Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kell először szoptatni (1 db)

Szülés után mikor kell először szoptatni?

Legjobb válasz: Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres,magzatmázos kis csöppséget,de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(

Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres, magzatmázos kis csöppséget, de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(
Császárral szültem és amint kitoltak a mûtõbül már mellre is tettem és nagyon ügyesen szopott. A legtöbb kórházban oda figyelnek erre.
Nekem akkor lehetett, amikor már a kórteremben voltunk. Szülés után megfigyelés (1 óra), utána betoltak a szobába, kb. 10 perccel késõbb hozták is a fiamat. Igaz, akkor pont aludt, de ahogy felébredt, mellretettem.
Sziasztok nekem az elsõt csak a kórteremben adták oda, de a másodikat már a szülõszobán megszoptathatam.
Bababarát kórházakban már a szülõszobán rögtön szülés után szoptathatsz, mert a babának és a tejtermelésnek is ez a legjobb! Ha nem bababarát kórházban szülsz, én úgy tudom, hogy ott is kérheted, hogy így legyen, mert jogosd van hozzá. (csak sokan inkább belenyugszanak, hogy abban a kórházban nem szokás.)
Szia! Az elsõ fiamat császárral szültem. Nem hogy nem tehettem mellre, de csak a lábát simogathattam meg. 12 óra õrzõ után mehettem le a szobába amikor hozták végre és szoptathattam. A második fiamat természetesen szültem, rátették a hasamra kb 1 percig és már vitték is. Bár ott 2 óra múlva találkoztunk.:) Kórháza válogatja sajnos.:(
Szülés utáni elsõ 2 órában angyon erõs a szopóreflex, érdemes kihasználni a baba és a tejtermelõdés miatt is :)
Legjobb rögtön szoptatni! Az elõtej a legfontosabb a babának. Amikor téged elláttak (varrás, stb.) és babát felöltöztették, akkor kérjed, hogy adják oda, mert szoptatni akarsz. De ha szerencséd van, akkor ez a kórházban természetes. Az én kislányom 10 perccel a megszületése után teljes 1 órán keresztül szopott! CSodálatos érzés!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudnám ezt a mellszívtó kitisztítani, hogy olyan legyen, mintha új lenne?

Eléggé el van színeződve, és szeretném, ha megint olyan lenne mint amikor még új volt. Ötletek?
Köszönöm!

7

Hány korty kb mire jóllakok egy baba?

Tudom,biztos babája válogatja,de érdekelne,mert a mérlegezés csak kikészít mindkettőnket,de nem tudom,jóllakik-e,mert amúgy is nyűgösebb típusú baba az enyém..köszönöm!:)

8

Magas a vérnyomásom adnátok tanácsot?

Terhesség végére kiugrott állandóan a vérnyomásom, 11 hete szültem eddig azt hittem ez a sok rosszullét a fáradtságtól van, de nem múltak el továbbra is folyamatosan fáj a fejem, nyomást érzek benne, mosógép megy, szédülök stb, pár napja mérem a vérnyomássom hát magasabb mint terhesen! gyógyszert ugye nem szedhetek, illetve dopegyt nem használ! van valamilyen gyógynövényes tea vagy valami ami segítene és szoptathatok mellette? galagonyát állítólag nem ihatok! fagyöngyöt nem merek mert görcsoldó hatása is van és az ilyen teák fiamat jobban görcsölteti

5

Teljesen anyatejes babád mennyit hízott 2 hónapos koráig?

köszönöm!

11

4 hónapos a fiam, mostanság heti 10 dékát hízik. Hozzátápláljam?

7

Szoptatás alatt lehet szénsavas italokat inni?

Néha majd megveszek egy pohár sörért vagy fantáért. De nem merek inni, mert félek, hogy a szénsav miatt más lesz a tejem. Pár hetes volt, amikor a nagy melegben megittam egy üveg mangós sört, és hasfájást okozott a picikémnél. Azóta nem iszom csak mentes vizet, teát és néha rostos gyümölcsleveket. Viszont néha jó lenne mást is inni.

6

A zsíros, első anyatejes bukásfoltokat hogyan lehet hatékonyan kimosni?

Mosószer nem vitte ki, ugyanolyan sárga foltok vannak a textilpelenkán és a ruhákon, mint mosás előtt. Áztatás, miben?

2

Miért szereti jobban a bal mellemet a fiam? Alig hajlandó a jobb oldaliból enni.

Néha már majd' leszakad a jobb mellem, de az Istenért nem hajlandó enni belőle, sír (üvölt!), ha a szájához közelítek azzal a cicivel, ugyanakkor a balon képes akár 20 percig is nyammogni. 5 hónapos, szerintem van még tejem elég, már arra is gondoltam, hogy esetleg az ínye fájhat evés közben? Nincs még foga, amúgy, de szokott sírni a fogzás miatt is. És kevesebbet is eszik, mint régen, nem csak időben, hanem mennyiségre is. Kakilni is kevesebbszer szokott, és mostanában valahogy nyálkásabb a széklete, párszor valami fekete dolog is volt benne. Vigyem orvoshoz emiatt?

7

Aki már nem szoptat mert nem igényli a gyermeke, annak mikor apad el teljesen a teje?

Már lassan 1 hete hogy nem ciciztetek, napi 1 alkalommal azelőtt is csak.
Fejtem a mellem , de csak 20 ml lett ,még most is van úgy hogy elered a tejem és foltot hagy, de nincs megdagadva hogy lenne benne sok nem fáj nem duzzad a mellem.
4 napja hogy már nem is fejem.
Mikor nem fog már termelődni a tejem?
Amikor folyni kezd a mellem akkor érzek olyan nyomó, feszítő érzést amikor megmozdítom a melltartómat akkor látom csepeg a tejem és ahogy hagyom csepegni elmúlik az érzés a mellemben.
Ha nem fejem akkor nem termelődik, de nem fog begyulladni?

2

Anyatej miatt pattog ki a baba nyaka?

Azt tudom h normalis ha kipattog a baba arca az anyatejtol. De a nyaka? Mert az en kisbabamnak a nyaka is ki van pattogva. Mashol nincsen ilyen, csak a nyakan es az arcan. Ez normalis? 9 hetes

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!