Találatok a következő kifejezésre: Szülés után múlik (40 db)

5 hónappal vagyok a szülés után és nagyon fáj a hát a térd ízületem. Akinek hasonló panasza volt, mikor múlt el? Mit csinált vele?

Legjobb válasz: Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!

Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:-)

Szülés után mennyi idő után múlik el a (csípő) forgó fájdalom? Utána is megmarad még?

Én már nem tudom hányadik hétt?l ett?l szenvedem. Ma meg még ráadásul elkezdett fájni a derekam és a szeméremcsont környéke is. 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj általában szülés után elmulik. Jelenleg közeledik a szülés, ezért szépen készülõdik az "út", ahol feltehetõen a babád megszületik. Fogd fel így és könnyebb elviselni. Torna még mindig segíthet.Az egyenletes relaxációs légzés, lazítás is sokat segít. Nyugtat, segíti a megfelelõ véreelátást. Ha idegeskedsz, szorongsz nehezíted a "készülõdést" LAZÍTS!!! Közel 1 hónap és vége.Sok sikert!!!

Szia! Ne aggódj általában szülés után elmulik. Jelenleg közeledik a szülés, ezért szépen készülõdik az "út", ahol feltehetõen a babád megszületik. Fogd fel így és könnyebb elviselni. Torna még mindig segíthet.Az egyenletes relaxációs légzés, lazítás is sokat segít. Nyugtat, segíti a megfelelõ véreelátást. Ha idegeskedsz, szorongsz nehezíted a "készülõdést" LAZÍTS!!! Közel 1 hónap és vége.Sok sikert!!!
Egyet értek az elõttem szólóval, annyival kiegészíteném, hogy nekem még most is fáj a csípõm, és a szemérem csontom is fájt öt hétig, de nekem nehéz és nem szokványos hüvelyi szülésem volt! Tehát elvileg utána elmúlik, ha nem is rögtön, de pár hét múlva biztosan. Én most 7. hete hogy szültem és már csak akkor fájnak a csontjaim, ha front van. Szép és koplikáció mentes szülést kívánok.

Szülés után 6 héttel természetesen, kinek milyen tapasztalat van a szexről? Mi próbáltuk de egy kicsit fájt a hugyvezeték felől, nem a vágásom mert az szépen begyógyult! El múlik ez a kellemetlen érzés? Mikor?

Legjobb válasz: nálunk szülés után nem igazán mûködött a dolog, valahogy túl tág voltam még, és nem is kívántam a sex-et, inkább csak a férjem kedvéért tettem meg egyáltalán nem fájt, de nem sokat éreztem hanem szülés után kb. 4 hónappal lett minden a régi, akkor éreztem azt h akarom, és h egyre többször kívánom de tudod, ez mindenkinél más, függ a szoptatástól, a kipihentségtõl

nálunk szülés után nem igazán mûködött a dolog, valahogy túl tág voltam még, és nem is kívántam a sex-et, inkább csak a férjem kedvéért tettem meg egyáltalán nem fájt, de nem sokat éreztem hanem szülés után kb. 4 hónappal lett minden a régi, akkor éreztem azt h akarom, és h egyre többször kívánom de tudod, ez mindenkinél más, függ a szoptatástól, a kipihentségtõl
Nekem az elsõ 8-10 alkalommal "szûzlny effektusom" volt, ami azt jelenti, hogy maga a behatolás fájt, pár másodpercre, de utána már nem volt gond. A 8-10 alkalom után ez is elmúlt. Türelem:-)
Amíg szoptatsz, addig nem az igazi. Hormonális okok miatt.
Én 8 hete szültem, de kívánom, csak a varratok helyét nagyon érzem, mintha a varrás helyén szét akarnék repedni. Remélem idõvel elmúlik.

Szülés után mennyi idővel múlik el a vizesedés?

Már nagyon fájnak az ujjaim és a lábujjaim is, a gy?r?m se jön rám. 28 km

Legjobb válasz: Én két terhességemmel vizesedtem, de szerencsére csak a 34-35.héttõl. Az elsõnél szülés után 1-2 nappal még durvább volt mint szülés elõtt, de utána lement az egész víz rólam, 4-5 napra mikor hazamentünk 13 kilóval voltam kevesebb (a terhesség alatt felszedett 15bõl) mert annyi volt a víz rajtam...és az mind kiürült. Most a harmadikat várom, nagyon vizes vagyok én is már mindenem fáj, és már reggel is úgy kelek hogy tiszta ödéma mindenem...de még van pár napom hátra, kiváncsi leszek most mikorra megy le a víz.

Én két terhességemmel vizesedtem, de szerencsére csak a 34-35.héttõl. Az elsõnél szülés után 1-2 nappal még durvább volt mint szülés elõtt, de utána lement az egész víz rólam, 4-5 napra mikor hazamentünk 13 kilóval voltam kevesebb (a terhesség alatt felszedett 15bõl) mert annyi volt a víz rajtam...és az mind kiürült. Most a harmadikat várom, nagyon vizes vagyok én is már mindenem fáj, és már reggel is úgy kelek hogy tiszta ödéma mindenem...de még van pár napom hátra, kiváncsi leszek most mikorra megy le a víz.
2-3 nap alatt lement az összeg. Mikor lenéztem a lábamra a kórházban, azt hittem nem is az enyémek ezek a vékony lábak. :-)
Szia! szülés után a kórházban 3-4 napig félóránként jártam pisilni, a felszedett 20 kiló mind le is ment.most a 10.héten vagyok, kíváncsi leszek, mi lesz, de az tuti, hogy most mellõzni fogom a sót teljesen, mert az még jobban megköti a vizet.polcold fel a lábaid sokat, ne lógasd.könnyû szülést, és jó egészséget mindenkinek!
Szülés után 1-2nappal múlt el a vizesedés!
Nekem is szülés után pár nappal, otthon már 11 kg-val könnyebb voltam.
nekem is szülés után 2-3 nappal, amikor beindult a tejtermelésem.

Szülés után barnás sárgás folyásom van. Mikor múlik el?

Szülés után 5 héttel vagyok és már nem vérzek, "csak" ilyen sárgás barnás elég kellemetlen illatú folyásom van ami igen nagyon zavar.Els? szülésem így nem tudom, h ez normális e?

Legjobb válasz: Nekem 6 het utan nem volt mar semmi. Altalanban ez a normalis, de valakinek hamarabb, valakinek kesobb mulik el.

Nekem 6 het utan nem volt mar semmi. Altalanban ez a normalis, de valakinek hamarabb, valakinek kesobb mulik el.
Szerintem valami fertõzést kaptál el, arra jellemzõek ezek a tünetek, menj el vele a nõgyógyászhoz.
Elso vagyok. Egyaltalan nem biztos hogy fertozes, mert ennek a folyasnak van egy jellegzetes fura szaga. Nekem is volt, megsem volt semmi fertozesem.
az hogy sárgás, barnás, még nem is lenne nagy baj, mert az a vérzés után elõfordulhat.De az, hogy kellemetlen szagú, az fertõzésre utal.Menj el minnél hamarabb orvoshoz, szerintema 6 hetes kontroll elõtt is elmehetsz az az 1 hét nem számít.Illetve számít, ha valóban fertõzés ne legyen komoly baj.
Ez teljesen normális, mert a gyermekágyi folyás sajnos elég kellemetlen szagú és sárgás barnás. Sajnos változó kinél mikor múlik el. Nekem ez 4 hétig tartott és már nagyon szenvedtem Tõle. Türelem nemsokára elmúlik Nálad is.
Nem fertõzés, normális ilyenkor, a doki mondta. Nekem is ilyen volt, sárgás-barnás ragacsos folyás. Én 5 hétig véreztem, utána még 2 hétig volt ez az említett folyás, mára már nincs semmi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Remélem nem tart már sokáig:(

Szülés után mennyivel múlt el a dagadás a lábatokról?

36. hétben vagyunk, és kicsit szűkek lettek a cipőim, bevan dagadva a lábfejem, kissé tartok tőle, hogy így marad, és le kell cserélni az összes cipőmet:S

Legjobb válasz: Nem marad így, nyugi, de jó pár hét is eltelhet szülés után, mire lemegy.

Nem marad így, nyugi, de jó pár hét is eltelhet szülés után, mire lemegy.
Nem fog úgy maradni, ne aggódj! Nekem szülés után 1 nappal már nem volt bedagadva.
Nekem hetek kellettek, talán 1 honap is volt.
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató, hogy nem marad végleges, köszi:)
nekem az utolsó 2, 5 hónapban nagyon be volt dagadva a lábam, csak sarut hordtam.Szerencsére nyár volt viszont amikor esõs napok következtek akkor nem tudtam mibe préselni a lábam , egyébként szülés utan 3-4 nappal mar lement a vizesedés
4 hete szültem, és kb. 1 hete, tehát 3 hét után, hogy lement az összes víz a lábamról, kezemrõl. Ne aggódj, én a férjem 3 mérettel nagyobb cipõjét hordtam, mert az jött csak rám az utolsó 2 hónapban. Ma meg már az összes régi cipõm, sõt a karikagyûrûm is rám jön.
Nekem borzalmasan be volt dagadva a lábam egészen térdig. Amikor úgy volt, hogy jövünk haza a kórházból, akkor behozattam a magasszárú csizmámat, gondolva, hogy most már tök jó, fel tudom venni :) Hát nem tudtam, a végén anyukám meg haza nekem sportcipõért, mondhatom remekül festettem benne sztreccsgatyával, szövetkabáttal :D De utána, amikor már otthon voltam, és elõször dugtam ki az orrom a lakásból (olyan 3-4 nappal azután, hogy hazakerültünk), akkor már simán fel tudtam venni a csizmám, szóval gondolom addigra teljesen lement a dagadás. Úgyhogy szüléstõl számítva olyan 1 hét telt el.
Pár nap múlva már sokkal látványosabb volt a változás. Fel tudtam ugyan venni a régi cipõimet, de kiderült, mégis kicsit "átformálódott" a lábfejem. Kicsit fájdogált az egyik lábujjam a cipõben, de nem vettem róla tudomást. Végül annyira benõtt a köröm a bal nagylábujjamon, hogy lemûtötték a sebészeten. Szóval azért vigyázz, nehogy így járj, mint én..

Szülés után min múlik, hogy kapunk-e méhösszehúzó injekciót?

Sógorn?m belém akarja magyarázni, hogy tuti hogy kaptam szülés után, csak már biztos nem emlékszem... nincs másfél éve, hogy szültem, tutira tudom, de ez igazából min múlik? Egyik kórházban protokoll, a másikban nem? Ez hogy van?

Legjobb válasz: Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.

Az elsõ kettõ után nem kaptam, viszont a 3. és 4. szülés után már igen (mondván többedik szülés után már nehezebben húzódik össze magától). Aki kap, az emlékszik rá, ez tuti! (Elég "emlékezetes" a hatása!) 33 hetes km
Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.
Injekciót nem kaptam, viszont Ergam cseppet írt fel az orvos, bizonyos ideig kellett szedni, már nem emlékszem, meddig, ez segíti a méh visszahúzódását. Lehet kórházanként eltérõ, vagy az adott páciens vizsgálatakor döntik el, hogy mi a célszerûbb.
Nálunk csak a csaszisok kapnak.
Nekem betapintásom volt szülés után, emiatt kaptam oxitocint és csak én kaptam a szobában, ahol 4en voltunk. Volt ott olyan kismama, aki a 3. babáját szülte.
Injekciót nem kaptam, de mivel oxitocinnal szültem, miután megszületett a kislányom, hagyták a maradék oxit lefolyni. Az összehúzza a méhet.
Attól függ, hogy az az orvos, akinél szültél, mit ír fel neked. Orvosa válogatja, mit lát jónak.
A császárosok mindenféleképpen kapnak. Én napi kettõt kaptam, emlékszem, reggel és este jött a kis rezidens, aztán jól oldalba szúrt. :)
Én az elsõ szülés után Ergam cseppet kaptam az is csak egyszer a kórházban, a második után semmit sem.
Pl akinek nem indul be idõbe magától vagy egyáltalán nem.
A fiam az elsõ babám (már nem baba, mert 2 éves lesz), császárral született és nem kaptam méhösszehúzó injekciót, csak cseppeket, azt is csak a bent tartózkodás alatt (3 napig). A mellettem fekvõ szintén császáros anyuka viszont kapott minden reggel. Engem bikinivonalon vágtak, õt hosszában. Nem tudom, hogy ennek van-e hozzá köze.
császáros voltam. s igen, orovsa válogatja. az én dokim talán egyet írt ki (vagy max kettõt) míg más doki a szobában 4-et is más császárosnak. nekem annyira nem volt görcsrohamom tõle, de a szobatársak fetrengtek.
Én is császáros voltam és bent tartózkodás alatt kaptam én is méhösszehúzó szurit. Vizsgálni nem vizsgált senki, automatikusan kaptam. Nem éreztem görcsöket utána.
2x szültem, ugyan abban a kórházban. Nem tudom min múlik, hogy kap e valaki (szerintem esetemben a kórháznak elég szûkösek lettek az anyagi kereteik, így csak a legindokoltabb esetben adták), én szeretnék kapni harmadjára! Az elsõ szülés után kaptam 2x is-akkor mindenki kapott!! 2 év múlva a második szülés után már nem kaptam.
Ja és hüvelyi úton szültem! A második szülés után nem ellenõrizték hogy a méh milyen ütemben húzódik vissza! Az elsõ szülés után még a második napon is megnyomkodták a hasam.
Bár 2x császáoztak, mindkétszer kaptam. Elsõnél altattak, akkor utána 3 napig reggel-este combomba szurit, ami nagyon rossz. A másodiknál spinális érzéstelenítéssel, akkor belenyomták az infúzióba, fájdalomcsillapítóval együtt.Elég fájdalmas a hatás, a második után csillagokat láttam! Nekem a dokim egy tollal firkálta a hasam, hogy lássa mennyire hatásos, és amikor megnézte, lejjebb ment mindíg húzott egy picike vonalat. De úgy tudom azon is múlik hogy ki kap, hogy mekkora a bébi.

Fogínygyulladás szülés után mikorra múlik?

Már van sajnos 2 fogam,ahol elválik az ínyem :( Be van duzzadva,hol jobb,hol rosszabb. Tényleg szülés után elmúlik?

Legjobb válasz: Kezelés nélkül gondolom jó sokára vagy egyáltalán nem múlik :-( Használsz rá valamit? Szokták javasolni a Gengigélt, Parodontaxot, Lacalutot vagy én pl. a Himalaya Herbals Ayurvedikus fogkrémjét használom, bár nem vészes az ínyem.

Kezelés nélkül gondolom jó sokára vagy egyáltalán nem múlik :-( Használsz rá valamit? Szokták javasolni a Gengigélt, Parodontaxot, Lacalutot vagy én pl. a Himalaya Herbals Ayurvedikus fogkrémjét használom, bár nem vészes az ínyem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Paradontax fogkrémet és szájvizet használtam és áttértem egy hónapja a Meridol fogkrémre és a Listerin szájvízre.Néha használok Gingisol oldatot, simán fültisztítóval kenem közvetlen az ínyemre, használok fogselymet is, mégis megmaradt a problémám. Dokim azt javasolta, hogy menjek paradontologiára, ha nem múlik, vagy rosszabb lesz. Nagyon jó fogorvosom van, csak félek a paradontológustól :( Még két hónapom van szülésig, remélem megszûnik, ha nem megyek paradontológushoz :( Fogkövem, rossz fogam nincsen. Viszont kedves elsõ válaszoló írtál olyan fogkrémet, amit nem is ismerek.Na, azt kipróbálom. Köszönöm!!!
Ahol elvált az íny a fogtól ott már bekerült a baktérium, és azt csak parodontológus tudja kezelni. Nekem terhesség alatt borzasztó állapotba került az ínyem (gondos ápolás ellenére), egészséges fogakat kellett kihúzni:(. Most vagyok túl egy fél éves parodontológiai kezelésen, nem kell félni. Viszont ha nem kezelik elveszíted a fogaidat...
Utolsó vagyok! Én esküszöm a Lacalut fogkrémre, és használj minden nap legalább egyszer fogköztisztító kefét is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már hallottam róla.Mindenképpen kipróbálom és a Lacalut szájvizet is.Mit csinált veled a paradontológus? :/

Szülés után 6 hétre megjött a menzeszem, és még mindig nem múlt el - normális ez?

Kb 10 napig tartott (6 volt régen), igaz, az elején épp, hogy volt valami pecsételés. Aztán kb 2 tiszta nap után újra barnáztam, pecsétes inkább alvadtabb vér volt kb 5 napig és mára élénkebb, de még mindig kevés vérzésem van. Normális ez?

Legjobb válasz: szia. hát nekem, mikor megjött elõször 1,5 hónapig véreztem. persze nem egyenletesen. a dokinak is említettem, meg is nézett uhval, de semmi gondom nem volt. (bár kicsit vérszegény voltam) elmúlt, utána mikor megjött tartott 10 napig, aztán mindig egyre kevesebb, kb. most tartok a nekem normális 5 napnál. 1 éves múlt a fiam. mástól is hallottam, hogy volt már így. szóval sztem nincs semmi baj. de, ha dokihoz mész mindenképp mond el neki, egy ellenõrzés sosem árt!! üdv.

szia. hát nekem, mikor megjött elõször 1, 5 hónapig véreztem. persze nem egyenletesen. a dokinak is említettem, meg is nézett uhval, de semmi gondom nem volt. (bár kicsit vérszegény voltam) elmúlt, utána mikor megjött tartott 10 napig, aztán mindig egyre kevesebb, kb. most tartok a nekem normális 5 napnál. 1 éves múlt a fiam. mástól is hallottam, hogy volt már így. szóval sztem nincs semmi baj. de, ha dokihoz mész mindenképp mond el neki, egy ellenõrzés sosem árt!! üdv.
bocsi, most látom voltál dokinál. szerintem akkor biztosan nincs gond. ha tartósan fennáll akkor azért nézesd meg magad. 1 voltam.

Ízületi fájdalmak szülés után mikor múlnak el?

6 hete szültem. Egyre jobban fájnak a térdeim és az ujjaim. Mikor fog elmúlni a fájdalom? Mit tettetek ellene?

Legjobb válasz: 6 hónapos a kislányom, talán mostanra enyhültek a tünetek. De volt, hogy alig tudtam letérdelni, leguggolni, a karjaimat fejem fölé tartani, fésülködni, ágyból, székrõl felkelni. Én azt gondoltam, hogy a maradék súly az, ami ekkora problémát okot, (kb 8 kg), de mondjuk a karomon nem tudom hogyan hat:-), illetve most már többeknél olvastam, hogy ez általános probléma. Még most sem tökéletes, de már picit tornázgatok is, inkább a rozsdás csontok átmozgatására, mivel még szoptatok, tehát nagyon nem lehet. De lehet, hogy valakinek késõbb, másnak lehet, hogy korábban enyhül, vagy múlik el. Ha csak helyi neked, akkor talán melegíthetõ, mondjuk búzazsákkal lehet melegíteni.

6 hónapos a kislányom, talán mostanra enyhültek a tünetek. De volt, hogy alig tudtam letérdelni, leguggolni, a karjaimat fejem fölé tartani, fésülködni, ágyból, székrõl felkelni. Én azt gondoltam, hogy a maradék súly az, ami ekkora problémát okot, (kb 8 kg), de mondjuk a karomon nem tudom hogyan hat:-), illetve most már többeknél olvastam, hogy ez általános probléma. Még most sem tökéletes, de már picit tornázgatok is, inkább a rozsdás csontok átmozgatására, mivel még szoptatok, tehát nagyon nem lehet. De lehet, hogy valakinek késõbb, másnak lehet, hogy korábban enyhül, vagy múlik el. Ha csak helyi neked, akkor talán melegíthetõ, mondjuk búzazsákkal lehet melegíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!