Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idővel jönnek (9 db)

Szülés után mennyi idővel áll helyre a menstruáció, igaz hogy addig nem jön meg amíg valaki szoptat?

Legjobb válasz: ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.

ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.
Szia! Nekem az elsõ fiam 3 hónapos volt amikor elõszõr megjött és onnantól rendesen 28 napos ciklusaim voltak. A második fiam 5 hónapos volt és ugyanigy volt. De ez egyénenként változó. Sógornõmnek pl.egyáltalán nem jött meg amig szoptatott.

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Az anyuka a szülés után minimum mennyi időre rá mehet újra dolgozni? Hat hét? (Pl. Ha az apuka jön gyesre)

Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját,engedik neki,hogy szoptassa vagy egyb?l el is veszik?

Legjobb válasz: Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.

Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.
Szülés utáni percektõl dolgozhat, ha például otthoni a munkája, vagy nem kell mindig bejárnia. Ha szülés után adja örökbe, akkor azonnal el is vihetik a babát. Mi értelme lenne a szoptatásnak? Hogy beinduljon a tejtermelés, és hónapokig folyjon a mellébõl a tej a semmire?
Nem hiszem, hogy van erre bármiféle törvényi korlátozás, ha apuka megy gyesre, akkor anyuka simán elmehet dolgozni, amint elég jól érzi magát. De lehet rosszul tudom. Örökbe pedig akármikor adhatja valaki a gyerekét, nem csak a szülést követõen, hanem akár néhány évesen is, így ha nem egybõl a szülés után mond le róla, hanem csak késõbb, akkor megvan a lehetõsége a szoptatásra is, gondolom.
Az anyuka a szülés után minimum mennyi idõre rá mehet újra dolgozni? Amint bir, a 6 hetet, illetve a gyermekagyi folyas veget erdemes megvarni. Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját, engedik neki, hogy szoptassa vagy egybõl el is veszik? Ez megbeszeles kerdese, ha a leendo orokbefogado szulok ezt nem kifogasoljak akkor miert ne. Mellesleg elvileg van egy idoszak -talan 6 het, de javitsatok ki, ha tevedek- amig az anya meg is gondolhatja magat
Ha nyílt örökbe fogadás van akkor nem is szoptathatja és meg sem gondolhatja magát az anyuka. Persze ha szülés elõtt már aláírták a papírokat.
Szülés után az anyukának hat hete van "meggondolni magát" , hogy mégsem adja örökbe. Ez van a törvényben! De nem értem kérdezõ, most akkor a férjed megy GYES-re, és más valakinek a babáját fogják majd örökbe adni?

Szülés után megváltozott a menstruációm: nagyon kevés, inkább barnás vérzés és csupán 3 napig tart. Viszont időre jön. Kell-e aggódnom, vagy ez természetes?

Novemberben szültem. Azelőtt 5 napos volt és normális mennyiségű.

Legjobb válasz: Szerintem még nem állt vissza teljesen!De azért keresd fel a dokidat!Nekem három hónap után jött meg és nagyon erõs.Igaz a harmadik baba után.Állítólag ez is természetes pedig szoptatok.

Szerintem még nem állt vissza teljesen!De azért keresd fel a dokidat!Nekem három hónap után jött meg és nagyon erõs.Igaz a harmadik baba után.Állítólag ez is természetes pedig szoptatok.
Szoptatsz?
Én októberben szültem, s elõtte nekem is 5 napos volt, most nekem is szintén kb 3. A mennyisége az elsõ 2 nap nagyjából ugyanannyi, mint elõtte, de néha kevesebb, majd a 3.nap szintén barnácskás, 4.nap meg meg szinte nem is. Én örülök neki, szerintem örülj te is... :) Nem hiszem, hogy lenne bármi bajod is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszolónak: nem szoptatok. Épp ezért aggaszt a dolog...
Én elmennék dokihoz, nézzen meg inkább.
Azért gondolj bele, hogy szülés után sok minden megváltozik a testedben :)
Mit mondott a doki?

Szülés után (császár) mennyi idő után jön meg újra?

Legjobb válasz: Ez attól is függ, hogy tudsz-e szoptatni. Én nem tudtam, 1 hónapra rá meg is jött.

Ez attól is függ, hogy tudsz-e szoptatni. Én nem tudtam, 1 hónapra rá meg is jött.
Én szoptatok. 6 hét után megjött..., és azóta már még egyszer. Kislányom 2 és fél hónapos.
4, 5 hónapig szoptattam, és rá 1 hónapra jött meg elõször. Azóta rendszeres.
én 1 hónapig szoptatta, de 8 hétig nem jött meg de én szedtem gyógyszert, mikor elmentem a dokihoz cisztát talált, ami felszívódott, a vizsgálat utáni napon meg megjött.
A gyermekágyi vérzés után egy hétre megjött, és azóta rendszeresen megvan, pedig szoptattam 6 hónapig.
6 hete szültem, szoptatok, menstruációnak nyoma sincs eddig.
10 hós volt a lányom, mikor elõször megjött, még szoptattam.
6 héttel szülés után jött meg elõször(császárral szültem) rá egy hétre elapadt a tejem:(

Szülés után mennyi idővel jönnek meg a támogatások, ha mindjárt beadjuk a papírokat, ahogy lehet?

Gondolok a gyesre (mert azt fogok igényleni), a családi pótlékra és az egyszeri anyasági támogatásra. Melyik mikor jön meg, mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.

Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.
Egy hónapja adtuk be az igénylést a családi pótlékra és az egyszeri anyasági segélyre de még semmi.Szerintem semmi jóra nem lehet számítani...
Szerintem érdemes lenne megkérdezni a tb-t, akár mennyire kínos, de akkor is ez egy támogatás és élni kell.A gyes felháborítóan kevés összeg és döbbenet, hogy most utalják ki a januárit én tuti bemennék.Tényleg addig mibõl élt az elõttem író.Oké, hogy nemsokra elég, de akkor az összes támogatás csúszni fog majd fél évet, ez nonszensz!!A tb.pl nekem a táppénzt kiutalta 30nap után rögtön, de én fel is hívnám õket az tuti.
Én Terhességi Gyermekágyin vagyok, és van olyan hogy 5 részletben küldik az egy havi mennyiséget. Azt mondták, mikor felhívtam, hogy ez így szokás. A családi pótlékot meg 4 hónap múlva kaptam meg visszamenõleg is. Az egyszeri anysági 7 hétre kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, ez nem túl bíztató... Tudtam, hogy készülni kell rá, de hogy ennyire?:-( Tényleg nagyon somorú... De sajna mit tudunk tenni... Akkor ezerrel tartalékolunk elõre:-(
Akkor én szerencsés vagyok ezen a téren.Ahogy beadtuk a papirokat rá 2 hétre átutaltak minden pénzt.csp., thgys., anyasági.Én sem gondoltam, hogy ilyen gyorsak lesznek.Kellemesen csalódtam. 5hetes kisfiu anyukája
Nálunk is gyors volt ez (Békés megye), leadtuk a papírokat, és a következõ héten a számlámon volt a pénz.

Szülés után mennyi idő mire rendbe jön a test, bőr (csíkokra gondolok)? És egyből lehet menni szolizni is? Tapasztalt anyukák irjatok!

Legjobb válasz: A szoli lesz a legkisebb problémád. :s A csíkok nem fognak eltûnni, csak évek alatt elhalványodnak, de örökre megmaradnak. A test szerintem amíg szoptatsz, nem lesz a régi (tapasztalat). A mell meg plasztikai sebész nélkül szintén soha nem lesz a régi.

A szoli lesz a legkisebb problémád. :s A csíkok nem fognak eltûnni, csak évek alatt elhalványodnak, de örökre megmaradnak. A test szerintem amíg szoptatsz, nem lesz a régi (tapasztalat). A mell meg plasztikai sebész nélkül szintén soha nem lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: Értem:(köszi a gyors választ...
Biztos nem a szoli fog a gondolataidban járni meg a csíkjaid henem a gyereked akit a karjaidban tarthasz 9 hónap után!!A csíkjaidnál nagyobb bajod sose legyen!!

Szülés után mennyi idővel jön az első menstruáció?

3 hete szültem,eddig gyermekágyi vérzésem volt, már csak cseppek,de tegnap óta élénk szín? vérzésem van. Lehetséges ,hogy már mentsruálok?

Legjobb válasz: Szia.Nem igazán hiszem talán inkább az lehet hogy megemeltél valamit amitõl megint beindult.Jártam én is így az elsõnél.De ettõl még akár lehet ez is.Gondold végig ezt az emelõs dolgot nem volt-e valami .Pihenj ha tudsz és vigyázz magadra.Elvileg egyébként ha emeltél is valamit semmi bajod nem lessz csak tovább tart.De azért vigyázz magadra.

Szia.Nem igazán hiszem talán inkább az lehet hogy megemeltél valamit amitõl megint beindult.Jártam én is így az elsõnél.De ettõl még akár lehet ez is.Gondold végig ezt az emelõs dolgot nem volt-e valami .Pihenj ha tudsz és vigyázz magadra.Elvileg egyébként ha emeltél is valamit semmi bajod nem lessz csak tovább tart.De azért vigyázz magadra.
Nekem 9 hónap mulva jött meg odáig szoptattam.Amikor abbahagytuk 2 nap múlva megjött.

A jósló fájások megjelenése után kb. Mennyi idő múlva jön el a szülés ideje?

Legjobb válasz: Ezt sajnos nem fogja megmondani senki:)) Nekem a 22 héten kezdõdtek. Aztán 41 héten indítottak:)

Ezt sajnos nem fogja megmondani senki:) ) Nekem a 22 héten kezdõdtek. Aztán 41 héten indítottak:)
Nálam jósló fájások reggel 4 kor kezdõdtek, és aznap délután császárral jött világra a fiam.
Nekem Május 10.-én kezdõdtek a Jóslók, van hogy erõsebb, van hogy 2 napig semmi. Túlhordásos vagyok már. 40hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!