Találatok a következő kifejezésre: Szülés után kap (66 db)

A Gyed az, amit szülés után kapunk?

Az a fizetés hány százaléka?

Legjobb válasz: Tgyás fél évig jár.Utána másfél évig van GYED, utána pedig 1 évig a GYES, ami Bruttó 28500Ft.A többinél a százalékokat nem tudom, de biztos ír majd valaki valami okosat!

Tgyás fél évig jár.Utána másfél évig van GYED, utána pedig 1 évig a GYES, ami Bruttó 28500Ft.A többinél a százalékokat nem tudom, de biztos ír majd valaki valami okosat!
Szülés után a tgyás jár, ha megvannak a szükséges feltételek. Ez 168 napig tart, az igénylést megelõzõ ében elért bruttó bér 70%-a. Ezt követõen kezdõdhet a gyed (ha ennek is megvannak a feltételei), ami annyi ideig jár, amennyit a szülés elõtt biztosításban töltöttél, minimum 365 napig, maximum a kicsi 2 éves koráig. Szintén az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem 70%-, de maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet (jelenleg 130200 bruttó). A gyed lejárta után kezdõdhet a gyes, ami alanyi jogon jár, bruttö 28500ft, nettó 25650.

Mi van most a Baba bónusz kezdő csomagban? És a Felicitas csomagban, amit szülés után kapunk?

Legjobb válasz: Felicitas csomag: 1nagy Johnsons... fürdetõ és sampon egyben, 1pelenka, 1 3db-os orrcsepp, 1kis Sudocrem, 1kis Johnsons-os popsikrém, és 1 csomag tea, amiben van tejserkentõ, és csecsemõ tea hasfájásra. Asszem ennyi van benne, de lehet h kihagytam vmit

Felicitas csomag: 1nagy Johnsons... fürdetõ és sampon egyben, 1pelenka, 1 3db-os orrcsepp, 1kis Sudocrem, 1kis Johnsons-os popsikrém, és 1 csomag tea, amiben van tejserkentõ, és csecsemõ tea hasfájásra. Asszem ennyi van benne, de lehet h kihagytam vmit
A védõnénid biztosan megtudja mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A védõnénimet ennél azért komolyabb kérdésekkel szoktam nyaggatni. De pár hét múlva úgyis megtudom, mert 38hetes vagyok. Csak már olyan jó errõl ábrándozni, mert ha a csomag a kezemben lesz, akkor az azt jelenti, hogy ott fog szuszogni mellettem a kis manóm is. Azért ha valaki tud a Baba bónuszról az is érdekel!Úgy emlékszem 2, 5 éve (az elsõ babámnál), hogy abban is voltak termékminták és kuponok is.
Féléve a Baba Bónusz csomagban a szórólapokon kívül egy Johnson's fürdetõ minta volt.
Most nekem egy bónusz kupon és egy J.popsikrém volt.
Szia. Az elsõ válaszoló vagyok. Még az eszembe jutott, hogy van még a csomagban 1 Gabi-s babaolaj, meg sok-sok újság. Van benne egy kis könyv, amiben vannak kitölthetõ szelvények, amiket ha beadsz bizonyos helyre, akkor kapsz még termékmintákat, majdnem ugyanezeket. Amúgy gratulálok a babádhoz, elõre is!! Jah meg nekem a kórházban majdnem alfelejtették ideadni a csomagot, ha a párom nem kérdez rá, akkor anélkül jöttünk volna haza.
Nálunk(Szeged) a felicitasz csomag mellett még járt a Bonita csomag is.

Szülés után mennyi időre kapom meg az első juttatásokat? Az anyaságit, gyedet, családit? Ja és a 23. heti vércukor mérést megszokták ismételni?

Nemrég hallottam, mi igaz ebb?l? Debreceni vagyok

Legjobb válasz: A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!

A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!
Csak kérdés második feléhez tudok hozzászólni, nálunk (Pápa)a 26. héten van cukorterheléses vérvétel és ha nem jó az eredmény akkor be kell feküdni a kórházba és ott 24 órás diéta melletti vérvétel van, naponta többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :) )


Hamarosan szülni fogok. Mivel munkanélküli vagyok a Tb et magam után fizetem . Mi változik a szülés után? Úgy tudom amíg a kicsi nem kapja meg a Tb kártyát addig az enyémet használja. Azután is fizetnem kell ugyan úgy mint eddig?

Legjobb válasz: A kicsi kb. 2-3 hét múlva kap TB kártyát, így õ ezzel 18 éves koráig alanyi jogon biztosított lesz. (igen, jól írtad, amíg nem kapja meg, addig a TE TAJ számodat írják majd be mindenhova). A gyerek 3 éves koráig GYES-re jogosult vagy és e idõ alatt a TB-d is rendezve van. A bonyolultások elkerülése végett ( tapasztalat :( ) jobban jársz, ha a GYES-t igazoló papírodat beküldöd az illetékes OEP-nek.

A kicsi kb. 2-3 hét múlva kap TB kártyát, így õ ezzel 18 éves koráig alanyi jogon biztosított lesz. (igen, jól írtad, amíg nem kapja meg, addig a TE TAJ számodat írják majd be mindenhova). A gyerek 3 éves koráig GYES-re jogosult vagy és e idõ alatt a TB-d is rendezve van. A bonyolultások elkerülése végett ( tapasztalat :( ) jobban jársz, ha a GYES-t igazoló papírodat beküldöd az illetékes OEP-nek.
mióta vagy munkanélküli? jogosult lehetsz terhességi-gyermekágyi segélyre, gyedre? ha nem, akkor gyes és az alatt jogosult vagy egészségügyi szolgáltatásra (és vonnak belõle nyugdíjjárulékot, így szolgálati idõt szerzel) gyes alatt nem kell fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot, mert a nemzeti kockázatközösségbe tartozol és a központi költségvetés fizeti helyetted az E-Alapnak és jól mondták, amíg a kicsi nem kapja meg a TAJ kártyáját, addig a tiédet írják rá
Olyan nincs, hogy a tiedet használja, kb 3 napos korában elkészül a TAJ kártyája, mikor hazajöttök, pár napon belül meg is kapod.
#1: de van olyan! Amíg nem kapja meg az újszülött a saját TB kártyáját (számát), addig pl. egy tápszer-receptre az ujszölött neve, de édesanyja TAJ száma kerül!

Milyen jövedelmet kaphat a szülésig az aki előző évben dolgozott 365 nap biztosítái joggviszonya a GYedhez van, de a szülésig munkanélküli, nem jár neki semmi? A szülés után kaphat GYED-et és addig semmit nem kap?

Esetünkben XY tavaly 9 hónapot dolgozott 98000 Bruttó bérért,de elküldték.Utána munkanélküli lett de nem járt neki semmilyen munkanélküli járulék.Pár hónap munkanélküli után elment közmunkára ami 5 hónapig tart és szerződéssel van ott.Közbe terhes lett.A szerződése után ő ujra munkanélüli lesz a szülése pedig csak 5 hónap múlva lesz.Addig 5 hónapig nem kaphat semmit?Munkanélüli járulékot nem kap,ha megszült utána kaphat GYED-et?Egy ismerős mondta neki felvenné 4 órába mint takarító csak hogy biztosított legyen.

Legjobb válasz: Ha nem megy el dolgozni a szülésig, akkor nem lesz gyed, csak gyesre lesz jogosult.

Ha nem megy el dolgozni a szülésig, akkor nem lesz gyed, csak gyesre lesz jogosult.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondolom, hogy ha xy-t bejelentik 4 órába és dolgozik a szülésig, akkor kaphat GYed-et, ha ez az idõ több mint 180 nap.Ha munkanélüli marad akkor hiába az elõzõ évi jövedelem ha csak GYES-re jogosult.

A szülés után hogyan történik a babának a név adása? Amennyiben férjnél van az anya, akkor egyértelmű, hogy a szig. Ben szereplő adatok alapján kapja a pici a családnevét?

Legjobb válasz: nálunk ez úgy mûködik,hogy még az esküvõnkkor megkérdezték,hogy a születendõ gyermek vezetékneve mi legyen.Fõleg mert én fölvettem a férjem nevét és megtartottam (középen) az én nevem. akkor mondtuk hogy csak apa nevét kapja majd. de szülés elõtt mikor fölveszik az adatokat is megkérdik újra

nálunk ez úgy mûködik, hogy még az esküvõnkkor megkérdezték, hogy a születendõ gyermek vezetékneve mi legyen.Fõleg mert én fölvettem a férjem nevét és megtartottam (középen) az én nevem. akkor mondtuk hogy csak apa nevét kapja majd. de szülés elõtt mikor fölveszik az adatokat is megkérdik újra
Házasságkötéskor egyértelmû. Ha x-né vagy, akkor az apa nevét kapja automatikusan, ez tiszta sor. Ha megtartotad a leánykori nevedet, akkor meg még a házasságkötés bejelentésekor nyilatkozni kellett, hogy milyen családnevet kapjon a születendõ gyermek.
Ha van apasági nyilatkozat akkor az apa nevét kapja, ha nincs az anyáét.

Gyesen vagyok ami április 3. -án lejár. Február 18. -án megszünt a munkaviszonyom. Újra babát várok. Mehetek táppénzre vagy munkanélkülire? Mit kapok szülés után? Csak gyest?

Legjobb válasz: Kérdezz meg tb tanácsadót! Az a lényeg, hogy akkor kapsz tgyást és gyed-et ha a szülés napján munkajogviszonyod van. Jó lenne ha találnál ismerõst aki addig bejelent, azt nem tudom, hogy hány hónapra jár neked a munkanélküli, ha a szülés napjáig akkor az is jó, ha nem lesz munkahelyed vagy lejár a munkanélkülid akkor csak gyes-t kapsz. A táppénz úgy emlékszem ilyen eseteben csak 1 hónapra jár úgynevezett passzív táppénz de inkább kérdezd meg az oep-et.

Kérdezz meg tb tanácsadót! Az a lényeg, hogy akkor kapsz tgyást és gyed-et ha a szülés napján munkajogviszonyod van. Jó lenne ha találnál ismerõst aki addig bejelent, azt nem tudom, hogy hány hónapra jár neked a munkanélküli, ha a szülés napjáig akkor az is jó, ha nem lesz munkahelyed vagy lejár a munkanélkülid akkor csak gyes-t kapsz. A táppénz úgy emlékszem ilyen eseteben csak 1 hónapra jár úgynevezett passzív táppénz de inkább kérdezd meg az oep-et.
Passzív táppénz már nincs, de munkanélkülin segítenek minden kérdésedben. Viszont április3-án legkésõbb 4-én menj el a munkaügyibe, mert már a jelentkezés napjától fogod kapni a pénzt ha jár (munkaviszony után). Viszont ha csak pl. április 10-én mész el akkor az a pár nap ki fog esni. :( Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején vagyok, novemberre vagyok kiirva.Közben beszéltem egy tb szakértõvel és azt mondta lát esélyt arra hogy kapjak tgyást és gyedet is.Majd megyek hozzá megbeszélésre.

Szülés után min múlik, hogy kapunk-e méhösszehúzó injekciót?

Sógorn?m belém akarja magyarázni, hogy tuti hogy kaptam szülés után, csak már biztos nem emlékszem... nincs másfél éve, hogy szültem, tutira tudom, de ez igazából min múlik? Egyik kórházban protokoll, a másikban nem? Ez hogy van?

Legjobb válasz: Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.

Az elsõ kettõ után nem kaptam, viszont a 3. és 4. szülés után már igen (mondván többedik szülés után már nehezebben húzódik össze magától). Aki kap, az emlékszik rá, ez tuti! (Elég "emlékezetes" a hatása!) 33 hetes km
Szülés után többször is ellenõrzik, hogy hogyan és milyen gyorsan húzódik vissza a méh. Én sokat kaptam, császárom volt, a tejem sem indult be, felborultak a hormonok, muszáj volt rásegíteni. A másik császáros anyuka is kapott. Sõt, egy másik anyuka, aki a harmadik babáját szülte, másnap neki is adatott a fõorvos, azt mondta, többedik babánál lehetséges, hogy lassabban húzódik vissza. Nem törvényszerû, lehet, hogy neked szuper a genetikád, nem volt rá szükséged.
Injekciót nem kaptam, viszont Ergam cseppet írt fel az orvos, bizonyos ideig kellett szedni, már nem emlékszem, meddig, ez segíti a méh visszahúzódását. Lehet kórházanként eltérõ, vagy az adott páciens vizsgálatakor döntik el, hogy mi a célszerûbb.
Nálunk csak a csaszisok kapnak.
Nekem betapintásom volt szülés után, emiatt kaptam oxitocint és csak én kaptam a szobában, ahol 4en voltunk. Volt ott olyan kismama, aki a 3. babáját szülte.
Injekciót nem kaptam, de mivel oxitocinnal szültem, miután megszületett a kislányom, hagyták a maradék oxit lefolyni. Az összehúzza a méhet.
Attól függ, hogy az az orvos, akinél szültél, mit ír fel neked. Orvosa válogatja, mit lát jónak.
A császárosok mindenféleképpen kapnak. Én napi kettõt kaptam, emlékszem, reggel és este jött a kis rezidens, aztán jól oldalba szúrt. :)
Én az elsõ szülés után Ergam cseppet kaptam az is csak egyszer a kórházban, a második után semmit sem.
Pl akinek nem indul be idõbe magától vagy egyáltalán nem.
A fiam az elsõ babám (már nem baba, mert 2 éves lesz), császárral született és nem kaptam méhösszehúzó injekciót, csak cseppeket, azt is csak a bent tartózkodás alatt (3 napig). A mellettem fekvõ szintén császáros anyuka viszont kapott minden reggel. Engem bikinivonalon vágtak, õt hosszában. Nem tudom, hogy ennek van-e hozzá köze.
császáros voltam. s igen, orovsa válogatja. az én dokim talán egyet írt ki (vagy max kettõt) míg más doki a szobában 4-et is más császárosnak. nekem annyira nem volt görcsrohamom tõle, de a szobatársak fetrengtek.
Én is császáros voltam és bent tartózkodás alatt kaptam én is méhösszehúzó szurit. Vizsgálni nem vizsgált senki, automatikusan kaptam. Nem éreztem görcsöket utána.
2x szültem, ugyan abban a kórházban. Nem tudom min múlik, hogy kap e valaki (szerintem esetemben a kórháznak elég szûkösek lettek az anyagi kereteik, így csak a legindokoltabb esetben adták), én szeretnék kapni harmadjára! Az elsõ szülés után kaptam 2x is-akkor mindenki kapott!! 2 év múlva a második szülés után már nem kaptam.
Ja és hüvelyi úton szültem! A második szülés után nem ellenõrizték hogy a méh milyen ütemben húzódik vissza! Az elsõ szülés után még a második napon is megnyomkodták a hasam.
Bár 2x császáoztak, mindkétszer kaptam. Elsõnél altattak, akkor utána 3 napig reggel-este combomba szurit, ami nagyon rossz. A másodiknál spinális érzéstelenítéssel, akkor belenyomták az infúzióba, fájdalomcsillapítóval együtt.Elég fájdalmas a hatás, a második után csillagokat láttam! Nekem a dokim egy tollal firkálta a hasam, hogy lássa mennyire hatásos, és amikor megnézte, lejjebb ment mindíg húzott egy picike vonalat. De úgy tudom azon is múlik hogy ki kap, hogy mekkora a bébi.

A SOTE 1-es számú női klinikán a szülés után az anyával maradhat az újszülött? És utána milyen időközönként, mennyi időre kapom meg? Vagy velem lehet egész nap?

És az igaz, ha látogató jön, nekem kell kimenni a babával, ? nem jöhet be? Ez az egyágyas szobákban is így van? Van egyáltalán egyágyas szoba, lehet ilyet (persze gondolom pénzért) kérni?

Legjobb válasz: Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.

Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.
Szia én a februári anyu vagyok... Irk majd privibe is és akkor majd irjál sztem ugy jobb beszélgetni..de válaszolok... Remélem az õsszes kérdést egjegyetem...már szita az agyam fáradt vagyok... Nem volt fogadott dokim meg szülésznõm sem. A jáhn Ferencben szültem volna csak lebeszéltek ott volt fogadott dokim itt nem fogadtam...DE tõrõdtek velem egy arab orvosnõnél szültem ha kéred a nevét megirom nagyon profi gátvédelmet csinált és sikeresen nem repedtem meg semmi...nem kértem semmi fájdalom csillapitót sem.Mindent meg lehet velük beszélni a szülõszoba szép tiszta kellemes apával jól el lehet lenni magatokra is csukhatjátok az ajtót ha éppen ugy jobb neked..Szülés kõzben segitenek csak rád figyelnek és szülés utánn is jõtt a szülésznõ hogy nem e vagyok éhes hoz teát stb...este 7 kor született meg a lányom este 10 fele jõtt a dokinõ érdeklõdõtt hogy vagyok stb...és ne várt pénzt senki és ez nagy szó...Minden nap jõtt és nézett babázott mondta hogy nagyon szép baba stb kérdezte hogy vagyok meg minden nagyon kedves volt de mindenki..És nem fogadott el egy fillért sem.. A csecsemõsõk is mindent megmutatnak hogy kell pelusozni kõldõkcsonk stb megmutatják hogy szopiztasd a babát napjában tõbbszõr is jõnnek és segitenek ha kell...éjjel is mehetsz hozzájuk bármi kérdésed van vagy csak nem tudsz aludni...Én nem tudtam és mentem kérdezõskõdni meg sirt a babám és kihoztam sétálni..attol megnyugodott...Szoval segitõkészek nagyon... Akinek fogadott dokija volt és egy szobába voltunk annál sem volt tõbbet a dokija mint nállam...ugyan nem tudom mennyit adtak neki. De sztem nem baj hogy 4 en vagytok egy szobába mert igy segit a tõbbi anyuka aki tapasztalt Õk is nagyon arik voltak szoval nekem nagyon szép volt az egész szülés korház minden nagyon jó élmény volt... Irok akkor privit jó éjt... Hány hetes babás vagy?
Elsõ vagyok. Segitenek, megmutatnak mindent (köldökcsonk ápolása, mellrehelyezés szoptatásnál), persze arra nincs idejük, hogy ott legyenek melletted, magadnak kell boldogulni, de segitenek ha van kérdésed. Egyébként ezért is jó többágyas szobában lenni, mert nem egyedül bénázol, látod, hogy mások hogy csinálják, meg tudjátok beszélni az anyukákkal a dolgokat. Kaptam beöntést, nekem nehéz szülésem volt, gátmetszésem is volt, kaptam érzéstelenitõt is. Beszélj az orvosoddal errõl ha van fogadott dokid, esetleg szülõszoba látogatásra is elmehetsz, ott megmutatnak és elmagyaráznak mindent.
A kérdező hozzászólása: Ja, és beöntést kaptál? Gátmetszésed volt? Az érzéstelenítéshez hogy viszonyulnak? Elmondják a lehetõségeket, vagy külön kérni kell?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nagyon aranyos vagy, köszönöm, ha már így felajánlottad, lenne még egy pár kérdésem :) . Elsõ babám lesz, és be vagyok szarva rendesen, szóval: segítõkészek az ott dolgozók, megmutatják hogy pl. hogy kell szoptatni, meg pelenkázni, meg ilyenek? És nem nagyon nyomasztó, hogy mindig sokan vannak, ez nincs hatással arra, hogy nem tudnak annyit foglalkozni az emberrel? Neked volt fogadott szülésznõd, vagy orvosod?
Szia én az vagyok aki febr ban szült...kedd este 7 kor született a lányom és péntek délben jõttünk haza szombaton lehetett volna de semmi gond nem volt igy jõhettünk de elvileg 72 órát kell maradni nekem az péntek este telt volna le 7 kor...szép szülést neked...ha kérdésed van irok ha akarod...vagyis irjál..
szia én a 2. válaszoló vagyok nekem besárgult a baba így a 6. nap délelõtt jöttünk haza. szerintem lehet, hogy 3 napot kell, bár nekem a 4. napon volt a varratszedés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Annyit még meg tudnátok mondani, hogy hány napig kellett benn maradni? 2-3, vagy több? Ha mondjuk nincs semmi komplikáció.
Szia én idén szültem febr ban. Akkor ugy volt hogy este megszületett a lányom elsõ éjjel nem volt velem a lányomo mert nem volt hely aki éjjel szült az is sima kortereme került ahol nõgyógyászati betegek vannak....másnap mentünk délben a babamama korterembe ott velünk voltak a picik csak fürdeni vitték el õket.nagyon sokan szültek akkor ezért nem volt hely és valami átalakitás is volt az ugyan nem tudom hol.4 ágyas szobában voltam nem volt rossz nekem jó csajszikkal voltam együtt aki a második vagy 3.babáját szüle segitett annak aki az elsõvel ugymond bénázott nekem jó élmény volt.A látogatók nem mehetnek be a korterembe ki kell menni és kivinni a picit is...jó sokan vannak esténként...
szia az elsõ válaszolóhoz még annyit tennék hozzá, hogy az 1 ágyas szobákat szinte lehetetlen lefoglalni, mert az ott dolgozók valakijének a barátjának, rokonának vannak fentartva elõször. ha szabad, fizetni nem kell érte, legalábbis 2009-ben nem kellett. én is 4 ágyasban voltam. ami katasztrófa volt, mert 2 4ágyashoz tartozik egy pici fürdõ és wc, minden nap takarítanak, de 8 emberre kevés. látogatási tilalom volt akkor, amikor ott szültem, hát nem kell mondjam milyen érzés volt, hogy a családot nem engedték be.
Ja azt nem irtam beõntést kaptam...de nem volt szrnyû pont ott csinálják hogy egyet lépsz és ott a wc de tartani kell egy kicsit azt elmondják...nem vészes én is féltem tõle kicsit kellemetlen... febr anyu voltam..

én egy 18 éves lány vagyok (23 hetes kismama) és hogy milyen juttatásokat kapok szülés után? (iskolás vagyok)

Legjobb válasz: gyest és casládi pótlékot,ami összesen 39450ft és szülés után kapsz 65ezer forint egyszeri anyasági támogatást

gyest és casládi pótlékot, ami összesen 39450ft és szülés után kapsz 65ezer forint egyszeri anyasági támogatást
anyaságit csak akkor kapsz, ha megvan négy pecsét a kiskönyvben, erre figyelj oda!
Kapsz szülés után egy egyszeri nagyobb összeget (ha jól tudom kb. 100e), utána gyes (kb. havi 25e), és a családi pótlék (11e).
anyasági támogatást mindenki megkapja, vagy pl. csak egy bizonyos kor alatt?
Azt mindenki megkapja.
2 válaszoló, jól irja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!