Találatok a következő kifejezésre: Szülés után jön (77 db)

Milyen érzés mikor kijön az aranyér? Közvetlen szülés után jön ki, vagy már akkor? Szülés után csak vécézés közben (erölködéstől) vagy bármikor kijöhet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy szülés után azonnal kijön-e,ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön,elõször olyan kellemetlen,mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani,mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól,és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod,mint én is tettem,mert nem tudtam mi is az,akkor egyre nagyobb lesz,mig a végén akár ülni sem tudsz vele,annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki,hanem bmikor.Szorulás,nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.

Azt nem tudom, hogy szülés után azonnal kijön-e, ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön, elõször olyan kellemetlen, mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani, mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól, és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod, mint én is tettem, mert nem tudtam mi is az, akkor egyre nagyobb lesz, mig a végén akár ülni sem tudsz vele, annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki, hanem bmikor.Szorulás, nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.
Szia.Èn szülés után az elsö székletüríte´skor vettem elözször észre.akkor utánna visszahu´zo´dott.Sajna ithon (megemeltem egy nehéz dobozt), gondolom, hogy azért, u´jra kijött.Nagyon kellemetlen volt, vérzett is.kaptam rá kúpot, 2-3 hét mire rendbe jött.Néha most is kijön wc-kor, de visszahúzo´dik.Sajnos bármikor kijöhet, emeléstöl, felfázástól, esetleg székrekedéskor.Vigyaß´zni kell.
Nekem a második szülésem után 9 nappal jött ki. Sorban álltam, és éreztem, hogy vmi történt. Védõnéni Sperti krémet ajánlott, ezt lehet terhesen-szoptatás alatt használni. Viszketett, és egy kis dudort éreztem. Hamar elmúlt (kb 1 hét), és akkor jön ki, ha kicsit több székletem van egy nap.
A kérdező hozzászólása: Húha. Az is lehet már nekem is kijött akkor? Párszor már viszketett , de egyebet nem éreztem, hogy ott kint lenne valami, csak a viszketést. Most 38 hetes vagyok.

Lehet hogy csak több mint 10 hónappal a szülés után jön meg először? Tapasztalat? Milyen volt, fájdalmas? És utána beállt havi rendszerességre?

Legjobb válasz: 14 hónapos a kicsim, január 15-én jött meg összesen 1 napra! Nem mintha baj lenne :-))) Azóta semmi megint... elõtte görcsölt a hasam napokig, de nem volt vészes, ki lehetett birni.

14 hónapos a kicsim, január 15-én jött meg összesen 1 napra! Nem mintha baj lenne :-))) Azóta semmi megint... elõtte görcsölt a hasam napokig, de nem volt vészes, ki lehetett birni.
Szülés után 6 hónappal jött meg az elsõ mensim. Hasmenés jellegû tünetekkel, tökre megijedtem h vírus, futottam a WC-re és csupsa vér volt már a gatyám is :) Úgy görcsölt mint szülés elõtt, nem jobban. Utána teljesen szinte napra pontosan beállt, pedig SOHA nem volt rendszeres. Nekem 3-4 havonta volt menstruációm. (gondolhatjátok hogy sikerült eltalálni ezalatt a peteérést..?! :) ))))) éjjel-nappal.. :) ))))) na jó ez nem ide tartozik! :)
a dokim nõ, azt mondta, hogy neki is 10 hónappal a szülése után jött meg, teljesen normális.
Nekem most volt egy éves a kislányom, és nekem még mindig semmi. Igaz még szopizik napi 4-6x.

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

27. hét végén vagyok és megindult az előtej, a bal mellemből jön, a jobból nem. Ez esetben a jobba nem is fog termelődni a szülés után?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ terhességem alatt,nekem is csak az egyik mellembõl jött elõtej,viszont szülés után 6 hónapos koromig szoptattam a kislányomat mindkét mellembõl! Az,hogy az egyik mellbõl jön csak elõtej,nem jelenti azt,hogy csak abban fog tejcsi termelõdni!Van olyan ismerõsöm,akinek nem volt terhesség alatt semmi,és õ szülés után neki is rendesen volt teje! Üdvözlettel:15 hetes kismama

Szia! Elsõ terhességem alatt, nekem is csak az egyik mellembõl jött elõtej, viszont szülés után 6 hónapos koromig szoptattam a kislányomat mindkét mellembõl! Az, hogy az egyik mellbõl jön csak elõtej, nem jelenti azt, hogy csak abban fog tejcsi termelõdni!Van olyan ismerõsöm, akinek nem volt terhesség alatt semmi, és õ szülés után neki is rendesen volt teje! Üdvözlettel:15 hetes kismama
Bocsi az elõbb kicsit értetlenül fogalmaztam!Szóval a lányomat szoptattam 6 ek hónapos koráig, és az ismerõsömnek szülés után indult be a teje, elõtte pedig semmi nem volt!
Semmit se jelent ne izgulj, lesz tej mind a két ciciben! Egyébként az egyik mindig kevesebbet termel, ugyanúgy ahogy egy kicsit nagyobb is lehet a bal v. a jobb. Persze nem mindenkinél de elég jellemzõ hogy nem vagyunk teljesen szimetrikusak.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Szülés után menstruáció mikor jön? Függ attól, hogy meddig szoptat az ember? Mikortól fogamzóképes újra? - mikortól kell védekezni?

Legjobb válasz: Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).

Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).
Az elsõ együttlétnél újra terhes lehetsz!!!Nekem 6 hát után jött meg újra, és 7 hónapig szoptattam, tehát már az elsõnél is teherbe eshettem volna!
Védekezni elsõ pillanattól kezdve. Nekem szülés után 6 héttel megjött, utána rá 28 napra. Utána egészen kisfiam 17 hós koráig semmi. 25 hónapos koráig szopizott.
En egyik gyermekemet sem tudtam sajnos szoptatni, az elso mensi mindket szules utan a 7-8. heten megjott. De vedekezni kell akkor is, ha szoptatsz.
Lassan 8 hónapja szültem, míg minidg szoptatom a babámat, naponta legalább 4szer és éjszaka egyszer, 6 hónapos volt a kcisikém, mikor elõször megjött a menstruációm
A fiammal 3hét volt a gyerekágy, köv héten gyengéd, de megjött, és onnantól kezdve rendesen 23-28naponként, 13hónapig szopizott, ha tehette volna napi 24órában. Most a csajosomat 5.hónapja szoptatom, egyszer már "megvolt" 1, 5napig, de igazán most jött meg, és õ is cicifüggõ. Védekezni pedig nemárt az elsõtõl kezdve, hacsak nem vágya valakinek, hogy az elsõszülött elsõ szülinapján már legyen tesó is...
6 hét után megjött, 8 hónapig szoptattam. Sógornõm 5 hónapig szoptatott, de csak 8 hónap után jött meg neki. Védekezni egybõl érdemes, mert van ismerõsöm, aki úgy esett teherbe, hogy szoptatott, és nem is jött még meg neki. Amúgy nagyon változó kinek, mikor jön meg szülés után.
nekem szülés után 9 hónappal jött meg elõször, utána egy hónap kimaradt.utána pedig minden hónapban megjött.nem pontosan, mert szülés elõtt sem volt pontos.mi elsõ együttléttõl kezdve védekeztünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor vigyázunk majd.

Van olyan hogy szülés után egyáltalán nem jön meg?

Mi történt , mi volt a probléma? Doki tudott segíteni? Nincs ilyen gondom csak érdekel. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: hát nekem ilyesmi a problémám.szülés után 2 hónappal megjött.azóta semmi.11 hós koráig szopott a fiam,most 16 hónapos múlott.múlt hónap elején voltam a dokinál hogy már 4 hónapja nem szoptatok és még semmi.megvizsgált.azt mondta kezdjem el szedni a fog.gátlót,és a 7 napos szünetben meg kell jönnie.most vagyok pont a szünetbe,de még semmi.ma délelött volt egy pecsét a bugyimon,de azóta sem jött semmi.holnap kell elkezdenem a következõ levél gyógyszert.ha nem jön meg vissza kell mennem.hát remélem megjön.már parázok rendesen.legelõbb csütörtökön tudok menni dokihoz,de az még olyan messze van.remélem nincs semmi gond. szóval erre a kérdésre én is nagyon várom a válaszokat.

hát nekem ilyesmi a problémám.szülés után 2 hónappal megjött.azóta semmi.11 hós koráig szopott a fiam, most 16 hónapos múlott.múlt hónap elején voltam a dokinál hogy már 4 hónapja nem szoptatok és még semmi.megvizsgált.azt mondta kezdjem el szedni a fog.gátlót, és a 7 napos szünetben meg kell jönnie.most vagyok pont a szünetbe, de még semmi.ma délelött volt egy pecsét a bugyimon, de azóta sem jött semmi.holnap kell elkezdenem a következõ levél gyógyszert.ha nem jön meg vissza kell mennem.hát remélem megjön.már parázok rendesen.legelõbb csütörtökön tudok menni dokihoz, de az még olyan messze van.remélem nincs semmi gond. szóval erre a kérdésre én is nagyon várom a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Én császáros voltam. Szülés után elmúlt a vérzés olyan 5 hét után. Most mindjárt 5 hónapos a lányom még szopizik, így eddig mem is jött meg, de kíváncsi leszek ha már nem cicizik megjön e rendesen.
A kérdező hozzászólása: Ja én még fog.gátlót sem szedhetek így ha hasonló gondom lenne nem tudom mit csinálnának.
én szoptatás alatt is kaptam fog.gátlót(injekciót).de ettõl nem jön meg a menses amig a szervezetben van.egyébként ma reggelre megjött, vagyis véreztem valamennyit.a doki azt mondta hogy legalább 1 napot legyen normális vérzésem és akkor nem kell visszamennem. az nagyon normális dolog h nem jön meg a szoptatás alatt.ne aggódj.amig szoptatsz addig normális.

Szülés után mennyi idővel áll helyre a menstruáció, igaz hogy addig nem jön meg amíg valaki szoptat?

Legjobb válasz: ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.

ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.
Szia! Nekem az elsõ fiam 3 hónapos volt amikor elõszõr megjött és onnantól rendesen 28 napos ciklusaim voltak. A második fiam 5 hónapos volt és ugyanigy volt. De ez egyénenként változó. Sógornõmnek pl.egyáltalán nem jött meg amig szoptatott.

Az anyuka a szülés után minimum mennyi időre rá mehet újra dolgozni? Hat hét? (Pl. Ha az apuka jön gyesre)

Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját,engedik neki,hogy szoptassa vagy egyb?l el is veszik?

Legjobb válasz: Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.

Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.
Szülés utáni percektõl dolgozhat, ha például otthoni a munkája, vagy nem kell mindig bejárnia. Ha szülés után adja örökbe, akkor azonnal el is vihetik a babát. Mi értelme lenne a szoptatásnak? Hogy beinduljon a tejtermelés, és hónapokig folyjon a mellébõl a tej a semmire?
Nem hiszem, hogy van erre bármiféle törvényi korlátozás, ha apuka megy gyesre, akkor anyuka simán elmehet dolgozni, amint elég jól érzi magát. De lehet rosszul tudom. Örökbe pedig akármikor adhatja valaki a gyerekét, nem csak a szülést követõen, hanem akár néhány évesen is, így ha nem egybõl a szülés után mond le róla, hanem csak késõbb, akkor megvan a lehetõsége a szoptatásra is, gondolom.
Az anyuka a szülés után minimum mennyi idõre rá mehet újra dolgozni? Amint bir, a 6 hetet, illetve a gyermekagyi folyas veget erdemes megvarni. Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját, engedik neki, hogy szoptassa vagy egybõl el is veszik? Ez megbeszeles kerdese, ha a leendo orokbefogado szulok ezt nem kifogasoljak akkor miert ne. Mellesleg elvileg van egy idoszak -talan 6 het, de javitsatok ki, ha tevedek- amig az anya meg is gondolhatja magat
Ha nyílt örökbe fogadás van akkor nem is szoptathatja és meg sem gondolhatja magát az anyuka. Persze ha szülés elõtt már aláírták a papírokat.
Szülés után az anyukának hat hete van "meggondolni magát" , hogy mégsem adja örökbe. Ez van a törvényben! De nem értem kérdezõ, most akkor a férjed megy GYES-re, és más valakinek a babáját fogják majd örökbe adni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!