Találatok a következő kifejezésre: Szülés után mennyi (707 db)

Szülés után érdemes spirált fölrakatni? Szülés után mennyi idő múlva rakják föl?

Mennyire biztonságos? Milyen lett t?le a menstruációtok?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.

Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.
és hogy a másik kérdésedre is válaszoljak, nekem ugyanolyan volt a menszim mint mikor még nem volt spirálom, viszont sokszor volt gyulladásom tõle. De hát minden ember más és más, lehet hogy neked beválik.

Anyukák! Akinek terhességi diabétesze volt, elmúlt a szülés után? Mennyi lett a szülés utáni cukorterhelésetek eredménye? Mennyi az a maximum érték, ami még elfogadható nem terhesen?

Legjobb válasz: HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5,8-7,9-7,5-5,6 5,6-9,3-9,6-6,6 5,6-9,9-10,8-6,1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.

HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5, 8-7, 9-7, 5-5, 6 5, 6-9, 3-9, 6-6, 6 5, 6-9, 9-10, 8-6, 1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.
A kérdező hozzászólása: Ezek az én eredményeim 6 héttel a szülés után: éhgyomri 5.7 30p: 8.3 60p: 9.8 120p: 6.5 Dokihoz a héten megyek. Akkor ezek szerint nekem is figyelnem kell a szénhidrátfogyasztásra? Kell aggódnom?
Elsõ vagyok. Azt mondják, akinek terhességi diabétesze volt, annak nagyobb az esélye, hogy késõbb kialakul a 2. típusú cukorbetegsége. Ezért, hogy ezt megelõzze, illetve késleltesse oda kell figyelni a szénhidrátfogyasztásra, a túlsúly elkerülésére. Idõnként biztosan ellenõrizni kell majd a vércukorértékeidet. Azonban túlságosan ne aggódj, majd az orvos mindent részletesen elmagyaráz.
Hát én 2 hónappal a szülés után jutottam el oda, hogy megcsináljuk a cukorterhelést. De nekem csak éhgyomri meg két órás volt, mind a kettõ 4 egész valamennyi lett. Ennek már örültem, mert a terhesség alatt 8, 3-mal lett diabéteszem. Már a szülés utáni napon ettem a csokikat, madártejet, alig vártam már... a doki azt mondta, hogy amíg bent van a bébi, addig semmit (még szõlõcukrot sem), ha kijött, akkor lehet... Azóta is nagyon kívánom az édességet, eszem is rendesen, és mégis fogytam. Mi lenne, ha nem enném... akkor már az a 6 kiló plusz is lemenne, ami még a babó elõtt volt rajtam pluszban. De szeretném már elkezdeni megint a ch diétát, de nem tudom, hogy a gyerkõc mellett hogy lehet ezt tartani, hiszen van, hogy 11-kor reggelizek, 5-kor ebédelek és ennyi.. eltelik a nap.. na mindegy is...
Nekem elvileg elmúlt. Remélem nem is lesz. :(
Nekem is volt a második babával. A szülés utáni (kb 2 hónappal) utáni treheléses jólett, adatra nem emlékszem. De én azóta kicsit árgondoltam a dolgokat, fõleg, hogy apám cukorbeteg, naymamás is az volt, anyai ágon is van.

Szülés kezdetekor meddig lehet és a szülés után mennyi idő után javasolt a szex?

Legjobb válasz: Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2,5 hónap.

Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2, 5 hónap.
Szülés után ajánlott megvárni a 6 hetet azt hiszem.
Ahogy jól esik. Mi a szülés hetében is még vidáman, utána megvolt a 6 hét, de nem, mert szabály, hanem "úgy" nem kívánta, de azért volt ötlete.
A kérdező hozzászólása: illetve nem ebben a pillanatban, hanem még reggel :)
A kérdező hozzászólása: Most derült ki hogy terhes vagyok és hát érdekelt :)
Bocsi, nem rosszindulatból írtam, csak hát kicsit viccesen hangzott :D
szülésig? jaj még az utolsó napokban is lehet, van hogy javasolják, ha túlhordás van 6 hét az egy dolog, attól függ mik vannak belül ( nem ecsetelném, mert ha jól fogom elõtte vagy ), azok látszólag gyógyultak, nem akarlak elkeseríteni, de érezni fogod N
6 hét azt tényleg meg kell várni.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem elírtam na... annyira bírom hogy mindenki egybõl a hibát veszi észre -.-
Ha az orvos nem tiltja akkor a terhesség végégig lehet házaséletet élni, szülés után pedig a 6hetes kontrollon ha mindent rendben talált a doki , utána lehet!

Szülés után mennyi idő múlva jött meg a menstruációtok, és hogyan?

Azt olvastam, hogy szoptatás alatt a legtöbb nő nem menstruál. Én szoptatok, és a kisbabám csak a jövő héten lesz 3 hónapos, mégis ma megjött. Nem korai ez egy kicsit? Szoptató anyukák, nektek mikor jött meg újra? A másik: előtte sosem volt ilyen, de tegnap, tehát a menstruáció előtti nap elég sokat szédültem, gyenge voltam, délután is 2 órát aludtam. Viszont egyáltalán nem fáj. Nektek miben volt más, mint szülés előtt, mi változott?

Legjobb válasz: Az elsõ gyerek után a szülés után 9 hónappal jött meg, semmi extra változás nem volt a terhesség elõtti menstruációhoz képest. A második után viszont a szülés után 2 hónapra jött meg elõször (alig múlt el a gyermekágyi folyás) és azóta is (13 hónapja) minden menstruáció egy disznóvágással felér (bocs a kifejezésért), nagyon erõs lett. Az elsõ gyerkõcöt 9 hónapig szoptattam, mert amikor elõször megjött olyan fogamzásgátlót kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni és a tejet is elapasztotta. A második terhességbõl született ikreket pedig még most is szoptatom, úgyhogy az én esetemben a menstruációnak nem volt köze a szoptatásnak.

Az elsõ gyerek után a szülés után 9 hónappal jött meg, semmi extra változás nem volt a terhesség elõtti menstruációhoz képest. A második után viszont a szülés után 2 hónapra jött meg elõször (alig múlt el a gyermekágyi folyás) és azóta is (13 hónapja) minden menstruáció egy disznóvágással felér (bocs a kifejezésért), nagyon erõs lett. Az elsõ gyerkõcöt 9 hónapig szoptattam, mert amikor elõször megjött olyan fogamzásgátlót kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni és a tejet is elapasztotta. A második terhességbõl született ikreket pedig még most is szoptatom, úgyhogy az én esetemben a menstruációnak nem volt köze a szoptatásnak.
Moncsa:szia nekem A 2dik fiamnál 1éves kora után jött meg véglegesen öt 3évig szoptatam 6honaposan 1szer meg volt már de aztán semmi most lányom 1éves szoptatom még semmi és ugy néz ki nem is fog mert tegnap pozit teszteltem:-)
15 hónappal a szülés után. Szoptattam, még most is szoptatok. Az elsõ 2 hónapban pecsételõ barna vérzésem volt 2 napig, majdnem csak a wcpapíron, a 3. hónapban jött meg rendesen, pokoli fájdalmak, idõleges tejapadás, a melleim égtek szopi közben, 4 napig tartott és rengeteg vért vesztettem.
5 héttel szülés után jött meg. Nem volt erõs egyik nap sem, gyengén is indult. Semmi elõjele nem volt, nem is viselt meg, holott elõtte 15 évig sokat kínlódtam. Aztán nagyjából rendszerezõdött és jöttek a görcsök is késõbb, szóval nem változott semmi.
Elsõ gyereknél három hónapos volt amikor megjött tíz napig tartott, most másodiknál öt hetes volt és öt napig tartott , erõs volt de fájdalommentes.
Szülés után 4 hónappal jött meg, görcsök, erõsség ugyanolyan, mint elõtte. Elsõ gyerek, most 7 hónapos, még szoptatom.

Anyukák, terhesség vége felé járó kismamák! Mennyi kg-ot szedtetek fel terhesség alatt? Szülés után mennyi ment le egybõl, illetve mikor áltatok vissza eredeti formátokra, ha visszaálltatok?

Még a magasságotok is érdekelne, hogy tudjak viszonyítani.

Legjobb válasz: 167 cm és 47 kilóról indultam.58 lett a vége. Szülés után egybõl lement 8 kiló.50-nel jöttem haza. Jelenleg 44 kg vagyok.Sajnos a szoptatás nagyon leszívott. Eszek,és eszek,de egy gramm se jön fel.Ez van. :/ Szóval soványabb vagyok,mint voltam.A testem is ugyan olyan,mint szülés elõtt.Sehol egy csík,mindenem feszes,nem lóg semmim se. 16 hónapja szültem,amugy.

167 cm és 47 kilóról indultam.58 lett a vége. Szülés után egybõl lement 8 kiló.50-nel jöttem haza. Jelenleg 44 kg vagyok.Sajnos a szoptatás nagyon leszívott. Eszek, és eszek, de egy gramm se jön fel.Ez van. :/ Szóval soványabb vagyok, mint voltam.A testem is ugyan olyan, mint szülés elõtt.Sehol egy csík, mindenem feszes, nem lóg semmim se. 16 hónapja szültem, amugy.
160 cm és 51 kg-ról indultam Most járok a 35. hétben és már 69 kg vagyok tehát 18 kg jött fel. Elsõ babánkat várom, kíváncsi vagyok, szülés után mennyi fog lemenni. Soha nem volt gond egyébként a súlyommal, nem is voltam hízós.
172 cm vagyok, 60kg val kezdtem a terhességet és 82 kgval szültem, bizony 22 kg, sajnos genetika is, nem zabáltam viszont veszélyeztetettség miatt sokat kellett pihennem.. szüléssel lement 7 kg azaz 75 voltam hazajövetelkor. most 19 hónapos a fiam, 1 hónapja hagyta abba a szoptatást, 66 kg vagyok, azaz +6 kgtól kell megszabaduljak, 9 kg lement még a szoptatás alatt. a ruháim rám jönnek, egyedül a gatyáknál fazon miatt kellett váltanom, mert a hasamon van kis felesleg és a régiek nagyon csípõ fazonúak voltak. a mellem picit változott, egy kicsit petyhüdtebb lett szerintem de a férjem pl ezt nem így látja. a bõröm ugyanolyan, az alsó felem is, nekem nem volt metszésem, szval a pár kg+ on kívûl nem látszik, hogy szültem és én sem érzem magamon (31 éves vagyok egyébként). te mennyinél tartasz?
170 cm vagyok és 56 kilóról indultam, 62, 5 kg vagyok. Jövõ héten szülés :)
155 centi vagyok 37 kilorol indultam es most vagyok 56. Ma kezdtem a 33. hetet. Nem tudom mennyi lesz a vege es mennyire fogok tudni lefogyni.Nem szeretnek megint 37 kilo lenni, de azert 55 se.
37 kg?? Jesszus! Szegény! Az elsõ terhességem: 56 kg-ról indultam, 82 kilóval szültem. :( 28 kg -ot híztam, de nagyon sok volt rajtam a víz. Szoptatni csak 4 hónapig tudtam, de azalatt egy dekát sem fogytam. Utána diétával, sporttal visszafogytam 56-ra, néha voltam 54 is. A fiam 9 hónapos volt. Második terhesség: Sajnos 60 kg-ról kezdtem, most vagyok 62, 5 és 13 hetes. Az nyugtat egy picit, hogy az elsõvel ilyenkor már vagy 5 kilónál tartottam. 158 cm vagyok.
1. terhességemnél 77kg-ról indultam 93kg lett a vége. Kb. 1 héttel szülés után voltam 81, 5kg. Sajnos szoptatni nem tudtam, viszont mire a kislányom 6 hónapos lett 91kg lettem. 2. terhességem ezzel a súllyal kezdtem, 27. hétig nem híztam, aztán kiderült a cukor, azóta diétázok. 35 hetes vagyok és 86, 5kg. Kíváncsi vagyok, hogy szülés után mennyi leszek. Vicces, hogy amik gatyák nem voltak jók terhesség elõtt (kicsik voltak) most jók! Ja, és alacsony vagyok 154cm. Off: az a 37kg elég durva lehet, a húgom is ekkora és 42kg körül van és így pont jó, épp, hogy nem sovány.
Durva volt.Atlagba 40 kilo voltam mindig, de nagymamam halala utan fogytam.Sztem a 42 kilo is keves, en 45 korul ereztem jol magam :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :-) Úgy érzem ezek alapján nem kell aggódnom a súlyom miatt. 50 kg mal kezdtem, 160 centi vagyok most a 30. hétben 59.5 vagyok, de két hete 61 fele jártam. Ezután kiderült, hogy a cukrommal van egy kis gond (8.1 volt 2 óra utáni), ezért a doki diétát írt ki. (150g CH) Azóta fogytam, és mindennap egyre kevesebbet mutat a mérleg. Ha megpróbálom magam reálisan szemlélni (ha megy az egyáltalán..:-)) akkor úgy érzem, az alkatomhoz képest kezdtem feleslegesen megvastagodni túlzott mértékben, szóval jól jött a diéta. Ha még ezzel a tempóval 3-4 feljön, akkor azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam.
utolsó vagyok, bocs lemaradt! hogy 2. terhességem a mostani. Az elsõvel 44kg-val kezdtem és 64-el mentem szülni, 57-re mentem le.
156 cm, 58-al kezdtem a terhességet, most vagyok 62 kg. 37 hetes hkm.
12kg híztam, szülés után 5 kg ment le ebbõl a baba 3450g volt.Most még szoptatok két éves a gyermek és még van rajtam 4 kg. (: Stagnál a súlyom.Reménykedek, ha vége a szoptatásnak majd a kilóktól is elbúcsúzhatok.
13 kiló jött fel és 12 ment le a szüléssel. Gondolom volt egy kis víz is rajtam, bár nem éreztem. A maradék 1 kiló is lement 2 hét alatt. 170 cm vagyok, pár héttel szülés után ugyanúgy néztem ki, mint a terhesség elõtt, de elõtte sem voltam vékony, meg nem volt jó alakom.
2.válaszoló vagyok, 164 cm 59 kg ról indultam 71 lettem. Most 63 vagyok.
176 cm vagyok 1 baba:60kg-al kezdtem 74-el szültem, egy hét után 65kg-al jöttem haza a kórházból. 2. baba:56kg-al kezdtem 70kg-al szültem szülés után 1 hónappal 57kg voltam. 3. baba:55kg-al kezdem, 12. hétbe vagyok se émelygés se hányás csak jó nagy étvágy és még 55kg vagyok....úgy gondolom most is meglesz az a +14kg Amúgy soha nem fogyókúráztam és a súlyommal mindig az volt a bajom, hogy túl kevés így én nagyon boldog lennék ha legalább amit felszedtem annak a fele rajtam maradna.
Eddig úgy tûnik, én vezetek: 18 kilót híztam a terhesség végére 57 kg-ról 75-re, a magasságom 171 cm. A szülés utáni második hétben már mínusz 10 kilónál jártam, persze, a fiacskám jóval 4 kiló felett született. Aztán a szoptatás látványosan levitt még kb. 5 klót, de az a 3 makacsul megmaradt. Az én testem nem is igazán lett újra feszes, pedig kifejezetten jó alakom volt. Most várom a 2. babámat, tehát 3 kg felesleggel indulok az egykori versenysúlyomhoz képest. De bízom benne, hogy most kevesebb megy majd fel, mert van egy örökmozgó 14 hónaposom, aki mellett még enni is alig tudok.
175cm vagyok. 60kg val estem teherbe, 85tel szültem. 10kg jött le szülés után.6hónapos a fiam 69kg vagyok, úgy hogy a szoptatás alatt híztam 3kg, mióta nem szopizik másfél hónapja, azóta fogyok.
Az elsõ gyerekemmel 50kg-ról indultam, 70kg lettem a végére (+20kg, kb. 9 hónap alatt ment le teljesen). A második babámmal 57kg-ról indultam 13 év múlva, szintén 70kg lettem a végére (+13kg 2 hónap alatt lement, persze ezt úgy kell érteni, hogy visszajöttek a terhesség elõtti ruháim, de a súlyom nem tudom pontosan mennyi volt, sosem mértem. Most ismét babát várok, 2 éves a "nagyobb", õ gondoskodik a súlyomról: 60 kg-ról indultam, +6 kg-nál tartok 35 hetesen, úgyhogy fogynom nem nagyon kell majd, de gondolom még jön fel 1-2 kg, tehát most is 70 körül leszek a végére. Amúgy 164cm vagyok.
158 cm 47 kg val indultam. 58 kg lettem a terhesseg vegere es most mertem magam 15 perce, 52 kg vagyok. (Nem szeretnek mar fogyni a 47 nelem keves volt) Multhet csutortokon szultem.
167 cm vagyok és 48 kg voltam mikor terhes lettem.56 kg lett a végére, mikor kijöttem a kórházból már 52.Kb. 1 hét kellet hogy ismét 48 kilóra fogyjak.DE:csak zöldséget ettem délután.

Kismamák ti mennyit híztatok a terhesség alatt? Szülés után mennyi idő múlva állt vissza a testsúlyotok?

most vagyok 26 hetes kismama, most 62 kg vagyok, eddig nem sokat híztam ,de most 1 hónap alatt majd 4 kg-ot és még van 3 hónapom

Legjobb válasz: én kb 75 kg-ról indultam (180 cm magas vagyok) és kb 85 kg voltam mikor szültem, szülés után mikor hazajöttem 71 kg voltam.... De a szülés elég rosszul sikerült és utána mindenféle nyavalyám is volt és emiatt sikerült fogynom még... A baba 4080 gramm volt.

én kb 75 kg-ról indultam (180 cm magas vagyok) és kb 85 kg voltam mikor szültem, szülés után mikor hazajöttem 71 kg voltam.... De a szülés elég rosszul sikerült és utána mindenféle nyavalyám is volt és emiatt sikerült fogynom még... A baba 4080 gramm volt.
Én 25 kg-ot híztam összesen (57-rõl indultam, 82-vel mentem szülni, 171 cm vagyok), nem vizesedtem egyáltalán. Szülés után 3 hónappal már 60 kg voltam. Nem diétáztam, nem tornáztam, csak úgy lement magától. Most szeretnék hízni pár kilót, de az istenért sem akar megmaradni rajtam semmi. Ilyen a genetikám.
Én 176cm vagyok 62kg-val kezdtem a terhességet.Nagyon vékony volam.Most 31hetesen 76kg vagyok, de arányosan eloszlik ugyhogy nincs gond.Az elején felszaladtak a kg-ok, mert nagyon kívánós voltam.Kíváncsi leszek mennyit szedek még fel és mennyi megy le szülés után.A férjem azt szeretné ha nem fogynék vissza annyira :)
162 cm vagyok. Elsõ baba elõtt 54 kg körül voltam. 20 kg-ot híztam, a baba egy éves korában 52 kg voltam. Második babát 49 kg-al kezdtem, 47-re fogytam a 16. hétre, majd 68-al szültem, a baba egy éves korára ismét 49 voltam. A harmadik babának olyan 50-el futottam neki, vele csak 13-at híztam, terhességi cukor miatt diétáztam, szüléskor is kifejezetten vékony volt az arcom (4 kg felett volt a baba). Most másfél éves, 49-50 kg vagyok ismét. Felszedni nem igazán tudok, pedig nem ártana. Sosem sportoltam, mióta megvannak a gyerekek, csak szoptattam ezerrel mindig.
Mindkét terhességemmel 9kg-t híztam és ez mindkét alkalommal le is ment a szüléssel, illetve azt követõen 2-3 hét alatt. A hízásom nekem mindkét terhességnél a 16-20 hetes idõszakban 4kg volt!!!! Egyébként meg havi 1kg ment fel úgy, hogy az elején és a végén már semmi. Lehet veled is így lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Elsõ baba: 63 kilóval kezdtem+25 kiló lett a vége. 10 hónapos volt mikor újra terhes lettem. Akkor már szintén 63 kiló voltam és szintén kb 25 kiló lett a vége. Most 3 éves a nagy, másfél éves a kicsi és 58 kiló vagyok, 171 centi magas. Lement magától. Sokszor este 6-kor kapok észhez, hogy jesszus, szédülök, semmit nem ettem még ma:( Piszkosuk falják az energiát és a kilókat ezek a kis rosszcsontok:)
Elsõ: 86 kezdtem 102 voltam szülésnél(16kg plusz) ja 35 héten szültem. Második:79 kezdtem -91 szülés. Itt tudom , hogy szülés után 86 lettem Harmadik :Kb 10 hetes vagyok még nem hiztam csak fogytam kb 0, 5 kg-t.

Szülés után mennyi idő után múlik el a (csípő) forgó fájdalom? Utána is megmarad még?

Én már nem tudom hányadik hétt?l ett?l szenvedem. Ma meg még ráadásul elkezdett fájni a derekam és a szeméremcsont környéke is. 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj általában szülés után elmulik. Jelenleg közeledik a szülés, ezért szépen készülõdik az "út", ahol feltehetõen a babád megszületik. Fogd fel így és könnyebb elviselni. Torna még mindig segíthet.Az egyenletes relaxációs légzés, lazítás is sokat segít. Nyugtat, segíti a megfelelõ véreelátást. Ha idegeskedsz, szorongsz nehezíted a "készülõdést" LAZÍTS!!! Közel 1 hónap és vége.Sok sikert!!!

Szia! Ne aggódj általában szülés után elmulik. Jelenleg közeledik a szülés, ezért szépen készülõdik az "út", ahol feltehetõen a babád megszületik. Fogd fel így és könnyebb elviselni. Torna még mindig segíthet.Az egyenletes relaxációs légzés, lazítás is sokat segít. Nyugtat, segíti a megfelelõ véreelátást. Ha idegeskedsz, szorongsz nehezíted a "készülõdést" LAZÍTS!!! Közel 1 hónap és vége.Sok sikert!!!
Egyet értek az elõttem szólóval, annyival kiegészíteném, hogy nekem még most is fáj a csípõm, és a szemérem csontom is fájt öt hétig, de nekem nehéz és nem szokványos hüvelyi szülésem volt! Tehát elvileg utána elmúlik, ha nem is rögtön, de pár hét múlva biztosan. Én most 7. hete hogy szültem és már csak akkor fájnak a csontjaim, ha front van. Szép és koplikáció mentes szülést kívánok.

Szülés után mennyi idõ után lehet próbálkozni a kistestvérrel?

Szeretném, hogyha majd a gyerekeink között nem lenne nagy korkülönbség, ismerek több olyan testvérpárt, akik csak egy évvel jártak a másik fölött a suliban és nagyon jól kijöttek.

Legjobb válasz: Ha még nem szültél, akkor várj ezzel a kérdéssel, nem tudod milyen lesz a terhességed, a szülés mennyire visel majd meg. De, ha hüvelyi úton szülsz 6 hét, ha császáros vagy több hónap.

Ha még nem szültél, akkor várj ezzel a kérdéssel, nem tudod milyen lesz a terhességed, a szülés mennyire visel majd meg. De, ha hüvelyi úton szülsz 6 hét, ha császáros vagy több hónap.
Elõbb szüld meg az elsõt, aztán térjünk erre vissza!
Fél év minimum nem árt a méhnek, hogy regenerálódjon.
császsár után mindneképp meg kéne várni az 1 évet legalább az ujabb terhességgel. Természetes szülésnél sem árt de ott kevesebb a veszély. A méh kb 9 hónappal a szülés után tér vissza az eredeti állapotába. Mi évek óta várunk babára és mi ugy beszéltük meg a férjemmel hogyha végre sikerül és nem császár lesz és nem ikrek és nem lesz egy problémás terhesség az elsö, akkor nem fogunk igazán védekezni, szülés utáni hónapokban nagyobb az esély az ujabb terhességre föleg nálam akinél hormon probléma van és a terhesség erre jó hatással van, ez a probléma általában fél, egy év mulva sulyosbodik ujra tehát akkor már megint kisebb lenne az esélyem a teherbeesésre. Nálunk a maximum védekezés szerinrem a megszakiás lesz hacsak nem ikrek lesznek.
hidd el szülés után a annyira fáradt leszel fél évig hogy a kis tesó szikrája sem merül fel :)
Attól függ, hogy szülsz. De én több helyen olvastam, hogy 9 hónap a terhesség, ennyi idõ kell a szervezetnek a regenerálódásra is.

Szülés után mennyi idővel szeretkeztetek először és mikor élveztétek először?

Jobb lett szülés után vagy nem?

Legjobb válasz: Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.

Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.
Elsõvel: olyan 2hónap után volt, nem volt se jó se rossz. Utána egész jó lett. Másodikkal: egy éve a gondolattól is rosszul vagyok, így nem tudok nyilatkozni...
4 hét után szexeltünk elõször, úgy féltem, mintha a szüzességemet vesztettem volna el, de meglepõen jó volt. Amíg nem állt be a rend nagyon hulla voltam, nem kívántam a szexet, de mikor csináltuk, mindig élveztem, csak elkezdeni volt nehéz :) Aztán mire belejöttünk, megint terhes lettem, levert a fáradtság, hányinger, de remélem szülés után megint egymásra találunk:) 18 hós a gyerkõc, és jövõhét végére vagyok kiírva a másoik babóval:)
Mi 4 hét után voltunk együtt elõször. (mondjuk nekem nem volt gátmetszésem) Eddig nem éreztem túl sokat belõle. Most 5 hónapos a fiam és most kezdem el kívánni a párom, most kezdem el újra élvezni az együttlétet. Eddig nem igazán kellett, csak az õ kedvéért voltam vele.
kb 4 héttel a szülés után voltunk együtt, nagyon féltem tõle, hogy fájni fog, ennek ellenére kellemes, mondhatni jó volt. A végkifejlet részemrõl elmaradt, de így is teljesen elégedettek voltunk mindketten, rá egy 4-5 napra újra próbáltuk, akkor már tökéletes volt minden és azóta is.
Én még a 6 hetet se bírtam ki igy 5 hét után és nagyon jó volt.
Mi kivártuk a 6 hetet... Nem fájt meg semmi, csak fura volt... Hogy jó érzés is lett volna az olyan 4-5. alkalommal sikerült :)
Hát úgy heti 3-4szer vagyunk együtt (férjem többször is szeretné, de megérti, hogy kimerült vagyok-mi babánk nem alussza át még az éjszakát és szoptatok még) Kb a felében jön meg az "étvágy" a másik felében, meg csak élvezem, de semmi különös. Jó érzés, hogy neki jó és így ennyi. De van mikor egyáltalán nincs kedvem a (behatolásos)szexhez, de ilyenkor van más, amivel örömet tudok neki okozni. 28/n
A kérdező hozzászólása: Ja, és hány éves vagy? :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! És milyen gyakran vagytok együtt? Ebbõl mennyire gyakran kívánod meg közben? És ha nem kívántad meg, akkor milyen érzés? Nem rossz? Köszönöm ha válaszolsz!
6hetet kivártuk, jobb volt mint vártam. A szexet nem kívánom még mindig, csak az odabújást meg a romantikát, persze ebbõl szex lesz...Aztán néha megjön evés közben az étvágy. 15hós anyukája
akkor a saját házasságod érdekében ne az anyukádtól kérj tanácsot, hiszen õ sem tudja, h hogyan kell egy jó házasságot fenntartani. tudom, h ez gonoszul hangzik, de ha nem akarsz arra a sorsra jutni, mint oly sok nõ, akkor elõ a fehérnemûkkel meg néhány új pózzal és irány az ágy! :-)
A kérdező hozzászólása: Nem. Mindig rossz volt a házasságuk.
Mi úgy 10-12 hét után kezdtük újra. Nem volt rossz. De elég sok idõ kellett, mire megkívántam igazából. Nálunk inkább az volt a baj, hogy császáros voltam, és megrepedezett a bõröm, ezért volt, hogy kívántam, de nem volt az igazi. Kislányunk 3-4 hetes kora óta átalszik minden éjszakát. ( most 1 éves, éjjel 12!!! órát aludt!) Ráadásul a sebem is elgennyesedett...
Amúgy én gyakrabban kívánom:)
3 hónap után, és borzalmasan fájt!!!! a kislányom 6 hónapos volt, mikor kezdet ismét jó lenni, és nem fájt már. Most ugyanolyan, mint szülés elõtt. (talán annyi, h szerintem a méhszáj kicsit lejjebb került, és néha érzékeny bizonyos pózokban) Ja, s amíg szoptattam, teljesen száraz voltam, és egyáltalán nem volt nemi vágyam. Aztán szoptatás után egy idõvel helyreálltam. Nagyon féltem, h majd úgy maradok.
Utolsó vagyok: Mi terhesség elõtt állandóan sexeltünk, és azt mondtam, h ha gyerek lesz, akkor is így fog maradni, és nem lakom le magam, mint a legtöbb nõ szülés után. Viszont sajna nem nagyon tudtam tejesíteni a fogadalmam, mert senkire nem tudom bízni a babát, így nagyon kevés idõnk jut egymásra, . Most egy éves a gyerek, és most érzem úgy, hogy kezdem összeszedni magam- Lefogytam stb. Tényleg nem szabad elhagynunk magunkat, akármilyen fárasztó is a babázás.Sok minden változik, ha anyák leszünk, de nem szabad elveszni hagyni a NÕT!
6-8 hét után, borzalmas volt. Kihagytunk 2 hónapot aztán próba, még mindig rossz, megint 1 hónap után próba, valamivel jobb volt, de nem kívánom egyáltalán a szexet, gondolni sem bírok rá. Így én nem szorgalmazom, párom meg türelmesen vár (valameddig) 7 hónapja szültem.
6 hét után volt az elsõ - kegyetlen rossz.. Aztán próbáltuk még párszor, de az érzés nem változott. Kimaradt egy hónap, utána valamivel jobb volt.. Azaz már nem fájt, de jónak sem éreztem. Ráadásul száraz vagyok, mint a sivatag. 5 hónapja szültem, most még mindíg itt tartunk.. A nõgyógyászommal a héten konzultáltam, azt mondta, amíg nincs helyen az ösztrogén, és nem apad el teljesen a tejem (nagyon-nagyon minimális van, de sajnos 2 hónapja nem szoptatok - nem kell már a fiamnak), addig ilyen lesz.
Ahhoz hogy az ember a társát megtudja tartani valóban szükséges az hogy egyben legyünk:Nõk, Anyák, Szeretõk.Ha az ember szereti a párját akkor rengetegféle képen lehet neki örömöt szerezni.Ezt meg lehet beszélni vele hogy miért nem azt a lyukat használjátok ha a gátmetszés vagy egyéb dolog miatt kellemetlen, fájdalmas.Rengeteg férfitõl hallom hogy a párja mindenféle kifogást talál miért ne legyenek együtt.A férfiak máshogy mûködnek mint a nõk.Ezt tudomásul kell vennünk.A férfibe mindig benne lesz a vadászösztön és ha nem teszel kedvére ne csodálkozz ha útnak indul.Tudom hogy ez most egyeseket felháborít de sajnos ez genetika.Nekik elég egy jó illat vagy egy szép alak stb és megmozdulnak a vágyak akaratuktól akár függetlenül.Nekünk Nõknek ennél picit több kell pl érzelem simogatás stb.És mivel több nõ van mint férfi ráadásul tálcán kínálják magukat az sem számít hogy családja van sõt milyen jó elszeretni címszóval hát gondoljátok meg mennyit gondolkoztok azon hogy fáj e meg legyen türelmes stb.És szextõl függetlenül amikor jobbnál jobb csajok közlekednek az utcán arra is érdemes törekedni hogy ne úgy várd haza mint egy elfáradt mosónõ :)
Ha jól emlékszem akkor talán 7-8 hét lehetett. Amikor visszamentem kontrollra, mondta a doki, hogy meg fog jönni a havim. Meg is jött, ez is meghosszabbította a dolgot. És az elsõt nem igen élveztem bevallom, sõt még egy darabig sem. Most a lányom 8 hónapos és nagyon jó már! Szerintem nekem ez pszichés volt, de sikerült leküzdeni ezt, és szerintem jobb, mint elõtte volt. Talán azért, mert az ember örül, ha idõt tud rá szakítani, és van egymásra egy kis idõtök.
Bár óriási gátmetszésem volt, de a hazaérkezés után pár nappal orálisan már együtt voltunk a férjemmel. Nekem igenis hiányzott. :) a behatolást a 6 hetes kontroll után próbáltuk de akkor még cefetül fájt, aztán 1 hétig "gyakoroltunk" :) hogy ismét bejáratódjon és onanntól nem vlt megállás :D
elõzõ vagyok.. abszolút nem lett rosszabb a hüvelyem mint szülés elõtt. sõt!!! nekem jobban tetszik most a szex mint elõtte.
nem lecserélõdnek a szerepek hanem kibõvülnek. feleség szeretõ és anya illetve férj szeretõ és apa. ha egy is hiányzik akkor baj van.
Annyiban változol, h már anya feleség és szeretõ vagy egyben. Ha csak anya és felesèg vagy akkor jönnek majd a szeretõk máshonnan. Nehéz összeegyeztetni de megèri mert máshogy nem tarthatod meg a párod. A szüleidnek boldog a házassàga?
6 héttel, és eléggé rossz volt:) A második már nem volt olyan rossz, 2 hónappal szülés után már elég kellemesnek mondtam. 3 hónappal szülés után már élveztem, de nem kívántam, 6 hónappal szülés után már kívántam is. Jobb lett.
Mi ugyan kivártuk a 6 hetet, de már az elsõ alkalom is nagyon jó volt(mindkét szülésem után).Ennek az egyik oka az, hogy nem volt se gátmetszésem, se repedésem, se belsõ sérülésem.A másik, hogy nem tágultam ki, a 3., hogy igen toleráns babákkal áldott meg a sors, így nem voltam hulla fáradt már a kezdetekben sem.
Az elsõ után 6 héttel és nem volt jó. A második után 11 héttel, és egész jó volt. De nem igazán kívánom.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nem volt rossz, hogy Te nem kívánod és õ "használja a tested" és ott vonaglik, nyög rajtad? Hogy tetted túl magad rajta?
hát ezt ne úgy képzeld el, h õ "használt"! ez így kicsit durva. együtt voltam vele, persze nem minden nap, csak 1-2 alkalommal egy héten és néha nagyon jó volt! persze azon ügyeskedtünk, h h lenne nekem jó, h h érzem jobban, hogyan élvezhetném annyira, mint elõtte. új pózokat kerestünk, új dolgokat próbáltunk ki, szóval egyfajta kísérletezés volt ez az idõszak. és sikeres volt, mert elértünk oda, h újra kívánom, minden nap együtt vagyunk, és még jobb a szex mint elõtte. szerintem inkább ez, minthogy hónapokig vagy akár évekig ne kívánjam és ne élvezzem vele az együttlétet! én VELE élek és nem MELLETTE! és azzal, h lett egy fiunk én még ugyanúgy az õ párja vagyok, nem csak a fiunk anyja. szülés után megváltozik a testünk és rá kell jönni, h mit élvezünk, h mire vágyunk, mert tuti, h nem arra, amire elõtte! és ha valaki ennek érdekében nem hajlandó semmit tenni, akkor magára vessen, ha a férje más nõk után néz majd. mert elõbb utóbb ez lesz, kár tagadni. semmi nem oldódik meg magától, mindenért tenni kell egy kapcsolatban. ezért is. szóval erõltessétek meg magatokat, ha nem akarjátok azon kapni magatokat, h a férjetek lelépett egy csini fiatal lánnyal! szerezzetek be pár szexy fehérnemût, egy kámaszutrát, és fedezzétek fel újra a szexet! akinek nem inge ne vegye magára...
Az utolsó minden szavával tökéletesen egyetértek. Akkor már késõ siránkozni, mikor apa lelép..
A kérdező hozzászólása: Ne lépjen le, örök hûséget fogadott!
7/13 és az utolsó is vagyok egyben! Olyannyira sikeres Marilyn tanácsa, hogy azóta az 5 és fél hónapos kislányunk mellé e hónapban bekopogtatott a kis testvér is... :) ))))
Kedves Kérdezõ! Kicsit önzõ a felfogásod az utolsó két hozzászólás alapján. Sok Nõ elvár mindent a férjétõl, de Õ nem nagyon képes, hogy nyújtson is. Aztán megy a pillázás, hogy d.sznó lelép... errõl ennyit. Én már másfél hét után kényeztettem a párom a megfelelõ módon (akkor még nem volt szex), és nem azért mert elvárta, hanem mert szeretem, és tudom, hogy bármilyen türelmes is, szüksége van Rá. :)
A kérdező hozzászólása: Biztos, de szerintem felnõtt ember tudja tudja türtõztetni magát. Nem?
Nekem ezt amúgy meglepõ módon mamám tanácsolta. Nem kell várni a sültgalambot, elé kell menni a bajnak mégha az elején nehezen megy, akkor is. És bejön. Arról nem is beszélve, h mennyivel jobb szexy anyukának érezni magad. :-)
Marilyn, mamád tud valamit ;)
A kérdező hozzászólása: Jó lehet Neked! Nekem Édesanyám tanácsolta, hogy ne kényeztessem el a férjem, mert úgysem hálálja meg. És hogy gyerek után már anya vagyok. Azt mondta, hogy ahogy teherbeesek, már nem ugyanaz a nõ leszek, mepek.Megváltoznak a szerepek.
Kedves kérdezõ! Épp elég a párodnak a szülés elõtti néhàny hònapban és a szülès után hetekig várni. Fõleg, h a megnõtt cicik és kikerekedett csípõ milyen hatással van rá... Az én párom meg van õrülve az ùj testalkatomèrt.
Szomorú, hogy anyukád ilyet tanácsolt, de gondolom saját tapasztalat alapján mondta. Aki szülés után anya lesz, ne csodálkozzon azon, ha a párja keres NÕT! Össze kell tudni egyeztetni a két dolgot. Ha valakit "éheztetnek", még egy szelet "zsíros kenyér" után is meg fog fordulni egy idõ után! Ez van.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de a férjbõl meg apa lesz! Más szerepek.
Mi 5 és fél héttel a szülés után voltunk együtt. Nem fájt, de kicsit csalódtunk, mert ugye megváltoztak kissé a "dolgok" nekem ott lent, sokkal tágabb voltam, és tudom, hogy fura, de mintha más szögben lett volna a hüvelyem...Ezek fokozatosan jobbak lettek, hál'égnek nekem a vágyam sosem múlt el, sõt nálunk a mai napig én vagyok az, aki többször szeretné. Szülés után 3-4 hónappal nem is éreztem másnak magam, szerintem anatómiailag mindenem visszaállt, vagy csak egymásra hangolódtunk újra, a lényeg, hogy ekkor már mindig nagyon jó volt! 15 hónapos anyukája

Szülés után mennyi ideig normális, hogy meg mindig nem menstrualok?

Az els? után 8. hétt?l mar volt rendszeres menzim. A kicsi mar 5 hos,es meg mindig semmi. Normális ez? Császár vol. Ezzel osszefugghet?

Legjobb válasz: Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.

Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.
Szülés után 9 hónappal jött meg elõször.
Szia! Én is császárral szültem, 7 hónapig szoptattam és kilenc hónapra jött meg.
Nekem mivel nagyon sok tejem volt, így meg se jött csak mikor az orvos elapasztotta 16 hónap után.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy vagy megjön vagy nem, tök mindegy!11 hete szültem és eddig még semmi.De nem aggódom mert megnyugtatott.De ha tartod a kapcsolatod az orvosoddal megnyugtathat ha beszélsz vele!
Teljesen normalis nyugi! Kislanyom 11, 5 hos volt amikor megjott. Most 16 honapos es reggel, este meg mindig szopizik.
császár volt, 18hónapra jött meg, a dokim mondta, h 6-12-hóra várjam, tehát kvázi kerek hónapfordulóra várjam.De lehet köze van a méhpempõ cseppeknek, amit 2napja szedtem akkor.
utolsó vagyok, két és fél évig szoptattam
A kislányom 4 hónapos. Eddig egyszer jött meg, amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, azóta semmi. De nem is hiányzik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!