Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idővel lesz (12 db)

Aki szülés után nagyon rövid időn belül lesz terhes, annál nagyobb a vetélés kockázata?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami

Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami
Elméletileg, ha még nem rendszeres a mensi, nem olyan jó újból teherbeesni, mert a rendszertelen mensit a magas prolaktin okozza, ami ugye a szoptatás miatt az egekben van. A magas prolaktin pedig a peteérést gátolja, vagy ha van is peteérés, több az esélye, hogy az olyan kis selejtes pete lesz, ami ha megtermékenyül, nem biztos, hogy osztódásra alkalmas, vagy korai vetélés lesz a vége... Én várnék a rendszeres mensiig, már elég jól átlátom a hormon egymásra való hatását, 2 év próbálkozással, és 1 vetéléssel a hátam mögött. Ha egy picivel is nagyobb az esély a vetélésre, akkor én azt a dolgot inkább kihagyom... 7 hetes km
szia! szülés után 8 héttel estem teherbe, de nem mondta a doki, h nagyobb kockázata lenne, már 4 hós a kislányom, egészséges kisbaba, a nagyfiam meg 15 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném: Csak szoptattad a babát , úgy estél teherbe ilyen korán szülés után?

Szülés után mennyi idővel találkozhatok a férjemmel, ha nem apás szülés lesz?

Remélem érthet?.

Legjobb válasz: Ha kitolnak azonnal.Jó elöb összevarrnak meg kicsit "tisztába" tesznek ,de aztán rögtön láthatod a párod.Legalábbis nõvéreméknél így volt.Remélem nálunk is így lesz mert én is 28 hetes kismami vagyok és nálunk sem lesz apás szülés.Sajnos.

Ha kitolnak azonnal.Jó elöb összevarrnak meg kicsit "tisztába" tesznek , de aztán rögtön láthatod a párod.Legalábbis nõvéreméknél így volt.Remélem nálunk is így lesz mert én is 28 hetes kismami vagyok és nálunk sem lesz apás szülés.Sajnos.
Ha nincs komplikáció amint végeztek veled a szülõszobán együtt örülhettek a kisbabának
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Már alig várom azt a pillanatot! :)

Mi tortenik a szules utan kozvetlenul? Hova kerul a baba? Segitenek a noverek amig helyrejovunk? Etelt adnak, vagy nekunk kell bevinni? Hogy lesz ido gyogyulni, aludni, pihenni es kozben ellatni a kicsit es szoptatni is?

Legjobb válasz: Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!

Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!
Szülés után picit a melledre teszik aztán elviszik kitisztítják, rendbe teszik, gyerekorvos megvizsgálja. Addig téged elrendeznek, kijön a lepény, összevarrnak ha kell, letisztítanak, és két óra múlva bekerülsz a szobádba.Van ahol ez alatt már visszahozzák kicsit a babót, ez változó. Túl sokat nem segítenek, én késõ du szültem, hajnalban már fürdetnem kellett, de ez is változó. KAja van, de ha jól is akarsz lakni, jó ha visz a család utánpótlást.Arra viszont figyeljenek, hogy könnyû és nem gázos étel legyen. Elsõ az ellátás, de van idõ pihenni, ha roming in szobában vagy akkor is be lehet vinni a picit a babaszobába, vigyáznak rá. Könnyû szülést, egészséges babát kívánok :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, koszonom a valaszokat!!

Szülés után mennyi idővel lehet elmenni szoliba? Ha pl. császárral vagy simán szültem. És nem lesz tőle csunya a bőröm ha már pl. kéthéttel a szülés után elmegyek (ha lehet)?

Legjobb válasz: szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt,ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt, ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

Szülés után mennyi idővel lesz újra lapos a has?

Tudom,h a baba fontosabb,de a strandon elnézegettem az anyukákat és a többségnek nem volt túl szép a hasa.Esetleg meg lehet el?zni,h ez legyen,vagy inkább alkati kérdés?

Legjobb válasz: Hát lehet h szülés után rögtön. De általában 3-4 hónap. Tudod el kell múlnia a löttyedségnek is :) Nekem ez 5hónapba tellet. Most már ismét vékony vagyok,lapos hasssal,feszesen,de a csíkjam még nagyon látszódnak. Nagyon csúnyák még :((((

Hát lehet h szülés után rögtön. De általában 3-4 hónap. Tudod el kell múlnia a löttyedségnek is :) Nekem ez 5hónapba tellet. Most már ismét vékony vagyok, lapos hasssal, feszesen, de a csíkjam még nagyon látszódnak. Nagyon csúnyák még :((((
Ez alkati kérdés. Én 3 hónapja szültem, és a hasam pont olyan mint régen volt. Nekem egyébként már kb 3 hét után szinte teljesen lapos volt a hasam, és a terhesség alatt sem repedt meg a bõröm.
Szia. Teljesen egyénfüggõ. Én 6 hete szültem és szerencsére már csak kis hasam van és nem is annyira löttyedt rajta a bõr. Már a terhesség elõtti sortom tegnap fel tudtam húzni.
Elõzõ válaszoló vagyok! Azért ha majd teheted, kezdj el tornázni, így biztosan rásegítesz, hogy hamarabb visszanyerd az eredeti alakodat!

Szülés után mennyi idővel éltetek újra nemi életet újra? Mikor lesz annyi energiám, mint régen?

A Mi babánk már 2 hónapos elmúlt, de olyan fáradt vagyok, hogy képtelen vagyok a szexre, pedig már kedvem lenne...meg kicsit az is bennem van, hogy a babó a másik szobában, mi van, ha elkezd sírni, így is tök görcs vagyok, meg hogy milyen vagyok a szülés után...ilyesmik.

Legjobb válasz: Elõször az volt gáz, hogy fájt... eltelt egy-két hónap, ugyan jobb lett, de nem az igazi mégse... most vagyunk 6 hónaposak, a libidóm a béka segge alatt... nehéz idõszak ez, fáradt is vagyok, szoptatok még, úgyhogy biztos a hormonok is közre játszanak abban, hogy nem nagyon kívánom a szexet... hát nem tudlak bíztatni... de biztosan jobb lesz elõbb-utóbb :))))))

Elõször az volt gáz, hogy fájt... eltelt egy-két hónap, ugyan jobb lett, de nem az igazi mégse... most vagyunk 6 hónaposak, a libidóm a béka segge alatt... nehéz idõszak ez, fáradt is vagyok, szoptatok még, úgyhogy biztos a hormonok is közre játszanak abban, hogy nem nagyon kívánom a szexet... hát nem tudlak bíztatni... de biztosan jobb lesz elõbb-utóbb :) )))))
Egy hete csaszarral szultem. Nem szexelhettunk 25 hetig mert vereztem.... Ahogy hazajottunk a Picurral apjuknak ugy kellett levakarnia magarol. A hormonok...... Bar az engem is zavar, hogy nezek ki...megis. Apjuk minden alkalmat megragad, hogy megolelhessen, szeretgessen. A parod nagyon szeret, hiszen turelmes. Ne aggodj a Babu miatt o ugyis ebred ha akar! Elvezd az egyuttletet. Hagyd, hogy kenyeztessen a parod. En masnit kotok magamra- Karacsonykor en leszek az ajandek...ezen nevetunk mindig.
Nekem hüvelyi szülésem volt és 5 héttel a szülés után amikor már a vérzésem is elmúlt nem bírtunk magunkkal.Megpróbáltuk, de csak nagyon óvatosan.Picit fájt, de azért jó volt.:) Nekem volt segítségem, így nem voltam olyan fáradt... Ne görcsölj, ha a férjed ilyen türelmes akkor inkább várjatok még egy kicsit.Ne csak azért történjen meg a szex, mert essünk túl rajta.Várjátok ki a megfelelõ alkalmat, amikor már nem leszel fáradt és ki tudod kapcsolni magadat.
Szia!Én császárral szültem!A terhesség alatt egyszer sem voltunk együtt, mert nem lehetett!4 hónapos a lányom és 3x voltunk együtt!Mert nagyon fáradtak vagyunk, fõleg én!És az én férjem is nagyon megértõ, bár sajnálom szegényt, meg megmondom õszintén egy kicsit engem is zavar a babám a másik szobában:S!Volt már hogy abba kellett hagyni , mert sírt a drágám...
Mi négy hónaposak vagyunk, de sajnos én sem kívánom... ha kívánnám se lenne kedvem a fáradtság miatt. Ettõl függetlenül azért kb. másfél hetente összebújunk, de hát mondhatni szörnyû az egész... egész végi dugdosom a rémes testemet... csak síkosítóval megy, az agyamat nem tudom lekapcsolni mert közben végig azon filózok hogy mikor lesz vége mert mindjárt kelnem kell a szoptatás miatt, meg félek a behatolástól ami általában szörnyû szokott lenni még mindig sajnos... Én azt hallottam, olvastam hogy egyrészt a hüvely nem úgy nedvesedik mint akkor ha valaki menstruál ezért fájdalmasabb a behatolás és maga az együttlét, másfelõl a szervezet így védekezik egy újabb teherbeeséstõl, hogy nem kívánod a szexet, gondolom a szoptatás miatt. Mondanám hogy ne aggódj, mint a többiek, meg hogy most csak a baba a fontos... de én is ugyanezzel a problémával küszködök és már ott tartok hogy már nem nõnek érzem magam hanem csak egy anyukának...
A kérdező hozzászólása: Köszi...hát nagyon egyetértek Veled...
Nekem már van 2 gyermekem, 4 és 2 évesek, és január elejére várjuk a 3. babócát. Sajnos még augusztusban véreztem egyszer az akció után, így azóta már nem próbálkoztunk a dologgal. Elõre félek, hogy milyen lesz. Nekem mindig katasztrófa szokott lenni, mert a hormonok miatt valahogy nem nedvesedek, aztán próbálkozunk a síkosítóval, de elõre félek, hogy kb. február közepe lesz mire megint megpróbáljuk addigra már el is felejtem hogyan kell csinálni :-) az természetes, hogy kicsi baba esetén az ember minden gondolata ott jár, de ha nyugodt baba, akkor az ember a saját házasságáért, magáért és a férjéért bizony muszály kicsit visszarázódni a régi házaséletre. Persze nyilván nem lesz olyan gyakori, mint baba elõtt, és kicsit nehéz elengednie magát az embernek, hiszen a teste egész más, mint elõtte volt. De fura módon minden testi hibám ellenére ha ránézek a férjemre látom a szemében, hogy még mindig én vagyok a legvonzóbb nõszemély neki a földön, és az mindent megér. :-)
A kérdező hozzászólása: Hú, lányok, köszönöm mindenki válaszát... Remélem, hogy nemsokára visszarázódunk, de ahogy olvasom a sikosító mindenkinél kellett, így az megyek, és veszek..:-)
Háááát. A fiam 5, 5 hónapos. Eddig még nem sikerült rávenni magam. Pedig már sokszor elhatároztam, hogy engedek Apának, de egyszerûen kiráz a hideg még a szex gondolatától is. Úgy sajnálom a férjemet, de ha nem megy, hát nem megy. Remélem, azért lassan majd visszatér a kedvem, bár én sem látom magam valami vonzónak... És nálam is ott van az, hogy itt alszik mellettünk a baba, lényegében állandóan nála jár az eszem. Most valahogy kizárólag anyuka vagyok, feleség és nõ nem.

Szülés után lévő kismamák! Mennyi idő után lesz a hasam a régi? Mit tehetek érte? Van vmi csoda módszer?

Eszköz, krém, torna, masszázs, gépi kezelés, tea, akármi...

Legjobb válasz: Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)

Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Béres Alexandra dvd-it tegnap nézegettem, de melyiket érdemes csinálni vajon? MErt ami kismamáknak van, azt már a terhesség alatt kell elkezdeni, amirõl már lemaradtam, mert nem tornáztam ezidáig semmit...:/
Nekem 1 ével szülés után sem akar az Istennek sem visszahúzódni!Pedig mozgok alig eszek és lóg a hasam!
Béres Alexandrát csinálok + 8 perc durva has. Ezeket férjem töltötte le... Ez az, jobb minõségbe töltötte le valahonnan, de szerintem youtubeon is találsz másikat: http://www.youtube.com/watch?v=3iSBqFDMuq8 Napi 8 perc és tényleg hatásos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Mit tornázol?
4 hónapja születem. 23 kg-ot híztam, most 3 kg. plusz van rajtam. A hasam alja ki van dudorodva még egy kicsit, ha állok nem látszik, ha ülök elég hurkás. Rengeteget gyalogolok+ kétnaponta tornázom itthon. Remélem szeptemberig olyan lesz a hasam mint szülés elõtt
9 hónapja szültem.15kg plusz volt rajtam terhesen, most kb 7-8 kg.Még mindig csúnya a hasam, és úgy nézek ki mint aki megint kismama. Most kezdett el apadni a súlyom, heti 1 kg megy le, úgy hogy semmit sem csinálok.
Nekem nem ment vissza 3 év után se a hasam, hiába adtam le azota 15kg-t.sajna lehet a hasfalam ment tropára.ugyanis nem lóg, hanem nagy és feszes.
Alkatfüggõ. Ha szerencsés vagy, akkor az elsõ szülés után szinte magától rendezõdik minden, csupán ki odafigyelést igényel, hogy formába hozd magad. Nekem az elsõ 3 baba után magától visszahúzódott a hasam, nem tettem semmit. Igaz, nem híztam sokat és rengeteget mozogtam (nem torna). aztán 36 évesen megszültem a 4. babát...na, most már nem ment vissza annyira a hasam, talán tornával menne, de sajnos 4 gyerek háztartás+ kert... szóval bonyolult :) Persze, a mozgás mindig jó. Ha sok fölösleges pénzed van, mehetsz masszázsra, meg csináltathatsz mindenféle ilyen-olyan kezeléseket, de ha hízásra hajlamos vagy, akkor ezek csak idõszakos megoldások. Többet érsz azzal, ha néha mozogsz, odafigyelsz az étkezésedre... Különben a teljes regenerálódáshoz minimum 1 év szükséges...
A kérdező hozzászólása: Pedig jó lenne valami tuti módszer, mert hatalmas nagy pocakom van és rendesen szét is repedezett a bõr rajta. Bár ez zavar a legkevésbé, mert az majd elhalványodik, tudom. De ha nem menne vissza, az nagyon zavarna :(
Ez sokmindentõl függ. Ha megnyúlt nagyon a bõr, akkor lehet sose megy vissza, úgynevezett kötényhas lesz. Jó esetben elég néhány hét, hónap. Nekem látszólag már egybõl egész szép volt, csak feleslegem is volt, de olyan érzetem volt, mintha nem zárna rendesen a hasfalam, éreztem, hogy laza, kb. 5-6 hónap után lett a régi, le is fogytam, és a "nyitott" érzés is elmúlt. Én nem csináltam semmit, nem tornáztam, nem hordtam hasleszorítót meg ilyesmit, úgyhogy ebben nem tudok segíteni, szerencsés alkat vagyok.
Ja, és én is császáros voltam, most ha állok nagyon szép hasam van, igaz ha leülök kicsit hurkás, de az már nem is nagyopn fog változni.Most elégedett avgyok.
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok, nagyon kirepedt a hasam, combom, derekam! Szülés után elhalványulnak? Nektek is kirepedt?

Szülés utan mennyi időbe telik mire ugyanolyan lesz a hasunk mint régen, terhesség előtt?

Legjobb válasz: Jobb esetben kb 9 hónap, de van, hogy soha. Az én hasamon a bõr úgy kinyúlt, hog kétlem, hogy valaha a régi lesz. Alkattól is függ.

Jobb esetben kb 9 hónap, de van, hogy soha. Az én hasamon a bõr úgy kinyúlt, hog kétlem, hogy valaha a régi lesz. Alkattól is függ.
Fõként az izomzaton múlik, tehát alakti dolog. Ha teherbe esés elõtt is izmos volt a hasad (nem a kocka has) akkor nagyon hamar visszamehet a has, eredeti állapotára. A 6 hét gyermekágy után már látszik, hogy mennyi dolgod lesz vele, hiszen akkora nyeri vissza a méh az eredeti méretét. Nekem szerencsém volt vékony alakat vagyok, nagyon erõs volt a hasfalam, a hasam lapos, három szülés után is, de ez nem az én érdemem.
Szerintem elég ritka, hogy ugyan olyan lesz. Bár vannak szerencsésebbek. Nekem sokáig azt a téveszmét osztották, hogy aki fiatalon szül, annak rugalmasabb a teste még és nagyon hamar olyan lesz, mint volt, aki pedig idõsebb korban szül, annak majd nagyon csúnya lesz a hasa, mert rugalmatlan. Hát kérem szépen, én 20 évesen szültem, most 22 vagyok és iszonyat csúnya a hasam, pedig súlyra visszafogytam, de undorítóan lóg a bõr a hasamon, ezt csak plasztikai sebész tudja eltüntetni sajnos. Ha minden jól megy, jövõre Karácsony után meglesz :) Én nagyon szeretném. Ellenben a szomszédom 1 hónappal késõbb szült mint én, 36 éves, de az a tipikus csini csaj, és majd leesett az állam, mert szülés után 2 héttel összefutottam vele, haskilógató pólóban tolta nagy vígan a babakocsit, és bomba formában volt, egy picit sem lógott a bõr a hasán, meg sehol sem. Igaz az is, hogy én bár egész vékony voltam régen, de nem sportoltam rendszeresen, és terhesen eléggé elengedtem magamat kaja terén. A szomszédom viszont terhesen is kondiba járt (ami mondjuk nem biztos, hogy elõnyös, szerintem kicsit túlzás, bár a terhestorna nekem sem ártott volna), és szerintem nagyon keveset is evett. Ha lesz mégegy babám, biztos jobban oda fogok figyelni a kajára és a mozgásra terhesen is, bár azért én nem fogok napi egy pogácsán élni, mint a szomszédom, mert az már tényleg nem egészséges. Mondjuk egészséges babája született, még szoptatni is tudta fél évig (én sajnos csak két hónapig, pedig én nem éheztettem magam), szóval fene tudja, min is múlnak a dolgok. Mindenesetre szerintem terhesen fontos némi mozgás, meg hogy az emberrel ne szaladjon el úgy a szekér mint velem, mert én aztán egész nap ettem nagyjából. Ha valaki ezekre odafigyel, szerintem már szebb lesz a hasa. De ha a pocak nagyra nõ, mert úgy helyezkedik el benne a baba, akkor ugyan úgy fennáll a veszélye annak, hogy megnyúlik a bõr, mert ez már tényleg fõleg adottság kérdése.

Szülés után mennyi idő telik el, mire elég lesz sima tisztasági betétet használni?

Legjobb válasz: Nekem 3 hét volt, de az egyik ismerõsömnek 6 hét.

Nekem 3 hét volt, de az egyik ismerõsömnek 6 hét.
Ez egyéni teljesen.Nekem egy hét erõs(Tena), egy hét mint a menstruáció(vékony betét)és utána kb 2 hét "maszatolás" (tisztasági betét)Ennyi volt, és mindkétszer ugyan így alakult.2, 5 éves és egy 6 hónapos fiúk anyukája
Én 7 hétig véreztem!
Én kb 5 hétig véreztem, a kórházban és az eslõ otthoni 1-2 napban elég volt a nagy Chicco-s betét. Szerettem, mert nagyon sima pamutos a felülete. Mikor ez elfogyott azt csináltam, hogy steril vattát tettem a bugyimba, amit minig lefedtem egy réteg finom papírzsepivel, hogy a vatta ne ragadjon hozzám. Volt itthon éjszakai always meg libresse, de egyiket se tudtam használni, nagyon fájt a gátseb ha bármi hozzáért és ezeknek a rendes betéteknek mûanyagos borítású a felülete, irritáló volt és úgy éreztem, hogy belepüffedek. Szerintem a Chicco-s betét a legjobb. Tisztaságit kb 3 hét után használtam. Ma már semmit nem használok, 7 hetes a babám. Még folyásom sincs, .
nekem j. héten lesz a 3. hetem és már tisztasági is elég! ilyen lightos barnás folyásnak nevezném nem is vérnek. ez sztm egyénfüggõ!
én most taposom a 3. hetet és még vérzek eléggé de szerintem jövõhéten már elég lesz a tisztasági mert napról-napra javulgatok, csökken a vérzés.
4 napig használtam always ultra-t aztán 2 napig valami bella happyt vagy ilyesmi így a hetedik napon sima libresse tisztasági betétet tangában.

Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.

Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.
A lányom 23 hónapos, most tervezzük a tesót. Én elõtte elmentem dokihoz, megnézte a heget kivül belül, azt mondta, hogy szép, de ettõl még szétválhat ha majd szülésre kerül a sor. Nekem azt mondta 36 hetesen nézni a hegvastagságot. Bár õ már a lányom születése után is kis esélyt adott a második természetesre, mert nálunk genetikai úton öröklõdik az nagy születési súly. Mind 4 kg fölött voltunk, a lányom is 4200 g volt, állitólag a második meg csak nagyobbra nõ, ráadásul nálunk téraránytalanság is volt. Hátha a második nem nõ nagyra.
Utolsó elõtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bõvebben!! Mennyi idõ volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így? Elnézést az Off-ért!!
21 hónap a különbség a két lányom között. Az elsõt császárral szültem. A kicsi most 3 hetes és term. úton szültem. A hegvastagságot egyszer sem nézték meg.
A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1, 5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldõlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítõt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék. De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb... Tény, hogy minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :) )
Szivesen! :-) Sok sikert a kistesóhóz! Mi novemberben kezdünk el próbálkozni, remélem hamar sikerrel járunk... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Én közben terhes lettem, de egyenlõre nem derült ki, hogy mi lesz, úgy vettem ki az orvos szavaiból, hogy ott fog majd ez eldõlni , illetve a korábban mért hegvastagság alapján már lehet tervezni. Utolsónak gratulálok a kisbabához! Sajnálom, hogy megint mûtét lett, de az a fontos, hogy jól vagytok! Kitartást kívánok az elsõ hetekhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sok sikert nektek is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Végre valami konkrétum :) Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)
A 13. 45-ös kérdezõnek Az elsõ szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtõl napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdõdtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Gyõrben szültem.
Én vagyok, aki azt írta, 1, 5 hét múlva szülök. Na, már megszületett a kisfiam! :) A doki a hegvastagságot a kiírt idõpont elõtt 1 héttel megnézte, de nagyon vékonynak találta (2-3 mm), ezért progis császárra írt ki csütörtökre. Szerdán éjjel elfolyt a magzatvíz... Két órát vajúdtam, mire beért a doki és elõkészítettek a mûtétre. Sajnos akkor sem sikerült volna megszülnöm, ha elég vastag a heg, megintcsak nem tágultam szinte semmit, pedig 2-3 perces fájásaim voltak. Ráadásul a baba is 4 kilós volt, jóóóó nagy buksival! :) Tehát nagyon sokmindentõl függ, hogy lesz-e belõle császár. Én azért szorítok! Viszont gyorsabban felépültem/épülök, úgy érzem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!