Találatok a következő kifejezésre: Szülés után ideig van (33 db)

Szülés után is vannak fájdalmak? Mennyi ideig?

Legjobb válasz: nekem szülés után csak a varratom fájt meg a helye mikor kiszedték kb 1 hétig.valakinek ez se fáj.meg mikor eleinte szoptattam akkor gõrcsõlt a hasam mert a méh huzodott õsszefele. 3 hete szültem.

nekem szülés után csak a varratom fájt meg a helye mikor kiszedték kb 1 hétig.valakinek ez se fáj.meg mikor eleinte szoptattam akkor gõrcsõlt a hasam mert a méh huzodott õsszefele. 3 hete szültem.
Nekem kábé 6 hétig fájt lent, feszítõ érzés volt. Mára elmúlt. Természetes úton szültem.
Hüvelyi úton szültem gátmetszés nélkül, kb.2 hétig voltak elég erõs görcseim.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.de ez nem olyan erõs fájdalom mint a szüléskor?
Én fél éve szültem, és a medencém még mindig ropog, ki van lazulva és fáj, no és 7 hétig véreztem. Dokim gratulált, mondta, hogy én vagyok az 1 százalék, aki jól megszenvedi.
Nekem semmi fájdalmam nem volt. El is gondolkodtam, hogy ez mennyire normális, mintha nem is szültem volna... 2-3 alkalommal fájt kicsit a hasam, de semmi más nem volt. Most fél éves a lányom, azt szoktam érezni, hogy rendezõdnek a belek. Fura, mert abszolut olyan érzés, mint mikor a kicsi mozgott bent:-) Mások is mondták, hogy ezt még egy évig is lehet érezni..De ez sem fáj, csak fura:-)

Mennyi idő után lehet teherbe esni szülés után, és van aki rábetegedett?

Augusztusban szültem,de sajnos meghalt a kislányom.A hat hetes gyermekágy után belevágtunk a babaprojektbe.Most 17-én volt egy kis barnázásom amit pici rózsaszín foltocskák kísértek.Csináltam tegnap tesztet,ami pozitív lett.Nem voltam orvosnál,mivel még korainak gondolom.Viszont ma elkezdtem "vérezgetni",és nem tudom hova tegyem ezt.Volt valaki így?

Legjobb válasz: Én voltam.Tesztem pozitiv lett,és örültem boldog voltam pár napjára pedig megjött sajnos.Doki szerint van ilyen.spontán vetélés az elsõ pár hétben.Nem csináltak semmit,mert a dokim azt mondta,nagyon sokan azt sem tudják,hogy terhesek voltak,annyira picike.de aztán a következõ honapban ujra pozitiv lett a tesztem,és akkor már tényleg terhes voltam.Ma pedig már 7hónapos a kislányom.

Én voltam.Tesztem pozitiv lett, és örültem boldog voltam pár napjára pedig megjött sajnos.Doki szerint van ilyen.spontán vetélés az elsõ pár hétben.Nem csináltak semmit, mert a dokim azt mondta, nagyon sokan azt sem tudják, hogy terhesek voltak, annyira picike.de aztán a következõ honapban ujra pozitiv lett a tesztem, és akkor már tényleg terhes voltam.Ma pedig már 7hónapos a kislányom.
Nagyon sajnálom, ami Veled történt! Ami mostani esetet illeti, hát lehet, hogy elmegy a baba, mert még elég korai terhesség, és ilyenkor viszonylag sokszor elõfordul, hogy nem marad meg. Un. kémiai terhességnek nevezik. Mint az elsõ is írta, sokan azt sem tudják, hogy terhesek voltak, mert nem csináltak tesztet, és idõben, vagy 1-2 nap késéssel megjön. Viszont olyan is, aki a terhesség elején még "menstruál", és mégis megmarad a baba. Bár ha rendes piros vér jön, akkor az nem jó jel. Szóval egyenlõre még nem lehet pontosan tudni, hogy melyik verzió az igaz, mindenesetre majd menj el dokihoz.
Elõszöris részvétem a kislányod miatt. Igen, ahogy az elsõ is írta, sajnos sokszor elõfordul, hogy alig tudja meg, hogy terhes, már spontán el is vetél. Évekkel ezelõtt nekem is volt egy ilyen. Akkor azt mondta a doki egy UH után, hogy nincs mit tenni, de egyébként teljesen ki is ürült minden magától.... Azért szerintem menj el dokihoz, nem minden esetben ez a vége. Hátha nálad nem így lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindegyikõtöknek, de az este elég erõsen megjött, reggel csináltam új tesztet, de már nem pozitív lett.Õ is elment.
Sajnálom. :( Szorítok, hogy mielõbb összejöjjön a babátok. Boldog Karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok!!!!

Harmadik szülésem után vagyok, a kisbabám 19 napos. Ki tapasztalt még ennyi idővel a szülés után vizeletcsepegést? Segített rajta az intim torna? Mennyi idő után van változás?

Legjobb válasz: Egyéntõl függ, mikor szûnik meg az effajta vizeletcsepegés. Az alhasi izomzat gyengesége miatt van, sajnos sok esetben évekig is eltarthat míg megszûnik. Mivel neked ez a harmadik terhességed így rosszabb helyzetben vagy, de ez csak statisztika. Tényleg egyéntõl függ!

Egyéntõl függ, mikor szûnik meg az effajta vizeletcsepegés. Az alhasi izomzat gyengesége miatt van, sajnos sok esetben évekig is eltarthat míg megszûnik. Mivel neked ez a harmadik terhességed így rosszabb helyzetben vagy, de ez csak statisztika. Tényleg egyéntõl függ!
A kérdésre nem tudok válaszolni, de gratulálok a babádhoz! :) Sok egészséget!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Hát ami azt illeti elég ijesztõ hiszen 33 éves leszek.. nem szeretnék évekig ezzel szórakozni.. na de ki szeretne.. a Kriston könyv megvan, de a tornára nem jutok el.. itt a neten találtam egy videót ami megvásárolható nem Kriston -féle torna, hanem szinte ugyanaz- a Kegel gyakorlatok..- na mindegy.. nem válogatok.. kipróbálom.. közben pedig vicces de egy korábbi gyûjtögetésem jóvoltából ezt a megvásárolható videoanyagot már letöltöttem valahonnan.. tök jó.. már csak el kell kezdeni komolyan tornázni.... tegnap kipróbáltam nem bonyolult.. jó köhögõs vagyok-elkaptam a középsõ manókámtól.. ami ugyebár kínos a szülés után:) pláne nálam.. de most már köhögés közben tudatosan zárom az izmaimat--- sikerült!!! nem cseppent el!!!! a gyakorlatok állandóan ismételve vannak ..elég érthetõ a magyarázat és jó a felvétel is.. szóval elindultam a normális irányba asszem.. van még 3 hetem a 6 hetes kontrollig.. talán addigra lesz némi sikerélményem még ezzel kapcsolatban.. ha nem akkor szólok a dokimnak..
Kedves kérdezõ, menyire erõs a vizeletcsepegésed? Én kétszer szültem , a második szülés után , most 3 éve, nekem is csepegett, elkezdtem Kegel gyakorlatokat csinálni de nem csak hogy nem használt hanem egyre rosszabb lett. Most nem csak hogy pár csepp hanem teljesen bepisilek, tudod mit jelent ez nappal betét, éjjel pelenka... Gyorsan menj a dokidhoz.
A kérdező hozzászólása: Hûû..sajnálom! és nem lehet valamivel javítani rajta? Mármint a te eeteden? mûtéti megoldás? Egyenlõre nem megyek még dokihoz, mert még alig telt el pár hét.. majd a 6 hetesen szóba hozom.. van itt egy rendelõ ahol mûszeresen is tudják ezt a szorító erõt mérni.. max ott tudakolózom.. nem lehet hogy rosszul gyakoroltad be a Kegel gyakorlatokat? Bevallom én trehány vagyok.. a terhesség alatt is cseppent el vizelet hányás közben.. de a nagy fehér elõtt guggolva nehéz is volt visszatartani fõleg hogy erõltetett a hányás is.. de akkor nem nagyon foglalkztam ezzel a tornával.. most azért bízom benne hogy rendbe tudom tenni magam.. elolvastam a Kriston könyvet is.. de a kegelrõl van videóm, azt könnyebb átlátni, mit mikor hova szorítsak:) remélem mindkettõnknek rendbe jönnek a dolgai! javulást kívánok!!

Szülés után mennyi idő mulva áll helyre a mensi? Én 9 honapja szültem és hol kevés hol nagyon sok van és hol rövidebb hol hosszabb ideig tart, és inkább barna nem piros.

Legjobb válasz: Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)

Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)
Az elsõ szülés után 8 hónapra jött meg, rögtön beállt, 28 naponta óramû pontossággal, ráadásul, míg korábban 7-8 napig tartott, akkor csak 3-ig. Most a második szülés után 10 hónappal megjött, ez is 3 napig tartott, de elsõ nap nagyon sok volt, meg is ijedtem. Aztán a következõ egyszerûen kimaradt. 11 hónapod múlt akisfiam, ezt az egy menzeszt leszámítva nem volt több azóta. Remélem, minden rendben azért! :-( Még szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én már 1 honapja nem szoptatok és most jött meg ugy igazán és egyszerüen nem akar abbamaradni ez már a 8. nap:( meddig várjak?és ha elmegyek dokihoz mit tud csinálni?
ez mindenkinel valtozo, fugg attol is, hogy szoptatsz-e vagy sem
Nekem szülés után több, mint egy évvel állt helyre, és az is sárgatest hormon és fogamzásgátló segitségével. Javaslom, beszélj a nõgyógyászoddal, az a biztos.
Szia 10 hónapja szültem, hasonló bajom van nekem is. Elmentem a nõgyógyászhoz, aki jó pénzért közölte, hogy a szoptatás TELJES abbahagyásától számítva 1 év még normális :-(

Szülés után mennyi időm van igényelni a támogatásokat? Mikre vagyok jogosult, és hol kell kezdenem az ügyintézést?

Legjobb válasz: Ha nem dolgoztál szülés elõtt az államkincstárban tudod megigenyelni a GYEST és a családi pótlékot is de ahhoz kell a születési anyakönyvi kivonata a babának amit szülés után 5-10 napon belül kapsz meg! A GYED-rõl nem tudok nyilatkozni mert engem elküldtek a munkahelyemrõl amint kiderült hogy babát várok!

Ha nem dolgoztál szülés elõtt az államkincstárban tudod megigenyelni a GYEST és a családi pótlékot is de ahhoz kell a születési anyakönyvi kivonata a babának amit szülés után 5-10 napon belül kapsz meg! A GYED-rõl nem tudok nyilatkozni mert engem elküldtek a munkahelyemrõl amint kiderült hogy babát várok!
Születési anyakönyvi kivonat 5-10 nap??? Én 2-dik nap megkaptam még a kórházba. Amúgy ha van munkahelyed és TB kifizetõ hely akkor ott le kell adni az utolsó táppénzes papírodat amit szülés után 8 napon belül ki kell kérni a nõgyógyásztól. Szóval itt kell kezdeni az egészet. És akkor a munkahelyedtõl kapod a TGYÁS-t 6 hónapon keresztül. Ha nincs munkahelyed akkor az államkincstárnál kell kitölteni a papírt. A családi pótlékosat is ott kell. Viszont mindent csak akkor tudsz majd megigényelni amikor megkapod a kicsi TB kártyáját postán, az viszont 1-2 hét. Akkor kezded igényleni amikor tudod, minél elõbb annál jobb. Én 2 hónap után kezdtem igényelni és nem szóltak érte, hogy miért csak akkor. Az hogy mire vagy jogosult függ több dologtól is. Ebbe a védõnõd tud a leginkább segíteni. Sok egészséget
utolsó vagyok elfelejtettem írni, hogy jár még az "egyszeri anyasági támogatás". Ahhoz is ugyan ott kell kitölteni papírt.

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Normális szülés után mennyi ideig van hüvelyi fájdalom?

Ha többet mozgok, jobban érzem. F?leg esténként.

Legjobb válasz: Szia! Esténként azért érzed jobban, mert akkor pihensz, napközben kimozogtad magad és este fáj amikor kicsit "megpihennek, ellazulnak" az izmok.Nem tudom mennyi idõ telt el a szülésed óta, de szerintem még ne erõltesd meg magad , pihenj napközben ( már ha van aki segít és megcsinál helyetted ezt-azt ). Én kb. 4-5 hétig éreztem esténként sajnos, azt hittem már sose fog elmúlni.De most már minden oké, 2 hónapja szültem. Kitartás!

Szia! Esténként azért érzed jobban, mert akkor pihensz, napközben kimozogtad magad és este fáj amikor kicsit "megpihennek, ellazulnak" az izmok.Nem tudom mennyi idõ telt el a szülésed óta, de szerintem még ne erõltesd meg magad , pihenj napközben ( már ha van aki segít és megcsinál helyetted ezt-azt ). Én kb. 4-5 hétig éreztem esténként sajnos, azt hittem már sose fog elmúlni.De most már minden oké, 2 hónapja szültem. Kitartás!
Szia! Én is 2 hónapja szültem. Nekem csak pár napig fájt, inkább a gát volt, ami megkínzott, kb. 1 hétig nagyon kellemetlen volt.
Szia! 9 hete szültem de idõnként még most is bele nyilalgat a fájdalom! De jobban akkor volt még mikor be nem gyógyult rendesen a sebem!

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám el?re be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismer?se meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a f?tött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szül? szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.

Legjobb válasz: Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!
Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Fõz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésrõl! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan... Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelõtt jöjjön át fõzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az elsõ néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek. Sok sikert! Szorítok!
Szia! Biztos azért ilyen, mert az elsõ unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, õ már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket. Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk õ jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni. Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne. Már most vannak viták, mi lesz késõbb??? A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom. Sokat fog segíteni neked.
Szia! Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tõle hogy milyen érzés és hogy mivel õ már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak õ csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így mûködik és ezt sûrgõsen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Õ is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nõni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet. 30 heteske
Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezõen. Ez jár nekik. Erre az idõre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod fõzni akkor még jobb. A védõnõd és a gyerekorvos az elsõ napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak. Sok sikert neked. Mikor jön a manótok? 30 heteske
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, elsõ unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nõ, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, õ az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(õ már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele. Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek. Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetembõl. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.
A terhestornász nõ azt javasolta, hogy még a látogatást is idézõjelesen tiltsuk meg az elsõ 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az elõttem szólók már leírták hogy fõzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védõnõt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnõmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni õt.Lehet hogy lesz sértõdés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)

Van 1 női ismerösőm, aki pár hónapja szült és mennyi idő után megy le neki szülés után, a nagy pocakja?

2.gyerekkel terhes volt és nagy pocakja volt,meg aktív volt kismamaként tanitott.

Legjobb válasz: Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.

Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.
Ne haragudj, de te nem magyar anyanyelvû vagy, ugye? :)
Már bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de neked nem mindegy, hogy valaki más, számodra idegen (szomszéd), mikor és hogyan néz ki? Mi közöd van hozzá??? Nincs semmi, amivel leköthetnéd magad? 38 hkm
Ki akarsz vele kezdeni, és így nem tetszik vagy mi a rák ? Miért érdekel ennyire ?
Úgy van ostoba, még emeld is ki a hülyeségedet! (Jöhet a lepontozás, ismét!)
Most azért töröltetted a válaszom, mert lelepleztelek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves elõzõ, akkor a nagy pocak visszamenése kb:majdnem 1 évbe tellik.
En is magas es vekony vagyok, viszont sportos es izmos is. Eleve nem nott nagy hasam, csak a gyerekek voltak ehhez kepest nagyok. Mindket szules utan 1-2 heten belul akkora volt a hasam, mint egy atlag nonek, tehat nem teljesen lapos, nem latszottak a kockak, amik terhesseg elott voltak, de nem volt konkretan pocakom. A teljesen lapos allapot kb ugy 3-4 honappal kesobb jott el, a kockak pedig az edzesnek koszonhetoen 6-7 honap kornyekere tertek vissza, a bor is akkorra huzodott vissza rendesen. (Bar nem 100%-osan.)
A kérdező hozzászólása: Semmibaj, csak megkérdeztem és kiváncsi voltam, hogy kinek mennyi idõ ment le hasa szülés után.
A kérdező hozzászólása: A kisfiú 3 hónapos, szomszéd asszonyomnak még kicsit maradt szülés után amire hízott.De õ magas vékony nõ, volt terhessége elõtt.
Nekem szülés után már szinte rögtön lement a hasam, de van akinek ez több hónapig is eltart.
A kérdező hozzászólása: 2.baba is fiú aranyos.Igaz vitaminokat is szedet.A nõ van 170-190 cm között, magas
Azert erdekli, mert Versenyescsavot minden erdekel! Es mindig vannak olyanok akik valaszolnak is az aberraltabbnal aberraltabb kerdeseire :) Csak igy tovabb fiu! Jo uton haladsz am a nogyogyaszati szakma fele!

Szülés után lévő kismamák! Mennyi idő után lesz a hasam a régi? Mit tehetek érte? Van vmi csoda módszer?

Eszköz, krém, torna, masszázs, gépi kezelés, tea, akármi...

Legjobb válasz: Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)

Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Béres Alexandra dvd-it tegnap nézegettem, de melyiket érdemes csinálni vajon? MErt ami kismamáknak van, azt már a terhesség alatt kell elkezdeni, amirõl már lemaradtam, mert nem tornáztam ezidáig semmit...:/
Nekem 1 ével szülés után sem akar az Istennek sem visszahúzódni!Pedig mozgok alig eszek és lóg a hasam!
Béres Alexandrát csinálok + 8 perc durva has. Ezeket férjem töltötte le... Ez az, jobb minõségbe töltötte le valahonnan, de szerintem youtubeon is találsz másikat: http://www.youtube.com/watch?v=3iSBqFDMuq8 Napi 8 perc és tényleg hatásos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Mit tornázol?
4 hónapja születem. 23 kg-ot híztam, most 3 kg. plusz van rajtam. A hasam alja ki van dudorodva még egy kicsit, ha állok nem látszik, ha ülök elég hurkás. Rengeteget gyalogolok+ kétnaponta tornázom itthon. Remélem szeptemberig olyan lesz a hasam mint szülés elõtt
9 hónapja szültem.15kg plusz volt rajtam terhesen, most kb 7-8 kg.Még mindig csúnya a hasam, és úgy nézek ki mint aki megint kismama. Most kezdett el apadni a súlyom, heti 1 kg megy le, úgy hogy semmit sem csinálok.
Nekem nem ment vissza 3 év után se a hasam, hiába adtam le azota 15kg-t.sajna lehet a hasfalam ment tropára.ugyanis nem lóg, hanem nagy és feszes.
Alkatfüggõ. Ha szerencsés vagy, akkor az elsõ szülés után szinte magától rendezõdik minden, csupán ki odafigyelést igényel, hogy formába hozd magad. Nekem az elsõ 3 baba után magától visszahúzódott a hasam, nem tettem semmit. Igaz, nem híztam sokat és rengeteget mozogtam (nem torna). aztán 36 évesen megszültem a 4. babát...na, most már nem ment vissza annyira a hasam, talán tornával menne, de sajnos 4 gyerek háztartás+ kert... szóval bonyolult :) Persze, a mozgás mindig jó. Ha sok fölösleges pénzed van, mehetsz masszázsra, meg csináltathatsz mindenféle ilyen-olyan kezeléseket, de ha hízásra hajlamos vagy, akkor ezek csak idõszakos megoldások. Többet érsz azzal, ha néha mozogsz, odafigyelsz az étkezésedre... Különben a teljes regenerálódáshoz minimum 1 év szükséges...
A kérdező hozzászólása: Pedig jó lenne valami tuti módszer, mert hatalmas nagy pocakom van és rendesen szét is repedezett a bõr rajta. Bár ez zavar a legkevésbé, mert az majd elhalványodik, tudom. De ha nem menne vissza, az nagyon zavarna :(
Ez sokmindentõl függ. Ha megnyúlt nagyon a bõr, akkor lehet sose megy vissza, úgynevezett kötényhas lesz. Jó esetben elég néhány hét, hónap. Nekem látszólag már egybõl egész szép volt, csak feleslegem is volt, de olyan érzetem volt, mintha nem zárna rendesen a hasfalam, éreztem, hogy laza, kb. 5-6 hónap után lett a régi, le is fogytam, és a "nyitott" érzés is elmúlt. Én nem csináltam semmit, nem tornáztam, nem hordtam hasleszorítót meg ilyesmit, úgyhogy ebben nem tudok segíteni, szerencsés alkat vagyok.
Ja, és én is császáros voltam, most ha állok nagyon szép hasam van, igaz ha leülök kicsit hurkás, de az már nem is nagyopn fog változni.Most elégedett avgyok.
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok, nagyon kirepedt a hasam, combom, derekam! Szülés után elhalványulnak? Nektek is kirepedt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!