Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kismamák hogy tudnak (2 db)

Szülés után a kismamák hogy tudnak mozogni?

Mármint mikor haza jönnek, menyire kell nekik segitség, a gyereket fel tudják emelni? Meg ilyesmi? Féltem a feleségem, már csak napok kérdése és meg érkezik a kis fiam! Minden válasz lényeges lehet! Man 79 kispapa

Legjobb válasz: késöbb tudom majd meg nézni a válaszokat, elöre is köszönöm!

A kérdező hozzászólása: késöbb tudom majd meg nézni a válaszokat, elöre is köszönöm!
Szia. Ez igazából attól függ elsõsorban, hogy milyen szülése lesz a feleségednek, illetve mindenki másképp bírja a strapát. Az 5 napot mindenképp kérd ki szabinak, utána pedig javaslom, hogy még egy hetet ha tudsz legyél ott a családoddal, mert az esetek többségében azért elkél a segítség. Én simán szültem 5, 5 óra alatt, maga a szülés nem volt nehéz, de utána kb. 2 hétig nehezen bírtam menni, az elsõ pár nap volt a legrosszabb. Ülni, feküdni is nagyon rossz a seb miatt. Nomeg ki is lesz merülve valószínûleg, ki kell pihenni a szülést is és a babát is el kell látni. De mindezek ellenére ne aggódj, ezek természetes dolgok, ha egészség van, mindent ki lehet bírni. 11 hetes kislány anyukája.
Szia.Látom mindenki elég nehezen gyógyult de hát elõfordul persze ilyen is fõleg császár után.Sõt lehet hogy ez a gyakoribb nem tudom.De azért Van olyan is hogy anyuka szülés után már szaladgál mint akit puskából löttek ki.Legalábbis az elsõ két babaával én így voltam.Sõt a másodiknál saját lábon lépcsõn mentem le a gyermekágyas osztályra mert sokat kellet volna várni hogy le vigyenek front volt és nagyon sokan szûltek. Természetes szülés volt gátmetszéssel.Itthon fõztem mostam takarítottam már az elsõ nap.De az biztos hogy egy párnapot azért jó volna ha lenne segítség mert nem vagyunk egyformák és azért nekem is jó volt hogy itt volt a férjem.Ja És a picit azért biztosan fel tudja majd emelni annyira talán nem lessz rossz a helyzet esetleg ha császáros majd elmenni odáig.Tessék optimista apukának lenni és a babát nyugodtan megfoghatja a papa is nem harap és nem is képlékeny sõt összetörni se fog. Sok sikert és gratula a babához ha meglessz.
Ahogy valamelyik elõttem hozzászóló írta, a legjobb lenne ha ki tudnál venni pár nap szabadságot. Egyébként az apáknak az éves szabadságon felül a gyerek születése után törvényileg jár 5 apanap, amit a baba két hónapos koráiga neki tetszõ idõben vehet ki. Érdemes kihasználni. És nem csak azért, hogy segíteni tudj a feleségednek, hanem, hogy összeszokjatok legalább egy kicsit mint család és semmi mással ne kelljen foglalkozni csak hármótokkal. Az, hogy milyen állapotban lesz az anyuka azt szerintem így elõre nem lehet megjósolni, az biztos, hogy fáradt lesz...Az valóban nagyon ritka, hogy a babát ne tudja felemelni, de azért a válaszokból kiderül, hogy sajnos ilyen is elõfordul. De ezen még ne idegesítsd magad, gondolj arra, hogy minden rendben lesz, a helyzet majd hozza magával a tennivalókat!
Szia! Én az elsõ szülés (sima) után nehezen jöttem rendbe (kb. 3 hét). A második szülés iker szülés volt. Az egyik baba sima, a másik császáros. Tehát volt gátseben+császármetszésem, s mégis már a kórházban 2 nap után jól voltam, el tudtam látni a babákat (persze nagyon fárasztó!). A harmadik szülés után pedig 2 óra múlva úgy éreztem, mintha nem is szültem volna. Ha teheted mindenképpen próbáld kimélni a feleséged, mert mégha teljesen jól is érzi magát, a baba ellátása nagyon fárasztó az elsõ hetekben. Jobb hogyha van segítsége, mert, ha teljesen kifárasztja magát, az nem jó a babának sem.
Én is császárral szültem és az én párom is egy Tündér. Ugrált a babóhoz reggel-este, felhúzott, hogy felbírjak állni, de ami a legfontosabb, hogy türelemes és kedves velem, pedig náha igazi pokróc vagyok! Sok boldogságot Nektek! 4 hetes kisfiú anyukája
Szia!Én császárral szültem, nagyon megszenvedtem, és mikor hazajöttünk, a férjem hozta mellre a babát, még éjszaka is.Õ pelenkázott, boltba ment, fõzött(ami nem kis dolog tõle, ugyanis nem tud), wc-re kísért, kádba be-kádból ki, sokat segített, amiért hálás vagyok neki!És le a kalappal, hogy még vannak ilyenek!!!
szia! természetes módon szültem, 3 nap után engedtek haza, de togyogtam mint a kacsa, a felkeléshez sokszor a páromnak kellett segítenie, fájt mindenem odalent, meg nálam még fellépett ca, mg hiány is, igy sokszor görcsbe álltak az izmaim, lényeges h kezdjen el minél elõbb vitaminokat szedni, a szervezetnek regenerálodnia kell, kemény fizikai munka. És folyamatosan fáradt voltam, amiben tudsz segits neki, bár ha igy aggodsz érte, naon jó férj és kispapa leszel:-))) Szülésre is menj ám be, ha tudsz és birod! Könnyû szülést, és sok boldogságot, egészséget a leendõ kisbabának és nektek! 3 hetes kisfiú anyukája
Szia! Én nem tudtam egybõl csinálni semmit, engem eléggé megviselt a szülés, a férjem vitt ki pisilni is az elsõ nap. Itthon csak a szoptatásra koncentráltam, a többiben a férjem és anyukám segített. Azt tanácsolnám, hogy ha tudsz, mindenképpen vegyél kis szabadságot, és segíts neki a baba körül, esetleg a fõzésben, mert hát valamit ennetek kell :-) A gyerkõcöt fel tudják emelni az anyukák, bár hallottam olyat, hogy császárral szült az anyuka, és hetekig nem bírta el a babát, de ez ritka! Minden rendben lesz, ne izgulj! Nagyon boldog babázást kívánok nektek!
SEMMI EXTRA NEM FOG TÖRTÉNNI CSAK KICSIT FÁRADTABB ÉS LASSABB LESZ.SOK-SOK FOLYADÉK, RENDES EVÉS ÉS SOK-SOK PIHENÉS.NE AKARJON EGYBÕL MOSNI, FÕZI, TAKARÍTANI HANEM PIHENJEN A BABÁVAL AMIKOR CSAK TUD ÉS AKKOR NEM FOG KIKÉSZÜLNI.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jobbnál jobb tanácsokat, igyekszem ezeket szemelött tartani!

Ha a kismama biztosan tudja, hogy akar majd szülésznőt fogadni, érdemes már hamar, pl.12. hét után valamikor felkeresni? Miben tud segíteni a szülésen kívül?

Legjobb válasz: Én csak a 29. héten fogadtam fel, de egy barátnõm jóval elõbb. Õ kért idõponot minden vizsgálara neki (pl. genetikai uh-ra) és ment is vele. 30 ezer Ft-ot adott neki.

Én csak a 29. héten fogadtam fel, de egy barátnõm jóval elõbb. Õ kért idõponot minden vizsgálara neki (pl. genetikai uh-ra) és ment is vele. 30 ezer Ft-ot adott neki.
Nem feltétlenül. - tovább kell pénzelni magánrendelõbe járni viszont úgy csak Õ fog hozzád beléd nyúlni -az is lehet hogy lelép és nem is jön be a szülésre és mégis ügyeletesnél szülsz a kifizetett súlyos tizezrek ellenére is. az nst-t meg tudna nézni más is ... esetleg fel lehet hivni ha baj van meg nem kell annyit várni a magánrendelésen bár volt aki ott is félórákat várt mig én az otiban reggel héttõl de- 11-ig a szülésen kivül járhatsz hozzá rákszürésre és egy igazi doki jóhire igy terjed szájról szájra.
Szia! Én a múltkor a 12 hetes UH-on rákérdeztem a dokimnál. Õ azt javasolta, hogy kb. a 20. hét körül érdemes felkeresni szülésznõket, tájékozódni.
2. vagyok nem tudom miért olvastam szülészt. dokit. rejtély igy a vonatkozó részek nem érv. bocsánat....
Szerintem felesleges! Érdeklõdni érdeklõdhetsz kórházba, hogy ki az aki jó! De felesleges még felfogadni! Ugysem fogsz vele talizni addig mig nem kell menned ctg-re! Szerintem a 30 héten bõven elég...
Nem csak nõgyógyászt szoktak felfogadni?
Én az elsõvel a 34 héten fogadtam, most a másodikkal sem fogok elõbb. Felesleges pénzkidobás, elõbb úgysem nagyon tud mit segíteni.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 30. hét környékén érdemes felkérni a szülésznõt. Így õ is be tudja tervezni a szülésedet, ha pedig nem jó neki valamiért, marad idõd másikat keresni, felkérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!