Találatok a következő kifejezésre: Szülés után lehet úgy (25 db)

Szeretnék lefogyni szülés után, de ugyan akkor minnél tovább szoptatni a kisbabámat (május 24én született). Milyen mozgást ajánlanátok vagy mit lehet tenni szoptatás ideje alatt a fogyás érdekében?

Legjobb válasz: Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.

Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.
Én amíg szoptattam, nem sportoltam, vagy fogyóztam. Mind-mind a tej rovására mehet! Amúgy van egy olyan kifejezés, hogy tejkövérség...amíg szoptatsz, addig úgy sem fogysz lényegesen. Nekem 8 hóig szopizott a kislányom, addig a nagy séták, utána pedig a diéta és a sport miatt 1 év után jobban néztem ki, mint szülés elõtt :) türelem és kitartás!
Egyetértek én is az utolsóval. Nekem is annó azt mondta a szülészorvosom hogy ne fogyózzak mert elmehet a tej.

Császár szülés után volt úgy valaki vagy halott e valaki olyanról h begyulladt a a sebbe és műteni kellet neki észre lehet venni hogy begyulladt vagy csak orvos tudja ezt észre venni fájdalmas ez vagy nem?

Legjobb válasz: Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.

Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.
Anno én császárral születtem (28 éve). Akkor még hosszában vágtak. Anyukámnak begyulladt a sebe, azt mondta, hogy nagyon fájt neki, ebbõl eredõen kapott egy fertõzést a méhe és a mûtét során el is távolították neki. Akkor 23 éves volt. Azóta már szerintem ilyen nem fordulhat elõ, nekem is begyulladt egy kicsit a külsõ varrat, de pár napos betadinos kezeléssel elmúlt, nem is fájt, csak gennyes volt. Ha fáj, akkor valószínû, hogy az már a belsõ varrat...

Szülés után valóban könnyebben teherbe lehet esni? Úgy értem szülés után pár héttel könnyebben megfogan a baba?

Legjobb válasz: Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.

Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.
Szerintem igen.Én úgy hallottam, hogy a szülés után 6 hétig nem is lehet lefeküdni a pároddal.
Lehet, hogy buta vagyok, de errõl még nem hallottam... Persze, ettõl még lehet. Ha szoptatsz, nem is biztos, hogy eleinte lesz peteérésed... Persze, erre nincs biztosíték. Épp ezért szoktak a dokik a 6 hetes kontrollon valamiféle védekezési módot felajánlani.
A kérdező hozzászólása: Úgy hogy enm szoptatsz:) ÍGy értettem:) Amugy én is csak 1valakitõl hallottam, és kiváncsi vagyok hogy van-e benne igaszság
Állítólag igen, mert megújjul a méhfal és könnyebben megtapad rajta... Aztán, hogy ez igaz-e... :) De lehet benne valami szerintem.
Ez mind igaz, még annyival kiegészíteném, hogy ha szoptatsz, akkor is:)
Tiszta igaz, hogy tejlázban jobban felveszi a magot.
a gatmetszes miatt nem szabad 6 hetig szeretkezni, de ezt mar en is hallottam...kerdezd meg a nogyogyaszod, az a legtutibb..:)
Feltétlenül igaz, hisz még nyitva van tisztán frissen. A szoptatás nem védelem. Tapasztalatom van ebbõl, meg egy fiam.

Szülés után a menstruációm három hónappal jött meg és még nincs itt az idelye mégis mint a menszesz végén ugy vérzek. Lehet, hogy a fogamzásgátló hűvelykúptól van vagy csak még nem ált be?

Már lassan négy hónapja,hogy megszültem (császár metszéssel)és a múlt hónapban j?tt meg elöször!Kb még két hét van addig,hogy megjöjön és már három napja nem az,hogy menstruálok hanem olyan mint annak a végén de tegnap már rendesen barna volt és csak annyi,hogy amikor pisilek és megt?rlöm magamat akkor látom a wc papiron.A párommal használunk fogamzásgátló h?velykúpot ezt én eddig soha nem használtam még!Lehet,hogy annak a mellék hatása?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes lenne elmenni az orvoshoz, mert szülés után 3-4 hónappal lehet menstruáció, fõleg ha nem szoptatsz, de a mennyiségre való tekintettel nem biztos, hogy az. Én inkább elmennék az orvohoz, hogy megnyugtasson.

Szerintem érdemes lenne elmenni az orvoshoz, mert szülés után 3-4 hónappal lehet menstruáció, fõleg ha nem szoptatsz, de a mennyiségre való tekintettel nem biztos, hogy az. Én inkább elmennék az orvohoz, hogy megnyugtasson.

Más is volt úgy, hogy sokáig megmaradt a pocija szülés után? 4 hónapos a kisfiam, 3, 5 hónapig tudtam szoptatni. Toxémiás voltam. Mindenki azt kérdezi, - jön a második? Ez annyira rossz? Hogy lehet ezt lereagálni?

Legjobb válasz: Én már majdnem másfél éve szültem, mégis itt maradt a hasam. Van rajta háj is, mert 10 kiló rajtam maradt, de ezzel a kinyúlott bõrrel szerintem akkor sem tudnék mit kezdeni ha lefogynék. Engem is zavar, de igyekszem eltakarni. Neked még van rá esélyed, hogy lejjebb menjen, azt mondják 1 év kell szülés után, hogy minden helyre álljon. Kitartás!

Én már majdnem másfél éve szültem, mégis itt maradt a hasam. Van rajta háj is, mert 10 kiló rajtam maradt, de ezzel a kinyúlott bõrrel szerintem akkor sem tudnék mit kezdeni ha lefogynék. Engem is zavar, de igyekszem eltakarni. Neked még van rá esélyed, hogy lejjebb menjen, azt mondják 1 év kell szülés után, hogy minden helyre álljon. Kitartás!
Megnyugtatni nem foglak, én is toxémiás voltam, illetve preeklampsziás. Engem császároztak és még most 8 hónap után is elég nagy a hasam. Hiába nyertem vissza a terhesség elõtti súlyomat, a hasam megvan. Illetve csúnyán lóg az a sok bõr rajta, tényleg olyan, mintha én is újra várandós lennék. Engem is nagyon zavar. :(
csatlakozom :( 1 éves a kisfiam, már kevesebb kg vagyok, mint terhesség elõtt, de a hasam egy rémálom, nagy, lóg, ráncos, csíkos, borzalmas :( állítólag ezen már csak a plasztika segíthet
A kérdező hozzászólása: hát sajna nem vigasztalódtam meg...

Szülés után hogyan lehet úgy lefogyni, hogy azzal ne veszélyeztessem sem a tej mennyiségét, sem a testem, sem a babát?

Legjobb válasz: Nekem szülés után egy hétig szinte nem is volt étvágyam, öt nap alatt öt kiló ment le majdhogynem magától. Utána "fogyókúráztam", legalább is én annak hívtam, igazából csak normálisan, egészségesen ettem. Kenyeret csak reggelire és mértékkel, a húshoz nem tésztát ettem, hanem salátát vagy párolt zöldséget, vacsorára túrót, joghurtot, gyümölcsöt, szóval könnyebb dolgokat.Ja, meg ebédre sokszor csak leves ettem, jó husisat, telepakolva minden finomsággal, szóval nem éheztem, csak figyeltem arra, hogy mit eszem. Most négy hónapos a babám és olyan vagyok, mint terhesség elõtt, leszámítva, hogy csíkos vagyok egy picit, de az már a terhesség elõtt kialakult.

Nekem szülés után egy hétig szinte nem is volt étvágyam, öt nap alatt öt kiló ment le majdhogynem magától. Utána "fogyókúráztam", legalább is én annak hívtam, igazából csak normálisan, egészségesen ettem. Kenyeret csak reggelire és mértékkel, a húshoz nem tésztát ettem, hanem salátát vagy párolt zöldséget, vacsorára túrót, joghurtot, gyümölcsöt, szóval könnyebb dolgokat.Ja, meg ebédre sokszor csak leves ettem, jó husisat, telepakolva minden finomsággal, szóval nem éheztem, csak figyeltem arra, hogy mit eszem. Most négy hónapos a babám és olyan vagyok, mint terhesség elõtt, leszámítva, hogy csíkos vagyok egy picit, de az már a terhesség elõtt kialakult.
A kérdező hozzászólása: A tej mennyiségét nem befolyásolta az, hogy "figyeltél" a táplálkozásodra? Egyébként köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam :)
azt szokták mondani, hogy nem szabad terhesség és szoptatás altt fogyókúrázni. De ez alatt igazából azt értik, hogy nem szabad éheztetned a szervezeted. Csatalakozom az elõttem szólóhoz, ha egészségesen táplálkozol:sok zöldség, gyümölcs, hús, teljesörlésû gabonák, no fehér kenyér, no fehér liszt, no cukor. akkor szépen minden alakul vissza ahogy annak kell.. sokat sétálj, oskat igyál és lesz tej bõven! ha ilyeneket eszel, akkormeg elég jó minõséû is lesz :) csak en egyél puffasztó dolgokat, mert azokat (és mindent amit megeszel) megkapja a baba is. szóval K-betûsök, éa hüvelyesek kilõve, minden más jöhet.

Szülés után vagyok 4 hónappal. Állandóan úgy érzem, hogy fel van puffadva a hasam. Mitől lehet? Más is tapasztalta?

Legjobb válasz: Én hat hónapja szültem hüvelyi úton és ugyan így vagyok. Találtak a lépemben valamit és a májam is nagyobb valószínûleg vírus okozza. De én a helyedben kérnék egy ultrahangot, mert nõgyógyászatilag minden ok. nálam is.

Én hat hónapja szültem hüvelyi úton és ugyan így vagyok. Találtak a lépemben valamit és a májam is nagyobb valószínûleg vírus okozza. De én a helyedben kérnék egy ultrahangot, mert nõgyógyászatilag minden ok. nálam is.

Szülés után mikortol lehet egy kád meleg vizbe fürdeni? Szoptatok nem tudom ugy is lehet majd? 4 hete szültem

Legjobb válasz: Nekem mindig sok tejem lesz fürdés után. A forró serkent.

Nekem mindig sok tejem lesz fürdés után. A forró serkent.
6 hetes kontroll után.
Szia. Én megvárnám a 6 hetes vizsgálat eredményét.Szülés után 4-6 héttel jelentkezhet un. tisztulásos vérzés-menses szerû. Ha ez most egy forró fûrdõ után jelentkezne, biztosan megijednél. Türelem, 2 hetet már játszva kibírsz.Aztán pihentetõ fürdõzést!!!
Én ennyi idõsen már fürödtem kádban.A sebem bevolt gyógyulva. és nem is véreztem.A szopiztatás meg ne zavarjon attól bármikor fürödhetsz.Ha forróvízzel mosod a cicid több tejed lesz.

2héttel szülés után (császár) már 2. éjjel ébredek arra, hogy tiszta víz vagyok, mitől lehet? úgy leizzadok. A lábam is, az egész testem izzadt.

anyukám szerint a hormonok miatt.de ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyan ez volt, csak már mindjárt az elsõ héten. Igaz én simán szültem. Napokig szakadt rólam a víz éjszakánként. Két hét alatt ledobtam 8 kg-t. Szerintem a rajtam fõként víz volt, és így adtam le. 7 hetes a kislányom, a terhesség alatt 17 kg-ot híztam, és mostanra már csak 1,5 kg plusz van rajtam. Szóval én szerintem azért izzadtam, mert a vizet adta le szervezetem, mondjuk én nyáron voltam terhes, és még az utolsó elõtti héten is közel 40 fok volt úgy, hogy nem is csoda, ha vizesedtem...

Szia! Nálam ugyan ez volt, csak már mindjárt az elsõ héten. Igaz én simán szültem. Napokig szakadt rólam a víz éjszakánként. Két hét alatt ledobtam 8 kg-t. Szerintem a rajtam fõként víz volt, és így adtam le. 7 hetes a kislányom, a terhesség alatt 17 kg-ot híztam, és mostanra már csak 1, 5 kg plusz van rajtam. Szóval én szerintem azért izzadtam, mert a vizet adta le szervezetem, mondjuk én nyáron voltam terhes, és még az utolsó elõtti héten is közel 40 fok volt úgy, hogy nem is csoda, ha vizesedtem...
A kérdező hozzászólása: hát nekem nem lenne jó, ha fogynék, 40rõl 49kg lettem a szülésig, most 42vagyok.nem vizesedtem, meg semmi
Pár hónapig tart. Hüvelyi szülés után is... Hormonok. Normális! Gondolom szoptatsz.
Nálam egészen a szoptatás végéig tartott. A lábam nem izzadt, de a felsõtestem nagyon, akárhányszor és akármivel tusoltam, 1 óra múlva kezdhettem volna az egész tisztálkodási ceremóniát elõrõl. Biztosan a hormonok miatt van.
pár hónap???? 14 hónapos múlt a lányom és hullámszerûen még mindig tart. elõször kb. a császár után 3 hónappal jelentkezett. addig nem igazán voltam izzadós, pláne nem úgy hogy érzõdött is. ez tartott egy hónapig. majd újabb 3 hónap múlva ismét elõjött. s az utóbbi 3-4 hónapban van pár nap amikor szintén izzadós vagyok. :(
Itt többször olvastam már másoktól, sajnos ez is elõfordulhat. Nekem a térdem fájt szülés után pár hónapig és a körmöm nõtt be, majd egy éveg a lábamon és majd egy évig még az EDA helye is fájt. Ráadásul nekem a talpamon lettek érzéketlen részek a császártól. Szóval több minden lehet, én talán 9 hónappal a szülés után éreztem magam a réginek, de aztán igazán 1 évre rá voltam a régi, de a hasam nem igazán. A régi ruháimat használom, de a hasam lazább maradt. Ja és a hajam iszonyat módon kihullot, a hormonok miatt ez is, de már így majd 2 év után az is kezd rendbe jönni. Kb. ennyi. Jó babázást, pihenj sokat, amikor csak tudsz!

Miért van az hogy nem ugy látom a berendezésemet mint régen volt, ugy értem nem ment ugy vissza mint volt! Szülés után 6 héttel vagyok! Tuti lehet szexelni? Ja és hogyan mikor egyik nap megvan másik nap meg elmulik a menzim?

Legjobb válasz: Nálam 4 hónapos a baba. Én is furcsának éreztem az elején magamat, még a szextõl is tartottam nehogy valami baj legyen. De rendben volt és van minden. Az elsõ alkalom érdekes volt, de aztán ment minden mint a karikacsapás. Csak ne aggódj.Biztos minden rendben lesz.

Nálam 4 hónapos a baba. Én is furcsának éreztem az elején magamat, még a szextõl is tartottam nehogy valami baj legyen. De rendben volt és van minden. Az elsõ alkalom érdekes volt, de aztán ment minden mint a karikacsapás. Csak ne aggódj.Biztos minden rendben lesz.
Én olyat hallottam, h 3 hónap kb, amire nagyjából rendbe jön a nõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!