Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idővel megy (8 db)

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Van 1 női ismerösőm, aki pár hónapja szült és mennyi idő után megy le neki szülés után, a nagy pocakja?

2.gyerekkel terhes volt és nagy pocakja volt,meg aktív volt kismamaként tanitott.

Legjobb válasz: Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.

Mivel 9 hónapig nõtt, általában annyi ideig megy is vissza:) Alkati kérdés is, kinek ennél gyorsabban kinek lassabban.
Ne haragudj, de te nem magyar anyanyelvû vagy, ugye? :)
Már bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de neked nem mindegy, hogy valaki más, számodra idegen (szomszéd), mikor és hogyan néz ki? Mi közöd van hozzá??? Nincs semmi, amivel leköthetnéd magad? 38 hkm
Ki akarsz vele kezdeni, és így nem tetszik vagy mi a rák ? Miért érdekel ennyire ?
Úgy van ostoba, még emeld is ki a hülyeségedet! (Jöhet a lepontozás, ismét!)
Most azért töröltetted a válaszom, mert lelepleztelek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves elõzõ, akkor a nagy pocak visszamenése kb:majdnem 1 évbe tellik.
En is magas es vekony vagyok, viszont sportos es izmos is. Eleve nem nott nagy hasam, csak a gyerekek voltak ehhez kepest nagyok. Mindket szules utan 1-2 heten belul akkora volt a hasam, mint egy atlag nonek, tehat nem teljesen lapos, nem latszottak a kockak, amik terhesseg elott voltak, de nem volt konkretan pocakom. A teljesen lapos allapot kb ugy 3-4 honappal kesobb jott el, a kockak pedig az edzesnek koszonhetoen 6-7 honap kornyekere tertek vissza, a bor is akkorra huzodott vissza rendesen. (Bar nem 100%-osan.)
A kérdező hozzászólása: Semmibaj, csak megkérdeztem és kiváncsi voltam, hogy kinek mennyi idõ ment le hasa szülés után.
A kérdező hozzászólása: A kisfiú 3 hónapos, szomszéd asszonyomnak még kicsit maradt szülés után amire hízott.De õ magas vékony nõ, volt terhessége elõtt.
Nekem szülés után már szinte rögtön lement a hasam, de van akinek ez több hónapig is eltart.
A kérdező hozzászólása: 2.baba is fiú aranyos.Igaz vitaminokat is szedet.A nõ van 170-190 cm között, magas
Azert erdekli, mert Versenyescsavot minden erdekel! Es mindig vannak olyanok akik valaszolnak is az aberraltabbnal aberraltabb kerdeseire :) Csak igy tovabb fiu! Jo uton haladsz am a nogyogyaszati szakma fele!

Szülés után a víz mennyi idővel megy le?

A lábaim eléggé megvannak dagadva. 39 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés után egy héttel már ugyan olyan volt a lábam ,mint elõtte.

Szia! Nekem szülés után egy héttel már ugyan olyan volt a lábam , mint elõtte.
Szia! Tudom nem most írtad ki a kérdést, de azért válaszolok, nekem már a kórházban visszaállt minden a régire.

Szülés után mennyi idő mulva lehet fogyózni, vagy mennyi idő után megy le a felesleg?

Legjobb válasz: Nekem 1 év volt míg lement de én sokat, 35kg-ot híztam a terhesség alatt. Nem fogyókúráztam, csak odafigyeltem mit eszek és nem zabáltam mint a terhesség alatt, hanem normális adagokat ettem.

Nekem 1 év volt míg lement de én sokat, 35kg-ot híztam a terhesség alatt. Nem fogyókúráztam, csak odafigyeltem mit eszek és nem zabáltam mint a terhesség alatt, hanem normális adagokat ettem.
Szerencsés alkat voltam, minden lement 3 hónap alatt, nem kellett fogyóznom:) Érdekes, mert a hasam lett a legkisebb:) Az alkatom kicsit változott, de nem fogyóztam.Kevesebb adagokkal szerintem mindent egyél, így nem éhezik ki a szervezeted.
Úgy látom senki sem válaszol a kérdésedre :(, pedig ez engem is érdekelne.Szerintem ha hanyagoljuk a cukros, édes dolgokat, meg nem eszünk sok kenyér, tésztafélét nem lesz olyan nehéz.Én azt gondolom, hogy ezt már az elejétõl kezdve lehet.Gondolom...:) Sok gyümi, amiben nincs túl sok cukor (narancs, esetleg alma stb.ezeknek utána kell nézni egy kalória táblázatban)Szerintem így biztosan fogyunk is és tejcsi is lesz.Remélem...:) .Sok siker!!
Én nem fogyóztam, de 2 hónap múlva már kevesebb volt a súlyom, mint a terhesség elõtt. A babám szépen "gondoskodott róla" :) szoptatás, idegesség, éjszakai kelések, sok sok séta a babával. Ennyi.
Én úgy érzem, hogy válaszoltam, de ha nem jött át amit mondani akartam akkor leírom még egyszer. Nem lehet fogyózni szülés után addig, amíg szoptatsz! Nem, keményen tornázni sem lehet mert különben megint csak nem tudsz szoptatni. Szóval nem véletlenül írtuk mindannyian, hogy nem fogyókúráztunk. Nem azért mert olyan hiperszuper génjeink vannak, hanem azért mert nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia!A naranccsal meg a savas gyümikkel vigyázz mert a babád emésztésére is hatással vannak!Valamint a puffasztó zöldségek és a fehér kenyér sem ajánlott! Én még csak most fogok szülni ezeket a tanácsokat barátnõm adta, tapasztaalatai alapján!

Szülés után mennyi idõ után megy vissza a has?

Azok válaszait várom akiknek természetes szülésük volt. Kétségbe vagyok esve :( 2 és fél hónapja szültem 24-éves vagyok és akkora bõr van a hasamon hogy amikor tükörbe nézek undorodok magamtól.a pólóimból kicsüng :( jelenleg 69 kg vagyok 156cm magas, 3600 gr volt a pici mikor szültem ..

Legjobb válasz: Hát amíg ilyen kövér vagy,ne várj mást! Tessék dolgozni hasizomra.

Hát amíg ilyen kövér vagy, ne várj mást! Tessék dolgozni hasizomra.
Vagy jó géneket öróköltél, és akár pár hét alatt eltûnik, vagy tenni kell érte. Haskötõt vagy hsszorítós bugyit használj. Én természetesen szültem 2x, 35 és 37 évesen. Pár hét alatt eltünt a hasam. Ez szerencse. Van akinek tenni kell érte. Mondjuk én a 180 cm- emhez voltam szülés után 2 héttel 69 kg.
Jesszusom! Lepontozni azért, mert tényeket írtam le?...... Savanyú a szõlõ, vagy mi?
Hat szerintem is inkabb a sulyoddal van baj.Nekem nem volt lecsungo hasam kozvetlenul a szules utan sem, bar 2 hetig ugy neztem ki, mint egy 3-4 honapos terhes.2 honappal szules utan mar teljesen lapos volt a hasam, mint elotte.
a 6 hetesen már semmi hasam nem volt. Mondjuk igaz, hogy 50 kg voltam 160 centihez. Szóval, elõször a súlyfeleslegeddel (merthogy van) kellene kezdeni valamit. Ha akkor is marad a has, akkor arra gyúrni. Máshogy táplálkozni. Ha megfelelõen sportolsz, olyan nincs, hogy nem tûnik el a has. A bõr lóghat rajta, de fiatal vagy még, jó esetben rugalmasak a szöveteid, annak vissza kellene mennie.
A kérdező hozzászólása: Hordok has szorítót is és tornázok, vagy 3 évvel ezelõtt fél évig kickbox edzésekre is jártam, szép hasam volt, most szinte alig eszem max vizet iszok. ... Utolag még annyi kérdésem lenne hozzátok közületek hányan dohányoztok ?mert én abszolut nem sem kávé..
Nem dohányzom, nem kávézom, nem iszom alkoholt se. Szülés után 1 hónappal, már teljesen lapos hasam volt. 166 cm és 50 kiló vagyok.

Mennyi időnként kell menni szülés után nőgygógyászati vizsgálatra ellenőrzésre? Mennyi idő alatt megy vissza a méh az eredeti állapitába?

Ugy értem voltam 6 hetes controllon és irt fel 3 havi fogamzásgátlót,és ennyi.A méhemre azt mondta szépen húzódik vissza!

Legjobb válasz: méh változó mindenkinél, nekem mikor kiengedtek kórházból már ugyanolyan volt mint elõtte...dokihoz ha nincs panasz v nem mondta akkor rendesen, éves ellenõrzésre ajánlott menni csak

méh változó mindenkinél, nekem mikor kiengedtek kórházból már ugyanolyan volt mint elõtte...dokihoz ha nincs panasz v nem mondta akkor rendesen, éves ellenõrzésre ajánlott menni csak
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors választ
pár nap
Nekem 1 hét volt. De akkora teljesen le ment, és nagyon be voltam vizesedve, de állítólag a melegbe nehezebben megy le.
Nekem csak a szülés elõtt 1 nappal vizesedett be a lábam. A doki azt mondta, hogy egy hónap is lehet mire felszivódik. A szülés után az utolsó délutánt és éjszakát végig bõgtem a kórházban és reggelre nyoma sem volt a dagadásnak, pedig elõtte nagyon csúnya volt.
én úgy tudom, hogy ez változó, van aki csak 1 hét múlva szül nyákdugó távozása után.
Hát ez érdekes kérdés, változó. Nekem akkor ment el, mikor a doki vizsgált, aztán másnapra lett meg a bébi, de elõtte már fájdogáltam.De nekem a dokim azt mondta, ha a nyákdugó elment, vagy csak halovány vércsepp, vagy rózsaszín ízé, akkor is menjek be, mert lehet h levált a lepény, de fönt, és akkor nem ömlik a vér, hanem csak szivárog, viszont a baba miatt jobb ha lát a doki. Sztem hívd fel telefonon, és kérdezd meg, úgyis vszínû azt mondják, menj be, max hazaküldenek.
Ezt nem lehet tudni. Felgyorsulhatnak az események, de még hetek is eltelhetnek addig. Hányadik héten vagy? A dokid talán más tünetekbõl jobban be tudja saccolni Neked. Jó készülõdést, szép szülést!
A kérdező hozzászólása: 36HETES VAGYOK MÉG CSAK:((!!!!HOLNAP REGGEL MEGYEK CTG.RE.HA ADDIG NEM TÖRTÉNIK SEMMI!!
No akkor ne izgulj! Még bent maradhat a babád egy darabig. Nekem a második gyerekemmel a 34. héten elment, és vissza is termelõdött, úgyhogy szülés elõtt egy héttel "újra elment". Semmi pánik! A doki majd megnyugtat. (Egyébként ha egy hét múlva szülsz, már nem lesz koraszülött sem, szóval végsõ soron az sem lenne baj.) Addig meg pihenj! harmadik
Nekem az elsõnél a szülés elõtt pár órával távozott a nyákdugó, egy héttel túl hordtam a kislányomat; a másodiknál a 36. héten. Bementem a kórházba, de hazazavartak. A 40. hét után egy nappal született a fiam. Szerintem közöld a dokival, hogy mi történt, de ha semmi fájás, vagy magzatvízszivárgás nincs, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. De ha az megnyugtat, akkor hívd fel az orvosodat és beszélj vele!
Nekem két részletben távozott, egyik nap elment máásik nap jöttek a fájások. Akkor már bent feküdtem a kórházba túlhordással.
Nekem még múlt hét kedden ment, még itt vagyok egyben! Az a különbség, hogy én már nagyon mennék szülni. Szerintem ne aggódj, biztos van még idõd, holnap szólsz a dokinak, és minden rendben lesz. Nekem egyébként azóta is barnás folyásom van, neked meg nincs semmi, ez azért jó jel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!