Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idővel áll (10 db)

Szülés után mennyi idővel áll helyre a menstruáció, igaz hogy addig nem jön meg amíg valaki szoptat?

Legjobb válasz: ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.

ELVILEG nem jön meg, amíg szoptatsz. Gyakorlatilag szinte mindenkinek megjön. Hogy mikor, az viszont változó. Van, akinek már 2-3 hónap múlva, van, akinek csak 10-11 hónap múlva, vagy akár késõbb. Nekem 5 hónap múlva jött meg elõször és teljesen azóta sem állt helyre (15 hónapos a fiam éls még szoptatom), nagyjából 40 naponta jön meg, de elõfordul, hogy kimarad. Az is változó, hogy kinek mennyi ideig ilyen rendszertelen. Van, akinek a szülés utáni elsõtõl már rendszeres, van, akinek csak akkor lesz rendszeres, ha már teljesen abbahagyta a szoptatást.
Szia! Nekem az elsõ fiam 3 hónapos volt amikor elõszõr megjött és onnantól rendesen 28 napos ciklusaim voltak. A második fiam 5 hónapos volt és ugyanigy volt. De ez egyénenként változó. Sógornõmnek pl.egyáltalán nem jött meg amig szoptatott.

Szülés után mennyi idő mulva áll helyre a mensi? Én 9 honapja szültem és hol kevés hol nagyon sok van és hol rövidebb hol hosszabb ideig tart, és inkább barna nem piros.

Legjobb válasz: Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)

Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)
Az elsõ szülés után 8 hónapra jött meg, rögtön beállt, 28 naponta óramû pontossággal, ráadásul, míg korábban 7-8 napig tartott, akkor csak 3-ig. Most a második szülés után 10 hónappal megjött, ez is 3 napig tartott, de elsõ nap nagyon sok volt, meg is ijedtem. Aztán a következõ egyszerûen kimaradt. 11 hónapod múlt akisfiam, ezt az egy menzeszt leszámítva nem volt több azóta. Remélem, minden rendben azért! :-( Még szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én már 1 honapja nem szoptatok és most jött meg ugy igazán és egyszerüen nem akar abbamaradni ez már a 8. nap:( meddig várjak?és ha elmegyek dokihoz mit tud csinálni?
ez mindenkinel valtozo, fugg attol is, hogy szoptatsz-e vagy sem
Nekem szülés után több, mint egy évvel állt helyre, és az is sárgatest hormon és fogamzásgátló segitségével. Javaslom, beszélj a nõgyógyászoddal, az a biztos.
Szia 10 hónapja szültem, hasonló bajom van nekem is. Elmentem a nõgyógyászhoz, aki jó pénzért közölte, hogy a szoptatás TELJES abbahagyásától számítva 1 év még normális :-(

Kismamák ti mennyit híztatok a terhesség alatt? Szülés után mennyi idő múlva állt vissza a testsúlyotok?

most vagyok 26 hetes kismama, most 62 kg vagyok, eddig nem sokat híztam ,de most 1 hónap alatt majd 4 kg-ot és még van 3 hónapom

Legjobb válasz: én kb 75 kg-ról indultam (180 cm magas vagyok) és kb 85 kg voltam mikor szültem, szülés után mikor hazajöttem 71 kg voltam.... De a szülés elég rosszul sikerült és utána mindenféle nyavalyám is volt és emiatt sikerült fogynom még... A baba 4080 gramm volt.

én kb 75 kg-ról indultam (180 cm magas vagyok) és kb 85 kg voltam mikor szültem, szülés után mikor hazajöttem 71 kg voltam.... De a szülés elég rosszul sikerült és utána mindenféle nyavalyám is volt és emiatt sikerült fogynom még... A baba 4080 gramm volt.
Én 25 kg-ot híztam összesen (57-rõl indultam, 82-vel mentem szülni, 171 cm vagyok), nem vizesedtem egyáltalán. Szülés után 3 hónappal már 60 kg voltam. Nem diétáztam, nem tornáztam, csak úgy lement magától. Most szeretnék hízni pár kilót, de az istenért sem akar megmaradni rajtam semmi. Ilyen a genetikám.
Én 176cm vagyok 62kg-val kezdtem a terhességet.Nagyon vékony volam.Most 31hetesen 76kg vagyok, de arányosan eloszlik ugyhogy nincs gond.Az elején felszaladtak a kg-ok, mert nagyon kívánós voltam.Kíváncsi leszek mennyit szedek még fel és mennyi megy le szülés után.A férjem azt szeretné ha nem fogynék vissza annyira :)
162 cm vagyok. Elsõ baba elõtt 54 kg körül voltam. 20 kg-ot híztam, a baba egy éves korában 52 kg voltam. Második babát 49 kg-al kezdtem, 47-re fogytam a 16. hétre, majd 68-al szültem, a baba egy éves korára ismét 49 voltam. A harmadik babának olyan 50-el futottam neki, vele csak 13-at híztam, terhességi cukor miatt diétáztam, szüléskor is kifejezetten vékony volt az arcom (4 kg felett volt a baba). Most másfél éves, 49-50 kg vagyok ismét. Felszedni nem igazán tudok, pedig nem ártana. Sosem sportoltam, mióta megvannak a gyerekek, csak szoptattam ezerrel mindig.
Mindkét terhességemmel 9kg-t híztam és ez mindkét alkalommal le is ment a szüléssel, illetve azt követõen 2-3 hét alatt. A hízásom nekem mindkét terhességnél a 16-20 hetes idõszakban 4kg volt!!!! Egyébként meg havi 1kg ment fel úgy, hogy az elején és a végén már semmi. Lehet veled is így lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Elsõ baba: 63 kilóval kezdtem+25 kiló lett a vége. 10 hónapos volt mikor újra terhes lettem. Akkor már szintén 63 kiló voltam és szintén kb 25 kiló lett a vége. Most 3 éves a nagy, másfél éves a kicsi és 58 kiló vagyok, 171 centi magas. Lement magától. Sokszor este 6-kor kapok észhez, hogy jesszus, szédülök, semmit nem ettem még ma:( Piszkosuk falják az energiát és a kilókat ezek a kis rosszcsontok:)
Elsõ: 86 kezdtem 102 voltam szülésnél(16kg plusz) ja 35 héten szültem. Második:79 kezdtem -91 szülés. Itt tudom , hogy szülés után 86 lettem Harmadik :Kb 10 hetes vagyok még nem hiztam csak fogytam kb 0, 5 kg-t.

Szülés után mennyi idővel áll rendesen be a menszesz?

Legjobb válasz: Már nem szoptatok. 4 hónapja szültem. Eddig egyszer volt 2 napig rögtön szülés utáni hónapban és egyszer 2-3 csepp egy napig.

A kérdező hozzászólása: Már nem szoptatok. 4 hónapja szültem. Eddig egyszer volt 2 napig rögtön szülés utáni hónapban és egyszer 2-3 csepp egy napig.
nekem nem volt gond, azt hiszem következõ hóban vagy már nem is tudom, hogy hoygan de megjött rendesen.De nagynénémnek egy évig nem jöt meg utána , éppen nálam volt mikor elment mosdóba és pironkodva kérte a tampont és mondta hogy neki szülés óta ez az elsõ.:)
Nekem 10 hónap után jött meg, amikor már csak napi 1x szopizott a fiam.
Teljesen egyéni, 6 hét és másfél év között is alakulhat. Függhet attól is, milyen hosszan szoptatsz, de szoptatás mellett is megjöhet (így teherbe is lehet esni, mielõtt még menstruálnál). Nekem 11 hóra jött meg.
2éves a kicsim, eddig egyszer volt csak márciusban.De terhes teszt szerint nem vagyok, többször szopizik még a lányom.
Én szinte az elejétõl nem tudtam szoptatni, nekem meg is jött rá kb. 6 hétre! Azóta is rendszeres!

Terhesség/szülés után mennyi idő múltával állt be rendszeresre újra a menzeszetek, miután már egyszer megjött? (Már nem szoptatók, és gyógyszert sem szedők)

Legjobb válasz: én szoptatok és gyógyszert is szedek... de nekem ahogy elmúlt a szülés utáni, rendesen 28 napra megjött ,majd megint. azóta nem is lehet nem is fog egy darabig (gyógyszer).

én szoptatok és gyógyszert is szedek... de nekem ahogy elmúlt a szülés utáni, rendesen 28 napra megjött , majd megint. azóta nem is lehet nem is fog egy darabig (gyógyszer).
Szia! Nekem a szoptatás befejezése utáni hónapban jött meg elõször, utána 3-szor össze-vissza, hol csak barnázás, hol pedig erõsebb volt, az 5. menzeszem volt normálisnak mondható. Idõben és mennyiségben is nagyjából a terhesség elõtti ciklusomnak megfelelõ volt. Minden jót Neked!
szia! A gyermekágyi vérzés után egybõl megjött és azóta is megvan rendszeresen, pedig szoptattam.
Nekem is megjött, szülés után 6 hétig tartott a gyermekágyi folyás, aztán egy hét szünet, majd megjött a mensim. Azóta is rendszeresen megjön, 28 naponta, pedig szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, és Nektek is minden jót!
Nem állt helyre.Sok nõnek ilyen korán még meg se jön. Vigyázz nehogy terhes maradj!
A kérdező hozzászólása: Hát pont ettõl félek!!
Nem szoptattál? Nekem császár után kereken 4 hónappal jött meg. A hat hét nagyon kevés, persze hogy fáj.
Rendezõdnek vissza a belek, azért érzed a mozgást!!! 9 hónap alatt minden átrendezõdött, annyi idõ kell arra hogy vissza is álljanak a dolgok! Ha fáj a heg, mutasd meg dokinak
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig szoptattam, utána sajnos olyan vérnyomás csökkentõt kellett szednem , ami mellett nem lehetett. Amivel lehetett volna az semmit nem használt. A heg csak akkor fáj, ha megjön, de akkor kb. úgy mint a császár után 2 nappal.
Nekem is szokott fájni mikor megjön, de már vissza állt a régi rend. Már nem fáj. 17 hónapos a lányom. Off: a szoptatásnak mi köze ehhez? 6 hetes se volt a lányom mikor elõször megjött, pedig 15 hónapig szoptattam.

Mennyi idõ alatt állt vissza a hasatok szülés után az eredeti állapotára?

9. hónap végét taposom. Saját zsírra talán 2-3 kg-ot hízhattam. Viszont a hasam hatalmasnak tûnik, én meg alacsony vagyok (így arányaiban még nagyobb). Nézem, nézem és nem tudom elképzelni, hogy ez vissza tud húzódni az eredeti méretére...

Legjobb válasz: Még nem. 10 eve szültem. Alkati kerdes. Nekem lóg, mély striakkal

Még nem. 10 eve szültem. Alkati kerdes. Nekem lóg, mély striakkal
Talan 2-3 honappal szules utan huzodott vissza teljesen es meg kb 1 honap lehetett, mire a borom ugyanolyan feszes lett, mint volt.
2 het
Nekem rögtön szülés után már lement a hasam, csak az amúgy is évek óta ott levõ zsír volt rajta és furán "rojtozódott", olyan laza volt a hasam, mint egy elvizezett tészta :) Kellett 1-2 hónap mire visszaállt eredeti állapotába. Igaz, nekem nem nõtt hatalmasra a hasam és zsírt nem szedtem magamra.
A kérdező hozzászólása: "7 hónapja szültem. Még nem állt vissza a hasam, de szerintem ez már nem is fog. Vagyis egy módon vissza tudna állni, ha kb. egy hónapig csak annyit ennék, hogy ne ájuljak el. De szerencsére nincs rajta stria, és nem túl nagy, de nem is akkora, mint amikor teherbe estem. Mondjuk engem nem zavar, legalább látszik, hogy nem éhezek." Te hasi zsírról beszélsz, az nem ugyanaz, azt terhesség nélkül is fel lehet halmozni. Én a kitágult hasfalról és bõrrõl.
Elsõ babám után kb 1 év múlva állt vissza. 165cm vagyok és 55kg. Most a második babám majdnem 9 hónapos, van még pocakom, remélem most is visszább fog még menni.
Ez abszolút genetika, illetve sport, diéta kérdése. Én alapból fõleg hasra, csípõre hízom. Szülés elõtt, rendszeresen jártam terembe, tök lapos volt ezáltal a hasam. Most ismét futok, terem. Még sem ment vissza az alsó része, felül már jó nagyjából Ja, és két éves, négy hónapos a gyerekem. Ha lenne pénzem, tuti megcsináltatnám, mert nagyon zavar, de muszáj keményebben ráfeküdni a témára, mert ottmarad. Viszont több nõt is láttam, nyáron is, hogy a kb 4 hónapos gyerekét sétáltatja, és full vékony, lapos a hasa, van több olyan kolléganõm is, akinek szintén. Hát, jó nekik. Akinek meg ottmarad, az küzd. :-)
Szia!Az elsõ lányomat 7 éve, a kicsit 2 éve szültem, sajnos a hasam azóta sem ment le...csíkos is illetve kicsit lóg is.tényleg alkati kérdés, ez már nálam is nagy valószínûséggel így fog maradni....Pedig mozgok, biciklizek napi rendszerességgel, hasizom erõsítõ gyakorlatokat végzek, odafigyelek, hogy mit eszek...Súlyban ugyan annyi vagyok, mint terhességeim elõtt.
7 hónapja szültem. Még nem állt vissza a hasam, de szerintem ez már nem is fog. Vagyis egy módon vissza tudna állni, ha kb. egy hónapig csak annyit ennék, hogy ne ájuljak el. De szerencsére nincs rajta stria, és nem túl nagy, de nem is akkora, mint amikor teherbe estem. Mondjuk engem nem zavar, legalább látszik, hogy nem éhezek.
7 hónapja szültem, ment vissza, de nem teljesen. Szerintem kell 1 év mire visszanyerHETi a formáját. Én is elkezdtem edzeni. A striák nyílván nem tûnnek már el, de szeritem keményebb munkával, jó állapotba lehet hozni. Van felesleg még a hasamon, de tervezem, hogy nyárra nagyjából tûnjön el. Igen, nagyon zavar. Nagyon csinos voltam, mára szerintem nyoma sincsen.

Szulés után mennyi idovel áll vissza normálisra a hormonháztartás?

2honapja szulyem,de pl még a menstruàciom se jott meg.

Legjobb válasz: Fél év. Nyugi. Nem baj, ha nem jött meg, örülj neki. :) Annyival kevesebb gond. :)

Fél év. Nyugi. Nem baj, ha nem jött meg, örülj neki. :) Annyival kevesebb gond. :)
nekem kb 1, 5 év volt.
Van amikor 1-2 év is! Nekem szülés után fél évvel jött meg, látszólag minden oké, jött is minden hónapban, most csinálja azt 2 hónapja, h elõtte 5-6 napig enyhe véres folyásom van, de mensi semmi :( Ilyen sosem volt, úgyhogy remélem nem gond van, csak a hormonok....
2éve várom, h rendbejöjjön
11 hóra jött meg, 16 hóig szoptattam, de szerintem kb. 2 év kellett, hogy teljesen helyrejöjjek hormonilag (ne legyen kicsi tejem se, kinõjön a hajam, ugyanolyan gyakran kívánjam a szexet, mint elõtte, ugyanannyiszor kelljen szõrteleníteni, megint legyen néha egy-egy pattanásom és szeressek még egy gyereket:) )
3hónap 2 hét és 5 nap .... áááá kinek hogy , ennyi.

Szülés után mennyi idővel állt vissza a házaséletetek a régi kerékvágásba?

2 hónappal a szülés után jutottam oda, hogy mostmár muszáj a férjemnek engedni. Imádom, szeretem és sexisnek is tartom, de valahogy nem megy.

Legjobb válasz: Mi majdnem ki tudtuk várni az 5 hetet, én amolyan szabálytisztelõs fajta vagyok, így egy kicsit ellenkeztem, hogy még nem szabad, de aztán én sem bírtam ki. Hozzáteszem, nekünk a terhesség végén elég problémás volt a dolog, sehogy sem tudtunk olyan megközelítést találni, ami mindkettõnknek kényelmes lett volna, így akkor erõsen ritkultak az alkalmak, biztos ez is közrejátszott abban, hogy már nagyon vártuk, hogy igazán ölelhessük egymást. Ha szereted és szexis is, nem lesz baj, egy kicsit át kell szoknia a szervezetednek az új helyzethez és vissza fog állni minden a régi kerékvágásba. Ha a párod elég türelmes és toleráns, kérd, hogy többször babusgasson "csak úgy", hogy visszatérhessen az a jó összebújni érzés.

Mi majdnem ki tudtuk várni az 5 hetet, én amolyan szabálytisztelõs fajta vagyok, így egy kicsit ellenkeztem, hogy még nem szabad, de aztán én sem bírtam ki. Hozzáteszem, nekünk a terhesség végén elég problémás volt a dolog, sehogy sem tudtunk olyan megközelítést találni, ami mindkettõnknek kényelmes lett volna, így akkor erõsen ritkultak az alkalmak, biztos ez is közrejátszott abban, hogy már nagyon vártuk, hogy igazán ölelhessük egymást. Ha szereted és szexis is, nem lesz baj, egy kicsit át kell szoknia a szervezetednek az új helyzethez és vissza fog állni minden a régi kerékvágásba. Ha a párod elég türelmes és toleráns, kérd, hogy többször babusgasson "csak úgy", hogy visszatérhessen az a jó összebújni érzés.
Nálunk nem az összebújós érzéssel volt a baj, inkább a lenti dolgokkal.Egyszerûen minden fájt.4 hónap utá már semmi gond nem volt.
Nekem egy év volt. Aztán volt egy csodás hónapunk, és most megint babát várok...:-)
mi szülés után 6 héttel estünk egymásnak. Hál'Istennek nem fájt semmi, úgyhogy azóta is minden rendben a szex terén.
6 hét után próbálkoztunk elõször, de nagyon fájt :( hiába kívánom a férjemet, totál leblokkol a tény, hogy annyira fáj a szex - most 10 hét telt el, de még mindig fáj, remélem hamarosan normális lesz mnden, mert nem a szerelemmel és a vággyal van baj :(
Én császárral szültem, de 8 hónap kellett ahhoz, hogy ne fájjon az együttlét. Pedig én i imádom a páromat, talán még jobban is mint régen.
Majdnem 1 év kellett ahhoz, hogy rendszeres, teljes mértékben élvezhetõ szex legyen köztünk.
A kérdező hozzászólása: Én is császárral szültem. Már el vagyok egy kicsit keseredve.
Szia! Ne legyél elkeseredve! Ez az idõszaka az életünknek nem a szexrõl szól. Most az anyaság érzése tölti be az érzelmeid. A testi változások is lassan álnak helyre. Ez a dolog is olyan, mint minden a babázással kapcsolatban. Van aki a hat hetet sem bírja, van aki hónapok múlva talál vissza régi önmagához. A párodnak is mond el õszintén, hogy te most mit érzel és bátran kérd a türelmét. Hidd el, szeret téged és a babátokat, képes lesz még ennyi "áldozatra". Fontos, hogy beszéljetek errõl, mert a kimondatlan elfolytott érzelmek vezetik az embert rossz útra. Ez a rossz út nálad a szorongás (attól hogy a párod máshoz fordul, kiábrándul), a párodnál pedig hogy nem érti miért nem kívánod. Mivel kilenc hónap alatt változott meg minden a szervezetünkben, várhatóan ennyi idõ kell a teljes regenerációhoz. Ne görcsöj ezen a dolgon! Meg fog oldódni! Boldog babázást nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!