Találatok a következő kifejezésre: Szülés után lehet (559 db)

Szülést után lehet fájdalom csillapítót szedni? Nem befolyásolja a szoptatást?

Arra gondolok hogy ha szülés után fáj a has vagy a gátseb lehet-e valamilyen gyógyszert bevenni? Ha igen akkor milyet? Kinek milyen tapasztalata van? Els? babám várom,és hát tapasztalatlan vagyok.

Legjobb válasz: Van amit be lehet venni,de felesleges. Elsõ szülés után fõleg.Az erõs méhösszehúzódásokra szoktak inkább a kórházban gyógyszert adni,de az 2-3 gyerek után erõs,az elsõnél teljesen elviselhetõ.Minden gyógyszer felszívódik,és átjut a tejbe,nem kell beszedni ha lehet. Ki fogod bírni ne aggódj,ott lesz neked a gyönyörû babád,akire ha ránézel elfelejtesz minden fájdalmat. Minden jót,üdv

Van amit be lehet venni, de felesleges. Elsõ szülés után fõleg.Az erõs méhösszehúzódásokra szoktak inkább a kórházban gyógyszert adni, de az 2-3 gyerek után erõs, az elsõnél teljesen elviselhetõ.Minden gyógyszer felszívódik, és átjut a tejbe, nem kell beszedni ha lehet. Ki fogod bírni ne aggódj, ott lesz neked a gyönyörû babád, akire ha ránézel elfelejtesz minden fájdalmat. Minden jót, üdv
Nekem a kórházban adtak fájdalomcsillapítót, Algopyrint, mert irtózatosan fájt a gátsebem, és volt egy kis lázam is. Nem befolyásota a szoptatást. De a kórházban majd úgyis megmondják, hogy mit kaphatsz, ha már nagyon fáj, és adnak is.
szia!Nekem is az Algopyrint mondta az orvosom a gátsebre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak akkor fogom bevenni ha nagyon fáj.De a babámért mindent kibírok.Alig várom már hogy a karjaimban tartsam.
Én is kaptam fájdalomcsillapítót szülés utn. A nõvérkék adnak ha szólsz. Az elsõ válaszoló meg úgy látszik nem szenvedett meg a gátsebbel. Engem 2 órán keresztül stoppoltak össze. Kívül-belül szakadtam (38-as feje volt a lányomnak). 5 napig ülni nem tudtam nemhogyaludni. Minden este járt körbe a nõvérke, hogy ki kér éjszakára. Ettõl még nem lesz rossz anya.

Szülés után lehet sport és diéta mellé kiegészítésként használni a Rela Tone masszírozó gépet? Nem fog ártani a tejnek?

Legjobb válasz: Hány hónappal szülés után? Amúgy szerintem nem kéne sportolni, inkább pihenj meg szedj vitaminokat vagy mittudomén... A tej-ügyre nem tudok mit mondani, max tejbepapi fog jönni belõle :D

Hány hónappal szülés után? Amúgy szerintem nem kéne sportolni, inkább pihenj meg szedj vitaminokat vagy mittudomén... A tej-ügyre nem tudok mit mondani, max tejbepapi fog jönni belõle :D
A kérdező hozzászólása: Még csak 5hetes a kisfiam.Csak szeretnék kicsit fogyni meg nem jó a közérzetem a súlyom miatt:(

Szülés után lehet velem valaki? Ez, hogy műkdödik? Nálatok hogy volt?

A siófoki korházról ha tudsz,h ott hogy van írhatod!

Legjobb válasz: Szülés után 2 órát kell megfigyelésen lenni addig férjem mellettem volt, utána segített zuhanyozni, öltözni, mert a szülésznõk nem törté nyakukat hogy segítsenek.. Debrecenben szültem.

Szülés után 2 órát kell megfigyelésen lenni addig férjem mellettem volt, utána segített zuhanyozni, öltözni, mert a szülésznõk nem törté nyakukat hogy segítsenek.. Debrecenben szültem.
Velem is ott volt két órát a férjem és a baba is. Fürödtem, szoptattam és beszélgettünk ebben az idõben:)
Nekem is úgy volt, hogy a 2 óra megfigyelés alatt, varrás után a férjem visszajött a lányunkkal, akkor megszoptathattam. Utána a picurt elvitték a csecsemõsök. A férjem végig mellettem volt, az elején a szülésznõ is. Adott néhány tippet (egyek, igyak, stb), segített átöltözni. Aztán a férjemmel kettesben voltunk, majd visszajött a szülésznõ, és átkísért a gyermekágyas osztályra... Bp.-en szültem
Én is Budapesten szültem, komplikált szülés volt, ezért nekem nem hozták vissza a babát, megfigyelték, így abban a két órában feküdtem, bejöhetett anyukám, apukám is, külön-külön pár percre, aztán utána a férjem volt velem végig, többet is maradtam, mint 2 óra, mert annyira sok vért vesztettem és alacsony amúgy is a vérnyomásom, hogy nem bírtam felkelni. Közben bejött a szülésznõ, mondta mit egyek, igyak. A babával csak az osztályon találkoztam. De ha nincs gond, veled lehet abban a 2 órában.
Az én 2 órás megfigyelésembõl 8 órás lett, mert nagyon véreztem. infúziót is kaptam. A szülésznõ volt velem végig, meg oda hoztak egy vajúdó kismamát is. Így mindkettõnkre tudott figyelni a szülésznõ. A férjem nem lehetett velem, a másik kismama miatt sem, meg már éjfél volt akkor. A babámat is csak szülés után 12 órával láthattam.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha jól értem én azután a 2 óra után egyedül maradok a gyerekkel? É pl párom akkor le kell lépjen? Ez tök gáz! Én meg fogok bolondulni így, ha nem lehet velem senki még a párom sem.
Én Budapesten egyágyas szobában voltam, a gyerekágyra szinte soha nem mehet be senki rajtad kívül. Egyágyasért persze fizetni kellett... Nekem jó volt, így anyukám tudott segíteni, a férjem pedig nem volt 3 napig távol a gyerekétõl..

A dunaújvárosi kórházban szülés után lehet-e pizsomában lenni? /egy hálóing ellenes kismami/

Legjobb válasz: szia nem dunaújváros, hanem szfvár, de itt a szobatársam rövidnadrágban,polóban volt szülés után.szerintem kinek, hogy kényelmes.

szia nem dunaújváros, hanem szfvár, de itt a szobatársam rövidnadrágban, polóban volt szülés után.szerintem kinek, hogy kényelmes.
A kérdező hozzászólása: köszi ez is több mint a semmi
Nekem barátnõm szült ott, azt mondták, hogy a pizsamát nem engedik ott. De ez már 2 éve volt.
Szia az nap amikor szülsz még bugyi sem lehet rajtad másnap már igen a pizsomát nem szeretik de ha esetleg a vipp szobát választod és magán dokid van akkor senki nem szol érte , én oktoberben szültem ott remélem segitettem

3 hónappal szülés után lehet óvszerrel védekezni, mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Ugyanolyan biztonságos, mint szülés elõtt, nem terhesen.

Ugyanolyan biztonságos, mint szülés elõtt, nem terhesen.
Persze, mi csak azzal vedekezunk es lanyunk szuletese elott is, egyszer sem volt gond.
Ugyanannyira biztonságos szülés után is, mint máskor... igazából nem értem a kérdést.
én se értem a kérdést? bocsi de mi köze a szülésnek a gumihoz? :O azért mert szültél nem fog gyakrabban kilyukadni ;)
Én sem értem....

A veszprémi kórházban szülés után lehet pizsamát is hordani, vagy kötelező a hálóing? És adnak kórházi hálóinget, vagy sajátot kell vinni?

Legjobb válasz: Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)

Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez megnyugtató. Utálom a hálóinget.

Csaszaros szules utan lehet servet kapni? Ha igen, mibol veszem eszre?

Legjobb válasz: Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...

Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...

Miskolcon az önkormányzatnál szülés után lehet valamilyen segélyt igényelni első gyerek után?

Legjobb válasz: esetleg a születési segélyt próbáld meg, önkormányzatonként változó, hogy adnak-e (jog szerint csak adható, de nem kötelezõ) és hogy mennyit. bizonyos helyeken ez egyszeri 10ezer forint. Miskolcon nem tudom,attól függ leginkább milyen helyzetben van az önkormányzat anyagilag, de egy kérdést megér a dolog. azt sajnos nem tudom, van-e konkrétan gyerek után járó vmilyen segély, ami rendszeres és nem csak egyszer adják, de kérdezz rá erre is. Boldog babázást!!!!!!

esetleg a születési segélyt próbáld meg, önkormányzatonként változó, hogy adnak-e (jog szerint csak adható, de nem kötelezõ) és hogy mennyit. bizonyos helyeken ez egyszeri 10ezer forint. Miskolcon nem tudom, attól függ leginkább milyen helyzetben van az önkormányzat anyagilag, de egy kérdést megér a dolog. azt sajnos nem tudom, van-e konkrétan gyerek után járó vmilyen segély, ami rendszeres és nem csak egyszer adják, de kérdezz rá erre is. Boldog babázást!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megpróbálom.
én válaszoltam a múltkor... érdeklõdnék, sikerült-e vmit intézni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Elég rosszul jártam, mert szülés után csak 3 hét múlva kaptam meg a gyerek anyakönyviét és a tajkártyáját és addig nem is tudtam semmit sem igényelni.Mikor megigényeltem a TGYÁSt meg a családi azt mondták, hogy 30 nap az átfutási ideje.Akkor bementem az önkormányzathoz, de ott az mondták, hogy nincs semmilyen segély amit szülés után adhatnának.Olyan van, hogy egy évben kétszer 5000 Ft gyermekvédelmi segély, de ahoz csatolni kell még a várható jövedelmek összegérõl is az igazolást , így azt sem kapom meg. :(

Mennyi idovel a szules utan lehet kivinni a babat setalni?

Legjobb válasz: Elviléeg 6 hét után. De már mikor hazamész a kórházból is kint van. Ha jó idõ van (pl.tavaszi vagy nyári baba) akkor lehet hamarabb is. A lányom nyári volt és hamar sétáltunk, persze fokozatosan egyre többet. A fiam õszi és hamar rossz idõ lett,így vele nem sokat voltunk kint :( De amint kicsit is kisüt a nap már megyünk is.

Elviléeg 6 hét után. De már mikor hazamész a kórházból is kint van. Ha jó idõ van (pl.tavaszi vagy nyári baba) akkor lehet hamarabb is. A lányom nyári volt és hamar sétáltunk, persze fokozatosan egyre többet. A fiam õszi és hamar rossz idõ lett, így vele nem sokat voltunk kint :( De amint kicsit is kisüt a nap már megyünk is.
Nekem a védõnõm azt mondta, hogy 10 nap után, ha jól beöltöztetem rányithatom az ablakot, 2 hét után, ha jó idõ van kivihetem. Egy 8 napos kicsi lány anyukája
Szia.Nekem is azt mondta a védönö, ha süt a nap, jobb az idö jól beöltözve, mehetünk a levegöre.2 hetesen e´n is kivittem.17napos kislány anyuka´ja.
Onnantól, hogy hazamentek jó idõben rá egy hét mulva, hideg idõben rá két hétre.
Szia! Nyári és tavaszi baba 2 hét, õszi és téli baba 4 hét. Én egy hónapig nem vittem ki - õszi baba. Jól öltöztetsd be. Imádott kinn lenni.
Szia! Kislányom õszvégi baba és még kéthetes sem volt, mikor elkezdtem levegõztetni, ugyanazon a héten pedig kivittem. Azóta mindennap séta, sokszor kint altatom, még sosem volt beteg, pedig mi már többször is betegeskedtünk mellette.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!