Találatok a következő kifejezésre: Szülés után macska (8 db)

Szülés után a macska picit furcsa, elég sűrűn veszi a levegőt! Természetes ez?

Legjobb válasz: Mármint közvetlenül a szülés után vagy az utánnakövetkezõ napokon is? Szerintem normális, egy szülés eléggé megterheli a szervezetét.

Mármint közvetlenül a szülés után vagy az utánnakövetkezõ napokon is? Szerintem normális, egy szülés eléggé megterheli a szervezetét.
A kérdező hozzászólása: A szülés tegnap éjjel volt, ezt ma délelõtt láttam rajta :(
Ez nem természetes, vidd el orvoshoz, nehogy baja legyen és árvák maradjanak a kicsik... :(

Egy macska kb hány nap mulva hozza haza a kölykeit? A szülés utan?

Legjobb válasz: Itt faluhelyen, ahol majdnem minden háznál van egy jó nagy hátsó udvar, szénapadlással meg szalmakazlakkal, millió hely van a cicának, ahová szülhet. Az én macskáim is gyakran a szomszédban szülnek, akkor hozzák haza többnyire a kiscicákat, amikor már nyitva a szemük, és valamennyire már tudnak sétálgatni, de még nem annyira, hogy ne tudjuk õket megfogni. Az ilyen félig elvadult cicákból is lehet azonban dörgölõdzõs kis cukormacs, bár van, amelyik, sosem engedi már közel magához az embert.

Itt faluhelyen, ahol majdnem minden háznál van egy jó nagy hátsó udvar, szénapadlással meg szalmakazlakkal, millió hely van a cicának, ahová szülhet. Az én macskáim is gyakran a szomszédban szülnek, akkor hozzák haza többnyire a kiscicákat, amikor már nyitva a szemük, és valamennyire már tudnak sétálgatni, de még nem annyira, hogy ne tudjuk õket megfogni. Az ilyen félig elvadult cicákból is lehet azonban dörgölõdzõs kis cukormacs, bár van, amelyik, sosem engedi már közel magához az embert.
A kérdező hozzászólása: És te addig nem is látod a kicsiket?
Ugyanaz mint az elsõ, és meg lehet találni õket, hogyha hallgatózol, és nyitva tartod a szemed. Én így vettem észre, hogy a kismacskáink a padláson vannak, ahova nem tudunk felmenni, de õ le tudja hozni õket.
A kérdező hozzászólása: Hát mi nekünk a házunk az erdõszélen van de ugye a hasa tegnap lecsökkent nem tudom hogyan de nem látom még most se a piciket
Mondom, hamarosan megint megnõ a hasa, mert holnap már meg is eszi õket!
Szerintem nem fogja hazavinni, de meg tudod találni õket.Figyeld, hogy hova megy a cicád.
Figyelj, szerintem már el is felejtheted õket, estefelé szoktak pörköltet csinálni a kisgyermekeibõl az ilyen macskák. Na, most aztán mondhatod, hogy "Hello, Kitty"!
Az nagy hülyeség, hogy az anyjuk azért viszi el õket, hogy megegye. Azt helyben is megtehetné. Az anyamacskák legtöbbször szülés után ölik meg a kölykeiket, ha abban felfedeznek valami hibát, fejletlenséget, mutációt, stb, hogy növeljék a többi életben maradási esélyeit. Ami aggasztóbb, ha nincsenek zárt helyen, kandúr is megtalálhatja õket, vagy valamilyen más állat, és azok sokszor megölhetik õket. Vannak persze kivételek, az én kandúrom mindig ott trollkodik a kicsik között, és szabályosan élvezi, hogy keresik a mellbimbóit :D Harmadik lehetõség ilyenkor, hogy társul más anyamacskával, és létrehoznak egy közös óvodát. Láttam már, hogy 4 vagy 5 anyamacska összedobta egy 15 fõs kis csoportba a kölykeiket, és közösen szoptatták õket. Együttes erõvel jobban meg tudják õket védeni. Amikor odament egy kandúr a közelükbe, úgy megtépték, azt se tudta, merre fusson.

Miért akkora a macskám hasa szülés után mint szülés előtt?

2 napja szült, és nem látszik rajta hogy szült volna, ugyanakkora a hasa, és tök csúnya nagy. Olyan lehet hogy van még benne kiscica, vagy beteg, vagy ez normális?

Legjobb válasz: Mutasd meg állatorvosnak, és reménykedj hogy nem maradt benne kiscica.

Mutasd meg állatorvosnak, és reménykedj hogy nem maradt benne kiscica.
A kitágult bõr, egybõl nem húzódik vissza! Ellenben, ha a lelógó hasat megtapogatod (érzéssel), Te is megérzed, hogy maradt-e kiscica benne! Az én cicámnak 4-5 napig is nagy a hasa, és erre rájátszanak a tejjel megtelt emlõk is. De, ha végképp nem vagy biztos a dologban, hallgass az elõttem szólóra!


Mi lehetett az oka hogy elhunyt szules utan par nappal a macskam?

Legjobb válasz: Sok minden. Maradhatott benne halott kiscica, méhlepény...

Sok minden. Maradhatott benne halott kiscica, méhlepény...
A kérdező hozzászólása: de lelaposult a hasa
Nemigen tud neked itt senki választ adni erre. Ha nagyon tudni akarod, akkor boncoltasd fel állatorvossal, abból valószínûleg kiderül. Bár sajnos ez már nem fog segíteni sem szegény cicán, sem a kicsinyein. :(
szegényke. de tényleg állatorvost kérdezz.
A kérdező hozzászólása: mar eltemettuk .mostmar mindegy az rajta ugysem segit mar... most minden eromon azza l vagyok hogy nevelljem fel a kicsit es jol haladok :)

Szülés után mennyi idő múlva kezd el újra tüzelni 1 macska?

Legjobb válasz: Akár 1 héttel utána ha nem szoptat. ivartalaníttasd minél elõbb

Akár 1 héttel utána ha nem szoptat. ivartalaníttasd minél elõbb
Az enyém kb. 6 héttel az ellés után tüzelt újra.Változó.Addig ne ivartalanítsd, amíg a kiscicák csak szopnak, azaz olyan 4-6 hetes korukig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Mi lesz akkor ha a szülés után a macskámba benne marad a tej?

Legjobb válasz: Miért maradna benne? majd kiszopkodják a kiscicák.

Miért maradna benne? majd kiszopkodják a kiscicák.
akkor feltehetnéd ezt a kérdést az állatos kategóriába
A kérdező hozzászólása: mert meghaltak a kiscicák.
A kérdésedbõl az jön ki, hogy még meg sem születtek. Hogy haltak meg a picik? Egy idõ után nem termelõdik több teje a mama cicának.
megölted õket?
Ezt az állatorvostól szokták kérdezni a gazdik, amikor ilyen esetben sürgõsen felkeresik. VAGYIS ROSSZ HELYEN KÉRDEZED!!! Nyomás a dokihoz!
Elõbb-utóbb elapad neki, hacsak nem kap tejlázat... Mi történt a kiscicákkal?
jobb esetben semmi. rosszabb esetben meg neked kell lefejni.

A macska szülés után mikor képes újra teherbe esni szoptatás ideje alatt?

Meg MÉG MIKKOR lehet sterizilálltatni ?

Legjobb válasz: Akkor nem bir! Mikor felnõnek a gyerekei!b És ha elválnak egymástól! 1 évben 2.-szer szülhet... általában tavasszal és õsszel!!!

Akkor nem bir! Mikor felnõnek a gyerekei!b És ha elválnak egymástól! 1 évben 2.-szer szülhet... általában tavasszal és õsszel!!!
Ha a kiscicák gazdit találtak, vagy bármilyen más okból nincsenek az anyjuk mellett (fialást követõ 2. hónapban) rögtön lehet ivartalanítani. Ha még szopiznak a kicsik, nem lehet.
Az én kiscicáim 6 hetesek voltak, amikor az anyamacskát ivartalaníttattam, az állatorvossal egyeztetve, természetesen. Másnap ugyanúgy szoptatott tovább:) Azért érdemes megvárni, hogy minden picike tudjon önállóan enni, mert mi van, ha a tiéd valamiért nem szoptat utána? Csak tovább ne húzd, mert újra besikeredhet:(
Igen, sajnos.(tapasztalat)Próbáld meg nem kiengedni, amíg szoptat, kb. a kicsik 8-9 hetes koráig, és csak utána sterilizáltatsd.

Szules utan meddig verzik a macska?

Legjobb válasz: nem sokáig. Ha nagyon vérzik akkor baj van, akkor doki

nem sokáig. Ha nagyon vérzik akkor baj van, akkor doki
szerintem se. pontosan nem tudom, de nálunk otthon amikor gyerek voltam sokszor szült a macskánk, és sosem vérzett utána sokáig. értsd napokig biztosan nem.
A kérdező hozzászólása: 3 napja szult es meg mindig veres neki (nem folyamatosan), persze nem veszesen de ha leul valahova meglatszik :(
Asszem nekünk is napokig volt vér ha valahova leült......mert az azért nem kis fájdalom stb.....szóval SZERINTEM nincs baja:)
3 nap az nagyon nem normális vidd dokihoz
12:51 az elõtted lévõ vagyok.....Ha FOLYIK belõle az tényleg nem normális de azt írta hogy ha leül van ott nyoma......ha az csak pár csepp akkor szerintem nincs semmi baja!:)
verzik? hogy kell verezni? Verést értesz rajta? És a szules utan mit jelent? a szules a szuletlennek az ellentétje?:D
A kérdező hozzászólása: jaj bocsanat de kulfoldon vagyok angol billentyuzetem van es azon nincs ekezet..... ha meg nem tudsz ertelmeset irni nem kell valaszolni... koszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!