Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idővel lehet tornázni (9 db)

Szülés után mennyi idővel lehet tornázni?

Legjobb válasz: Ha minden rndben van már a kórházban elkezdhetsz óvatosan mozogni. Otthon pedig a gyermekágy végétõl tornázhatsz intenzíven. Ha császárral szülsz, mindenképp várd meg a hasazással a 6hetes kontrollt!

Ha minden rndben van már a kórházban elkezdhetsz óvatosan mozogni. Otthon pedig a gyermekágy végétõl tornázhatsz intenzíven. Ha császárral szülsz, mindenképp várd meg a hasazással a 6hetes kontrollt!
Szerintem a gyerekágyas idõszak után kezdheted, szóval amikor már tudsz úgy jönni menni a lakásban, mint korábban, nem kell naponta többször is lepihenned, nem vagy már ágyban. Nálam ez két hét volt, mire megerõsödtem annyira, hogy reggel felkeltem, és este lefeküdtem és a nap többi részében fent voltam. Elõtte még naponta többször is le kellett hevernem. Szóval én két hét után kezdtem el tornázni, de csak fokozatosan.
A dokim javasolta megvárni a 6 hetet, ennyi idõ, míg a méh visszaáll eredeti formájára.
Én 6 hét után mentem baba-mama tornára. És nagyon jó volt!

Szülés után mennyi idővel lehet nekiállni tornázni?

Milyen torna DVD-t ajánlotok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a két gyerkõcöm ad annyi feladatot,ami felér egy komplett Rubint Rékával... Szerintem ne dvd-re tornázz az unalmas. Nincs sportoló,vagy tornatanár ismerõsöd aki tudna személyre szabott edzést késziteni neked? mert akkor olyan feladatokat csinálnál,amire valóban szükség van. A kötelezõ 6 hét után nekiállhatsz, de a kalória bevitelt a szoptatás miatt ne csökkentsd!

Szia! Nekem a két gyerkõcöm ad annyi feladatot, ami felér egy komplett Rubint Rékával... Szerintem ne dvd-re tornázz az unalmas. Nincs sportoló, vagy tornatanár ismerõsöd aki tudna személyre szabott edzést késziteni neked? mert akkor olyan feladatokat csinálnál, amire valóban szükség van. A kötelezõ 6 hét után nekiállhatsz, de a kalória bevitelt a szoptatás miatt ne csökkentsd!
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnos nincs tornatanár ismerõsöm! Én szeretek DVD-re tornázni, a terhességem elõtt is úgy csináltam! Köszönöm a tanácsot, akkor a hat hét eltelte után elkezdem! :)

Császáros szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni tornázni ha nincs semmi panaszom?

Legjobb válasz: A 6 hetes kontroll után szerintem szép óvatosan,fokozatosan!!

A 6 hetes kontroll után szerintem szép óvatosan, fokozatosan!!
Én is a 6 hetes kontroll után kezdtem el tornázni. De tényleg csak nagyon óvatosan szabad, épphogy csak egy pár gyakorlattal kezdd, fokozatosan szokasd hozzá a testedet.
Szia! És ne csodálkozz, ha nem mennek a hasizom-gyakorlatok. :-) Én még 2 hónappal a 2. császár után is csak feküdtem, és vagy jó fél évig nem bírtam megmozdulni (csak nevettem magamon.) Most, egy évvel a második mûtét után már egész jól megy. A lényeg a fokozatosság,
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!


Szülés ( nem csaszar) utan mennyi idővel lehet elkezen tornazni es uszni jarni?

Legjobb válasz: Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)

Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)
nekem szülés utáni napon már javasoltak nagyon enyhe tornát, amit fokozatosan erõsítettünk be, talán ennek is köze van ahoz, hogy szülés után 3 nappal márúgy éreztem magam mint 1 éve :) úszni csak a 6 hetes kontroll után, ha a doki is áldását adja rá! ezt nagyon fontos betartani, komolyan!
A babád hathetes kora elõtt szerintem se ússz, na meg nem tudom, hogy ez a tejre milyen hatással van (én nem tudtam szoptatni), de szerintem a hideg víz biztos nem jó neki. Én akkor kezdtem el úszni, amikor már 3 hónapos lett a fiam, ennyi idõ kellett nekem ahhoz, hogy úgy összeszokjunk, hogy még az úszást is be tudjam illeszteni a napirendembe. Tornázni szerintem lehet, amikor már úgy érzed, hogy elég erõs vagy hozzá, persze mindent csak fokozatosan. Te érzed, mennyit bírsz.

Természetes szülés után mennyi idővel lehet hasra tornázni?

Legjobb válasz: Már pár nap múlva lehet, csak nem szabad túleröltetni magad. Nálunk már a kórházban volt kismamatornán ilyen gyakorlat is. (Az 5. napon mentem haza, tehát még korábban)

Már pár nap múlva lehet, csak nem szabad túleröltetni magad. Nálunk már a kórházban volt kismamatornán ilyen gyakorlat is. (Az 5. napon mentem haza, tehát még korábban)
A kérdező hozzászólása: 3 hete szültem, eddig nem mertem, de elég csúnya a pocim, most már kezd zavarni :S köszi a választ, akkor holnap kicsit tornázok :)

Szülés után mennyi idő elteltével lehet tornázni illetve szoláriumozni?

5 hete szültem meg a császáros kisbabámat. A sebem szépen gyógyul. Jól érzem magam, jól esne egy kicsit szoláriumozni. De mikortól szabad?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy lenne akadálya, de szerintem mostmár bírd ki a 6 hetes kontrollig.

Nem hiszem, hogy lenne akadálya, de szerintem mostmár bírd ki a 6 hetes kontrollig.
Szerintem is várd meg de utána már szerintem lehet.:)
A sebet legalább fél évig (de inkább egyig) TILOS szoláriumoztatni/napoztatni, mert különben nagyon csúnya lehet!!! Ez nem csak császárnál van így, hanem minden mûtéti hegnél! A tornázással minimum a 6. hetet várd meg, és csak nagyon óvatosan kezdj neki.

Mennyi idő múlva lehet tornázni szülés után? (5 hónapja szültem császárral, ikreket)

Legjobb válasz: Óvatosan, fokozatos nehezítéssel és fokozatos ismétlésszám növeléssel elkezdheted.

Óvatosan, fokozatos nehezítéssel és fokozatos ismétlésszám növeléssel elkezdheted.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ!
Szia én is öt hónapja szültem császárral.Nekem a doki nem javasolta mert a belsö varratok nem akarnak felszivodni és be van gyuladva a vágás.Komplikált császáros voltam

Milyen gyakorlatokkal, és szülés után mennyi idővel lehet kezdeni tornázni?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Alexandrának a Változz vissza dvd-jét vettem meg. Ott három hónapos a baba amikor elkezdik a tornát. Addigra visszahúzódik a méhed és nem az ellenkezõjét éred el mint szeretnéd. Kezdetben egy 20 perces torna majd késõbb nehezedik 6 hónapos korban.

Szia! Én a Béres Alexandrának a Változz vissza dvd-jét vettem meg. Ott három hónapos a baba amikor elkezdik a tornát. Addigra visszahúzódik a méhed és nem az ellenkezõjét éred el mint szeretnéd. Kezdetben egy 20 perces torna majd késõbb nehezedik 6 hónapos korban.

Szülés után mennyi idő elteltével lehet elkezdeni tornázni, kardi mozgást végezni?

Legjobb válasz: Rubint Réka 3. dvd-jén a hasizomnál 4-6 hetet említ, de szerintem a legbiztosabb, ha a 6 hetes kontrollon megkérdezed orvosod

Rubint Réka 3. dvd-jén a hasizomnál 4-6 hetet említ, de szerintem a legbiztosabb, ha a 6 hetes kontrollon megkérdezed orvosod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!