinél kevesebb, van akinél több. Én 8 hétig véreztem. Állítólag, amíg szoptatsz nem jön meg.
Nekem 5hétig volt vérzésem, most 7hetesek vagyunk szoptatok.Azt mondta a dokim van akinél egész szopi idõ alatt nem jön meg és utána is csak késõbb de attól függetlenül fogamzó képes az ember, úgyhogy már vigyázni kell
Nekem 6 hét volt, utána a hetedik héten jött meg, mert tápszeres a baba.
Én 5 hétig véreztem, aztán pár napig semmi és utána megjött (pedig szoptatok).

Szülés után mikor jön meg a menses, ha nem tudok szoptatni?

7 hete szültem. Sajnos csak rövid ideig tudtam szoptatni,kevés volt a tejem,és bármit tettem,nem lett több.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 6. héten jött meg, aztán meg most rá 26 napra. Én 10 hete szültem, sajnos én sem tudtam szoptatni. Jó babázást!

Szia! Nekem a 6. héten jött meg, aztán meg most rá 26 napra. Én 10 hete szültem, sajnos én sem tudtam szoptatni. Jó babázást!
Én 4 hétig tudtam szoptatni sajnos és az 5. héten meg is jött a mensim. Ez mindenkinél változó még a szoptatás sem mindig befolyásolja.

Milyen érzés mikor kijön az aranyér? Közvetlen szülés után jön ki, vagy már akkor? Szülés után csak vécézés közben (erölködéstől) vagy bármikor kijöhet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy szülés után azonnal kijön-e,ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön,elõször olyan kellemetlen,mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani,mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól,és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod,mint én is tettem,mert nem tudtam mi is az,akkor egyre nagyobb lesz,mig a végén akár ülni sem tudsz vele,annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki,hanem bmikor.Szorulás,nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.

Azt nem tudom, hogy szülés után azonnal kijön-e, ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön, elõször olyan kellemetlen, mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani, mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól, és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod, mint én is tettem, mert nem tudtam mi is az, akkor egyre nagyobb lesz, mig a végén akár ülni sem tudsz vele, annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki, hanem bmikor.Szorulás, nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.
Szia.Èn szülés után az elsö székletüríte´skor vettem elözször észre.akkor utánna visszahu´zo´dott.Sajna ithon (megemeltem egy nehéz dobozt), gondolom, hogy azért, u´jra kijött.Nagyon kellemetlen volt, vérzett is.kaptam rá kúpot, 2-3 hét mire rendbe jött.Néha most is kijön wc-kor, de visszahúzo´dik.Sajnos bármikor kijöhet, emeléstöl, felfázástól, esetleg székrekedéskor.Vigyaß´zni kell.
Nekem a második szülésem után 9 nappal jött ki. Sorban álltam, és éreztem, hogy vmi történt. Védõnéni Sperti krémet ajánlott, ezt lehet terhesen-szoptatás alatt használni. Viszketett, és egy kis dudort éreztem. Hamar elmúlt (kb 1 hét), és akkor jön ki, ha kicsit több székletem van egy nap.
A kérdező hozzászólása: Húha. Az is lehet már nekem is kijött akkor? Párszor már viszketett , de egyebet nem éreztem, hogy ott kint lenne valami, csak a viszketést. Most 38 hetes vagyok.

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Szülés után menstruáció mikor jön? Függ attól, hogy meddig szoptat az ember? Mikortól fogamzóképes újra? - mikortól kell védekezni?

Legjobb válasz: Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).

Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).
Az elsõ együttlétnél újra terhes lehetsz!!!Nekem 6 hát után jött meg újra, és 7 hónapig szoptattam, tehát már az elsõnél is teherbe eshettem volna!
Védekezni elsõ pillanattól kezdve. Nekem szülés után 6 héttel megjött, utána rá 28 napra. Utána egészen kisfiam 17 hós koráig semmi. 25 hónapos koráig szopizott.
En egyik gyermekemet sem tudtam sajnos szoptatni, az elso mensi mindket szules utan a 7-8. heten megjott. De vedekezni kell akkor is, ha szoptatsz.
Lassan 8 hónapja szültem, míg minidg szoptatom a babámat, naponta legalább 4szer és éjszaka egyszer, 6 hónapos volt a kcisikém, mikor elõször megjött a menstruációm
A fiammal 3hét volt a gyerekágy, köv héten gyengéd, de megjött, és onnantól kezdve rendesen 23-28naponként, 13hónapig szopizott, ha tehette volna napi 24órában. Most a csajosomat 5.hónapja szoptatom, egyszer már "megvolt" 1, 5napig, de igazán most jött meg, és õ is cicifüggõ. Védekezni pedig nemárt az elsõtõl kezdve, hacsak nem vágya valakinek, hogy az elsõszülött elsõ szülinapján már legyen tesó is...
6 hét után megjött, 8 hónapig szoptattam. Sógornõm 5 hónapig szoptatott, de csak 8 hónap után jött meg neki. Védekezni egybõl érdemes, mert van ismerõsöm, aki úgy esett teherbe, hogy szoptatott, és nem is jött még meg neki. Amúgy nagyon változó kinek, mikor jön meg szülés után.
nekem szülés után 9 hónappal jött meg elõször, utána egy hónap kimaradt.utána pedig minden hónapban megjött.nem pontosan, mert szülés elõtt sem volt pontos.mi elsõ együttléttõl kezdve védekeztünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor vigyázunk majd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!