Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kell először szoptatni (1 db)

Szülés után mikor kell először szoptatni?

Legjobb válasz: Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres,magzatmázos kis csöppséget,de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(

Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres, magzatmázos kis csöppséget, de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(
Császárral szültem és amint kitoltak a mûtõbül már mellre is tettem és nagyon ügyesen szopott. A legtöbb kórházban oda figyelnek erre.
Nekem akkor lehetett, amikor már a kórteremben voltunk. Szülés után megfigyelés (1 óra), utána betoltak a szobába, kb. 10 perccel késõbb hozták is a fiamat. Igaz, akkor pont aludt, de ahogy felébredt, mellretettem.
Sziasztok nekem az elsõt csak a kórteremben adták oda, de a másodikat már a szülõszobán megszoptathatam.
Bababarát kórházakban már a szülõszobán rögtön szülés után szoptathatsz, mert a babának és a tejtermelésnek is ez a legjobb! Ha nem bababarát kórházban szülsz, én úgy tudom, hogy ott is kérheted, hogy így legyen, mert jogosd van hozzá. (csak sokan inkább belenyugszanak, hogy abban a kórházban nem szokás.)
Szia! Az elsõ fiamat császárral szültem. Nem hogy nem tehettem mellre, de csak a lábát simogathattam meg. 12 óra õrzõ után mehettem le a szobába amikor hozták végre és szoptathattam. A második fiamat természetesen szültem, rátették a hasamra kb 1 percig és már vitték is. Bár ott 2 óra múlva találkoztunk.:) Kórháza válogatja sajnos.:(
Szülés utáni elsõ 2 órában angyon erõs a szopóreflex, érdemes kihasználni a baba és a tejtermelõdés miatt is :)
Legjobb rögtön szoptatni! Az elõtej a legfontosabb a babának. Amikor téged elláttak (varrás, stb.) és babát felöltöztették, akkor kérjed, hogy adják oda, mert szoptatni akarsz. De ha szerencséd van, akkor ez a kórházban természetes. Az én kislányom 10 perccel a megszületése után teljes 1 órán keresztül szopott! CSodálatos érzés!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudok fejni, mit tegyek?

A kis fiam 7 hónapos, anyatejet kap 3x egy nap és 2x főzeléket/gyümölcsöt. Sose fejek tejet, mert nem tudok, csak összemaszatolom a mellszívót...korábban is csak akkor ment, ha az éjszaka közepén felkeltem s fejtem, viszont ez nagyon megviselt és egész nap nyügös voltam.
Be kellet vennem 72 órás esemény utánit és 3 napig nem szoptathatok, arra gondoltam, hogy addig lefejem a tejet, hogy ne apadjon el, viszont egyáltalán nem jön vagy csak összemaszatolom a mellszívót. Mit tegyek? Kézzel se megy, elektromossal még nem próbálkoztam.

6

2011-be született meg a kislányom, fél éves koráig szopott. Egyik nap észre vettem hogy még van egy nagyon pici tej a mellembe. Ez normális? Nem érzékeny meg semmi.

3

Első babámat nem tudtam szoptatni most vajon mi lesz?

2. babám várom a lányom nem tudtam szoptatni fejegettem neki 3 hétig de nem nőtt a mennyiség csak egyre jobban csökkent szopizni nem akart és egyből el is aludt, most félek hogy a második babámmal is ez lesz

8

Van pár szál erősebb szörszál a mellbimbóm körül és nem tudom hogy igy szoptathatok e nem e árt a babának. Mert én ugy hallottam hogy igy nem engedik a szoptatást mivel megfertőzödhet a baba szája. Igaz ez?

21

Hol lehet olcsó de jó minőségű mellszívót venni szerintetek? (neten)

3

2 hónapja szoptatok de épphogy elég a tejem. Sose lesz több?

iszom a laktoherbet+szedem a more milket. de úgy érzem semmit nem használ. van hogy csak 50ml van egy cicibe, fejni se tudok soha, félretenni se sikerült még. 2- 2,5 óránként etetek(éjjel is). mit tudnèk még tenni?

12

Elalszik szopizás közben, mit tegyek?

Hiába keltegetem, amint cicire kerül szív kettőt és elalszik. Aztán csak úgy "cummog"néha, ha piszkálom, kb.fél óra után, mikor leveszem a mellemről akkor egyből sír, hogy éhes.Akkor átrakom a másikra, ott ugyanez. Aztán meg sír továbbra is, hogy éhes. Kb. Felét eszi meg, mint amennyitől jóllakna, így pótolom. Aki hasonló cipőben járt, hogy oldódott meg végül, mit csináljak???

6

Amikor belövell a tej, nagyon feszül a mell akár 20-40 ml-től is, amikor nő a mennyiség, akkor is feszül a 70-80-tól, de miért nem feszül, amikor már régóta pl.120-130 is van benne?

5

E vitamint és méhpempőt lehet szedni/fogyasztani szoptatás alatt?

1

Érdemes ezt szoptatáshoz megvenni?

Hány db melltartóbetét kell az induláshoz? Mennyit vegyek itthonra első körben?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!