Találatok a következő kifejezésre: Szülés után lehet (566 db)

Szülést után lehet fájdalom csillapítót szedni? Nem befolyásolja a szoptatást?

Arra gondolok hogy ha szülés után fáj a has vagy a gátseb lehet-e valamilyen gyógyszert bevenni? Ha igen akkor milyet? Kinek milyen tapasztalata van? Els? babám várom,és hát tapasztalatlan vagyok.

Legjobb válasz: Van amit be lehet venni,de felesleges. Elsõ szülés után fõleg.Az erõs méhösszehúzódásokra szoktak inkább a kórházban gyógyszert adni,de az 2-3 gyerek után erõs,az elsõnél teljesen elviselhetõ.Minden gyógyszer felszívódik,és átjut a tejbe,nem kell beszedni ha lehet. Ki fogod bírni ne aggódj,ott lesz neked a gyönyörû babád,akire ha ránézel elfelejtesz minden fájdalmat. Minden jót,üdv

Van amit be lehet venni, de felesleges. Elsõ szülés után fõleg.Az erõs méhösszehúzódásokra szoktak inkább a kórházban gyógyszert adni, de az 2-3 gyerek után erõs, az elsõnél teljesen elviselhetõ.Minden gyógyszer felszívódik, és átjut a tejbe, nem kell beszedni ha lehet. Ki fogod bírni ne aggódj, ott lesz neked a gyönyörû babád, akire ha ránézel elfelejtesz minden fájdalmat. Minden jót, üdv
Nekem a kórházban adtak fájdalomcsillapítót, Algopyrint, mert irtózatosan fájt a gátsebem, és volt egy kis lázam is. Nem befolyásota a szoptatást. De a kórházban majd úgyis megmondják, hogy mit kaphatsz, ha már nagyon fáj, és adnak is.
szia!Nekem is az Algopyrint mondta az orvosom a gátsebre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak akkor fogom bevenni ha nagyon fáj.De a babámért mindent kibírok.Alig várom már hogy a karjaimban tartsam.
Én is kaptam fájdalomcsillapítót szülés utn. A nõvérkék adnak ha szólsz. Az elsõ válaszoló meg úgy látszik nem szenvedett meg a gátsebbel. Engem 2 órán keresztül stoppoltak össze. Kívül-belül szakadtam (38-as feje volt a lányomnak). 5 napig ülni nem tudtam nemhogyaludni. Minden este járt körbe a nõvérke, hogy ki kér éjszakára. Ettõl még nem lesz rossz anya.

Szülés után lehet sport és diéta mellé kiegészítésként használni a Rela Tone masszírozó gépet? Nem fog ártani a tejnek?

Legjobb válasz: Hány hónappal szülés után? Amúgy szerintem nem kéne sportolni, inkább pihenj meg szedj vitaminokat vagy mittudomén... A tej-ügyre nem tudok mit mondani, max tejbepapi fog jönni belõle :D

Hány hónappal szülés után? Amúgy szerintem nem kéne sportolni, inkább pihenj meg szedj vitaminokat vagy mittudomén... A tej-ügyre nem tudok mit mondani, max tejbepapi fog jönni belõle :D
A kérdező hozzászólása: Még csak 5hetes a kisfiam.Csak szeretnék kicsit fogyni meg nem jó a közérzetem a súlyom miatt:(

Szülés után lehet velem valaki? Ez, hogy műkdödik? Nálatok hogy volt?

A siófoki korházról ha tudsz,h ott hogy van írhatod!

Legjobb válasz: Szülés után 2 órát kell megfigyelésen lenni addig férjem mellettem volt, utána segített zuhanyozni, öltözni, mert a szülésznõk nem törté nyakukat hogy segítsenek.. Debrecenben szültem.

Szülés után 2 órát kell megfigyelésen lenni addig férjem mellettem volt, utána segített zuhanyozni, öltözni, mert a szülésznõk nem törté nyakukat hogy segítsenek.. Debrecenben szültem.
Velem is ott volt két órát a férjem és a baba is. Fürödtem, szoptattam és beszélgettünk ebben az idõben:)
Nekem is úgy volt, hogy a 2 óra megfigyelés alatt, varrás után a férjem visszajött a lányunkkal, akkor megszoptathattam. Utána a picurt elvitték a csecsemõsök. A férjem végig mellettem volt, az elején a szülésznõ is. Adott néhány tippet (egyek, igyak, stb), segített átöltözni. Aztán a férjemmel kettesben voltunk, majd visszajött a szülésznõ, és átkísért a gyermekágyas osztályra... Bp.-en szültem
Én is Budapesten szültem, komplikált szülés volt, ezért nekem nem hozták vissza a babát, megfigyelték, így abban a két órában feküdtem, bejöhetett anyukám, apukám is, külön-külön pár percre, aztán utána a férjem volt velem végig, többet is maradtam, mint 2 óra, mert annyira sok vért vesztettem és alacsony amúgy is a vérnyomásom, hogy nem bírtam felkelni. Közben bejött a szülésznõ, mondta mit egyek, igyak. A babával csak az osztályon találkoztam. De ha nincs gond, veled lehet abban a 2 órában.
Az én 2 órás megfigyelésembõl 8 órás lett, mert nagyon véreztem. infúziót is kaptam. A szülésznõ volt velem végig, meg oda hoztak egy vajúdó kismamát is. Így mindkettõnkre tudott figyelni a szülésznõ. A férjem nem lehetett velem, a másik kismama miatt sem, meg már éjfél volt akkor. A babámat is csak szülés után 12 órával láthattam.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha jól értem én azután a 2 óra után egyedül maradok a gyerekkel? É pl párom akkor le kell lépjen? Ez tök gáz! Én meg fogok bolondulni így, ha nem lehet velem senki még a párom sem.
Én Budapesten egyágyas szobában voltam, a gyerekágyra szinte soha nem mehet be senki rajtad kívül. Egyágyasért persze fizetni kellett... Nekem jó volt, így anyukám tudott segíteni, a férjem pedig nem volt 3 napig távol a gyerekétõl..

A dunaújvárosi kórházban szülés után lehet-e pizsomában lenni? /egy hálóing ellenes kismami/

Legjobb válasz: szia nem dunaújváros, hanem szfvár, de itt a szobatársam rövidnadrágban,polóban volt szülés után.szerintem kinek, hogy kényelmes.

szia nem dunaújváros, hanem szfvár, de itt a szobatársam rövidnadrágban, polóban volt szülés után.szerintem kinek, hogy kényelmes.
A kérdező hozzászólása: köszi ez is több mint a semmi
Nekem barátnõm szült ott, azt mondták, hogy a pizsamát nem engedik ott. De ez már 2 éve volt.
Szia az nap amikor szülsz még bugyi sem lehet rajtad másnap már igen a pizsomát nem szeretik de ha esetleg a vipp szobát választod és magán dokid van akkor senki nem szol érte , én oktoberben szültem ott remélem segitettem

Szent István kórházban vajúdáshoz-szüléshez adnak kórházi hálóinget, vagy vinni kell sajátot? Szülés után lehet pizsama gatyát húzni, vagy kötelezõ a hálóing?

Nem szeretem a hálóinget, eléggé lábfázós vagyok, még zoknit is húzok, max 30 fok felett nem. Csak az esetleges has seb, és vérzés miatt nem lehet pizsama gatyát húzni?

Legjobb válasz: Szüléskor saját hálóingben voltam, utána pedig pizsamában

Szüléskor saját hálóingben voltam, utána pedig pizsamában
Mindent vinni kell magaddal.de pl.en meztelen voltam mert a kadban vajudtam.utana azt huzol magadra amit akarsz.kutya nem szol erte...meg amugy en is hsloinget vittem m mindenki azt mondta h azt kell m h konnyebben vizsgaljanak.hat miota megdzultem azota nem vizsgaltak meg....magandokim volt.minden nap meglatogatott de eszebe sem jutott ott nezelodni vizsgalgatni....
Saját ruhában szülsz: bármi lehet - póló, hálóing, semmi. Én olyan gyorsan szültem az Istvánban (2 óra), hogy nem volt idõ átöltözni, úgyhogy én abban szültem amiben érkeztem, csak alulról vetkõztem gyorsan le. Utána, még a szülõszobá. Vettem fel a pá fõs hálóinget, amit a szüléshez készítettem be. Bármit felvehetsz szülés után, ami jól esik. Hüvelyi szülésem volt, 1 hetet töltöttem bent, 2x vizsgált meg alulról a doktornõ, de mindkettõ elõtt fél órával szólt, úgyhogy rá tudtam készülni, es az egyik vizsgálatot én kértem. Nekem a kismama nadrág nagyon kényelmes volt szülés után.

3 hónappal szülés után lehet óvszerrel védekezni, mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Ugyanolyan biztonságos, mint szülés elõtt, nem terhesen.

Ugyanolyan biztonságos, mint szülés elõtt, nem terhesen.
Persze, mi csak azzal vedekezunk es lanyunk szuletese elott is, egyszer sem volt gond.
Ugyanannyira biztonságos szülés után is, mint máskor... igazából nem értem a kérdést.
én se értem a kérdést? bocsi de mi köze a szülésnek a gumihoz? :O azért mert szültél nem fog gyakrabban kilyukadni ;)
Én sem értem....

A veszprémi kórházban szülés után lehet pizsamát is hordani, vagy kötelező a hálóing? És adnak kórházi hálóinget, vagy sajátot kell vinni?

Legjobb válasz: Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)

Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez megnyugtató. Utálom a hálóinget.

Csaszaros szules utan lehet servet kapni? Ha igen, mibol veszem eszre?

Legjobb válasz: Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...

Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...

Miskolcon az önkormányzatnál szülés után lehet valamilyen segélyt igényelni első gyerek után?

Legjobb válasz: esetleg a születési segélyt próbáld meg, önkormányzatonként változó, hogy adnak-e (jog szerint csak adható, de nem kötelezõ) és hogy mennyit. bizonyos helyeken ez egyszeri 10ezer forint. Miskolcon nem tudom,attól függ leginkább milyen helyzetben van az önkormányzat anyagilag, de egy kérdést megér a dolog. azt sajnos nem tudom, van-e konkrétan gyerek után járó vmilyen segély, ami rendszeres és nem csak egyszer adják, de kérdezz rá erre is. Boldog babázást!!!!!!

esetleg a születési segélyt próbáld meg, önkormányzatonként változó, hogy adnak-e (jog szerint csak adható, de nem kötelezõ) és hogy mennyit. bizonyos helyeken ez egyszeri 10ezer forint. Miskolcon nem tudom, attól függ leginkább milyen helyzetben van az önkormányzat anyagilag, de egy kérdést megér a dolog. azt sajnos nem tudom, van-e konkrétan gyerek után járó vmilyen segély, ami rendszeres és nem csak egyszer adják, de kérdezz rá erre is. Boldog babázást!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megpróbálom.
én válaszoltam a múltkor... érdeklõdnék, sikerült-e vmit intézni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Elég rosszul jártam, mert szülés után csak 3 hét múlva kaptam meg a gyerek anyakönyviét és a tajkártyáját és addig nem is tudtam semmit sem igényelni.Mikor megigényeltem a TGYÁSt meg a családi azt mondták, hogy 30 nap az átfutási ideje.Akkor bementem az önkormányzathoz, de ott az mondták, hogy nincs semmilyen segély amit szülés után adhatnának.Olyan van, hogy egy évben kétszer 5000 Ft gyermekvédelmi segély, de ahoz csatolni kell még a várható jövedelmek összegérõl is az igazolást , így azt sem kapom meg. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!