Találatok a következő kifejezésre: Szülés után ideig húzódik (6 db)

Szülés után mennyi ideig vérzik az ember általában? Ha szoptatáskor nem érzek méhösszehúzódásokat, az nem jelenti azt hogy nem húzódik a méhem ugye? Minden szoptatás után érdemes kifejni a melleket?

Legjobb válasz: Én kb. 5 hétig véreztem, de nagyon szétszakadtam, azt mondta a doki a 6 hetes kontrollon, hogy ne is csodálkozzak rajta. De ez tényleg mindenkinél más. Méhösszehúzódásokat talán az elsõ néhány napban éreztem, utána nem igazán. Érdemes fejni, minél többet fejsz, annál több tejcsid lesz. Nekem fejés nélkül is elég a tejem, pedig már több mint 5 hónapos a lurkó. Sajna elég kevés idõm volt eleinte, a fiam meg rengeteget szopcsizott, a gyerekeknél jobban semmi nem üríti ki a cickókat! :)

Én kb. 5 hétig véreztem, de nagyon szétszakadtam, azt mondta a doki a 6 hetes kontrollon, hogy ne is csodálkozzak rajta. De ez tényleg mindenkinél más. Méhösszehúzódásokat talán az elsõ néhány napban éreztem, utána nem igazán. Érdemes fejni, minél többet fejsz, annál több tejcsid lesz. Nekem fejés nélkül is elég a tejem, pedig már több mint 5 hónapos a lurkó. Sajna elég kevés idõm volt eleinte, a fiam meg rengeteget szopcsizott, a gyerekeknél jobban semmi nem üríti ki a cickókat! :)
Szia! A szülés után 2 héttel már elég volt a tisztasági is, igaz az 5. hétig eltartott a folyás... Az elsõ napokban igen erõteljesen, aztán már egyre enyhébben éreztem a méhösszehúzódásokat. És igen, fejjél, amikor csak tudsz!! Akkor sok tejed lesz és megúszod a mellgyulladást!
Általában 3-4 hétig tart a vérzés, de ez változo mindenkinél.A méh össze huzodását annyira eröteljesen nem érezheted, de ez kiderül a 6. hetes kontroll vizsgálatnál.A tejet minél sürrübben érdemes fejni, mert annál több termelödik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár a dokim azt mondta hogy 2 hétig vérzek majd, de én is úgy tudtam hogy tovább is eltart a dolog-
Nekem 1 hónap után lement a pocim, a gátseb 2 hét után nem volt egyáltalán érzékeny.
7 hónapja szültem, de a gátseb helye, a csontok idõváltozáskor, szeles idõben, mint most is úgy fáj, mintha jól lábam közé rúgtak volna. :-(
Nekem a gátam 6 nap alatt rendbe jött. A varrás helye volt picit duzzadtabb, annak kellett még egy hét, hogy tökéletes legyen. A csontok néha sajognak, de inkább menzesz alkalmával érzem. Összehúzódásaim pedig már a kórházban sem voltak, pedig Ergam cseppeket is kaptam. A hasam úgy 3-4 hónap alatt lett kicsi, de nem "múlt el", majd most már megyek kondizni. 9 hónapos kislány anyukája

Császáros szülés után mennyi idõvel húzódik vissza a has?

16 kg-t híztam. minimálisat a comb-fenék-karra, a hasam viszont akkora volt mintha ikreket várnék.

Legjobb válasz: szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.

szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.
nekem 1 honap alatt visszahuzodott es a kg-ok is lementek. 23kg- ot hiztam ezt hozzateszem. semmit sem csinaltam max az segitett h a masodikon lakunk es napi szinten fel le:)
A kérdező hozzászólása: használok most hasleszorító bugyit is. edzeni még nem merek majd esetleg 8 hét után.
Mármint a varrás fájdalmas?
A kérdező hozzászólása: Igen az is a szülés mellett ?
Nekem sima szülésem volt, minden fájdalomcsillapítás nélkül, a varrás egyáltalán nem fájt, nem is éreztem, pedig kívül vágtak, belül pedig repedtem, szóval 1 órát stoppolt a dokim, de a szülés annál jobban fájt! :)
nekem fájt a varrás nem hatott az érzéstelenítõ szóval ugráltam ide oda minden szúrást éreztem, de gyors volt szerencsére.
Nekem 6 hét alatt
Szia! 4 hete szültem. A hétvégén már a terhesség elõtti farmeromat tudtam felvenni. De ez alkattól és szüléskori pocakmérettõl is függ. DE az elõzõ terhességemnél kb. 2 hónap telt el még "pocakosan" a szülés után. Most nagyon örülök, hogy így alakult... bár 2 gyerek mellett fele annyi idõm sincs normálisan enni és pihenni... :-)))
Szülés után 6 hétre pont olyan volt a hasam fûzõ nélkül, mint a terhesség elõtt. Szoptatok, ezt csak azért tartom fontosnak megemlíteni, mert az így termelõdõ hormonok meggyorsítják a méh összehúzódását.
Szia! Nekem csak 1, 5 év után lett tökéletes a hasam, pedig sportoltam a terhesség elött és izmos is volt a hasam! Nagyon megnyúlt a bõröm és kicsit hosszadalmassabbra sikeredett a visszahúzódás!
Pro és contra érvek vannak. pl. nem jó ha bármilyen szorítót használsz, mert elrenyhül a hasizom. Nekem 6 hó után is eléggé kiáll, kicsi háj maradt rajta, de máshol nincs rajtam. Én vettem olyan gumis, magas derekú, hasleszorítós bugyit, ha olyan ruha van rajtam, amiben látszik a hasam, aláveszem.
Nekem szülés után két héttel olyan lett a hasam, mint elõtte. Nem használtam semmit. De ez szerintem nagyon alkati kérdés. Függ, mekkora pocakkal mentél szülni, mekkora lett szülés után.

Szülés után mennyi ideig húzódik össze a szoptatások alkalmával a méh?

Azt tudom, hogy a méh a 6.hétre visszanyeri az eredeti méretét, de a szoptatásnak utána meddig van még méhösszehúzó hatása? Akár több hónap?

Legjobb válasz: Ez nem így mûködik teljesen. A szoptatás elõsegíti, hogy összehúzódjon a méh az eredeti formájára (az egyik hormon miatt), de annál tovább nem fog, mint amilyen eredetileg volt.

Ez nem így mûködik teljesen. A szoptatás elõsegíti, hogy összehúzódjon a méh az eredeti formájára (az egyik hormon miatt), de annál tovább nem fog, mint amilyen eredetileg volt.
Remélem jól értelmezem a kérdésed. Hogyha a szoptatás alatti görcsölésekre gondolsz: Én kb. két hétig éreztem a szülés után. Persze nem minden szopizáskor.
Én amiota megszültem a kisfiam azota töbször küszködök a hasfájásal pár napot fáj utána elmulik.Én már 8 honapja szoptatok orvosnál is egy hete voltam de nem szolt semmit hogy valami baj volna!Én ugy érzem mintha meg akarna jöni de sose jön!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!