Találatok a következő kifejezésre: Szülés után megfigyelési idő (3 db)

A II. Női Klinikán szülés után hova visznek megfigyelésre és ez hány óra? Van külön őrző vagy a szülőszobán maradok? Ez alatt az idő alatt van ott vk folyamatosan vagy csak rám néznek?

Legjobb válasz: Ha sima szülés, akkor két órát töltötök el a szülõszobán. Ez a megfigyelési szakasz. Ott lehet ilyenkor apuka is. Hármasban vagytok. Ha császár akkor az õrzõbe visznek és csak másnap kerülsz le a gyerekágyra. Az õrzõbe felviszik hozzád a babát. A szülésznõk persze rádnéznek. ;)

Ha sima szülés, akkor két órát töltötök el a szülõszobán. Ez a megfigyelési szakasz. Ott lehet ilyenkor apuka is. Hármasban vagytok. Ha császár akkor az õrzõbe visznek és csak másnap kerülsz le a gyerekágyra. Az õrzõbe felviszik hozzád a babát. A szülésznõk persze rádnéznek. ;)

Szülés után mikor összevarr a doki, akkor ad érzéstelenítőt? Utánna mennyi ideig hagynak a szülőszobában a babával s a pároddal? Ha letelt a megfigyelési idő, hagynak lefürödni, s abban ki segít, a párunk, vagy a szülésznő?

Legjobb válasz: Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt,mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába,ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel,és ha nem szédülök,mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség,akkor pedig szóljak a nõvéreknek.

Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt, mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába, ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel, és ha nem szédülök, mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség, akkor pedig szóljak a nõvéreknek.
szia Pécsi vagyok, kaptam érzéstelenítõt, és szerintem a többiek is, csak nem tudod, hogy az injekciós tû, vagy amivel varrnak. Én is csak onnan tudtam, hogy úgy volt az ágyam, hogy a fenti lámpában láttam, elég rossz volt, de nem tudtam nem odafigyelni. 2 óra a megfigyelési idõ, szinte mindenhol.
Szia! Én Miskolcom a megyeiben szültem. Én kaptam lidocaint, amikor összevarta. Bár nekem elég nagy volt a gátsebem, és repedtem is, mert nem gondolták, hogy 4400 g-os babuci lakik bennem. 2 óra a megfigyelési idõ, a párom volt velem, a babámat elvitték rögtön melegíteni. Sokak azért nem is érzik a gátvarrást, mert a babájukban gyönyörködhetnek, sajna nekem ez nem adatott meg! Én csak 6 óra múlva zuhanyozhattam, az akkori nõvérke szigorúan betartatta a fekvési idõt, és ki is kísért zuhanyozni. Mondjuk nem is bántam, mert majd össze estem. Engem eléggé megviselt a szülés, bár az maga gyorsan ment, hiszen szülésindítástól kevesebb, mint 4 óra alatt megvolt a babám. De utána nagyon nehezen jöttem helyre, persze ez nem törvényszerû, sõt! Nagyon könnyû szülést, boldog babázást!
Szia. Szintén Pécsi vagyok. Szülés után két órát voltam együtt a babával, meg a párommal, azután átvittek a csecsemõs osztályra, ahol további két órán át nem engedtem felkelni. Utána jött a nõvér és eljött velem a fürdõbe, kint várt, és néha beszólt, hogy minden rendben van e. A varrásnál én is kaptam érzéstelenítõt, az már semmi a szüléshez képest. Könnyû szülést, boldog babázást!
Sziasztok! 2 óra 20 perc alatt szültem meg a lánykámat, 3 nap vajúdás után! Érzéstelenítést kaptam és 1 óra apával és babával és 2 óra megfigyelés egyedül, néha bejöttek rám néztek felpofoztak mert állandóan elájultam, szinte semmire nem emlékszem:(((( De jó, nektek, hogy kikisértek, vagy legalább beszólogattak, hogy minden rendben van-e zuhanyozás közben!! Engem ki se kisértek, csak annyit mondtak, hogy jó lenne, ha nem hagynám már el magam ennyire, mi az hogy még mindig szédülõk és nem tudok felállni a szülés után 12 órával. Szó szerint nem tudtam felkelni az ágyamról, nem hogy még a zuhanyzóba egyedül lezuhanyozni! Este 7 kor a férjem és a nõvérem segítségével még mindig szédelegve támasztottak és zuhanyoztak le, erre be jött két nõvér és egy orvos mit képzelünk magunkról, hát nagyon ciki volt?! De tényleg nem tudtam semmit se egyedül a szülés után, a babámat is amikor behozták oda tették mellém és felemelni se tudtam, nem hogy magam ellátni:(((( Nekem ilyen volt a szülés utáni pár óra! Boldog babavárás kíván majdnem 9 hónapos anyuka!
szia, én 6 óra vajúdás után vacuummal szültem reggel 6:42kor.A varrás alatt 2x is kaptam érzéstelenítõt, mert mondtam a dokinak hogy ne haragudjon, de ez felér egy kínzással-szerintem rosszabb volt mint maga a kitolás.(de nem kértem, õ adta magától)Ráadásul kívül és belül is varrtak.utána visszahozták a babám bejött a férjem és nem tudom mennyi idõ után átvittek az osztályra.Majd egy 2 óra múlva a nõvér elkísért a wcre, mondván hogy most már produkálnom kell.Tegyem hozzá én nagyon jól és hamar regenerálódtam.Zuhanyozni valamikor 12körül mentem egyedül.
Mármint tied a baba, nem a bab!!!!
Én Bp.-en, a Szt.István khzban szültem, és nem volt gátmetszésem.A megfigyelési idõ 2 óra volt, amit apával és a babával együtt töltöttünk.Ezután levittek az osztályra-a babát külön-apa jött velem(ebben a khzban a látogatók egész nap jöhetnek és a kórterembe is bejöhetnek)és õ felügyelt a fürdésnél.Ez a khz is bababarát, már az elsõ éjszaka tied a bab, de ha nagyon kimerített a szülés, akkor kapod meg, amikor szólsz, h már készen állsz a dolgokra.Mivel nekem bõ 2 óra volt az egész, és vágásom se volt, fürdés után egybõl mentem a babámért.Ja, még a szülõszobán mielõtt lejöttünk el kellett menni pisilni-h minden oké-e, megy-e pisilés-oda a nõvérke kísért be.2 gyerekes anyuka
Szia! Én debrecenben a klinikán szültem. Én kaptam érzéstelenítõt, mégis minden egyes szúrást éreztem. Az elsõ szülésemnél nem. Elméletileg 2 óra a megfigyelési idõ, akkor, ha minden rendben van veled is és a babával is. Az elsõ szülésemnél kisfiamat inkubátorba tették, igy õt délután láttam (9.25-kor szültem), kislányomat megmérték, felöltöztették, és apa kezébe nyomták. Kb másfél óráig voltunk az örzöben, aztán kérdezte a szülésznõ jól vagyok-e, le akarok e zuhanyozni, mondtam jól vagyok, és egyedül mentem zuhanyozni, (de ott volt a szülésznõ, bekisért, kikisért, aztán felvittek szobára, kb 1-2 óra mulva hozták picurt is.(addig megvizsgálta a gyerekorvos) Minden kórházban van egy bevált módszer, de attól füg, hogy van a baba és az anya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A varrá szerintem is rosszabb volt az egész szülésnél.

Szülés után a megfigyelési idő alatt amikor már összevarrtak akkor ott fekszem egyedül 2 órán keresztül? És hogyan? Felrakott lábbal hogy folyik belőlem a vér? Vagy adnak alám valamit?

Letakarnak esetleg?Vagy ha a párom visszajön a babával akkor én még mindig úgy vagyok és ? csak a vért látja?Egyáltalán lemosnak egy picit,vagy azt is csak akkor lehet ha már elhelyeztek a szobában?

Legjobb válasz: Nálunk csak egy órát kellett ottleni. Velem a szülésnél alapból anyukám volt bent, õ mondjuk utána ki is ment, mert ment megnézni, hová viszik a babát. De én olyan fáradt voltam, hogy csak feküdtem és örültem, hogy békén hagynak. Amúgy az orvos végig bent volt, csak behúzták a függönyt. Meg kaptam egy katétert, mert nem tudtam az ágytálba pisilni. Végülis ugyan ott feküdtem, a szülõágyon, ahol elõtte, csak kicserélték a lepedõt, mert ugyebár véres volt. Amikor már nagyjából összeszedtem magam, akkor meg szép halkan telefonálgattam, meg sms-t írtam, hogy megvan a baba.

Nálunk csak egy órát kellett ottleni. Velem a szülésnél alapból anyukám volt bent, õ mondjuk utána ki is ment, mert ment megnézni, hová viszik a babát. De én olyan fáradt voltam, hogy csak feküdtem és örültem, hogy békén hagynak. Amúgy az orvos végig bent volt, csak behúzták a függönyt. Meg kaptam egy katétert, mert nem tudtam az ágytálba pisilni. Végülis ugyan ott feküdtem, a szülõágyon, ahol elõtte, csak kicserélték a lepedõt, mert ugyebár véres volt. Amikor már nagyjából összeszedtem magam, akkor meg szép halkan telefonálgattam, meg sms-t írtam, hogy megvan a baba.
Az elsõ babám után lemosott a védõnõ, tiszta lepedõt tett alám, egy másikkal letakart, és én ott vacogtam 2 órán át. Pedig szeptember eeleje volt és inkább meleg idõ. Bizti a fáradtságtól. A másodiknál infúziót kaptam, mert túl nagy volt a baba. Akkor is lemostak, tiszta lepedõ alám és fölém. Én pedig szépen elaludtam és kb. 2 órát aludtam a szülõágyon. Jah, és csak 4 óra megfigyelés után vittek a szobába, mert kicsit lassan húzódott vissza a méhem.
Kicsit negatívnak, aggódással telinek érzem soraidat, ezért leírom az én tapasztalataimat. Az a két óra maga volt a csoda. Mire összevarrtak (ami legnagyobb félelmem volt és nem fájt) már vissza is hozták a kislányomat. Ott volt velem végig, nyugodtan szipizott, én meg csodáltam õt, és szoktam a gondolatot, hogy végre ott szuszog mellettem. A fent írt pisilés nekem sem sikerült, de a katéter sem fáj! Tudom, vannak kórházak, ahol nincs baba-mamás ellátás, így nem mindenhol visszik vissza hozzád a Kicsit, de ha még van lehetõséged, válassz ilyet, megéri. Én 35km-t utaztam 2 perces fájásokkal, ami nagyon rossz volt, de most, hogy újra babát várunk ismét megteszem.
Én úgy tudom, hogy ahol nem szokás a 2 óra alatt a babával lenni, ott is kérheted, mert jogod van hozzá. Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz. Ha nagyon negatívan állnak hozzá, válts kórházat, ha van még rá lehetõséged! A babának is fontos az elsõ órákban az összebújás és a szopizás! De hogy én is leírjam az élményemet: Amíg varrtak, a hasamon volt a babám maszatosan, ahogy kibújt. (Bár nem is volt igazán maszatos, én meglepõdtem, milyen tiszta) Benne gyönyörködtem, így aztán csinálhattak velem bármit... :) Aztán elvitték mosdatni, meg felöltöztetni, ezalatt átfeküdtem egy tolható ágyra. Letakartak, kaptam betétet. Ide hozták vissza a fiam és együtt voltunk a 2 óra alatt. Õ szopizott, én meg csodáltam. Fel sem tûnt, hogy eltelt 2 óra. Aztán elvitték, vizelet (nekem sikerült), áttoltak a szobába és újra visszakaptam Õt. Ez egy bababarát kórházban szokásos rendszer, remélhetõleg Nálad is így lesz!
Én a Máv-ban szültem. Varrás közben mellettem volt az apukájánál a baba. Szülõágyon voltam 2 órát, sûrûn jöttek megnézni, miden okés e. Meleg pléddel betakartak, és odahozták szopni a babit. Hármasban töltöttük azt a 2 órát. Felvittek a szobába, hoztak enni-inni, a babát elvitték fürdeni, és szólt a nõvér, hogy szóljak, ha kell pisilni, kikisér, egyedül ne álljak föl. Nem sokra rá kellett pisilnem, megvárta, hogy valóban jött e pisi, és kész. Nem volt ágytálazás, sem katéter. Nem folyik vér, és letett lábakkal fekszel! Szép szülést! :o)
nem leszel egyedül, a párod ott lehet veled. Lemosnak és nem kell feltett lábakkal feküdnöd, és a vér sem fog folyni belõled. Enni, inni kell és vizeletet adni 2 óra alatt. Utána visznek át a szobába.
A kérdező hozzászólása: na de ha nem folyik vér akkor mikor fog?Lehet h hülye kérdés de én úgy tudtam h szülés után vérzel a legjobban.Akkor ha csak lepedõ van alattam miért ne lennék tiszta vér?Csak azért kérdem mert mikor volt egy abortuszom a mûtét után csak azért keltem fel kómásan/persze nem lett volna szabad/ h felvegyem a bekészített bugyimat a betéttel mert elõtte láttam h akiket hoznak vissza mind tiszta véresek mert csak 1kis szalvéta szerût raktak alánk.És nem bírom elviselni /nem a vért/ hanem csak ugy általában akármi bajom van legyek tiszta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!