Találatok a következő kifejezésre: Szülés után mennyi idő, mire (43 db)

Szülés után mennyi idő mire rendbe jön a test, bőr (csíkokra gondolok)? És egyből lehet menni szolizni is? Tapasztalt anyukák irjatok!

Legjobb válasz: A szoli lesz a legkisebb problémád. :s A csíkok nem fognak eltûnni, csak évek alatt elhalványodnak, de örökre megmaradnak. A test szerintem amíg szoptatsz, nem lesz a régi (tapasztalat). A mell meg plasztikai sebész nélkül szintén soha nem lesz a régi.

A szoli lesz a legkisebb problémád. :s A csíkok nem fognak eltûnni, csak évek alatt elhalványodnak, de örökre megmaradnak. A test szerintem amíg szoptatsz, nem lesz a régi (tapasztalat). A mell meg plasztikai sebész nélkül szintén soha nem lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: Értem:(köszi a gyors választ...
Biztos nem a szoli fog a gondolataidban járni meg a csíkjaid henem a gyereked akit a karjaidban tarthasz 9 hónap után!!A csíkjaidnál nagyobb bajod sose legyen!!

Szülés után mennyi idővel szeretkeztetek először és mikor élveztétek először?

Jobb lett szülés után vagy nem?

Legjobb válasz: Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.

Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.
Elsõvel: olyan 2hónap után volt, nem volt se jó se rossz. Utána egész jó lett. Másodikkal: egy éve a gondolattól is rosszul vagyok, így nem tudok nyilatkozni...
4 hét után szexeltünk elõször, úgy féltem, mintha a szüzességemet vesztettem volna el, de meglepõen jó volt. Amíg nem állt be a rend nagyon hulla voltam, nem kívántam a szexet, de mikor csináltuk, mindig élveztem, csak elkezdeni volt nehéz :) Aztán mire belejöttünk, megint terhes lettem, levert a fáradtság, hányinger, de remélem szülés után megint egymásra találunk:) 18 hós a gyerkõc, és jövõhét végére vagyok kiírva a másoik babóval:)
Mi 4 hét után voltunk együtt elõször. (mondjuk nekem nem volt gátmetszésem) Eddig nem éreztem túl sokat belõle. Most 5 hónapos a fiam és most kezdem el kívánni a párom, most kezdem el újra élvezni az együttlétet. Eddig nem igazán kellett, csak az õ kedvéért voltam vele.
kb 4 héttel a szülés után voltunk együtt, nagyon féltem tõle, hogy fájni fog, ennek ellenére kellemes, mondhatni jó volt. A végkifejlet részemrõl elmaradt, de így is teljesen elégedettek voltunk mindketten, rá egy 4-5 napra újra próbáltuk, akkor már tökéletes volt minden és azóta is.
Én még a 6 hetet se bírtam ki igy 5 hét után és nagyon jó volt.
Mi kivártuk a 6 hetet... Nem fájt meg semmi, csak fura volt... Hogy jó érzés is lett volna az olyan 4-5. alkalommal sikerült :)
Hát úgy heti 3-4szer vagyunk együtt (férjem többször is szeretné, de megérti, hogy kimerült vagyok-mi babánk nem alussza át még az éjszakát és szoptatok még) Kb a felében jön meg az "étvágy" a másik felében, meg csak élvezem, de semmi különös. Jó érzés, hogy neki jó és így ennyi. De van mikor egyáltalán nincs kedvem a (behatolásos)szexhez, de ilyenkor van más, amivel örömet tudok neki okozni. 28/n
A kérdező hozzászólása: Ja, és hány éves vagy? :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! És milyen gyakran vagytok együtt? Ebbõl mennyire gyakran kívánod meg közben? És ha nem kívántad meg, akkor milyen érzés? Nem rossz? Köszönöm ha válaszolsz!
6hetet kivártuk, jobb volt mint vártam. A szexet nem kívánom még mindig, csak az odabújást meg a romantikát, persze ebbõl szex lesz...Aztán néha megjön evés közben az étvágy. 15hós anyukája
akkor a saját házasságod érdekében ne az anyukádtól kérj tanácsot, hiszen õ sem tudja, h hogyan kell egy jó házasságot fenntartani. tudom, h ez gonoszul hangzik, de ha nem akarsz arra a sorsra jutni, mint oly sok nõ, akkor elõ a fehérnemûkkel meg néhány új pózzal és irány az ágy! :-)
A kérdező hozzászólása: Nem. Mindig rossz volt a házasságuk.
Mi úgy 10-12 hét után kezdtük újra. Nem volt rossz. De elég sok idõ kellett, mire megkívántam igazából. Nálunk inkább az volt a baj, hogy császáros voltam, és megrepedezett a bõröm, ezért volt, hogy kívántam, de nem volt az igazi. Kislányunk 3-4 hetes kora óta átalszik minden éjszakát. ( most 1 éves, éjjel 12!!! órát aludt!) Ráadásul a sebem is elgennyesedett...
Amúgy én gyakrabban kívánom:)
3 hónap után, és borzalmasan fájt!!!! a kislányom 6 hónapos volt, mikor kezdet ismét jó lenni, és nem fájt már. Most ugyanolyan, mint szülés elõtt. (talán annyi, h szerintem a méhszáj kicsit lejjebb került, és néha érzékeny bizonyos pózokban) Ja, s amíg szoptattam, teljesen száraz voltam, és egyáltalán nem volt nemi vágyam. Aztán szoptatás után egy idõvel helyreálltam. Nagyon féltem, h majd úgy maradok.
Utolsó vagyok: Mi terhesség elõtt állandóan sexeltünk, és azt mondtam, h ha gyerek lesz, akkor is így fog maradni, és nem lakom le magam, mint a legtöbb nõ szülés után. Viszont sajna nem nagyon tudtam tejesíteni a fogadalmam, mert senkire nem tudom bízni a babát, így nagyon kevés idõnk jut egymásra, . Most egy éves a gyerek, és most érzem úgy, hogy kezdem összeszedni magam- Lefogytam stb. Tényleg nem szabad elhagynunk magunkat, akármilyen fárasztó is a babázás.Sok minden változik, ha anyák leszünk, de nem szabad elveszni hagyni a NÕT!
6-8 hét után, borzalmas volt. Kihagytunk 2 hónapot aztán próba, még mindig rossz, megint 1 hónap után próba, valamivel jobb volt, de nem kívánom egyáltalán a szexet, gondolni sem bírok rá. Így én nem szorgalmazom, párom meg türelmesen vár (valameddig) 7 hónapja szültem.
6 hét után volt az elsõ - kegyetlen rossz.. Aztán próbáltuk még párszor, de az érzés nem változott. Kimaradt egy hónap, utána valamivel jobb volt.. Azaz már nem fájt, de jónak sem éreztem. Ráadásul száraz vagyok, mint a sivatag. 5 hónapja szültem, most még mindíg itt tartunk.. A nõgyógyászommal a héten konzultáltam, azt mondta, amíg nincs helyen az ösztrogén, és nem apad el teljesen a tejem (nagyon-nagyon minimális van, de sajnos 2 hónapja nem szoptatok - nem kell már a fiamnak), addig ilyen lesz.
Ahhoz hogy az ember a társát megtudja tartani valóban szükséges az hogy egyben legyünk:Nõk, Anyák, Szeretõk.Ha az ember szereti a párját akkor rengetegféle képen lehet neki örömöt szerezni.Ezt meg lehet beszélni vele hogy miért nem azt a lyukat használjátok ha a gátmetszés vagy egyéb dolog miatt kellemetlen, fájdalmas.Rengeteg férfitõl hallom hogy a párja mindenféle kifogást talál miért ne legyenek együtt.A férfiak máshogy mûködnek mint a nõk.Ezt tudomásul kell vennünk.A férfibe mindig benne lesz a vadászösztön és ha nem teszel kedvére ne csodálkozz ha útnak indul.Tudom hogy ez most egyeseket felháborít de sajnos ez genetika.Nekik elég egy jó illat vagy egy szép alak stb és megmozdulnak a vágyak akaratuktól akár függetlenül.Nekünk Nõknek ennél picit több kell pl érzelem simogatás stb.És mivel több nõ van mint férfi ráadásul tálcán kínálják magukat az sem számít hogy családja van sõt milyen jó elszeretni címszóval hát gondoljátok meg mennyit gondolkoztok azon hogy fáj e meg legyen türelmes stb.És szextõl függetlenül amikor jobbnál jobb csajok közlekednek az utcán arra is érdemes törekedni hogy ne úgy várd haza mint egy elfáradt mosónõ :)
Ha jól emlékszem akkor talán 7-8 hét lehetett. Amikor visszamentem kontrollra, mondta a doki, hogy meg fog jönni a havim. Meg is jött, ez is meghosszabbította a dolgot. És az elsõt nem igen élveztem bevallom, sõt még egy darabig sem. Most a lányom 8 hónapos és nagyon jó már! Szerintem nekem ez pszichés volt, de sikerült leküzdeni ezt, és szerintem jobb, mint elõtte volt. Talán azért, mert az ember örül, ha idõt tud rá szakítani, és van egymásra egy kis idõtök.
Bár óriási gátmetszésem volt, de a hazaérkezés után pár nappal orálisan már együtt voltunk a férjemmel. Nekem igenis hiányzott. :) a behatolást a 6 hetes kontroll után próbáltuk de akkor még cefetül fájt, aztán 1 hétig "gyakoroltunk" :) hogy ismét bejáratódjon és onanntól nem vlt megállás :D
elõzõ vagyok.. abszolút nem lett rosszabb a hüvelyem mint szülés elõtt. sõt!!! nekem jobban tetszik most a szex mint elõtte.
nem lecserélõdnek a szerepek hanem kibõvülnek. feleség szeretõ és anya illetve férj szeretõ és apa. ha egy is hiányzik akkor baj van.
Annyiban változol, h már anya feleség és szeretõ vagy egyben. Ha csak anya és felesèg vagy akkor jönnek majd a szeretõk máshonnan. Nehéz összeegyeztetni de megèri mert máshogy nem tarthatod meg a párod. A szüleidnek boldog a házassàga?
6 héttel, és eléggé rossz volt:) A második már nem volt olyan rossz, 2 hónappal szülés után már elég kellemesnek mondtam. 3 hónappal szülés után már élveztem, de nem kívántam, 6 hónappal szülés után már kívántam is. Jobb lett.
Mi ugyan kivártuk a 6 hetet, de már az elsõ alkalom is nagyon jó volt(mindkét szülésem után).Ennek az egyik oka az, hogy nem volt se gátmetszésem, se repedésem, se belsõ sérülésem.A másik, hogy nem tágultam ki, a 3., hogy igen toleráns babákkal áldott meg a sors, így nem voltam hulla fáradt már a kezdetekben sem.
Az elsõ után 6 héttel és nem volt jó. A második után 11 héttel, és egész jó volt. De nem igazán kívánom.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nem volt rossz, hogy Te nem kívánod és õ "használja a tested" és ott vonaglik, nyög rajtad? Hogy tetted túl magad rajta?
hát ezt ne úgy képzeld el, h õ "használt"! ez így kicsit durva. együtt voltam vele, persze nem minden nap, csak 1-2 alkalommal egy héten és néha nagyon jó volt! persze azon ügyeskedtünk, h h lenne nekem jó, h h érzem jobban, hogyan élvezhetném annyira, mint elõtte. új pózokat kerestünk, új dolgokat próbáltunk ki, szóval egyfajta kísérletezés volt ez az idõszak. és sikeres volt, mert elértünk oda, h újra kívánom, minden nap együtt vagyunk, és még jobb a szex mint elõtte. szerintem inkább ez, minthogy hónapokig vagy akár évekig ne kívánjam és ne élvezzem vele az együttlétet! én VELE élek és nem MELLETTE! és azzal, h lett egy fiunk én még ugyanúgy az õ párja vagyok, nem csak a fiunk anyja. szülés után megváltozik a testünk és rá kell jönni, h mit élvezünk, h mire vágyunk, mert tuti, h nem arra, amire elõtte! és ha valaki ennek érdekében nem hajlandó semmit tenni, akkor magára vessen, ha a férje más nõk után néz majd. mert elõbb utóbb ez lesz, kár tagadni. semmi nem oldódik meg magától, mindenért tenni kell egy kapcsolatban. ezért is. szóval erõltessétek meg magatokat, ha nem akarjátok azon kapni magatokat, h a férjetek lelépett egy csini fiatal lánnyal! szerezzetek be pár szexy fehérnemût, egy kámaszutrát, és fedezzétek fel újra a szexet! akinek nem inge ne vegye magára...
Az utolsó minden szavával tökéletesen egyetértek. Akkor már késõ siránkozni, mikor apa lelép..
A kérdező hozzászólása: Ne lépjen le, örök hûséget fogadott!
7/13 és az utolsó is vagyok egyben! Olyannyira sikeres Marilyn tanácsa, hogy azóta az 5 és fél hónapos kislányunk mellé e hónapban bekopogtatott a kis testvér is... :) ))))
Kedves Kérdezõ! Kicsit önzõ a felfogásod az utolsó két hozzászólás alapján. Sok Nõ elvár mindent a férjétõl, de Õ nem nagyon képes, hogy nyújtson is. Aztán megy a pillázás, hogy d.sznó lelép... errõl ennyit. Én már másfél hét után kényeztettem a párom a megfelelõ módon (akkor még nem volt szex), és nem azért mert elvárta, hanem mert szeretem, és tudom, hogy bármilyen türelmes is, szüksége van Rá. :)
A kérdező hozzászólása: Biztos, de szerintem felnõtt ember tudja tudja türtõztetni magát. Nem?
Nekem ezt amúgy meglepõ módon mamám tanácsolta. Nem kell várni a sültgalambot, elé kell menni a bajnak mégha az elején nehezen megy, akkor is. És bejön. Arról nem is beszélve, h mennyivel jobb szexy anyukának érezni magad. :-)
Marilyn, mamád tud valamit ;)
A kérdező hozzászólása: Jó lehet Neked! Nekem Édesanyám tanácsolta, hogy ne kényeztessem el a férjem, mert úgysem hálálja meg. És hogy gyerek után már anya vagyok. Azt mondta, hogy ahogy teherbeesek, már nem ugyanaz a nõ leszek, mepek.Megváltoznak a szerepek.
Kedves kérdezõ! Épp elég a párodnak a szülés elõtti néhàny hònapban és a szülès után hetekig várni. Fõleg, h a megnõtt cicik és kikerekedett csípõ milyen hatással van rá... Az én párom meg van õrülve az ùj testalkatomèrt.
Szomorú, hogy anyukád ilyet tanácsolt, de gondolom saját tapasztalat alapján mondta. Aki szülés után anya lesz, ne csodálkozzon azon, ha a párja keres NÕT! Össze kell tudni egyeztetni a két dolgot. Ha valakit "éheztetnek", még egy szelet "zsíros kenyér" után is meg fog fordulni egy idõ után! Ez van.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de a férjbõl meg apa lesz! Más szerepek.
Mi 5 és fél héttel a szülés után voltunk együtt. Nem fájt, de kicsit csalódtunk, mert ugye megváltoztak kissé a "dolgok" nekem ott lent, sokkal tágabb voltam, és tudom, hogy fura, de mintha más szögben lett volna a hüvelyem...Ezek fokozatosan jobbak lettek, hál'égnek nekem a vágyam sosem múlt el, sõt nálunk a mai napig én vagyok az, aki többször szeretné. Szülés után 3-4 hónappal nem is éreztem másnak magam, szerintem anatómiailag mindenem visszaállt, vagy csak egymásra hangolódtunk újra, a lényeg, hogy ekkor már mindig nagyon jó volt! 15 hónapos anyukája

Szülés után mennyi időm van igényelni a támogatásokat? Mikre vagyok jogosult, és hol kell kezdenem az ügyintézést?

Legjobb válasz: Ha nem dolgoztál szülés elõtt az államkincstárban tudod megigenyelni a GYEST és a családi pótlékot is de ahhoz kell a születési anyakönyvi kivonata a babának amit szülés után 5-10 napon belül kapsz meg! A GYED-rõl nem tudok nyilatkozni mert engem elküldtek a munkahelyemrõl amint kiderült hogy babát várok!

Ha nem dolgoztál szülés elõtt az államkincstárban tudod megigenyelni a GYEST és a családi pótlékot is de ahhoz kell a születési anyakönyvi kivonata a babának amit szülés után 5-10 napon belül kapsz meg! A GYED-rõl nem tudok nyilatkozni mert engem elküldtek a munkahelyemrõl amint kiderült hogy babát várok!
Születési anyakönyvi kivonat 5-10 nap??? Én 2-dik nap megkaptam még a kórházba. Amúgy ha van munkahelyed és TB kifizetõ hely akkor ott le kell adni az utolsó táppénzes papírodat amit szülés után 8 napon belül ki kell kérni a nõgyógyásztól. Szóval itt kell kezdeni az egészet. És akkor a munkahelyedtõl kapod a TGYÁS-t 6 hónapon keresztül. Ha nincs munkahelyed akkor az államkincstárnál kell kitölteni a papírt. A családi pótlékosat is ott kell. Viszont mindent csak akkor tudsz majd megigényelni amikor megkapod a kicsi TB kártyáját postán, az viszont 1-2 hét. Akkor kezded igényleni amikor tudod, minél elõbb annál jobb. Én 2 hónap után kezdtem igényelni és nem szóltak érte, hogy miért csak akkor. Az hogy mire vagy jogosult függ több dologtól is. Ebbe a védõnõd tud a leginkább segíteni. Sok egészséget
utolsó vagyok elfelejtettem írni, hogy jár még az "egyszeri anyasági támogatás". Ahhoz is ugyan ott kell kitölteni papírt.


Szülés után mennyi idő telt el mire regenerálódni tudtatok?

Akinek volt gátmetszése meg akinek nem?Aki természetesen szült akit császároztak?Mikor tudtátok kipihenni magatok?

Legjobb válasz: Másfél éve szültem a kisfiamat császármetszéssel,2és fél nap vajúdás után. Szülés utáni 24órát végigaludtam! Magát a szülést pár nap alatt "kipihentem" . A császár helye még 1hétig nagyon fájt,de lassan javult! Kipihenni magam azóta sem nagyon tudtam! Ha éppen nagyszülõknél van a kisfiam akkor is találok elfoglaltságot,nem tudok lepihenni!

Másfél éve szültem a kisfiamat császármetszéssel, 2és fél nap vajúdás után. Szülés utáni 24órát végigaludtam! Magát a szülést pár nap alatt "kipihentem" . A császár helye még 1hétig nagyon fájt, de lassan javult! Kipihenni magam azóta sem nagyon tudtam! Ha éppen nagyszülõknél van a kisfiam akkor is találok elfoglaltságot, nem tudok lepihenni!
Elsõ gyerekemet 3, 5 éves szültem, kipihenni. Hm? Azóta még nem sikerült. :o)) De komolyra fordítva: gátilag nem volt szerencsém, mert metszés + repedés + szakadás volt, amihez csúnya aranyér társult. Egy év kellett, mire nem volt fájdalmas az együttlét a férjemmel... Második babával az aranyér szintén megvolt, de csak picit repedtem (a régi seb mentén), kb. 2-3 hónap alatt helyre jöttem. Már másfél éves lesz hamarosan a pici, a gátam sajnos estére gyakran fáj, érzékeny. Ez van. Meg két tündéri gyerek! :o)
hoppá, 3, 5 éve szültem, természetesen nem 3, 5 évesen :o)
13hónapos a fiam, gát ügyileg remek volt, kb 1 hét és semmi nem volt gáz:) Persze megmosni nem mertem kézzel, kb 2 hétig, csak zuhanyt tartottam oda, meg intimtörlõkendõ:D nwdves wc papír aztán 3 hét múlva már felvettem tangát is:D:D A pocakom nekem lógós volt utánna, azt sem mertem megmosni, ott lötyügött, pedig vékony alalkt vagyok:) Nekem belül fájtak a "szerveim"amit odébbtologatott a babó az utánna rendezkedett vissza nekem az volt szar alig bírtam állni
Gátügyileg repedtem+vágtak, aranyerem csúnya volt nagyon. A férjemmel még a 6 hetet se vártuk ki(5 hétig bírtuk), az elsõ pár együttlét kicsit fájt, azóta jobb mint valaha a szex. 3 hónapos volt a kislányom, mire úgy igazán összeszedtem magam. Akkora pihentem ki a szülést, gyermekágyat. Ezután intéztem mindent én (elõtte hetente egyszer kivasalt anyukám, meg néha hoztak kaját-mondjuk heti 2x). Azóta természetesen mindent én csinálok. 1 éves a kislányom Ja, a gátam kb 3 hétig fájt, folyamatosan javulva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Szülés után mennyi időnek kell eltelnie, mire nehezet emelhetek?

Kisfiam a babakocsival kb. 16 kg, lépcs?n kellene levinnem és felhoznom. Most 8 hetes a kicsim, az orvosom mindent rendben talált nálam a 6 hetes kontrollon. Szabad már ekkora súlyt emelnem?

Legjobb válasz: Sima szülés után nem tudom,de császár után 6 hóig nem lehet.

Sima szülés után nem tudom, de császár után 6 hóig nem lehet.
Ez engem is érdekelne mer én az elsö hét után egyedül leszek és nálunk is van pár lépcsö, a babakocsi 12kg. kb. + a baba sulya ezt akkor mikor emelhetem??Más hogy oldja meg?

Szülés után mennyi idővel tudom majd szoptatni a babámat? A mikor rögtön rámteszik születése után akkor már tud valamit kiszívni a mellemből?

Legjobb válasz: Elvileg valamennyi elõtejnek lennie kell. Ebben nagyon magas koncentrációban vannak a hasznos immunerõsítõ anyagok. Ez kb 2 napig termelõdik, utána jön az érett tej. Az elsõ szopinál valószínû csak pár csepp lesz, vagy annyi se de ne ess kétségbe, próbálkozz minél többet annál hamarabb indul be. Nekem a szülés utáni 2 napon indult el de sajnos 4 napig a fiamat nem kaptam meg.

Elvileg valamennyi elõtejnek lennie kell. Ebben nagyon magas koncentrációban vannak a hasznos immunerõsítõ anyagok. Ez kb 2 napig termelõdik, utána jön az érett tej. Az elsõ szopinál valószínû csak pár csepp lesz, vagy annyi se de ne ess kétségbe, próbálkozz minél többet annál hamarabb indul be. Nekem a szülés utáni 2 napon indult el de sajnos 4 napig a fiamat nem kaptam meg.
Van olyan kórház, ahol rögtön mellre teszik a babát. Olyankor már van elõtej, ami nagyon fontos az újszülött számára. Igaz, hogy csak néhány korty, de a baba gyomra is cseresznyényi, tehát elég neki. Emellett tele van ellenanyagokkal, amik védik õt a környezetben lévõ baciktól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Többnyire van már elõtej, ha nincs, majd lesz pár óra múlva. Akár van, akár nincs, jó gyakr5an, akár óránként is mellre kell tenni a babát és akkor lesz hamar. Van, ahol azonnal mellre teszik a babákat. Nekem is odaadták, de nem szopizott. A kórteremben már igen, de ügyetlenkedtünk (elsõ baba) és csak bimbóvédõvel ment. Aztán 2 hónapos korában leszokott a bimbóvédõrõl szó szerint egy perc alatt, és azóta is ügyesen szívja a cicimet. Azért írtam le, hogy tudd, nem biztos, hogy egyszerû lesz, de azért nem vészes.

Szülés után mennyi ideig gyógyul be az aranyér? Mivel kell kezelni? Esetleg a gátvarrás hamarabb gyógyul?

29 hetes vagyok és sajnos 1 hete aranyerem lett...Szülésnél biztos kijön-mondta keresztanyám.Fájt is,vérzett is.

Legjobb válasz: Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.

Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jótanácsot!
Aranyérre Aloe Gelly, ettõl szépen elmúlik, na nem 1 nap alatt, de nem kell krém, kúp meg miegymás. Ami megmarad a gélbõl, jó lesz a gátsebre, vagy bármilyen bõrsérülésre (én a megégetett, megvágott kezem is ezzel kenem).

Szülés után mennyi idővel nyertétek vissza az alakotokat? Mit sportoltatok?

Legjobb válasz: Azonnal. Bár én nem híztam semmit, 7kg jött fel, le is ment a szüléssel. Egész várandósság alatt aktív voltam, kirándultam, úsztam, kerékpároztam na és persze sokat szexeltem :)) Szerintem ez is segített abban, hogy nagyon könnyen született a lányom és már másnap jó erõben voltam.

Azonnal. Bár én nem híztam semmit, 7kg jött fel, le is ment a szüléssel. Egész várandósság alatt aktív voltam, kirándultam, úsztam, kerékpároztam na és persze sokat szexeltem :) ) Szerintem ez is segített abban, hogy nagyon könnyen született a lányom és már másnap jó erõben voltam.
6.5 kgt hiztam, ez szules utan le is ment. A hasam es a fenekem persze nem volt olyan allapotban mint elotte, kicsit plottyedte valt, de hetfon szultem, csutortokon hazajottunk a korhazbol es kov. het csutortokon en mar futottam ill. bringaztam es kitoreseket csinaltam, ugyhogy mire egy honapos lett a babo sikerult teljes mertekben visszanyernem a feszessegem is!:)
20 kg-t híztam, fél éves volt a lányom, amikor visszaállt a súlyom az eredeti állapotába. Napi 1 séta, ezen kívül csak a házimunka jelentett mozgást. Ez genetika.
2 év. Semmit nem sportoltam, csak a szokásos itthoni munka + séta, szaladgálás a gyerek után.
Szerintem alkati, nekem mind a két szülés másnapján már homorú volt a hasam.
Amikor a kórházból indultunk haza, a liftben néztem, hogy milyen nagy maradt a hasam. Erre egy doki megjegyezte, majd 1 év múlva lemegy... Na, ennyi azért nem kellett, de pár hónap igen.
Nekem kb. fél év alatt húzódott vissza.
A kérdező hozzászólása: Akkor végül is nem vagyok elkésve csak én vagyok türelmetlen, köszönöm a gyors válaszokat...
Én azt hallottam, hogy amennyi idõ alatt szetted fel, annyi idõ alatt megy le.
Attól függ, felszedtél-e valamit a szükségesen felül. Aki semmi egyebet nem szedett fel, annak hamar visszaáll az alakja, aki többletet is felszedett, annak több idõ. Amúgy ha le akarod mozogni vagy formálni, akkor keress baba-mama tornát vagy babúszást, az segít.
A kérdező hozzászólása: Arra már nem emlékszem mennyi idõ volt szépen lassan csúszott fel a 20 kiló, 4 hónap alatt is egész szép eredmény amekkora most csak reménykedtem benne gyorsabb lesz. Alkatilag gyors mennek a kilók ha úgy akarom és szerencsére bármikor ehetek este is és a nap bármely szakaszán alig jön fel rám. Vagyis eddig így volt de nem hiszem hogy ez változhat, mikor terhes lettem 55-el kezdtem most 60 vagyok (innen nem megy semerre egy ideje), de szerintem az az 5 kiló csak a hasam teszi ki :)
Hivatalosan ugyanúgy 9 hónap alatt mint amennyi idõ a terhesség. De a dokik szerint ha csak 1 év múlva húzódik vissza, az is teljesen normális. Nekem az elsõ babám után már mire kijöttem a kórházból visszahúzódott. A második babám után meg kb. 3-4 hónapba tellett. Császárosoknak elõbb visszahúzódik.

Csaszaros szules utan mennyi idovel lehet szoptatni? Mikor indul el a tejelvalasztas?

Legjobb válasz: Szia! Császárnál is mint természetes úton való szülésnél is az a lényeg, hogy minél hamarabb rátegyük a kicsit a cicire. Engem is császároztak (gerincérzéstelenítövel), így két óra múlva a kicsi már a cicin volt. Sajnos a tej (általában) császár után késöbb lövell be, beletelik 3-5 napba is. Nálam 5 nap után indult meg! De addig is szorgalmasan tettem a cicire, s el is kezdtük a fejést is. Bár öszintén szólva eleinte elég siralmasan ment az egész (volt hogy csak 5 ml -t tudtam lefejni!). Így hozzá is kellett táplálnunk. De a sok fejés, teázás, homeos szer meghozta a hatását!

Szia! Császárnál is mint természetes úton való szülésnél is az a lényeg, hogy minél hamarabb rátegyük a kicsit a cicire. Engem is császároztak (gerincérzéstelenítövel), így két óra múlva a kicsi már a cicin volt. Sajnos a tej (általában) császár után késöbb lövell be, beletelik 3-5 napba is. Nálam 5 nap után indult meg! De addig is szorgalmasan tettem a cicire, s el is kezdtük a fejést is. Bár öszintén szólva eleinte elég siralmasan ment az egész (volt hogy csak 5 ml -t tudtam lefejni!). Így hozzá is kellett táplálnunk. De a sok fejés, teázás, homeos szer meghozta a hatását!
Én ugyanazt írnám le mint az elöttem szóló, szó szerint :) Nekem császár másnapján már mérhetõ 10ml elõtejet szopizott a baba. Azt azért hozzá kell tenni, hogy sokat vajúdtam, ami segíti a tejtermelés beindulását.
En 20 ora vajudas utan vegul csaszarral szultem, mar a mutet utani megfigyelesnel cicire tettem a kicsit, persze alig volt tejem, de kb. orankent vagy talan meg gyakrabban probaltam szoptatni. Nem adtam potlast (csak 200 grammot fogyott 3 nap alatt), hamar beindult a tejem, es azota is szoptatok, persze mostmar hozzataplalunk, 6 es fel hos a babom.
Én is császárral szültem. 4 nap után indult meg a tej de elõsegítheted laktoherb teával. Én szó szerint mindent (homeós bogyó, more milk kapszula, horrorszoptatás... stb..)kipróbáltam, de csak a laktoherb segít.
Szia! Engem is császároztak. Délután született meg s baba és másnap reggel hozták be elõször. Nekem a tej a negyedik napon indult be, akkor már 40 et evett. Aztán itthon rántott leveseket ettem és sok folyadékot ittam, ami megtette a hatását.
Nekem reggel indították a szülést, végül éjjel megcsászároztak, "reggel" fél 5-kor hozták be szopni. Szépen rá is cuppant. Aznap este már kibillent a mérleg alatta, másnap vacsira 15-öt evett, és a mellem is kezdett bedurranni. Következõ reggelre belövellt a tejem, azaz 2, 5 nappal a szülés után már akkora voltak, mint két görögdinnye. Meg is ijedtem, ahogy megláttam a tükörben, mert én a pattanásszerû 75A-s cicikhez voltam szokva. :DDD
Szia! Engem mondjuk altatva császároztak hajnal 4kor, és emiatt csak 10-11kor szoptathattam elõszõr amikor kihozták a picit.Nekem 3nap után belövelt a tejci.De ez mindenkinél más. Az a lényeg hogy minél többet legyen cicin a pici míg meg nem indul rendesen a tej! Sok sikert! És jó babázást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!