Találatok a következő kifejezésre: Szülés után látnak (10 db)

Hogyan tudják szülés után a dokik ha szükséges összevarrni a méhszájsebet, vagy belül a hüvelyt? Csak belegondoltam és nem tudom elképzelni hiszen hogy látnak oda be stb?

Legjobb válasz: Nézd meg, mekkora egy kisbaba feje. Na szüléskor annyira kitágul a hüvely. Azon keresztül bármit kényelmesen látni :)

Nézd meg, mekkora egy kisbaba feje. Na szüléskor annyira kitágul a hüvely. Azon keresztül bármit kényelmesen látni :)
nem kell belátni, ugyanis a méhedet kihúzzák belõled, és úgy varrják... a férjem látta.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz... Gyakorlatban is volt szerencsém hozzá:S Semmit nem éreztem a belsõ varrásból, pedig nyilván könyékig ott turkált a doki. Amikor a gátat varrta, na, akkor már kapálóztam, mert elment az érzéstelenítõ hatása, úgyhogy kaptam még egyet. Annyira ki van tágulva az ember, hogy észre sem vesz egy kéznyi pluszt:)
ne kérdezd hogyan , de állatólag "kifordítják" a hüvely falát ebben az esetben. Nekem legalábbis ezt mondta valaki, de lehet hogy nem szó szerint kell érteni ezt a kifejezést.Egyébként semmit nem érzel ezekbõl a dolgokból.

Szülés után hogyan látnak el, raknak rendbe? mit csinálnak konkrétan olyankor?

Legjobb válasz: Langyos vízzel lemosdatnak, nekem egy edénybõl öntötték, majd ha szükséges, utána varrnak össze. Nálam ennyi volt. A mosdatás nagyon jól esett, a varrás pedig egyáltalán nem fájt. Szép szülést!

Langyos vízzel lemosdatnak, nekem egy edénybõl öntötték, majd ha szükséges, utána varrnak össze. Nálam ennyi volt. A mosdatás nagyon jól esett, a varrás pedig egyáltalán nem fájt. Szép szülést!
Hát orvostól és kórházi protokolltól is függ, de általában lemosnak, aztán a doki ellenõrzi, van-e sérülés (gátmetszésnél persze ez egyértelmû), belül is megnézi, a hüvely sérült-e, méhszáj rendben van-e, van, ahol belülrõl kitörlik a méhet (én ezt csak harmadjára vettem észre...), ha kell, akkor helyi érzéstelenítés mellett varrnak.
Lemosás, varrás, általában katéter (ha nem tudsz pisilni), aztán egy óra megfigyelés.
Én gátmettszéssel szültem, és olyan jól elzsibbadtam, hogy a varrást nem is éreztem. Varrás után steril vizeletet vettek egy kis csövön keresztül, az egy kicsit kellemetlen volt. Aztán kaptam egy Algopyrint, és kitoltak 2 óra hosszára. Utána visszatoltak, alám raktak egy ágytálat, és jól megnyomkodták a hasamat, hogy kifollyon a vér. Ezután meleg vízzel lemostak, és utána toltak át az osztályra. Nem olyan szörnyû, mint amilyennek tûnik. Sikeres szülést! 25 hetes kismama
"Adtak egy Algopyrint" ? Ezt mire adjak? Csak nem fajdalomcsillapitasra? :D Bocsanat, csak nagyon viccesnek tunt, de biztosan van vmi okuk, csak nem jottem ra, mit segithet a szules utan egy szem Algopyrin. Vki nem tudja?
Az aranyér lesz szerintem. Eléggé kellemetlen dolog:-(:-(
Tuti aranyér. Ha nem használ a szer, amit kíptál, akkor menj el a proczologiára. Ott megnézik, hogy milyen súlyos, és javasolnak olyan szert, ami talán használhat. Nekem is van/volt (idõnként újra és újra visszatér), bár nem ilyen súlyos. Amit a háziorvos felírt, arra allergiás reakciók léptek fel, ezért mentem a proctológiára. Megvizsgált az orvos (nem áltatlak: veszettül kellemetlen dolog), és felírt egy másik krémet, amire azóta semmilyen panaszom nincs, sõt!!!! Menj el minél hamarabb, akár már hétfõn!! Megéri!


Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Csak én látom úgy hogy sok nőnek szülés után másabb lesz kicsit az arca? Megváltozik?

én nem a szülés el?ttire gondolok,(vastagabb száj meg ilyenek hanem a vonásokra ami szülés után is megmarad....szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem nem változott meg.

Nekem nem változott meg.
En arra tudok gondolni, hogy van aki nehezebben szabadul meg a terhesseg alatt felszedett kiloktol es talan kicsit kerekebbnek tunik az arc formaja mint elotte.
nyúzottabb? :)
A kérdező hozzászólása: nem tudom :) csak olyan más...de lehet hogy a nyúzottság egyébként meg a plusz kilók ...:) )
Szerintem az Anyaság megváltoztat, a kilóktól, fáradtságtól függetlenül. Szépít... :-) Én teljesen másnak látom magamat a régi fényképekhez képest.
Szépít?! Kár ezzel nyugtatni magad.
"Szépít?! Kár ezzel nyugtatni magad." Igenis szépít. Senki sem azért nyugtatja magát vele, mert van rajta plusz 20 kg, vagy megcsúnyult volna. Én arra gondolok, hogy igenis az a 9 hónap, az anyai szeretet nyomot hagy az arcon. Nyilván sok mindenkin marad felesleg, fáradtabb is az ember, de az anyaság akkor is csodálatos!

Ha nem magánorvos, hanem sztk-s dokim van, de mégis a legjobb tudásával és a legrendesebb énével és a legnagyobb odafigyeléssel lát el engem terhesgondozáson akkor mit tanácsoltok mit adjak neki szülés után?

Bocsánat,hogy megint kiírom,de valamiért nem enged a másik kérdésemhez hozzászólni. Így itt kijavítottam ,hogy nem a szülésre gondoltam,mert az ügyeletes dokinál lesz és persze ez a dolga.Neki nem is fogok adni semmit. Viszont ilyen orvossal évek óta nem találkoztam és ? gyógyított meg és a babát is "neki" köszönhetem. Megszeretném így köszönni az eddigi munkáját és igen ez hála pénz, vagy ajándék lenne,mert tényleg hálás vagyok neki.

Legjobb válasz: Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.

Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.
Hát nemtudom. Ha ennyire hálás vagy neki, akkor a pénz kicsit személytelen talán. Esetleg egy ajándékkosár és egy jó minõségû bor, az üvegre pedig gravíroztathatnál is, pl. "Köszönöm!"vagy hasonló. Ez csak ötlet! :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem a pénzt el se fogadná, sõt tuti nem. E borosüvegre való gravirozás jó ötlet, hol tudom ezt kivitelezni? Ajándékcsomiba mit tennétek?

Szülés után mi lesz azzal a sok bőrrel mikor agyerek már kijött? Van rá valami praktka hogy visszahuzodjon a bőr vagy mit csinálnak? Mert látok lapos hasu szült nőket bőrfelesleg nélkül

és nem volt hasplasztikájuk

Legjobb válasz: Haskötõ. Nem csak a méh megy össze, hanem a hason a bõr4, amit haskötõs bugyival lehet ottartani. Így a gravitáció nem akadályozza meg az összehúzódást. Persze nem lesz már a régi és genetika kérdése is!

Haskötõ. Nem csak a méh megy össze, hanem a hason a bõr4, amit haskötõs bugyival lehet ottartani. Így a gravitáció nem akadályozza meg az összehúzódást. Persze nem lesz már a régi és genetika kérdése is!
Hát ha nem te vagy az a kis perverz, aki kamasz fiú létére terhes és szülõ nõkkel foglalkozik, akkor bocs.
A bõr rugalmas, és a hasizmok is, szülés után szépen visszahúzódik.De egy kis óvatosabb torna, bõrápoló krémek segíthetnek, hogy még tökéletesebben megõrizze a kismama szülés után is a szép alakját.
Vesszõt, pontot, kis-, és nagybetût nem ártana használni! Hasleszorítós bugyit szerintem baba-mama áruházakban biztosan lehet kapni (pl Brendon)
Remélem bejelent végre valaki és kitiltanak innen, kis perverz :P
Hol is van a helyesírási hiba abban amit írtam?Nagyon kíváncsi lennék rá kérlek írd már meg!
A harmadik válaszoló a helyesírást kifogásolja, pedig az övét is lehetne javítgatni... Szerintem abszolút genetika, én terhesen is szülés után is kentem testápolóval, stria elleni krémmel, de megnyúlt, megrepedt a bõröm, pedig elég nagy darab vagyok, alapból 174cm/72kg. Barátnõm kb 45 kiló, és olyan feszes, sima a hasa, mintha nem is lett volna terhes.
Te mért irkálsz még mindig ide legalább a helyesírás javítót használnád tegnap azt írtad utolsó kérdésed ahhoz képest névtelenül folytatod a hülye kérdéseidet amik csak a terhes nõk hasáról szolnak ez a betegséged a terhes nõi has vagy a nagy has?
A kérdező hozzászólása: most ezt nem érem nekem még nem volt ilyen jellegü kérdésem. Hol lehet kapni olyan haskötõs bugyit?
A kérdező hozzászólása: de hol lehet venni haskötõs bugyit?

Azt szeretnem megkerdezni hogy miböl äll a szüles utänni elsö vizsgälat (6 hetes)?

Legjobb válasz: Kb. mint a félévenkénti rákszûrés, meg kikérdeznek, hogy minden oké-e. Begyógyultak-e a sebek, ha vannak.

Kb. mint a félévenkénti rákszûrés, meg kikérdeznek, hogy minden oké-e. Begyógyultak-e a sebek, ha vannak.
Egy normál, rutin nõgyógyászati vizsgálat. Nálam rákszûrést is végeztek, megkérdezték van-e panaszom. Nagyjábol ennyi, kb 10 perc az egész.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szepen a välaszokat!

Más is volt már úgy, hogy szülés után még 2 héttel érezte a varratot? Annyit látok, h csomó van és van két vége, de nem tudtam kihúzni. Nem fáj, nem is gennyes. Kieshet igy? Nemlesz gond?

Pici babám miatt nem non tudok mozgoódni, f?leg n?gyógyászaton sorba állni, max ha hazajön a párom jhét szerdán. rem. addig nem lesz gond. nem fáj csak érzem h ott van, de látom egébként a hüvelyemnél a bels? varratot is és ez meg majdenm ugyanott van csak kívül.

Legjobb válasz: Szia! Ha fekszívodó varrataid vannak, akkor ne aggódj! Ki fog esni, nekem is kb 2 hétig tartott, pedig elõtte már azt hittem, hogy nincs, és mégis találtam még utána! Viszont , ha nem felszívodó, akkor szerintem kérdezz rá a dokinál!

Szia! Ha fekszívodó varrataid vannak, akkor ne aggódj! Ki fog esni, nekem is kb 2 hétig tartott, pedig elõtte már azt hittem, hogy nincs, és mégis találtam még utána! Viszont , ha nem felszívodó, akkor szerintem kérdezz rá a dokinál!
Szia! NEkem is kilógott egy csomó 2 héttel szülés után. Persze okosan ki akartam én is húzni, de nem ment, viszont fájt.... Rákövetkezõ nap viszont már nem volt ott, kiesett. A belsõ varratokat még érzem, pedig már 3, 5 hete. Türelem.
A hüvelyedben a belsõ varratot ne piszkáld, szépen el fog tûnni.Nade ha látsz kintebb varratot, és nagyon idegesít, és nem tudsz várni a párodra akkor vedd ki magadnak.:) Kistükör, körömvágóolló, szemöldökcsipesz kell hozzá.Megfogod a csipesszel a varrat egyik szárát, meghúzod, hogy kijöjjön addíg amíg látod a csomó alatti részt.Ez a szövetben van, itt elvágod az egyik szárát, és láss csodát ki tudod húzni. Már tettél fel korábban is kérdést, de nem volt idõm írni Neked.Én is így voltam, kívül belül vartak.Ahogy ment le a duzzanat akkor vettem észre, hogy 2 varrat bennmaradt.Borzasztóan idegesített, még az estét sem tudtam megvárni amíg a férjem hazajött.Láttam a hüvelyvarratokat is, de azok elrendezõdtek maguktól, szépen behúzódtak a szövetbe, és gondolom felszívódtak már.Vizsont azt a két varratot kikínlódtam magamnak.Persze nekem szakmába vág, tudtam hogy kell, és hogy nem lesz semmi bajom ha magamnak veszem ki.Te is megtudod csinálni, csak kicsit kényelmetlen a testhelyzet.Sok sikert!:) ))
nekem tegnap potyogtak ki a belsõ varrataim is. benyúltam a hüvelyembe, hogy érzek e még varratot és az ujjamon volt 4 varrat.
Nekem felszívódó varraom volt, én is éreztem egy csomót, habár nem a cérna miatt. Olyan futcsán varrhatta ott össze. Már enyhült, de még nem az igazi.
Én 3 hete szültem de még nekem is megvannak a varrataim!Azt mondták hogy felszívódó varratok ugyhogy majd eltünnek!!Ha neked is ilyen van akkor türelem, majd eltünnek!
Szia! Én 5 hete szültem, és néhány napja potyogott ki mind a 7 belsõ varratom.

Miért van az hogy nem ugy látom a berendezésemet mint régen volt, ugy értem nem ment ugy vissza mint volt! Szülés után 6 héttel vagyok! Tuti lehet szexelni? Ja és hogyan mikor egyik nap megvan másik nap meg elmulik a menzim?

Legjobb válasz: Nálam 4 hónapos a baba. Én is furcsának éreztem az elején magamat, még a szextõl is tartottam nehogy valami baj legyen. De rendben volt és van minden. Az elsõ alkalom érdekes volt, de aztán ment minden mint a karikacsapás. Csak ne aggódj.Biztos minden rendben lesz.

Nálam 4 hónapos a baba. Én is furcsának éreztem az elején magamat, még a szextõl is tartottam nehogy valami baj legyen. De rendben volt és van minden. Az elsõ alkalom érdekes volt, de aztán ment minden mint a karikacsapás. Csak ne aggódj.Biztos minden rendben lesz.
Én olyat hallottam, h 3 hónap kb, amire nagyjából rendbe jön a nõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!