Találatok a következő kifejezésre: Szülés után megfigyelési (11 db)

A II. Női Klinikán szülés után hova visznek megfigyelésre és ez hány óra? Van külön őrző vagy a szülőszobán maradok? Ez alatt az idő alatt van ott vk folyamatosan vagy csak rám néznek?

Legjobb válasz: Ha sima szülés, akkor két órát töltötök el a szülõszobán. Ez a megfigyelési szakasz. Ott lehet ilyenkor apuka is. Hármasban vagytok. Ha császár akkor az õrzõbe visznek és csak másnap kerülsz le a gyerekágyra. Az õrzõbe felviszik hozzád a babát. A szülésznõk persze rádnéznek. ;)

Ha sima szülés, akkor két órát töltötök el a szülõszobán. Ez a megfigyelési szakasz. Ott lehet ilyenkor apuka is. Hármasban vagytok. Ha császár akkor az õrzõbe visznek és csak másnap kerülsz le a gyerekágyra. Az õrzõbe felviszik hozzád a babát. A szülésznõk persze rádnéznek. ;)

Szülés után amíg a megfigyelés időszaka tartott ill. uána aki az erős vérzés miatt nem öltözhetett fel rendesen (betét, bugyi) annak babáját csak szoptatásra hozták vagy otthagyták vele? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!

Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!
Mindenki erõsen vérzik az elsõ pár napban.Ha nem öltözhet fel, betét ilyesmi amit írsz, az nem normális dolog, ott valami baj van, a gyermekágyas vérzéstõl fel lehet kelni, sõt muszáj. Egy óra a megfigyelés, addig nyugton kell lenni, nekem ott nem volt velem a babám, de utána mindig hozták szoptatni. Szerintem ha valaki annyira vérzik, gondolom nem lehet vele a baba, hiszen ellátásra szorul.
Szülés után én nem tudtam pisilni, ezért fent tartottak a szülõszobán 1 éjszakára, katétert kaptam. Iszonyatosan fájt a gátsebem, kutyául szenvedtem, hideg is volt, ezért elvitték aznap estére a babám. Hajnalban vérömlenyem lett, ezért, megmûtöttek, de mire az altatásból magamhoz tértem már a babám ott szuszókált mellettem. 1 hétig voltam bent, a babám mindig ott volt velem, pedig én nagyon szarul voltam, szédültem, bugyi napokig nem volt rajtam, csak hálóing, katéter kb. 2-3 napig és transzfúziót kellett, hogy kapjak, mert nem indult be a vérképzésem. Volt olyan, hogy sírva hívtam a nõvérkét segíteni, mert úgy szédültem, nem bírtam felállni, a babám pedig tisztába kellett tenni, így együtt sírtunk... De egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy elvigyék. Inkább anyukám hívtam be magamhoz, amíg a vért kaptam (akkor feküdni kellett), õ rakta a mellemre a babám szoptatáskor.
utolsó üzenõnek!Megkönnyeztem az üzeneted, mert olyan meghatóan írtad le.Nagyon jó egészséget kívánok nektek!

Szülés után a 2 órás megfigyelés, hogy történik?

Az érdekelne, hogy a szülőágyon kell "terpeszben" maradni és úgy feküdni amíg a 2 órás megfigyelés tart? vagy átraknak egy másik ágyra ott bent? vagy hogy van ez? (egyébként miskolc semmelweisben fogok szülni). Köszi

Legjobb válasz: Nálunk a szülõszobában van a pihenés, de ha épp sok szülés van, akkor kitolnak a folyosóra. Engem sokáig varrt a doki, utána feküdtem az ágyon, és felhívtam a rokonokat, hogy szóljak, megszületett a baba. A végén hozta a szülésznõ az ágytálat, pisiltem, és utána toltak ki a szobába.

Nálunk a szülõszobában van a pihenés, de ha épp sok szülés van, akkor kitolnak a folyosóra. Engem sokáig varrt a doki, utána feküdtem az ágyon, és felhívtam a rokonokat, hogy szóljak, megszületett a baba. A végén hozta a szülésznõ az ágytálat, pisiltem, és utána toltak ki a szobába.
nálam úgy mûködött hogy bent hagytak a szülõáhgyon semmit nem mondtak mármint hogy terpeszbe legyen a lábam ahogy kényelmes szerintem és senki nem jött be megfigyelni csak én a baba meg a férjem volt bent
Nekem úgy zajlott, hogy miután elvitték a babát ellátni, akkor apa vele ment, engem pedig összevarrt a doki, tehát végig a szülõszobán voltunk. Utána visszahozták a lánykámat, megszoptathattam, utána õt elvitték a csecsemõsök éjszakára (este szültem). Kezdetben ott volt még a szülésznõm, segített felöltözni, utána ki is ültem az ágy szélére (végig ugyanazon az ágyon voltam, ), nem kellett végigfeküdni sem, megvárta a szülésznõ, hogy nem szédülök, hogy üldögélek az ágy szélén, mondta, hogy egyek-igyak (mondták elõre, hogy jó ha van 2 dl-es dobozos gyümilé...nah abból lenyomtam kettõt is, meg etten egy mûzliszeletet, da az annyira nem csúszott). Aztán kettesben hagytak minket apával, majd amikor lejárt a 2 óra értem jött a szülésznõ és elvitt a szobámba.
Én varrás után lemásztam a szülõágyról és átmentünk egy pár méterre levõ szobába. Ott volt velem a férjem is, meg a baba is a cicimen. Gyönyörködtünk benne és gyorsan elrepült a 2 óra. Közben a szülésznõ megkatéterezett, mert nem tudtam pisilni. Aztán átültem egy kerekesszékbe és betolt a szobába, a férjem oda már nem jöhetett.
nálunk ott maradtam az ágyon olyan ágy volt amit csak valahogy át alakitottak miközben feküdtem rajta, mikor végzett a varással betolták a picit, aztán otthagytak minket, én úgy emlékszem hogy a lábaim terpeszben voltak hogy ami kiakart folyni az ki tudjon, amikor letelt a két óra elvitték a picit engem ki kisértek a fürdõbe kinyitotta a szülésznõ a zuhanyzót és mondta hogy pisiljek aztán felkisértek az osztályra
nálunk is úgy volt hogy terpesztettem de nem nagyon azt nézték hogy mennyi vér távozik, közbe kicserélték a lepedõt alattam. aztán elküldtek zuhanyozni ott pisilhettem is aztán a két lábamon mentem a szobába erre nagyon csodálkoztak mert tolószékbe akartak vinni de én nem akartam beleülni. másnap jött a fõorvos úr is aki szintén csodálkozott hogy "maga az aki a két lábán jött fel ide?" . komolyan olyan voltam mint aki nem is szült.
a szülõágyon maradtam, de nem terpeszben, hanem ahogy kényelmes volt. Aztán nálam nem is 2 órás volt a megfigyelés hanem vagy 6 mert annyi vért vesztettem hogy akárhányszor akartak elõtte leszedni az ágyról, már az üléstõl is ájultam.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszi mindenkinek! :)
Engem a vajúdóba vittek a megfigyelésre, ahol a 2 órából 8 óra lett, mert annyira véreztem. A szülésznõ folyton nyomkodta a hasam, jegelték is, infúzióztak, vért vettek, mérték a vérnyomásom, folyton itattak, de a legrosszabb az volt, fél napig nem láttam a fiam.

Szülés után a 2 órás megfigyelés alatt mindenkit "pisiltetnek"?

Legjobb válasz: Engem kb. 2 óra után elküldtek zuhanyozni és pisilni. Mindkettõt egyedül intéztem, majd a végén a férjem segített egy kicsit az öltözésnél.

Engem kb. 2 óra után elküldtek zuhanyozni és pisilni. Mindkettõt egyedül intéztem, majd a végén a férjem segített egy kicsit az öltözésnél.
2 órával szülés után mindenkinek kellene mennie pisilni, és tusolni. Ha jól bírja, nem ájuldozik, nem esik össze és van szabad hely az osztályon, akkor leviszik. De mielõtt kikerül a megfigyelõbõl, azelõtt pisilni kellene.
Nekem a 2 óra letelte után mondták, hogy pisiljek mielõtt levisznek a kórtermekbe. Nálunk (Miskolc) ez ha jól tudom szabály, hogy ha nem megy, akkor katétereznek. Azt hittem nem kell pisilnem, aztán mégis annyi jött belõlem, hogy majdnem túlfolyt a sok infúzió miatt :) )
Engem kitoltak a 2 ora elteltevel a szobamba, a szuleszno lefektetett, majd kb 10p mulva visszajott, h megyunk pisilni.
Nálunk nem, én szóltam, hogy nagyon pisilnem kell, ez kb 1 órával volt a szülés után. Hozták az ágytálat, hogy na akkor pisiljek. Közöltem, hogy köszönöm de nem kérem. Nem akartak kiengedni pisilni, de aztán sikerült õket meggyõzni. 2 óra után már a 4.re is magam mentem le, nem volt semmi bajom pedig gátmetszéssel szültem. Nagyon remélem a mostani is ilyen lesz.
A máv-ban nekem is kellett menni.
istvánban engem igen. Szerencsére segített a nõvér, még az sem ment volna egyedül
Engem szülés után fél órával kipateroltak a szülõszobából, mondván úgyis egyágyasba megyek..majd ott pihenek !! Ahogy lefeküdtem az ágyra jött a nõvérke hogy pisiltem e...mondom nem....akkor pattanjak már fel de gyorsan..meg mit nyögdécselek nemvagyok én öregasszony Na ott elpattant valami...támaszkodva a konyhabútorra megköszöntem a segítségét, majd megkértem hogy hagyjon minket békén , szeretnék a férjemmel lenni.pisilni meg egyedül is tudok !!! Szerencsére nemtalálkoztam vele többet !! Gondolom a szülésznõm ( egyben nagynéném ) elbeszélgetett vele
A szülõszobán töltött 2 órában minket sem zavart senki. Mikor vittek a gyermekágyas osztályra, mielõtt lefeküdtem volna, megkérdezte a nõvér, kell-e pisilni. Kellett, kikísért, mert alig álltam a lábamon. De nem "pisiltettek" direktben. Ez a II. nõi klinikán volt.
a szentistván kórházban arról szólt a szülõszobán töltött idõ, hogy szoptassam a babát, meg hogy a család kicsit meghitten együtt lehessen. aztán bejött HILDEGÁRD fõnõvér aki lecsutakolt, morcosan a kerekesszékbe ültetett és elvitt a szobámba. senki semmit nem mondott. én kérdeztem meg azt is, hogy szabad-e zuhanyozni :) a pisivel se jött senki, igaz ugyan, hogy én már a szülõszobán megittam vagy 1, 5 liter ásványvizet, annyira szomjas voltam a nagy munka után :)
Én s.csaszarral szültem anno 2011-ben, de a katéterezés közben felgyülemlett vizeletet elvittek es megvizsgaltak. Fertõzést néztek meg még valami mást. Mar nem emlékszem, csak arra, hogy negativ volt minden ertek szerencsere. Nem tudom ez mennyire szokás egyebkent, de amikor én szültem, elotte két nappal fertõzés volt a csecsemoosztalyon, ami mint kiderult egy cigánylány miatt alakult ki. Rengeteg csecsemõt vittek az intenzívre es a koraszulottre. Hetekig bent voltak a kórházban. Szerencsere minket elszeparaltak es 4.nap mar johettunk haza.
Engem is pisiltettek volna, de nem tudtam, így megkatétereztek :-(
Szia, a szülõszoba elhagyása elõtt pisilni kellett, különben jött volna a katéterezés. Nekem kb 3 cseppet sikerült kipréselnem, de már ez is "átmenta avizsgán", így megúsztam. :)

Aki programozott császárral szült epiduralis érzéstelenítésben, utána hol van megfigyelésen? A baba vele lehet, ahogy normál szülés után?

Legjobb válasz: 14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.

14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.
Szia! Én a Sznt Imrében szûltem 7 hónapja tervezett császárral. Spinális érzéstelenítés után amint megvolt a baba, visszavittek rögtön a szobámba. Ahová rögtön apa és a baba is jött, aztán akár egész nap ott lehetett velünk apa.Nekem 8 órát feküdnöm kellett, így apuci segített cicire rakni a picit.Persze másnaptól, már nem jöhetett be.
6 hete szültem progis császárral. 24 órát voltam az õrzõben, oda 1szer felhozták a babát, majd másnap már végig velem lehetett. Ez így jó volt, mert a császár után örültem hogy élek annyira fájt mikor fel kellett kelni, nem hogy a babát ellátni aznap. Másnap már jobb volt, reggel felkeltem, az még szörnyû volt, de utána nem feküdtem le csak este, és a babám végig velem volt. Én éjszakára még betoltam az újszülött osztályra.
Szia.Én 8hónapja szültem Szegeden császárral.Postoperativ osztályra vittek, 2napot voltam ott megfigyelés alatt, majd átkerültem a gyerekágyra.Császár után elhozták megmutatni a babát, kb egy orát velem töthetett, kérnem sem kellett hozták a nõvérek.Utánna 3óránként hozták szopizni este 9kor utojára.A gyerekágyi osztályon végig velem volt, 13-kor vitték el fürdeni.

Szülés után a 2 órás megfigyelésen benn lehet a párom?

A baba velem lesz addig is?vagy addig elviszik..?:( Gy?rben fogok szülni.ha esetleg van tapasztalat itt!De az is érdekel hogy esetleg máshol engedik-e?

Legjobb válasz: Én Pesten szültem a Bajcsyban, ott a baba is mellettem volt és apa is ott volt!

Én Pesten szültem a Bajcsyban, ott a baba is mellettem volt és apa is ott volt!
Ha jól van a baba akkor perceken belül visszahozzák neked és akkor a 2 órát eltölthetitek hármasban.
2008-ban Hatvanban úgy elvitték a lányomat, hogy a párom is csak órák múlva, látta. Semmi komplikáció nem volt, teljesen egészségesek voltak, bab is mama is. A 2 órát mellette lehettem a páromnak, de a picit hiányoltuk. Tavaly a SOTE-n ottmaradt a lányunk is velünk a szülõszobában, csecsemõs ellátta, és utána páromnál volt.
Idén márciusba szültem Gyõrbe! Császáros voltam de ahogy összestoppoltak és a megfigyelõbe vittek a párom már hozta is a kisfiunkat és végig ott lehettünk együtt! Pótolhatatlan csodálatos órák voltak!! De ha nagyon fáradt vagy elviszik ugy van ahogy akarod! Apás szettet el ne felejtsétek mert az kötelezõ!!
Tatabányán ez úgy van, hogy rögtön rád teszik. Aztán elviszik, megtörlik, felöltöztetik, mérik, és visszakapod. De kb. 10 percre, utána elviszik õket, és 2 órára a melegítõbe kerülnek, állapottól függetlenül. De itt az apuka bent maradhat a pihenõben, utána viszont el kell mennie, mert az osztályra már nem mehet be. Én a kislányomat délben szültem, fél 3-kor toltak ki a szobába, és olyan fél 4 körül hozták ki.
Ez abszolút korház függö és a te és a baba álapotától is függ. Tölem el sem vitték a lányomat elvették kb 5 percre míg becsomagolták. Mikor kijött, rámtették és kb egy óra múlva miután összevartak már és lemostak jött a bába aki elvette, lefényképezte (nekünk egy ajándékkártyát adtak róla) és felöltöztette. (le sem mosdatták, mert nálunk azt mondják, hogy jót tesz a babának a magzatmáz ha rászárad) aztán vissza kaptam, a szomszéd szobába megörzöbe tettek majd mivel a barátnöm nem ért oda a szülésre ö is bejöhetett a szobába és mi nagyon jót mßokßaztunk. ott pillegett a kislányunk a kezembe mi meg rötyögtünk. én nagyon feldobott voltam megkönnyebült.
A márciusba szült császáros vagyok! Felesleges vinned mellszívót ugyanis Gyõrbe van "tejkonyha" ott több mellszívó is van azokat lehet használni a csecsemõsök megmutatnak mindent/nagyon jók/! Ja és a babákat születésük után nem fürdetik meg csak megtörölgetik!! További szép babavárást!
Kórháza válogatja: nálunk pl, sem a baba, sem a papa nem lehet a 2 órás megfigyelésen.Az lényegtelen, hogy a baba is jól van, és az anyuci meg borzasztóan egyedül!!! Ha jó fejek látnak el, akkor szülés után annyit megtesznek, hogy a telefonomat odaviszik. üdv:2 gyermekes, 29 heteske
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom.:( A kezelõ orvosom Dr.Háromszéki József. Remélem nekem is meg lesz ilyen hamar a baba!Egyre jobban tartok tõle hogy mi lesz ha bepánikolok meg ilyenek.
Hát szerintem 33-35 hétig jó bepakolni, mert ha még valami eszedbe jut, lesz idõd beszerezni, meg onnantól elvileg bármikor jöhet. Még ha a ruháit nem is pakolod be, rakd egy stócba, aztán ha helyzet van, csak berakod. A kisruhákat is olyan 35-36 hetesen nem árt kimosni, vasalni. Ja, és szülõszobára én külön hátizsákba betettem 1-2 cuccot, (törölközõ, papucs, ásványvíz), nem a nagytáskába, mert könnyebb volt elõbányászni... Mondjuk jó gyorsan lett meg a baba (éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, 2-re a kóházban voltunk, 2-38-ra meglett), szóval ezekbõl csak az ásványvíz kellett, szülés után kellett is inni, a 2 óra alatt, amíg bent voltam, mert ott meg majd pisit kell produkálni, ami mondjuk nekem nem sikerült, szóval maradt a katéter. :( Még gondolkodom ám majd, ha valami eszembe jut. Kinél szülsz, már tudod?
A kérdező hozzászólása: Az jó ha nem fürdetik mert azt hallottam hogy sok hasznos vitamin van a magzat mázba és jó ha beissza a börük már szívesen tartanék ott hogy szülök már naygon kíváncsi vagyok a babára :D
A hosszú választ adó vagyok. Oké, igen, van mellszívó is a kórházban, amikor voltam, 1 mûködött, a másik nem, ráadáaul ez a folyosó végén van. És pl. éjszaka nem akartam mászkálni, egyszerûbb és kényelmesebb volt a szobában, az ágyamban, meg igazából úgyis kellett venni, helyet meg nem sokat foglalt. Meg nem szívesen hagytam ott a babát, mert oké, hogy szobatárs figyel rá, de ha sír, nem várhatom el, hogy õt is pesztrálja. Az elõzõ válaszadó szerint is aranyosak a csecsemõsök, szóval nemcsak én voltam elfogult! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Milyen mellszívót érdemes venni?elektromos vagy kézi?
Márciusi anyuka vagyok! Nekem annyi tejem volt hogy a kézi fejõvel szinte semmire nem mentem! Ugy béreltük olyan mellszívot ami a korházba is van 2 és fél hónapig! Nehezem állt be a kereslet-kinálat ha nem fejtem begyulladt a mellem! Én mindenképp az elektromossat ajánlom a Medela mini electric például nagyon jó!
Ismét hosszú válaszadó vagyok :) Én is mindenképp gépit szerettem volna, aztán a kórházban kipróbáltam a gépit, rengeteg tejem volt. Nem szívott erõsebben, mint a kézi, csak kényelmesebb volt, hogy csak egyik kezem foglalt. Aztán vetettem, amíg bent voltam. Kézi Madela lett, (Kodályon), 7000 Ft volt. Ezt lehet bõvíteni gépivel, ha kell, meg azt hiszem, itt bérelni is lehet hozzá, nem kell feltétlenül megvenni. Szerintem próbálkozz te is ilyennel, aztán menet közben eldöntheted, kell-e bõvíteni gépire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szerintem akkor megnézem valamelyik nap :D Amúgy a lefejt tej meddig áll el?hûtõben kell tartani?(ha sétálni megyünk( majd akkor elég ha viszek magammal lefejt tejet vagy addigra az nem lesz jó?
24 órán belül kell felhasználni utánna már nem jó! Igen hüttöbe kell tartani! Sétáltatásnál hol melegítenéd meg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad sok minden van amit nem tudtam...:( szeptember 9 de a doki szerint lehet hogy az aug végi frontok elõbb meghozzák...majd kiderül.most vagyok 30+1 hetes! Mikorra érdemes bepakolni?meg elkezdeni kimosni illetve fertõtleníteni a baba cuccait? Tényleg köszönöm hogy segítesz
Még valami: vékony kistakaró, amivel betakarod. Gondolkodom ám még:) Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Én is hármasban szeretném eltölteni ezt az idõt:D csak hallottam olyanokat is hogy nem lehet velem se az apuka a baba is csak keveset...remélem nem ilyen ez a kórház hisz elméletileg bababarát kórház :D
*bab=baba
A kérdező hozzászólása: Remélem nem viszik el tõlem hosszú idõre:( szerintem ez úgy lenne a normális ha minden rendben akkor nem választanak el minket. szerintetek a védõnõ tudna erre válaszolni hogy itt hogy mûködik?
A kérdező hozzászólása: Wíí egy Gyõri!reméltem hogy kapok elsõ kézbõl infot!KÖSZÖNÖM!akkor megnyugodtam!Apás szett?hol kell venni? Gratulálok a babához!
Szia! Én is Gyõrbõl vagyok. Májusban szültem. Persze, hogy ott lehet apuka is! Apás cuccot kapsz a Wolfban, mi mondjuk a Kodály z. 1. alatti orvosi boltban vettük, 2000 Ft volt. Ha van kérdésed, írj bártan! remélem, segítettem!
Utolsó vagyok. A babát persze annyi idõre elviszik, amíg mérik, fürdetik... De tök aranyosak voltak, szóltak férjemnek, hogy menjen és fényképezzen közben!
A kérdező hozzászólása: Igen segítettél köszönöm! Rendesek a szülészeten?elsõ babát várom és nem igazán tudom mire számítsak?pelust kell vinni?vagy esetleg ruhát? De ennek nagyon örülök hogy benn lehet velem!
A szülészeten nagyon rendesek voltak. A csecsemõsök is, kedvesek, aranyosak. Persze, kérdezni kell tõlük, hiszen nem tudják, mit szeretnél tudni. Ebédnél 2 félébõl válaszhatsz. A babának vigyél be ruhákat, mert az ottanitól kipattognak. Az én kisfiam is, pedig a kórházi csak fél napot volt rajta. Pelust is vigyél, alapból kapsz naponta 3-at, de az lehet, hogy kevés. Popsitörlõt meg krémet szintén vigyél, az nincs. Érdekel, miket vittem még? Megírom szívesen! Ha gondolod, leírom
A kérdező hozzászólása: Persze azt megköszönném ha leírnád nagy segítség lenne!És mennyi rucit vigyek neki?
Akkor írom: :) Babának ruha: általában 3 nap a kórház, mi 7-et voltunk, mert antibiotikumot kapott, valami bakteriális izé miatt (jópár gyerek kap), szóval napi maximum 2 öltözet. Ha leenné, vagy valami. Meg vittem neki kiskesztyût, mert sok baba karmolja magát. Textilpelus az mindenképp kell, számolj napi 2-vel. Vékony kissapi hajmosáskor. Vittem mellszívót, az azért jó, mert mikor beindult a tejem, a 3. napon, az annyira fájt, és a baba meg nem evett annyit, szóval nagyon jól jött. Másik szobába egy csaj meg azért fejt, hogy beinduljon, mert neki meg nem volt. Szóval mind a két esetben jól jön. Ezt is a Kodályon vettük (sokkal olcsóbb, mint a Wolf), kézi Madelám volt kb. 7000 Ft), amihez, ha kell, meg lehet venni azt a részt, hogy gépi legyen belõle. De aztán nem vettem. Vittem magamnak eldobható bugyit, azt a DM-ben vettem, abból kb. 10 db elég volt. Én Tena Lady betétet vettem az elsõ napokra, a szobatársam Tescósat (a babacuccoknál van alul a polcon), és nagyon meg volt elégedve, az direkt szülés utánra van. Hálóingek, vagy pizsik, igazából mindegy, a hálóinget talán könnyebb felvenni. Ezekbõl sok fogyott, napi 2-3, fõleg az elején, mindig véres lett, küldtem is haza mosni. Melltartóbetét, ha beindul a tej, meg melltartók. Vittem Garmastan krémet, ha a mellbimbó berepedne, de nem kellett. Szoptatós tea rajta volt a kelengyelistán, de a kórházi védõnõ nem ajánlja, amíg be nem indul a tej, mert ha sok lesz, a tea meg még rátesz...akkor az elég fájdalmas. Aztán a szokásos neked: fésû, tusfürdõ, törölközõ, zokni, papucs, én 2-t vittem, egyet tusolósnak. (ja, délután idõben menj fürödni, mert elfogy a melegvíz estére.)Vittem papír WC papír ülõkét, ami jól jött, amikor az elsõ napon el kell menni nagyvécére, és produkálni kell, viszont a gátseb miatt nehéz...:( Ja, meg kapsz ott hashajtót, Stodalaxot, de az nem használt, vetettem olyat, amit szoptatás mellett lehet... Majd meglátod, hogy alakul). Meg WC papír, zsepi. Telefon, töltõ, toll, újság.... A szülésre készítsétek elõ a fényképezõgépet. Egyenlõre ennyi jutott eszembe. De ha még jut, megírom. Egy nap meg úgy telt, hogy reggel gyógyszerosztás (fájdalomcsillapítók), aztán takarítás, jött a reggeli, megkérdezték, mit választasz ebédre. Látogatás 10-11-ig, és délután 1-5-ig van. De arra 1-2 nõvér ugrik, ha a szobában vannak a látogatók, elvileg kint kellene fogadni õket. De a délelõtti látogatáson nem jönnek be a szobába ápolónõk, akkor nem is veszik észre, ha bent vannak nálad, de mivel az uzsonnaosztás/vacsi a délutánira esik, akkor bizony ha észreveszik, kiküldik õket. 11-kor gyerekorvosi vizit, és délelõttönként (néha délután) van orvosi is, csak annyit kérdeznek, jól vagy-e. De volt, hogy én nem voltam bent a szobában, akkor a szobatársamtól kérdezték, hogy jól vagyok-e? :O) Délután gyógyszer estére. A babákat 7-8 körül viszik fürdetni, ha akarsz, mehetsz nézni te is. Dióhéjban ennyi. Én 10 éve voltam szülni, de ahhoz képest nagyon sokat változott, jó irányba. Tényleg aranyosak voltak a nõvérkék, szülésznõk. Ha van még kérdésed, írj bátran! Remélem, segítettem, és minden jót kívánok!
Ja, és az sem baj, ha lát. idõn kívül megy hozzád valaki, akkor kint a liftnél van szék emg asztal, ott tudtok beszélgetni, azért természetesen nem szólnak.
A kérdező hozzászólása: ja ez jogos:(

Szülés után mikor összevarr a doki, akkor ad érzéstelenítőt? Utánna mennyi ideig hagynak a szülőszobában a babával s a pároddal? Ha letelt a megfigyelési idő, hagynak lefürödni, s abban ki segít, a párunk, vagy a szülésznő?

Legjobb válasz: Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt,mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába,ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel,és ha nem szédülök,mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség,akkor pedig szóljak a nõvéreknek.

Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt, mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába, ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel, és ha nem szédülök, mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség, akkor pedig szóljak a nõvéreknek.
szia Pécsi vagyok, kaptam érzéstelenítõt, és szerintem a többiek is, csak nem tudod, hogy az injekciós tû, vagy amivel varrnak. Én is csak onnan tudtam, hogy úgy volt az ágyam, hogy a fenti lámpában láttam, elég rossz volt, de nem tudtam nem odafigyelni. 2 óra a megfigyelési idõ, szinte mindenhol.
Szia! Én Miskolcom a megyeiben szültem. Én kaptam lidocaint, amikor összevarta. Bár nekem elég nagy volt a gátsebem, és repedtem is, mert nem gondolták, hogy 4400 g-os babuci lakik bennem. 2 óra a megfigyelési idõ, a párom volt velem, a babámat elvitték rögtön melegíteni. Sokak azért nem is érzik a gátvarrást, mert a babájukban gyönyörködhetnek, sajna nekem ez nem adatott meg! Én csak 6 óra múlva zuhanyozhattam, az akkori nõvérke szigorúan betartatta a fekvési idõt, és ki is kísért zuhanyozni. Mondjuk nem is bántam, mert majd össze estem. Engem eléggé megviselt a szülés, bár az maga gyorsan ment, hiszen szülésindítástól kevesebb, mint 4 óra alatt megvolt a babám. De utána nagyon nehezen jöttem helyre, persze ez nem törvényszerû, sõt! Nagyon könnyû szülést, boldog babázást!
Szia. Szintén Pécsi vagyok. Szülés után két órát voltam együtt a babával, meg a párommal, azután átvittek a csecsemõs osztályra, ahol további két órán át nem engedtem felkelni. Utána jött a nõvér és eljött velem a fürdõbe, kint várt, és néha beszólt, hogy minden rendben van e. A varrásnál én is kaptam érzéstelenítõt, az már semmi a szüléshez képest. Könnyû szülést, boldog babázást!
Sziasztok! 2 óra 20 perc alatt szültem meg a lánykámat, 3 nap vajúdás után! Érzéstelenítést kaptam és 1 óra apával és babával és 2 óra megfigyelés egyedül, néha bejöttek rám néztek felpofoztak mert állandóan elájultam, szinte semmire nem emlékszem:(((( De jó, nektek, hogy kikisértek, vagy legalább beszólogattak, hogy minden rendben van-e zuhanyozás közben!! Engem ki se kisértek, csak annyit mondtak, hogy jó lenne, ha nem hagynám már el magam ennyire, mi az hogy még mindig szédülõk és nem tudok felállni a szülés után 12 órával. Szó szerint nem tudtam felkelni az ágyamról, nem hogy még a zuhanyzóba egyedül lezuhanyozni! Este 7 kor a férjem és a nõvérem segítségével még mindig szédelegve támasztottak és zuhanyoztak le, erre be jött két nõvér és egy orvos mit képzelünk magunkról, hát nagyon ciki volt?! De tényleg nem tudtam semmit se egyedül a szülés után, a babámat is amikor behozták oda tették mellém és felemelni se tudtam, nem hogy magam ellátni:(((( Nekem ilyen volt a szülés utáni pár óra! Boldog babavárás kíván majdnem 9 hónapos anyuka!
szia, én 6 óra vajúdás után vacuummal szültem reggel 6:42kor.A varrás alatt 2x is kaptam érzéstelenítõt, mert mondtam a dokinak hogy ne haragudjon, de ez felér egy kínzással-szerintem rosszabb volt mint maga a kitolás.(de nem kértem, õ adta magától)Ráadásul kívül és belül is varrtak.utána visszahozták a babám bejött a férjem és nem tudom mennyi idõ után átvittek az osztályra.Majd egy 2 óra múlva a nõvér elkísért a wcre, mondván hogy most már produkálnom kell.Tegyem hozzá én nagyon jól és hamar regenerálódtam.Zuhanyozni valamikor 12körül mentem egyedül.
Mármint tied a baba, nem a bab!!!!
Én Bp.-en, a Szt.István khzban szültem, és nem volt gátmetszésem.A megfigyelési idõ 2 óra volt, amit apával és a babával együtt töltöttünk.Ezután levittek az osztályra-a babát külön-apa jött velem(ebben a khzban a látogatók egész nap jöhetnek és a kórterembe is bejöhetnek)és õ felügyelt a fürdésnél.Ez a khz is bababarát, már az elsõ éjszaka tied a bab, de ha nagyon kimerített a szülés, akkor kapod meg, amikor szólsz, h már készen állsz a dolgokra.Mivel nekem bõ 2 óra volt az egész, és vágásom se volt, fürdés után egybõl mentem a babámért.Ja, még a szülõszobán mielõtt lejöttünk el kellett menni pisilni-h minden oké-e, megy-e pisilés-oda a nõvérke kísért be.2 gyerekes anyuka
Szia! Én debrecenben a klinikán szültem. Én kaptam érzéstelenítõt, mégis minden egyes szúrást éreztem. Az elsõ szülésemnél nem. Elméletileg 2 óra a megfigyelési idõ, akkor, ha minden rendben van veled is és a babával is. Az elsõ szülésemnél kisfiamat inkubátorba tették, igy õt délután láttam (9.25-kor szültem), kislányomat megmérték, felöltöztették, és apa kezébe nyomták. Kb másfél óráig voltunk az örzöben, aztán kérdezte a szülésznõ jól vagyok-e, le akarok e zuhanyozni, mondtam jól vagyok, és egyedül mentem zuhanyozni, (de ott volt a szülésznõ, bekisért, kikisért, aztán felvittek szobára, kb 1-2 óra mulva hozták picurt is.(addig megvizsgálta a gyerekorvos) Minden kórházban van egy bevált módszer, de attól füg, hogy van a baba és az anya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A varrá szerintem is rosszabb volt az egész szülésnél.

Győrben van külön vajúdó? Szülés után a megfigyelés is a szülőszobában történik? Nem zavaró másokat hallani mikor már túl van rajta az ember?

Legjobb válasz: szia van két alternatív szülõszoba azok nagyon jók, a másik szülõszobában ha jól emlékszem 3-4 ágy van fallal elválasztva, az elsõ kisléányom az alternatívban született a második a rendes szülõszobában, d engem egyáltalán nem zavart hogy mellettem mi történik sõt nem is igen hallotttam most igy visszagondolva rá pedig az összes ágy foglalt volt, de egyáltalán nem tudom hogy mi történt a másik ágyakon

szia van két alternatív szülõszoba azok nagyon jók, a másik szülõszobában ha jól emlékszem 3-4 ágy van fallal elválasztva, az elsõ kisléányom az alternatívban született a második a rendes szülõszobában, d engem egyáltalán nem zavart hogy mellettem mi történik sõt nem is igen hallotttam most igy visszagondolva rá pedig az összes ágy foglalt volt, de egyáltalán nem tudom hogy mi történt a másik ágyakon
Szia, nemrég szülten, elég hosszan vajúdtam a "rendes"szülõszobán, mikor már varrtak össze, akkor kezdett szülni mellettem valaki, de hidd el, nem azzal fogsz törõdni!Azután meg úgyis áttolnak a szobára.Ott meg aztán tényleg nem zavar semmi-max a hajnal 6kor történõ takarítás!

Szülés után a megfigyelési idő alatt amikor már összevarrtak akkor ott fekszem egyedül 2 órán keresztül? És hogyan? Felrakott lábbal hogy folyik belőlem a vér? Vagy adnak alám valamit?

Letakarnak esetleg?Vagy ha a párom visszajön a babával akkor én még mindig úgy vagyok és ? csak a vért látja?Egyáltalán lemosnak egy picit,vagy azt is csak akkor lehet ha már elhelyeztek a szobában?

Legjobb válasz: Nálunk csak egy órát kellett ottleni. Velem a szülésnél alapból anyukám volt bent, õ mondjuk utána ki is ment, mert ment megnézni, hová viszik a babát. De én olyan fáradt voltam, hogy csak feküdtem és örültem, hogy békén hagynak. Amúgy az orvos végig bent volt, csak behúzták a függönyt. Meg kaptam egy katétert, mert nem tudtam az ágytálba pisilni. Végülis ugyan ott feküdtem, a szülõágyon, ahol elõtte, csak kicserélték a lepedõt, mert ugyebár véres volt. Amikor már nagyjából összeszedtem magam, akkor meg szép halkan telefonálgattam, meg sms-t írtam, hogy megvan a baba.

Nálunk csak egy órát kellett ottleni. Velem a szülésnél alapból anyukám volt bent, õ mondjuk utána ki is ment, mert ment megnézni, hová viszik a babát. De én olyan fáradt voltam, hogy csak feküdtem és örültem, hogy békén hagynak. Amúgy az orvos végig bent volt, csak behúzták a függönyt. Meg kaptam egy katétert, mert nem tudtam az ágytálba pisilni. Végülis ugyan ott feküdtem, a szülõágyon, ahol elõtte, csak kicserélték a lepedõt, mert ugyebár véres volt. Amikor már nagyjából összeszedtem magam, akkor meg szép halkan telefonálgattam, meg sms-t írtam, hogy megvan a baba.
Az elsõ babám után lemosott a védõnõ, tiszta lepedõt tett alám, egy másikkal letakart, és én ott vacogtam 2 órán át. Pedig szeptember eeleje volt és inkább meleg idõ. Bizti a fáradtságtól. A másodiknál infúziót kaptam, mert túl nagy volt a baba. Akkor is lemostak, tiszta lepedõ alám és fölém. Én pedig szépen elaludtam és kb. 2 órát aludtam a szülõágyon. Jah, és csak 4 óra megfigyelés után vittek a szobába, mert kicsit lassan húzódott vissza a méhem.
Kicsit negatívnak, aggódással telinek érzem soraidat, ezért leírom az én tapasztalataimat. Az a két óra maga volt a csoda. Mire összevarrtak (ami legnagyobb félelmem volt és nem fájt) már vissza is hozták a kislányomat. Ott volt velem végig, nyugodtan szipizott, én meg csodáltam õt, és szoktam a gondolatot, hogy végre ott szuszog mellettem. A fent írt pisilés nekem sem sikerült, de a katéter sem fáj! Tudom, vannak kórházak, ahol nincs baba-mamás ellátás, így nem mindenhol visszik vissza hozzád a Kicsit, de ha még van lehetõséged, válassz ilyet, megéri. Én 35km-t utaztam 2 perces fájásokkal, ami nagyon rossz volt, de most, hogy újra babát várunk ismét megteszem.
Én úgy tudom, hogy ahol nem szokás a 2 óra alatt a babával lenni, ott is kérheted, mert jogod van hozzá. Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz. Ha nagyon negatívan állnak hozzá, válts kórházat, ha van még rá lehetõséged! A babának is fontos az elsõ órákban az összebújás és a szopizás! De hogy én is leírjam az élményemet: Amíg varrtak, a hasamon volt a babám maszatosan, ahogy kibújt. (Bár nem is volt igazán maszatos, én meglepõdtem, milyen tiszta) Benne gyönyörködtem, így aztán csinálhattak velem bármit... :) Aztán elvitték mosdatni, meg felöltöztetni, ezalatt átfeküdtem egy tolható ágyra. Letakartak, kaptam betétet. Ide hozták vissza a fiam és együtt voltunk a 2 óra alatt. Õ szopizott, én meg csodáltam. Fel sem tûnt, hogy eltelt 2 óra. Aztán elvitték, vizelet (nekem sikerült), áttoltak a szobába és újra visszakaptam Õt. Ez egy bababarát kórházban szokásos rendszer, remélhetõleg Nálad is így lesz!
Én a Máv-ban szültem. Varrás közben mellettem volt az apukájánál a baba. Szülõágyon voltam 2 órát, sûrûn jöttek megnézni, miden okés e. Meleg pléddel betakartak, és odahozták szopni a babit. Hármasban töltöttük azt a 2 órát. Felvittek a szobába, hoztak enni-inni, a babát elvitték fürdeni, és szólt a nõvér, hogy szóljak, ha kell pisilni, kikisér, egyedül ne álljak föl. Nem sokra rá kellett pisilnem, megvárta, hogy valóban jött e pisi, és kész. Nem volt ágytálazás, sem katéter. Nem folyik vér, és letett lábakkal fekszel! Szép szülést! :o)
nem leszel egyedül, a párod ott lehet veled. Lemosnak és nem kell feltett lábakkal feküdnöd, és a vér sem fog folyni belõled. Enni, inni kell és vizeletet adni 2 óra alatt. Utána visznek át a szobába.
A kérdező hozzászólása: na de ha nem folyik vér akkor mikor fog?Lehet h hülye kérdés de én úgy tudtam h szülés után vérzel a legjobban.Akkor ha csak lepedõ van alattam miért ne lennék tiszta vér?Csak azért kérdem mert mikor volt egy abortuszom a mûtét után csak azért keltem fel kómásan/persze nem lett volna szabad/ h felvegyem a bekészített bugyimat a betéttel mert elõtte láttam h akiket hoznak vissza mind tiszta véresek mert csak 1kis szalvéta szerût raktak alánk.És nem bírom elviselni /nem a vért/ hanem csak ugy általában akármi bajom van legyek tiszta.

Pécsen az édesanyák utján a szülészeten a baba születése után meddig kell a szülöszobán maradni megfigyelésen? Szüléshez kell vinni háloinget és utánna ott át lehet öltözmi vagy csak az osztályon?

Ugy tervezem a szülöszobába viszek egy kisebb táskát amibe az ott szükséges dolgokat rakom,de nem tudom háloinget vigyek és hány darabot?szülés után ott lehet zuhanyozni,átöltözni vagy abba a ruhába kell átmenni az osztályra(nem lessz "koszos"?)?Ti mit vittetek aszülöszobára,más is 2 csomagot visz?

Legjobb válasz: A szülõszobába igazán semmit nem kell vinni,a szülés után ált.2 órát tartanak infúzión,addig varrnak,mosnak ésa babát is odaadják.Utánna átvisznek az osztályra.Ált.nem engedik,hogy lábon menj át,mert bármikor összeeshetsz,a táskát ezért a saját szobádba tetesd v.az öltözõbe ahol zuhanyoztatnak szülés elõtt. Van ahol a saját hálóingben kell szülni ,inkább vidéken,Pesten a kórházi köntösben kell. Szerintem még nincs tolófájás csak vajúdsz addig mobil,ha nincs bent akit szeretnél,tusfürdõ és törülközõ+a hálóinged&papucs.

A szülõszobába igazán semmit nem kell vinni, a szülés után ált.2 órát tartanak infúzión, addig varrnak, mosnak ésa babát is odaadják.Utánna átvisznek az osztályra.Ált.nem engedik, hogy lábon menj át, mert bármikor összeeshetsz, a táskát ezért a saját szobádba tetesd v.az öltözõbe ahol zuhanyoztatnak szülés elõtt. Van ahol a saját hálóingben kell szülni , inkább vidéken, Pesten a kórházi köntösben kell. Szerintem még nincs tolófájás csak vajúdsz addig mobil, ha nincs bent akit szeretnél, tusfürdõ és törülközõ+a hálóinged&papucs.
A kérdező hozzászólása: Nincs senki aki tuna irni a pécsi klinikárol, fontos lenne mert 39 hetes multam és bármikor beindulhat a dolog, de nem tudom vigyek a szülöszobára háloinget vagy adnak és utánna ott átöltözhetek vagy az osztályon lehet ésmeddig van ott megfigyelésen az ember?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!