Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kap méhösszehúzó (2 db)

Szülés után min múlik, hogy kapunk-e méhösszehúzó injekciót?

Sógorn?m belém akarja magyarázni, hogy tuti hogy kaptam szülés után, csak már biztos nem emlékszem... nincs másfél éve, hogy szültem, tutira tudom, de ez igazából min múlik? Egyik kórházban protokoll, a másikban nem? Ez hogy van?

Legjobb válasz: Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.

Az elsõ kettõ után nem kaptam, viszont a 3. és 4. szülés után már igen (mondván többedik szülés után már nehezebben húzódik össze magától). Aki kap, az emlékszik rá, ez tuti! (Elég "emlékezetes" a hatása!) 33 hetes km
Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.
Injekciót nem kaptam, viszont Ergam cseppet írt fel az orvos, bizonyos ideig kellett szedni, már nem emlékszem, meddig, ez segíti a méh visszahúzódását. Lehet kórházanként eltérõ, vagy az adott páciens vizsgálatakor döntik el, hogy mi a célszerûbb.
Nálunk csak a csaszisok kapnak.
Nekem betapintásom volt szülés után, emiatt kaptam oxitocint és csak én kaptam a szobában, ahol 4en voltunk. Volt ott olyan kismama, aki a 3. babáját szülte.
Injekciót nem kaptam, de mivel oxitocinnal szültem, miután megszületett a kislányom, hagyták a maradék oxit lefolyni. Az összehúzza a méhet.
Attól függ, hogy az az orvos, akinél szültél, mit ír fel neked. Orvosa válogatja, mit lát jónak.
A császárosok mindenféleképpen kapnak. Én napi kettõt kaptam, emlékszem, reggel és este jött a kis rezidens, aztán jól oldalba szúrt. :)
Én az elsõ szülés után Ergam cseppet kaptam az is csak egyszer a kórházban, a második után semmit sem.
Pl akinek nem indul be idõbe magától vagy egyáltalán nem.
A fiam az elsõ babám (már nem baba, mert 2 éves lesz), császárral született és nem kaptam méhösszehúzó injekciót, csak cseppeket, azt is csak a bent tartózkodás alatt (3 napig). A mellettem fekvõ szintén császáros anyuka viszont kapott minden reggel. Engem bikinivonalon vágtak, õt hosszában. Nem tudom, hogy ennek van-e hozzá köze.
császáros voltam. s igen, orovsa válogatja. az én dokim talán egyet írt ki (vagy max kettõt) míg más doki a szobában 4-et is más császárosnak. nekem annyira nem volt görcsrohamom tõle, de a szobatársak fetrengtek.
Én is császáros voltam és bent tartózkodás alatt kaptam én is méhösszehúzó szurit. Vizsgálni nem vizsgált senki, automatikusan kaptam. Nem éreztem görcsöket utána.
2x szültem, ugyan abban a kórházban. Nem tudom min múlik, hogy kap e valaki (szerintem esetemben a kórháznak elég szûkösek lettek az anyagi kereteik, így csak a legindokoltabb esetben adták), én szeretnék kapni harmadjára! Az elsõ szülés után kaptam 2x is-akkor mindenki kapott!! 2 év múlva a második szülés után már nem kaptam.
Ja és hüvelyi úton szültem! A második szülés után nem ellenõrizték hogy a méh milyen ütemben húzódik vissza! Az elsõ szülés után még a második napon is megnyomkodták a hasam.
Bár 2x császáoztak, mindkétszer kaptam. Elsõnél altattak, akkor utána 3 napig reggel-este combomba szurit, ami nagyon rossz. A másodiknál spinális érzéstelenítéssel, akkor belenyomták az infúzióba, fájdalomcsillapítóval együtt.Elég fájdalmas a hatás, a második után csillagokat láttam! Nekem a dokim egy tollal firkálta a hasam, hogy lássa mennyire hatásos, és amikor megnézte, lejjebb ment mindíg húzott egy picike vonalat. De úgy tudom azon is múlik hogy ki kap, hogy mekkora a bébi.

Szülés után mindenki kap méhösszehúzó infúziót? Baj ha én nem kaptam?

Legjobb válasz: Dehogy baj! A legjobb méhösszehjúzó úgyis a szoptatás! Régen sem kaptak a nõk ilyesmit, mégis visszahúzódott a méhük! A természet jól megalkotta a nõket, ne aggódj!

Dehogy baj! A legjobb méhösszehjúzó úgyis a szoptatás! Régen sem kaptak a nõk ilyesmit, mégis visszahúzódott a méhük! A természet jól megalkotta a nõket, ne aggódj!
Infúzióban én sem kaptam, nálunk a kórházban mindenki a szülés után 3 napig injekcióban kapta reggel-este. Úgy sem kaptál?
Én mindkét szülés után kaptam rögtön, de nem infuzió formájában, hanem injekcióban és csak egyet és egyszer minkét esetben.
A kérdező hozzászólása: Semmilyen formában nem kaptam.... Ez nagy baj????
Szia! Csak a császárosoknak adnak!! Rendes szülésnéll nem adnak!!!!!
Én sem kaptam semmi féle méhösszehúzó infusiót, sem injectiót, sem cseppeket. Akikkel egy kórteremben voltunk ott csak a császárosok kaptak illetve egy vákummal szülõ.
Sziasztok!Kapnak a szülés után ia az anyukák.Van aki infúzióba kapja valaki szúrit kap.Lehetséges, hogy nem vetted észre mikor beadta az orvosod én is így jártam rákérdeztem és azt mondta a doki, hogy már túl vagyunk rajta.A császárosok kapnak napi szinten szurit ameddig bent vannak a kórházba, sõt ha fáj a fejük akkor még koffeinport is kapnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!