Találatok a következő kifejezésre: Szülés után látnak el, (2 db)

Szülés után hogyan látnak el, raknak rendbe? mit csinálnak konkrétan olyankor?

Legjobb válasz: Langyos vízzel lemosdatnak, nekem egy edénybõl öntötték, majd ha szükséges, utána varrnak össze. Nálam ennyi volt. A mosdatás nagyon jól esett, a varrás pedig egyáltalán nem fájt. Szép szülést!

Langyos vízzel lemosdatnak, nekem egy edénybõl öntötték, majd ha szükséges, utána varrnak össze. Nálam ennyi volt. A mosdatás nagyon jól esett, a varrás pedig egyáltalán nem fájt. Szép szülést!
Hát orvostól és kórházi protokolltól is függ, de általában lemosnak, aztán a doki ellenõrzi, van-e sérülés (gátmetszésnél persze ez egyértelmû), belül is megnézi, a hüvely sérült-e, méhszáj rendben van-e, van, ahol belülrõl kitörlik a méhet (én ezt csak harmadjára vettem észre...), ha kell, akkor helyi érzéstelenítés mellett varrnak.
Lemosás, varrás, általában katéter (ha nem tudsz pisilni), aztán egy óra megfigyelés.
Én gátmettszéssel szültem, és olyan jól elzsibbadtam, hogy a varrást nem is éreztem. Varrás után steril vizeletet vettek egy kis csövön keresztül, az egy kicsit kellemetlen volt. Aztán kaptam egy Algopyrint, és kitoltak 2 óra hosszára. Utána visszatoltak, alám raktak egy ágytálat, és jól megnyomkodták a hasamat, hogy kifollyon a vér. Ezután meleg vízzel lemostak, és utána toltak át az osztályra. Nem olyan szörnyû, mint amilyennek tûnik. Sikeres szülést! 25 hetes kismama
"Adtak egy Algopyrint" ? Ezt mire adjak? Csak nem fajdalomcsillapitasra? :D Bocsanat, csak nagyon viccesnek tunt, de biztosan van vmi okuk, csak nem jottem ra, mit segithet a szules utan egy szem Algopyrin. Vki nem tudja?

Ha nem magánorvos, hanem sztk-s dokim van, de mégis a legjobb tudásával és a legrendesebb énével és a legnagyobb odafigyeléssel lát el engem terhesgondozáson akkor mit tanácsoltok mit adjak neki szülés után?

Bocsánat,hogy megint kiírom,de valamiért nem enged a másik kérdésemhez hozzászólni. Így itt kijavítottam ,hogy nem a szülésre gondoltam,mert az ügyeletes dokinál lesz és persze ez a dolga.Neki nem is fogok adni semmit. Viszont ilyen orvossal évek óta nem találkoztam és ? gyógyított meg és a babát is "neki" köszönhetem. Megszeretném így köszönni az eddigi munkáját és igen ez hála pénz, vagy ajándék lenne,mert tényleg hálás vagyok neki.

Legjobb válasz: Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.

Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.
Hát nemtudom. Ha ennyire hálás vagy neki, akkor a pénz kicsit személytelen talán. Esetleg egy ajándékkosár és egy jó minõségû bor, az üvegre pedig gravíroztathatnál is, pl. "Köszönöm!"vagy hasonló. Ez csak ötlet! :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem a pénzt el se fogadná, sõt tuti nem. E borosüvegre való gravirozás jó ötlet, hol tudom ezt kivitelezni? Ajándékcsomiba mit tennétek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!