Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kell (359 db)

Az anyasági támogatást a terhesség végén vagy szülés után kell intézni? És az egyszeri ugye?

Legjobb válasz: Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.

Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.
Szia! Egyszeri igen. 64125 Ft. Szülés után tudjátok intézni mert a pici anyakönyvi kivonata is kell hozzá. de hamar kiküldik. Én a postára adástól számítva 2 hétre kézhez kaptam a családival együtt.
Szia! Szülés után 180 napon belül kell benyújtani rá az igényt, és Magyar Államkincstárnál kell igényelni. Ezen az oldalon több infót is megtudhatsz róla: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135

Ha magánrendelésre járok, a szülés után kell (illik) fizetni?

Magánrendelésre járok gondozásra. Minden alkalomal fizetek 6000 ft-ot. Szülni ugyanennél az orvosnál fogok, de rendes kórházban (UH-ra is ide járok). Szülés után szoktak adni pénzt ilyenkor is? Ha igen, akkor mennyit?

Legjobb válasz: Igen szoktak adni szülés után.Általában 10-szer annyit amennyit magánrendelésen fizetsz.Tehát minimum 60000ft-ot.

Igen szoktak adni szülés után.Általában 10-szer annyit amennyit magánrendelésen fizetsz.Tehát minimum 60000ft-ot.
Ha megfogattad az orvost, azaz megkérted, hogy a szülésedet õ vezesse le, akkor illik adnod, ált. a 10-szeresét, azaz 60 ezret. Ha nem fogattad meg, csak a terhesgondozásra jártál hozzá, akkor ha elfolyik a magztatvíz, szépen becsattogsz a szülészetre és megszülsz az ügyeletes orvosnál, neki nem kell fizetned.
Igen, szoktak adni pénzt, ha van fogadott orvosod.Én is 6000 fizetek havonta(Kecskeméten)és megkérdeztem a dokit mennyibe kerül a szülés, azt mondta, hogy 30000.Szerintem orvosa válogatja, ki mennyiért vállalja el, de ha nála akarsz szûlni, jó elõre megkérdezni.üdv.:30hetes kismama
Én megkérdeztem. A terhesgondozás 10000ft, a szülés pedig 50000ft. Így (elején vagyok nagyon!)eltudom dönteni valóban ez a dokit akarom vagy sem. Így a legtisztább, nem kell görcsölnöm, hogy keveset-sokat adtam. Kérdezz rá kerekperec te is, vagy megmondja vagy rádbízza, de akkor már tényleg csak a pénztárcádtól függ!
Sztem meg pont hogy nem kell túlzásokba esni..Én 8000 fizetek alkalmanként és az orvosom azt mondta hogy mivel az elejétõl kezdve magánra járok ezért a szülésért külön nem kér pénzt.Szóval teljesen korrekt!Ami mondjuk nem jelenti azt hogy nem fogunk adni neki külön de nem 60 ezreket, max 20at.Tudom mire költeni a "megmaradt" pénzt.
Ez orvosa válogatja.szerencséje van az elõttem írónak, hogyilyen az orvosa.Én is ebben bíztam.Én 8000ret fizetek és 60at mondott a doki, teljes megelégedettség mellett.Finoman fogalmazott.Vannak olyan dolgok amiket máshogy képzeltem így sztem max 50et adunk-már most tudom pedig még a szülés odébb van.Ha nem a saját khodban szülsz és nincs fogadott orvosod, lehet a kh nyújtja be a számlát.De ha a sajátodban leszel akkor nem muszály megfogadni, csak akkor mi értelme volt eddig magánba járni.Én pont, hogy azért mentem mert más khba szülök majd és, hogy viszonylag ismert legyen a dokim-mármint én ismerjem.De ha megfogadod, illik megkérdezni mibe kerül nála a szülés.Jobb esetben rád bízza.34hetes kismama
Az én dokimnál a terhesgondozásban benne van a szülés is. Alkalmanként fizettem 5000 Ft-ot. A szülésért nem kellett külön fizetni. És a 6 hetes kontrolon megint 5000 Ft. Ezt elõre megbeszéltük. Jobb, ha kerek perec rákérdezel.
én a magánrendelõjében 9.000 ft-ot fizettem minden alkalommal, a szülés után pedig 50.000 ft.-ot adtunk a varratszedéskor. õ nem mondott árat. ránk bízta. minden jót. egy 14 napos kisfiú anyukája
csajok, ha újra kezdhetném nõgyógyásznak tanulnék!!!!csak úgy repkednek a több tízezrek!õrület mennyire ki vagyunk szolgáltatva! puszi

Szülés után kell adni pénz?

januárban fogok szülni, nincs fogadott orvosom semmim, tehát aki épp bent lesz..sajnos nem állunk ugy anyagilag igy nem nagyon fogunk tudni adni pénzt..nagy baj lesz ez szerintetek? én félek ett?l nagyon:(

Legjobb válasz: Nem dehogyis! Nekem sem volt fogadott orvosom, és az ügyeletes orvos vezette le a szülést. Hozzáteszem, hogy nagyon rendesek voltak velem mind a szülés mind a kórházi napok alatt. Mi sem tehettük volna meg hogy pénzt adunk nekik, illetve ami volt azt inkább a babára költöttük!( Ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket)

Nem dehogyis! Nekem sem volt fogadott orvosom, és az ügyeletes orvos vezette le a szülést. Hozzáteszem, hogy nagyon rendesek voltak velem mind a szülés mind a kórházi napok alatt. Mi sem tehettük volna meg hogy pénzt adunk nekik, illetve ami volt azt inkább a babára költöttük!( Ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket)
Semmi sincs belõle, ha nem adsz, ezen ne aggódj! 3 szobatársam ügyeletesnél szült, ugyan úgy ellátták mint akinek fogadott dokija volt! A dokinak úgyis csak a végén, mikor mész haza a kórházból, akkor adják a borítékot, szóval mindenkit egyformán ellát, aztán vagy kap vagy sem! A nõvéreknek a végén ajándékkosarat, vagy bonbont adtak, mert szülés után ha császár, õ adja a szurit 3 napi reggel este, õ hozza a kaját, húzza át az ágyat ha véres, vagy bármi van, õk vannak ott segíteni, a dokit reggel látod vizitnél, és csak megkérdik hogy vagy, megy tovább!
Ügyeletes dokinak aki nem fogadott nem kell adni. én biztosan nem adnék mert akkor ennyi erõvel fogadhatnék is olyat aki nekem tetszik bár nekem van fogadott dokim. Én is januárban szülök! :) Ne adj pénzt és ne izgulj rajta szerintem kifejezetten meglepõdne a doki ha adnál mert nem szoktak. Én a nõvéreknek sem adtam semmit mert hiába csaszis voltam amikor kikerültem az õrzõbõl senki nem segített semmit a baba végig velem volt, nem éreztem, hogy bármivel tartoznék. Viszont a szülésznõ kapott mert reggeltõl estig velem volt és próbált segíteni több-kevesebb sikerrel de végül mégis császár lett. :O
Elsõ vagyok. A nõvéreknek én is vittem egy kilós kávét!
Én egyáltalán nem értem, hogy alakult ki ez a "baromság", hogy hálapénzt adunk vagy nem adunk. A tanároknak sem adnak a szülõk plusz pénzt, mert leadják a tananyagot a gyereküknek. Ez a munkájuk, ezért kapják a fizut. Sosem gondolkoztam ilyenen, hogy plusz pénzt adjak bármilyen orvosi ellátásért...
Nem kell adni.Én is ügyeletesnél szültem.A szobatársam is ugyanannál a dokinál szült csak neki fogadott volt.Nem jött hozzá többször mint hozzám és nem is volt kedvesebb vele.Pedig nem olcsó dokiról beszélek.Nekem kellemetlen adni hálapénzt.Ha meg van beszélve a tarifa az más.
Nekem nem volt fogadott dokim.Engem is császároztak, de én nem adtam.A mûtõben 2 doki volt, utána egy harmadik kezelt akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ettõl függetlenül a dokikra nem panaszkodhatok elláttak rendesen.Nem muszáj pénzt adnod.
én csak azért adtam neki, mert császárom volt. Ha sima szülés lett volna, nem kapott volna, mert a szülésznõ végzi olyankor a "piszkos" munkát, a doki csak néha megvizsgál, meg aláírja a zárót. De nem foglalkozik úgy az emberrel, mint pl a szülésznõ. Sokan nem adtak az ismerõseim közül, és minden ok volt mégis.
A kérdező hozzászólása: igen a növéreknek gondoltam valamit..akkor esetleg bonbont nekik? és azt is a végén vagy hogy? éncsak azért félek mert hallottam olyat hogy amig nem kapott pénzt oda sem figyelt rá utánna meg egybõl törödött vele..:S
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha eddig magam után fizettem a tb-t, akkor szülés után kell valamit intézni ezzel kapcsolatban?

Arra lennék kíváncsi hogy be kell-e menni valamilyen papírt kitölteni hogy ne kelljen fizetni, vagy ez hogy m?ködik?Sajnos a környezetemben nincs olyan ember aki tudna ebben segíteni.

Legjobb válasz: Igen, le kell mondani.Ugyanolyan nyomtatványon amin bejelentetted csak a B jelû lapot kell kitölteni,

Igen, le kell mondani.Ugyanolyan nyomtatványon amin bejelentetted csak a B jelû lapot kell kitölteni,
Én hasonló cipõben jártam, de a szülés után, a gyes automatikusan jogosulttá tesz az ingyenes eü ellátásra. (nem jelent biztosítási jogviszonyt, de nem kell fizetni az ellátásért) Az APEH-hez kell beküldeni a kitöltött nyomtatványt, azzal a dátummal, amikor megszületik a babád. Nem kellett mellé semmilyen igazolás, én elõre kitöltöttem, és még a szülés napján postára adta a család. Kb 2 hét múlva válaszoltak, hogy rendben van, nem kell tovább magam után fizetnem. A nyomtatvány nekem még a MEP adta, de az APEH honlapjáról is letöltheted.
Én 14 hónapig még fizettem a hülye fejemmel) múlt hónapban tudtam meg hogy le kellett volna mondani. Kitöltöttem a nyomtatványt, tegnap pedig vissza kaptam az összes befizetett pénzt hál'istennek

Szülés után kell menni vérvételre? Nincs gond csak azt halottam kötelező.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk nem kell menni,mert mindjárt a kórházban leveszik a vért és elküldik vizsgálatra!Ha gond van,akkor mindjárt szólnak!

Szia! Nálunk nem kell menni, mert mindjárt a kórházban leveszik a vért és elküldik vizsgálatra!Ha gond van, akkor mindjárt szólnak!
Csak akkor kötelezõ, ha fennáll az Rh-összeférhetetlenség! Ha mondjuk neked A+, a babának pedig A-!Mert fennáll a vérmérgezés esélye!Injekciót adnak be és így kitisztul a véred!
Tõlem vettek szülés elõtt és közvetlen utánna is.
Tõlem vettek vért a kórházban, a szülést követõ napon. Megnézték a vérképemet.
Én mentem egyrészt a terhességi diabétesz miatt csináltattam egy terhelésese vércukorvizsgálatot. Meg egy teljes vérképet, mivel a szülés után a haematokritem a béka segge alatt volt (vért is adtak). A kórházabn mondták, hogy a 6 hét letelte után menjek el egy vérvételre.

A kórházba (szülés után) kell mosogatószivacs+mosogatószer?

El?re köszi :)

Legjobb válasz: Én nem vittem, viszont volt fertõtlenítõ folyadékom, abba áztattam, amit kellett. De nõvérek adtak a pultban, aki kért!

Én nem vittem, viszont volt fertõtlenítõ folyadékom, abba áztattam, amit kellett. De nõvérek adtak a pultban, aki kért!
nem nagyon èrtem minek/ha az ètkezès miatt kèrdezed, szerintem nem./nàlunk muanyag ètkèszletet adtak. te szulès utàn mosogatnàl? :)
Hát kedves Timike azért nekem pl. jól jött, mert nem szívesen ettem volna több napig a mosatlan evõeszközömmel. Arról nem beszélve, hogy ha a kórházi étkezéshez esetleg adnak, akkor is valószínûleg eszel, iszol még azon felül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! :) Több listát olvastam és több helyen írták... teljesen tapasztalatlan vagyok (elsõ babámat várom). ;-)
Nálunk a tányért adták, én vittem a saját evõeszközt, és én szappannal mostam el használat után...
mint irtam adtak muanyag evoeszkozt/gondolom te se gondoltad komolyan hogy 1 et adtak 3 napra.termèszetessen minden èrkezèshez.
nekünk nem volt mûanyagkanál, pohár; magunknak kellett vinni poharat, kanalat , villát, kést, - tányér , na , az volt. Én kézzel még frissiben mindent kiöblítettem, leöblítettem, ha kellett pici szappant kentem rá.
Szivacsot viszek, és tusfürdõvel fogom elmosni az apróságokat.
En is vittem magammal poharat, tanyert, kanalat, villat, kest, mosogatoszert es szivacsot is. Sok helyet mar igazan nem foglal es biztos ami biztos. Tudom, hogy fertötlenitik a korhazi etkeszletet, de maga a tudat, hogylehet, hogy elötte valo nap valaki a fertözö osztalyon ugyan azt hasznalta engem nagyon zavart!

Hol a legolcsóbb a Tena Lady betét amit szülés után kell használni?

Milyen fajtát vásároljak belőle?

Legjobb válasz: Én sima betétet használtam + jól kibéleltem a varrás miatt vattával (jó puha volt és szellõzõzni is tudott) és rá mull lap,hogy ne legyek tiszta vatta.Egyébként egy átlagos mensinél nem volt erõsebb a vérzésem.

Én sima betétet használtam + jól kibéleltem a varrás miatt vattával (jó puha volt és szellõzõzni is tudott) és rá mull lap, hogy ne legyek tiszta vatta.Egyébként egy átlagos mensinél nem volt erõsebb a vérzésem.
vatera-teszvesz - sok kismamának megmarad egy csomó és nem tud vele mit kezdeni, fillérekért odaadja
a lidl-be és aldi-ba is lehet kapni olyat ami jó, én is ott vettem éjszakait olcsón.
Én vettem egy sima betétet dm-es óriásit, a másik az bella lady inkontinencia betét.Az is tök jó rá!
Én sima betétet használtam.A rossmannban lehet kapni facelle ha jól emlékszem, sima rossmannos.Az éjszakait vettem az hosszabb és szárnyas.Tökéletesen megfelelt és még olcsóbb is.
Gyógyszertárban lehet kapni darabra is, szerintem ott jön ki a legolcsóbbra. Azt hogy kinek melyik kell, nagyon változó. Én pl császárral szültem s tettek be egy drain csövet amin keresztül tisztult a szervezetem, így a Tena Lady csak 3 napig kellett. Utána már sima betét elég volt, igaz, éjszakai típus, de abból bármelyik fajta. De a Tena-ból a minit azért ne, van belõle normál vagy extra. Inkább legyen jobb a nedvszívóképessége, azaz vegyél szerintem extrát, néhányat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát holnap töltöm a 35 hetet és össze akarom már készíteni a kórházi csomagot, így akkor nem is veszek Tena ladyt :) )
En is vettem, mert mindenhol ezt olvastam... Az anyukamnak elmondtam es "kinevetett " ~ nem nevetett ki, de mondta hogy teljesen felesleges. Menstruacios verzesre szamithatok es te is. Inkabb olyat kell venni ami kenyelmes.
Az elsõ vagyok... Kedves utolsó akkor a te anyukád elég finom, az enyém annyit kérdezett, hogy nem akarok majd wc-re kimenni és azért akarok pelenkát venni....miután 3 gyereket szült gondoltam nem jövök azzal, hogy a neten azt írják, hogy az a jó ezért én is azt veszek...szóval nem vettem és tényleg tök felesleges lett volna annyi pénzt kifizetni érte mikor egy sima betét is megteszi.
Csak azert irok meg mert kaptam egy cinikus valaszt. Szules alatt 12 oran keresztul folyt a magzatvizem. 1 csomag tena betet utan meg elkuldtem a ferjem meg egy csomagert. A vegen csaszar lett. Utana mar csak 1-2 napig kellett.
Pl. jol jött h a nagyik fõznek, nem tudtam volna ugyanugy csinálni mindent mint elötte.Fõleg h császáros voltam.
hát én jol megszivtam. a korházba mikor mentünk haza jött a férjemmel a 2 sogornõm. senki se hivta õket, nagy kocsink van de a hordozó mellett mégis szorongtam hátul.aztán otthon volt az aposom meg a sogorom, aki miatt meg kellett állni a tesconál mert õ felságe grill csirkért akart enni. mikor hazaértünk, megtömték a fejüket, babát letette a párom, én meg kezdhettem takaritani mert annyi eszük nem volt hogy 1 adag mosást elinditsanak vagy elmosogassanak. hát mondhatom nagyon jo volt. aztán meg a páromnak kellett pket haza vinni kocsival mert õk nem buszocskáznak. jó mi?ilyenek a rokonjaink.örültem volna ha senkinem jön.
Ha lehet, miért ne használná ki az ember a segítséget. Nekem sem fáj semmim, pedig császároztak, de azért jó volt hogy én babáztam, anyu pedig fõzött sütött takarított, mosott, vasalt. Éjjel mikor csak megnyikkant a gyerek anyu már ugrott, ha sírt 3 órán át ringatta hajnalban! :) Nem adta ide, nekem pihennem kell hogy legyen tejem! :) Vissza kellett menni varratszedésre volt kire hagyni a babám. Neki is nagy öröm volt hogy gondozhatott engem, s ott lehetett az unokájával az elõ naptól kezdve, mert már a kórházba jött aznap, s fogta! Meglehet persze oldani mindent egyedül is, mert párom késõn ér haza én vagyok a babával egész nap egyedü s még este is magam fürdetem, de azért jól jön a segítség .
Én meg azt mondom szerencsétek van, ha elsõ babánál ilyen flottul ment minden, de én bevallom, ha nem lett volna ott anyukám, igen nehezen boldogultam volna. Tehát azért írják, mert nem mindenkinek megy segítség nélkül.
Kinek így jó, kinek úgy.
Nálunk kb. 1 héig volt ott anyukám, utána hármasban voltunk. Mi is elboldogultunk így, bár császároztak, de szerencsére gyorsan felépültem. Mondjuk nekem szerencsém van a férjemmel, mert szó szerint mindent megcsinál a háztartásban, nekem csak a babával kellett foglalkozni. De szerintem ez ember-függõ, van aki jobban igényli ilyenkor a fokozott törõdést, esetleg megijed a feladattól, amit a baba ellátása jelent. Nem vagyunk egyformák.
utolsó vagyok. az kimaradt, h most h hasfájós a baba és egész nap cipelgetni kell, ilyenkor már senki nem kar segíteni
nekem sem hiányzott senki - szerintem az elsõ 1-2 hét nagyon jó volt hármasban :) a nagymamák, nagynénik bár nagyon türelmetlenül, de kivárták az összeszokás idejét, és csak utána jöttek látogatóba
én sem értem miért kell annyi segítség... apuka itthon volt, na persze rá aztán semmit nem lehetett bízni, mert mindenre volt kifogása... így minden rám maradt, ill az jó volt, h anyukám ha jött, hozott kaját, de simán tudtam volna fõzni, pedig császáros voltam... ráadásul szerdai nap hazajöttünk a kórházból, pénteken pedig kettesben is hagytak a lányommal egész hétvégére, és nem volt semmi probléma...
én 6 hétig nem engedtem ide senkit. az anyósom volt az egyetlen, aki képtelen volt felfogni, hogy most ne. õ bepofátlankodott egy héten egyszer, de fél óra után õt is zavartuk haza. olyan jó volt 3asban az elsõ héten :) aztán utána meg kettesben, azóta is ketten vagyunk napközben. :) az elsõ 2 hétben kaptam kaját az apósom párjától (nem egyenlõ az anyósommal), õk nagyon közel laknak, átsétált érte a férjem. az nagyon jól esett, több segítségre nem is volt szükségem.
Utolsó, remélem ez nem nekem szólt 13:46, mert maradjunk annyiban, hogy arról hogy az én napjaim a kórházból hazajõve hogyan teltek, azt csak az tudja aki akkor mellettem volt.
szerintem felelotlenseg volt ilyen kerdest kiirni...csak szitja az indulatokat. kedves kerdezo, ha onigazolasra van szukseged arrol, hogy te milyen szuperstrapabiro vagy akkor legyszives maskor ne itt tedd, mert ide azert jarunk, higy segitsubk egymasnak kerdeseken keresztul es nem azert hogy azon filozofaljunk, hogy vajon egyeseknek miert kell segitseg ha neked nem kellett.nagyot csalodtam....
09:54es vagyok, én lettem a legjobban lepontozva, mert nem igénylem senki segítségét, és nem is fogom soha, ahhoz túlságosan makacs vagyok. nem szeretek senki terhére lenni, ennyi. ha valakinek ez csípi a szemét, akkor sajnálom. akinek jó, hogy ott van az anyja az elsõ héten, semmi rosszat nem írtam rá, és a kérdésre adtam egy hasznos választ. gyökerek.
Utolsó, itt nem gyökerek vannak, hanem emberek, különbözõ véleménnyel, és hál' Istennek, az életed nem az itt kapott pontszámaidtól fog függni, úgyhogy felesleges sértegetni másokat.
hát szerintem meg elég nagy gyökér az, aki valakit azért néz le, mert nem szorul segítségre. :)
ja, ha apuci nekem is "kinyalná otthonülve a se..em", akkor nekem sem kéne segítség...
A kérdező hozzászólása: Az én férjem reegel 5 töl idáig nem jött haza mert dolgozik, és ez már a gyerek születése ota gy van.Szoval apuci nem nyal, tehát egyedül csinálok mindent egyedül a bevásárlás ami apa dolga.De nem vagyok szuper anya és igen ha élne anyukám biztos elfogadnám néha a segitségét de anyosé nem kéne soha!!!!!!Igy viszont megoldom egyedül és nem panaszkodom énválasztotam és nekem jo igy még ha nehéz is!Mindenki más eztén is tudom, én ilyen vagyok!4!
18:37, a boldogító igen nem kötelezõ mulatság. viszont amit mûvelsz, az irigység ;)
nem vagyok irígy egyetlen bamba gyerekre sem, aki órákig néz egy csörgõt egyedül...... :) )) na, viszlát, megyek errõl a selejt nõi oldalról :D nõk.....
Azért, pl. , mert császárosan, az én ordítós babámmal valószínû, hogy idegösszeroppanást kaptál volna..... ( segítség nélkül csináltam végig friss mûtéttel, és úgy, hogy nem hagytam sírni a nyûgös babámat......)
Igazából nem értem, hogy mért kell ilyen hülye kérdést feltenni, ha meg már felteszi valaki, és megtisztelik Õt a válaszokkal, akkor mért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenki egyforma, és nem mindenkinek ugyanúgy jó. Nem vagy különb senkinél, hidd el nem ettõl leszel jó anya.
Szerintem ez attól is függ, hogy ki mennyire önálló személyiség. Ismerek olyat, aki 2 gyerekes anyukaként( óvodások) még mindig a nagymamától viszi haza az ebédet. Ha valaki mindig az anyukájára támaszkodott, annak szüksége lehet ilyenkor is a tanácsaira. Ha pedig valaki régóta a saját lábán áll, abban fel sem merül, hogy egyedül nem tudja megoldani. Az én férjem 5 hónap munkanélküliség után a terhességem nyolcadik hónapjában kapott állást és a 3 hónap próbaidõt az ország másik felében kellett letöltenie. Így miután kijöttünk a kórházból 3 napig voltunk hármasban, utána 1 hónapig egyedül voltam a babával. Anyukám az elsõ két héten munka után szinte minden nap hozott nekem vacsorát, itt maradt amíg lezuhanyoztam. Én nem kértem, de jól esett, és persze jó volt egy kicsit beszélgetni is valakivel. azt viszont, hogy valaki egész nap ott tegyen-vegyen körülöttünk nem tudtam volna elviselni. Amikor hazajött a férjem direkt furcsa volt, hogy nem csak mi ketten vagyunk a babucival, fõleg éjszakánként.
nekem jolesett a segitseg, nem az, hogy valaki teblaboljon meg a lakasban, hanem hogy fozzon, rendet tegyen, nem kell ugy leszolni ezert, mert minden baba mas es van, akivel/akinek nem olyan egyszeru. szerintem orulj, ha neked jol ment a legelejen is, de aki azt ajanlja, hogy szukseg lehet segitsegre, az is csak joszantabol, segito szandekbol ajanlja szerintem.
en nem vagyok szuperanyu, es a babam is tobbemberes. orulj neki, ha ilyen "remekul" ment minden, lehet sosem lesz szukseged segitsegre, nekem volt es nem szegyenlek segitseget kerni, mert a babamnak is jo ha a mamaja nem hullafaradt es idegroncs. amugy annakidejen en sem az elso hetekben voltam faradt, hanem azutan, ha osszegyulik a kialvatlansag. szoval, nem kellene koran kovetkezteteseket levonnod a gyereknevelest illetoen
Én is császáros voltam, csúnya sebgyulladással, naponta kellett visszamennem a kórházba sebátmosásra és mégis elég volt a férjem segítsége. Meg is õröltem volna, ha anyám vagy anyósom körbeugrál és belekotnyeleskedik az én háztartásomba. Azt nem mondom, hogy könnyû volt, de így volt pont jó. Mégiscsak mi vagyunk egy család, nekünk kell a kezdeti neházségekkel is szembe nézni.
A kérdező hozzászólása: Most már 9, 5 hosababám és eddig még a férjemen kivül nem kellet másnak a segitségét kérnem azokkal értek egyet akik ugy gondolják 3 man vagyunk egy család és nekünk kell megoldani a dolgokat.Én sem birtam birnámelviselni ha anyos itt ugráltvolna/ugrálna körülöttünk, anyukám márnem él de õ sem az a fajta aki körülugrálna és az agyamra menne azal hogy õ segiteni akarna!
Ha császáros lennél, értenéd a másik tábort is... Iszonyúan szar, és nagyon bosszantó dolog, hogy másokra vagy utalva, de ha az illetõ az édesanyád, akkor nagyon jól esik, hogy ott van! Nálunk az elsõ héten minden nap jött. Nem volt itt egész nap, csak ebédet hozott, eltett-vett a konyhában, segített a férjemnek a takarításban, és kicsit babázott, amíg én összeszedtem magam. Aztán délután szép csendesen, mint egy jótündér elillant. Utána újra hármasban voltunk. Nekem nagyon jól esett, hogy itt volt, és se útban nem volt, se nem zavart, se nem éreztem úgy, hogy belemászott a családunkba, hisz õ is a családom része.
Elõzõ vagyok, gondolom, ha Te is szerencsés lennél, és még élne az édesanyád, akkor ment volna segíteni. Nem kell feltétlenül körülugrálni a másikat, a segítség nem ilyen... Csak apróságokkal is lehet segíteni.
szia! az én férjem sajnos alig tudott velünk itthon lenni. hazahozott a kórházból, felhozta a csomagokat és elment dolgozni. én meg egy heti kialvatlanság után csak zokogtam egész nap. jól jött volna, ha valaki ott van, hogy ne érezzem magam annyira egyedül. a babám sokat sírt, pisilni se tudtam kimenni. három hétbe telt míg kiderült, kevés a tejem (fogyni kezdett a manó). aztán hasfájós lett, egész nap cipeltem. túl vagyok rajta, most 9 hónapos, imádom, boldogulunk kettecskén, apa sokszor hiányzik, de ez van. a segítség sokszor nem fizikai, hanem lelki és nem csak a rokonoktól, hanem a barátoktól is várhatjuk. én azért nem lettem depressziós, mert a barátnõmmel nagyon sokat telefonáltunk :)
én szeretem az anyukámat jó volt hogy JÖTT segíteni!! vasárnap jöttünk haza a kórházból, hétfõn reggel jött, fõzött, mosott, felmosott, bevásárolt, stb.... én csak pihentem mert nem engedett semmit csinálni. aranyos volt. mondjuk nekem volt külsõ és belsõ varratom (40 percig varrtak!!9 és fájt is utána 3-4 hétig és jólesett csak pihenni. én hálás voltam az anyukámnak. tavaly szültem májusban és hál Istennek idén is fogok novemberben és jönni fog, már jelezte és örülök neki. minden jót.
Anya felajánlotta nekünk is, de nem éreztem szükségét, pedig az elsõ babám, A-Z-ig varrtak(méhszáj-hüvely-gát)és nem vagyok szuperanyu .Egyetlen dolgot kértem tõle, de még a kórházban, hogy hozzon be kaját.Szombati napon jöttünk haza és bármit kértem a páromtól, megcsinálta(mosogatás és fõzésen kívül).Ha fáradt voltam aludtam de. a gyerekkel, szép lassan mindent csináltam, ha elfáradtam, pihentem, nem erõltettem túl magam.Anya jött az elsõ hétvégén látogatóba, mindenkit beosztottunk és kértük, hogy szóljanak, mikor jönnek.Én örültem hogy jönnek a barátok is, de csak módjával.
nem a gyerekre vagy irigy, hanem azokra a nõkre, akiknek segít a férjük :D nem érted, mi? hogy mire írtam. menj is errõl az oldalról, sõt, el az egész világhálóról, vissza a kertbe, kapálni, fõzni a zuradnak. :)

Ma kaptam meg a recepteket-amit majd szülés után kell kiváltani a babának. Sajnos nem tudom mi micsoda és kb. mennyibe fognak ezek kerülni?

A vigantol olajat meg a K-vitamint kitudtam olvasni,de a többit nem.Gondolom fürdet?,popsikrém meg ilyesmi lehet.Egyáltalán mit szoktak receptre felírni legel?ször,és ez kb, milyen árban van,mert tudni szeretném mire számítsak.

Legjobb válasz: Nekünk is ugyanezek voltak kb 2000 ft-ba került, hexaclorofem hintõpor a köldökére ez jobb mint a hagyományos, és kamilla tea volt még felirva

Nekünk is ugyanezek voltak kb 2000 ft-ba került, hexaclorofem hintõpor a köldökére ez jobb mint a hagyományos, és kamilla tea volt még felirva
nekünk lázcsillapító kup volt még benne, de a hintõport is felírta a doki, kb.3500Ft volt.A sogornõmnek mindenféle gézlapot is írtak neki 7000 volt.
Az árakra nem nagyon emlékszem, de az alkoholt felírják, az nem kapható recept nélkül. Hintõport nem kell venni, nem is nagyon ajánlják a használatát, ha popsikrémet használsz, akkor nem is kell mást a popsira tenni. Max nyáron a hajlatokba. De hintõport bárhol kapni lehet, nagyobb áruházakban is. Felírnak még fürdetõ krémet, popsikrémet, lázcsillapító kúpot, egy doboz tápszert (ha valami nemvárt fordulat történne, akkor jól jöhet). Szerintem ezek lehetnek.
Ja, bocsi, nem tudtam, hogy a sebhintõporra gondolsz, nekünk ilyet nem írtak fel, ezért nem gondoltam rá.
A doki a babaszületéséhez felír: mosakodókrémet, popsikrémet, ami mind gyógyszertári és töredéke a "Nem márkásoknak". A k vitamint és a vigantol olajat. Alkoholt is ír fel receptre, mert így ez is sokkal olcsóbb; a hintõpor, amit felírt az steril, mert a babád köldökcsonkját kell vele kezelni, amíg le nem esik. Gézlapot is szoktak felírni, mert ezt teszed a köldökcsonkra. Nyugi a kórházban majd mindenre rá tudsz kérdezni és ha hazamentetek a kicsivel, akkor 1-2 napon belül a gyerekorvos is kimegy hozzátok és mindent elmond. Nem tudom, mennyi ídõd van még szülésig, de mindenképpen váltsd ki, hogy ne késõbb kelljen utána rohangálni. Az ára ezeknek a gyógyszereknek és egyebeknek, nem több pár ezer forintnál és hidd el, hogy nagyon jó mindegyik gyógyszertári készítmény. Nekem egy 4, 5 éves fiam és egy 3 éves lányom van és a fürdetõkrémet a mai napog használják. A legjobbakat!
Szia! Mi kb 6000 ft-ot fizettünk a gyógyszertárban, de ebben benne volt egy doboz tápszer is (kb 2500 ft). Kaptunk 3 doboz popsikrémet, 2 üveg alkoholt, hintõport (az utóbbi kettõ a köldökápoláshoz), napraforgóolajat a fürdetés elõtti olajozáshoz, lázcsillapító kúpot, K-vitamint, vigantol olajat (D-vitamin cseppek formájában), azt hiszem ennyi.
Szia! Úgy tûnik ezt is orvosa válogatja... Mi 3500-t fizettünk. Volt benne: 3 tubus mosdókenõcs, 4 tubus popsikrém, 2 üveg alkohol, 1 hintõpor (amit ajánlott eleinte használni, hogy ne pálljon be a baba bõre a hajlatokban, és persze a köldökére), lázcsillapító kúp, D és K vitamin. Ennyi...

A terhesség alatt kell-e valamilyen papírt intézni, vagy mindent szülés után?

Arra gondolok mi az a sorrend, amiben érdemes a papírokat intézni, mert úgy látom el?bb taj-szám kell a babának, aztán lehet ezt azt , de mit is? Az a baj, hogy tél lesz és valószín? a párom fog menni, de nem tudom mire készítsem fel.

Legjobb válasz: A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.

A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.
Második hozzászólót javítanám: 1. a thgys-t nem az államkincstártól kell igényelni, hanem a megyei egészségbiztosítótól, mivel ez biztosítzási jogviszonyhoz kötött ellátás, és csak akkor kapod, ha minkaviszonyban állsz! 2. Adóigazolványt az APEH állít ki, külön igényelni NEM kell. A gyermek adóazonosító jelérõl a Magyar Államkincstár levelébõl értesülhetünk, amelyet a Babakötvény kapcsán küldenek ki.
Szia! A helyi illetékes Államkincstárhoz menj be nyugodtan és kérd el az adatlapot a TGYÁS, családi pótlékhoz való igényléshez. Amit tudsz, azt töltsd ki, aztán ha a baba megszületett és már lesznek iratai, akkor már csak az õ hiányzó adataival kell kiegészíteni az adatlapot, a párod pedig viheti is be a hivatalba. Állítólag jobb személyesen bevinni, mint postára bízni. Ha babakötvényt is szeretnétek, akkor az APEH-tól is kell adószámot kérni, de adatlapot kérhettek nyugodtan elõre, vagy szerintem a honlapjukról le is lehet tölteni. Remélem tudtam valamit segíteni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!