Találatok a következő kifejezésre: Szülés után jön meg a (32 db)

Lehet hogy csak több mint 10 hónappal a szülés után jön meg először? Tapasztalat? Milyen volt, fájdalmas? És utána beállt havi rendszerességre?

Legjobb válasz: 14 hónapos a kicsim, január 15-én jött meg összesen 1 napra! Nem mintha baj lenne :-))) Azóta semmi megint... elõtte görcsölt a hasam napokig, de nem volt vészes, ki lehetett birni.

14 hónapos a kicsim, január 15-én jött meg összesen 1 napra! Nem mintha baj lenne :-))) Azóta semmi megint... elõtte görcsölt a hasam napokig, de nem volt vészes, ki lehetett birni.
Szülés után 6 hónappal jött meg az elsõ mensim. Hasmenés jellegû tünetekkel, tökre megijedtem h vírus, futottam a WC-re és csupsa vér volt már a gatyám is :) Úgy görcsölt mint szülés elõtt, nem jobban. Utána teljesen szinte napra pontosan beállt, pedig SOHA nem volt rendszeres. Nekem 3-4 havonta volt menstruációm. (gondolhatjátok hogy sikerült eltalálni ezalatt a peteérést..?! :) ))))) éjjel-nappal.. :) ))))) na jó ez nem ide tartozik! :)
a dokim nõ, azt mondta, hogy neki is 10 hónappal a szülése után jött meg, teljesen normális.
Nekem most volt egy éves a kislányom, és nekem még mindig semmi. Igaz még szopizik napi 4-6x.

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Szulés után mikor jon meg a menstruáció?

Sziasztok.tudom hogy ez mindenkinek máshogy van.5 hónapja szultem csak 2 hónapig szoptattam,de még nem jott meg,tehát már 3 hónapja..terhes nem vagyok..Ez normális?

Legjobb válasz: Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.

Én is 2 hónapig szoptattam, és 4 hónappal szülés után jött meg elõször.
Azt szokták mondani, hogy a szoptatás abbahagyása után 3 hónappal kell megjönnie. Én nem tudom, hogy így van e valójában, ezért azt javaslom, hogy bár lehet hogy csak lassabban áll vissza a hormonháztartásod az eredetire, de azért hogy megnyugodj, nézesd meg Magad dokival.
A kérdező hozzászólása: Koszonom
8honapig szoptattam , es utanna meg plussz ket honap .szoval szules utan 10honappal menstrualtam eloszor...

Mikor jön meg a menszim szülés után?

tudom, aki szoptat, annak kés?bb. 6 hétig volt tejcsim, de utóbb már 10-20 ml. és 16-án lesz 3 hónapja, hogy szültem.... normális?

Legjobb válasz: Szia! Én szoptatok,mégis megjött szülés után 4 hónappal... :/

Szia! Én szoptatok, mégis megjött szülés után 4 hónappal... :/
Én csak 2-3 hétig tudtam szoptatni, és kb. 2 és fél hónapos volt a kisfiam, amikor megjött.
Még szoptatok, fiam fél éves és szerencsére még nem jött meg.
Szia! Ez teljesen szervezetfüggõ! Én 7 hónapig szoptattam. A szülés után 6 hétig véreztem majd 3 nap szünet és megjött rendesen. Az elsõ 3 hónapban össze -vissza volt, de utána beállt rendesen.
Nekem szülés után 6-7 hónappal jött meg a mensim elõször, de 2 évig szoptattam.
nekem akkor jött meg elõször, amikor a kisfiam 4 hós volt, õ is már nagyon keveset szopoizott akkor kb. 1 percet, aztán kapta a tápit. de ez teljesen egyénfüggõ. szerintem lassan neked is meg fog jönni.
Nekem megjött a szülés után 7 héttel. A dokim azt mondta, hogy a nõk 80%-nak nem jön meg, amíg szoptat.
Nekem épp négy hónapos volt a lányom mikor megjött, most 9, 5 és azóta olyan, mint az esti mese, hol volt hol nem. már helyre állhatna.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. akkor nem aggódok, majd jön.... ráér még, nem hiányzik... :)

Szülés után mikor jön meg a menstruáció?

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés után 4 héttel megjött, de kevés volt a tejem, majd el is apadt nem sokkal késõbb. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem szülés után 4 héttel megjött, de kevés volt a tejem, majd el is apadt nem sokkal késõbb. 4 hónapos kisfiú anyukája
Attól függ meddig szoptatsz, én 7, 5 hónapos koráig szoptattam és 8 hós volt, amikor elõször megjött.
Ez teljesen változó. van akinél a 6.héttõl megjön, pedig szoptat és van akinek addig nem jön meg amíg szopizik a pici. Reménykedjük az utolsóban! :)
Nekem megjött 5-6 héttel szülés után, pedig szoptatok azóta is. 8 hetes lesz a babám.
Szia! Nekem 3 hónapos volt a lányom mikor megjött a menszeszem. Aztán sokáig csak "maszatolás, " majd 7, 5hónaposan megint rendesen. Még szoptatok és a Cerazette nevû tablátát szedem.
szia.En csaszarral szultem, 10hosan jott meg a menszesz, es meg mindig szoptatok, (14-en lesz 1 eves a babam)Szervezettol fugg!!
szia! nekem 6 hétre rá volt egy pici vérzésem, dokim szerint olyankor majdnem minden nõnek van, de az mégh nem menstruáció, csak a gyermekágy vége. nekem 7, 5 hónappal szülés tán jött meg elõször.
Gond, ha én ma 8 hete szültem /nem szoptatok/ és még nem jött meg a menstruációm???
Kíváncsi vagyok, mi történt utána! Most én is u.ebben a cipõben járok, csak 10. hetesen!!!

Szülés után, ha szoptatás abbamaradt, mikor jön meg a menstruáció?

A babámat csak 4 hónapos koráig tudtam szoptatni, most múlt 6 hónapos, és még mindig nem jött meg. Mikorra várható? Meddig várjak?

Legjobb válasz: Nekem szoptatás alatt jött meg. Sztem várj egy kicsit és ha nem jön meg, fordulj orvoshoz.

Nekem szoptatás alatt jött meg. Sztem várj egy kicsit és ha nem jön meg, fordulj orvoshoz.
Én 9 hónapig szoptattam, mikor abbahagytam a következõ hónapban megjött.
Nekem kb. 4 héttel utána jött meg. Nem egészen pontos még most sem (4 hónapja jött meg elõször), de csak pár napokat késik.
nekem szülés után 14 hónapra igaz sokáig is szoptattam :) most pedig jön a kistesó :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Gratulálok a babához! :-))) Én lassan lemegyek nõgyógyászhoz. Kezd egy kicsit furcsa lenni, mert már december óta nem szoptatok, és még mindig semmi.
Milyen fogamzásgátlót szedsz? A szülés óta megjött máûr a mensid legalább 1x?
Nekem is volt ilyen, elsõ szülésem után kaptam, kerek egy évig nem volt menszeszem, mire nagy nehezen meghozták, csak hozzá teszem , ez kb 25 éve volt..ma azért más az orvos tudomány!
Lehet a fogamzásgátló mellékhatása, ajánlom neked a novinet fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: Igen, szülés óta már megjött 1x! Jangee, az a gyógyszer neve!

37hetes vagyok és még nem volt előtejem. Egyszer volt egy csepp de rendes fehér mint a tej. Ha szülés után mellre rakom a babát honnan fogom tudni h jön e neki előtej?

Ha nem jön el?tej akkor attól függetlenül 2-3nap múlva beindulhat a tejtermelés?Addig mit eszik a baba?

Legjobb válasz: szia.ne idegeskedj,lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett,onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj,minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája

szia.ne idegeskedj, lesz tejed....valakinek van elöteje a pici születése elött is valakinek nincs.nyugodtan tedd majd mellre ha megszületett, onnan tudod hogy "eszik"hogy megnyukszik.ha netán nem lesz röktön ne idegeskedj, minnél többször tedd mellre mert ez serkenti a tej telmelödést.3napon tutira lesz!!!!addig meg álltalába cukrosvizet és teát kapnak inni.de álltalába minden baba veszit a sulyábol mire hazavisszik.csak nyugi.irj hogy mi lett veletek.boldog babavárást jó szülést és grat a babához.1éves fiúcska anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!
Szia. Nekem sem volt elõtejem egy csepp sem. Vasárnap szülem és csak szerda este lett tejem, akkor is kevés. Addig vizet és nagyon kevés teát kapott a babám, azt is szigorúan pohárból. Aztán beindult rendesen, 2 és fél évig szopizott. :)
Nekem semmi elõtejem nem volt terhesen, de nem is gondoltam hogy kéne lennie. Amikor meglett a baba, akkor is csak pár csepp elõtej szivárgott, a harmadik-negyedik napon indult be a tej rendesen, addig viszont elég az elõtej. Nem kell tápszert kapnia, mert akkor nem fog szopni rendesen, hiszen a tápszer könnyebben jön, így ellustul. Ha egy hét alatt sem indul be a tej, azt úgyis tudni fogja a védõnõ, de mielõtt tápszert adnál, mindig beszélj vele. Mert valószínûleg csak idõ kérdése és lesz rendes tej. Ha elõtej lesz, akkor tej is lesz. De most még egyiknek sem kell lennie.
Elõtej mindenkinek van, csak nem mindenkinek csordogál ;) Mennyisége nem mérhetõ, ha szülés után mellre kerül a baba, neki az épp elég, olyan pici a gyomrocskája. Pár csepp is elég, onnan tudod, hogy van, hogy nyel :) Elõtej termelõdik a tejbelövellésig, ami hamarabb megtörténik, ha addig is gyakran szopizhat a baba. 2-4 nap múlva várható, és eleinte az sem sok, hiszen a baba nem tud rögtön nagy mennyiségeket szopizni. Ha viszont a belövellésig teát/cukros vizet adsz neki, attól megnõ a gyomor térfogata, és valóban éhes lesz, mert a tejbõl még nincs annyi.
És még egy jutott eszembe, onnan is tudod, hogy nyel elõtejet, hogy a fekete magzatszurok, amit elõször kakil, zöldesség válik, majd fokozatosan aranysárgává!
Nekem sem volt egy csepp elõtejem sem. Szülés után azonnal mellre tettem, és szopizott is babám rendesen. Meg is nyugodott. Elsõ napokban nehezen indult be a tejem, mert a babám nem szopizott - besárgult nagyon-. Viszont fejtem sokat, 3 óránként mindkét mellet, és még a kórházban annyi tejem lett, hogy 3.-4. napon már csak azt kapta pótlásra a babám egész nap. (Cumisüvegbõl, nem pohárból és kanállal!!!) Elsõ hét végén kapott annyira erõre, hogy kezdett szopizni, és azóta is (ma 10 hetes) csak szopizik. Teát nem is igényel. Nem szoknak le a babák a cumisüveg használattól a szopizásról minden híresztelés ellenére! (Nekem õ a negyedik gyerekem)Ha nagyobb súllyal születik, nem biztos, hogy kap tápszert, csak cukros vizet. Az enyém kicsi volt és koraszülött, ezért az elsõ 2 napban kapott pótlásként tápszert úgy, hogy a lefejt kis mennyiségú anyatejet beleöntötték a tápszerbe. Aztán elmaradt a tápszer...:-)

Mikor jön meg a mentruáció szülés után?

Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: 16 hete szültem. 1 hónapja nem szoptatok és még mindig nem jött meg.

16 hete szültem. 1 hónapja nem szoptatok és még mindig nem jött meg.
Az elsõ babámnál a szülés után 6 héttel, a másodiknál 6.5 hónap múlva.
6 hetes konrollnál felírta a doki a fogamzásgátlót Azalia, majd rá egy hétre megjött. Ömlött belõlem szó szerint. Aztán a következõ hónapban már nem jött meg, meg azután sem. Folyamatosan szoptatok. most lesz 5 hónapos a babám és 3 napja valami van de ezt nem nevezhetem menszesznek. Fogalmam sincs ez most mi nálam.:(
Én is szoptatom a kislányom. 8hetes volt amikor felírt a doki Azalia fogigátlót és rá egy hétre megjött... Sajna nekem nem jött be a bogyó mert nem volt tõle tejem. Biztos sok mindentõl függ h kinek mikor jön meg elõször. Reméltem én is h amíg szoptatok addig nem jön meg...dehát ez van sajna.
Az én kisfiam 4 hónapos volt, amikor elõször megjött. Most 11 hónapos és még mindig szoptatok, napi 2x + éjszaka. Azóta rendszeresen, pontosan megjön.
10 hetes lesz a hétvégén a fiam, csak szoptatom.épp hét elején jött meg, persze õszinte sajnálatomra.reménykedtem pedig h még egy kicsit mellõz a "mikulás".ja én is szedek fogigátlót két és fél hete, injekciósat.
Nekem az 5.hónapban jött meg elõször és azóta rendszeres, most 11hónapos a babaám és még mindíg szoptatom reggel és este(akkor kéri).
Az én lányom 11 hónapos koráig szinte 2 óránként szopizott a hozzátáplálás ellenére, aztán egyik naprólamásikra teljesen abbahagyta. 1 hét múlva megjött, 4 hónapig szép 28 napos ciklusaim voltak, aztán megint elmaradt...most 34 hetes terhes vagyok :)
Nekem meg 1éves koráig szopott a fiam majd abbahagyta es rá kb 2hétre megjott.
Aki igény szerint és akár éjszaka is szoptat, annak késõbb szokott. Én 14 hónapja szoptatok. A kislányom még most is napi 5-6 alkalommal szopizik, éjjel is legalább 1x. Közben szedem az Azaliát is, de volt, hogy ki-kimaradt 1-1 hónap. Mégsem jött meg akkor (akkor még szinte csak szopizott a kislányom, mást egyáltalán nem kapott). Most 1 hete jött meg elõször, bár épp most kezdtem újra szedni a gyógyszert, tehát az is lehet az oka.
nekem úgy volt, hogy nem jött meg, de 8 hetes babánál elkezdtem szedni az azalia fogamzásgátlót, és azóta sem jött meg, tegnap tettem le a tabit, most 7 hónapos a babám. hát, kíváncsi vagyok. de valakinek meg egybõl megjön 1-2 hónap múlva, akár tabi mellett is.
Nem volt még 5 hónapos a kislányom, mikor megjött, és úgy folyt le a dolog, mint régen.Ugyanúgy 5 napig tartott, és a mennyisége is hasonló volt.Csak szoptatok, nem szedek semmit.

Szülés után mennyi idővel jönnek meg a támogatások, ha mindjárt beadjuk a papírokat, ahogy lehet?

Gondolok a gyesre (mert azt fogok igényleni), a családi pótlékra és az egyszeri anyasági támogatásra. Melyik mikor jön meg, mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.

Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.
Egy hónapja adtuk be az igénylést a családi pótlékra és az egyszeri anyasági segélyre de még semmi.Szerintem semmi jóra nem lehet számítani...
Szerintem érdemes lenne megkérdezni a tb-t, akár mennyire kínos, de akkor is ez egy támogatás és élni kell.A gyes felháborítóan kevés összeg és döbbenet, hogy most utalják ki a januárit én tuti bemennék.Tényleg addig mibõl élt az elõttem író.Oké, hogy nemsokra elég, de akkor az összes támogatás csúszni fog majd fél évet, ez nonszensz!!A tb.pl nekem a táppénzt kiutalta 30nap után rögtön, de én fel is hívnám õket az tuti.
Én Terhességi Gyermekágyin vagyok, és van olyan hogy 5 részletben küldik az egy havi mennyiséget. Azt mondták, mikor felhívtam, hogy ez így szokás. A családi pótlékot meg 4 hónap múlva kaptam meg visszamenõleg is. Az egyszeri anysági 7 hétre kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, ez nem túl bíztató... Tudtam, hogy készülni kell rá, de hogy ennyire?:-( Tényleg nagyon somorú... De sajna mit tudunk tenni... Akkor ezerrel tartalékolunk elõre:-(
Akkor én szerencsés vagyok ezen a téren.Ahogy beadtuk a papirokat rá 2 hétre átutaltak minden pénzt.csp., thgys., anyasági.Én sem gondoltam, hogy ilyen gyorsak lesznek.Kellemesen csalódtam. 5hetes kisfiu anyukája
Nálunk is gyors volt ez (Békés megye), leadtuk a papírokat, és a következõ héten a számlámon volt a pénz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!