Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kell várni (22 db)

Szülés után a szexszel tényleg meg kell várni a 6 hetet, vagy elég, ha a vérzés, folyás elmúlik?

Legjobb válasz: Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)

Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)
Végülis te döntöd el, meddig vársz. Az ajánlott az, hogy a kontroll után kezdjétek újra. Én az elsõ baba után 7 hétre mentem vissza kontrollra, és mikor a doki mondta minden rendben, este megtámadtam apust ;) A második babóval már 6 hét után mentem kontrollra. És este jöhetett az akció :)
Én úgy vagyok vele, hogy biztos nem véletlen, hogy 6 hetet javasolnak, a dokinak tök mindegy lenne, hogy az ember szeretkezik-e a párjával, vagy nem. azért szerintem ezt ki lehet(ne) bírni, elég sok mindenrõl lemondunk, ennyi igazán nem számít :-)
Szia! A fertõzés miatt szokták mondani, hogy várjuk meg a 6 hetet. Én az 5-ik héten szexeltem elõször párommal, de nem élvezett belém. Már nem bírtuk tovább:-) Ennyit tudtam hozzáfûzni, remélem segít! Erika

Miért kell hat hetet várni a közösüléssel szülés után, ? Nem volt varratom, se kivűl se belül!

Legjobb válasz: Mert a méhednek meg kell gyógyulni, a méhszájnak vissza kell alakulni és záródnia kell. Ahol a méhlepény tapadt a méhben ott szülés után egy hatalmas seb keletkezik a méhfalon, melynek be kell gyógyulnia és ez 6 hét. A fertõzésveszély miatt 6 hét, és ezt be kell tartani. Kétgyermekes anyuka

Mert a méhednek meg kell gyógyulni, a méhszájnak vissza kell alakulni és záródnia kell. Ahol a méhlepény tapadt a méhben ott szülés után egy hatalmas seb keletkezik a méhfalon, melynek be kell gyógyulnia és ez 6 hét. A fertõzésveszély miatt 6 hét, és ezt be kell tartani. Kétgyermekes anyuka
Jól írta a válaszoló, várdcsak ki, nekem 4 hét után még tükörtojásméretû alvadékok jöttek ki. Igaz varrtak, de akkor is a méhen ott a seb és fertõzhetõ, mivel a méhszáj sem zárt. Üdv 2 hós anyuka
A méhen belül, a lepény helye kb 10-15 cm-es seb, melynek teljes gyógyulása kb 6 hét.
mi szülés után 3 héttel már együtt voltunk a férjemmel. védekeztünk és semmi probléma nem volt. pedig 10 varratom volt!

Van három nőstény cicám, akiket ivartalaníttatni szerettem volna, de az orvos azt mondta, hogy meg kell várni egy szülést. Gond lesz-e a szülés után?

Most már közel van a szülés mindháromnál, de mivel nem tudok már több cicát megtartani, nem tudom, hogy mi lesz az anyákkal, ha nem tartok meg nekik kicsit. Hallottam azt is, hogy ha nem kezdenek el szopni a kicsik, akkor nem lesz baj, de olyat is hallottam, hogy már szopás nélkül is baja lehet az anyának. Kérlek segítetek, mert nagyon szeretem ?ket, és nem szeretném, hogy valami bajuk essen. Lehet esetleg valami szurit kapniuk a szülés után, ami megakadályozza a gondokat? Jó lenne sikeresen és egészséggel átvészelni nekik a szülést, és akkor végre ivartalaníttatni lehetne ?ket. Segítségeteket köszönöm.

Legjobb válasz: Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.

Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.
Az a doki egy jó nagy... Már elnézést. Az én macskámban 7(!) kölyök volt és szinte az utolsó pillanatban mûtötték meg. Az égvilágon semmi baja nem lett. Viszont a tejjel tényleg kezdeni kell valamit. Szerintem keress egy másik orvost sürgõsen! Azért is egy rakás pénzt fog legombolni tõled ez a mostani, hogy szülés után elaltatja a piciket és még neked is egy nagy adag lelkiismeret-furdalásod lenne. Terhesen sem szép dolog, de minek kell végigszenvedtetni szegényeket a szüléssel, ha nem muszáj?
ez az orvos egy lelketlen állat, nem nevezném állatorvosnak.igaza volt aki azt mondta hogy nem kell várni hogy szüljön ivartalanitás elött a cica, ezt a mütétet már az elsö ivarzás elött is el lehet végezni.keress másik orvost, felháborito az egész hozzá állása a szakmájához, /egy ilyen lelketlen nem is tudja mi az hogy hivatás tudat/
Mindenképp másik orvost keress, mert aki ilyen tájékozatlan, arra én nem bíznám a cicáim ivartalanítását. Már most sok kárt okozott egészségileg a cicáknak, mert mindenképp szülés elõtt ideális ivartalanítani õket.
nagyon sajnálom a cicusokat nem tudok mit hozzáfüzni mert teljesen egyet értek az elöttem szolokal viszont ebböl több dolgot is tanulhattál ha a doki leközelebb azt mondja h ivartalanitás elött szüljön vagy hülye vagy pénz éhes kell 1 másik és ebe röktön benne van a másik tanulság is hogy az állatoknak nem kell szülni ivartalanitás elött!
Elsõ vagyok. Már most kezdheted kérdezgetni az ismerõsöket, vagy hírdetni, hogy kinek kell kiscica. Minimum 2 hétig egyébként hagyni kell, hogy szopjanak. És ezután amilyikeknek nem találtál gazdit, el kellene altatni. Igaz ez nagyon nehéz lehet.. nem tudom nekem lenne-e szívem hozzá. Vagy ha úgy könnyebb, hogy rögtön miután megszülettek elaltatni, akkor mindegyiknek csak hagyj 1et. Annak a 3nak meg valahogy csak találsz gazdit. Sok szerencsét a továbbiakban!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsaitokat, és keresek másik orvost. Remélem minden rendben lesz.

Szűlés után spirál? Mennyi ideig kell várni, mennyibe kerül? Hogy hány éves kortól lehet fel rakatni, biztonságos?

most fogok másodjára szülni, nem tervezünk több babát, gyógyszert ne szívesen szednék... 25 éves vagyok

Legjobb válasz: Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)

Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)
Szia, én szülés után a 8. héten rakattam fel egy arany spirált, aminek az ára 10.000 Ft volt, 5000 FT volt a felrakás. Addig már egyszer menstruáltam...
Ha viszed a 6 hetes kontrollra, felrakja a doki a spirált, addig fel tudja tenni bármikor. Ha akkor nem rakta fel, meg kell várni a következõ menstruációt, amire lehet, hogy sokat kell várni, nem tudhatod (én 11 hónap múlva menstruáltam elõször...)
A 6 hetes kontrollon beszéltük meg, a szülés után 7-8. héten rakta fel. Fél évre rá terhes lettem, szerencsére jó helyen tapadt meg, simán el tudták távolítani a spirált, azóta már õ is megszületett. Most megint gondolkozom rajta, hogy újra spirált rakatok fel (kétszer ugyanabba a fába csak nem csap be a villám). Most úgy beszéltük meg a dokival, hogy nem várjuk meg az elsõ menstruációt. Nekem lily gold normált javasolt 10eFt alatt van, elméletileg 5 évig jó (természetesen évenkénti felülvizsgálattal). Elméletileg vagy közvetlenül a szülés után vagy a szülés utáni kontrollon vagy az elsõ menstruációkor rakják fel, de egyre több nõdokitól hallottam, hogy nem várják meg az elsõ menstruációt.

7hónapja császárral szültem! Ma reggel pozitívat teszteltem! Nem tudom mi lesz! A dokim azt mondta a szülés után hogy 1, 5-2évet kell várni a második babával! Akkor most nem tarthatom meg?

Legjobb válasz: Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.

Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.
A kérdező hozzászólása: Jaj én is nagyon félek!!Mert nekem még szokott fájni a hegem meg érzékeny is mert begyulladt a sebem és rosszúl hegesedett!:(
Nyugi, nem lesz semmi baj. Mire akkorára nõ a hasad sok idõ telik még el. Ezért biztos nem javasolja a doki, hogy vetesd el.
Arra készülj fel, hogy az orvostól fogsz kapni hideget-meleget.
A kérdező hozzászólása: hát kaphatok én hideget meg meleget is ha éppen gyógyszer mellett lettem terhes!!:(
Sziasztok! Kedves kérdezõ, kérlek ne haragudj hogy nem válaszolok, sajnos nem tudok. De szeretném megkérdezni, hogy mibõl jöttél rá a terhességedre? Elmaradt a vérzés talán? Én is gyógyszert szedek, császáros voltam, és rettegek a terhességtõl. Nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz, és azt kívánom minden úgy legyen ahogy szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szia!!Én kimondottan rosszúl voltam!Hánytam, szédültem!De azt hittem a meleg miatt, és hogy azért is késik a mensim!!Aztán letelt 5nap de semmi vártam, a 6.napon vettem egy tesztet és 7.nap reggel teszteltem egyértelmû pozitívat!De viszont a fiammal is gyógyszer mellett lettem terhes!!Semmi gondom nem volt!A gyógyszer miatt megszokott gyenge megvonásos vérzésen kívül!!Rákszûrésre mentem és ott mondták meg hogy 16hetes terhes vagyok!!

Mennyit kell várni császáros szülés után a következő babával? 4hónappal vagyok a császár után, ha most megint terhes lennék, megtarthatom?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.

Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.
Az én orvosom 1 évet javasolt, mert kb ekkora gyógyul be a méhen ejtett seb. Szerintem is kérdezd meg a dokidat.
orvosa válogatja, ált. egy évet javasolnak. talán nem lenne most gond.

Császármetszéses szülés után, mennyi időt kell várni egy hasplasztikával?

Legjobb válasz: Egy évet mindenképp várj vele. Két komoly vágás a hasfalon elég durva, legyen közte idõ. Ami még ennél is jobb indok, hogy az egy év alatt még tudsz mozogni, használhatsz krémeket, visszaáll a hormonháztartásod, és a testednek lesz ideje magát regenerálni. Akár ki is derülhet, hogy nincs rá szükséged, csak felesleges pénzkidobás és egy felesleges vágás lett volna. Császár után el se hittem, hogy valaha visszaállhat (majdnem) az eredeti állapot, de sokat javult a hasam, pedig tornára és diétára se mondhatnám, hogy 100%-ban fordítottam volna az energiámból. Türelem, kitartás.

Egy évet mindenképp várj vele. Két komoly vágás a hasfalon elég durva, legyen közte idõ. Ami még ennél is jobb indok, hogy az egy év alatt még tudsz mozogni, használhatsz krémeket, visszaáll a hormonháztartásod, és a testednek lesz ideje magát regenerálni. Akár ki is derülhet, hogy nincs rá szükséged, csak felesleges pénzkidobás és egy felesleges vágás lett volna. Császár után el se hittem, hogy valaha visszaállhat (majdnem) az eredeti állapot, de sokat javult a hasam, pedig tornára és diétára se mondhatnám, hogy 100%-ban fordítottam volna az energiámból. Türelem, kitartás.

Intim tornát mennyivel szülés után lehet kezdeni? Ki kell várni azzal is a 6 hetet?

Legjobb válasz: Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!

Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!
Akár csinálhatod szülés után azonnal. Persze nem a teljes gyakorlatsort, hanem lájtosan, ahogy jól esik (már ha ilyenkor eshet jól :) ). Gyorsítja a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! 3 hete szültem, és már elég jól vagyok, gondoltam neki kezdek. Sajnos eddig soha nem voltam elég kitartó ezen a téren, és elhatároztam, hogy így harmadik baba után valahogy beépítem a minden napokba. Viszont tegnap kipróbáltam, és az az egy öltésnyi cérna, amit még nem vettek ki, az bök, úgyhogy lehet hogy kivárom mégis a kontrollt...

Szülés után meg kell várni az első menstruációt a fogamzásgátló tabletta szedésével, vagy sem?

Kilenc hetes a fiam, a héten voltam orvosnál szülés utáni ellen?rzésen. (Külföldön élek, itt nem a hatodik héten van.)

Legjobb válasz: Nem kell megvárni a mensit, kezdd el szedni nyugodtan.

Nem kell megvárni a mensit, kezdd el szedni nyugodtan.
Az elsõ két válaszoló nem kompetens a kérdésben , mert szoptat-szerintem, és akkor csak másik tabi szedhetõ, ami mellett általában nem is jön meg. Nyugodtan kezd el szedni, nem kell megvárni a mensit , mert az lehet csak 2 év mulva jelentkezik. A tabi majd beállítja a mensidet. A mai tabik többsége ilyen, hogy nem kell a mensi elsõ napjn kezdeni szedni.
hát én nem vártam meg, de szoptatok még mindig, 5 hós a fiam és még nem menstruáltam a szülés óta. A 9. hét óta szedek szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót.
Szia!Hatodik héttõl szedek tablettát!Ha én vártam volna arra, hogy megjöjjön akkor sok ideig kellett volna ezt tennem!16 hósan hagytuk abba a szopit utána jött meg!Szedd nyugodtan!

Ha nem rendeződtek még a hormonjaim, akkor a tetoválás színei is mások lesznek, mint a hajfestésnél? Mennyit kell várni szülés után a tetoválás készítésével?

Tavaly szerettem volna egy tetoválást csináltatni, de mire elkészült a vázlata, kiderült, hogy terhes vagyok. Terhesség alatt soha nem lett olyan színű a hajam, amit kiválasztottunk a fodrásszal, azt mondta a hormonok miatt van. Most már megszületett a babánk, nem szoptatok, tehát elvileg nekifuthatnánk még egyszer a tetoválásnak, de nem tudom, hogy mennyi idő, míg visszaállnak a hormonok vagy ez ennél a "festésnél" nem lényeges?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!