Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kell először (4 db)

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Szülés után nov.18-án jött meg először a menzeszem. Most (17 napra) megint elkezdtem barnázni. Ez normális, vagy valami bajra kell gondolnom?

Legjobb válasz: Ha más egyéb tünet nincs(fájdalom,viszketés stb),akkor normális,a hormonok még nem álltak vissza.

Ha más egyéb tünet nincs(fájdalom, viszketés stb), akkor normális, a hormonok még nem álltak vissza.
A kérdező hozzászólása: Még szoptatok, a kisfiam 8 hónapos.
Lehet, hogy petérésed van, akkor is teljesen normális a pecsételõ vérzés, barnázás, esetleg enyhe görcsök. De lehet, hogy még a szülés miatt van, nem állt helyre a hormonháztartásod.

Szülés után mikor kell először szoptatni?

Legjobb válasz: Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres,magzatmázos kis csöppséget,de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(

Ha szerencsés vagy akkor már a szülõszobában a melledre teheted a véres, magzatmázos kis csöppséget, de sajna magyarhonnban ez még nem bevett eljárás:(
Császárral szültem és amint kitoltak a mûtõbül már mellre is tettem és nagyon ügyesen szopott. A legtöbb kórházban oda figyelnek erre.
Nekem akkor lehetett, amikor már a kórteremben voltunk. Szülés után megfigyelés (1 óra), utána betoltak a szobába, kb. 10 perccel késõbb hozták is a fiamat. Igaz, akkor pont aludt, de ahogy felébredt, mellretettem.
Sziasztok nekem az elsõt csak a kórteremben adták oda, de a másodikat már a szülõszobán megszoptathatam.
Bababarát kórházakban már a szülõszobán rögtön szülés után szoptathatsz, mert a babának és a tejtermelésnek is ez a legjobb! Ha nem bababarát kórházban szülsz, én úgy tudom, hogy ott is kérheted, hogy így legyen, mert jogosd van hozzá. (csak sokan inkább belenyugszanak, hogy abban a kórházban nem szokás.)
Szia! Az elsõ fiamat császárral szültem. Nem hogy nem tehettem mellre, de csak a lábát simogathattam meg. 12 óra õrzõ után mehettem le a szobába amikor hozták végre és szoptathattam. A második fiamat természetesen szültem, rátették a hasamra kb 1 percig és már vitték is. Bár ott 2 óra múlva találkoztunk.:) Kórháza válogatja sajnos.:(
Szülés utáni elsõ 2 órában angyon erõs a szopóreflex, érdemes kihasználni a baba és a tejtermelõdés miatt is :)
Legjobb rögtön szoptatni! Az elõtej a legfontosabb a babának. Amikor téged elláttak (varrás, stb.) és babát felöltöztették, akkor kérjed, hogy adják oda, mert szoptatni akarsz. De ha szerencséd van, akkor ez a kórházban természetes. Az én kislányom 10 perccel a megszületése után teljes 1 órán keresztül szopott! CSodálatos érzés!!

Mikor van PÉM? Most jött meg elöször szülés óta, de nem tudom hogy müködik ez a PÉ dolog mikor kell kb lennie mensi utan hány nappal vagy hogyan?

Legjobb válasz: a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.

a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!